אני לא התכוונתי לזלזל או משהו, זה אחלה שיש דור צעיר של אוהבי כדורגל ספרדי, ואם פגעתי במישהו אני מתנצל. אבל, זה ממש לא נכון מה שאמרת. כנראה שיש לכמה אנשים זיכרון קצר. סלגאדו בשיא תקופת הגלאקטיקוס הראשונה היה מגן אדיר, אם אינני טועה פרגוסון הציע עליו סכום עצום בסטנדרטים של התקופה הזו, בייחוד לשחקן הגנה. הוא אכן לעולם לא היה ברמה של RC, אבל ללא ספק היה בין 3 המגינים הימניים הטובים בעולם וזה לא דבר של מה בכך.
http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N...090804-1808.htm אמרתי לכם שאם האקו מפרסם שיש הסכם אז יש הסכם...
הפאזל הושלם - גם צ'אבי אלונסו לבן http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/08/1249406050.Xxx אחרי משא ומתן ארוך ומייגע, ריאל מדריד הצליחה לשים את ידה גם על המטרה האחרונה לקיץ הנוכחי, צ'אבי אלונסו. המועדונים הגיעו היום להסכמה וריאל מדריד תשלם כ-30 מיליון יורו עבור הספרדי, אותו ניסתה לרכוש פעמיים בעבר ללא הצלחה. אלונסו יחתום בקרוב על חוזה לארבע עונות. גם האתר הרישמי של ליברפול אישר את הידיעה. אלונסו יהיה הרכש התשיעי של הקבוצה הקיץ והשחקן הספרדי מספר ארבע. הסכום שהושקע הקיץ - כ-250 מיליון יורו. ---------------------------- קודם כל, אם ה'אס' דייק במחיר, מדובר במחיר טוב מאוד של הקבוצה. לא רציתי שהעיסקה תפלוש למעבר ל-40 מיליון יורו כי זה היה מוגזם. טוב מאוד שאלונסו נרכש, כי הוא יתרום לנו הרבה כמובן, כיף לרכוש שחקן מליברפול ובניטס העקשניים, בטח שהוא אחד מהטובים בעולם בעמדתו והוא גם שחקן ספרדי. עכשיו הפאזל הושלם ואני מקווה שכמה שיותר מהר פלגריני יוכל להתחיל לתרגל את השחקנים כדי לעבוד על תיאום ועל כל מיני אספקטים של המשחק. הרבה מאוד שחקנים התחלפו והשתנו גם בהרכב הראשון, הציפיות בשמיים ויש הרבה עבודה. אז כמובן שאני שמח מהרכש(ברוך הבא ושיהיה לו בהצלחה!), אבל אם להגיד את האמת - אני לא חושב שהוא עד כדי כך חיוני כמו שהרבה אנשים חושבים, הקבוצה שלנו ממש לא תקום או טיפול על פי המצב-רוח והיכולת של צ'אבי אלונסו. גם אם הוא לא היה מגיע, היינו מסתדרים טוב מאוד עם דאבל דיארה במרכז השדה, כאשר לאס משוחרר מעט יותר קדימה. כשיש לך כל-כך הרבה כישרון וחוכמה בהתקפה(רונאלדו וקאקא ואולי גם רובן בהרכב, ואם לא הוא, אז גראנרו), אני לא רואה מצב שהמשחק יהיה תקוע יותר מידי פעמים. אני גם חושש שקישור שכולל את לאס ואלונסו לא יהיה מספיק חזק להתמודד עם יונייטד, צ'לסי, אינטר או ברצלונה. אלונסו יודע לעשות הגנה, הוא שחקן חכם שקורא את המשחק נהדר ויודע מתי לגנוב את הכדור, אבל בליברפול ראיתי ממנו בעיקר מסירות ארוכות נהדרות, ניהול משחק חכם ופעם בעונה גם שער מדהים ממחצית המגרש. אני לא בטוח שהוא אגרסיבי מספיק ואני לא משוכנע שהבעייה הייתה חיסרון של מישהו שידחוף את הכדור לקישור ההתקפי. הבעייה הייתה שהיה לוקח לנו יותר מידי זמן לחלץ את הכדור בחזרה אחרי איבוד שלנו. לא האמנתי כשפרז הגיע שהוא יצליח עד כדי כך במסע הרכש. פרט לפספוס של דויד ויאה, כנראה שלא באשמתינו - העיסקאות היו פשוט נהדרות, תענוג. מה שכן, הגיע הזמן גם להתחיל למכור שחקנים, ובמחירים רציניים...לפי דעתי הראשון שימכר זה נגרדו. יש לו ביקוש גבוה והמועדון לא נמצא בהתלבטות כלפי הסטטוס שלו(בניגוד לסניידר למשל). הבאים בתור צריכים להיות ואן דר וארט והונטלאר.
הקדמתי אותך דור... וסקיי מדווח על 30 מיליון פאונד(35 מיליון יורו), הבדל דיי משמעותי. מעניין מה הסכום האמיתי...
ואו, איזה רגיעה. משא ומתן מהמתישים שידענו, אבלך כמה שאני מאושר ורגוע שזה הסתיים לטובתנו. צריך לתת מילה טובה לפלורנטינו וואלדנו על שניהלו כראוי את המו"מ המפרך, אני חושב ש30 מיליון יורו הוא מחיר סביר לכל הדעות ואין ספק שביחס למה שליברפול דרשה - הבאנו את אלונסו במחיר נהדר. על רונאלדו וקאקא לא היו וויכחים באשר למחיר, לאלונסו דווקא כן ולאורך כל הדרך היה לי מזור ההתעקשות הזאת, אבל זה השתלם בסופו של דבר וטוב שכך זה נגמר. חשוב מאוד שאלונסו מגיע בשלב הזה של מחנה האימונים, ישנה עוד עבודה לקבוצה כולה ולאלונסו בפרט להסתגל מקצועית וחברתית למועדון. מההיבט המקצועי נטו, אני חושב שאין צורך להכביר במילים, נודענו שבוע אחר שבוע לעוד ועוד רכישות של סופר-סטארים, אבל הפעם מום המ ההרגשה שלי היא הטובה מכולן עם הגעתו של הפסרדי. מתחילת הדרך כולנו הסכמנו שזהו הרכש החשוב ביותר עבור ריאל מדריד - יש את כל הכלים האפשרים, עכשיו יש מנהל עבודה ראוי וטוב שייפקד עליהם. ניתן היה להבחין במשחקים הקודמים שעל אף העובדה שיש לנו חוליית התקפה מפחידה, חסר הקילר במרכז המגרש שיוציא לפועל ויעזור ללאס במשימות הגרזן, למרות שקאקא לא שיחק. כעת, גם מרכז השדה שלנו מושלם עם לאס ואלונסו. ברוך הבא מזוקן ג'ינג'י, עכשיו גם לנו יש צ'אבי ליד עובד שחור בקישור האחורי! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
הרכישה הכי טובה וחשובה של ריאל, מה שהופך אותה ישירות למועמדת מספר 1 לזכייה בליגת האלופות ובליגה, כן יותר מברצלונה, ברצלונה קבוצה אדירה, אבל ריאל קבוצה בעלת פוטנציאל להיות הקבוצה הטובה בהיסטוריה של המשחק. בכל מקרה, כל כך שמח על חזרה של צ'אבי אלונסו ללה ליגה, כל פעם שראיתי את הביצועים שלו בליברפול ובנבחרת ספרד פשוט התמוגגתי, אחד השחקנים הטובים בעולם בתפקידו- גאון כדורגל. קסיאס מרסלו, פפה, אלביול, ראמוס דיארה, אלונסו רונאלדו, קאקא, גרנרו\רובן,סניידר,היגוואין בנזמה הרכב כמעט מושלם.
עמי, אני עדיין חושב שברצלונה קבוצה טובה יותר ופייבוריטית גדולה יותר. תיאום בין השחקנים וצורת משחק זה דברים שדורשים הרבה זמן, גם חודש לא מספיק. אלו דברים אשר נבנים תוך כדי העונה וברצלונה מגיעה לעונה כקבוצה בעלת הדברים האלו ולאחר שהתחזקה בקיץ האחרון. נ.ב, בהרכב שלך יש 13 שחקנים. אתה צריך לכתוב גראנרו/רובן/סניידר/היגוואין.
זאת הרכישה האמיתית, זאת הרכישה שללא ספק הופכת את ריאל מדריד לחזקה ומאיימת הרבה יותר, זאת הרכישה שאמורה להוביל את ריאל מדריד להישגים אליהם פלורנטינו פרז שואף. צ'אסי אלונסו שחקן אדיר, הפך בליברפול לאחד הקשרים הטובים בעולם, הוא בלי ספק כזה, יש לו שקט, יש לו חוכמת ואינטליגנציית משחק, וש לו גם לא מעט לתרום לחלק ההתקפי.... הוא ללא ספק יעשה את ריאל מדריד הרבה הרבה יותר טובה. מעכשיו, הכל עניין של חיבור.
עמי בחיי שאתה אחד האנשים ההזויים שיצא לי להתקל בהם,שתיהיה בריא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx רכישה מאוד מאוד חכמה של ריאל,לא צריך לפרט על התרומה של אלונסו לליברפול ועל איכויותיו כשחקן,השחקן שיעשה את ההבדל מקבוצה לא מאוזנת במדריד לקבוצה מאוזנת. הרכש המשמעותי ביותר.
צ'אבי האורגינל הדגים לנו השנה כמה חשוב שחקן שמסוגל לשחרר לחץ מכל סוג שהוא ולהעביר כדור לשחקנים היותר התקפיים. הדיארות לא מסוגלים לעשות את הפעולה הזאת, ומספיק שקבוצות היו קצת מכניסות את הקישור שלנו ללחץ כבר כל התקפת המאות מיליונים שלנו הייתה תקועה. אחלה רכישה, למרות שאני עדיין חושב שברצלונה טובה יותר. חסר החיבור.
מחמישה יישאר אחד... http://www.as.com/prom/200908/pro_photo1249453507.Xxx אחרי רכישתו של צ'אבי אלונסו, לריאל מדריד יש 29 שחקני סגל. במועדון רוצים לצמצם את סגל השחקנים ל-25, מה גם שריאל מדריד חייבת להתחיל גם למכור כדי לצמצם לפחות במעט את ההוצעות האדירות בקיץ לגבי רכש. ארבעת ההולנדים - ואן דר וארט, הונטלאר, סניידר ורובן, פלוס נגרדו - רק אחד מהם ישאר בלבן, כך טוען אתר האס הבוקר. פלגריני טרם קיבל החלטה במי הוא מאמין, אך גם זה יגיע - בקרוב. תחילה העדיף פלגריני להשאיר את סניידר, אך רכישתו של אלונסו וגם גראנרו, גרמה למאמן לחשוב שאין עוד צורך בהולנדי. מדוע דרנטה ורוד לא מופיעים ברשימה? - פלגריני מרוצה מההשקעה של דרנטה והיכולת הסבירה שלו במשחקי ההכנה, ומאמין שעם קצת ליטוש הוא יוכל להיות שחקן סגל לגיטימי בעונה הבאה וסותם חורים. בנוגע לרוד, על אף חוזהו הכבד - במועדון מרגישים צורך לתת לו כבוד ולא לחתוך אותו אחרי פציעה קשה, מה גם שפלגריני רוצה עומק רב בהתקפה. הרשימה השחורה המעודכנת: אלברו נגרדו - הרבה קבוצות מהליגה הספרדית ופריימרליג מעוניינות בו והוא עשוי להגיע לטוטנהאם. סניידר - השחקן הכי חם בשוק מאלו שבדרך החוצה. אינטר, באיירן, צ'לסי, אסטון וילה - רק שיבחר. ואן דר וארט - ברור שהוא לא ישאר, אך המועדון קיבל הצעות מאוד נמוכות עבורו, מהמבורג בין השאר. רובן - פנרבחצ'ה התעניינה בו לאחרונה אך הוא סירב. גם רומא מפנטזת עליו. הונטלאר - לא המריא למשחקי ההכנה כי עיסקת העברתו לשטוטגארט כמעט נסגרה. כרגע הכל תקוע. מילאן וטוטנהאם גם רצו בו. שער המארקה הבוקר - 'נגמר'. http://img232.imageshack.us/img232/7933/g0805.Xxx צ'אבי אלונסו הוא האס האחרון של פלורנטינו פרז. הספרדי יחתום לארבע שנים. בשל לוח זמנים צפוף במיוחד והמסע המתקרב לקנדה, גם אלונסו לא יוצא כשחקן ריאל מדריד, בדומה לגראנרו וארבלואה.
הרשימה הזאת לא אומרת שום דבר. דרנתה אמנם זכה לדקות משחק במשחקני ההכנה אך צריך לזכור שזה היה במשחקים ללא משתתפי גביע הקונפדרציות. אין לפי דעתי אפשרות בה מיגל טורס, דרנתה ומרסלו נשארים שלושתם בסגל. כמה אנשים (אפילו כאן), התלהבו מדרנתה (לא מבין למה בדיוק..) ומבחינתי הדבר היחיד שיכולת סבירה שלו במשחקי ההכנה צריכה לשנות זה את סוג העסקה בה יעזוב, ממכירה להשאלה. אני מעדיף אותו הגנתית והתקפית בכל יום על פני מרסלו, אך אני גם מעדיף את חאבי גרסיה על גאגו - לכולנו ברור מי יישאר.. וכפי שאי אפשר להישאר עם רוטציה כזאת ארוכה בעמדת המגן השמאלי, כך גם בעמדת הבלם. התסריט של ולדאנו ולפלגריני לפיול לכל עמדה יש מחליף (קרי: 4 בלמים בסגל) הוא טוב ויפה אך לא ממש תואם את ריאל מדריד. פפה ואלביול עתידים להיות הבלמים הפותחים אצלנו, עכשיו יש לנו את מצלדר וגאראי כבלמים טהורים ואת סרחיו ראמוס ואלברו ארבלואה כמגנים שמסוגלים לאייש את עמדת הבלם. מה הנקודה אליה אני מכוון? עם כל הצער שבדבר - ביי ביי גאראי (אולי בהשאלה?). מה הבעייה? אם ניקח פרידה מואן דר וארט, הונטלאר ונגרדו כמתבקשת - אנחנו צריכים להיפרד מעוד שחקן אחד בלבד. גאראי או דרנתה?. הרשימה של ה'אס' היה סתם על מנת לייצר כותרת להערכתי. אין שום מניעה שגם רובן וגם סניידר יישארו ולמעשה אני אופתע אם נסיים את הקיץ בצורה אחרת. אנחנו מוכרחים להיפרד מארבעה שחקנים. ואן דר וארט והונטלאר עדיין פה אך לפחות מבחינתי אין דילמה - למכור אותם ובהקדם. אל גאראי ודרנתה התייחסתי קודם ונותר לי להתייחס לאחרון, נגרדו. אין שום ספק שאנחנו צריכים להיפרד מחלוץ נוספ מלבד הצייד, אופציית רוד כנראה שירדה מהפרק אך והפרידה מנגרדו נראית כשאלה של זמן בלבד. אך אני איני אצא בלב שלם עמה, אין לנו צורך בו לעונה הקרובה - אך רוד מסיים חוזה בשנה הבאה וגם ראול לא יהיה צעיר יותר. פרידה מנגרדו עשויה להיות לא משתלמת לטווח הארוך.. אך גם עם המשפט הזה אני לא שלם לחלוטין. הונטלאר, ואן דר וארט, נגרדו, דרנתה, גאראי - רק אחד יישאר.
אני מאוד מקווה שנראה את גאראי נשאר בריאל מדריד. הוא לא קיבל מספיק הזדמנויות. הייתי מעדיף אותו כבלם מחליף מאשר מצלדר, שהוא בסוף הקריירה, וגם סביר להניח שהוא רוצה להיות בתמונת הנבחרת שלו לקראת המונדיאל שבפתח. אני גם לא השתכנעתי שגאראי נופל מאלביול. עם כל האהבה לרוד - אנחנו הולכים לשחק עם חלוץ אחד בלבד, ואסור להשאיר ארבעה בסגל במצב כזה. מבחינתי שנחתוך אותו כמו מיצ'ל - ניתן לו את המשכורת השנתית שלו וניפרד כידידים. כמה קל לפזר כסף שלא מדובר על הכיס שלך. אבל לדעתי בהחלט מגיע לו. הופתעתי לראות את רובן מוזכר היום בכתבה, משום שבמועדון יודעים שיהיה קשה למכור אותו במחיר הקרוב לסכום בו הוא נרכש, בעיקר בגלל בעיית הפציעות שלו. רובן לא מתכוון לעבור לקבוצה מדרג ב', ובמקום אחר הוא לא יקבל צ'אנסים. אבל לגבי סניידר - אין ספק שרכישת אלונסו דוחקת אותו החוצה. וכנראה שגם פלגריני מאמין בגראנרו, ואולי גם דיארה יישאר. נוצר עומס על העמדה במרכז השדה, ועוד לא הזכרתי את גאגו. התמונה שציירת יפה, ורודה אך לא אפשרית.
אישית אני באמת לא רואה איפה גראי נופל מאלביול. עקבתי לא מעט אחרי שניהם ולא רואה עליונות של הספרדי על הארגנטינאי. בקשר לסניידר,אין פלא שהביקוש עליו בשוק כזה מגוון,לטעמי גם אם הוא ייהיה מיועד להיות שחקן ספסל אצל פלגריני הוא לא יעשה בעיות ויתן מאה אחוז בכל פעם שיעלה ובנוסף לכך במקרה כזה הוא יתן לריאל עומק אדיר בספסל(אישית אני חושב שמגיע לו הרכב ראשון).