ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. REAL MADRID Member

כל הכבוד לצ'אבי אלונסו, כשהוא מתראיין כל ראיון של ראול נראה מעניין.

2. Raulito Madridista

המארקה: ריאל מדריד דחתה 15 מיליון יורו מאברטון עבור פרננדו גאגו.

האס:

* הפורטל האיטלקי 24oredisport.com מדווח שאינטר וריאל מדריד הגיעו להסכם סופי על העברתו של ווסלי סניידר, כשהמועדונים התגברו על המכשולים האחרונים. ריאל מדריד תקבל עבורו 19 מיליון יורו(שישה מיליון יורו פחות מהסכום בו נרכש): 8.5 מיליון יורו מיידית, והסכום הנוסף בעוד כשנה. סניידר יחתום על חוזה לארבע עונות וישתכר כ-3.7 מיליון דולר בעונה. באתר פורסם שרק חסרה הסכמתו של סניידר להצטרף לאינטר ואז העיסקה תיסגר. סניידר כזכור אמר אתמול בראיון ל'סקיי ספורט', שבמידה והוא יחליט לעזוב, אינטר תיהיה אפשרות נהדרת עבורו.

* אלברו נגרדו נשאר היום במדריד ולא זומן למשחק הידידות נגד ריאל סוסיאדד, כדי שיקבל החלטה סופית לגבי עתידו. סראגוסה מנסה לסדר עיסקה שתעביר אותו לשירותיה, אך נראה שזה לא ייצא לפועל, בשל הבעיות הכלכליות מהן היא סובלת. אין לה 18 מיליון יורו, הסכום אותו תקבל ריאל מדריד מהאל סיטי, וכנראה שגם לא סכומים שמתקרבים לכך. השחקן יחתום כנראה על חוזה לחמש עונות בהאל סיטי ולריאל מדריד תיהיה אפשרות לרכוש אותו בחזרה בשנתיים הראשונות בתמורה למחיר של 25 מיליון יורו. פיל בראון, מאמן האל סיטי, אמר בעניין נגרדו:"אנחנו מקווים לסגור את העיסקה ביום שני או שלישי".

* הסנטיאגו ברנבאו יהיה מלא במשחק גביע הברנבאו נגד רוזנבורג ב-24 באוגוסט, למרות האדישות שהפגינו האוהדים לא מזמן. האוהדים התחילו להסתער על הכרטיסים ונמכרו כבר כ-40 אלף.

-----------------------

שגיאה גדולה של המועדון לדחות את ההצעה הנדיבה של אברטון עבור גאגו, לא נקבל אף פעם הצעה אטרקטיבית יותר. גאגו מוערך כאן יתר על המידה. אין צורך לשמור גם אותו וגם את מהמאדו. אני חושב שדיארה קשר אחורי הרבה יותר טוב, ובעניין החלק ההתקפי, אומנם ברור שגאגו יודע למסור טוב יותר, אבל הארגנטינאי לא עושה מספיק.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/09
  3. REAL MADRID Member

הסתכלתי על הסגל למשחק נגד נגד ריאל סוסיאדד וההחלטה למכור את פרננדו גאגו נראתה לי הרבה יותר הגיונית לאחר מכן. אל הסגל נכנסו כ-19 שחקנים, אחד יותר ממה שאפשר להכניס לסגל משחק בעונה הסדירה (18: 11 + 7). ישנו שחקן אחד יותר מידי בסגל המשחק ויחד עם העובדה שראמוס, מצלדר, מרסלו, גאגו, רוד ודיארה נותרו בחוץ (מבחינתי נגרדו ורפי אינם שחקני ריאל יותר) קיבלתי את ההבנה הסופית - יש לנו יותר מידי שחקני סגל.

המחשבה הזאת התגבשה אצלי כבר הרבה מאוד זמן ולא הצלחתי להסביר אותה במילים. אנחנו כל הקיץ הזה עוסקים במי שבא ובאיף מצמצמים את הסגל ל-25 שחקנים. אך בפועל אנחנו מסתכלים בצורה שאינה לחלוטין נכונה. להרכיב סגל עם 25 שחקנים נהדרים שהיו מוצאים הרכב בכל קבוצה אחרת בעולם זה מרשים בפיפ"א אך בפועל יוצא שמתוך 25 שחקני הסגל הללו ישנם 6 שחקנים שהולכים להעביר המון זמן אפילו לא על הספסל (לא כולל שוער שלישי כמובן).

אפשר להגיד 'חשוב שיהיו שחקנים כמו גאגו לגיבוי' (אולי הדוגמא של הדוגמנית לא הכי טובה) אבל בפועל השחקן הזה עשוי למצוא עצמו אפילו לא על הספסל כגיבוי. על הספסל ישנם שבעה מקומות כשהחלוקה נעה סביב הפורמט הזה (שוער+ 2 הגנה + 2 קישור + 2 התקפה).

קחו את ההרכב האידאלי ותנסו להתאים לו שחקני ספסל. בכל מצב תגלו ששחקן כמו דיארה, רוד, גוטי או סניידר (אם יישאר) נשאר מחוץ לסגל. כמובן שצריך שתהיה לכל קבוצה עומק, אבל בריאל מדריד יש לטעמי יותר מידי עומק כרגע, ואני כותב זאת עם ההבנה הברורה שפציעות, הרחקות ורוטציות הם חלק מהעונה. השורה התחתונה, לסרב ל-15 מיליון יורו מאברטון עבור פרננדו גאגו זאת טיפשות.

4. david silva Member

אתה צודק במאה אחוז. הבעיה היא שלשחק בריאל מדריד הנוכחית זה חלום של כל כדורגלן כיום בעולם(חוץ מכמה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ), ולכן הרבה מאוד שחקנים שיודעים שלא בונים עליהם עושים כעת את המוות להנהלה. אני מתכוון כמובן לחבורת ההולנדים ולעוד כמה שחקנים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/09
  5. Peaceful Flower Member

אני מאמין שסניידר ונאגרדו יעזבו, אבל מה עם ואן דר וארט? יש מתעניינים?

6. המבין Member

איפה אני יכול לראות את המשחק היום של ריאל מול סוסיאדד באינטרנט?

7. REAL MADRID Member

8. המבין Member

וואי תודה רבה אחי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

9. Raulito Madridista

http://img21.imageshack.us/img21/4714/realsociedadrealmadrid.Xxx

אז כאמור ניצחון שלישי רצוף במשחקי ההכנה(הפעם 2-0 על ריאל סוסיאדד) וחמישי בסה"כ משבעה משחקים אימון, משחק שני רצוף ללא ספיגה, הקבוצה ממשיכה להוריד חלודה והפעם אפילו ווסלי תרם משהו עם שער נאה בבעיטה חופשית.

התגובות מהמשחק אמש:

צ'אבי אלונסו ללא ספק היה השחקן שהתרגש יותר מכולם, כשהמועדון בו גדול חוגג מאה שנה להיווסדו. "נהנתי מאוד והתרגשתי לשחק נגד ריאל סוסיאדד במשחק חגיגי שכזה. אני גאה שאני הייתי חלק מהמועדון הזה ותמיד אשאר אוהד שלהם. היה מרגש להרגיש את החמימות של האוהדים שלא שכחו את זה ששיחקתי כאן חמש עונות. יש להם קבוצה טובה וההצלחה תגיע בקרוב", סיפר אלונסו לאחר המשחק. אחר-כך הוא התייחס לקבוצה החדשה שלו - "אני מאוד שמח לשחק כאן, אני מרגיש מאוד בנוח. אנחנו צריכים לשחק יותר קרוב אחד לשני, אבל אנחנו נראים טוב. אנחנו עוד לא מצאנו שיטה סופית, הכל כרגע ניסויים בלבד".

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/16/futbol/equipos/real_madrid/1250373288_1.Xxx

המאמן מנואל פלגריני מרוצה מהיכולת של הקבוצה. עיקר דבריו - "הכל הולך כמתוכנן".

כריסטיאנו רונאלדו:"אני בסדר גמור. באופן כללי כולם בסדר ואנחנו פועלים כדי להגיע כמה שיותר מהר לכושר שבו אנחנו רוצים להיות לפני פתיחת הליגה. אנחנו עדיין בהתחלה, אבל אני בטוח שהקבוצה הזאת תצליח בקלות. חשוב מאוד לנצח גם משחקים כאלה, אבל אסור לנו לשכוח שהמטרה היא להגיע בהדרגה למצב האידיאלי".

איקר קסיאס סיפר על כך שהוא מאוד אהב את המשחק ואת האירוע לכבוד ריאל סוסיאדד - "אהבתי מאוד את המשחק הזה לכבוד ריאל סוסיאדד, מדובר ללא ספק באחד מהמועדונים הגדולים בספרד עם היסטורייה ארוכה. אני בטוח שהם יחזרו לליגה בקרוב וגם לצמרת". על המשחק אמר קסיאס:"בקושי היה לנו זמן להתכונן בגלל משחקי הנבחרות והשבוע העמוס, ויחסית לכך נראינו טוב. אנחנו באים להבקיע הרבה שערים וזה בסדר, אבל אסור לשכוח את משחק ההגנה. הקבוצה מתחילה לקבל צורה, אבל צריך עוד להשתפר. אני בטוח שנצליח".

קאקא היה מרוצה מהמשחק הראשון שלו על אדמת ספרד - "זה היה רגע מאוד שמח עבורי, סוף סוף לשחק במדי ריאל מדריד על אדמת ספרד. אני שמח לא רק בגלל הניצחון, אלא בגלל שעשינו משחק טוב בנוסף לכך. קל לשחק טוב בקבוצה כזאת כשיש מסביבך שחקנים ברמה הזאת. מה שחשוב כרגע זה להמשיך להתקדם ולמצוא את האיזון".

ראול אלביול:"אני מאוד שמח ששיחקתי עוד משחק במדי הקבוצה, שמתחילה לקבל צורה ללא ספק. אני כבר מרגיש חלק מהקבוצה, השתלבתי מהר. אני מנסה לשמור על ריכוז לאורך כל המשחק ולקחת כל הזדמנות שנותנים לי לשחק בקבוצה, כי אני יודע שיש תחרות קשה. הקבוצה מניעה את הכדור טוב וכבר לא ספגנו כבר שני משחקים רצופים. אנחנו עובדים קשה באימונים ויש שיפור, חשוב שתיהיה גם אמונה. אני חושב לאט לאט כמו כולם, מתקדמים צעד אחר צעד".

שער המארקה: 'קאקא מעביר את החמישי'

http://img194.imageshack.us/img194/9544/g0816.Xxx

למעלה - 'פולרן טים' ממשיכה להשתפר;

שער האס: קאקא מוריד חלודה

http://img190.imageshack.us/img190/9302/portadag160809.Xxx

* למעוניינים - גלריית תמונות מהמשחק

10. REAL MADRID Member

עמי, הייתה לך המון ביקורת כלפי ההחלטה של ריאל לרכוש את ראול אלביול. אני באופן אישי מרוצה ממנו לחלוטין. אתמול למשל הוא היה השחקן הטוב ביותר על המגרש בצוותא עם קאקה. הוא כ"כ טוב שאנחנו אפילו שוכחים שהוא על המגרש..

11. Sergio Ramos Member

יותר מזה, בינתיים נראה לי שהוא הפרטנר האולטמטיבי לפפה המשוגע - הוא זקוק לבלם מסוגו, יעיל, שקט בעיקר אחראי. גם מצלדר עשוי מאותו חומר של אלביול, אבל למרות היכולת הטובה שהוא הפגין עד כה בטרום העונה מספוקני עדיין לגבי המותאמות שלו לליגה הספרדית ולסגנונה. על כל פנים, הוא לא צפוי להיות בהרכב ובתור הבלם השלישי הוא יהיה מעולה.

12. Raulito Madridista

אפשרות: נגרדו ימכר לסראגוסה במחיר נמוך וגם אופציית הקנייה שלו בחזרה תיהיה במחיר זול

http://www.as.com/recorte/20090817dasdaiftb_24/C280/Ies/Zaragoza_cerca_llevarse_Negredo.Xxx

בימים האחרונים אלברו נגרדו דווקא מתקרב לסראגוסה. אם לקבוצה היו את האמצעים הכלכליים לשלם את הסכום שהאל סיטי האנגלית מוכנה להעביר לריאל מדריד עבורו(18 מיליון יורו), הסאגה הייתה מסתיימת על המקום, אלא שהקבוצה נמצאת בבעיות כלכליות. מצד שני, ריאל מדריד מוכנה ללכת לטובתו של נגרדו, שככל הנראה רוצה להישאר בליגה הספרדית וסראגוסה נראית לו אופצייה מעניינת, ולמכור אותו לספרדים במחיר נמוך יותר, כאשר גם הקבוצה תוכל לקנות אותו בחזרה במחיר נמוך משמעותית ממה שסוכם עם האל סיטי(אופציית רכישתו בחזרה תוך שנתיים). פעולה זו מן הסתם פוגעת ברצון של הנשיא פרז להתחיל להכניס כסף ממכירות שחקנים. ובינתיים האל סיטי ממשיכה ללחוץ על השחקן ועל המועדון כדי שהשחקן ישחק אצלה. נראה שהכל היה סגור אבל השחקן קיבל רגליים קרות ולא היה שלם עם המעבר במאה אחוז, כי הוא רואה בסראגוסה שנכנסה לעיניינים מאוחר, יעד אטרקטיבי יותר.

* ארסנל בעקבות רפאל ואן דר וארט, כך מדווח 'הדיילי מיילי'. הקבוצה של וונגר מעוניינת לרכוש את הקשר כדי לפצות על פציעותיהם של נאסרי ורוזיצקי השברירי, ומוכנה להציע עבורו כשבעה מיליון יורו - מחצית מהסכום בו נרכש השחקן אשתקד מהמבורג. ואן דר וארט אמר לא מזמן שהפריימרליג הכי מושכת אותו - "קיבלתי הרבה הצעות, מאיטליה, צרפת, גרמניה וגם הולד, מרטין יול ניסה להחזיר אותי לאייקס. אבל אף אחת מהאופציות האלו לא מושכות אותי. הפריימרליג הכי מעניינת ואני אשמח לשחק שם".

* אינטר לא מוותרת על ווסלי סניידר והיא מוכנה להציע 20 מיליון יורו עבורו(8 מיליון יורו במיידית ושאר התשלום, כ-12 מיליון יורו, בשנה הבאה). הקבוצה גם העלתה את המשכורת המוצעת לסניידר לארבעה מיליון יורו וחוזה של ארבע שנים. הדיווח - הגאזטה דלה-ספורט.

* המארקה מפרסם שסראגוסה רוצה גם את גאראי ומיגל טורס. בעוד על הראשון ריאל מדריד לא מוכנה לוותר, מיגל טורס עשוי להימכר בתמורה לשלושה מיליון יורו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/09
  13. Ohad_Glr Member

אני כמובן בעד מכירת נגרדו לסראגוסה ולא האל- כל דבר שיקרב אותו יותר לחזרה למדריד, אני בעד.
    זה לא הכסף שלי וממש לא אכפת לי אם ריאל תרוויח 10 מיליון פחות אבל נגרדו ישאר עם סיכויים גבוהים יותר לחזור.
    לא רק שהמחיר הזול יאפשר להחזיר אותו ביותר קלות, אלא שאני גם מאמין שבסראגוסה יהיה לו יותר קל להצטיין ולהציג יכולת טובה יותר מאשר בהאל, מה שגם יקרב אותו למדריד.

אני באמת מאמין שנגרדו יחזור וממש לא חושב שהמועדון יביא את דויד ויאה או מישהו אחר כחלוץ בקיץ הבא ואני גם אסביר למה. כרגע בריאל מדריד נמצאים קאקא, רונאלדו, לאס ואלונסו כבאנקרים בהרכב לעונה הזאת וגם לעונה הבאה (איזה כיף לרשום את השמות האלה כשמדברים על הקבוצה שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) .
    בנוסף לכך אם מסתכלים על העונה הבאה די ברור שגם היגואין/בנזמה סגורים בעמדת החלוץ (אני לא רואה מצב שאף אחד מהם לא בהרכב בעונה הבאה) ואפשר להגיד שיש גם קיצוני נוסף סגור בהרכב (רובן אם ירשים העונה, או ריברי) .
    זאת אומרת, לא נשאר מקום בהרכב לעוד חלוץ בדרג של ויאה (כי שחקן כזה לא יביאו לספסל). במצב כזה, נגרדו הוא הפיתרון המושלם ואני מאמין שגם במדריד יודעים את זה. כחלוץ חוד יחיד עם קישור כזה מאחוריו אני בכלל לא בטוח שהוא פחות טוב מבנזמה או היגואין (כי היכולת העיקרית שבה הוא נופל מהם היא יצירת מצבים ועם קישור כזה הוא לא זקוק לה).
    אני מאוד אוהב את הרעיון הזה של לתת לרוד את המקום בסגל עכשיו ועונה הבאה להחליף אותו בנגרדו. אלא אם כן רוד כמובן יצטיין (מה שלדעתי יכול לקרות) ואז יהיה לנו עוד כאב ראש.

מישהו יודע לכמה שנים אמורה להיות תקפה האופציה להחזיר את נגרדו? או שלא מפרסמים את זה בתקשורת?

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/09
  14. REAL MADRID Member

אוהד, לריאל מדריד תהיה אפשרות להחזיר את השחקן בכל אחד מצמד הקייצים הבאים. הסעיף הזה יוכנס גם אם תהיה זו סראגוסה וגם אם האל.

כבר חיכיתי לראות את השחקן עוזב להאל סיטי ובמידה והידיעות על סראגוסה נכונות והשחקן ישלים את מעברו לעולה החדשה - הרי שחיכינו לטובה. העדיפות הבכירה מבחינתי הייתה לראות את נגרדו בקבוצה אשר משחקת במפעל אירופאי, אך כשהאפשרות הזאת הפכה ללא ריאלית - הישארות בספרד צריכה להיות אינטרס גם של השחקן וגם של הקבוצה. הבעייה כאן היה המחיר, בספרד לוקחים את זה יותר ברצינות מאיתנו אבל ריאל מדריד צריכה לעשות קצת יותר מלצמצם את הסגל - ריאל צריכה להכניס כמה שיותר כסף ממכירות. 18 מיליון יורו הינו מחיר אידאלי עבור נגרדו, בדיוק כמו ה-25 על ווסלי סניידר וה-13 על ואן דר וארט. בפועל מה שעתיד לקרות הוא שהמחירים של כל אחד מהם יורדים. זה נראה בעין יפה כשמדובר בנגרדו כיוון שיחד עם מכיר העזיבה יורד גם מחיר הרכישה בחזרה. אך זה דבר שמתסכל מאוד בנוגע להולנדים.

אם כבר הולנדים, בתקשורת הספרדית מתעלמים מכל ציטוט אפשרי של אריאן רובן או מנואל פלגריני (כפי שהיה עם סניידר) וממשיכים לראות במקריח כשחקן שריאל מדריד נחושה למכור. מכירה אפשרית של נגרדו במחיר נמוך (קרי - פחות מ-10 מיליון יורו) עשויה שרק להגביר את הנחישות למכור. האם זה סימן לזעום על פרז ולהוציא את המטפחות הלבנות? ממש לא. מכירה של רובן עוד רחוקה לטעמי והמקרה הזה שונה ממקרה סניידר כיוון שלרובן ישנו סיכוי אמיתי למצוא עצמו בהרכב הקבוצה וגם העובדה שריאל תתקשה לכסות את דמי הרכישה. למכור אותו (למרות שאני מתנגד לכך בחריצות) עשוי להיות הרבה יותר יעיל לאחר המונדיאל.

לא מפתיע ששמותיהם של מיגל טורס ואזקיאל גאראי עולים שוב כמועמדים לעזוב. אך מה שאותי מפתיע זאת הכוונה של ריאל מדריד להשאיר את גאראי ולוותר בקלות על מיגל טורס. השניים אינם ממצטייני קדם העונה (הגדרה עדינה מאוד) ושניהם עתידים להיות שחקנים שינופו לפני משחקים מהסגל. אל תצפו ממני להגן כרגע על מיגל טורס, ההחלטה למכור אותו אינה מפתיעה אותי - הגעתו של ארבלואה וקדם העונה המצויין של דרנתה פוגעים בו. מה שמפתיע אותי זאת ההחלטה לשאיר את גאראי, אני יכול להבין שריאל אינה רוצה לוותר מהר על השחקן שרכשה בסכום לא מבוטל אך למה אופצייה של השאלה לא עומדת על השולחן?. פפה זה פפה והוא עדיין הבלם הטוב ביותר שלנו כאשר אלביול ומצלדר נראים נהדר גם הם בקדם העונה. אין לנו צורך בגאראי כרגע והשאלה שלו תהיה נהדרת.

אך אחרי הכל, האם לוותר על נגרדו, סניידר, ואן דר וארט, מיגל טורס וגאראי זה לא קצת יותר מידי?.

15. david silva Member

אני אתייחס רק למשהו אחד. בתקשורת הספרדית מדברים כבר חודשים על כך שרובן לא בתוכניות של פרז, ועדיין, בכל זאת, דווקא בפורום הזה יש כמה אנשים שחיים בסרט שמשום מה הולכים לבנות עליו, ואני עד עכשיו לא מצליח להבין מדוע. לרובן אין כרגע מקום בהרכב של ריאל מדריד. הוא לא יבוא לא לפני קאקה, לא לפני רונאלדו, לא לפני בנזמה, לא לפני ראול, ולא לפני היגואין. בקיצור, לא רואה סיבה להשאיר שחקן ברמה שלו כחליף מהספסל.