ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. REAL MADRID Member

עוד לא מאוחר להחזיר אותו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

2. xavi6 Member

תרחקו ממנו! אני רוצה אותו על פני אבידאל החמור, אתם פספסתם את ההיזדמנות שלכם, קישטה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

3. Sergio Ramos Member

ירדן, אם התגובה שלך מופנת אליי בהקשר של היגוואין - אז למען הסר ספק - אני האחרון שמוריד מערכו, מבחינתי הוא אמור להוביך אותנו חזק בשנים האחרונות והדרך שלו להיות קראק אמיתי ושחקן מן השורה הראשונה סלולה היטב. יש לו כישרון בשפע ומתחילת העונה הוא גם תפס ביטחון שפורס לידי ביטוי את היכולת האדירה שלו ברגליים. רק טענתי בסה"כ שלעת עתה חסרה לו טיפ טיפת ליטוש במעמדים האלה, קבלת ההחלטות שלו לעיתים לקויה וזה גם התבטא ביום רביעי האחרון, אך אין לי כל חשש מזה, זה ישתפר אצלו בקרוב מאוד.(אגב, אתה יכול לקרוא לי בשמי דור במקום ראמוס כל הזמן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )

ארז, אין בי כוונה להוריד מערכה של בטיס, הכוונה שהיא אינה אינדיקציה לו באה לומר שהיא קבוצה חלשה, אלא ששני משחקים עם ניצחנות משכנעים ללא רובן גרמו להייפ כ"כ גדול סביב העניין הזה שזה נורא הרגיז אותי. רובן הוא האנוכי שדרוש שיפור בנידון ואני מגנה אותו כשצריך, אבל זה מגוחך משהו(ואני לא מתכוון ספציפית אליך)ומעלה בי זעם שמטיחים בהולנדי אחריות על אי הקבוצתיות שלנו עימו. זה לא פחות מלהתעסק בקטנות ובטפל במקום בעיקר, כאשר הסגל שלנו כבר 3 עונות נמצא בשפל.

בנוגע לליברפול, אני חושב שהגענו כאן לעמק השווה, בסופו של דבר מה שעשה את ההבדל זה שהם קבוצה מחוברת וטובה יותר שהצליחה להקפיא אותנו בברנבאו ולמנוע מאיתנו לכבוש, כצפוי, ונהנתה משירותיו של אחד מהמגרעות של הסגל, או יותר נכון של ההרכב, היינצה; מלבד זאת, חבל מאוד שמיגל טורס מאז תקופת קאפלו שאני מניח רק היא זכורה לו לחיוב, לא זוכה להערכה. אחרי שלמדתי להכיר את היינצה היטב, אני יכול לאמר בפה מלא שטורס מגן טוב ואחראי ממנו שבעתיים.

4. ofir_ka Member

אני יהיה אופיטימי לקראת הגומלין ואני חושב שנעבור הפעם..ננצח 2-0 באנפילד.

לגבי הבעיה עם רובן שאיתו (לפי טענתי) הקבוצה משחק פחות קבוצתו חואנדה ראמוס הגיב על כך ואמר "בלי רובן אנחנו משחקים יותר קולקטיבי".

כלומר גם חואנדה שם לב לבעיה הזאת והוא לא מבין שלקבוצה בסדר גודל כמו של ריאל אסור להיות תלויה בשחקן אחד!

גם חייבים ללמד אותו את הבסיס של הכדורגל.. לדוגמא שאתה עם הכדור רצים עם הפנים למעלה מרימים את הראש ולא קוברים אותו בכדור בלי לראות כלום אחר.

5. REAL MADRID Member

אני לא יודע אם מיגל טורס יותר טוב מהיינצה אבל מה שבטוח הוא לא נופל ממנו, מה גם שהיינצה חמום מוח והייתה בי התחושה שיום אחד העצבים שלו עוד יפילו אותנו. מה שעצוב הוא שמיגל טורס אפילו לא בסגל למשחק הערב.

6. Mr.Eko Member

מה הבעיה כבר עם היינצה,מגן יוצא מן הכלל. ברגע שהוא נכנס לעמדת המגן השמאלי ההגנה שלכם החלה להתאזן ולהתייצב אחרי התצוגות הנוראיות של מרסלו. לא יודע אם הוא כזה יעיל בהתקפה אבל בהגנה הוא עושה את העבודה. ומיגל טורס לא נופל מהיינצה? בחייך אחי.. עזוב...

ומה נסגר עם סניידר? אני לא מבין איך ראמוס העדיף את מרסלו על הגאון ההולנדי נגד ליברפול,היה מכניס למשחק שלכם המון חוכמה וסדר בניגוד לכמה אחרים. כלי מצויין לפיצוח ההגנה של ליברפול,טעות טיפשית מצידו של ראמוס. נראה שראמוס בכוח רוצה להדבק מדי פעם ל-4-4-2 עוד מימיי סביליה העליזים,הוא צריך לדעת לגוון גם כשצריך.

7. REAL MADRID Member

אין לי תלונות לגבי היכולת של היינצה. יש לי תלונות על האופי שלו. מרסלו מגן שמאלי זוועתי וזאת הסיבה היחידה שהיינצה פותח בהרכב, את מיגל טורס המאמנים לא מעריכים מספיק. בכל פעם שמיגל טורס קיבל הזדמנות הוא הוכיח שהוא לא נופל מהיינצה ושהוא המגן השני ברמתו בריאל מדריד (ראמוס ראשון כמובן). היינצה ייצב את ההגנה זה נכון, אבל שוב, אין לי תלונות לגבי היכולת של היינצה אבל אני מעדיף את מיגל טורס מפני שהוא גם שחקן בית, גם לא פחות טוב מהיינצה (אתה מוזמן ללעוג אבל זה מגיע כנראה מבורות, במשחקים ששיחק מיגל טורס לא עשה שום דבר בשביל שהדעה שלך עליו תהיה "בחייך אחי.. עזוב...", ובעיקר מיגל טורס הרבה יותר רגוע ולא מאבד את העשתונות כבל פאול שנשרק נגדו ומבצע עבירות טיפשיות. מיגל טורס עדיף, ואת זה יגיד לך כל אוהד ריאל.

סניידר?, אני משתכנע יותר ויותר שאתה כותב את ההודעה הזאת למרות שלא ראית הרבה משחקים של ריאל בחודשיים האחרונים. סניידר חזר מפציעה בסה"כ שבוע לפני המשחק ומאוד מאוד חלוד, מרסלו מנגד הגיע לאחר שני משחקים לא רעים בהרכב ובכושר יותר טוב. כאשר שניהם בכושר שיא, ברור שסניידר עדיף - כשסניידר חלוד, אפשר להבין את חואנדה ראמוס שפתח עם מרסלו למרות שגם אני לא הייתי שלם על ההחלטה. ראמוס רוצה בכוח את ה4-4-2? הוא ניסה את המערך הזה בהתחלה עם רובן+דרנתה וכשהוא ראה שזה לא עובד הוא עלה עם סניידר באגף על הנייר למרות שבפועל הוא הלך לאמצע בלי הפסקה. במחזורים האחרונים הוא אילתר בגלל הפציעות, מה הכיוון שלו? נראה את זה כשכולם יהיו כשירים בעוד שבוע וחצי באנפילד.

8. Mr.Eko Member

ראית אותי כותב שמיגל טורס הוא מגן גרוע? אני בסך הכל אומר שאי אפשר בכלל להשוות בינו לבין היינצה מבחינת הבנת משחק,סגירות נכונות וכל מה שמגן צריך לעשות בצורה הטובה ביותר. יצא לי לראות את טורס כמה פעמים ואין לי ספק שמדובר פה בבחור כישרוני אבל מפה ועד להשוות אותו לעבודה שהיינצה עושה.? קודם שיקרע זוג נעליים ואז נוכל לדבר יותר רציני.

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/09
  9. xavi6 Member

דור(אני מעדיף לקרוא לך ראמוס, בשבילי דור יש רק אחד, והוא אוהד הפועל ת"א), מי בכלל דיבר על היגוואין?

ארז, יש לך בעיה עם האוםי של היינצה? האופי דווקא? הוא כסחן מגעיל, אבל לא יותר מראמוס\פפה, והוא נלחם כמו חמור כמו ראמוס ופפה. אתם סתם לוקחים שעיר לעזאזל.

טורס? כשהוא קיבל הזדמנות מול מסי הוא קיבל 3 בראש ונתן לו להיות חופשי כמו פרפר. זה מה שאני זוכר ממנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    סתם, אכן מדובר במגן שצריך זמן. קשה לי לשפוט אותו כ"כ מהר, אני זוכר שבהתחלה שלו הוא היה מבריק ויש פה שחקן שיכול להיתפתח לרמות הגבוהות ביותר, הבעיה שריאל היא חרא של קבוצה בשביל ילדים. אין מה לעשות.

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/09
  10. REAL MADRID Member

אני אתקן. יש לי בעיה עם קבלת ההחלטות וחוסר המוח של היינצה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. Raulito Madridista

סיכום חודש פברואר

מה היה לנו החודש

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0809/liverpool1.Xxx

הכישלון ברגע האמת - המשחק בברנבאו נגד ליברפול בשמינית גמר ליגת האלופות בו נכנענו לאנגלים ללא ג'ררארד ועם טורס חצי פצוע - הוריד את החיוך הרחב שהיה מרוח לנו על הפנים עד אז, בעקבות צמצום הפער מברצלונה, שהיה פשוט אסטרונומי. הקבוצה התאוששה מהמכה האירופית הכואבת והשיגה אמש את הניצחון העשירי ברציפות, הרצף השלישי הכי ארוך בהיסטוריה שלנו. אין ספק שחואנדה ראמוס ייצב את הקבוצה, שהטיבה לשחק החודש בעיקר נגד ספורטינג גיחון בחוץ ושבוע אחר-כך נגד בטיס בבית, דווקא ללא אריאן רובן. ראול כבש חמישה שערים ובכל משחק שבר שיא אחר, ההגנה התייצבה וכבשה רק שער אחד, לאס המשיך להיות בעל הבית והונטלאר מצא את הצפון. ריאל מחכה לקצת עזרה מהיריבה העירונית, שבוע לפני שהיא פוגשת אותה בדרבי חם בברנבאו, ואז אולי חלומות אליפות היו ריאלים.

מחזור 21 - נומנסיה ריאל מדריד 2:0 - ראול ורובן;
    מחזור 22 - ריאל מדריד - ראסינג סנטאנדר 0:1 - היגואין;
    מחזור 23 - ספורטינג גיחון - ריאל מדריד 4:0 - ראול עם צמד, הונטלאר ומרסלו;
    מחזור 24 - ריאל מדריד - בטיס 1:6 - היגואין, הונטלאר(צמד), ראול(צמד) וראמוס;
    שמינית גמר ליגת האלופות, משחק ראשון - ריאל מדריד - ליברפול 1:0;
    מחזור 25 - אספניול - ריאל מדריד - גוטי וראול;

המצטיינים

ראול - מעתה אימרו 'הכובש המצטיין בתולדות ריאל מדריד'. בכל שבוע הוא שבר שיא אחר. ראול כבש חמישה שערים בשלושת המשחקים האחרונים וסיים את החודש כמו שצריך. הקפטן פינק אותנו בהקפצה מול בטיס כמו בימים הטובים וגם שאר השערים לא רעים בכלל. יש לציין שהוא בישל שער להיגואין.
    פפה - הבלם הפורטוגלי ממשיך להוכיח לנו שלמרות המחיר הגבוה בו הוא נרכש, ההשקעה הייתה שווה. למרות טעות במשחק נגד בטיס, אין ספק שפפה הציג חודש יציב מאוד והוא אחד הגורמים למאזן היחסית דל מספיגות שלנו. שימשיך ככה.
    לאס - ריאל מדריד מצאה סוף סוף בעל בית במרכז המגרש. חוטף כדורים, משתחרר מלחץ של הקבוצות ומוציא את הקבוצה קדימה. לאס נמצא בכל מקום על המגרש.

עם הפנים לחודש מרץ

מחזור 26 - דרבי: ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד;
    גומלין שמינית גמר ליגת האלופות, ליברפול - ריאל מדריד;
    מחזור 27 - אתלטיק בילבאו - ריאל מדריד;
    מחזור 28 - ריאל מדריד - אלמרייה;

אין ספק שמדובר בחודש קצר במקצת, שיכול להפוך למשמעותי. עם כל הכבוד לדרבי, בו תיאלץ ריאל להסתדר ללא פפה וסניידר(ובכל זאת נרצה להמשיך להראות עליונות ברורה על הקבוצה השנייה ממדריד) רגע האמת הוא שלושה ימים אחר-כך באנפילד, המקום בו עלולה להיגמר העונה האירופית שלנו, שוב בשמינית הגמר, ובפעם החמישית ברציפות. משחקי הצמרת בליגה עוד רחוקים, הם יהיו רק בין סוף חודש אפריל לתחילת חודש מאי(בו ישוחק גם הקלאסיקו) וריאל צריכה להמשיך בקצב צבירת הנקודות כדי לשמור על קשר עין עם ברצלונה ולהמשיך להאמין.

נערך לאחרונה ב: ‏2/3/09
  12. ofir_ka Member

מאז שחואנדה הגיע הקבוצה נמצאת במומנטום הכי טוב שלה של כמה שנים נראה לי..(לא זכור לי הרבה פעמים של 10 ניצחונות רצופים) ואני חושב שאם הוא הצליח לקחת קבוצה שמישהו אחר בנה והייתה כושלת בתחילת העונה הוא בהחלט ראוי לחוזה חדש גם לעונה הבאה. ראינו שהרכש שהוא הביא פורע שטרות(לאס והונטלאר בתקופה אחרונה) אני חושב שהוא ייצב את ההגנה שלנו שהייתה בין הגרועות בליגה ועכשיו כמעט כבר לא סופגת ואם אני לא טועה בליגה יש לו רק הפסד אחד(המשחק הראשון שלו-סופרקאלסיקו).
    ואם אני הנשיא החדש של ריאל אני משאיר אותו לפחות עוד עונה.

מישהו יודע מה נסגר עם הקיצוני החדש שהגיע?למה הוא לא משחק?
    נראה לי קוראים לו ג'וליאן משהו צרפתי הוא בא מווסטאהם נראה לי

13. Sergio Ramos Member

ג'וליאן פאובר.

והוא לא משחק בגין פציעה.

14. kaz Member

הוא לא מגן בכלל?

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/09
  15. Raulito Madridista

מהיום אימרו: ראול - אגדת המארקה

http://estaticos04.marca.com/albumes/2009/03/03/raul_marca_leyenda/1236114114_extras_albumes_0.Xxx

ראול זכה אתמול בתואר 'אגדת המארקה' - תואר המוענק לספורטאים מצטיינים, כאשר אין עיתוי יותר מתאים - הקפטן הפך לכובש המצטיין בתולדות ריאל מדריד, ועלה למקום החמישי בטבלת כובשי השערים בליגה הספרדית בכל הזמנים. ראול הוא השמיני שזוכה בתואר זה, כאשר הקדימו אותו אגדות כדורגל כמו פלה, די-סטפאנו, חנטו, מראדונה, קרויף, זידאן, וארגוניס. אמש אירגן המארקה אולפן מיוחד לכבודו של ראול, בהשתתופתם של אנשי כדורגל בכירים כמו אלפרדו די-סטפאנו, פרננדו היירו, חורחה וואלדאנו, וגם המאמן חואנדה ראמוס והנשיא בולודה, היו בקהל. הקפטן עצמו השיב לשאלות של אוהדים שהגיעו לבית-המלון וגם על חלק מהשאלות הרבות שביקשו גולשי המארקה. ראול הוא השחקן היחיד שקיבל את הפרס כאשר הוא עדיין שחקן פעיל. ברקע נשמעו קולות 'ראול לסלקסיון', יש כאלו שעדיין לא איבדו תקווה ודורשים לראות את ראול משחק נגד תורכיה בברנבאו בסוף מרץ, ועושה קאמבק במדי הסלקסיון לאחר היעדרות של כמעט שלוש שנים.

הנה חלק מדבריו של ראול:

"אני לא חושב על להיות נשיא של ריאל מדריד בעתיד הקרוב, אולי בעוד 15 או 20 שנה זה יהיה אפשרי".
    "לעבור את זארה בטבלת הכובשים של הליגה הספרדית, זו בהחלט מטרה שהצבתי לעצמי בזמן שנותר לי לשחק ואני מקווה להגשים אותה".
    "יכולתי לזכות בכדור הזהב כשהייתי צעיר, אבל עכשיו זה מאוחר מידי. אבל, יכול להיות שהתואר 'אגדת המארקה' הוא חשוב יותר"
    "השמחה שהייתה על הפנים של הוריי בהופעת הבכורה זה אחד הדברים הכי יפים שקרו לי בחיים".
    "הייתי חוזר לנבחרת ספרד גם בתור חלוץ שלישי או רביעי בהיררכייה".
    "אני מקווה שעד המשחק בברנבאו נגד ברצלונה, הפער יהיה קטן יותר מ4 נקודות".

גלריית תמונות של ראול מהאירוע אתמול

גלרייה נוספת מהמארקה

------------------------------------------------------

הייתה לי בראש תמונה שבה ראול מדורג במקום השלישי בטבלה שקשורה לשחקנים לגבי עונת 03\2002, דיי הגיוני כאשר נדבד וואן ניסטלרוי שהיו אדירים באותה עונה, נוכחים גם הם. אני לא יודע מה התמונה הזאת אומרת, בכל-מקרה אשים אותה פה:

http://pagesperso-orange.fr/gol-de-raul/37/raulws.Xxx

חבל לי מאוד שראול מעולם לא זכה בכדור הזהב, לפי דעתי הגיע לו הפרס הזה בעונת 01\2000, הוא היה יותר טוב ממייקל אואן. ראול סיים כפיצ'יצ'י של הליגה הספרדית עם 25 שערים שלפחות מחציתם היו יפים מאוד, בליגת האלופות הוא הבקיע שמונה פעמים, ואין ספק שהוא היה אולי החלוץ הטוב בעולם באותה שנה. אני זוכר שגם תמיד פרשנים היו מדברים על זה שהגיע לו לזכות.

אבל את ראול לא מעניין שום תואר אישי, אלא רק תארים קבוצתיים. בנוגע לראיון המדהים שלו כאן, אין לי מה להוסיף אלא פשוט ניתן לעמוד ולמחוא כפיים. אני מקווה עבורו שיעבור את זארה ואין ספק שהוא יכול. מדובר בכבוד גדול הפרס הזה מהמארקה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/3/09