ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. p.i.m.p Member

ולנסייה נכנעת, סגן הנשיא פרננדו גומז מצהיר " 25 מיליון עבור סילבה " .

מדריד , ברצלונה , ויובנטוס המועמדות העיקריות לרכישתו של הקיצוני.

זה ברור שרובן לא יעזוב אם לא תהייה חתימה של קראק אחר ( סילבה\ריברי ) , כי במידה וכן , אנו נמצאים במירוץ סביב הזנב של עצמנו. לדעתי ללכת בכל הכח על סילבה (כמובן שעיסקת חבילה עם ויאה תתקבל בברכה ) , כי אני בספק גדול מאוד אם לחילופין נצליח להנחית את ריברי בברנבאו.

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/09
  2. REAL MADRID Member

ההבדל בין רובן לסילבה הוא שרובן קראק מוצהר בעוד שסילבה רק בעל פוטנציאל להיות כזה. יש רק שתי שחקנים שאני אשמח לראותם אם רובן עוזב - רונאלדו וריברי.

אמרתי זאת גם קודם, עסקה של סילבה+ויאה לריאל מדריד תמורת סכום כסף מכובד(60 מיליון יורו)+נגרדו עשויה להיות משתלמת לשתי הצדדים.

3. Raulito Madridista

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/04/14/futbol/equipos/real_madrid/1239663688_extras_portada_0.Xxx

ברנד שוסטר שבר היום שתיקה ארוכה כאשר התראיין למארקה. ארבעה חודשים עברו מאז פוטר שוסטר מאימון ריאל מדריד, ויש לו בטן מלאה על ההנהלה. שוסטר מדגיש:"ההנהלה לא הביאה אף לא שחקן אחד שאני ביקשתי". עוד פירט שוסטר שעבור ססק, ויאה ואלבס ההנהלה סגרה את הכיס ואמרה שאין כסף, אבל עבור כריסטיאנו רונאלדו הקבוצה השאירה מליונים רבים בצד ורק חיכתה שהוא יגיע. המאמן הוסיף ואמר שהוא לא מבין מה היה כל-כך קשה בהצהרה שלו לפני המשחק בקאמפ-נואו.

הנה הראיון הקצר שלו למארקה:

הכריחו אותך להגיד את מה שאמרת לפני המשחק בקאמפ-נואו?
    "אני לא אמרתי שבלתי אפשרי לנצח את ברצלונה, אני התכוונתי שזה יהיה מאוד קשה לנוכח ההרחקות והפציעות, הגענו למשחק חוץ נגד קבוצה בכושר שיא, כאשר הסגל שלנו פגוע מאוד ואנחנו לא בהרכב אידיאלי. השחקנים האמינו שאפשר לנצח את ברצלונה, רצינו לשחזר את מה שעשינו לפני שנה אז ניצחנו 1-0. אני רציתי להוריד לחץ מהשחקנים כי הפער בפיסגה היה כבר גדול והיה ברור שהפסד ייקשה מאוד על המשך העונה שלנו. לא רציתי להתפטר בשום שלב, למרות שגם שלא הביאו אף אחד מהרכשים וגם בצורה כזאת היה קשה להמשיך שכל מספר ימים נפצע שחקן אחר".

עכשיו לגבי הקיץ - כמה שחקנים שביקשת קיבלת?
    "בפשטות אני אומר - אף אחד מהם".

כל הקיץ התעסקו רק ברונאלדו
    "תראה, כריסטיאנו שחקן ענק שהיה משדרג את ריאל מדריד בצורה יוצאת דופן. אני מבין שההנהלה רצתה להילחם עליו. אבל היה ברור מההתחלה שזה יהיה קשה מאוד ואולי בלתי-אפשרי. אם רונאלדו לא מגיע זה לא אומר שאי-אפשר להביא אף אחד אחר במקומו ובהנהלה לא חשבו על מחליפים, גם לא ברגעים האחרונים. בסוף, לצערי לא הגיע אף אחד".

מה אמרו לך כשדרשת רכש אחר?
    "ההנהלה ניסתה להסביר לי שאין כסף".

אז עבור רונאלדו היה, אבל עבור אלו שביקשת - ססק, ויאה ואלבס, לא היה כסף?
    "לא היה כסף עבור אף שחקן אחר, רק עבור רונאלדו".

למה לא ויאה?
    "אני לא יודע, אתם צריכים לשאול את 'גומינה' - 'שיער קריש', שהיה מעורב בהעברות. יש לי תחושה לא טובה.

אז היה משהו מוזר בעניין ההחתמות...
    "פתאום היה שינוי בגישה. בערך באפריל שנה שעברה, הייתה לנו פגישה בברנבאו לגבי רכש וסימנו יעדים לקראת העונה הבאה. רצינו להתחיל להתכונן לעונה הבאה בהקדם האפשרי. אחר-כך הייתי מופתע כי היה המון זמן אבל העסק נשאר תקוע. הזמן חלף לאט לאט ואף אחד לא מגיע, לא מתעסקים באף אחד. זה לא מתאים לריאל מדריד להתנהג בצורה של 'או אחד או כלום'.

זה היה רק חלק א'. מחר ידבר שוסטר על ריאל מדריד הנוכחית ועל העתיד. צפוי להיות מעניין.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/09
  4. REAL MADRID Member

עם כל הכבוד לברנד שוסטר שמתראיין בו כאדם אומלל שהמערכת קשרה לו את הידיים, בין אם הסיבה לפיטוריו הייתה מוצדקת או לא - הם היו הכרחיים. הקבוצה נראית הרבה יותר טוב עם חואנדה ראמוס, בעצם היא לא נראית הרבה יותר טוב אבל היא הרבה יותר יציבה וזה לא פחות חשוב. אני לא רוצה לראות משחקים בהם ריאל כובשת שלושה שערים אך מפסידה 4-3 בסופו של דבר, במיוחד לא בברנבאו, ברנד שוסטר איבד את השליטה על ריאל מדריד והפיטורים שלו היו חיוניים על מנת להבטיח את המקום השני בטבלה ולנסות להוציא משהו מליגת האלופות, פה חואנדה ראמוס נכשל. האם נכשלו באשמת חואנדה ראמוס?, האשמה לא נופלת על אדם אחד, לחואנדה ראמוס יש אמנם מניות רבות באשמה ובסופו של דבר הוא היה המאמן במשחק אבל גילינו (מי שזה עוד לא היה ברור לו) בצורה הכי נוראית שיש שהשחקנים שלנו לא מספיק טובים.

לזכותם של אוהדי ריאל (כל הכבוד לנו!), הדברים שאומר ברנד שוסטר על כל סיפור הרכש ידועים פחות או יותר לכולנו וחרפת הקיץ הבזיוני הזה הופנתה כבר מההתחלה כלפי ראמון קלדרון. בסופו של דבר זה לא משנה כלפי מי נופלת האשמה, וברנד שוסטר הוא מי שנדפק בסופו של דבר ונאלץ לעבוד עם חומר שחקנים לקוי שלא חוזק כראוי וששחקנים חיונים בו נפצעים לתקופת ארוכות ואפילו גומרים את העונה. השחקנים אליהם מדובר בכתבה ששוסטר רצה אך לא הגיעו הם גם פחות או יותר בעמדות שאנחנו שואפים לחזק גם בקיץ הקרוב (את עמדת המגן הימני יש לחזק על מנת להעביר את ראמוס לעמדת הבלם במידה וקנאברו עוזב), והשמות שמוזכרים פה הם אותם שמות שיוזכרו גם בקיץ הקרוב (פרט לאלבס כמובן). אולי שוסטר לא כ"כ טיפש אלא סתם לא טוב כמאמן וצריך לשקול הסבה למנהל ספורטיבי (סטייל פדג'ה, רק עם לוק של כוכב פורנו ולא של רוצח שכיר).

המצב שברנד שוסטר מתאר בו 'אין כסף' להביא שחקנים שהם לא כריסטיאנו רונאלדו הוא מצב שערורייתי וגם אם העיתון הוציא את דברי שוסטר מהקשרם או שהגרמני מגזים בתיאורו - יש משהו מאחוריי הדברים האלה (איך לא החתמנו את ויאה?! פשוט לבכות) והם בלבד סיבה נוספת שיש לעורך דין קלדרון להתפטר. יהיה אשר תהיה זהות הנשיא בקיץ (היי פלורנטינו), אסור שריאל מדריד תגיע אי פעם לתלות כ"כ גדולה בשחקן רכש אחד ותעביר קיץ שלם בהתעלמות מוחלטת ממטרות אחרות והגעה למצב שעוד מאמן בעתיד יגיד שהוא לא קיבל אף אחד מהשחקנים שרצה ושריאל הייתה תלותית ובגישה של 'או אחד או כלום'.

5. Raulito Madridista

אני בטוח ששוסטר הוסיף קצת 'פלפל' למה שקרה באמת, אבל בכל-זאת ברור שהיה קיץ גרוע מבחינתו. לשמוע שההנהלה אמרה לו שאין כסף לרכש זה נוראי. זו השפלה שחיכינו לרונאלדו כל-כך הרבה זמן ולא הסתכלנו ימינה או שמאלה. ובכל-אופן יש לי הרבה ביקורת לגבי שוסטר בכל-זאת, כי גם שהקבוצה הייתה עם הרכב מלא אז הכדורגל היה דל פחות או יותר. ניצחנו בזניט, היינו צריכים לקרוע את אתלטיקו בדרבי וגם המשחק נגד גיחון היה נחמד, אבל הקבוצה לא התקדמה.

ובכל-אופן, אסור לתת לחואנדה ראמוס כל-כך הרבה קרדיט. אתה כנראה שכחת שלחואנדה ראמוס יש את לאס, ששיפר פלאים את הקישור שלנו. שוסטר נאלץ להשתמש בגאגו וסניידר שהשנה רחוק שנות אור משיאו והוא לא עושה כלום בהגנה וגם מעט בהתקפה. דבר נוסף - אני מבטיח לך שאם רובן היה פצוע גם בתקופה של חואנדה ראמוס, אז הכדורגל היה עוד פחות טוב והיו לנו פחות נקודות. התקופה הנוכחית היא הרבה יותר רגועה מבחינת הבריאות של השחקנים, מאשר מה שהיה אצל שוסטר. כרגע יותר רגוע בריאל מדריד גם מבחינת התקשורת, חוץ מגוטי וואן דר וארט אז לא היו יותר מידי תקריות, אבל זה קורה בגלל הנצחונות.

הקיץ הקרוב יהיה משהו אחר לגמריי. אני בטוח שיבואו שחקנים מעולים. השאלה אם נשתמש בשכל ולא נביא יותר מידי חלוצים למשל ונקבל הזנחה של עמדת המגן השמאלי. מה שמטריד אותי זהו המאמן, אף אחד מהמועמדים לא באמת מרשים.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/09
  6. REAL MADRID Member

דור, זה לא ממש ממש מדאיג אותי האם פלגריני או ראמוס יאמנו את ריאל מדריד. שניהם פחות או יותר באותה level ולמעשה כל השמות שהוזכרו הן פחות יותר באותו level מלבד ונגר (שברור לכולנו שלא יגיע, והאמת - אני לא רוצה שהוא יגיע) ומוריניו (שלא ממש בא לי עליו כרגע, אבל אני לא אתנגד לראותו).

מה שכן הסגל שלנו דרוש שינוי מהיסוד. ומה הוא היסוד אם לא המערך. ריאל מדריד של שוסטר שיחקה משהו בין 4-4-2 ל-4-3-3 עקום, מקרטע ולא יציב. ריאל מדריד של ראמוס משחקת 4-4-2 אמיתי רק כשמרסלו באגף שמאל, ביתר הפעמים כאשר סניידר והיגוואין משחקים על תקן קשר באגף זה נראה בערך כמו המערך של שוסטר. המערך שלנו מספיק טוב בליגה הספרדית וחואנדה ראמוס כבר 15 (או 16? הפסקתי לספור..) משחקים ברציפות ללא הפסד אך הקלות שבה קבוצות כמו ויאדוליד שולטות במרכז השדה שלנו צריכה לדליק לנו נורה אדומה, רק תחשבו איך זה יראה כשמולנו תעמוד לא ויאדוליד אלא צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד או ליברפול (אה, בעצם את ליברפול כבר ראינו..).

7. REAL MADRID Member

קלדרון: "החתמנו שחקן בין הטובים ביותר בעולם"

נשיאה לשעבר של ריאל מדריד, ראמון קלדרון, התראיין לתחנת רדיו ואמר: "יהיה אשר יהיה הנשיא הבא, יעמוד לרשותו אחד מהשחקנים הטובים ביותר בעולם שכבר מחוייב לריאל מדריד רשמית. אני לא יכול לנקוב בשמות. מה שאני אומר זה שאחד השחקנים הטובים בעולם יגיע לריאל מדריד בזכות תהליך ארוך של עבודה קשה שנעשתה במהלך השנה האחרונה והוא רשמית שחקן של ריאל מדריד". העיתוי של ההצהרה מגיע דווקא ביום שבו המארקה מפרסם ראיון עם ברנד שוסטר שטוען שקלדרון עסק בהבאתו של רונאלדו כל הקיץ. מן הסתם, התקשורת המדרידאית בטוחה שהשחקן הוא כריסטיאנו רונאלדו.

http://www.as.com/prom/200904/pro_photo1239728305.Xxx

8. REAL MADRID Member

נבחרת גרמניה או ריאל מדריד

http://www.4thegame.com/media/00/04/42/christoph_metzelder.Xxx

בלמה הגרמני של ריאל מדריד, כריסטוף מצלדר יעמוד בפני החלטה חשובה בקיץ הקרוב. הבלם הגרמני שמשמש על תקן של בלם מחליף ורואה בעיקר ספסל מאז שהגיע ב-2007 מעוניין לחזור ולהיות חלק מרכזי בנבחרת גרמניה ויצטרך להגיע להחלטה האם הוא נשאר באלופת ספרד כבלם מחליף או מחפש קבוצה חדשה בה יקבל את חולצת ההרכב הראשון. מצלדר בן ה-28 יחליט בקיץ הקרוב האם לנסות את מזלו בריאל מדריד בשנה נוספת או לא. מצלדר יאלץ לחכות רק לאחרי ה-14 ביוני (התאריך הרשמי לבחירות לנשיאות) על מנת להבין מהנשיא החדש האם הוא יהיה חלק מרכזי בריאל מדריד. "זה ברור שאני חייב להתמודד עם הנושא אם המצב שלי בריאל לא ישתפר" הוא אמר לבילד. "אני אצטרך חדות במשחק על מנת לחזור לנבחרת גרמניה. סוף מאי זה הזמן לשקול את העובדות. עד אז אני מרוכז לחלוטין בשמונת המשחקים שנותרו. אני מעוניין לשחק עוד".

------------

ההגנה שלנו השתפרה מאוד עם הגעתם של חואנדה ראמוס ולאסנה דיארה ולאבד בקיץ שחקן הרכב מרכזי (קנאברו) ומחליף חשוב (מצלדר) עלול לפגוע בה קשה. גאראי מגיע מסאנטנדר בקיץ אבל עד כה העונה שלו בינונית מאוד ולא בטוח שהוא יכלל בתוכניות של המאמן בעונה הבאה. אני מרוצה מאוד מהתפקוד של מצלדר, הוא בלם מחליף מהטובים ביותר בעולם ואני מרוצה מאוד מההגנה שלנו (מלבד היינצה שגם אותו אני מוכן לסבול) ובעיקר מכך שיש לנו מחליפים מצויינים ואין יותר לחץ כמו שראינו כששחקנים כמו פאבון וראול בראבו שיחקו בשורותינו. אני לא רואה אף בלם בעל שם עולמי מגיע במידה וקנאברו יעזוב ובסיטואציה הזאת מצלדר עוד עשוי וללבוש את חולצת ההרכב שלנו בעונה הבאה, אם הוא לא בהרכב שלנו בעונה הבאה הוא צריך לעזוב ולנסות לחזור לסגל נבחרת גרמניה לקראת מונדיאל 2010 בקיץ הבא.
    עזיבה שלו ושל קנאברו מחייבת אותנו להביא בלם ברמה גבוהה להרכב או מגן ימני כזה שיאפשר לראמוס לשחק לבלם. לגאראי אני מייעד (אם יישאר בסגל) את התפקיד שמצלדר ממלא העונה, הארגנטינאי עדיין לא בשל להיות שחקן הרכב.

9. אלי מתחן Member

ראמוס לא שוס גדול בתור בלם, הוא מגן ימני וככה צריך להסתכל עליו.

10. Raulito Madridista

http://www.as.com/recorte/20090416dasdaiftb_34/C280/Ies/equipo_encima_todo.Xxx

חואנדה ראמוס התראיין לתקשורת והפעם דיבר על הקבוצה במין משחק מילים שכזה. הכתב זרק מילה והמאמן דיבר על הקבוצה מההיבט הזה.
    הנה דבריו המלאים:

* הקבוצה - זה טוב שיש לך אוסף של שחקנים מוכשרים, אבל צריך לתת לחבר ביניהם ולא רק במגרש. אני חושב שאנחנו רואים קבוצה מאוחדת וקולקטיבית וזה 'סוד' ההצלחה שלנו בזמן האחרון.
    * מאמץ - כל אחד נותן את כל מה שיש לו צוות, על אף שהוא רשאי לעשות דברים שונים. אבל הדבר החשוב הוא, לתת לקבוצה את מה שאנחנו צריכים. השחקנים עובדים קשה מאוד גם באימונים ואני מרוצה.
    * תחרות - זה קרב בו אנחנו צריכים להתמודד בתחרות מאוד קשה. אני חושב שניהלנו גם מאבק עם עצמינו כדי להתגבר על החסרונות שלנו וכך לעמוד במטרה שהצבנו לעצמינו, כי אסור לנו להפסיד.
    * דרישות - אני מחייב כל שחקן להגיע למקסימום שלו ואני דורש מכולם אותו דבר. טיפול אישי מתוך כל אחד הוא שונה, אבל מאז דרישה ככל אני שואל את כולם. וכולם יש להם סיכוי. העבודה ולנסות, במוקדם או מאוחר יותר יש את האפשרות הצג את האיכויות שלהם. המשימה שלי היא ליצור אקלים טוב לעבוד כי מעודדת מעורבות המרבי.
    * דיאלוג - אני מנסה לקבל את השחקן ואת הקבוצה מתוך הדיאלוג. אני מנסה לדבר, במידת הצורך, עם שפה ישירה ותמציתיות. אני תמיד אומר מה שאני חושב, עם כבוד. אני לא אוהב להגיד את מה שהשחקן היה רוצה לשמוע. אם אתה ישר השחקן רואה את זה ומעריך אותך יותר.
    * אנרגיה - בלי דבר כזה קשה להצליח. גם למאמן יש אחריות על זה ומן הסתם אני מנסה לעזור לשחקנים, למרות שהם מראים רצון ונחישות.
    * ביטחון עצמי - אני מנסה לשכנע את השחקן ואת הקבוצה אשר עבדו יחד מן המאמץ המקסימלי שנוכל להתגבר על כל היריב. עם זאת, כאשר אתה חושב קצת רחוק מידי ויש לך ביטחון עצמי מופרז, זה מביא לשאננות ואת זה אני לא רוצה לראות בקבוצה ואנחנו מנסים למנוע מקרים כאלו.
    * פסיכולוגיה - אני קורא איך כל אחד מרגיש בקבוצה, ולפעמים יש קושי בעת מחסור דברים על מקרים אחרים, אתה חייב לעשות את ההפך. גם הצד הפסיכלוגי חשוב מאוד".
    * סכסוכים וריבים - אין קבוצה שאין אצלה דברים כאלה. מה שחשוב זה לדעת להתגבר על המכשולים והסכסוכים ולפתור אותם.
    * הבנה - אנחנו חייבים להיות חכמים במצבים קשים כדי לא להישבר וגם לדעת לשפר את הנקודות החזקות והחלשות שלנו.
    * ענווה - אסור לאבד את הפרספקטיבה של מי אתה. רק מקצועים אמיתיים שואפים לעשות את העבודה היטב. אם הצלחת זה אומר שעבדת יפה מאוד. אנחנו מכבדים כל יריב ולא מזלזלים, אנחנו נשארים צנועים.
    * עבודה - נראה מגוחך לרדוף אחרי קבוצה כמו ברצלונה מבלי לעבוד כי זה חסר סיכוי. אנחנו עובדים. על מנת לנצח זה חכם לדרוש את העבודה הטובה ביותר, ללא קשר למה שעשוי לקרות במשחק. והכל תוך כדי גישה לניצחון.

סאלגדו קיבל הצעה מעניינת מקטאר

http://www.as.com/recorte/20080227dasdasftb_6/C280/Ies/Michel_Salgado.Xxx

מיצ'ל סאלגדו קיבל הצעה מקבוצה בקטאר לשלוש עונות עם שכר גבוה של 10 מליון יורו לאותה תקופה והוא צפוי לעזוב את הקבוצה ביוני, כך מדווח אתר המארקה. למגן הימני, שיהיה באוקטובר יום הולדת 34, יש חוזה בקבוצה עד 2011, אך בחוזה של סאלגדו יש סעיף שמרשה לו להשתחרר ללא תמורה. סאלגדו מעוניין ללכת בדרכו של היירו שהעביר עונה אחת בקטאר לאחר שנאלץ לעזוב את ריאל מדריד. מלבד השכר הגבוה שהוצע לו וכמובן פחיתות מעמדו בריאל מדריד, השחקן כבר ביקר בארץ הבירה באוגוסט בייחד עם מוריינטס וגוטי, כאשר היה שגריר באקדמיה לבנה של הקבוצה במטרה לחפש כישרונות כדורגל קטאריים. עוד נכתב כי משפחתו של סאלגדו אוהבת את הארץ ואת התרבות.

-----------------------------------------------------------
    סאלגדו אף פעם לא היה שחקן מבריק, אבל הוא תרם הרבה לקבוצה. הוא לא היה אחד המגנים הטובים בעולם לפי דעתי, ותמיד הייתה תחושה שהקבוצה יכולה לשדרג את העמדה הזאת(חאבייר זאנטי למשל היה על הכוונת הרבה זמן), אבל גם איתו הסתדרנו. סאלגדו היה שחקן שנלחם בלי הפסקה ונותן הכל למען הסמל. הוא היה בסדר בהגנה וגם תורם לא רע בכלל להתקפה. השנתיים האחרונות פשוט מעליבות את הקריירה שלו, ואני בעד שיעזוב ויוכל לעשות קופה לפני שיפרוש. אני מעריך מאוד את השחקן הזה ולפני ארבע שנים בערך הוא היה מתראיין לאתר הרשמי כל יומיים. מדרידיסטה, אין ספק בכלל.

בנוגע למצלדר, זה יהיה הרבה יותר גרוע אם הוא יעזוב. אני בהחלט חושב שהוא בלם מעולה יחסית למחליף. אני לא מבין למה חואנדה ראמוס לא משתמש בו יותר, כמו ביום ראשון למשל נגד ויאדוליד, שהוא העדיף להכניס את גאגו ולהעביר את לאס לאמצע. מצלדר אומנם נפצע וזו הסיבה שבעונה הקודמת הוא מיעט לשחק, אבל זו הייתה שנה של יורו ולא אכפת כל-כך שהוא היה על הספסל. עם הבלמים שיש בסגל הגרמני אז אני לא בטוח שמצלדר צריך לחשוש למקומו. מצד שני, מצלדר נרכש בכלל באמצע עונת קאפלו, אז אולי הוא פינטז על מקום בהרכב?;

נערך לאחרונה ב: ‏16/4/09
  11. REAL MADRID Member

ראמוס הגיע לריאל מדריד כבלם ודווקא סיסיניו שיחק כמגן ימני. ראמוס משחק כבלם לא פחות טוב מאשר הוא משחק כמגן, יש אוהדים שאף חושבים שהוא טוב יותר כבלם מאשר כמגן.

----------

סלגאדו, ראיתי את הידיעה במארקה הבוקר ועלה לי חיוך. סלגאדו בשיאו היה מגן טוב מאוד שאמנם אף פעם לא הופיע 'בקבוצת החלומות' שאתה בונה בפיפ"א אבל בריאל תמיד היה אפשר לסמוך עליו. הירידה ביכולתו הייתה טבעית ובניגוד למרסלו שפשוט מגן גרוע, על סלגאדו בעיקר ריחמנו על כך שהוא מותח את הקריירה קצת יותר מידי. שיעבור לקטאר, שיעשה הרבה כסף ויחזור לאמן ילדים במועדון יום אחד.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. Raulito Madridista

סניידר ייעדר ארבעה או חמישה שבועות

http://estaticos01.marca.com/imagenes/2009/04/19/futbol/equipos/real_madrid/1240097711_extras_portada_0.Xxx

ווסלי סניידר ממשיך להיות חסר מזל. כאילו שהוא לא נפצע מספיק השנה. מהרגע הראשון בו סניידר נאלץ לרדת מהמגרש אמש, הפציעה לא נראתה טוב, ואכן כך הדבר. אתר המארקה מפרסם לפני דקות אחדות, שהשחקן נבדק שוב והתגלה אצלו קרע בשריר ברגלו השמאלית, והוא ייעדר בין ארבעה לחמישה שבועות. אם לא יחול שיפור במצבו בטווח זמן קצר יותר, סניידר ישוב רק בשני המחזורים האחרונים של הליגה(נגד מאיורקה ואוססונה) ולא מן הנמנע שלא יישחק יותר עד תום העונה. שימו לב לסטטיסטיקה העצוב שלו לעונה הנוכחית בהשוואה לאשתקד - 22 משחקים בלבד, ביניהם 18 בהרכב וארבעה כמחליף; 1306 דקות בלבד, שני שערים ובישול. בעונה שעברה ווסלי שיחק ב29 משחקים, 2188 דקות, כבש תשעה שערים ובישל שישה.
    (חבל על סניידר, אני מקווה שבעונה הבאה הוא לא יסבול מחוסר מזל והיכולת שלו תיהיה טובה יותר. השנה הוא היה חסר לנו. במקום שהוא יתקדם הוא עשה צעד אחורה ולא רק באשמתו. גם כשהוא היה כשיר, הבעיטות הלכו לציפורים ולא למסגרת, הוא לא עשה יותר מידי עם הכדור ועבודה הגנתית ממש לא.)

לאסנה דיארה קיבל אתמול את הצהוב החמישי שלו בליגה והוא יחמיץ את המשחק הקרוב נגד חטאפה בברנבאו. מעשה נבון שלאחר מכן מתחיל הרצף הרצחני שכולל את סביליה בפיחואן, ברצלונה בברנבאו, וולנסיה במאסטייה וויאריאל באל-מדריגל.
    גבריאל היינצה פתח אתמול על הספסל בגלל דלקת בברך.

* הקבוצה השוותה אמש את שיא הנצחונות הרצופים שלה בהסיטוריה במשחקי חוץ - שבעה:
    מאיורקה, נומנסיה, ספורטינג גיחון, אספניול, בילבאו, מאלגה ורקראטיבו הואלבה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/4/09
  14. Sergio Ramos Member

העונה הזאת מסתכמת עבור סניידר כאכזבה גדולה. הציפיות שלנו ממנו אחרי עונת בכורה ביכולת נהדרתת ומעבר למצופה היו גבוהות, אבל חוסר מזל בעיקר הוא מה שמנע מההולנדי להזכיר את עצמו. שרשרת הפציעות הללו התחילה עוד מהקיץ, דאז נגד ארסנל כאשר דיאבי נכנס בו בצורה חזקה מאוד והשביט לנו אותו לתקופה די ארוכה. מאז הוא התקשה לחזור לעצמו ורצף של פציעות כאלו ואחרות באמצע לא תרמו למצב.
    מדובר בשחקן מאוד חשוב ופוטנציאלי שאני מקווה לראות אצלנו גם בשנים הבאות. הוא צעיר יחסית ועתידו עוד לפניו. כרגע הדבר היחיד שבאמת מונע ממנו להיות יציב ביכולת הוא הפציעות, כאמור.

בקשר לשיא החדש והנחמד שלנו,
    אירוני משהו שדווקא בעונה מאוד אפורה שלנו אנחנו שוברים את השיא הזה. יותר מכל זה מסמל את הרמה הירודה של הליגה הספרדית העונה.

15. REAL MADRID Member

אני מאוד אוהב את סניידר אבל אני חושב שבתום העונה כנראה ניפרד ממנו יפה לשלום. סניידר הפך לפצוע כרוני שאי אפשר להסתמך עליו, בעונה הבאה אני מעוניין ב4-3-3 בו ייעדתי לסניידר את תפקיד הקשר ההתקפי היוזם לצידם של לאס ודה לה רד (מישהו אמר פברגאס? אלונסו?), זה למעשה התפקיד שחסר בו שחקן כיום ומונע מריאל לשחק כדורגל אלא להסתמך על טעויות היריב והברקות אישיות (לרוב של רובן והיגוואין, אתמול של גאגו עם המסירה האדירה למרסלו). ווסלי סניידר לא שיחק העונה בתפקיד הזה מספיק והכדורגל שלו נראה רע מאוד, הוא משחק בעמדה אחורית יותר כיוון שלאס לא מסוגל להחזיק את כל הקישור לבד, אף אחד לא יכול, וכך חשוף יותר לתיקולים ולפציעות. אתמול התאכזבתי מאוד לראות שהונטלאר יצא כאשר סניידר נכנס, הכניסה של סניידר הייתה צריכה להיות המעבר שלנו ל4-3-3 אך כיוון שראול לא תיפקד כחלוץ מרכזי והיגוואין עבר לשחק במרכז, כל השיטה השתבשה וסניידר נדחק שוב בצד שמאל.

אני בספק רב מאוד אם זה נכון מבחינתו לבנות על סניידר לעונה הבאה. התחושה שלי היא שכמו ואן דר וארט, רוד ולמעשה יתר ההולנדים שלנו פרט להונטלאר - הוא לא יפתח את העונה הבאה בלבן של ריאל מדריד.