גם המארקה וגם האס מדווחים על התוכניות של פרז. ממש אין לי כוח לתרגם מילה במילה אז הנה עיקרי הדברים: - הוא יודיע על השתתפותו בבחירות בעוד 10 ימים (14.5). - המאמן המועדף עליו הוא וונגר אך סירבו מחזיר את אנצ'ולטי לתמונה. - השמות המדוברים הם ויאה, סילבה, אלונסו, ססק, רונאלדו, קאקה, ריברי, נגרדו וגרנרו. - חורחה ולדאנו יהיה המנהל הספורטיבי. - דרנתה אומר שזלאטן ישחק בעונה הבאה בריאל מדריד. - מחרבשים משהו על קאקה... נגמרה העונה והעיתונים החליטו שזה הזמן להפציץ בשמות. אל תפתחו יותר מידי ציפיות..
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/05/04/futbol/equipos/real_madrid/1241425134_extras_portada_0.Xxx יש הרבה מאוד עבודה, אין ספק בכך. אני לא הערכתי נכון את הסגל שלנו בתחילת העונה. אני לא מאמין שעם פפה משחק ההגנה שלנו היה נראה עד כדי כך גרוע, וגם עם סניידר של העונה שעברה וואן ניסטלרוי - המצב היה נראה יותר טוב, אבל המצב של הקבוצה מאוד גרוע. גם בסגל חסר לא צריכים להיראות ככה, קבוצת ילדים לא יכולה להיראות כמו שנראינו בקלאסיקו. זה סמלי שהעונה הזאת תיגמר ככה, בטעם מר. ואן ניסטלרוי מזדקן והוא לא יחזור להיות אותו שחקן של לפני הפציעה הקשה והוא פצוע וצריך לקבל את זה, וגם סניידר לא היה מנצח לנו את המשחק. יש לריאל מדריד בעייה קשה בסגל וזה נוראי ודבילי שכל קיץ אנחנו מרגישים שיש צורך להחליף חצי קבוצה, לא משנה כמה שחקנים אנחנו מביאים קיץ לפניכן. אני הייתי בטוח לפני המשחק נגד ליברפול שאנחנו יותר מוכשרים מהם וכנראה שזה לא נכון. לריאל מדריד אין שחקנים בטופ. רק קסיאס הוא באמת כזה ככל הנראה. ראול הוא שחקן חכם, הוא סמל והוא מדהים, אבל היכולת שלו לא כמו פעם. אבל הוא האחרון שאני מאשים אותו. פפה בלם עם פוטנציאל עצום ואני מאמין שהוא יגיע לרמות הגבוהות ביותר. גם על סניידר חשבתי ככה, אבל לא מעט אוהדי כדורגל לא מסכימים על כך למרות היורו הנהדר שהיה לו. הרבה אומרים שהוא 'שחקן משלים' והוא לא יכול לבנות לבד. היגואין הוא גם פוטנציאל גדול אבל הוא סימן שאלה. הוא עשה פריצה יפה העונה אבל בכל-זאת. רובן כנראה לעולם לא יוביל קבוצה לאנשהו. כי הוא תמיד ייפצע באמצע וגם ההחלטות הלא נכונות שהוא מקבל. הוא ישאיר אצלינו תיסכול. לאס - אני מקווה שהוא יהיה אסיין. גם סימן שאלה אבל סרחיו ראמוס זו השאלה הכי גדולה מבחינתי. אנחנו האמנו בו, לפני שנתיים הוא היה נראה המגן(יכולת הגנתית) אולי הכי טוב בעולם. מה אפשר להגיד על הסופר-קלאסיקו שלו? - הוא בישל שער יפה מאוד להיגואין והוא גם כבש וכמעט החזיר אותנו למשחק בכאילו. אבל הנרי פשוט מחק אותו במגרש(ואני יודע שהנרי גאון, הוא שחקן מדהים, וכשהוא בשיא אף אחד לא מסוגל לעצור אותו. אבל אני מצפה משחקן ברמה של ראמוס שהנרי לא יצליח לעבור אותו עשר פעמים מתוך עשרה ניסיונות). אני אגיד לכם את האמת, אני מפחד שראמוס לא יחזור להיות מה שהוא היה. גם בצמד המשחקים נגד ליברפול הוא לא פגע בכלל שלא נשבר על כל-כך הרבה ניסיונות התקפה עלובים לאורך כל העונה. הבעייה הגדולה של ריאל מדריד היא שאי-אפשר להחליף חצי סגל. לפי דעתי חובה להטיס את גאגו, מרסלו, דרנטה, פאובר, אולי גם ואן דר וארט למרות שבתור שחקן מחליף הוא בסדר. גם אני רוצה לסלק את הבינוניות, אבל יש גבול. לא בטוח שנמצא מגן שמאלי יותר טוב מהיינצה למשל(מיגל טורס הוא אופצייה, אבל עדיין הייתי מעדיף שאם הוא האלטרנטיבה, אז שלא נשחרר את הארגנטינאי) ואי-אפשר שיהיו לך על הספסל סטארים מהרמה הגבוהה ביותר, זה כמעט לא עובד. אנחנו עוד נדון הרבה בשחקנים שצריכים להגיע. אני מקווה שיהיה טוב. אבל אני גם מפחד להתאכזב ואני חושש שייקח זמן לחזור לרמות הגבוהות ביותר. אנחנו תקועים בבינוניות. זהו, הוצאתי את זה.
http://www.as.com/prom/200905/pro_photo1241508672.Xxx פלורנטינו פרז רוצה לבנות קבוצה חדשה לגמריי בקיץ, וכדי להביא את כל השחקנים כמובן שחייבים גם לשחרר כמה. אתר האס מפרסם היום שבריאל מדריד מתכננים לסלק את ההולנדים - הנשיא מעוניין להיפטר מכל ההולנדים בתמורה ל100 מליון יורו(השישה נרכשו בסכום של 125 מליון יורו בתוך שלוש עונות). זו לא הפעם הראשונה שעליה מדווח שרובן לא נמצא בתוכניות של ריאל מדריד לקראת העונה הבאה, וגם לא נראה סביר שואן ניסטלרוי יישאר בהתחשב בפציעה הקשה שעבר ובסכומים אותם מוכנה לשלם מנצ'סטר סיטי. ואן דר וארט לא יירצה להמשיך בקבוצה בתור שחקן ספסל מובהק ולגבי דרנטה שלא סיפק את הסחורה מעולם או הונטלאר שנרכש רק בקיץ, יש סימן שאלה גדול. נראה שהעונה הראשונה של סניידר במדים הלבנים שהייתה דיי טובה, תעמוד לזכותו. כמו שנאמר כבר מספר פעמים, גם פאביו קנבארו לא נמצא בתוכניות של ריאל מדריד לעונה הבאה. הבלם האיטלקי יעזוב בוודאות בקיץ ויחזור ליובנטוס האיטלקית, ממנה הגיע לריאל מדריד לאחר פרשת השחיתות. קנבארו אמר כבר מספר פעמים שהוא לא יכול לחכות עוד עבור ריאל מדריד ומה שחשוב לו זה להיות שחקן הרכב, במטרה להמשיך להיות שחקן מרכזי בנבחרת איטליה במונדיאל 2010 שקרב ובא. אמש עבר השחקן בהצלחה את הבדיקות רפואיות אצל 'הגברת הזקנה' לאחר שהמריא לטורינו ובתום החודש שנותר לעונה הנוכחית הוא ייצטרף אלייה. החוזה עוד לא נחתם אך זה צפוי להתרחש תוך שבועיים גג. ככל הנראה האיטלקי יחתום לשנתיים. ------------------------------------------------------ על שער המארקה מככב גם דויד ויאה ומדברים גם על ריברי ורונאלדו, יותר מידי שמות, יש כבר כאב ראש. לגבי התוכנית ההולנדית - לי ברור שאין כאן משהו אישי נגדם, ואין ספק שלא צריך להשאיר את כולם. אבל יש שחקנים שאני לא בטוח שצריך להיפטר מהם כל-כך מהר, ואני אתחיל בהם: רובן, הונטלאר וסניידר. הראשון אולי לא הקשר הכי טוב בעולם והוא לא ברמה של מסי או רונאלדו, אבל עדיין מדובר בשחקן טוב שהייתי רוצה לראות אותו משחק בריאל מדריד יותר טובה. אם ריברי יגיע למשל זה צריך להיות בנוסף לרובן ולא במקומו. הונטלאר רק נקנה רק בינואר בסכום לא מזערי וקשה לי לראות אותו עוזב כל-כך מהר. הייתי רוצה אותו כשחקן ספסל בייחד עם ראול כאשר יבוא חלוץ שיהיה שחקן הרכב בייחד עם היגואין. לגבי סניידר - העונה הנוכחית מאוד מאכזבת גם בגלל הפציעות, הוא לא המשיך את הכושר הטוב מהיורו, אבל העונה הראשונה בלבן הייתה מוצלחת ויש לו פוטנציאל גדול. דרנטה, ואן דר וארט וואן ניסטלרוי צריכים להימכר. דרנטה לא עשה שום דבר בריאל מדריד וכבר נמאס ממנו, אין לנו זמן לחכות שהוא יפרוץ. הוא לא התקדם בכלל. ואן דר וארט מחליף לא רע אבל אני מעדיף את גוטי על פניו, מדרידיסטה אמיתי, וגם ההולנדי רוצה לעזוב גם ככה. מואן ניסטלרוי יהיה הכי קשה להיפרד אחרי השנה הראשונה האדירה ובכלל המספרים היפים שלו, אסור לשכוח שהוא הביא לנו אליפות לפני שנתיים ואני מאוד אוהב אותו וכך גם אחרים. אבל, רוד נפצע בצורה קשה מאוד והוא לא יהיה אותו שחקן. מה גם שהוא נחלש לדעתי מבחינת הפיזיות ועוד, ריאל צריכה לחפש סטאר אמיתי במקומו. מה גם שמנצ'סטר סיטי מציעה עליו סכומים לא רעים בכלל ויש לו ביקוש. בזמן הקרוב תבוא הודעת סיכום קטנה על עלילותיו של קנבארו אצלינו בשלוש העונות האחרונות. אי-אפשר להתעלם ממנו.
כול מגן שמאלי נורמאלי טוב יותר מהדבר הזה שנקרא גבריאל היינצה, מיגל טורס עולה עליו ב-10 רמות, ראינו נגד סביליה איך הוא עצר לגמרי את הצד הימני של סביליה, מדובר בשחקן מדהים ששמתי עליו עיין עוד מתקופת קאפלו. גבי היינצה הוא נזק בהרכב, לא הגנה לא התקפה, אין ספור איבודי כדור בקלאסיקו, שמירות גרועות, פאוליים מיותרים, וגם שהוא עולה להתקפה הוא לא עושה כלום עם ההחזקת כדור הפתטית שלו- להעייף אותו בכול הכוח. הראשון שהיתי מעייף זה היינצה, מחלה לכול קבוצה.
אני מאוד לא אוהב את ההחלטה 'להיפטר מההולנדים', להיפטר משחקן כזה או אחר עקב שאינו מספק את הסחורה או שאינו מתאים למה שהוא להיבנות בקיץ הקרוב זה בסדר גמור מבחינתי, אני עשוי שלא להסכים עם מכירה כלשהי אבל אם נעשתה בשל סיבות מקצועיות - מקובל מבחינתי. מה שלא מקובל מבחינתי זאת ההחלטה להפיטר מההולנדים, מכירה של דרנתה, ואן דר וארט ורוד תתקבל בהבנה מבחינתי לא בשל היותם הולנדים אלא כיוון שהם אינם מתאימים (לא טובים מספיק או לחלופין לא משתלבים במערך) מקצועית. עם המכירה של אריאן רובן, קלאס יאן הונלטאר וסניידר יש לי עדיין ספקות. השלושה שאני לא מתנגד למחירתם הם שחקנים אשר החשיבות שלהם כיום בסגל אינה גדולה (החיסרון של רוד זה לא ההבדל בין מקום ראשון לשני ובין שמינית לרבע גמר ליגת האלופות). באופן עקרוני אין לי שום בעיה לראות גם אף אחד מהשלישייה השנייה (רובן, הצייד, סניידר) עוזבים במידה ותחליף ראוי אכן יגיע. הגעה למשל של דויד ויאה(/זלאטן) ונגרדו היא סיבה מספיק טוב לפי דעתי בשביל לאפשר להונלטאר לארוז ולחפש את ייעודו במקום אחר, אבל התחושה שלי היא שלא שילמנו עליו מחיר כה רב (25-30 מיליון יורו) בשביל חצי עונה. הגעה של רונלאדו או ריברי ואני אפרד בשימחה מרובן, הוא שחקן ענק אבל כמה שזה נדוש - אי אפשר לסמוך על שחקן שנפצע כ"כ הרבה פעמים. הגעה של הפורטוגלי או הצרפתי (לא רואה סרט שבו שניהם מגיעים) בהחלט מספקת בתנאי שנעבור ל4-3-3 והיגוואין יהיה המשלים לשליישיה הקידמית (קיצוני, חלוץ ופיפיטה) וכמובן נחזק את הספסל כראוי (אפילו לברצלונה יש את חלב, בוז'אן ואינייסטה המסוגלים לשחק בשלישייה הקדמית במידת הצורך). האחרון הוא סניידר, נקשרתי לשחקן הזה - העונה הראשונה שלו הייתה מצויינת אך העובדה שהיכולת שלו ירדה העונה בצורה דרסטית (קרדיט למתנקש) וכמובן הגעה אפשרית של שמות כמו קאקה(/ססק) יגרמו לי לקבל בהבנה מכירה שלו. אני בהחלט חושב שסניידר בכושר שיא יושב מצויין על התפקיד הקשר ההתקפי ב4-3-3 לצידם של לאס ורכש(ססק.. אלונסו..)/דה לה רד אבל אני סקפטי האם הוא יצליח לצאת משרשרת הפציעות והאם זה כדאי עבורנו לבנות סביבו קבוצה.
במידה וריברי ו/או רונאלדו יגיעו בקיץ ויתור על רובן יהיה בהחלט מובן והכרחי, מספר 11 אמנם הולך לפעמים עם הראש בקיר ונפצע יותר פעמים מחייל קרבי אבל עדיין יש הרגשה שהוא יכול ליותר אם ריברי ורונאלדו לא יגיעו אשמח לראות את רובן נשאר. סניידר הוא סימן שאלה גדול, מצד אחד בעונה שעברה הוא היה מהגורמים העיקריים לאליפות והיה בכושר מדהים בתחילת העונה שעברה וגם היה לו יורו טוב במדי הולנד אבל העונה הוא הוכיח כמו רובן שהוא לא מנייה בטוחה. רוד היה אחד השחקנים האהובים עליי מאז שהגיע אבל הפציעה העונה גמרה אותו ועם המצב שיש כרגע בהתקפה(היגוואין, ראול, הנטלאר(?), נגרדו(?)) ואולי ויאה יגיע כך שעזיבה שלו זה דבר מובן מאליו. הנטלאאר חייב להישאר, לא יוכל להיות ששחקן שהגיע בכל-כך הרבה וכסף וגם די הוכיח את עצמו יעזוב כל-כך מהר וגם זה רק בגלל משחק אחד, למרות 2 העונות האחרונות של ראול בגילו אי-אפשר לדעת איך הוא ייראה בעונה הבאה. לגבי דרנתה - אני מכין טבלת ייאוש עד שהוא יעזוב, שחקן שהגיע בזכות 2 משחקים טובים וייזכר מהגרועים שראינו בשנים האחרונות במדים הלבנים.
רוד ואן ניסטלרוי החלים מהפציעה ויתחיל לשוב לאימונים. ישנה סבירות קטנה שיהיה כשיר למשחקים נגד ויאריאל, מאיורקה ואוססונה. הבעיה היחידה היא שלאחר פציעתו, ריאל מדריד הורידה את שמו מסגל 25 השחקנים למשחקי הליגה ורשמה במקומו את.... פאובר. עיתוני מדריד מדווחים על כך שפרז מתלבט בין ארסן ונגר למוריניו, מביאים כמה ציטוטים של קאקה ("החלום שלי זה לשחק בריל מדריד") ומקשקשים קצת על זלאטן (אינטר רוצה עבורו 50 מיליון יורו+היגוואין). במארקה העלו סקר בו הגולשים קובעים איזה שחקנים צריכים להישאר גם בעונה הבאה. אלה הן התוצאות נכון לרגע זה, צריכים להמשיך: קסיאס, קודינה, פפה, ראמוס, מרסלו, מיגל טורס, מצלדר, לאס, גוטי, פראחו, דה לה רד, רובן, ואן ניסטלרוי, היגוואין והונטלאר. צריכים לעזוב: דודק, סלגאדו, קנאברו, היינצה, חאבי גרסיה, דרנתה, דיארה, גאגו, פאובר, ואן דר וארט, ראול וסביולה.
השחקן האחרון שרעל צריכה להפטר ממנו הוא סניידר.... מבחינתי הוא עדיף בקישור על פני כל גוטי וגאגו למיניהם. גם כשפרז יביא איזה קראק למרכז הקישור אני אעדיף את ההולנדי.
ולדאנו מעוניין בנגרדו הרבה שמות נוצצים עלו כאופציה להגיע לריאל מדריד שכנראה תיבנה מחדש בקיץ. המועמד המוביל לנשיאות (על אף שעדיין לא אישר את דבר השתתפותו) פלורנטינו פרז ימנה במידה וייבחר את חורחה ולדאנו לתפקיד המנהל הספורטיבי וכיד ימינו. ולדאנו שצפוי לקבל חופש פעולה גדול מאוד מפלורנטינו מעוניין לראות את אלברו נגרדו חוזר לריאל מדריד. חלוצה של אלמריה עובר עונה נהדרת עם 19 כיבושים עד כה ויעזוב בוודאות את הקבוצה בקיץ - השאלה היחידה היא לאן. מספר קבוצות באנגליה (ליברפול, אסטון וילה) מביעות התעניינות וכמו כך עם ולנסיה. לריאל מדריד שמכרה את השחקן בקיץ 2007 לאלמריה תמורת 3 מיליון יורו ישנה אפשרות להחזיר את השחקן תמורת 5 מיליון יורו עד ה-30 ליוני, ע"פ ה-AS חורחה ולדאנו ינצל את האפשרות ויחזיר את החלוץ בן ה-23 למדריד. כמו כן, גם קשרה של חטאפה - אסטבן גרנארו עתיד לחזור לריאל מדריד בקיץ הקרוב כאשר הקבוצה תשלם עבורו 5 מיליון יורו לחטאפה. ה-LEquipe: קשרה של באיירן מינכן, פרנק ריברי, מעוניין להצטרף לריאל מדריד בקיץ הקרוב. זינאדין זידאן שיהווה חלק מהנבחרת של פרז הוא אחת הסיבות שריברי מעדיף את ריאל מדריד. ע"פ הדיווח העיסקה עשויה להיות מאושרת כבר תוך עשרה ימים. El Mundo Deportivo: אחד המועמדים לנשיאות ריאל מדריד, אדוארדו גרסיה: "אני לא מעוניין לראות את חואנדה ראמוס כמאמן ריאל מדריד. אנחנו רוצים מאמין שיחדיר מוטיבציה ואנרגיה בחדר ההלבשה ויהיה בעל כריזמה רבה. כבר יש לנו הסכם עם סלאבן ביליץ', מאמן נבחרת קרואטיה. הוא יודע לשלוט בחדר ההלבשה ומאמין בכדורגל התקפי. הוא מתאים מאוד לריאל מדריד". יש לציין שאדוארדו גרסיה כבר ציין בעבר שיש לו הסכם גם חלוץ צ'לסי, דידייה דרוגבה. Westdeutsche Allgemeine Zeitung: שאלקה מעוניינת במצלדר לעונה הבאה. הגרמני כבר הביע את מורת רוחו ממיעוט הדקות אשר זוכה להן ובהחלט עשוי למצוא עצמו בחזרה בגרמניה במהלך הקיץ הקרוב.
גם אני קראתי על השמועות לגבי פראנק ריברי, ובקשר אליו אני הרבה יותר אופטימי, אפילו יותר מהאפשרות להביא את דויד ויאה(בהנחה שוולנסיה זקוקה נואשות לכסף). הבשורה שזידאן יהיה בקבוצה בעונה הבאה בתפקיד ניהולי תעזור לנו מאוד בקטע של הצרפתי, ואני מקווה מאוד שזידאן אכן יצליח לשכנע אותו להגיע אלינו. ברור שסכום ההעברה יהיה גבוה מ25 מליון יורו, הסכום בוא נקנה על ידי באיירן מינכן, אני הייתי משלם עליו גם פי 2. רק שלא יילך חלילה לברצלונה. אני באמת מאמין שריברי הוא מהרמה הגבוהה ביותר, יותר טוב למשל מאריאן רובן, אך עדיין לא ברמה של מסי או רונאלדו. אני לא הייתי משחרר את מצלדר בכזאת קלות, צריך לחשוב טוב טוב מה עושים לגביו. זה תלוי גם בסרחיו ראמוס, אם לוקחים אותו בתור אופצייה של בלם אז זה בסדר, אבל אם לא יגיע מגן ימני אז מצלדר חשוב כגיבוי על הספסל לדעתי(גם היינצה יוכל לשחק כבלם במידת הצורך אבל קשה לי לחשוב על אופצייה טובה לעמדת המגן השמאלי). אני לא מתייחס לתצוגה העלובה של מצלדר בקלאסיקו האחרון ואני חושב שלמרות שהוא לא צעיר או מהיר, יש לו תכונות טובות אחרות. אני כתבתי פעם שביליץ מזכיר לי את מוריניו בתחילתו. שניהם מתוכחמים מאוד ומושכים הרבה תשומת לב. ביליץ לא הצליח כמו מוריניו אבל עם קרואטיה הוא הגיע להישגים יפים. מה שכן, לבחור בו כמאמן זה הימור מאוד גדול כך שהאופצייה הזאת יורדת בשלב הזה. מה גם שאני רוצה את פלורנטינו כנשיא, אין וויכוח בכלל. לגבי אלברו נגרדו - הוא נותן עונה גדולה באלמרייה(כרגע יש לו 19 שערים ויש עוד ארבעה משחקים כדי לשפר עוד יותר את המאזן)ואני לא רואה שום טעם להחזיר אותו כדי שיהיה שחקן ספסל, בשביל מה שיבזבז שנה מהקריירה שלו. בניגוד להרבה אוהדים של ריאל מדריד, אני חושב שלנגרדו יש פוטנציאל גדול, אבל בכל-זאת הייתי רוצה לראות שם יותר גדול ממנו, ואז ראול ואולי הונטלאר יהיו כגיבוי על הספסל.
כתבתי זאת בעבר ואני מרגיש צורך לחזור על זה, הציפיות מפלורנטינו פרז להביא שחקנים כמו קאקה וכריסטיאנו רונאלדו הם גבוהות מידי לפי דעתי. גם פלורנטינו פרז יודע שבקיץ הזה תהיה הרבה עבודה אבל אסור שמקרה כריסטיאנו רונלאדו יחזור על עצמו, צריך לדעת מתי להרפות. הקראקים היחידים שאני רואה כרגע מגיעים אלינו הינם מכיוון ולנסיה ומינכן אשר עבור השחקנים הללו הגעה לריאל מדריד היא עליית מדרגה ושדרוג מקצועי בעוד שלשחקנים מאנגליה ואיטליה הגעה לריאל מדריד עשויה להתברר כטעות קריטית וסיכון גדול מידי. רכישה של רונאלדו, ססק או קאקה זה בהחלט תסריט אפשרי אבל קודם כל צריך לדבוק בשחקנים אשר סיכויי ההגעה שלהם גבוהים יותר (ויאה, סילבה, ריברי...). בנייה של קבוצה הוא תהליך שלוקח כמה שנים ועל אף שלראות את רונאלדו, קאקה או ססק מגיעים לברנבאו זה חלום - לא יקרה שום אסון הם נחכה עוד שנה. שלושתם יישארו בקבוצות שלהם גם בשנה הבאה כאשר מלוא תשומת הלב צריכה ללכת לרכישה של ריברי וצמד הדוידים שאם לא יגיעו בקיץ הקרוב - כנראה שכבר לא יגיעו. ריאל מדריד איכזבה ובגדול בשנה האחרונה אך בניגוד לתחושה הטבעית ולרצון המיידי להחליף את כל מה שלא עובד, אין זה ריאלי לשחרר כ"כ הרבה שחקנים ולמצוא להם תחליף. מספר שחקנים שכיום נראים לנו כשחקני הרכב רעים (הונלטאר, ואן דר וארט, היינצה ומצלדר) הם בהחלט שחקנים שכ"כ קבוצה רוצה כגיבוי מהספסל. תקפנו בצורה רצינית את הביינוניות שריאל מדריד אימצה בשנתיים האחרונות אך לאותה ביינוניות ישנה לפי דעתי מרכיב חשוב מאוד במבנה הקבצה. קחו לדוגמא את ברצלונה, ההרכב שלה בהחלט מרשים אך הספסל שלה אפילו לא בינוני - הוא פשוט חלש. במידה וברצלונה לא הייתה נהנית מכ"כ הרבה מזל כשזה עסק בפציעות בעונה האחרונה - הספסל החלש שלה היה מפיל אותה בסופו של דבר. גווארדיולה הפנה מבטו אל הספסל במהלך המשחק אתמול נגד צ'לסי וראה שאין לו כלום.. מכירה של בוקים אשר אינם ראויים ללבוש את המדים הלבנים הוא הכרחי, לשחקנים כמו פרננדו גאגו, מרסלו, פאובר, חאבי גרסיה ודרנתה לא נכללים מבחינתי תחת קטגוריית הבינוניים, הם פשוט לא טובים ואף פעם לא יהיו כאלה (אולי מדרנתה ייצא משהו בעזרת הרבה עבודה). הגעה של שחקנים כדוגמת ריברי, ויאה, סילבה וצ'אבי אלונסו (אני מאמין שהוא השחקן היחיד מאנגליה שלא יהיו קשיים רבים מידי להביאו) שיצטרפו להיגוואין, רובן (וסניידר?) היא חיונית על מנת להוסיף לריאל מדריד את הרובד שלא היה לה בשנתיים האחרונות - יצירתיות ושחקנים שמסוגלים לשחק כדורגל טוב. הגעה של שחקנים כמו גרנארו ונגרדו היא חיונית על מנת להוסיף עומק של שחקנים טובים לספסל. הסגל של ריאל מדריד כבר היום מונה כ-29 שחקנים (תקנו אותי אם אני טועה) כאשר האידאל הוא להגיע ל-25 + תוספות חביבות מהקאנטרה (בואנו, פלאנקה, סלאי..).
לא יודע אם זה קשור לפה... אבל בקשה קטנה: אני צריך איזשהי נפילה על כלום של מסי השנה שהוא ביקש או קיבל פאול, אם יש לינק ליוטיוב אני אשמח... אם כל דבר אחר שיכול לעזור למצוא את זה.
לריאל אין מספיק שחקנים שמסוגלים להחזיק את הכדור תחת לחץ. נגד ליברפול וברצלונה ריאל לא הצליחה לעבור את החצי מול קצת לחץ. אני חושב שלהביא שחקן כמו כריסטיאנו או קאקא אולי יעזור למכירת חולצות, בכללי ריאל צריכה בנייה מחדש. רשמתי את זה בכל קיץ ב3 שנים אחרונות, ריאל חייבת להביא שחקנים לפני עליית המדרגה שיהפכו אצלה להכי טובים בעולם. ההמראה של ברצלונה התחילה עם אטו, דקו ורונאלדיניו, לא עם רכישה של כוכבים עם ציפיות מוגזמות. היגוואין היה התחלה טובה, לדעתי גם הונטלאר מסוגל להגיע לרמה הזאת. אפשר לקחת בתור דוגמא את בנזמה ודייגו שנמצאים מאוד קרוב לשיא שלהם ויכולים לבצע את השדרוג לרמה של טופ קלאס.
שער המארקה הבוקר: http://img61.imageshack.us/img61/4325/g0508.Xxx מנצ'סטר סיטי הציעה לריאל מדריד 40 מליון יורו עבור ראול, שאם יסכים יעזוב, ייקבל חוזה לארבע שנים ומשכורת שמנה. רוביניו הוא זה שהמליץ למנצ'סטר סיטי לפנות לריאל מדריד בנוגע לראול. בנוסף, למעלה ישנה רשימה של לא פחות מ11 שחקנים, אותם האוהדים לא היו רוצים לראות בשנה הבאה :קנבארו, היינצה, סאלגדו, גוטי, ואן דר וארט, סביולה, פאובר, מהמאדו דיארה, דרנטה, חאבי גארסיה ודודק. חואנדה ראמוס:"ריאל מדריד נחותה מהקבוצות הגדולות באירופה" לי לפחות זה נראה כמו ריאיון פרידה קצר. חואנדה ראמוס התראיין היום לתקשורת הספרדית ודיבר על הנחיתות של ריאל מדריד באירופה, על העובדה שהליגה הייתה יכולה להיגמר כבר לפני שלושה חודשים אך זה לא קרה, על כך שהוא לא מתעסק בעניין הבחירות ושהוא יודע שהוא הגיעה לשישה חודשים ודיי, וגם על המטרה שנותרה(בערך) - לעכב את ברצלונה. הנה דבריו: "כבר חמש שנים שריאל מדריד לא עוברת את שמינית גמר ליגת האלופות ויש לכך סיבה - ריאל מדריד קבוצה נחותה יותר, היא רמה אחת פחות מאשר הקבוצות שבטופ של הכדורגל העולמי. בשנתיים האחרונות(לצערי) הנחיתות הזאת באה לידי ביטוי באופן בולט. "מאז שהגעתי הקבוצה שיחקה כדורגל טוב והראתה דברים יפים מאוד. הליגה הייתה יכולה להיגמר לנו ממזמן, עוד לפני שלושה חודשים ומעלה, שהיה פער עצום וברצלונה לא הפסיקה לנצח. אבל השחקנים הראו שיש להם פוטנציאל, הם התאחדו והראו רצון ונחישות ולכן הצלחנו להיות בפורמה טובה ולהתקרב מאוד לברצלונה. הסיכוי לזכות באליפות הוא עם פחות פוטנציאל מאשר בשבוע שעבר, אבל עדיין אפשרי(קישקוש). וגם אם לא, המטרה שלנו היא לעכב את ברצלונה כמה שאפשר. אנחנו רוצים לסיים את העונה בטעם טוב ולנצח את כל המשחקים שנותרו. "בריאל מדריד היה אי שקט מבחינת הנשיא כבר הרבה זמן אבל הצלחנו להשאיר את זה בצד. אני מניח שאני בחוץ. יהיה בחירות ואז נראה מה ייקרה. אני ידעתי מראש שרוב הסיכויים שאני מגיע לכאן לשישה חודשים בלבד אבל למרות זאת לא יכולתי לסרב, רציתי אתגר". http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/05/1241783963.Xxx "חייבים לעשות הכל כדי להביא את ריברי לריאל מדריד", כך אמר היום זינדין זידאן שמיועד להיות סגן הנשיא של הקבוצה בייחד עם פלורנטינו פרז. זידאן הוסיף - "הוא מאוד רוצה לשחק בספרד ואסור להפסיד אותו. הוא אחד השחקנים הטובים בעולם והוא יוכל לעזור לנו במטרה המרכזית - להחזיר את ריאל מדריד להיות הקבוצה הטובה בעולם". בתקשורת הצרפתית טוענים שריברי אכן יהיה בוודאות שחקן ריאל מדריד בעונה הבאה. * בספרד טוענים שאינטר הציעה לריאל מדריד לעשות טרייד - מאנסיני בתמורה לווסלי סניידר.
אם אני לא טועה, 11 השחקנים שציינת הם לא שחקנים שריאל מדריד הולכת להיפטר מהם אלא 11 שחקנים שבסקר שערך המארקה נבחרו כלא רצויים להמשיך.