עם החולשה של הליגה הספרדית העונה והסדר משחקים שמביא לנו את המשחקים הקשים בסוף העונה, אפשר להגיע לרצף מטורף בלי איזה יכולת יוצאת דופן.
ריאל מדריד כנראה שוב תעוף השנה בשמינית. המשחק של אתמול היה חלש מאוד של ריאל וזה לא ריאל של השבועיים האחרונים כן אני יודע שליברפול זה לא בטיס אבל חואנדה היה חייב להשאיר את רובן על הספסל ולתת למשחק הקבוצתי של ריאל לזרום. כולם יודעים שכאשר רובן משחק כל המשחק מתנהל סביבו. הוא עובר שחקנים מוסרים את הכדורים אליו וחבל. חואנדה היה חייב לעלות עם ההרכב שהביס את בטיס ריאל חייבת ניצחון באנפילד של הפרש של שתי שערים לפחות בשביל לעלות(או 1-0 בשביל הארכה). נקווה שיהיה טוב בשבוע הבא באנגליה אבל כנראה שהמסורת נמשכת וגם השנה ריאל לא תעבור את השמינית.
ofir_ka, אמרת בעצמך שליברפול זו לא בטיס - בדיוק כך - להשאיר את רובן על הספסל לא הייה עושה אותנו "קבוצתיים" יותר או במילים אחרות טובים יותר. הסגל של ריאל מדריד דל מאוד משחקנים שבנויים למעמדים הללו, אין אף תוצר התקפי שיכול לייצר משהו מיוחד מול קבוצות טקטיות כשם ליברפול ובכלל לסחוף מאותנו בשלבים האלה של ליגת האלופות. והסגל חלש מאוד באופן כללי, אין אפילו לגיטימציה לצפות משהו עד אשר לא נתחזק באופן משמעותי ביותר, שמינית הגמר צפויה להיות הסיוט שלנו. מבחינתי אנחנו רגל וחצי מחוץ למפעל, קשה להאמין שנשיג משהו באנפילד, בעונה הבאה, כאשר אנחנו נארח את גמר המפעל, הסיופר יהיה שונה לגמרי, יותר נכון האו חייב להיות שונה...
כמה דברים נוספים על המשחק אתמול: כשאני חושב שוב על המשחק אתמול אני פשוט מאבד את העשתונות. היו לנו את כל התנאים לעשות את זה - להשיג מקדמה ראויה לקראת הגומלין, ואנחנו שוב כשלנו, בעטנו בדלי. ג'ררארד פתח על הספסל, טורס שיחק על רגל אחת, הקהל תמך בצורה יפה ואנחנו הגענו במומנטום אדיר לעומת ליברפול שהגיעה למשחק עם מוראל ירוד. העובדה שאנחנו ריאל מדריד כבר לא משחקת תפקיד. הבועה הזאת קיימת רק אצלינו, האוהדים, או לפחות חלק מאיתנו. כל פעם שיש משחק חשוב בצ'מפיונס אז אני נזכר ברגעים היפים של פעם - זיזו מול לברקוזן, הקונצרט נגד יונייטד, ראול עם שניים באולד טראפורד ועוד, ואני מייחל שנראה קמצוץ מהיכולת של פעם, שהכל יתחבר. אבל זה פשוט לא קורה. מריאל מדריד נשאר רק השם. הברנבאו כבר לא מפחיד. הפסדנו שם שלוש פעמים בארבע השנים האחרונות בשמינית הגמר. העונה הפסדנו ליובנטוס ולא הצלחנו לנצח את ליון בשני מפגשים בבית בעונות 2005-2007. לריאל מדריד כבר אין את השחקנים הטובים בעולם כמו פעם. מי מנייה בטוחה אצלינו? - קסיאס, קנבארו, פפה וואן ניסטלרוי. לאס מעולה בליגה, היגואין אותו דבר, אבל הם שחקנים שעוד יתפתחו. ראמוס גם היה תחת הקטגורייה מנייה בטוחה, עד העונה הנוכחית. ואן ניסטלרוי פצוע וזה לא רלוונטי. ומה עם אריאן רובן? אתמול הוא לא עשה הרבה. אני זוכר איזו ביקורות חטף רוביניו מהתקשורת וגם מאיתנו, אחרי ההופעה החלשה שלו נגד רומא. אולי גם ההולנדי שלנו לא מופיע למשחקים הבאמת גדולים?; אגב, צאו מהסרט - מרסלו לא אשם בשום דבר אתמול. דווקא ממנו ציפיתם למשהו? - בליגה נגד קבוצות חלשות הוא נראה רע, אז נגד יריבה כמו ליברפול הוא זה שיביא את הישועה?; אני ממש לא חושב שאם ואן דר וארט היה משחק אתמול ופותח בהרכב, אז היינו רואים שינוי משמעותי. ההולנדי לא עשה כמעט כלום בריאל מאז שהגיע, הוא לא שחקן מהרמה הגבוהה ביותר. עדיף על מרסלו, זה בטוח, אבל הוא לא יכריע לנו משחקים כמו נגד ליברפול. על הטיפשות של היינצה כבר כתבתי. עוד נקודה - ככל שאני חושב על זה יותר לעומק, החילוף של גוטי אתמול היה מטופש מלכתכילה. הוא לא שיחק חודש וחצי. ואן דר וארט או סניידר היו צריכים להיכנס. נגד בטיס זה היה בסדר, אבל נגד קבוצה רצינית היה ברור שגוטי, שגם בתחילת העונה נראה רע מאוד, לא ייתפקד. אני מקווה לראות באנפילד בעוד שבועיים קבוצה שבאה לנסות, שלא נוותר מראש. אני אעריך את זה גם אם נעוף, ואנחנו נודח, אין מה לפתח ציפיות. המטרה האמיתית שלי לקראת המשחק הבא, היא לראות שער של ראול, שלפחות יוסיף לעצמו עוד אחד למאזן הטוב בצ'מפיונס. --------------------------------------------------------------- פדג'ה מיאטוביץ לא חיכה יותר מידי, ומייד לאחר המשחק הוא הכריז בפני הכתבים של האס:"זו התוצאה הכי גרועה שהיינו יכולים להשיג". עוד אמר פדג'ה - "אומנם ההתמודדות היא של 180 דקות וזה עוד לא נגמר, אבל אנחנו במצב קטסטרופלי ולעבור שלב יהיה מאוד קשה. היה משחק בסדר שלנו, הגענו למצבים אבל החמצנו. חייבים להאמין בעצמינו ולבוא לגומלין עם אמונה שאפשר לתקן. הם קבוצה טובה, אבל תמיד יש סיכוי. אני מאמין שאנחנו מסוגלים לעשות זאת". סרחיו ראמוס:"יש לנו 90 דקות לתקן ואנחנו נמות על הדשא. באנו במטרה לנצח ולאט לאט נכנסנו משחק, הגענו למצבים, אבל לא הצלחנו להבקיע. מדובר בקבוצה שעושה הגנה ברמה גבוהה ולא הצלחנו לשחק נגדם כמו שצריך. נקווה שבגומלין זה יהיה אחרת".
אני דווקא לא מסכים איתך. שמת לב שכאשר שיחקנו עם רובן בהרכב ניצחנו 1-0 קטן משער שלו? ובפעמיים שהוא לא עלה בהרכב הבסנו?(6-1,4-0) כשרובן על המגרש מנסים לתת לו את הכדורים כי יודעים שהוא זה שיבריק עם איזשהוא מהלך וינצח את המשחק הזה. תסכים איתי גם שהוא שחקן אגואיסט שלא מוסר לאף אחד? תשים לב איך הוא רץ ותראה שהוא רץ עם הראש למטה. אני כן חושב שעם היגוואין בצד ימין וראול כחלוץ חוד בודד היינו יכולים להכניס לפחוות אחד ואחרי זה בדקה 70 בערך יכל חואדה להכניס את רובן שיעשה אולי כמה מהלכים. ההגנה שלנו הצליחה להתמודד יפה עם טורס אבל לאורך כל המשחק ולא רק בדקה של הגול היינצה לא הסתדר עם בניון. הטעות של היינצה בגול הייתה בגלל שהוא לא הצליח להתמודד איתו כל המשחק ולא רק בדקה הספציפית בגול. ואני יהיה אופטימי לגומלין ואני אומר שאנחנו מנצחים ועולים לשלב הבא(בגומלין ראול מכניס צמד)
לא, אותי זה לא קונה בכלל. אין ספק שרובן בהרכב הוא מקבל צומת לב גדולה יותר משאר השחקנים, ומרבית הכדורים הולכים אליו, כי מן הסתם הוא השחקן הכי יצירתי, הכי מגוון, וזה שיש לך הכי הרבה לצפות ממנו למשהו מעניין בקישור, אבל הקלישאה הזו מגוחכת לעיני וחסרת כל ביסוס, קלישאה שמנסה לצייר את רובן כאגויאסט שמונע מאיתנו משחק כדורגל אטרקטיבי כאחד... בולשיט. רובן איבד אמש כמות כדורים נכבדת וכזו שראויה לבוז עצום, אולם תהיה בטוח שגם במידה ולא היה משחק, זה לא היה עושה את ריאל מדריד לקבוצה שיש לה מה למכור מול יריבות טקטיות כמו ליברפול. אנחנו קבוצה חלשה עם הרבה בורות בעמדות מסוימיות שצריכות להיסתם. לפעמיים רובן עושה מהלכים כ"כ יפים ויעילים שגורמים לך לאמר לעצמך ש"את מי מעניין שהוא אגואיסט בכלל?, תן לי עוד 2-3 כאלה ואנחנו על גג העולם", ולעיתים הוא גורם לי לצאת מדעתי - אז כן, בזה אני אסכים איתך, רובן שחקן מאוד לא חכם ולא מתון כשצריך. ברגעים של אגואיזם הוא מתקשה לשלוט על עצמו על עצמו, כך זה נראה לי. גם כשהוא רואה שאין לו את אפשרות לבעוט\לעבור, הוא מנסה בכוח, ראש בקיר, אול במילה אחת הוא אנוכי, ואיך שלא נסובב את זה, הוא חייב להשתפר במישור הזה. אין לי ספק שנקבל ממנו עוד המון,(כי הוא קראק אמיתי ואני מאמין שיש לו היכולת להוות פאקטור משמעותי אצלנו לעוד כמה שנים) בין עם זה מהלכים מרהיבים או תרומה סטטיסטית נכבדה, אבל בסיכום כללי הוא חייב לשפר את עצמו בכמה אספקטים. דרך אגב, זאת הפעם הראשונה שיוצא לי לדון על רובן מבלי להתייחס לעניין הפציעות..
זה שהוא שחקן גדול אין ויכוח בכלל וגם על זה שנקבל ממנו עוד הרבה. אבל הוא חייב ללמוד שכדורגל זה משחק קבוצתי לדעתי הוא יכול להיות יותר טוב ממסי כי יש לו יותר כשרון אבל הוא אנוכי ומרבה להפצע וזה מה שדפק לו את הקריירה. נקווה שהוא ישתפר וייתן לנו להינות ממנו כבר בשבוע הבא בגומלין באנפילד
אופיר, אתה צריך לזכור שלמשחק נגד ליברפול לא היה לנו את היגוואין. השינוי היחיד שראמוס עשה הוא להעביר את היגוואין מאגף ימין לחוד במקום הונטלאר ולשים את רובן במקום שהיגוואין פינה באגף..
בפוטנציאל רובן יותר מוכשר ממסי ותגיד מה שאתה רוצה! הפציעות שלו דפקו אותו והוא לא יצליח להגיע למלוא הפוטנציאל שלו.. אני לא מתכוון להתווכח איתך אבל ככה אני חושב אתה יכול להסכים ואתה יכול לחשוב אחרת
לדעתי לעמית בן שושן יש יותר פוטנציאל משלהם, תוכיח לי אחרת. זה לא איזה מנג'ר שיש מספר שקובע כמה פוטנציאל או כישרון יש לשחקן. עכשיו לנושא רציני. מה אתם אומרים על אם חואנדה ראמוס צריך להישאר גם בעונה הבאה למרות שכנראה נודח מול ליברפול?
אין מאושר ממני אם נצליח לנהל פה דיון ברמה רצינית שלא קשור למי יש פוטנציאל גדול יותר, מסי או רובן. דעתי בנושא היא שזה לא הזמן להכריע מכיוון שהישארותו של חואנדה ראמוס (או אי-הישארותו) ממש לא תלויה אך ורק בו. מי אמר שבקיץ יהיו מאמנים זמינים מספיק ראויים בשביל להחליפו במועדון?. אני מרוצה מחואנדה ראמוס באופן כללי אך אני מוצא עצמי מעביר ביקורת על החלטות שלו כמעט כל הזמן, בהשוואה למאמנים האחרונים שהיו בקבוצה - אני מרוצה מעל הציפיות מחואנדה. כנראה נודח מליגת האלופות אך זאת כלל אינו אשמתו הבלעדית של חואנדה ראמוס. אפשר להעביר ביקורת על סגנון המשחק וההחלטות שהוא לקח אבל בסופו של דבר הפסדנו 1-0 בגלל יכולת רעה של השחקנים (אותם לא הוא בחר). אם אתה מעוניין לפתוח פה דיון נרחב על היתרונות והחסרונות של חואנדה ראמוס אני אשמח.
כי מי האלטרנטיבה? זה לא שפרגוסון, ונגר ומוריניו עומדים בתור כדי לקחת את המשרה... אי היציבות בהנהלה והמעמד הלא קיים של המאמן בריאל הפכו את המשרה הזו לפחות אטרקטיבית ממה שלאנשים נדמה. מי זמין? רייקארד (כן, בטח), מנצ'יני (פוטר מאינטר כי לא הצליח באירופה. אני בטוח שזה מה שריאל צריכה בעונה בה גמר ליגת האלופות יתקיים בברנבאו), שוסטר (פעם שנייה גלידה?), אברם גראנט מי עשוי להיות זמין? בניטז (אני בטוח שאוהדי ריאל ברחבי העולם משתוקקים לראות את סגנון הכדורגל האטרקטיבי שלו בברנבאו!), אנצ'לוטי, ראניירי. מכל הרשימה הזו המועמד ההגיוני ביותר הוא אנצ'לוטי. גם מנוסה, גם עם רקורד באירופה וגם מאמן חסר אופי שמסוגל לתת לבוס ולמנהל הטכני להכתיב לו כל צעד. אם פרז מעליו, הוא ישתלב נהדר. מה שכן, אברמוביץ' חם עליו ומסוגל להציע לו משכורת גדולה יותר, אז גם עליו אי אפשר לבנות. את האמת? אלא אם כן יקרה משהו לא צפוי ומוריניו יפוטר, לא חושב שיש מחליף ראוי יותר מחואנדה כרגע ולא בטוח שיהיה אחד כזה בקיץ.