ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. Mr.Eko Member

את הונטלאר ממש לא יצא לי לראות כמו שצריך אבל את דיארה המצויין ראיתי מספיק כדי להגיד בוודאות שהמנדרילים עשו רכש נהדר.

2. Raulito Madridista

פפה והיינצה חוזררים. היגואין הפצוע ייעדר - הופעת בכורה להונטלאר נגד ויאריאל?

http://www.as.com/recorte/20081231dasdaiftb_24/C280/Ies/Gran_noticia_Juande_regresan_Pepe.Xxx

גונזלו היגואין, שסבל בימים האחרונים מדלקת בשקדים ולא הצליח להתאמן, נבדק היום על ידי הצוות הרפואי והוחלט שינוח בין שבוע לעשרה ימים. הארגנטינאי יחמיץ בוודאות את המשחק הקרוב נגד ויאריאל בברנבאו ביום ראשון, והוא נמצא בספק גדול גם לקראת משחק החוץ במאיורקה, שבוע לאחר-מכן. היעדרותו של היגואין צפוייה לפנות את הבמה לקלאס יאן הונטלאר, שעל-פי ההערכות בתקשורת, ייפתח בהרכב ויערוך הופעת בכורה בלבן. ההולנדי החלים מהפציעה שפקדה אותו והתאמן כרגיל, כמו גם פפה והיינצה שאמורים להיות כשירים גם הם.
    בשבוע האחרון נערכו סקרים באתרי האינטרנט הספרדיים, בנוגע לשאלה - איזה שחקן צריכה ריאל לרשום לליגת האלופות. האוהדים אומנם תומכים בהונטלאר, אך הכיוון של הקבוצה הוא דווקא הפוך, ורוב הסיכויים שדיארה יירשם. גם מספר שחקנים בקבוצה חושבים שזה המהלך הרצוי, ושדיארה יוסיף יותר יציבות.

3. Sergio Ramos Member

*השמועות לגבי פרנק ריברי בימים האחרונות מתרבות והופכות ליותר ויותר רציניות וקונקרטיות. הצרפתי שקיבל הצעה מקבוצתו באיירן מינכן להאריך סרב לבינתיים, ובריאל כבר מביעים התעניינות. הגרמנים מצדים מצהירים שמתחת ל55 מיליון יורו אין לריאל בכלל מה לדבר עימם. הסכום המתבקש כרגע הוא 60 מיליון יורו והכל עוד פתוח למשא ומתן.

4. Engel Del Madrid Member

לצערי הרב מאז שהתשחררתי מהכלא , ובכלל מאז שהתגייסתי לפני כשנה האדיקות שלי כצופה פחתה באופן משמעותי ... זו גם הסיבה שאיני פעיל כל כך כבעבר .
    לכן שאלה לי , לסאנה דיארה .. מישו יוכל לפרט מעט על השחקן הזה ? את הונטלאר ראיתי כבר מזמן , אך לסאנה .. רק מהפרו אני מכיר אותו .

5. beitar4ever Member

מזמן לא יצא לי להגיב כאן, אז קודם כל אני שמח להגיב כאן לאחר תקופה ארוכה שלא הגבתי בגלל כל מיני סיבות. ועכשיו לעניין-
    קודם כל, רציתי להגיב בנושא הרכשים שעשינו. קלאס יאן הונטלאר הוא חלוץ רחבה אמיתי וסקורר לא קטן, שחקן צעיר שרציתי עוד לפני המון זמן ואת זה תוכלו לבדוק בדיון הזה ושל ריאל בעונה שעברה(אם אני לא טועה..) . השחקן נקנה ע"י ראמוס במחשבה עתידית ונכונה.
    בנוגע ללסאנה דיארה, אם זכרוני אינו מטעני הוא לא כ"כ הצליח בצ'לסי ובארסנל אך בהחלט הוא היה נחוץ לסגל של הקבוצה יותר מכול דבר אחר, לנוכח הפציעות של דה לה רד ומאמדו דיארה אשר הותירו אותנו עם גאגו שלא ראוי לפתוח בהרכב, ולכן דיארה הוא האופציה הטובה ביותר שלנו.
    אנו צריכים כעת עוד קיצוני לקבוצה, והסגל שלנו יהיה מושלם.

-------------------------------------

בקשר לחוק המצחיק של אופ"א, אני יכול להגיד שאני לא ידעתי עליו אבל בכל זאת, אם צריך לבחור את מי לקחת לשמינית גמר מול ליברפול, אני הייתי לוקח את דיארה מכיוון שהוא נחוץ יותר מאשר הונטלאר, שכרגע ראול והיגואיין מספיקים. דיארה הוא שחקן שצריך לפתוח לפני גאגו מכיוון שיש בו איזה כישרון כלשהו אך הוא לא יודע להשתמש בו נכון, ועושה רושם שהוא לא יודע מה הוא עושה על המגרש.

--------------------------
    בקשר לשאלת דרנת'ה(שנשאלה ע"י דור בדף הקודם), אני חושב שצריך להשאיל אותו לקבוצה אחרת. דרנת'ה הוא שחקן שיש לו כישרון טוב , אך הוא לא שחקן שאני יגיד על המהלכים שהוא עושה" וואו". בכל זאת, דרויסטון הוא שחקן שיש לו יכולת חשיבת משחק ששואפת לאפס והוא לא יודע לנתב את הכישרון שיש לו למשהו מועיל ולכן הוא לא יכול לשחק בריאל מדריד.
    אני חושב שמעבר לקבוצה אחרת יאפשר לו לשפר יותר את יכולת החשיבה שלו ולהיות שחקן שיכול להאבק על חולצת ההרכב של ריאל מדריד.

6. Raulito Madridista

התקשורת הייתה מאוד ברורה לאחר הניצחון אתמול על ויאריאל.
    שער המארקה הבוקר(אפילו לא צריך לתרגם) -

http://www.marca.com/primeras/09/01/g0105.Xxx

חואנדה ראמוס התבטא ארוכות לאחר המשחק, הרעיון העיקרי - "תוצאות טובות הן הדרך הטובה ביותר לצמיחה ושיפור.

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/huntelaar_lamento040109_ES.Xxx

הופעת הבכורה של הונטלאר הייתה דיי רדודה. ההולנדי היה חלוד, החמיץ מצב קורץ, והוחלף כמתוכנן, בדקה ה-55. למרות זאת, ההולנדי יצא עם תחושה טובה מהקהל ומשאר השחקנים, וכמובן היה שמח מהניצחון החשוב.
    הונטלאר תיאר את ההחמצה שלו במהלך המחצית הראשונה:"קיבלתי כדור מצויין, חשבתי שאני בנבדל, אבל ראיתי שהקוון לא הרים את הדגל. השתלטתי על הכדור לא רע, אבל הלכתי קצת הצידה והשוער סגר לי טוב את הזווית, למרות שבהחלט הייתי צריך להבקיע". השחקן היה מבסוט מהנקודות בסיום:"אני תמיד רוצה לשחק ולהבקיע, אבל הכי חשוב שהקבוצה תנצח ואני שמח שזה מה שהיה. הגולים עוד יבואו".
    הכתבים שאלו את הונטלאר מה ההבדל בין אייקס לריאל מדריד וזה ענה בהתלהבות:"מדריד הוא מועדון גדול. יש הבדלים רבים, זו פשוט ארץ אחרת, היה תענוג לשחק כאן, האווירה פנטסטית. גם שאר הדברים שונים. ספרד שונה מהולנד ואני צריך ללמוד את השפה. אני מקשקש כמה מילים, אבל זה לא מספיק". חמישה הולנדים נוספים יש בריאל מדריד, שיעזרו להונטלאר להתאקלם ועל כך אמר "זה נחמד". הונטלאר הדגיש שוב את הרצון לשחק בליגת האלופות, כאשר אמר:"ליברפול היא יריבה נהדרת ויהיה תענוג לשחק נגדם", אבל הוסיף - "זה לא הזמן לדבר על ליברפול, אנחנו מתמקדים כבר במשחק נגד מאיורקה בשבוע הבא, צריכים ליצור רצף של נצחונות".

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2009/01/04/arjen370x200.Xxx

גם לכובש שער הניצחון הנפלא, שהוחלף לקול תשואות הקהל - אריאן רובן, היה מה לומר.
    "זה השער הכי יפה שלי בריאל מדריד ללא ספק", אמר ההולנדי המחויך לכתבים בסיום. "אבל מה שחשוב זה שהקבוצה ניצחה בסופו של דבר. השחקנים ידעו לעמוד יפה על המגרש, עשינו הגנה בצורה נכונה וגם לא היינו רחוקים מלכבוש עוד שערים", הוסיף רובן, שהדגיש:"אני מקווה שבפעם הבאה עוד כדורים ייכנסו, זה חשוב לנו להבקיע עוד שערים כדי שהקהל יישמח והקבוצה לא תצטרך להילחץ מכך שהיתרון שברירי".
    רובן דיבר על חברו הונטלאר, שערך הופעת בכורה בריאל מדריד:"הוא לא שיחק חמישה שבועות וזה קשה מאוד. הוא התרגש מאוד ונתן מאה אחוז מעצמו. הוא שחקן מצויין, ואני בטוח שהוא יבקיע הרבה שערים עבור ריאל מדריד. כשהוא קיבל את הכדור ברחבה הייתי בטוח שזה בפנים. הוא היה פשוט חסר מזל".
    רובן חושב שלדבר על ברצלונה כרגע זה לא ריאלי:"פער של 12 נקודות הוא גדול מאוד ויהיה קשה לסגור אותו, אבל הכל אפשרי. אנחנו צריכים להמשיך ברצף של אגירת נקודות ולקוות שהם יימעדו.

פפה שיבח גם הוא את הקבוצה לאחר המשחק:"התחלנו את השנה החדשה עם משחק מאוד קשה נגד קבוצה כשרונית, והצלחנו להתמודד איתה יפה מאוד. ויאריאל לא סיכנה כמעט את השער. במחצית הראשונה המשחק היה בשליטה מוחלטת שלנו, ובחצי השני היה להם יתרון, לא הצלחנו להחזיק בכדור, אבל למרות שסבלנו בדרך לניצחון, השגנו אותו. הקבוצה תשתפר משבוע לשבוע, אני בטוח".

* בפעם הראשונה העונה הקבוצה שומרת על שער נקי בשני משחקי ליגה רצופים.

דעות מהמארקה לאחר המשחק:

* 'קסיאס השתמש שלוש פעמים ביד האלוהים'
    * 'רובן - המשיח של ריאל מדריד'
    * 'פפה - שוב המנהיג של ההגנה"

7. Pipe Member

אני שונא להגיד "אמרתי לכם" אבל... רגע, בעצם על מי אני עובד? "אמרתי לכם"!

איזה כיף לראות את כל אוהדי ריאל מדריד שהיו עיוורים או טיפסים מספיק בכדי לזלזל בגאון ההולנדי הופכים את עורם פתאום (סורפרייז, סורפרייז, זה כל כך לא מתאים להם...) ועשירים בסופרלטיבים כלפי רובן.
    כל בן אדם שאי פעם טען שהגמד השחור המושתן עולה עליו צריך לאכול כובע בגודל המה שמו של הרובסון.

שון, הסניגור הראשי של רובן באייסוקר.

8. avner Member

חכה כשאריאן ייפצע כרגיל, הוא יתחנן שג'י סונג פארק יעשה לו מסאז' ברגל כמו בימים הטובים בפ.ס.וו.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

10. Pipe Member

ברגעים כאלו אני תוהה למה וויתרתי על כפתור ה"מחק" שפעם היה ברשותי.

11. Raulito Madridista

קסיאס נבחר לשוער הטוב בעולם בשנת 2008

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/casillas290608_ES.Xxx

איקר קסיאס נבחר היום על ידי המכון לסטטיסטיקה והיסטוריית הכדורגל, לשוער הטוב בעולם בשנת 2008, לנוכח הצטיינותו במדי ריאל מדריד בה זכה בתואר הפ'יצ'י בשנה שעברה, וגם באליפות אירופה ביורו, כאשר בדו-קרב הפנדלים נגד איטליה, עצר שני כדורים. קסיאס עבר השנה את בופון, שדורג בשנים האחרונות במקום הראשון, אך הפעם ירד למקום השני, בפער דיי גדול - 79 נקודות(249 לקסיאס, 170 לבופון). במקום השלישי נמצא אדווין ואן דר סאר, שוערה של מנצ'סטר יונייטד שזכה איתה באליפות אנגליה ואירופה, וגם ביורו הציג יכולת טובה, לו יש 143 נקודות. מאחוריו נמצא פטר צ'ך, שוערה של צ'לסי עם 108 נקודות, ומי שסוגר את החמישייה, בפער עצום מהמקום הרביעי, הוא איגור אקינפייב, שוערה של צסק"א מוסקבה ונבחרת רוסיה, שקיבל 23 נקודות. קסיאס הוא לא השוער הספרדי היחיד שנמצא ברשימה - פפה ריינה מדורג במקום השמיני עם 15 נקודות.
    הדירוג המלא:
    http://img356.imageshack.us/img356/3545/68805839yy4.Xxx

וויגאן לריאל מדריד: 15 מליון יורו עבור וולנסיה

ריאל מדריד ממשיכה בחיפוש אחרי קיצוני ימני. המארקה מפרסם היום שריאל מדריד ביררה עם וויגאן את מחירו של הקיצוני הימני וולנסיה, שמשחק גם בנבחרת אקוואדור, והאנגלים הודיעו לריאל שהם דורשים לא פחות מ-15 מליון יורו. בקבוצה טוענים שהמחיר גבוה, ולמרות שההנהלה תשתדל להיכנס עם האנגלים למשא ומתן כדי להוריד את המחיר, נראה שהקבוצה בודקת כבר אפשרויות אחרות.

* באתר הרשמי הייתה כתבה על השדרוג הגדול שעשה היגואין במשחק שלו. מדברים על כך שהארגנטינאי הגיע לריאל כשחקן עם פוטנציאל עצום שעושה דברים יפים פה ושם, ולמרות שהשתלב במהירות הבזק, משהו היה חסר. העונה, כתוב באתר הרשמי - הוא עשה את קפיצת המדרגה. היגואין שיפור את הסיומת והפך לשחקן שמכריע משחקים, כזה שאפשר לסמוך עליו. היגואין הוא אחד השחקנים הכי 'קילרים' בליגה הספרדית, עם שער בממוצע לכל 111 דקות.

------------------------------------------
    אין ספק שלקסיאס הגיע לזכות בתואר, הוא היה מדהים בשנה שעברה. את העונה הנוכחית הוא התחיל רע, אבל לאט לאט הוא חוזר לעצמו. אני בטוח שברגעי האמת הוא יהיה שם. השנה פשוט שום דבר לא הולך, כמעט כל השחקנים בינוניים מאוד. את השיאים של אי-ספיגת שערים הוא יעשה בנבחרת, ולא בריאל מדריד. זה לא תלוי רק בו.
    בכל הקשור להיגואין - כל מילה בסלע.
    אני לא מתלהב מוולנסיה ולא רוצה לראות אותו במדי ריאל מדריד. הוא עשה דברים יפים במונדיאל לפני שלוש שנים, אבל זה לא מספיק.

12. Sergio Ramos Member

אין ספק שמה שעובר על היגוואין הוא דבר מבורך ונקווה שמגמת העליה שלו תמשך, כי אני בהחלט מאמין שמדובר בחלוץ שמתפתח לשחקן מהשורה הראשונה ותוצר שעתיד להוביל אותנו היטב בשנים הבאות. לשמתחתי הרבה היגוואין העונה מתחיל להוריד מעליו את התווית של פוטנציאל לא ממומש, ומבוסר שפירותיו עדיין לא בשלו, הפיפיטה צבר העונה המון ביטחון וקילריות שהייתה חסרה לו ופורע שטרות בקצב מסחרר. 11 שערים מתחילת העונה זה מאזן נהדר, אך יש עוד מקום לשיפור, בסיומת שלו למשל, אף על פי שכבש מספר דו ספרתי של שערים עד כה. אני בטוח שאלמלא כמה החמצות די מסמרות שיער שלו מאזן הכיבוש היה גדול יותר.

13. Raulito Madridista

ראול מגיע ל-500 הופעות ליגה

מחר ככל הנראה, המשחק נגד מאיורקה יהיה אירוע חגיגי: ראול יערוך את הופעת הליגה ה-500 שלו במדי ריאל מדריד.
    אתר האס פירסם היום את רשימת הסטטיסטיקות המלאות של ראול.
    הנה כמה מהן:

* ראול רשם 499 הופעות במדי ריאל מדריד. 470 פעמים הוא פתח בהרכב, 29 פעמים עלה כמחליף. 113 פעמים הוחלף.
    * ראול כבש 211 שערי ליגה, רק 5 פחות מאלפרדו די-סטפאנו, מלך השערים של ריאל מדריד במשחקי הליגה בכל הזמנים. 135 שערים נכבשו בסנטאיגו ברנבאו ו76 במשחקי חוץ. השערים מפוזרים על פני 174 משחקים, כאשר הוא כבש 33 צמדים ופעמיים רשם שלושער, נגד אותה קבוצה - ויאדוליד. 42 שערים נכבשו בנגיחות(השחקן הפעיל בעל המספר הגבוה ביותר), הוא בעט מדוייק 9 פנדלים והחמיץ 3, 16 גולים הוא כבש מחוץ לרחבה(שתי בעיטות חופשיות).
    * ראול השחקן השישי בטבלת כובשי שערי הליגה הספרדית בכל הזמנים: זארה(251), הוגו סאנצ'ז(234), אלפרדו די-סטפאנו(227), סזאר(226) וקיני(219) נמצאים לפניו בטבלה.
    * ראול הוא השישי מבחינת מספר ההופעות בליגה: זוביזארטה(622), אוסביו(543), בויו(542), סאנצ'ז(523) ומיגל סולאר(504) נמצאים לפניו.
    * ראול השיג 288 נצחונות, 108 תוצאות תיקו והפסיד 103 פעמים.
    * ראול הוא השחקן הצעיר ביותר שהגיע ל500 הופעות ליגה, כאשר הוא בן 31 בלבד. זוביזארטה מאוססונה, הכי צעיר עד שבא ראול, עשה זאת בגיל 33 וחצי.
    * ראול פעמיים היה הפיצ'יצ'י של הליגה - בעונות 99\1998 ו01\2000.
    * הקבוצות שנגדן ראול כבש הכי הרבה: אספניול(15), ויאדוליד(14), ראסינג סנטאנדר(13), וולנסיה וסראגוסה(12), וברצלונה, אתלטיקו מדריד ואתלטיק בילבאו(11).
    * במהלך כל הקריירה נעדר מ50 משחקי ליגה בלבד.
    המספרים המלאים מאתר האס

http://pagesperso-orange.fr/gol-de-raul/raulliga_0203.Xxx
    אני חייב לומר שאהבתי יותר את השיער הקצר...

למעוניינים - תחפרו איי שם בדיון הישן של ריאל מדריד(בערך באמצע אני מניח) ותראו הודעה שלי עם מספר לינקים לחלק מהשערים היותר יפים של ראול בליגה הספרדית(ההודעה נכתבה לכבוד השער המאתיים שכבש ראול בליגה במדי ריאל מדריד, נגד אספניול בברנבאו אשתקד).
    חבל שעונות 2004-2006 ואפילו העונה תחת קאפלו, אז ראול כבש אומנם במשחקים הגדולים, אך עדיין לא מצא את הרשת מספיק(7 שערי ליגה ב35 הופעות זה ממש לא מספיק), הרסו את ממוצע השערים היפה שהיה לראול לאורך כל הקריירה, משהו בסביבות שער לשני משחקים. בכל-אופן, תמיד היו סקוררים גדולים יותר מראול. יותר מהירים ממנו, יותר טכנים ממנו, מה שמיוחד בו זו האישיות והעובדה שהוא נשאר בקבוצה כל-כך הרבה זמן ויהפוך לשחקן הגדול ביותר בהיסטוריה שלנו, ואולי גם הנסיבות שבהן הגיע אליינו(מה היה קורה לולא חסוס חיל הטיפש היה מודיע על סגירת הנוער של אתלטיקו...; כמו תמיד, אתלטיקו מפסידים לנו.) אני מחכה בקוצר רוח לרגע בו יישבור את השיא של די-סטפאנו מבחינת השערים בכל המסגרות, היום בו הוא יעבור אותו במספר הכיבושים בליגה קרוב מאוד, זה ייקרה העונה, לקראת אמצע הסיבוב השני אני מניח. פעם חשבתי שהוא יעבור את זארה, היום זה נראה קצת יותר רחוק. כמובן שאת מאה השערים הראשונים בליגה הוא הבקיע בזמן קצר הרבה יותר מאשר את המאה הבאים.
    הנתונים שדני הביא מאוד מעניינים. אני למשל קראתי בוויקיפדיה(ברור שהאס יותר אמין) שיש לראול משהו כמו 120 בישולים ולדעתי גם 80 זה מספר יפה מאוד לחלוץ(הייתה עונה שהוא בישל רבע מהכמות - 20), ראול תמיד היה שחקן שמפרגן לשאר. בנוסף, כמובן שהרזומה הנקי שלו מכרטיסים אדומים ידוע. אני למשל חשבתי שהוא כבש יותר שערים בנגיחה, זכורים לי גם כמה בראש. הוא הבקיע שני שערים בבעיטות חופשיות, מעניין מאוד נגד איזו קבוצה השער הראשון, הרי השני הובקע נגד סנטאנדר בשנה שעברה בברנבאו בסיבוב הראשון. חבל שאי-אפשר לדעת כמה שערים כבש ראול בהקפצה קטנה מעל השוער, סימן ההכר שלו עד לפני כמה שנים ללא ספק. באיזו עונה כבש ראול שלושער נגד ויאדוליד, לפני השלושער בעונת 04\2003?;
    כל-כך הרבה מילים טובות כבר אמרתי עליו וגם שאר האנשים כאן, אז אחזור רק על מילה אחת - אגדה. השחקן שבגללו התחלתי לאהוד את ריאל מדריד. השחקן שכאשר הוא מבקיע אני קופץ כמו משוגע וממש שמח.
    כמו שאמרתי כבר, אני מקווה שההופעה ה-500 בליגה תיהיה בברנבאו ולא מחר.

עריכה: ראול הנהדר, בסדר...חחח...מה קורה לי היום?!

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/09
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נעדר ולא נהדר למרות שראול באמת נהדר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

---------------

ללא ספק ראול הוא השחקן הגדול ביותר של ריאל מדריד אי-פעם , למרות שהוא התחיל באתלטיקו (בעעעע) הוא הסמל הגדול שלנו ואחד השחקנים המזוהים ביותר עם ריאל בכל הזמנים.
    אני זוכר שפעם ראיתי משחק של ריאל מדריד וראול כבש ואז נדב יעקובי אמר "ראול מדריד" אחד המילים הזכורות ביותר מהמשחקים של ריאל מדריד בערוץ הספורט בנוסף ל"ועכשיו אספניול משווה ל2-2" המרגש שהביא לנו אליפות , תמיד יהיה את ההרגשה המיוחדת הזאת בזמן כיבוש שער של ראוליטו , זה תמיד יותר מיוחד ושמח , אני מקווה גם שאחרי שראול יפרוש אף שחקן לא ילבש יותר את החולצה מספר 7 האגדית.
    חבל מאוד שראול לא יחגוג את משחקו ה-500 בליגה בסנטיאגו בירנבאו ואפילו לא בספרד אלא באיים הבלארים , אתה הזכרת את ההקפצה הקטנה מעל השוער , אני זוכר דווקא איך הוא עובר את השוער כמו בשער המפורסם מול ולנסיה בגמר הצ'מפיונס ב2000 המשחק שבו ממש התחלתי לאהוד את ראול.

15. avner Member

אוסביו לא שיחק כל הקריירה בבנפיקה?