נראה לי מטומטם (אל תעלב) לכתוב את היגוואין בהרכב המתגבש. אמש אפילו נגרדו הועדף כמחליף על פניו. והאמת? נגרדו בדקות ששיחק היה טוב יותר מכל מה שראינו מהיגוואין בקדם העונה הזה. גם לכתוב את ארבלואה כמגן שמאלי נראה לי קצת מוקדם, הוא שיחק מחצית אחת (נוראית לטעמי, השחקן הגרוע ביותר של ריאל על המגרש הלילה) ועשה זאת בצד ימין של ההגנה. דרנתה שיחק בצד שמאל ונראה מצויין.
אתה באמת תעדיף את ראול על היגוואין..? הבנתי שבמשחקי ההכנה מדבריך שהארגנטינאי לא כל כך מרשים אבל עדיין יהיה די טיפשי מצד פלגריני לא לספור אותו לדעתי. אז מרסלו יהיה כנראה המגן השמאלי הראשון של פלגריני..? הייתי מתחיל לדאוג במקומכם..
יש הבדל בן העדפה שלי לבין העדפה של פלגריני. בארץ הדעה הכללית היא שראול צריך לפנות את מקומו, בספרד כנראה שעוד לא חושבים כך ואף אחד מאיתנו לא צריך להיות מופתע אם יראה את ראול עולה בהרכב במשחקי תחילת העונה. ההחלטה של פלגריני לא ממש לספור את היגוואין עד כה היא לא רק טיפשית אלא גם מאוד מסוכנת לטעמי. חייבים לתת להיגוואין לשחק, ראול עדיין פה אבל זה על זמן שאול. אסור לשרוף את היגוואי וזאת סיטואציה שבהחלט יכולה להיווצר. אני אפילו אגזים ואכתוב שאם היגוואין לא ייזכה לדקות במשחק הקרוב נגד DC יונייטד - אני לא אתפלא אם שמו יתחיל לצוץ בהקשר מבצע העזיבה, אבל זאת הגזמה. מרסלו זבל. דרנתה עד כה מציג יכולת סבירה+ במשחקי ההכנה. אין לי ספק שארבלואה גם ייבחן בעמדה הזאת, אבל אני לפי קדם העונה הזה אני לא אופתע אם דרנתה יאייש חלק ניכר מהזמן את העמדה הזאת. האם אני מודאג? כרגע עוד לא. יש כ"כ הרבה עומק בעמדה הזאת ככה שכל טעות של שחקן מחליפה אותו באחד אחר. ארבלואה אמנם היה חלש אתמול אך גם צ'אבי אלונסו אינו הבריק וקאקה היה מאוד לא מדוייק. המשחקים הראשונים שיהוו מבחן מבחינתי הם המשחק בגרמניה והמשחק נגד סוסיאדד כשלאחר מכן מגיע כמובן המשחק נגד מילאן.
מטומטם? היגוואין היה השחקן הכי טוב של ריאל בעונה שעברה, עם 20 גולים ו10 בישולים הוא גם היה אחד החלוצים הכי טובים בליגה. הוא סבל מעונה לא טובה של הקבוצה שלו ואין לי ספק שאם ריאל של השנה תתחבר הוא יהיה בורג מרכזי. לפחות לי זה נראה כמו הדבר הנכון לעשות לתת לו את חולצת ההרכב גם בעונה הזאת. חוץ מזה שלשפוט שחקנים לפי קדם עונה בכלל לא נראה לי רציני. ובקשר לארבלואה, אני לא רואה שלריאל יש כ"כ הרבה אופציות בעמדה שלו. את מי תשים? את מרסלו הבדיחה המהלכת הזה? את דרנתה שלא עשה כלום חוץ מכמה משחקי אימון טובים?
כולנו חושבים כמוך, לא צריך להתרגש ולעשות סיפור. העניין הוא שעלייך לאחוז במציאות, להיות ריאלי - ואם אתה כזה, אתה גם צריך להבין שראול נמצא לפני היגוואין בהיררכיה, ואולי גם לפני בנזמה לשם הגזמה. כתבתי כבר שאני מקווה שאין לפלגריני כוונה אמיתית לפתוח איתו בעונה הבאה, אבל בינתיים עושה רושם שכך או כך, ראול שוב יימצא את עצמו בהרכב.
הכוונה שלי במטומטם היא שכרגע היגוואין בקושי מתורגל כמחליף, נראה לי הזוי לכתוב אותו בהרכב המתגבש. אם זה תלוי בי הוא בהרכב אך פלגריני עד כה כנראה שחושב אחרת.
מבחינתי פלגריני יכול גם לפתוח עם ואן ניסטלרוי אם הוא רוצה, אחרי הכל אני אוהד בארסה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx סתם ניסיתי לצייר פה את ההרכב שנראה לי הכי טוב בשבילכם, אני לא באמת עוקב אחרי כל פיפס שקורה במחנות האימונים למיניהם. בגלל זה הופתעתי לשמוע שהיגוואין לא ממש בתוכניות להרכב. אבל זה כנראה הדבר המתבקש בגלל שאף אחד לא ימהר לפגוע במעמד של ראול ואני לא מאמין שבנזמה הוחתם בכ"כ הרבה כסף כדי להיות שחקן רוטציה. אז זה כנראה יהיה על חשבון היגוואין, וחבל מאוד על השחקן המציון הזה.
גאגו סירב להצעת אתלטיקו מדריד http://estaticos01.marca.com/imagenes/2009/08/08/futbol/equipos/atletico/1249728857_extras_portada_0.Xxx המארקה מדווח היום שגאגו דחה בנימוס את ההצעה של אתלטיקו, שהתעניינה בו בימים האחרונים ואף היה נראה שיש משהו רציני. כזכור ביום חמישי נפגשו גאגו וסוכנו עם גיל מרטין ונשיא אתלטיקו, אנריקה קרזו, כדי לדון בהעברה אפשרית. גאגו חשב על ההצעה והחליט לוותר. השחקן בטוח שלמרות ההחתמות האחרונות, הוא עדיין יזכה למספיק דקות ומעמדו בנבחרת ארגנטינה לא ייפגע. * אינטר פנתה לריאל מדריד במטרה לרכוש את סניידר, וחורחה ואלדאנו נתן להולנדי תג מחיר של 25 מיליון יורו, כך לפי המארקה. ריאל לא תוותר על השחקן אלא אם כן תיהיה הצעה ממש טובה. כרגע האיטלקים לא מוכנים לשלם את הסכום אותו ריאל דורשת, אבל זה לא סוף הסאגה. לא נורא. לאתלטיקו מדריד גם ככה אין גרוש, לא היינו מרוויחים עליו יותר מידי, אני סבור שההצעה המסתמנת שלהם הייתה נמוכה יותר מעשרה מיליון יורו. אם לגאגו לא אכפת לבלות על הספסל במשך כל העונה(רק שלא יהיו פציעות בתדירות מוגזמת), אז לי זה ממש לא אכפת. לפי דעתי, ריאל תנסה למכור את דיארה כעת. לגבי סניידר - הייתי רוצה לראות אותו נשאר, אבל גראנרו בא על חשבונו. אני לא חושב שהוא כבר יחזור אליינו אם הוא יושאל, אז עדיף למכור אותו.
דור, אני נאלץ שלא להסכים איתך בכלל לגבי המשפט האחרון. המטרה שנותרה בחלון ההעברות היא למכור שחקנים אשר אינם נחוצים ולעשות זאת במקסימום כסף. מאהמדו דיארה שחקן שהערך שלו ירד להערכתי בעשרות אחוזים וקשה לי להאמין שישנה קבוצה שתסכים לשלם עליו את ה15-20 מיליון יורו שריאל מדריד שואפת לקבל. ואן דר וארט ונגרדו (שאני כ"כ רוצה שיחזור אלינו בעוד עונה או שתיים) בדרך החוצה והשחקן האחרון שישלים את פאזל העזיבות להערכתי הוא סניידר או גאראי כשהאופציה ששניהם יעזבו נראית לי בהחלט ריאלית. לריאל מדריד אין שום צורך להחזיק את גאראי ולהערכתי צריך להשאילו לעונה נוספת לפחות. מצלדר אמנם אשם בגול שספגנו אמש אך מגלה יכול טובה מאוד במשחקי ההכנה באופן כללי (אפילו בישל את אחד השערים אמש) ומעמדו איתן כמו של פפה ואלביול, גאראי אינו הולך לזכות לדקות משחק רבות ועדיף בשבילו לחפש את היציאה. עם סניידר הסיפור מורכב יותר, הערך של השחקן היום הוא לא רע בכלל - בין 20 ל-25 מיליון יורו. המונדיאל אמנם מסוגל לעלות את ערכו כפי שעשה זאת היורו הנהדר שלאחריו הגיעה הפציעה הנוראית אך הוא צריך להגיע למונדיאל בכושר. אני לא רואה כרגע היכן הוא זוכה לדקות בריאל מדריד. תכתוב את ההרכב הטוב ביותר שאפשר לעלות (בו נגיד עם רובן, קאקה, רונאלדו ובנזמה) ועדיין תמצא על הספסל את ראול, היגוואין, גראנרו, גוטי ואולי אפילו רוד שיהיו לפניו בהיררכיה. אני אקבל בהבנה מלאה מכירה של סניידר כרגע וחושב שזה הצעד המתבקש לעשות. לגבי ריברי, העניין עוד רחוק ועושים לפי דעתי יותר מידי רעש. גם אם השמועות נכונות, השחקן בסה"כ סיכם פרטים - זה לא מחדש כלום. השאלה האמיתית בכל מקרה היא לגבי ההסכמה של ריאל מדריד למהלך או האם ריאל תלך על בתי הדין של אופ"א. בכל מקרה, סתם כי משעמם לי - הנה הודעה שלי מלפני חודש בדיוק (8.7):
Higuain, que no jugo ni un minuto en canada, se empieza a ver fuera del equipo כך נכתב הבוקר על שער המארקה.
בריאל מדריד מתלבטים האם למכור את נגרדו או להשאילו http://www.as.com/recorte/20090809dasdaiftb_20/C280/Ies/Negredo_ira_opcion_firme_recompra.Xxx אלברו נגרדו הפתיע לא מעט את הצוות המקצועי. ב-121 דקות בלבד עד עתה במשחקי ההכנה, הוא הצליח לכבוש שער וגם לבשל לבנזמה נגד האקוואדורית ליגה דה קיטו. בעקבות כך, הקבוצה מוכנה למכור את נגרדו, אבל לא בכל מחיר. נראה שבקבוצה בונים על החלוץ כמחליף לואן ניסטלרוי, שחוזהו יפגוע בעונה הבאה, ולכן יש אופצייה של השאלת השחקן. השבוע הקרוב אמור להיות מכריע בסוגיית נגרדו, כאשר הסיכויים שיישאר נמוכים. הכיוון מבחינתו הוא להישאר בליגה הספרדית או לעזוב לפריימרליג, כך שאופציית רומא האיטלקית, שהוזכרה כמעוניינת בו בשבועות האחרונים - לא ריאלית. נגרדו גם מעוניין שהקבוצה שאליה ילך, תשחק במפעל אירופי. * היום מופיעה עוד כתבה על רובן באתר האס. נכתב שם שלמרות שהוא עלה כמחליף בדקה ה-62 הוא דיי מרוצה מהשער שכבש, היכולת שהפגין, ובכלל - רובן לא מאוכזב מכך שסיכוייו לפתוח בהרכב לא גבוהים במיוחד. "הכוונה שלי היא להמשיך כאן, אני באמת חושב שאני יכול לתרום לקבוצה", אמר רובן. "אני ופלגריני מדברים מידי פעם, לא יותר מידי. מה שחשוב זה להראות לו מה אני שווה ושכדאי לו לתת לי לשחק". * סרחיו ראמוס שטרם שיחק במדי ריאל מדריד במשחקי ההכנה, עשוי להחמיץ גם את משחק הידידות נגד ריאל סוסיאדד ביום שבת, בשל דלקת בגיד. שער המארקה מן הסתם מוקדש היום לדניאל חארקה, אבל בחלק של ריאל מדריד(למעלה מצד ימין), מדגישים את המחמאות הרבות שקיבל ראול מכריסטיאנו רונאלדו וקאקא. http://img401.imageshack.us/img401/8992/g0809.Xxx
התייחסות קלילה לכמה נושאים... נגרדו המצב עם נגרדו לא פשוט. החלוץ שהצטיין באלמריה אינו ימשיך בריאל מדריד, זה כבר ברור לכל. השאלה היא האם יושאל או יימכר. להערכתי אופצייה של מכירה עם סעיף לרכישה חזרה זאת אופציה שאינה קיימת במחירים המוזכרים, זה טוב ויפה כשמדובר בסכומים מתחת ל-10 מיליון יורו ומול קבוצות בסדר הגודל של חטאפה ואלמריה, אך כשמדובר על 15-20 מיליון יורו והתעניינות מצד קבוצות כמו ויאריאל, סביליה או קבוצות פריימר-ליג - זה פשוט נראה לי הזוי. אני לא רואה איזה קבוצה תסכים לרכוש אותו תמורת 15 מיליון יורו כרגע הכולל סעיף שמאפשר לריאל לרכוש את נגרדו חזרה בקיץ הבא תמורת 20 מיליון. כפי שכתבתי, השאלה היא האם יושאל או יימכר. מכירה זאת האופציה עליה דובר עוד לפני שהוחזר מאלמריה. שוויו של החלוץ מוערך היום בין 15 ל-20 מיליון וכשמעמדו של נגרדו בקבוצה הוא כחלוץ חמישי - ריאל מדריד צריכה לשקול אופציה של מכירה בכובד ראש. כרגע לנגרדו אין מקום בקאדר החלוצים שלנו, אין כאן ספק. אך בקיץ הבא רוד מסיים כידוע את החוזה וראול יהיה כבר בן 34 אם אינני טועה. האם זה אומר שצריך להשאיל את השחקן ולהחזירו בקיץ הבא? גם לא בטוח, נגרדו יחזור לסגל שעדיין יכלול כנראה את בנזמה והיגוואין. - אך הוא בהחלט מסוגל להיכנס לרוטציה בעונה הבאה (2010-11) בתנאי אחד. התנאי הוא שאנחנו מגיעים לקיץ 2010 כשמעמדו של ראול כשחקן ספסל כבר תקף. ישנה בעיה (קטנה אך קיימת) נוספת עם השאלה, נגרדו זקוק לקבוצה שיוכל להמשיך בה בקו ההתקדמות שלו. סדר גודל של חטאפה ואלמריה כבר קטן עליו ולטעמי החלוץ זקוק לקבוצה אשר משחקת במפעל אירופאי. האידאל הוא שיהיה מדובר בקבוצה ספרדית, אך קשה לי להאמין שאחת מהספרדיות תסכים לקבל שחקן כמוהו בהשאלה בלבד, השאלה עם אופצייה לקנייה בקיץ הבא זאת הצעה שאני משוכנע שקבוצות כמו ולנסיה או סביליה יקבלו בהסכמה - אבל מה בעצם עשינו אם אנחנו מאפשרים לשחקן להימכר לקבוצה אחרת בקיץ הבא?. היגוואין על שער המארקה הבוקר הופיע המשפט הבא: "Higuain, que no jugo ni un minuto en canada, se empieza a ver fuera del equipo" (היגוואין, אשר אינו שיחק אף לא דקה בקנדה, מתחיל להסתכל אל מחוץ לקבוצה). שורה קטנה, מלחיצה, מעצבנת אך כלל לא מפתיעה. היגוואין שם לעצמו מטרה והיא לשחק במונדיאל 2010, הוא יכול לטעון (בצורה לא ישירה כמובן) לקיפוח ע"י מארדונה ולעורר את התקשורת בספרד רק כאשר הוא משחק ונראה טוב. אך כאשר אפילו נגרדו מועדף כמחליף על פניו ושיתוף הפעולה של אותו נגרדו עם בנזמה נראה לא רע בכלל - היגוואין לא יכול לבוא בתלונות כלפי מארדונה אלא כלפי פלגריני (או פרז?). אין לי שום רצון לפתח פה נאום מרגש עם נימוקים על חשיבתו של היגוואין בעבר, בהווה ובעתיד בריאל מדריד - ולכן תדמיינו שהנאום הזה כבר נכתב וכל שנותר היא השורה האחרונה - לאבד את היגוואין יהיה שטות. ב'אס' נכתב שהוא עתיד לשחק היום 90 דקות, אני מקווה מאוד שכך יהיה וחסר לו שאינו יסיים את המשחק עם שער אחד לפחות. רובן אנחנו כולנו יודעים שמדובר פה בשחקן סופר כשרוני שפלורנטינו פרז לא ממש סופר. השמועות האחרונות על ריברי רק ממחישות את המשפט הזה. רובן נמצא כרגע בצילם של רונאלדו, קאקה, בנזמה ולצערי אפילו ראול וזה אולי המצב הטוב ביותר עבורו (פרט לכך שראול לפניו כמובן). התפקיד של רובן בריאל מדריד מודל 2009/10 יהיה שונה לחלוטין משל העונה שעברה, רובן אינו השחקן הסוחף, רובן אינו השחקן שההגנות מתמקדות בו. התסריט אשר אני מקווה שיהיה הוא תסריט הדומה להנרי בברצלונה, אף אחד אינו מטיל ספק ביכולתיו אך ההגנות התמקדו באטו, מסי ואינייסטה לפניו. לא חיפשתי אחר הנתונים אך אני משוכנע שהמספרים של הנרי אשתקד הינם מספרים אשר נשמח לראות אצל רובן בעונה הקרובה.
אני לא טועה אם אני אומר , שזה הקבוצה בקליבר הכי מפחיד שנבנה אי פעם . אלוהים ישמור .. אשכרה קשה לעכל איזה שמות מטורפים .. רק מפאקינג קאקא או רונאלדו הייתי גומר . אז שניהם ביחד ? צ'אבי אלונסו ?!? בנזמה ?? ריברי ??? הגענו למצב .. ששחקן כמו אריאן רובן , טופ קלאס .. אין לו מקום בהרכב . זה מפחיד . היחיד שיוכל להיכנס כרגע להרכב בוודאות זה אחד בלבד , ושמו ליאו מסי .