ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. REAL MADRID Member

אמ... אולי כי לרובן אין בעיה להיכנס כמחליף?

2. Sergio Ramos Member

הישארות של מיגל טורס עדיין הכרחית לעניות דעתי, כי בל נשכח שהוא הדבר הכי קרוב למגן שמאלי נורמלי בקבוצה שלנו. דרנתה מפתיע לטובה עד כה וארבלואה הוא רעיון נחמד לגיבוי בעמדה המדוברת, אם כי אסור לתת לקדם העונה הזה לסנוור אותנו יתר על המידה. דרנתה, על אף האחריות שמגלה(נראה שדווקא פלגריני במשחקים האחרוניםש נתן לו צ'אנס הצליח לשטוף כמה תאים אפורים במוח שלו)הינו בגדר סימן שאלה מבחינתי, ארבלואה מגן ימני בכל רמח איבריו(אין לי מושג כיצד הוא מתפקד בשמאל) ועל מרסלו אין טעם להרחיב. אולם גם מיגל טורס אינו בדיוק המגן השאמלי הטבעי, אבל הוא עדיין נמצא ראשון בטבלת סדר העדיפויות שלי וכאמרו הדבר הכי קרוב לשם, כל השאר הם סימן שאלה אפילו גדול ממנו. לאחר שלא הובא מגן שמאלי ונשארנו עם צוות בינוני משהו בעמדה הזאת, אין מנוס שנזדקק לשירותיו שם.

מנגד, על המאזניים עומד גם השיקול הכלכלי והחשוב לא פחות, ידוע שכל העיניים מופנות כרגע למכירות של שחקנים וטורס הוא אחד מבין אלו. מצד שני, טורס הוא לא רובן או ווסלי סניידר שעשויים להכניס סכום באמת משמעותי במידה ויימכרו, הסכום שנקבל על הקאנטרוס הוא חד ספרתי ולכן גם במישור הזה אני באופן אישי לא שש לראות אותו נמכר. מה גם שמדובר בשחקן בית...

אבל ההחלטה גם בידיו שלו ועל אותו משקל צריך לקבל בהבנה עזיבה שלו. מובן שאין לו מקום מובטח בהרכב ומשוסטר וראמוס הוא בלאו הכי לא קיבל הזדמניות וזקוק לדקות משחק. ייתכן שפיספסתי אותו מדבר על זה אז סליחה אם טעיתי, אבל עדיין לא שמענו ממנו קריאות על רצון להישאר או משהו שקרוב לזה. בכל מקרה, אני מקווה שאיכשהו יתקעו גלגלים בעסקת מכירתו ויישאר אצלנו בסופה של סאגה.

הישארות של ואן ניסטלרוי לא צריכה להעלות בכלל שאלה באשר לנגרדו - להולנדי יש עוד עונה אחת בחוזה כל זמן שהוא בסגל - מוטב שנגרדו יהיה מחוצה לו. מה שכן, כמו שאתה אמרת בעבר - השאלה\מכירה אם אופצייה לקנייה הוא רעיון מצויין שלאחר העזיבה הצפוייה של רוד בתום העונה שעברה עשויה להתברר כנכונה.

בקשר ל-VDV - אחסוך במילים על ואן דר וארט. בינתיים הזמן אוזל והחלטה לגבי עתידו חייבת להתקבל בשבוע הקרוב, אני די מחבב אותו וחבל אם יגיע למצב של הקפאה. ואן דר וארט מדבר המון בתקשורת על הצעות שהיו לו ועודנם מהולנד, גרמניה ואיטליה, אבל עד עתה מההתעדכנות שלי בתקשורת עדיין לא נוהל\מנוהל משא ומתן רציני וההולנדי צריך לדאוג. באיזשהו מקום עדיין לא ברור לי מה מחפש רפי ולאן רוצה לעבור.

גאראיי - הוא מיותר למען האמת וכרגע אחרון בהיררכיית הבלמים. אם הישארות שלו משמעותה עזיבה של מיגל טורס - אני נגד. אולי השאלה...? נו טוב...

נ.ב" ארז, הגבתי לך בשניהם.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    אני מניח שאתה מבין את הכוונה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/09
  3. REAL MADRID Member

לא רואה איך הישארות של מיגל טורס היא הכרחית. אנחנו צריכים להבדיל בצורה מוחלטת בין הרצון שלנו לבין הדברים שקורים בפועל. כאשר שחקן צעיר עולה לבוגרים מסתכלים באופן טבעי על האיכויות שלו. אני חושב שזה מה שנתן לכולנו תמונה משקרת קצת בראש כלפי מיגל טורס. בעונת קאפלו ראינו בו בהפתעת העונה ונטינו לראות רק את הדברים הטובים שבו. מאז מה שקרה הוא שאף מאמן לא ספר אותו בעקביות וזכינו לראות אותו מספר סביר אך מועט של פעמים - בהם ראינו מגן לא רע הגנתית ונכה מוחלט התקפית. איני רואה פה שום יתרון משמעותי על דרנתה שאמנם פחות טוב מטורס הגנתית (אך בניגוד לפערים בין ראמוס וארבלואה פה מדובר ב-'מי פחות גרוע') אך טוב ממנו התקפית בצורה קיצונית. את דרנתה עדיין עוברים בקלות אך גם מיגל טורס אינו להיט גדול, הבעיה של שניהם לטעמי היא חוסר ביטחון. אל תפרש את דברי לא נכון, איני בעד מכירה של טורס ובהחלט לא אתנגד לראות אותו נשאר (בכל זאת שחקן בית ובכל זאת לא נרוויח עליו סכום משמעותי) - אך כמו כן, אבין לחלוטין עזיבה שלו וכלל לא אופתע אם הרצון לעזוב יגיע ממנו.

אני מתקשה להבין מאיפה הבאת את רוד בהקשר למשפט שציטטת. מעולם לא כתבתי משהו מנוגד לפיסקה הזאת שאני מסכים איתה לחלוטין.

גם אני הגבתי לך בשניהם..

4. yonmu Member

אני לא מבין למה ריאל מחפשת לחתוך שחקנים בהגנה. הסגל בהגנה לא כל כך עמוק, אחרי הכל דרנטה סימן שאלה מוחלט, ובהנחה שהוא יאכזב אתם נשארים עם ראמוס בימין, ארבלואה בשמאל, ובלי גיבויים (מלבד אלביול, שבכל זאת העמדה הטבעית שלו היא בלם). קאדר מגנים של ראמוס, ארבלואה, דרנטה, וטורס לא נראה לי עמוס מדי.
    גם במרכז ההגנה זה כך. פפה ואלביול בהרכב, מצדלר מחליף, וגאראי מחליך שני.
    כששני שחקני הרכב (ראמוס ופפה) מקבלים כל כך הרבה כרטיסים, צריך גיבוי רציני על הספסל.

5. REAL MADRID Member

מרסלו, דרנתה, טורס, ארבלואה, ראמוס, פפה, מצלדר, אלביול וגאראי - 9 שחקנים על 4 עמדות. יותר מידי.

6. Cup of Tea Liverpool, UK

אני מבין שבספרד מחזיקים ממרסלו, אפשר להוריד שני שחקני. אמממ.. מצלדר ודרנתה.

שמאל: ארבלואה/מרסלו
    ימין: ראמוס/טורס
    אמצע: פפה+אלביול גיבוי- גאראי. אם צריך גם ראמוס יכול לשחק בלם.

7. Ohad_Glr Member

אני מאמין שריאל מדריד תתקבע בסוף על מערך שהוא כמו המערך של ליברפול בעונה שעברה. במערך כזה לרובן ועוד איך יש מקום.
    בנזמה בחוד, קאקא מתחתיו (כמו שג'רארד משחק), רובן ורונאלדו בצדדים ולאס ואלונסו באמצע.
    לדעתי זה המערך הכי מתאי לסגל שנבנה בריאל, רק שהוא דורש מהקיצונים לעשות עבודה הגנתית גדולה (ראה ערך דירק קאוט).

אני באמת חושב שזה המערך שהכי יתאים לקבוצה ואני מקווה שפלגריני גם חושב עליו.

8. REAL MADRID Member

כמה משחקים מקדם העונה של ריאל מדריד יצא לך לראות?. זה יהיה מוגזם אם אהמר על אפס?

מצלדר ודרנתה נראים מצוין בקדם העונה. אין שום סיכוי שאחד מהם יעזוב את הקבוצה, בטח שלא שניהם.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

אבל כל שאר השחקנים לא בעמדה שלהם או פחות טובים מהם. אז מה אתה היית עושה?

10. REAL MADRID Member

תראה, כשיש לך שחקנים כמו ארבלואה וראמוס שמסוגלים לשחק גם כבלמים בעת הצורך (שניהם החלו ככה את הקריירה) - אין צורך להחזיק סגל של ארבעה בלמים. טענתי מההתחלה שאין צורך להחזיק גם את גאראי וגם את מצלדר, מספיק אחד מהם יהיה על תקן מחליף בכיר כיוון שהאחר פשוט אינו יזכה לדקות (וחבל, זאת שנת מונדיאל...). מצלדר נראה נהדר בקדם העונה ואני סומך עליו הרבה יותר מאשר על גאראי. מבחינתי לא גאראי ולא מצלדר צריכים להיות בלמים פותחים כל עוד פפה ואלביול כשירים.

לגבי דרנתה, עמדת המגן השמאלי פתוחה לחלוטין. התקשורת העריכה שמרסלו יהיה זה שישחק בעמדה הזו העונה אך הדעה הזאת השתנתה לאחר ההגעה של ארבלואה. כולנו חשבנו שהרכש מליברפול יישחק בעמדה הזו אך בסופו של דבר (בשל חסרונו של ראמוס) ארבלואה משחק בצד ימין ודרנתה לקח את הקרדיט בצד שמאל בשתי ידיים. מבין הארבעה: דרנתה, מרסלו, ארבלואה, טורס - כל אחד יכול למצוא עצמו כמגן השמאלי הבכיר שלנו ואין כאן שום יתרון משמעותי מאוד בינהם. ארבלואה הטוב ביותר הגנתית, דרנתה הטוב ביותר התקפית, טורס לא נופל בהרבה מארבלואה הגנתית. מרסלו זבל אבל מוערך בספרד.

11. Cup of Tea Liverpool, UK

אז זה מה ששאלתי אותך בהודעה האחרונה. יש לך יותר מדי שחקנים על פחות מדי עמדות, את מי אתה מוכר?
    או מי לדעתך צריך להימכר? אני רוצה שמות. תשובה תכלס.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/8/09
  12. REAL MADRID Member

זורק לפח את מרסלו. אך מכיוון שזה לא ריאלי אני מעדיף להשאיל את גאראי.

13. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/18/futbol/equipos/real_madrid/1250588272_0.Xxx

המארקה דיווח הבוקר: אריאן רובן נשאר סופית בריאל מדריד. ההולנדי הצליח להרשים את מנואל פלגריני במשחקי ההכנה עד עכשיו ולהוכיח לו שמקומו בקבוצה, וריאל מדריד לא תמכור אותו למרות הרצון לצמצם את ההפסדים ולהקטין את סגל השחקנים ל-25 בלבד. פלגריני חושב שרובן חיוני למרות הימצאותם של רונאלדו וקאקא, בטח כשהוא מוכן להיות שחקן ספסל. המאמן תחילה הטיל ספק ביכולת של רובן לשחק שני משחקים בשבוע, בעיקר בגלל הפציעות החוזרות שלו, אולם פלגריני החליט שהוא יכול להיות אס מעולה מהספסל.

* אלברו נגרדו סיכם בסראגוסה לחמש עונות ואם לא יהיה משהו בלתי-צפוי, הוא יערוך מחר את הבדיקות הרפואיות בקבוצתו החדשה. ריאל מדריד וסראגוסה הגיעו לסיכום על העברתו, אך טרם פורסם כמה תשלם סראגוסה לריאל מדריד, לה תיהיה אפשרות לקנות את נגרדו בחזרה תוך שנתיים במחיר נמוך. נגרדו העדיף להישאר בליגה הספרדית מאשר לעבור לפריימרליג.
    ולמרות זאת, בהאל סיטי לא הרימו ידיים. המאמן פיל בראון מנסה לשדר אופטימיות בכל-זאת. "זה ספורט שהכל משתנה בו מהר, צריך לחכות ולראות מה יקרה", הצהיר המאמן לתקשורת. "ניסינו לעשות כל מה שאנחנו יכולים ונקווה שיהיה טוב".

* הגאזטה דלה ספורט מדווח שריאל מדריד ואינטר מנהלות משא ומתן ביומיים האחרונים על העברתו של ווסלי סניידר לאיטליה, והקבוצות עשויות לסגור על סכום של 20 מיליון יורו. עוד צוין בכתבה שהובאה באתר האס, שפרז רוצה כנראה להיפטר מההולנדי בכל מחיר, והוא יהיה מוכן למכור אותו גם ב-15 מיליון יורו, כמו עם הונטלאר. ההולנדי נקנה כזכור בסכום של 25 מיליון יורו.

* גוטי וואן ניסטלרוי קיבלו הצעה מקבוצה ויטנאמית.

-------------------------------------

אני שמח שנגרדו יישאר בליגה הספרדית וצפויה לו עונה מעניינת מאוד בסראגוסה. ריאל מדריד עושה כאן עיסקה טובה, הרי בעוד שנה לא נצטרך לבזבז על נגרדו יותר מידי ומדובר במהלך אסטרטגי מצויין. האל סיטי היא יעד לא אטרקטיבי ואני מבין גם את הרצון של נגרדו לא לעזוב את הליגה הספרדית. הקבוצה תתעדכן באופן שוטף בקשר אליו ונוכל גם אנחנו לעקוב אחריו כמו שצריך. נגרדו חלוץ מצויין ואם הוא יקבל את חולצת ההרכב וייבנו עליו, מה שאני סבור שיהיה(מבט קליל על הסגל של סראגוסה מראה שאין שחקן התקפה יותר רב-גוני ממנו), הוא יוכל לכבוש כמות שערים דומה לזו של שנה שעברה.

אני מאוד שמח לשמוע על רובן. להחזיק שחקן כמוהו על הספסל זה פלוס גדול, כל קבוצה בעולם הייתה רוצה בכך. בעיית הפציעות שלו לא תפריע יותר מידי כי המעמד שלו בסגל לא יהיה גבוה במיוחד. אולי אפילו מידי פעם נזכה לראות אותו ואת רונאלדו באגפים ואת קאקא במרכז מתחת לחלוץ - התקפה חלומית פשוט. כבר אמרתי שלראות את רובן ורונאלדו באגפים זה 'חלום' שיש לי מאז יורו 2004. אני מאמין שהקבוצה הייתה מתקשה גם ככה למכור אותו בתמורה לסכום הקרוב לזה שבו הוא נרכש בגלל בעיית הפציעות שלו. הישארותו של רובן עשויה לפגוע איכשהו בהיגואין שהיה יכול להשתלב בכנף(דווקא בצד ימין), אבל אין מה לעשות בעניין הזה.

בנוגע לסניידר - גם אותו הייתי רוצה להשאיר, אבל אני מאמין שגראנרו יישחק יותר במרכז ולא באגף, זו תחושת הבטן שלי, והוא יכול להצליח שם. אי-אפשר ליצור ספסל עד כדי כך מפלצתי וגם צריך להתחיל למכור שחקנים. אם הוא יישאר אני מאוד אשמח ואם הוא ימכר אני אבין. השאלה שלו פשוט לא תועיל לנו בכלום. להיפך, המחיר שלו עלול לרדת(גם אם הוא יהיה שחקן שולי בסגל שלנו - המחיר שלו יירד, אבל אני מנסה לצייר תמונה לפיה אם סניידר לא עוזב הקיץ אז גם בקיץ הבא לא).

מילה אחרונה בקשר להגנה שלנו - אני חושב שאם צריך להיפטר משני שחקנים, הייתי מוותר על מצלדר ודרנטה.
    השאלה המרכזית היא מצלדר או גאראי, את מי להשאיר בסגל. אז הגרמני מציג יכולת טובה עד עכשיו, אבל צריך להסתכל גם לגבי העתיד. הקיץ אולי אפשר למכור אותו. החוזה שלו מסתיים בעונה הבאה אם אני לא טועה...אני גם מאמין בגאראי ואני אחזור על זה - לא בטוח שהוא פחות טוב מאלביול. לדעתי אם נשאיל את גאראי גם הקיץ, הוא כבר לא יחזור אליינו.
    בנוגע לעמדת המגן השמאלי - מיגל טורס יכול לשחק גם בצד ימין(הוא במקור מגן ימני), ונכון שגם ארבלואה הוא בעל תכונה כזאת, אבל אם נשאיר את שניהם זהו פלוס אדיר. דרנטה הפתיע לא מעט אנשים עם הבגרות שהוא הראה בקיץ בניגוד לפאניקה התמידית כששיחק, אבל הייתי רוצה שהוא יושאל לקבוצה בה יהיה שחקן הרכב וישתפשף כשנה בליגה הספרדית, אז נוכל להחזיר אותו. הוא יותר מהיר ממיגל טורס אבל הוא לא יותר טוב הגנתית, וממגן בריאל מדריד העונה צריך לקבל יותר הגנה מאשר התקפה, בטח כשההתקפה שלך כוללת שחקנים כאלו. חבל שוויתור על מרסלו זו לא אופצייה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/09
  14. Raulito Madridista

סקר המארקה: רק 20% מהאוהדים הציבו את ראול בהרכב

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/19/futbol/equipos/real_madrid/1250660853_0.Xxx

אתר המארקה ערך סקר בו התבקשו אוהדי ריאל מדריד לבחור את רביעיית ההתקפה המועדפת עליהם, והקפטן ראול גונזאלס לא נמצא שם. רק 20% בחרו בקפטן, שנמצא במקום האחרון. קאקא השחקן שזכה להכי הרבה קולות, 627 יותר מהפורטוגליח, ואריאן רובן(שכמובן פיגר בפער ניכר משלושת הראשונים) הועדף על פני מלך השערים של הקבוצה בעונה החולפת, גונזלו היגואין שנבחר להיות המחליף הראשון. הנה הדירוג:

1. קאקא - 89,392 קולות - 96.6%
    2. כריסטיאנו רונאלדו - 88,765 קולות - 95.9%
    3. קארים בנזמה - 87,089 קולות - 94.1%
    4. אריאן רובן - 50,833 קולות - 54.9%
    5. גונזלו היגואין - 34,275 קולות - 37.1%
    6. ראול גונזאלס - 18,40 קולות - 19.9%

הנה הטור של פאבלו לופז לאתר המארקה:
    דיי ברור שרונאלדו, קאקא ובנזמה הם שחקני הרכב בטוחים. מכאן שראול, רובן והיגואין הם השלושה שיאבקו על המקום הנוסף והשאלה היא מי עדיף מביניהם.
    המקרה של ראול הוא תמיד שנוי במחלוקת. אין עוד שחקן בספרד שכל-כך קשה להוציא אותו מההרכב, עוד שחקן שזוכה לתמיכה עיוורת שכזאת. ראול תמיד עונה למבקרים בצורה הכי קלה – להבקיע. אבל אני דיי באמצע. בלי להוריד מערכו של ראול ומהתרומה שלו לריאל מדריד – הוא תמיד נהנה מהתמיכה של השחקנים הטובים בעולם מאחוריו. בכלל לא בטוח שחלוצים בינוניים כמו אורסאיז, נגרדו או גויזה, היו מבקיעים פחות שערים אם היו משחקים בריאל מדריד במקומו, בטח עכשיו.
    בכל מקרה, לדעתי ראול הוא השחקן שיקבל הכי הרבה דקות מהשלישייה הזאת. זה הימור בטוח. הוא לעולם לא הושעה ממשחק בגלל אדומים(מאזן נקי מאדומים לאורך כל הקריירה) וגם לא בגלל צהובים, הוא שומר על עצמו נהדר מבחינה גופנית גם בגיל מבוגר כבר והוא תמיד יהיה שם בסגל ואי-אפשר יהיה להתעלם ממנו. אני חושב שראול יבקיע שערים, הוא עדיין סקורר טוב יותר מהיגואין. גם בנזמה ורונאלדו יבקיעו, בניגוד לקאקא שאני מאמין שהוא יבקיע פחות.
    המקרה של רובן יותר מסובך. הוא השחקן הטוב ביותר מבין השלושה. הוא הכי מבריק, והכי מסוכן. אבל גם הכי שברירי ואנוכי. השרירים שלו כל-כך חלשים והוא כל הזמן נמצא בסכנת פציעה. לא ברור מה יהיה איתו.
    אין ספק שכל אחד יש את הפלוסים והמינוסים שלו, וכל החלטה לא תיהיה מוצדקת במאה אחוז, מה גם שיהיו שינויים. אבל פלגריני חייב להכריע. מצד שני, כל מאמן היה מתחלף איתו בכאב ראש חיובי שכזה.

* גוטי דחה על הסף את כל ההצעות שקיבל מקבוצות אחרות. הוא לא מעוניין לעזוב וגם במועדון רוצים שהוא ימשיך.

---------------------------------

בינתיים אני רק רוצה לומר שהשאלה מבחינתי היא קודם כל המערך: האם מדובר ב4-5-1, נניח רובן יוכל להשתלב בצד שמאל, או שקאקא ישחק באגף ונראה מערך עם שני חלוצים, אז הסיכויים של היגואין לפתוח הם גבוהים יותר. כמובן שיש גם לקחת את הסקר בעירבון מוגבל.
    עכשיו בקשר לראול עצמו - חורה לי לשמוע ספקות שאנשים מטילים ביכולת של ראול מעבר, עם ההשוואות לנגרדו או גויזה. סביר להניח שהכתב התכוון בעיקר להווה, ומיותר להוסיף על הירידה החדה של ראול בכושר, למרות שעדיין, לפני שנתיים שהכדור היה אצלו הוא היה השחקן הכי מסוכן שלנו והוא נתן עונה אדירה. אני רוצה לציין שהמספרים של ראול מבריקים, אבל לא זה מה שייחד אותו לאורך כל הקריירה. הרי היו סקרורים גדולים יותר כמו רונאלדו, ואן ניסטלרוי והנרי. וגם כאלו שנתנו עונות אדירות בקבוצות קטנות. אבל אל תעזו להשוות אותם לראול. מה שייחד אותו זו חוכמת המשחק שלו, יכולת המסירה, הטאץ', הפירגון - אני חושב שהוא אחד מהחלוצים שיש להם הכי הרבה בישולים בקריירה. ראול ראה קודם כל את השחקן שלידו ולא את השער, וקודם כל היותו ספורטאי למופת. ראול פעם היה זריז והיו לו גולים בדריבלים, אבל הוא לא היה הכי מצטיין בזה. הוא נתן שואו לקהל תמיד בדרכים אחרות. אני מחכה ליום שהוא יהפוך לכובש המצטיין בהיסטוריה של הליגה הספרדית. אין ראוי ממנו. אני מקווה שהשנה הוא ישחק בכל-זאת מספיק משחקים ועם קישור מבריק מאחוריו, הוא ייתן מספר דו-ספרתי בליגה. אני עדיין חושב שבחצי גמר ליגת האלופות הוא ישחק ולא היגואין או בנזמה, במידה ופלגריני יעלה עם חלוץ אחד.

15. david silva Member

אוהדי ריאל רוצים לראות את רובן ורונאלדו בכנפיים, וקאקה מאחורי בנזמה.
    פשוט בושה וחרפה.

היגוואין הוא קראק לכל דבר ואחד החלוצים הטובים כיום בעולם, וזה השחקן היחיד נראה לי בשנים האחרונות שריאל אשכרה הפכה אותו משחקן צעיר ומוכשר למוצר מוגמר.