מבין כל השמות ויאה הוא היחיד שאפשר לקנות וגם זה בעיקר בגלל המצב הכלכלי של ולנסיה , אבל האמת אני לא כל כך מבין למה ויאה כל כך נחוץ , החלק ההתקפי שלנו כולל את היגוואין,ראול,הנטלאאר,RVN שיחזור מפציעה ואם ויאה יגיע זה יהיה או על חשבון הנטלאאר או היגוואין ויוריד את ראול ורוד לספסל. מה שאנחנו באמת צריכים עוד מהקיץ זה 2 קיצוניים , די עלוב לחשוב ששחקנים כמו מרסלו ודרנתה ופובר בכלל משחקים אצלנו ורובן לבד לא מספיק כי כמו באנפילד הוא יכול לקום על צד שמאל ולהרוס לכל הקבוצה את המשחק עם הטיפשות שלו.
אין דבר כזה שהסגל יהיה מורכב מראול, הונטלאר, RVN, היגוואין ודויד ויאה. אני משוכנע שבמקרה שהאחרון יגיע, רוד יהיה זה שיפנה את מקומו בסגל ויעזוב.. אבל הדיבורים האלה הם סתם שטויות. קודם כל שפרז ייבחר..
בקהאם:"אם פלורנטינו יחזור להיות הנשיא, ריאל מדריד תיהיה טובה יותר" http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/03/21/futbol/equipos/real_madrid/1237627699_0.Xxx בדומה למספר שחקני עבר של ריאל מדריד שהחלו להתראיין בזמן האחרון לגבי הבחירות לנשיאות בקיץ, גם דיוויד בקהאם מצא לעצמו זמן לדבר עם התקשורת על מה שקורה בריאל מדריד(מעט) ובעיקר על מילאן, גמר ליגת האלופות שיבוא, הנבחרת והעתיד. בקהאם לא שכח מי הביא אותו לריאל מדריד, ובראיון לתקשורת האיטלקית הוא מדגיש שלפי דעתו אם פלורנטינו פרז יחזור להיות הנשיא, יהיה הרבה יותר טוב לריאל מדריד. הדבר הראשון אליו התייחס בקהאם, הוא הדיווח שצץ בתקשורת הספרדית, לפיו פרז מעוניין להחזירו לריאל מדריד בעונה הבאה, במידה וייבחר לנשיא. בקהאם היה שמח לשמוע על כך ולא אמר משהו נחרץ:"אני לא יודע אם זה נכון, אבל זה מאוד נעים ומשמח לשמוע על כך שמעריכים ואוהבים אותך במקום מסויים", ובקהאם הוסיף את שורת המפתח - "אם פלורנטינו פרז יחזור להיות הנשיא, ריאל מדריד תיהיה טובה יותר, הרבה יותר. חשוב לזכור את מה שהוא עשה למען המועדון, הוא הוליך את ריאל מדריד להישגים יפים מאוד". בקהאם הדגיש שיש שלוש קבוצות פייבוריטית מבחינתו, בהן היה שמח לגמור את הקריירה - מילאן, מנצ'סטר יונייטד וריאל מדריד. "הן הקבוצות היחידות שיכולות לשכנע שחקן לעבור אליהן, לא משנה כמה כסף יציעו לו, הן מציעות דברים מעבר. הכסף הוא דבר חשוב, אבל לא הכי". הנושא הבא עליו דיבר בקהאם הוא גמר ליגת האלופות. הוא היה רוצה לראות גמר בין מנצ'סטר יונייטד לברצלונה. "זה משחק מתבקש. מנצ'סטר עדיין חשובה לי, והיא נמצאת בכושר טוב , כאשר מנגד ברצלונה קבוצה מדהימה וכיף לראות אותם משחקים". בקהאם הוסיף שליברפול עם ג'ררארד בכושר טוב, מאוד מסוכנת והוא אומר שאסור לזלזל בה. בקהאם אומנם נשאר במילאן עד סיום העונה הנוכחית(הפרטים עם לוס אנג'לס גאלאקסי סוכמו), אבל הוא רוצה להמשיך שם עוד. "מילאן היא קבוצה מיוחדת בעולם הכדורגל. לא מדובר רק על השחקנים הנהדרים שיש כאן, מבחינת יכולות ומבחינת הלב, אלא גם שאר האנשים והקהל המדהים. בעונה הבאה אני שואף לזכות עם מילאן באליפות, השנה זה יהיה מאוד קשה". אם יונייטד תיהיה היריבה של מילאן בצ'מפיונס-ליג בעונה הבאה, ברור שבקהאם יירצה בטובתה של מילאן. הנבחרת הלאומית היא אקורד הסיום של הראיון. בקהאם בטוח שאנגליה מסוגלת לזכות במונדיאל. "יש לי ניסיון רב בנבחרת ובהחלט מדובר בנבחרת אנגלית משובחת", אומר בקהאם. "יש לנו שחקנים מצויינים וצעירים, שרעבים מאוד להצלחה, כמו כל שאר הסגל. אני מאוד שמח לעבוד עם פאביו קאפלו, מאמן גדול מאוד שנותן לנו יתרון. אני מקווה לשחק כמה שיותר אבל אני סומך על קאפלו שיידע להשתמש בי". --------------------------------------------------- נחמד לשמוע איך בקהאם מדבר עלינו, ריאל מדריד עדיין נשארה אצלו בלב. לא כמו מנצ'סטר יונייטד, זה בטוח, אבל בכל-זאת. אני לא חושב שיש מקום להביא אותו בעונה הבאה, המטרה היא להביא את אחד מהקיצוניים הטובים בעולם - פראנק ריברי למשל, כדי לבנות קבוצה שתתמודד ברצינות על ליגת האלופות, במטרה להשיג את הגביע העשירי בעונה הבאה, כאשר הגמר ייערך במקדש. אבל, אם בקהאם יבוא כשחקן מחליף, כן הייתי חושב על חזרה שלו לחיוב. לדעתי זה יהיה קצת מצחיק לחשוב על בקהאם בצד אחד ורובן בצד שני - שחקנים כל-כך שונים בסגנון המשחק שלהם. אחד רק עובר ועובר ובועט, והשני לא הכי טכני בעולם, אוהב להרים ולמסור.
סיכום חודש מרץ החודש הזה היה בינוני ומטה, גם מבחינת התוצאות וגם מבחינת כדורגל. בשני המשחקים הכי חשובים נכשלנו. בדרבי לא היינו ראויים אפילו לנקודה, ובאנפילד הושפלנו, פשוט ככה, זו נקודה שחורה בהיסטוריה המפוארת שלנו, הפסד שלא יישכח עוד הרבה זמן. ידעתי שהסיכויים לרעתינו, שהעפלה לרבע הגמר תיהיה בגדר נס, אבל לא חשבתי שליברפול פשוט יצחקו עליינו, יש דרך גם להפסיד. המשחק נגד אלמרייה למשל היה מאוד מתסכל. נגד קבוצה בינונית ומטה בקושי והנענו כדור, ומהבחינה הזאת אני לא באמת רואה שיפור מסויים בריאל מדריד. חבל לי שבניגוד לחודש שעבר החיובי שלו, ראול לא הבקיע החודש. http://estaticos.marca.com/deporte/futbol/primera-division/2008-2009/fotos_directo/jornada_28/rma_alm/320x240.Xxx למישהו היה ספק? אבל בחודש הזה היה גם דבר טוב - הונטלאר פורח. ההולנדי נמצא בכושר הבקעה מטורף ופשוט עושה מכל מצב שער. הונטלאר הוא שחקן ההתקפה היחידי שתיפקד בחודש הזה. מתוך חמשת השערים שלו, שניים היו נהדרים: אני ממש התלהבתי מהשער שלו בדרבי, איך שהוא הסתובב, ועוד יותר מההקפצה הנהדרת מעל השוער של בילבאו. השחקן השני הוא קסיאס. בלעדיו המשחק באנפילד היה נגמר בתבוסה אסטרונומית, כאב לראות את הפנים שלו אחר-כך, הוא פשוט היחיד שהגיע למשחק הארור ההוא. גם הדרבי הוא הציל לנו נקודה. קסיאס תמיד נמצא במקום הנכון ובזמן הנכון. אני חושב שגם לאס הציג יכולת טובה, והוא המצטיין השלישי שלי. * אני מקווה מאוד שווסלי סניידר ימשיך מאותו קו משני המשחקים האחרונים. נגד בילבאו שני בישולים ונגד אלמרייה מסירה אחת טובה ועוד פעולות לא רעות. * מרסלו ראוי לאיזכור בשל השער הנהדר שלו אמש. הוא סידר פנדל שלא היה בסאן ממס ומעבר לכך הוא היה בינוני. * אחרון - גבריאל היינצה. לפי מה שאמרו לי, במשחק נגד ליברפול הוא היה מהפחות גרועים. אתמול הוא הציג יכולת טובה וכך גם בסאן ממס, ובסה"כ מדובר בחודש טוב שלו. האטרף שלו אחרי הגול נגד בילבאו היה דיי מרגש אפילו. אני אוהב לראות שחקנים לא שולטים ברגש אחרי השער. המשחק בפיחואן בחודש הבא יהיה המבחן האמיתי של ריאל מדריד. לא ניצחנו שם כבר חמש שנים ברציפות, וארבע פעמים הפסדנו. אסור לנו לאבד נקודות בשום משחק עד הקלאסיקו הגדול נגד ברצלונה. אני אישית לא מאמין שהפער מחיק, בטח כשבוחנים טוב את לוח המשחקים - נותר לנו לשחק באל-מדריגל ובמאסטייה, פרט למשחק הקשה נגד ברצלונה בבית. אני מאמין שבפיחואן נאבד נקודות, אז את ארבעת המשחקים הראשונים פשוט חייבים לנצח, עם כל הכבוד למאלגה. ריאל צריכה לנצח בחוץ קבוצה כמו רקראטיבו, ועל המשחקים בברנבאו אני לא מדבר. ריאל מדריד צריכה להמשיך לעשות את שלה ולקוות למעידה של ברצלונה בקולוסיאום של חטאפה.
דור לא משנה מה תגיד על היינצה - העבירה המטופשת שהוא עשה במשחק הראשון נגד ליברפול עלתה לנו בצמד המפגשים. לא שמחתי בשער שלו נגד בילבאו ואני רק מחכה לרגע בו ניפרד ממנו ויגיע מגן שמאלי. התקווה שלי היא שמיגל טורס ינצל את ההרחקה של היינצה ויבסס מעמד של שחקן הרכב עד לתום העונה, אבל הסיכוי שזה יקרה שואף לאפס.
פרז וואלדאנו חוזרים באיחוד משותף לריאל מדריד? http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/03/1237900975.Xxx אתר האס מפרסם היום שפלורנטינו פרז כבר מתחיל בחידוש הפרוייקט כנשיא ריאל מדריד - במידה והוא ייבחר לנשיאות, חורחה ואלדנו, שעזב בסוף עונת 04\2003 בעקבות שחיקה וחילוקי דעות עם הנשיא פרז(בין השאר בגלל הוויתור על דל-בוסקה והחמת קיירוש), יתמנה אליו ויהיה המנהל הספורטיבי של ריאל מדריד, בעל סמכויות נרחבות מאוד. מבנה זה כבר קיים במילאן, אדריאנו גליאני שמקבל שליטה רבה מהנשיא ברלוסקוני. עוד מודגש בכתבה שפלורנטינו צפוי להיות כעת הרבה יותר דיסקרטי והוא פחות יתערב בעניינים המקצועיים. ואלדאנו צפוי לקבל שכר שעומד על 1.8 מליון יורו לעונה, בדומה לשכר שהיה לו בעבר בקבוצה. ואלדאנו התבקש לאשר את הדברים על ידי התקשורת, אך תגובתו השאירה סימני שאלה:"אני לא מכחיש את הידיעה וגם לא מאשר אותה. יש עוד הרבה זמן, זה מוקדם מידי לדעת". http://estaticos03.marca.com/multimedia/primeras/09/03/g0324.Xxx בשער המארקה הבוקר התמקדו בויסנטה דל בוסקה. "אם פלורנטינו לא היה מפטר אותי, הייתי זוכה ביותר תארים", אמר מאמן ריאל מדריד בין השנים 1999-2003. על ראול:"זה לא שאני חושב עליו לפני השינה, אני חושב עליו כל היום". ---------------------- לי אישית לפחות קצת קשה להישאר אדיש לאחר הדברים של דל-בוסקה. זה יהיה חלום לראות אותו שב לאמן את ריאל מדריד, רק חבל שזה לא ייקרה. כל-כך אהבתי את הקבוצה שלנו אז. דל-בוסקה בהחלט היה צריך להמשיך, זו הייתה טעות גדולה של פלורנטינו. אי-אפשר להתעלם גם מהקשר החם בין דל-בוסקה לראול. הוא לא מזמן את ראול, אבל לפחות לא מתעלם ממנו כמו לואיס ארגוניס.
דור, זה לא עומד על הפרק. אין שום סיכוי שהוא יוותר על תפקיד המאמן הלאומי, אולי בעוד 4 שנים כאשר הקדנציה של דל בוסקה בספרד תתקרב לסיומה - פרז (או כל נשיא אחר) ישלוף אותו כאס שהאהוב על האוהדים שמתים לראותו על הקווים, אבל אני רוצה להאמין שהמאמן שיגיע (המועדף עליי הוא פלגריני) יחזיק מעמד בקבוצה לפחות 4 שנים.. לגבי ולדאנו, אני מקבל את הידיעה הזאת ברגשות מעורבים. ולדאנו אמנם כיהן בתפקיד זהה כאשר שחקנים כמו זידאן, רונאלדו, פיגו ובקהאם הגיעו לברנבאו אבל אני סקפטי לגבי כמות המוערבות שלו באותן העברות. זה ידוע שפרז לקח על עצמו כמעט הכל באותם שנים ואני לא בטוח האם לודאנו הייתה עבודה אמיתית מלבד לנסוע לחו"ל ולסגור פרטים אחרונים עם השחקנים. פרז שואף למודל של מילאן, דווקא מודל שאני לא אוהב כיוון שהמאמן נותר נטול סמכויות כשמדובר במדיניות הרכש ואפילו בהרכב וסגנון המשחק (ככה לפחות נראית מילאן של אנצ'לוטי). אני הייתי מעדיף שניפטר כבר מתפקיד המנהל המקצועי ושסמכויתיו יועברו למאמן, אבל אין לי ספק שאם בכל זאת התפקיד נשאר - עדיף שזה יהיה מישהו כמו ולדאנו ולא כמו מיאטוביץ'.
ואן דר וארט: "המאמן לא סומך עליי" http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/03/24/futbol/equipos/real_madrid/1237902237_0.Xxx הרכש היחיד של ריאל מדריד בקיץ האחרון, רפאל ואן דר וארט לא מוצא עצמו תחת חואנדה ראמוס ובראיון ל'טלגרף' הוא הסביר את דעותיו בצורה הפשוטה ביותר, "אני מאמין שאני המפסיד הגדול ביותר מהעזיבה של ברנד שוסטר ומההגעה של חואנדה ראמוס. מסתבר שהמאמן לא סומך עליי" אמר קשרה של נבחרת הולנד שפתח את העונה תחת ברנד שוסטר כאשר הוא מציג יכולת נהדרת, אך מאז הגעתו של חואנדה ראמוס - הפך הקשר לשחקן סגל שולי שזוכה לדקות משחק מועטות אם בכלל. ואן דר וארט מספר שקיווה שהמשחק בליברפול יהיה ההזדמנות שלו לשנות את הדברים אך יצא מאוכזב כאשר לא שיחק אף לא דקה אחת, "זאת הייתה עשוייה להיות הזדמנות נהדרת עבורי לשחק שוב, העובדה שלא עשיתי זאת מאוד מאכזבת". "אם הייתה לי ההרגשה שאני יכול לשנות משהו אז הייתי מדבר איתו (חואנדה ראמוס), אבל כרגע אין לי הרבה תקווה, הוא רואה רואה אותי מתאמן כל יום והאבורד הוא שאני מרגיש שאני בכושר טוב ומתאמן טוב מדריד". למרות מיטוט הדקות, זומן ואן דר וארט לנבחרת הולנד ואמר על כך "פחדתי להישאר מחוץ הנבחרת הלאומית בפעם הראשונה. זאת אחת התקופות הקשות בקריירה שלי. למזלי, בארט ואן מרוויק (מאמן נבחרת הולנד) נתן לי את הביטחון שלא קיבלתי במדריד".
דל בוסקה מתאים כמו כפפה ליד לריאל מדריד , הוא לפחות ידע עם כל הכוכבים שהיו אז בריאל להראות להם שהם לא מעל הכל ולא לכולם מובטח מקום בהרכב ונתנו את הנשמה גם בשביל הסמל ואני מאמין שגם בשבילו.
בהחלט, השחקנים אהבו מאוד את דל-בוסקה. המקרה המפורסם ביותר הוא שרונאלדו, שחקן לא אכפתי במיוחד ואחד שהברנבאו לא היסס לשרוק לו בוז, הלך לחבק את דל-בוסקה ארוכות לאחר שער שכבש במשחק נגד וולנסיה בברנבאו בעונת 03\2002. אימו של דל-בוסקה נפטרה יום לפניכן או משהו כזה, ורונאלדו הקדיש לו את השער. דל-בוסקה לא היה טקטיקן גדול או משהו כזה, הוא פשוט נתן לשחקנים לשחק, שימש להם כדמות, וגם ידע להשתמש בספסל שלו(גוטי, סולארי ופורטיו שיחקו הרבה למשל בעונת 03\2002, והשניים האחרונים גם לפניכן). אני לא מבין איך דל-בוסקה לא קיבל פנייה מריאל מדריד באף אחת מן השנים עד אשר הוא כבר נתפס על ידי הנבחרת. הרי אף מאמן לא היה בריאל מדריד לפרק זמן ארוך במיוחד. נניח שאחרי השנה הראשונה העדיפו שלא. למה לא פנו לדל-בוסקה אחרי שלושמבורגו פוטר או למשל אחרי שקאפלו לא המשיך?; ברור לי שדל-בוסקה לא יחזור, ארז. בנוגע לואן דר וארט, חבל שהוא מתייבש על הספסל שלנו. חואנדה לא משתמש מספיק טוב באפשרויות שיש לו. אני חושב שאחרי שהונטלאר הבקיע את השלישי, היה מקום להכניס את ואן דר וארט כדי לתת לו ביטחון. חשבתי שההולנדי יתרום לנו באלמנט של בעיטות מרחוק, והוא גם יודע למסור בצורה טובה. אבל אני מראש אמרתי שהוא לא מתאים לריאל מדריד. הוא לא מתאים לשיטה. סניידר גם לא בידיוק 50\50 למשל, אבל הוא עושה הגנה טוב יותר. לשחק עם ואן דר וארט כקשר לצידו של לאס זו קצת הפקרות. ואן דר וארט שיחק ממש פעמיים באגף והיה נראה קצת רחוק מהענף, אבל חבל שהדבר הזה לא נוסה קצת יותר. אני לא מאמין שיכול מפנה במעמדו של ההולנדי, להיפך, אחרי הראיון הזה אולי חואנדה ייתעלם מואן דר וארט עוד יותר. אבל רפאל הוא לא שחקן שסתם מותח ביקורת, הוא אדם רגוע ושלו, אדם עם טיימינג, כנראה שיש שם משהו באמת מעצבן.
הכל תלוי בזהות המאמן לעונה הבאה אבל כרגע אני חושב שהסיכויים שנראים את ואן דר וארט גם בעונה הבאה בריאל מדריד קטנים מאוד, same about Drenthe. ככל שהזמן חולף משהו מתערר אצלי בהערכה אל חואנדה ראמוס. כבר שמענו ביקורות מצידם של חאבי גארסיה, הונטאלר (למרות שהוא הכחיש את הדברים) ועכשיו מואן דר וארט. גם הסיפור עם גוטי לא מוסיף וכנראה שיש לחואנדה בעיה רצינית ביחסי אנוש (ואני הייתי ששוסטר הוא המוקשה רגשית). לואן דר וארט אין כיום מקום בהרכב של ריאל מדריד אבל לא ברור לי למה הוא לא משולב ברוטציה. החילופים ביום ראשון האחרון היו הזויים, הבנתי למה הכניסו את גאגו על חשבון לאס שהתאמן באופן חלקי באותו שבוע אבך מה פשר החילופים של מיגל טורס ומצלדר לא ברור לי, אני הייתי בטוח שהיגוואין, ואן דר וארט ופראחו הם החילופים. לגבי ואן דר וארט עצמו, אני חושב שהוא יכול מאוד להועיל לנו כאשר המשחק תקוע, הוא סוג של גוטי משופר שיכול להתאים יופי לתפקיד של סופר-סאב. אני מבין את התסכול שלו, כשהוא הגיע בקיץ הוא אמר שאין לו בעיה לשבת על הספסל אבל גם הוא לא חשב שזה יגיע למצב כזה. בקיץ גם יגיע כנראה עוד שחקן קישור התקפי מה שבכלל יסלול את הדרך של ההולנדי החוצה.
מונצ'י לריאל מדריד? הAS מפרסם היום שהמועמד האפשרי לנשיאות ריאל מדריד, פלורנטינו פרז מעוניין לצרף לנבחרת שלו צלע נוספות בדמות המנהל המקצועי של סביליה ראמון רודריגז, המוכר יותר בכינויו מונצ'י. פרז התרשם מאוד מהעבודה של מונצ'י מאחוריי הקלעים בסביליה ומעוניין לראותו עובד בריאל מדריד יחד עם חורחה ואלדנו וזינאדין זידאן. המנהל המקצועי האנדלוסי אחראי בין היתר על בואם לסביליה של שמות כמו דני אלבס, פרדריק קאנוטה, סיידו קייטה וג'וליו באפטיסטה - כל זאת כאשר גם לא מעט שחקני בית ממחקלת הנוער משתלבים בקבוצה. כיוון שפלורנטינו עצמו עדיין לא אישר את דבר השתתפותו בבחירות שיתקיימו בסוף מאי ולכן גם מונצ'י נמנע מלהגיב כרגע. * הטוטוספורט האיטלקי מדווח על פגישה שנערכה בין פרז לאנצ'לוטי בה סיכמו השניים על הגעתו של האיטלקי לספסל האימונים של ריאל מדריד. ע"פ הדיווח, פרז הציע למאמנה של מילאן חוזה ל-3 שנים בהן ירוויח 15 מיליון יורו לעונה(!). תקציב הרכש של ריאל בקיץ יעמוד על כ-300 מיליון יורו ופרז מקווה שאנצ'לוטי יוכל להביא איתו את קאקה.
אוהדי אייאקס לקחו מנגינה משיר מוכר ועשו שיר על קלאס יאן שהגיע לקבוצה. שיר גדול אני אחפש את המקור. בכל מקרה, הספרדים עשו את אותו דבר עם אותה מנגינה רק כמובן מילים בספרדית - ולא פחות טוב ! גדול.
זה הצוות המקצועי שאני רוצה בריאל מדריד לעונה הבאה. זידאן אגב הוא מינוי גאוני לדעתי. אין ספק שהוא מבין כדורגל מעולה ובנוסף יש סביבו הילה גדולה. אני בטוח שאם הוא ישב עם שחקן/סוכן או נציג של קבוצה אחרת למשא ומתן ה"הילה" הזאת (לא יודע איך בדיוק להגדיר את זה) יכולה לעזור. לדוג': לתת לזידאן לנהל משא ומתן על שחקן כמו בנזמה יכול להיות נהדר. אני מאוד בעד הצוות הזה ומקווה ששני המינויים האלה יצאו לפועל.