זה רשמי: 1.5 מיליון ליש"ט מראש, עוד 4.5 פוטנציאלים בקיץ. פאובר במדריד. אני במקום אוהדי ברצלונה הייתי מציף את הדיון בכל אחת הודעות הבאות: "פחחחחחחחחחחחחחח". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx :aaarofl: http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx :aaa021: http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx :aaatv:
בוא נגיד ככה: עצם המחשבה ששחקן כמוהו יפתח בהרכב של ריאל מדריד שווה בחוסר ההיגיון שלה למינוי הירקן שלי לשר החקלאות בממשל אובאמה. יש היגיון מאחורי ההבאה של שחקן כמוהו (קרי: קיצוני זול) כי את הכסף לקיצוני היקר שומרים לקיץ, אבל בקריטריון הנ"ל עומדים לא מעט שחקנים אחרים ראויים יותר. הוא כלל לא הקיצוני הטוב ביותר בווסטהאם. ברהאמי, השחקן שמקדים אותו בעמדה רוב העונה, עולה עליו. אני מניח שאת שואלת את עצמך "מי זה הפקיסטני הזה?", אז שזה ישמש לך כמדד לפאתטיות של פאובר.
אני זוכר את השם מהמנג'ר, הוא יכול במקרה לשחק גם כמגן? אני מזמן חושב שריאל לא ביצעה מספיק רכישות זולות כדי להעמיק את הסגל. שחקנים שיודעים שהם באים לספסל בדרך כלל יותר יעילים משחקנים טובים יותר שמצפים להרכב כל הזמן.
*אנחנו בעיצומה של תקופת שבירת השיאים של ראול, אך בואו נזכיר לכם שגם איקר קסיאס עומד לשבור שיא משלו - במשחק הליגה הקרוב, שיערך מול ראסינג סנטאנדר, תהיה זו ההופעה מספר-454 של השוער האגדי, שישווה את שיא ההופעות בין הקורות של פרנסיסקו בויו, שוער העבר הזכור, ולמעשה יהפוך לשוער בעל מספר ההופעות הגבוהה ביותר והוותיק בהיסטוריית המועדון
לרגל השער המיוחד שהבקיע במשחק נגד נומנסיה, והשווה את השיא של אלפרדו די-סטפאנו עם 307 שערים במדי ריאל מדריד בכל המסגרות, כל כלי התקשורת עטו על ראול במטרה לראיין אותו ושייבחר את 'השערים הפייבוריטים' שלו. בהחלט היה מדובר במשימה לא קלה, וראול עצמו בחר שבעה שערים. בדף הבית של האתר הרשמי שלנו הוסיפו סקר ואתם מוזמנים להצביע ולבחור את השער המועדף עלייכם. האפשרויות להלן: 1. השער נגד ברצלונה בברנבאו בסופר-קלאסיקו של עונת 07\2006 - ראול מכניע את וואלדז בנגיחה כבר אחרי שתי דקות, מהרמה מצויינת של סרחיו ראמוס בצד ימין. 2. השער השלישי של ריאל מדריד בגמר ליגת האלופות נגד וולנסיה בפריז בשנת 2000 - ראול דוהר כל המגרש, עובר את קניזארס ובועט לרשת עם הרגל החלשה שלו - רגל ימין. 3. השער השני של ראול בקאמפ-נואו נגד ברצלונה בסופר-קלאסיקו של עונת 00\1999 - ראול מקפיץ מעל השוער בסטייל. 4. השער הראשון של ראול במדי ריאל מדריד, בדרבי נגד אתלטיקו בברנבאו בעונת 95\1994 - ראול כבר בהופעה השנייה שלו מרוויח את לב האוהדים אחרי שבעט לחיבורים אחרי מסירה נהדרת של לאודרופ. 5. השער נגד באייר לברקוזן בגמר ליגת האלופות בגלאזגו ב2002 - ראול מתגנב מאחורי הבלם ומבקיע בבעיטה רכה מתחת ליד של בוט לאחר הוצאת חוץ ארוכה של רוברטו קרלוס. 6. שער נהדר בדרבי נגד אתלטיקו מדריד בקאלדרון בעונת 97\1996 - ראול עובר בסטייל שני שחקנים ובועט לרשת. 7. השער נגד וואסקו דה גאמה באליפות העולם לקבוצות בשנת 1998 - ראול מקבל כדור ארוך, עובר את הבלם עם תרגיל עקב נחמד, עובר גם את השוער ובועט פנימה. אין ספק שמדובר בבחירה קשה מאוד מבין השערים האלו, אבל אני הצבעתי לשער נגד וולנסיה בגמר ליגת האלופות - זה היה שער ששילב גם איכות וגם מעמד גבוה - וראול מומחה בלהבקיע במעמדים גבוהים, גמר ליגת האלופות זו הבמה המרכזית. בכל-מקרה, אם מדברים רק על היופי, אז השער נגד וואסקו דה גאמה הוא השער הכי יפה בקריירה שלו לפי דעתי. השער שצרחתי בו הכי הרבה היה נגד ברצלונה אחרי שתי דקות כמובן, זה היה מדהים. כמובן שגם לראול עצמו היה קשה מאוד לבחור שבעה מתוך כמות אדירה שכזו, אבל בכל-זאת לדעתי היו כמה חשובים שנשארו בחוץ: * השער הנהדר נגד ברצלונה בגומלין חצי גמר ליגת האלופות בברנבאו ב2002 - בעיטה אדירה לחיבורים מרחבת ה-16, לרוברטו בונאנו לא היה שום סיכוי. * השער נגד מילאן בברנבאו בשלב הבתים השני בליגת האלופות בעונת 03\2002 - בהטעייה אחת ראול עובר שני שחקנים ועם רגל ימין בועט נהדר לרשת ומכניע את אביאטי. * השער נגד ויאדוליד במחזור השלישי של עונת 04\2003 בסנטיאגו ברנבאו - פיגו מרים מצד ימין וראול מבקיע שער ענק בעקב. * השער נגד דפורטיבו לה קורוניה בברנבאו במחזור ה-19 בעונת 02\2001 - ראול מקפיץ מעל שחקן של דפור, עובר גם את השחקן השני באותה שיטה ויורה לרשת. * כל מיני גולים בהקפצה מעל השוער למיניהם - זכור לי אחד ממש יפה בליגת האלופות. * השער של ראול בתחילת עונת 01\2000 מול ראיו וייקאנו - הוא מקבל כדור מול השוער שיוצא אליו, מקפיץ מעל הרגל של השוער ובחצי מספרת בועט לרשת העליונה - שער ענק! * ראול מקפיץ מעל שחקן עם העקב ואחר-כך עם מעל השוער מכדור במצב מוקפץ, נגד ריאל סוסיאדד בעונת 98\1997 * השער נגד מנצ'סטר יונייטד באולד-טראפורד בגומלין רבע גמר ליגת האלופות בעונת 00\1999 כאשר הוא בועט לרשת העליונה אחרי כדור ארוך שקיבל. אז בפעם האחרונה - אם מישהו עדיין לא מכיר את האתר הפנטסטי על ראול(שלצערי לא מעודכן כבר למעלה משנה) והוא רוצה להיכנס ולראות את רוב הגולים היפים שלו מהעבר או להוריד קצת תמונות למחשב - זה האתר
לדעתי השער הכי יפה הוא בכלל בליגת האלופות נגד אנדרלכט - צ'יפ קטן אבל ענק מעל השוער (פיליפ דה-וילדה נראה לי) שפשוט נותר לעמוד וצפה בכדור חולף מעליו. נגמר 0-5 לדעתי באותו משחק. יש עוד שער של ראול משנה שעברה שעלה לי בראש עכשיו- זה לא שהוא אחד המדהימים אבל מסכם את האיכויות שלו - מדובר בשער נגד דינאמו קייב בברנביאו: הבלם החזיר כדור חלש מדי לשוער שלו, ראול התגנב ולקח את הכדור, עבר את השוער בדיוק באותה הטעיה ברגל שמאל שבה עבר את קאניזארס ב-2000 וגלגל לרשת. עריכה: טוב מה לא נשים לכם לינק? השער נגד אנדרלכט
'האס' מפצים הבוקר: http://www.as.com/img/portadag_090209.Xxx הונטלאר:"אני רוצה לעזוב את ריאל מדריד" המארקה מפרסם לעומת זאת שהשחקן הכחיש את הידיעה באמצעות סוכנו. אני חושב שצריך לקחת בעירבון מאוד מוגבל את מה שפורסם ב'אס'. אני מחזיק מאתר המארקה הרבה יותר, 'האס' אוהבים להביא ידיעות לא בידיוק אמינות, מה גם שמשעממם להם אז הם חייבים למלא את העיתון בכותרות. אני מאמין ששינו קצת את דבריו כדי ליצור כותרת מעניינת. לי זה לא נראה הגיוני שכבר אחרי חודש וקצת, הונטלאר הספיק להתייאש. זו לא מנטאליות של ספוראטי, בטח לא אחד שמגיע לריאל מדריד. צר לי על כך שההולנדי לא זכה ליותר מידי קרדיט, אני חשבתי שבשלב כזה הוא יהיה כבר עם שער אחד, אבל היה ברור שהוא לא יהפוך מלכתכילה לשחקן הרכב, ייקח לו זמן. גם קשה להאשים אותו ביכולת שהפגין עד עכשיו - הוא פתח בהרכב רק פעם אחת כאשר הוא לא היה כשיר במאת האחוזים, במשחק נגד מאיורקה למשל הוא נכנס בגארבץ' טיים וגם ככה הקבוצה משחקת לא טוב, הוא הגיע בסה"כ לשני מצבים מול השער. דבר נוסף שלא נראה לי הגיוני, זה ששחקן שנקנה בסכום גדול יחסית, ישוחרר כבר אחרי חצי שנה, ובמשך הזמן הזה דברים יכולים להשתנות. ההולנדי ייקבל מקום בהרכב במשחקי הליגה לקראת שובה של הצ'מפיונס, בטח אם נתקדם במפעל. אני צופה מנוחה של ראול במשחקים הפחות חשובים בליגה. מה שכן, אני בספק אם הונטלאר יתגלה כרכש מוצלח במיוחד(כמובן שאני מתעלם ממה שראינו ממנו עד עתה, למרות שהיה נראה שענף הכדורגל זר לו). אני מתכוון לכך שאני לא בטוח שהונטלאר יוכל להיות המחליף לואן ניסטלרוי, זה שיבקיע במאני טיים נגד הקבוצות החזקות בעולם. יכול להיות שנקבל חלוץ בינוני רגיל בליגה הספרדית. ימים יגידו.
אני לא יכול להגיד שהייתי מופתע כשקראתי את הידיעה הזאת. בכל המשחקים האחרונים ישבתי וחיכיתי לשער הראשון של הונטלאר ואי ההתאקלמות שלו בקבוצה עשה לי רע, התגובה הראשונה שלי כשקראתי הבוקר את הידיעה הייתה צער רב. לא תיארתי לעצמי שהונטלאר באמת יגיד דברים כאלה וברור לי שצריך לקחת את הידיעה בעירבון מאוד מגובל. בכל מקרה, אני מקווה שייצא טוב מהפרשה הזאת - ימי החסד של חואנדה ראמוס תמו והאוהדים מצפים ממנו לראות כדורגל יפה ושערים ביחד עם הניצחונות, ראמוס הצליח ליצב את הקבוצה והשלב הבא הוא להקנות לה את מה שכ"כ חסר לה - כדורגל יפה. אחרי הביקורות שקיבל חואנדה ראמוס על החילופים ההזויים נגד ראסינג סאנטנדר, אני מאמין שנראה את הונטלאר משולב הרבה יותר בתקופה הקרובה. הדברים שנאמרו או לא נאמרו ע"י הונטלאר גרמו לי רק להעריך עוד יותר את רפאל ואן דר וארט שלמרות פירסומים רבים על כך שבריאל רוצים להכליל אותו בעיסקה עם אסטון וילה תמורת אשלי יאנג, ועל כל שהוא בדרך החוצה מהברנבאו - למרות הפירסומים הרבים הוא נשאר שקט ועם הרבה עבודה קשה מבסס את מעמדו בריאל מדריד כמחליף ראשון וגם כשחקן הרכב מידי פעם. האמירה המיוחסת להונטלאר לא ברורה לי, אני יכול להבין את הטענות אך צריך להבין שהגעה במהלך העונה למועדון גדול זה סיפור מורכב, לגונזלו היגוואין לדוגמא שהגיע במהלך עונתו של קאפלו לקח לא מעט זמן לבסס את מעמדו כשחקן הרכב - למעשה רק העונה (לאחר שנה וחצי) הוא הפך באמת לשחקן הרכב. שחקן נוסף שהמניות שלו עלו אצלי הוא ווסלי סניידר שבמקום להביע תלונות כלפי חואנדה ראמוס שמשתמש בקשר כשחקן אגף ולא כקשר התקפי, בא בתלונות כלפי עצמו ולא מרוצה מיכולתו המקצועית.
נשיא באיירן מינכן, פרנץ בקנבאואר דיבר היום על ריברי ואמר: "ריברי יכול ללכת למדריד אם הוא ירצה. באיירן מינכן תעשה הכל בשביל להשאיר אותו, אבל למרות שיש לו חוזה עד 2011 עוד יוכל ללכת לפני. מועדונים לא יכולים להחזיק בשחקנים ללא רצונם. אם ריברי רוצה ללכת למדריד, למה שלא יעשה זאת?" אני לא יודע עד כמה רציני הוא היה כשאמר את הדברים אבל עבור פרז - אין קלף טוב יותר בשביל להיבחר. ריברי הוכיח את עצמו בבאיירן ובנבחרת צרפת והוא מסל את כל מה שהפוך מכהונת פרז הקודמת. שחקן כדורגל מצויין שאנחנו זקוקים לו כמו אוויר לנשימה, מה גם שפה אין ספק שהבאתו היא על רקע מקצועי - הרי בתור דוגמן אני לא בטוח עד כמה הוא יועיל למועדון, אני לא חושב שילדים קטנים רוצים להיות ריברי כשהם יהיו גדולים ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ).
כצפוי, הונטלאר מצנן את הנושא ונותן באתרו הרשמי את תגובתו: "הרעיון שאני ארצה לעבור למועדון אחר הוא מוזר, לא דיברתי עם אף אחד. אני לא רוצה לעזוב את ריאל מדריד. אני שחקן של ריאל מדריד ואני אשאר כזה. המטרה שלי היא לזכות בתארים עם המועדון הגדול הזה ואני לא חושב על לעזוב אותו. אני סבלני ולקוות להזדמנות, למרות שזה קשה. אני מצפה לשחק יותר, ללא ספק אני לא יכול להיות שמח כשאני משחק רבע שער במשחק. בסופו של דבר, הקבוצה משחקת טוב וראול הוא סמל במועדון, ככה שלפתוח בין 11 הראשונים זה קשה". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
http://www.as.com/recorte/20090210dasdaiftb_28/C280/Ies/Juande_espera_contar_Guti_Betis.Xxx גוטי עדיין לא ראה דשא בשנת 2009. הוא היה בסגל למשחק נגד ויאריאל אך לא שותף. לאחר מכן הוא נפצע, וחזרתו מתעכבת עד עכשיו. בכל-אופן, אתר ה'אס' מפרסם שיש שיפור במצבו והתוכנית של חואנדה ראמוס היא לשלבו במשחק החוץ נגד בטיס בעוד שבועיים, כדי שיוכל להיות כשיר לקראת המשחק הראשון נגד ליברפול בשמינית גמר ליגת האלופות. ראמוס תכנן לקחת את גוטי בחשבון כבר במשחק הליגה הקרוב נגד ספורטינג גיחון, אך הקשר עדיין לא חזר להתאמן עם שאר השחקנים, והמאמן הביא שעדיין מוקדם. * 'האס' מפרסם: יובנטוס בעקבות הונטלאר אני מחכה כבר לחזרתו של גוטי. למרות שלעונה הזו הוא פשוט לא הגיע, גוטי זה שחקן שתמיד טוב שיהיה בסגל, לפחות על הספסל. אני לא יודע אם זה רציני שהוא ייפתח נגד ליברפול, אבל כאשר הוא יעלה כמחליף לחצי שעה אולי הוא יוכל לעשות שינוי. העונה הוא רחוק שנות אור מהיכולת בשנה שעברה, הוא מכדרר יותר לאט וממעט לספק מסירות נהדרות, אבל תמיד כשהכדור אצלו ברגל יש לי ציפייה שמשהו ייקרה, ואני בטוח שאני לא היחיד. אם מדברים כבר על המשחק נגד ליברפול, אז ככל שהוא מתקרב - כך צריך לשמור יותר טוב על אריאן רובן, בצמר-גפן ממש. מבחינתי הוא משוחרר מהאימון לפני המשחק. אני רק נזכר במשחק נגד יובנטוס, שפתאום לא רואים אותו בחימום, ובמקומו המצלמה על דרנטה - ויש לי בחילה.