ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

רגע רגע רגע, מתוך ה-15 מיליון האלה, אייאקס מקבלת שבע?

2. Sergio Ramos Member

אכן כן, תודות לראמון קלדרון.

3. riquelme1 Member

העתקתי ארז, אתה יכול למחוק.

אני מקווה מאוד שנגרדו יעזוב את ריאל, שיש לה כרגע 3 חלוצים בסגל(בנזמה, ראול, היגוואין). ריאל כנראה תשחק העונה רק אם חלוץ אחד, ככה שאין לנגרדו כמעט ושום סיכוי לשחק העונה, ואם כן דקות מעטות מאוד. חבל שחלוץ כל כך טוב ומוכשר שעבר עונה פנטסטית באלמריה יתייבש על הספסל, שילך לולנסיה או ויאריאל או משהו, חבל שיגמור כמו סביולה...

4. Raulito Madridista

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/08/1249524695.Xxx

סרחיו ראמוס סוחב פציעה בשרירי הבטן והוא לא המריא עם הקבוצה למסע הקצר בקנדה. הוא גם לא ישתתף במשחק של נבחרת ספרד. למעשה, בכל השבוע האחרון ראמוס לא הצליח להתאמן באופן סדיר, ופלגריני נותן לו מנוחה. גם מרסלו, גאגו, דיארה וואן ניסטלרוי, לא ישחקו עקב בעיות פיזיות והם נשארו בספרד. הבשורה המרעננת כמובן היא שחקני גביע הקונפדרציות, וכמובן שגם צ'אבי אלונסו, שערך אמש את אימון הבכורה שלו בלבן והתקבל בחום ובמחיאות כפיים על ידי השחקנים. ואן דר וארט לא נמצא בסגל מהחלטות מקצועיות.

הסגל המלא:

קסיאס, דודק, אדאן;
    פפה, אלביול, מצלדר, גאראי, מיגל טורס, ארבלואה, דרנטה;
    לאס, סניידר, גראנרו, צ'אבי אלונסו, גוטי, רובן, רונאלדו, קאקא;
    ראול, בנזמה, היגואין, נגרדו;

שער המארקה מתמקד מן הסתם בצ'אבי אלונסו:

http://img194.imageshack.us/img194/5039/g0806.Xxx

"אני מחכה ומצפה להיות חלק מהאתגר הגדול שיש בפני ריאל מדריד"
    בקטן: אתלטיקו מעוניינת בגאגו והיגואין.
    * רויסטון דרנטה נשאל אתמול לגבי עתידו ואמר - "אני רוצה להישאר בריאל מדריד לא במאה אחוז, אלא באלף אחוז". דרנטה הוסיף - "המאמן דיבר איתי ונתן לי תחושה טובה, עד עכשיו שיחקתי טוב. אני יכול לשחק טוב כמגן שמאלי".

קצת מדיברי אלונסו אתמול, במסיבת העיתונאים המאוד מאולתרת -
    "אני מאוד שמח, זה צעד גדול בקריירה שלי להגיע למועדון גדול כמו ריאל מדריד ממועדון גדול כמו ליברפול, אני רוצה להדגיש שאני שמח להיות חלק מהמועדון הזה".
    "היה קשה להיות בצד במשא ומתן בין הקבוצות, אבל הפעלתי לחץ כשהראתי נחישות לבצע את המעבר ואני שמח שזה עבד".
    "לא הספקתי להיפרד מבניטס והשחקנים, הכל קרה מהר מידי, שינוי חד במשא ומתן בין הצדדים תוך פרק זמן קצר. אני מקווה להיפרד מהם בצורה מסודרת בקרוב, כי הם מאוד חשובים לי".
    "אני חוזר על עצמי ואומר שהקשר שלי עם בניטס היה מצויין, יחס מקצועי, כבוד בין מאמן לשחקן ולהיפך. אני מודה על ההזדמנות שנתן לי לשחק בליברפול".
    "כן, הייתה לי הצעה מריאל מדריד בעבר והלכתי לליברפול, אבל עדיף להסתכל על העתיד".
    "אני יודע שיש ציפיות גדולות מאוד מריאל מדריד וממני, אבל אני מקבל את האתגר ומצפה להיות חלק ממנו, אני אעשה כמיטב יכולתי. הצוות מסוגל לעשות דברים נפלאים".
    "אני מקווה שייצא לי לחזור לאנואטה, זה היה הבית שלי, אנשים התייחסו אליי נהדר שם".

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/09
  5. REAL MADRID Member

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/06/futbol/equipos/atletico/1249553232_0.Xxx

המארקה מוסיף כרגע עוד פרטים על הידיעה הקטנה מהבוקר בה נכתב שאתלטיקו מדריד מתעניינת בפרננדו גאגו וגונזלו היגוואין. המארקה מדווח שמנהלה הכללי של אתלטיקו, גיל מארין, שכבר נערכו שיחות בעניין עם פלורנטינו פרז בשבועות האחרונים. ע"פ הנכתב, גאגו הוא בעדיפות גבוהה מאוד אצל הרוחיבלנקוס שרואים בארגנטינאי כמנהיג בונה משחק שאתלטיקו מחפשת אחריו כבר זמן ארוך. האפשרות שפרננדו גאגו יחצה את הכביש נראית ריאלית לאחר ההגעה של צ'אבי אלונסו שבעצם מוציאה את הארגנטינאי מתמונת ההרכב. הסיפור עם היגוואין שונה, באתלטיקו בונים עליו במידה שאגווארו או פורלאן יעזבו אך העסק מורכב יותר כיוון שריאל מדריד לא תשחרר אותו בקלות לאחר שהונטלאר כבר עם רגל וחצי בחוץ ונגרדו עתיד לעזוב גם הוא.

--------

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/...06_12:49:52.htm

הונטלאר אינו שחקן ריאל מדריד יותר. רק עוד 3...

6. Ohad_Glr Member

אני יודע שהדעה שלי לגבי דרנטה היא לא הדעה הכי נפוצה כאן בפורום, אבל לדעתי אסור לוותר עליו (כלומר לתת לו לעזוב רק בהשאלה). אני אישית חושב שיש לו המון כדורגל והבעיה ההעיקרית שלו היא בראש (קבלת ההחלטות) שזה סך הכל דבר שמשתפר עם הגיל ועם הניסיון.
    שיעזוב בהשאלה או שישאר ללמוד במדריד, הרי בכל מקרה לא נרוויח הרבה כסף מהמכירה שלו (גם אין לו חוזה גדול שמצריך מכירה, כמו של רוד למשל).
    אני לא רוצה ולא מצפה לראות אותו כמגן/קשר שמאלי ראשון. אבל מול הקטנות בליגה או באירופה (כמו באטה בוריסוב בשנה שעברה) אני אשמח לראות אותו מקבל דקות.

לגבי גאגו והיגואין- אני חושב שיש סיכוי שהמועדון יוותר על גאגו אם לא יצליחו למכור את דיארה (הראשון). במקרה כזה יכול להיות שיתנו לדיארה להישאר כגיבוי ולגאגו לעזוב, אבל בכל מקרה אחד מהם ישאר לדעתי והשני יעזוב.
    אני לא מאמין שימכרו את היגואין. אתלטיקו יכולה להתעניין בו או לרצות אותו כמה שהיא רוצה, זה פשוט לא יקרה.

7. Sergio Ramos Member

אני התאיישתי מדרנתה למען האמת. אם בעבר האמנתי שהשאלה למועדון קטן יותר תעזור לו למנף את הטכניקה והמהירות שלו למובן החיוב שבדבר, כעת אני רואה אותו תקוע באותה נקודה וספק גדול אם הוא יצליח לעשות סוויץ' במוח ולהפוך לשחקן חכם יותר, הוא קיבל לדעתי מספיק הזדמניות להוכיח את עצמו ולא הצליח להרשים. הבעיה שלו היא אכן בראש, ובשיווי המשקל. קשה להעריך שזה יישתנה.

לא מפריע לי בכלל שיישאר אצלנו, כן יפריע לי עם הוא ייקבל הזדמניות בעמדת המגן השמאלי ויגרום לנזק מיותר, מספיק ברזילאי מעוות אחד. הוא לא עולה לנו הרבה ותמיד טוב שיהיה עוד למל"ם כמוהו לזמן פציעות(בייחוד דרנתה - שריצת האמוק המטורפת שלו כשעולה כמחליף היא דבר טוב). מבחינתו האישית זו טעות גדולה, על אף ההערכה והביטחון שפלגריני משרה בו. את דקות המשחק שהוא ייקבל(או שלא)ניתן יהיה לזכור בע"פ.

8. REAL MADRID Member

מכירה של גאגו היא דבר שעוד לא יצא לי לחשוב עליו. אנחנו מבקרים אותו כל השנה אך עדיין לא עמדנו בסיטואציה בה נצטרך לתת את הדעת בעניינו. באופן עקרוני אני חושב שאין שום מניעה למכור אותו, לאס ואלונסו (כ"כ משמח להתייחס אליו כשחקן שלנו) ממעטים להיפצע ולהיעדר ומהאמדו דיארה הוא יופי של גיבוי מהספסל.

השאלה היחידה שמעסיקה אותי היא המחיר, גאגו נרכש בתמורה ל-20 מיליון יורו וקשה לי להאמין שנצליח להחזיר את ההשקעה. אבל מצד שני, גאגו מוערך בספרד הרבה יותר ממה שהוא מוערך כאן בפורום.

9. Sergio Ramos Member

ארז, האם זה לא מניעה מספיק טוב למכור אותו?

אני לא אצטער במידה ויעזוב ועל אותו משקל לא אצטער במידה ויישאר אצלנו, בתור גיבוי לעת הצורך גאגו יכול להיות סביר בהחלט. במידה ונסיידר יעזוב, אז אני יותר אתמוך בהישארות שלו. נכון שגם אז עזיבתו לא תסב נזק רב, אבל אין לדעת. גאגו אף פעם לא עשה רושם של אגואיסט אשר יביע את זעמו כשייחכה זמן רב על הספסל וזה כבר טוב.

10. Raulito Madridista

אם מישהו היה שופט את דרנטה על פי ההחמצה שלו בסופר-קלאסיקו, או לפי המשחק נגד יובנטוס בברנבאו, ששוסטר פשוט זרק אותו למים העמוקים - אז הייתי אומר שזה לא הוגן. אבל אדון רויסטון לא תיפקד גם נגד קבוצות בינוניות מאוד בספרד, והשנה, בעיקר בהתחלה בגלל מכת הפציעות - הוא כן קיבל צ'אנסים. בריאל מדריד אין יותר מידי הזדמנויות. דרנטה לא עשה שום דבר בשני משחקי גביע המלך נגד ריאל אוניון מהליגה השלישית למשל. האספקט של דרנטה העונה הוא חצי בישול לראול במשחק נגד באטה בוריסוב בליגת האלופות והפנדל שהוא השיג בדרבי נגד אתלטיקו(זה היה יפה, יש לומר). גם במשחקים בהם הוא מקבל עשרים דקות, דרנטה חייב להועיל לנו במשהו. נגד מאלגה הוא שיחק 70 דקות(הוא היה לא טוב ולכן הוחלף) ונגד חטאפה הוא סגר משחק שלם עם בעיטה אחת וזהו.
    יש לנו העונה סגל כל-כך מגוון בחלק ההתקפי, כך שאני לא רואה מה הבעייה לוותר עליו. זה שחקן שאני כבר לא יכול לראות אותו לובש את המדים שלנו, לא יכול לראות בריאל מדריד שחקן כל-כך פזיזי וטיפש. מהתחלה אמרתי שזו טעות להביא לקבוצה שחקן שהרשים כולה באיזה טורניר נבחרות צעירות(סה"כ עונה ראשונה שלו כשחקן הרכב בפיינורד). הוא לא מגן שמאלי מספיק טוב ולא קשר שמאלי מספיק טוב.

11. אלי מתחן Member

לשפוט את גאגו צריך להתחיל מהעונה הזאת, יש לי הרגשה שהוא יעשה את קפיצת המדרגה. אין לי ספק שבמידה והוא יעזוב הוא יהיה מצויין בכל קבוצה אחרת.

12. REAL MADRID Member

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/08/06/futbol/equipos/real_madrid/1249574712_extras_portada_0.Xxx

לאחר ההגעה של צ'אבי אלונסו ריאל מדריד סגרה את פרק ההחתמות. מלוא הפוקוס עובר עכשיו ל'operacion salida - (מבצע היציאה בתרגום מהיר) שעדיין אינו הושלם. המספר המקסימלי של שחקנים שהקבוצה יכולה לרשום בסגל הלה ליגה הוא 25 בעוד שריאל מדריד מחזיקה כרגע ב-27 שחקנים (לא כולל אדן השוער השלישי שבמארקה ולמעשה גם בעמוד השחקנים באתר הרשמי - מתעלמים ממנו). הונטלאר עזב למילאן והמארקה עושה (או לפחות מנסה לעשות) לנו סדר במועמדים החוצה.

השחקן שכנראה יהיה הבא בתור הוא רפאל ואן דר וארט. השחקן שנותר מחוץ לסגל המשחקים בגביע השלום, כבר דאג להצהיר בפומבי שהוא בדרך החוצה ואינו יצא עם הקבוצה לסיבוב בצפון אמריקה. מנואל פלגריני הבהיר להולנדי שהוא אינו נמצא בתוכניות לעונה הבאה ועדיף שיחפש לעצמו קבוצה. היעד שנראה כרגע הוא חזרה לגרמניה כאשר המבורג ממנה נרכש בתמורה ל-13 מיליון יורו בקיץ שעבר היא אחת מהמועמדות לרכוש את ואן דר וארט שהוזכר גם כמועמד לבאיירן מינכן של לואיס ואן חאל.

כשמלוא תשומת הלב נמצאת בשחקנים ההולנדים, ישנו שחקן אחר אשר מועמד בכיר לעזוב גם הוא - אלברו נגרדו. יוצא הקאנטרה יישמח לשחק בקבוצה בה גדל (ואני לא מתכוון לראיו ויקאנו) אך בוא זמנית אמר בצדק שיעדיף לשחק בקבוצה אחרת על פני לא לעשות זאת במדריד. טוטנהאם וליברפול הוזכרו שוב ושוב לאורך הקיץ ונראות כיעד הבכיר לחלוץ שנרכש בחזרה מאלמריה בעבור 5 מיליון יורו כאשר גם הצעות מאיטליה קיימות כנראה לצד הצעות שונות מספרד שהידיעות לגביהן דעכו לאחרונה. החלוץ מוערך בכ-18 מיליון יורו ובמדריד להוטים למכור על מנת להחזיר קצת מהכסף הרב שהוצא הקיץ. כמו כן, ישנה השאיפה להשאיר אופציה של קנייה מחדש כיוון שרוד ואן ניסטלרוי מסיים את חוזהו בקיץ הבא וראול כבר יהיה בן 34.

בחזרה להולנדים, האינטרס הראשוני והמועדף על מדריד היה למכור את ווסלי סניידר ואריאן רובן ולכסות חלקים נכבדים מההוצאות בעזרת הכסף שייכנס. אך הבעיה היא כפי שתיאר אותה ולדאנו עוד בחודש שעבר - ישנם שחקנים רבים שרוצים להישאר בכל מחיר. בנוסף, פלגריני סופר את השניים כפי שהוכח באמירותיו כלפי סניידר בפומבי. מספר 10 קושר הקיץ לאינטר כאשר מספר קבוצות באנגליה הוזכרו גם הן בעניינו. המצב עם רובן בעייתי יותר מכיוון שהוא פשוט אינו מעוניין לעזוב, בכל מקרה - אם לא תגיע הצעה טובה עבור השניים וריאל מדריד הם יישארו.

עושה הרושם שדרנתה יישאר בקבוצה וההולנדי האחרון הוא רוד ואן ניסטלרוי. מדובר בחלוץ מבוגר שחוזר לאחר 8 חודשי היעדרות בעקבות פציעה קשה בברך, יחד עם כן - במועדון מעריכים מאוד את תרומתו הרבה לקבוצה ומאמינים שסקורר כמוהו יצליח לכבוש כמות נאה של שערים כשעמו משחקים כריסטיאנו רונאלדו, קאקה וצ'אבי אלונסו. רוד אינו מעוניין לעזוב, ואלא אם כן תגיע הצעה שתשווה את חוזהו הגובה במדריד (6 מיליון יורו) - הוא יישאר ויסיים את חוזהו בקבוצה בקיץ הבא.

שני שחקנים נוספים שאינם בטוחים עדיין הם מהאמדו דיארה ואזקיאל גאראי. השחקן ממאלי חוזר לאחר פציעה ארוכה אך הבעייה עמו היא שהוא חוזר לעמדה שסובלת מ'פיצוץ אוכלוסין'. לאסנה דיארה וצ'אבי אלונסו עתידים לאייש את הרכב כשבספסל נמצא גם גאגו (במארקה מציינים גם את גראנרו בהקשר העמדה הזאת.. נו טוב). דיארה עשוי להישאר עם הזדמנויות מעטות לשחק ועשוי להעדיף מעבר לאיטליה. עתידו של גאראי, הבלם הארגנטינאי שנרכש בקיץ שעבר, אינו ברור - גאראי אינו מרשים את פלגריני עד כה. כשישנן אופציות רבות לעמדת הבלם (פפה, אלביול, מצלדר, ראמוס וארבלואה במידת הצורך) וכשבמדריד יודעים שלא ירוויחו הרבה כסף ממכירה שלו עשויה לעלות אופציה להשאילו לעונה נוספת, סראגוסה הוזכרה לאחרונה כמתעניינת בשחקן. שחקן ששמו כנראה יורד מהרשימה של המתנדנדים הוא מיגל טורס שלאחר עזיבת סלגאדו - מעמדו מתחזק כאלטרנטיבה לשני הצדדים בהגנה.

פרוייקט העזיבה קרוב לסיום אך על ולדאנו ופארדסה להשקיע מאמץ אחרון.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/09
  13. SANTYAGO Member

מישהו יודע מה הם שעות הפתיחה לסיורים בברנבאו בימים שיש משחקים?

14. Raulito Madridista

ריאל מדריד הציגה את משחק ההכנה הטוב ביותר שלה וניצחה 5-1 את טורונטו. ראול כבש צמד, רונאלדו השיג שער ראשון שהוא לא מפנדל, בנזמה כבש גם הוא והציג משחק טוב עם שני בישולים ורובן שנכנס כמחליף גם יצא מרוצה מהמשחק עם שער ראשון במשחקי ההכנה. ומה נגיד על קאקא, ארבלואה, אלביול ואלונסו(עלה לשחק במחצית השנייה), שערכו הופעת בכורה בלבן...

שער האס מפרגן - 'ריאל מדריד עברה חלום'

http://www.as.com/img/portadag_080809.Xxx

התגובות מהמשחק אמש:

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/08/08/futbol/equipos/real_madrid/1249695556_extras_portada_0.Xxx

קאקא אמר אתמול לאחר הופעת הבכורה שלו בלבן:"אני מאושר מאוד לשחק לראשונה במדי ריאל מדריד, חיכיתי לזה כבר למעלה מחודש, אבל מה שחשוב יותר זה שהקבוצה שיחקה כמו שצריך וגם ניצחה, ותענוג לפתוח ככה את העידן שלי בריאל מדריד. לא הצלחתי לכבוש שער אבל מאוד נהנתי, אני אבקיע בקרוב. כל השחקנים כאן נהדרים: אלביול, גוטי, ארבלואה ועוד. אנחנו מראים שאנחנו קבוצה עם גיוון רחב מאוד, אבל חשוב מזה – אנחנו קבוצה מעל הפרט. ראול – יש לו הכל, אני בכלל לא מופתע מהיכולת הטובה שלו והצמד שכבש, הוא מוכיח כל פעם מחדש שהוא שחקן טוב מאוד".

עוד שחקן שערך הופעת בכורה בלבן, צ'אבי אלונסו:"אני מאוד שמח על כך ששיחקתי היום, זה משחק טרום עונה וחשוב להתחיל לתרגל את האיזון בין ההגנה להתקפה כדי שכאשר נגיע לליגה, זה כבר יהיה מיוסם. זה היה משחק קל מאוד עבורינו, אבל עם קבוצה כזאת אנחנו נהנה בהרבה משחקים. לאט לאט אני אמצא את מקומי ואני אהיה יותר פעיל. הייתי רוצה לשחק יותר מקדימה, אבל אני נשאר מאחור ויש מי שיעשה את העבודה, זה בטוח. דיברתי עם המאמן ונראה".

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/08/futbol/equipos/real_madrid/1249713158_0.Xxx

אלברו ארבלואה:"התמונה נראית מצויין אבל צריך להמשיך לאט-לאט ולא להיות באופוריה. צריך לקחת בחשבון גם את סוג היריבה. יש לנו קבוצה אדירה, כיף לשחק שלצידך שני הקשרים הטובים בעולם, אבל צריך לבדוק אותנו במשחקי הליגה הראשונים או בטח שנגד יריבה יותר קשה. צריך לחשוב על רעיונות טכנים.

אריאן רובן(שער ראשון במשחקי ההכנה):"עשינו משחק טוב מאוד, הכדור היה כל הזמן ברגליים שלנו וככה הכישרון שלנו יכול לבוא לידי ביטוי. היכולת הגבוהה שאנחנו מציגים באימונים הגיעה לידי ביטוי במגרש. כל שחקן אוהב להבקיע שערים ווודאי שאני שמח על זה. אני רוצה מאוד להישאר בקבוצה, יש לי ביטחון ואני רוצה לתרום לקבוצה".

כריסטיאנו רונאלדו הסתפק במפתיע, בתגובה קצרה - "אני שמח לגבי הקבוצה, הפגנו שיפור ברמת המשחק. ראול וקאקא היו נפלאים, קל לשחק שלידך יש שחקנים מעולים כאלה".

* למעוניינים - גלריית תמונות מהמשחק

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/09
  15. M_T_A Member

מתחיל להתגבש הרכב לא רע בכלל במדריד. זה נראה משהו כמו

---------בנזמה-----היגוואין---------

---קאקה--------------------רונאלדו---

------------אלונסו--------------------

-------------------דיארה--------------

--ראמוס--אלביול--פפה--ארבלואה--

-----------------קסיאס---------------

וזה נראה די מפחיד, חייבים לציין. מישהו יודע מה בדיוק התוכניות של פלגריני?