ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. xavi6 Member

דור דור דור דור, מה רשום של בצד ימין למעלה בנוגע לדה לה רד?

2. Sergio Ramos Member

דרנתה סוגר כמעט שנה וחצי בריאל מדריד, ולמען האמת, לא הרבה השתנה מאז הפעם הראשונה שצפינו בו עולה לשחק. הבחור נשאר אותו הבחור: מתודלק היטב באנרגיות, היפראקטיבי ולא חכם בעליל. הוא מסוג השחקנים שאני שאני באופן אישי קונה להם הרבה חיבה, אני אוהב את הטיפוסים האנרגטיים האלה שנותנים מעצמם את הכל ולא מוותרים, אם כי - חייב להודות ולהיות כנה - דרנתה הוא לא שחקן לרמה של ריאל מדריד, הן כשחקן הרכב(כמובן), והן כשחקן ספסל. אני מעריך את הרצון, הלחימה, ההקרבה ושאר הדברים, אך הרמה השכלית של דרנתה כשחקן כדורגל לא הולמת את ריאל מדריד, עם כל הכבוד והסימפטיה. למען האמת, אני חושב שמחד מדובר בבחור עם טכניקה ומהירות עילאית יוצאת דופן, ומאדיך עם אפס חשיבת משחק ואפס תכליתיות. לא פעם יצא לנו לראות אותו מצליח איכשהו לפרפר מגנים וליצור פעולות יעילות שתרמו להתקפה ואפילו הביאו לכבישת שערים, אבל גפ זה צלח כמו שנקרא ב"פוקס". החד-גוניות שלו לעיתים עלולה לטמטם בנאדם, שכן זה לא נובע מחוסר ביכולת אישית, אלא כאמור, מחשבית משחק לקויה וחוסר החלטיות.

בכלל לא היה אכפת לי לראות את דרנתה נשאר בריאל מדריד, בתנאי שאת המלאכה שלו הוא יעשה כפי שעשה עד עתה בדרך כלל - 5-10 אחרונות של המשחק ותו לא. מובן שגם את הדקות המשחק הרבות שקיבל בחודשיים האחרונים הוא קיבל בעקבות סגל פצוע ודליל, ובפרט עקב כך שבעמדתו למעט רובן אין אף שחקן אחר. מצד שני, במידה ויגיע הרכש האחרון והמיוחל של ינואר(קיצוני), ובהנחה שגם בקיץ תתבצע הבאת קראק להתקפה, לדרנתה אין הרבה מה לחפש במדריד, אלא אם כן היומרות שלו הם באמת להוות את הלמלמ התורן שנכנס בזמן פציעות; השאלה לקבוצה אחרת בספרד נראת לי כדבר נחוץ עבור איש הרסטות, אבל רק בקיץ. כעת, אני חושב שאנחנו עדיין זקוקים לו. עם כמה שכואב לאמר זאת, סגל ההתקפה שלנו דל למדי וההולנדי מהווה אלטרנטיבה חיונית.

דרך אגב,(וטענתי את זה לא פעם)אני לא הייתי מתנגד לראות אותו בעמדת המגן השמאלי על חשבון מרסלו. עם או בלי המרשמלו, צד שמאל של ההגנה הוא מסננת גם ככה, דרנתה לפחות יכול להניב דברים בהתקפה, איזה פריצה יפה או כדור מסוכן לרחבה, את הדברים המינימליים האלה מרסלו אפילו לא מספק. מה דעתכם?(למרות שזה לא כ"כ רלוונטי, אבל עדיין...)

מצטרף לשאלה של ירדן, דור אם אתה יכול לתרגם זה יהיה מצוין....

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/08
  3. REAL MADRID Member

בידיעה על דה לה רד נאמר שבריאל החליטו שהוא לא ישחק יותר העונה.

4. קטלוני Member

זה קשור להתמוטטות שלו במשחק הגביע(אם אני לא טועה)?

5. REAL MADRID Member

כן

6. Ohad_Glr Member

התגובה הזאת פשוט מסמכמת את מה שאני חושב על דרנת'ה.
    בכל מקרה, בכל זאת אסור לדעתי לוותר עליו, רק להשאיל. הכסף מהמכירה שלו לא נחוץ באופן היסטרי לריאל וראינו כבר כמה מקרים בהם ויתרנו על שחקנים שהפכו אחר כך לכוכבים.
    השאלה שלו תיהיה הפתרון הכי טוב לדעתי, אבל בכל מקרה להשאיל רק בקיץ ולא העונה.

בכל מקרה, באס פרסמו כתבה מעניינת על פלאנקה .
    לפי מה שאני הבנתי מהכתבה היא מדברת על הרישום של פלאנקה לצ'מפיונס. החוק של אופ"א אומר ששחקן יכול להירשם כשחקן מ"לבל B" (קבוצת המילואים) בלי תנאי אם הוא בגיל מסויים (שאותו פלאנקה עבר) או בתנאי שהוא נמצא לפחות שנתיים בקבוצת המילואים (בשביל שחקן בגיל של פלאנקה). פלאנקה כמובן לא נמצא שנתיים בקבוצת המילואים, בגלל שהוא הגיע בקיץ מאספניול. לכן הדרך היחידה לרשום את פלאנקה היא כשחקן מהסגל הבוגר. אם ריאל מדריד רוצה לרשום אותו בצורה הזאת אסור לשכוח שמותר לעשות עד 3 שינויים בלבד ברשימת השחקנים לצ'מפיונס בינואר.
    בפסקה הלפני אחרונה בכתבה כתוב שריאל עירערה לגבי לאס והונטלאר כדי שיוכלו לשחק בצ'מפיונס, למרות שלפי החוק אסור לריאל לרשום את שניהם. בהמשך כתוב שעניין הרישום יתברר בימים הקרובים.

יש פה קצת בעיה. אם העירעור יצליח הונטלאר ירשם במקום רוד ודיארה במקום דיארה, מה שישאיר מקום אחד לשינוי ברישום. השחקן שיוצא מהרשימה יהיה כמובן דה לה רד ועל המקום שלו ברשימה מתחרים פארחו (שעד לא מזמן כולם חשבו שהוא זה שירשם במקום דה לה רד) או פלאנקה. במקרה כזה לדעתי צריך לרשום את פלאנקה.
    המקרה השני הוא שרק אחד מבין דיארה והונטלאר ירשם ואז יהיה מקום גם לפארחו וגם לפלאנקה.
    אני מאמין שכל העניין הזה יפתר בימים הקרובים, כשיגיעו תוצאות הערעור של ריאל.

7. Raulito Madridista

אופ"א לא מאשרת לריאל לרשום גם את הונטלאר וגם את דיארה לליגת האלופות

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/huntelaar_lass081226.Xxx

אופ"א דחתה את פנייתה של ריאל מדריד שביקשה לרשום גם את הונטלאר וגם את דיארה לליגת האלופות, והקבוצה תיאלץ לבחור רק אחד מביניהם. ווליהאם גאליארד, מנהל התקשורת של אופ"א אמר בעניין:"ריאל מדריד ביקשה לשנות בעצם את החוק וזה לא עובד ככה, שינויים כאלו עושים רק בקיץ ולא כעת. אנחנו חושבים שחריגה לטובתה של ריאל מדריד תשנה בעצם את חוקי התחרות ואסור לתת לזה לקרות, הרי אם נאשר לריאל מדריד את הבקשה שלה, אז גם קבוצות אחרות יבקשו שינויים על פי המצב שלהם בזמן ספציפי וזה לא מתאים לנו".
    למרות הדברים הברורים מאוד שנמסרו מאופ"א, הנשיא ראמון קאלדרון בטוח בשיתופם של שני שחקני הרכש:"אנחנו נרשום את שניהם", הוא אמר לאתר המארקה.
    קלאס יאן הונטלאר אמר היום לתקשורת:"אני מאוד רוצה לשחק בליגת האלופות ומקווה שהמועדון ייבחר בי".

דרנטה מבוקש בפורטסמות; רומא חולמת על ואן ניסטלרוי

התקשורת האנגלית מדווח שפורטסמות ביקשה מריאל מדריד לשאול את הקשר ההולנדי, רויסטון דרנטה, עד תום העונה, אך חואנדה ראמוס דחה את המהלך שכן הוא דורש סגל עמוק ככל האפשר במטרה להגיע לגמר ליגת האלופות ברומא. יכול להיות שבמידה וריאל מדריד תצליח לרכוש קיצוני בחלון ההעברות, יהיה שינוי בכל הקשור למעמדו של דרנטה ואז רעיון ההשאלה יעלה על הפרק. יש לציין שבין שני המועדונים יש יחסים טובים עקב מכירתו של לסאנה דיארה מפורטסמות לריאל מדריד.

היום מדווח בתקשורת האיטלקית שרומא מעוניינת ברוד ואן ניסטלרוי ורוצה לרכוש אותו בקיץ. האיטלקים חיזרו אחרי החלוץ ההולנדי עוד כאשר שיחק במנצ'סטר יונייטד, אך לא הצליחו להביאו. ההולנדי בן ה-32 אומנם חתום בריאל מדריד עד 2010, אבל ברומא מאמינים שבגלל רכישתו של הונטלאר מעמדו של ואן ניסטלרוי בריאל מדריד ייפחת. שני דברים מקשים על העיסקה מבחינתה של רומא. ראשית, השכר הגבוה של ואן ניסטלרוי - שישה מליון יורו לעונה, ושנית - הפציעה הקשה בברך. ההולנדי נפצע באותה ברך כבר שלוש פעמים ויש לו עוד זמן החלמה ארוך, עד ספטמבר.

8. קטלוני Member

בלעדיהם אני לא רואה את ריאל עוברת את ליברפול.

9. Sergio Ramos Member

למען האמת, קשה להחליט הה יותר ביזיוני - החוק הארור של אופ"א, או עצם העובדה שקלדרון, פדג'ה ושות' להנהלת הקבוצה, עד רכישתו של לסאנה, כלל לא היו מודעים לחוק הזה. קלדרון הצהיר טרם נרכש הצרפתי ש"הקבוצה תקבל חיזוק של 2-3 שיעזרו לה בצ'מפיונס ליג"(משהו בסגנון), משמע שאכן לא הייתה מודעות לחוק בריאל מדריד. פשוט עצוב.

על כל פנים, אני הבעתי את עמדה בנושא -חובה לרשום את לאס. אם כמה שעצוב על הונטלאר(אני מאמין שנוכל להסתדר בעמדת החוד גם על דלילות השחקנים. היגוואין מרשים ביותר העונה ואני סומך עליו בעיניים עצומות, כאשר ראול זה ראול והלחימה והניסיון שלו הם פאקטור בליגת האלופות, הוא את שלו ייתן), מרכז הקישור שלנו הוא קטסטרופה מאז שדיארה ודה לה רד גמרו את העונה ובלתי ניתן להמשיך כך. גם רביעיית הגנה הכי יציבה וטוב שתהיה לנו, האין קישור אחורי יוצרת בעייה ענקית לבלמים. לא שעימם היה שינוי גדול, אבל אין ספק שהקישור האחורי נראה טיפה יותר טוב ונורמלי דאז. על גאגו נפלה חתיכת אחריות שהוא לא מסוגל לעמוד בה, אני מקווה שלאס ייבחר ובכלל שייתן הטון שחסר לנו במשבצת המדוברת.

10. guyholl Member

איזה חוק בדיוק מונע מריאל לרשום את שני השחקנים?

11. Cup of Tea Liverpool, UK

חוק שלא יוצא לאור התקשורת הרבה כי לא משתמשים בו הרבה (או לפחות עוברים עליו הרבה) שאומר שמועדון שמחתים יותר משחקן אחד ששיחק בגביע אופ"א יצטרך לבחור רק שחקן אחד מבין הרכשים ששיחקו במדי קבוצתם הקודמת בגביע אופ"א (לא בצ'מפיונס, שם אי אפשר בכלל) שיוכלו להשתתף במשחקי הצ'מפיונס של הקבוצה הנוכחית שלהם בעונה הזאת.
    במקרה של ריאל, הם החתימו גם את דיארה (פורתסמות') וגם את הונטלאר (אייאקס) ששניהם רשמו הופעות בגביע אופ"א ולכן ריאל יצטרכו לבחור רק שחקן אחד מבין השניים לסגל הצ'מפיונס שגם בו מותר לעשות עד שלושה שינויים בינואר, בלי קשר להחתמות.

מקווה שעזרתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. קטלוני Member

איך באמת מכריזים שהם רוכשים שני שחקנים שיעזרו בליגת האלופות בלי לבדוק אם החוק של אופ"א מאשר זאת בכלל?
    ואני חשבתי שצ'יקי בגירסטיין טיפש.

13. Ohad_Glr Member

חוק ה"שקר כלשהו" ...

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

וברצינות, העניין הזה עם החוק הוא באמת פשלה רצינית. למרות שזה מובן לי שבריאל לא טרחו לבדוק אם קיים חוק כזה (אני לא זוכר שהוא פורסם פעם או שהיה בו שימוש לפני המקרה של ריאל). בכל מקרה, עוד פדיחה לרשימה של קלדרון...

14. Raulito Madridista

ואן דר וארט:"אני שמח כאן"

http://img155.imageshack.us/img155/5296/vandervaartzs4.Xxx

במשחק הליגה הקרוב נגד ויאריאל ביום ראשון, ישלים רפאל ואן דר וארט חמישה חודשים בלבן. פתיחת העונה של ההולנדי הייתה מצויינת, עם ארבעה שערי ליגה בארבעה מחזורים, אך מאז ההולנדי לא מצא את הרשת, בהרכב הפותח הוא לא נמצא כבר למעלה מחודש ונראה לעתים שהוא פשוט לא מפוקס. למרות זאת, "אני מאושר כאן", אמר ואן דר וארט בחיוך לעיתונאים לפני האימון, כאשר הוא מוסיף כמובן שהוא עדיין חולם על לזכות בתואר כבר העונה. עזיבה? מה פתאום, הוא להוט להראות למה הוא מסוגל.
    "טוב לי כאן, אני מאושר המשפחה שלי הסתגלה נהדר למקום והיא מבסוטית מהעיר. אין לי שום בעיות ואני מאוד להוט להראות לקבוצה מדוע היא הייתה נחושה להביא אותי", אומר ואן דר וארט. "אני שחקן שאפתן שכל הזמן רוצה להתקדם ולהשתפר, לא לעמוד במקום". השחקן סיפר שהקאמבק האדיר של הקבוצה נגד וולנסיה בסופר-קופה, באותו משחק כאשר הוא הורחק והקבוצה חזרה מפיגור 1-0 לניצחון 4-2, עדיין מהדהד בראשו והוא לא יכול שלשכוח את תצוגת העידוד האדירה של הקהל.
    תחרות על מקום בהרכב בכלל לא מפחידה את ואן דר וארט. "כשהגעתי לכאן ציפיתי לתחרות, בריאל מדריד יש המון שחקנים מצויינים וכולם רוצים לשחק. אני מאמין ביכולת שלי ואני אחד שעובד קשה, אעשה הכל כדי לשכנע את המאמן החדש שמגיע לי לפתוח בהרכב. אני רוצה לעזור לצוות לנצח משחקים", הוא אומר בנושא. מבחינתו העונה ממש לא סגורה, יש עוד הרבה על מה להילחם:"אנחנו עדיין מקווים שנזכה באליפות. לפי שעה, אנחנו צריכים לחבר כמה נצחונות ברצף ולקוות למעידה של ברצלונה, אנחנו נילחם בכל הכוח. לקראת השנה החדשה, לואן דר וארט יש משאלות:"שהקהל יאהב את הכדורגל שאני מציג, וזכייה בליגת האלופות כמובן, לראשונה בקריירה", הוא מצהיר. "ליברפול קבוצה נהדרת ויהיה לנו מאבק מאוד קשה איתה, אבל אנחנו גם יודעים להרביץ ונילחם בכל הכוח", סיכם.

15. Pipe Member

לא פדיחה ולא באטיח.
    רק אחד מהם יוכל לשחק בליגת האלופות? שיהיה. הנטלאר ודיארה לא נקנו בשביל חצי שנה, הם נקנו לשנים ארוכות - אני משוכנע שאף אחד לא מתחרט על הרכישות שלהם.