סיכום חודש דצמבר http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0809/valencia2.Xxx רובן עשה הכל החודש. לחיוב ולשלילה. קשה לי שלא לחשוב מה היה קורה אם היגואין היה מקבל את הפנדל נגד סביליה. סביר להניח שהיינו מנצחים את המשחק(פנדל שלנו, אדום לאנדראס פאלופ), ואז רובן כמובן לא היה מורחק והוא היה משחק בסופר-קלאסיקו, ואולי יכלנו לגנוב גול במתפרצת, או לפחות שהפער מברצלונה היה מצטמק לתשע נקודות, דבר שנראה הרבה יותר טוב מפער דו-ספרתי. חיכיתי מאוד לשובו של ההולנדי שלנו, אבל לא האמנתי שהיכולת תיהיה כל-כך מדהימה. אריאן רובן הפיך חיים חדשים במשחק ההתקפי של הקבוצה, הוא פשוט עשה הכל: הוא לא ספר אף מגן שעמד מולו והצליח לעבור כל ההגנה, להיות אגאוסיט ולעשות פעולות לא ברורות, להחמיץ ממצבים קורצים כמו נגד וולנסיה אחרי שהוא עבר את כל ההגנה וגם את השוער, לבשל בסופו של דבר רק שער אחד ובאומנות לגונזלו היגואין וכמובן השער הנהדר נגד זניט. ובכל-זאת, כל-כך כואב לי האדום שהוא קיבל נגד ברצלונה, וגם העובדה שלמרות יכולת פנטסטית, הוא בישל בסה"כ שער אחד וזו בעייה, אנחנו רואים את זה שבוע אחרי שבוע, קבלת ההחלטות של רובן לא מספיק טובה(למרות שבחלק מהפעמים השחקנים לא יודעים לעשות תנועה לאיזור המתאים או פשוט לא מספיקים להגיע בזמן בגלל המהירות של הסילון). ניתן רק להתפלל שההולנדי ימשיך להיות כשיר ויישפר את המספרים שלו מבחינה סטטיסטית. השחקן המצטיין השני של החודש הוא פאביו קנבארו, שפרט למשחק נגד סביליה הציג הגנה הירואית. בסופר-קלאסיקו הוא התערב בשנייה האחרונה במספר מצבים ומנע שערים בטוחים, שמר נהדר על אטו וגם נגד וולנסיה הוא הציג משחק יציב. שיתוף הפעולה שלו עם מצלדר נראה לא רע בכלל בינתיים. במקום השלישי נמצא גונזלו היגואין, שאומנם לא הפסיק להחמיץ, אבל כבש שער מדהים נגד וולנסיה ועוד אחד יפה נגד סביליה, הוא יצר בזכות עצמו הרבה מצבים והשילוב שלו עם אריאן רובן אמור לקדם את הקבוצה קדימה. המלחמה המדהימה של ראול בסופר-קלאסיקו הייתה פשוט מעוררת השראה, ככה אמור להיות מנהיג, שגם הוביל את הקבוצה לקאמבק נהדר נגד סביליה. הוא מסר כדור נפלא לדרנטה בקלאסיקו, כבש שער נגד סביליה וצמד נגד זניט(כמה שחיכינו לגול בהקפצה כמו בימים הטובים), ורק במשחק נגד וולנסיה היה חלש, כנראה משום שלא היה כשיר(הוא בקושי זז). חבל רק על ההחמצות שלו נגד סביליה אבל הוא היה מעורב. ראול במקום הרביעי. אני מרגיש צורך להזכיר גם את פרננדו גאגו(שער בכורה במדי ריאל במשחק נגד סביליה), שבקלאסיקו הציג יכולת נהדרת מבחינה הגנתית, נגד זניט כמובן אותו דבר, וגם נגד סביליה הוא תמך בחלק הקדמי, ונגד וולנסיה הוא היה בסדר. חואנדה ראמוס הגיע לקבוצה במצב לא פשוט ושינה הרבה דברים לפי דעתי. השחקנים מאוד מחוייבים ועולים למשחק במוטיבצייה גדולה, יש קצת יותר סדר וההגנה יותר יציבה, ואולי הכי חשוב החילופים לעניין ובזמן, כמו במשחק נגד וולנסיה. החודש הזה הקבוצה באמת חזרה לשחק כדורגל טוב, אבל כמו שכבר ציינתי יותר מפעם אחת השחקנים החמיצו יותר מידי, החמיצו ברשלנות. המשחק נגד וולנסיה למשל היה אמור להיגמר בהפרש של שלושה-ארבעה שערים וניצחנו אותו בקושי. גם נגד סביליה המגמה בלטה באופן ברור. חשוב לי לציין את החולשה המרגיזה של גוטי. אולי הוא צריך לרדת לספסל. לגבי החודש הבא אריאן רובן כבר התבטא ואמר שהקבוצה תנצח את כל המשחקים של חודש ינואר, הלוואי. ויאריאל קבוצה מסוכנת, אבל היא בזמן האחרון נמצאת בתקופה בינונית ואנחנו יכולים וצריכים לנצח אותה בברנבאו, וכך גם את שאר משחקי הבית(כמו שאנחנו מפסידים באופן קבוע בריאזור, אז גם לה קורוניה מפסידה כמעט באופן קבוע בברנבאו[לוקה ניצח אותנו בעונת 05\2004]). לגבי משחק החוץ במאיורקה, אני יותר פסימי, דווקא משום שהקבוצה נמצאת במצב כה אנוש. אני גם רוצה לבחון את הקבוצה של חואנדה ראמוס משחקת במשחק חוץ נגד יריבה אחרת לא כמו ברצלונה. בחודש ינואר כבר יישחקו שני שחקני החיזוק ויהיה מאוד מעניין כיצד כל אחד מהם ישתלב. יותר חשוב לי שדיארה יהיה בעל הבית בקישור האחורי, אבל אני מאחל הצלחה גדולה כמובן גם להונטלאר. ושרובן יהיה כשיר כמובן. בחודש הזה צריכים לנסות להגיע למקום השני. לסאנה דיארה http://www.as.com/prom/200812/pro_photo1230004865.Xxx הקשר הצרפתי החדש של ריאל מדריד הוצג אמש כשחקן הקבוצה במסיבת העיתונאים המסורתית, וקיבל את חולצה מספר 6, של מהמדו דיארה, עד סוף העונה(בספרד יש בעייה מסויימת עם מספרי החולצות). "אל תשוו אותו למאקללה", הצהיר דיארה כלקח את המיקרופון. "זה כבוד גדול להיות מוזכר באותו רשימה של מקללה שהיה שחקן ענק, אבל מקללה זה מקללה ולסאנה זה לאסנה". דיארה ביקש שיהיה רשום לו 'לאס' על החולצה ולא שם משפחתו. "אני לא רוצה להיחשב כ'דיארה השני' ולכן ביקשתי שכך יהיה רשום על החולצה", אמר השחקן. בצעירותו דיארה לא כל-כך הצליח בקבוצות הצמרת בפריימרליג - צ'לסי וארסנל, אבל דיארה בטוח שהפעם זה סיפור אחר:"הגעתי לצ'לסי ולארסנל כאשר הייתי צעיר מידי ואז הדברים לא הסתדרו. כיום אני שחקן הרבה יותר טוב וגם זומנתי לסגל נבחרת צרפת. בריאל מדריד אני אמשיך להתקדם ואני מקווה לזכות בהרבה תארים". דיארה לא חשב פעמיים כשקיבל הצעה מריאל מדריד:"לא יכולתי לסרב להצעה כזאת, להגיע לריאל מדריד זו פיסגת הקריירה, שאיפה של כל כדורגלן". * אריאן רובן לתקשורת אתמול:"ננצח את כל משחקי הליגה של חודש ינואר". * ווסלי סניידר, היום לאתר האס:"הסגל שלנו מסוגל להיות אלוף".
ווסלי סניידר:"העונה עוד ארוכה - ויש לנו עוד מטרות" http://img214.imageshack.us/img214/7234/84208389aj3.Xxx הקשר ההולנדי של ריאל מדריד אומנם אוהב את המנוחה של החגים, אבל למרות זאת הכדורגל נמצא כמובן בעדיפות ראשונה, והוא כבר לא יכול לחכות לשוב אל כר הדשא לאחר הפציעות שעבר, ומבחינה קבוצתית - להמשיך את המשחק הטוב נגד וולנסיה. הקשר טוען שלמרות המצב הלא טוב בליגה, אף אחד לא הרים ידיים והסגל הנוכחי לדעתו שווה אליפות ומסוגל לזכות בה, ומעלה שאלה - אולי הקבוצה צריכה למצוא דרך אחרת כדי לנצח אם המשחק היפה לא עוזר; הוא אומר שיש אווירה טובה בחדר ההלבשה, בניגוד לדיבורים בתקשורת. הוא מדבר גם העבר - אייקס ועל העתיד - השאיפה הגדולה שלו - לזכות בליגת האלופות עם ריאל מדריד, וגם במונדיאל עם נבחרת הולנד, שיוצאת לעידן חדש עם מאמן חדש. מה דעתך על המצב של הקבוצה כרגע, למרות שהליגה רק באמצע הדרך? "העונה עוד ארוכה מאוד, עוד לא הגענו לסוף הסיבוב וניפגש עם כל קבוצה עוד פעם אחת. אנחנו מאמינים ביכולת שלנו וניתן את הכל. גם בעונה שעברה היו לנו חודשיים פחות טובים שהתחלנו להפסיד, אבל לא היה לנו ספק שנזכה באליפות למרות זאת. העונה ממש לא גמורה, יש לנו עוד מטרות ואנחנו רוצים לסיים אותה בטעם טוב, גם אם לא נזכה באליפות, וזה יהיה קשה מאוד, אז יש לנו על מה לשחק. אם כדורגל יפה לא עוזר לנו לנצח ולהשיג תוצאות, אולי צריכים לחשוב על דרך אחרת שבעזרתה נוכל להתקדם". האם אתה חושב שאפשר לשחזר את העונה שעברה? "זה נורמאלי שהקהל מצפה מאיתנו להרבה דברים וכועס על המצב הנוכחי, אנחנו ריאל מדריד. זה הזמן מבחינתינו להתאחד, כדי להתמודד עם הסיטואצייה הלא פשוטה, ולשחזר את המצב הטוב ביותר. אם נמשיך עם היכולת מהמשחק נגד וולנסיה ונספק עוד כמה נצחונות, הביקורת הגדולה תיפסק, הרי ככה זה הכדורגל. אני חושב שיש לנו את הסגל ואת האמונה לזכות באליפות, האווירה בחדר ההלבשה מצויינת". הקבוצה נהפכה ל'קבוצה הולנדית'. איך היחסים בין ההולנדים בריאל מדריד? "כאשר הגעתי לכאן היה רק את רוד ואן ניסטלרוי, ואין ספק שהוא עזר לי להסתגל, זה קל שיש הרבה שחקנים מאותה מידה. עכשיו אנחנו כבר שישה! אנחנו מבינים טוב מאוד אחד את השני ויש כימיה נהדרת. אבל אני חושב שזה מספיק, כי אנחנו מדברים יותר מידי הולנדית והגיע הזמן שנתחיל ללמוד לקשקש בספרדית". ברצלונה משחקת כדורגל נפלא. האם אתה חושב שהיא תמנע מריאל אליפות שלישית ברצף? "אי-אפשר להתכחש למצב, הם באמת נראים טוב מאוד ומשחקים כדורגל פנטסטי. ויש להם פער גדול על שאר הקבוצות, הם במקום הראשון בצדק. אבל, כל הקבוצות רוצות לזכות באליפות ויש עוד הרבה מאוד זמן, לא מכתירים אלופה בסוף חודש דצמבר. כבר היו מהפכים גדולים בליגה הספרדית ובליגות אחרות. זה הרבה עניין של אמונה מבחינתינו". יש שחקן שאתה מעריץ? מי המודל שלך לשיפור הטכניקה? "עכשיו אין לי מודל לחיקוי. אף-פעם לא הייתה לי הערצה גדולה מידי לאיזה כדורגלן. בכל מקרה, כשהייתי בבבית-ספר של אייקס, חיבבתי מאוד את רוד חוליט, פראנק רייקארד ומרקו ואן באסטן. תמיד היו מראים לנו משחקים שלהם והיינו צריכים ללמוד ולקבל מהם השראה. אני יכול לומר שבעבר היותר קרוב, אימצתי את אדגר דווידס כמן דוגמא. הוא תמיד ידע איפה לעמוד במגרש והיה מתקבל נהדר. הלוואי והייתי עושה בכדורגל מה שהוא עשה". הבית-ספר של אייקס הוא חממה כדורגל לגידול שחקנים צעירים מוכשרים. ספר על החוויות משם... "הבית-ספר הזה הוא אחד מהטובים בעולם ללא ספק. לימדו אותנו הכל שם, איך להיות מקצועים ולהיות בני-אדם כמובן. תמיד הייתי לוקח רכבת בתום יום הלימודים, הייתי כבר מחכה להגיע לאימון. אח שלי, רודני, משחק שם, והלוואי שיום אחד נוכל לשתף פעולה, אם זה בריאל מדריד או אם זה באייקס, במידה וייצא לי לגמור שם את הקריירה". מי המאמן שהשפיע רבות על הקריירה שלך? "באייקס היו לי המון מאמנים, אבל אני חושב שהכי משמעותי היה דני בליינד. התאמנתי אצלו כשהייתי בן 16. תמיד אמרתי לעצמי שאני יכול להיות שחקן באייקס, יכול לשחק מול איצטדיון הארינה מלא באוהדים, הכל אם אני אקשיב לאיש הנהדר הזה. התאמנתי אצלו שנתיים וכמובן שהקשבתי לכל הערה או עצה שלו. הוא היה שחקן גדול והיה תענוג ללמוד ממנו, הוא גם מאמן ואדם נפלא. הנק טון קאטה גם היה מאוד משמעותי עבורי, משום שהוא נתן לי להיות שחקן חופשי על המגרש ושיפרתי את כל האספקטים במשחק שלי. תודות לו הגעתי למועדון כמו ריאל מדריד". ביורו האחרון הייתה להולנד הזדמנות נהדרת לזכות בגביע, היה נראה שזה שלכם, אבל שוב הולנד פישלה... "אני חושב שהראנו שאנחנו מסוגלים לזכות בגביע. קיבלנו בית סופר-קשה עם שתי אלופות עולם, לא מעט אנשים אמרו שננשור כבר בשלב הבתים, אבל הצלחנו לנצח אותם בגדול. קשה לי להסביר מה קרה במשחק נגד רוסיה. אני מראש ידעתי שיהיה משחק סופר-קשה, אבל האמנתי שנעבור אותם בכל-זאת. ואן ניסטלרוי כבר הצליח להשוות בדקה קריטית, אבל בהארכה פשוט קרסנו. אני חושב שזה היה פשוט יום רע של כל השחקנים". איזה בשורות חדשות הביא המאמן הנכנס - מארק ואן בט? "אין בשורות חדשות. אנחנו שומרים על המבנה הטקטי שהתחיל ביורו. המאמן החליט להחזיר את מרק ואן בומל לנבחרת והוא מוסיף לנו המון איכות ומנהיגות במרכז השדה. אנחנו נהנים לעבוד תחת ואן בט, וברור שלכל מאמן יש סגנון קצת שונה בכל מיני דברים, אבל אני חושב שלא הייתה סיבה לשנות הרבה, הרי ביורו שיחקנו נהדר". מהן השאיפות שלך לגבי העתיד? "לזכות בליגת האלופות עם ריאל מדריד ובמונדיאל עם נבחרת הולנד". * האתר הרשמי מספר שבמשחק נגד וולנסיה, אריאן רובן הצליח ב15 מתוך 19 הדריבלים שלו.
לא הרבה מודעים לזה, אבל יש חוק של אופ"א שאומר שאפשר לרשום בינואר שחקן ששותף בגביע אופ"א לקבוצה בליגת האלופות, אבל רק אחד! כלומר נצטרך לבחור בין הונטלאר לדיארה כי שניהם שותפו השנה בגביע אופ"א. הנה הכתבה מהאתר של אופ"א: http://www.uefa.com/competitions/ucl/news/...tions/ucl/index תקראו את הפסקה האחרונה. הקטע הוא שלא הקבוצה ולא התקשורת בספרד מודעים לחוק הזה, וכולם בטוחים שהונטלאר ודיארה ישחקו בליגת האלופות... ואנחנו בטח הולכים להחתים עוד שחקן ששיחק בגביע אופ"א השנה... פאדיחות.
לא מספיק שהבחירה קשה בין דיארה להונטלאר בטח גם יגיע עוד שחקן ששיחק באופ"א (יאנג, לאנון וכ'ו) לעמדת הקיצוני. הבחירה בכל מקרה היא ממש קשה אבל אני חושב שנצטרך לרשום את הקיצוני שיגיע,. ההתלבטות בכל מקרה היא לדעתי בין קיצוני לבין דיארה. החוד כנראה ישאר מורכב מראול וגונזו. *כמובן שכל התגובה הזאת היא בהנחה שבאמת יגיע קיצוני.
בניגוד לאוהד, אני חושב שעמדת הקשר האחורי היא הקריטית ביותר שלנו העונה, ולכן אני בעד לרשום את דיארה ושם אותו ראשון בסדר העדיפויות. זה לא סוד שאנחנו מחוררת אחת גדולה בחלק האחורי, ובליגת האלופות עם גאגו שלא מצליח להסתדר לבד הנפילה תבוא מהר מאוד במידה והמצב יימשך כך. מצד שני, גם המחסור בשחקני אגף בהסתכל לאחורה הוא לא פחות קריטי, שכן ראו ערך רומא בעונה שעברה, איך שנראנו שקופים ושבלוניים לחלוטין מול המערך הטקטי של סאפלטי ללא קשר התקפי מהכנפיים, וככלל מול קבוצות טקטיות. רובן יכול להסתדר ולהוסיף הרבה ברק להתקפה, גם כאשר בצד השני אין עוד מישהו, אבל מיותר לציין שאין זה אנושי לבנות עליו מפאת עניין הפציעות. אני חושב שאם הוא יימצא כשיר ולא ייפצע לנו עד אז ובכלל למהלכה של העונה, זה הנכס הכי גדול שיכול להיות. רובן בנוכחתו משדרג את ההתקפה שלנו בכמה רמות. רק צומת הלב שהוא מושך משחקנים אחרים מאפשרת מרחבים אדירים במשחקים ההתקפה שבלעדיו נראה הרבה פחות תוסס ויותר שקוף ושבלוני. על הדריבלים, המהירות, הפריצות והאיומים על השער כבר אמרנו הכל, פשוט תהווה לעיניים. כמו כן, עם בעיית האגואיזם שלו אני שלם במאה אחוז, נכון שזה מוגזם ומרתיח לעיתים, אבל זהו איריאן רובן, לטוב ולרע, וכל זמן שבצד זה הוא ימשיך להביא מימדים נוספים שאנחנו כ"כ רעבים(מאז פיגו בזמנו לא זכור לי להטוטן מהסוג שלו) להם בחלק הקידמי, אזיי אני מאושר....
* בתקשורת פורסם היום שאחת האופציות של ריאל מדריד לחיזוק אגף ימין היא פנאנט מליברפול. בסופו של דבר השחקן דרש סכומים גבוהים ולכן העסקה ירדה מהפרק, ואני מאוד שמח על כך. אין שום דבר מיוחד בשחקן הזה, אולי קצת מהירות, אבל מעבר - באמת שכלום. הקבוצה צריכה חיזוק לכנף ימין, אין ספק, אבל אני לא רוצה לראות את ריאל מביאה שחקנים בינוניים כאלו. אם לא נצליח להביא רכש טוב, אני בעד לתת לפלאנקה דקות משחק(במארקה נכתב שהוא יישאר בקבוצה הבוגרת עד סוף העונה) שאני דיי מאמין בו, וגם לדרנטה, בתקווה שהוא יישתפר כבר. אגב, אני לא מאמין שנראה עוד חיזוק בפגרת החורף, לדעתי קשר ימני לא יגיע. בקשר לחוק של אופ"א, אני לא ידעתי עליו למשל, זו מן הפתעה. בכל מקרה, כמו שבליגה הספרדית יש איזשהו חוק לפיו אם שחקן נפצע בצורה חמורה וגמר את העונה, הקבוצה יכולה לרכוש לו מחליף כבר בדצמבר(או משהו כזה), אולי יש 'הקלות מסויימות' גם בעניין החוק הזה, הרי שלושה שחקנים שנרשמו לליגת האלופות גמרו אצלינו את העונה. ואם אין הקלות(סביר להניח), אז אין ספק שדיארה הוא זה שצריך להירשם. האמצע שלנו עלוב ואני מאוד חושש לגביו. קבוצות מגיעות לרחבה שלנו תוך ארבע מסירות וככה אי-אפשר להמשיך. גם ההגנה לא מבריקה, אבל אני מאמין שבחלק הזה כן נראה שיפור, כי שם יש לנו את היכולת, בטח אם כל הארבעה כשירים(וגם אם שלושה יהיו כשירים זה בסדר, נניח מיגל טורס במקום היינצה, או מצלדר כבלם במקום פפה במידת הצורך). מה שראינו בפתיחת העונה זה דבר שקשה להסביר. הונטלאר יישחק בליגה ואת ראול מידי פעם נשמור למשחקי הנוק-אווט בליגת האלופות(או לפחות לא לתת לו לסיים משחקים מלאים בעומס כזה רב). הניסיון וההתעלות של ראול ברגעי האמת, עולים על פני הזריזות, המהירות והמיקום של הונטלאר. אגב, אני חושב שעם רובן כשיר וגם כך החלק ההגנתי, אנחנו כן יכולים לגרד זכייה עשירית במפעל. הכל תלוי בהולנדי. אבל מי באמת מאמין שהוא יהיה כשיר לכל שלבי הנוק-אווט?
אל תשלו את עצמכם. הזכייה העשירית של ריאל בתואר שמורה לגמר בברנבאו 2010 מול ברצלונה בו ראול יבשל את הראשון לרונאלדו ויבקיע את שער הניצחון בתוספת הזמן. שון, ריאל (י).
זה די נכון אם להיות ריאלי. לקיץ המחורבן שעברנו יש השלכות רבות באשר למפעל הזה ובכלל על העונה הזאת, עוד מהקיץ כשהבעתי את ההאכזבה שלי מהאין רכש טענתי שאת ליגת האלופות עם הינתן הסגל הנוכחי אנחנו בטח לא נקטוף זכייה עשירית. אולם דעתי לא השתנתה בהרבה, אבל אולי חילופי המאמנים(אם חואנדה אני קצת יותר מאמין ואופטימי. שוסטר בכל שנוגע לזירה האירופאית הוא כישלון חרוץ)והחיזוק שהגיע עשויים לתת לנו סוג של פלאטפורמה ותנופה קלה. קשה שלא להיות פסימי - ליברפול כבר בשמינית, המסורת המקוללת, הכל בתוספת למב שנקלענו...
אני גם מאוד שמח שנפלה העיסקה עם פנאנט... אם מיאטוביץ' חושב על רכשים כאלה עדיף כבר לקדם את פלאנקה מקום או שניים ברוטציה...
פנאנט?? אחד הרעיונות המטומטמים ששמעתי , הוא גם שחקן ממוצע מאוד , לא תורם מבחינה סטטיסטית , גם לא יוכל לשחק בצ'מפיונס ופשוט לא מספיק טוב לריאל. עדיף כבר לקדם את פלאנקה שלא נראה פחות טוב מפנאנט.
שאלת רויסטון דרנטה (הנושא אולי דובר כאן במספיק, אבל אולי נעשה זאת בצורה מרוכזת וחד משמעית. http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/supercup7.Xxx 'כישרון גדול הגיע לריאל מדריד', בישרו הכותרות בספרד לאחר שריאל מדריד סגרה עם פיינורד על רכישתו של רוסיטון דרנטה, הקשר ההולנדי בן ה-20, שהרשים באליפות אירופה לנוער עד גיל 21. במשחק הראשון שלו, הסופר-קופה נגד סביליה בפיחואן, דרנטה כמו כל הקבוצה היה בינוני. ואז הגיע הגומלין בברנבאו. סביליה הובילה בדקה ה-17 ושבע דקות אחר-כך דרנטה נכנס לעניינים. הוא עבר שחקן בהטעייה ומ-30 מטר בעט כדור אדיר שפגע במשקוף של פאלופ וחדר לרשת. תפסנו את הראש בייחד כמה אנשים בפאב, לא האמנו למה שראינו. הציפיות עלו גבוה מאוד. אבל בהמשך העונה לא ראינו שום דבר שהזכיר את הבעיטה המדהימה ההיא. היו הרבה פדלאדות חלקן הקטן מרהיבות ומעניינות, והרוב שהסתיימו בלא כלום, וגם לא מעט החלקות מרגיזות. דרנטה נוסה בשני המשחקים הראשונים כמגן שמאלי, אבל מהר מאוד שוסטר הבין שזו לא העמדה המתאימה. השחקן לא ידע איפה לעמוד ומשחק הגנה בסיסי היה חסר לו מן הסתם. שחקן הרכב ראשון דרנטה לא היה, אבל קיבל הזדמנויות בהמשך העונה וקיבל קצת פחות מ-950 דקות בכל המסגרות. לגיטימי ששחקן צעיר שרק הגיע לריאל מדריד, יתקשה להפוך לדומיננטי ולהשתלב בקבוצה כאשר לריאל יש סגל ענק. מאז מכירתו של רוביניו, היה ברור שמעמדו של דרנטה עולה, הרי רכש אחר לא הצליח קאלדרון להנחית, ורגלו של רובן מאוד שברירית. דרנטה פתח בהרכב למעלה מחודש וקיבל הרבה מאוד הזדמנויות, אבל בדומה לשנה שעברה - לא הניב לנו שום פירות. בישול אחד בלבד בכל המסגרות, במספיק דקות. אני לא מדבר על המשחק בדלה-אלפי בו נזרק דרנטה למים העמוקים, או ההחמצה בקלאסיקו נגד ברצלונה, הרי זה קורה. אלא בעיקר על המשחקים בברנבאו נגד היריבות החלשות כמו מאלגה או רקראטיבו, וגם על משחקי הגביע נגד ריאל אוניון. מסירות רעות, לפעמים טובות אבל בטיימינג מאוחר, לא מחובר מספיק לקבוצה, לא תכליתי. לפעמים הוא היה נראה לי כמו ילד קטן שמשחק עם ילדים גדולים ממנו. ברור שלדרנטה כן יש כישרון, והוא סידר לנו פנדל בדרבי בדקה האחרונה, עשה מהלך אחד פה ושם. אבל בגדול, זה לא סוד, אבל השאלה האם דרנטה מסוגל לעוד. אפשר להגיד שהוא לא קיבל מספיק הזדמנויות בשנה שעברה, אבל אולי יש לכך סיבה?; אולי שוסטר לא סתם השאיר אותו מחוץ לסגל בעשרה משחקים בערך(הרי הקבוצה בכל-זאת סבלה ממכת פציעות)?; דרנטה כן קיבל הזדמנויות ולא סיפק תשובות. אולי שוסטר לא עשה מספיק כדי להתקרב אליו ולשפר אותו, ואולי גם דרנטה הגיע לכאן בלי יסודות בסיסיים של כדורגל - תנועה נכונה, מסירה כמו שצריך...זה דברים שאפשר לשפר בריאל מדריד, השאלה אם לא מתאים יותר לעשות זאת בקבוצות קטנות. לדעתי רכישתו של דרנטה הייתה מוזרה מאוד ומהירה. בפיינורד הוא הגיע גג ל-26 משחקים והוא כבר נרכש על ידי ריאל מדריד?; בכל מקרה, גם על דרנטה חובת ההוכחה. בריאל מדריד אין יותר מידי הזדמנויות, צריך לקפוץ על כל צ'אנס בשתי ידיים. כמו שעשו ראול, קסיאס ורוברטו קרלוס, ובשנים האחרונות - ראמוס והיגואין. תראו למשל את השינוי שחל בארגנטינאי ותשוו אותו לדרנטה. מה עושים עם אדון רויסטון? * להשאיל את דרנטה לאחת מקבוצות הליגה הספרדית כדי שיהיה יותר קל לעקוב אחריו, ואם יהיה שיפור ביכולת אז נוכל להחזירו. * למכור את דרנטה במחיר סביר. * להשאיר את דרנטה בסגל בתור שחקן מחליף בתקווה שייתקדם אצלינו. ובנושא אחר - בתקשורת קצת מגחכים על התנהלות ריאל מדריד עם החוק של אופ"א, כאשר השאלה הגדולה היא מי יירשם בסגל: הונטלאר או דיארה, כאשר גם יש אפשרות שקשר ימני יגיע לקבוצה עד סגירת חלון ההעברות בינואר. בתקשורת יש דיבורים על כך שריאל מדריד לא ידעה על קיומו של החוק, אך במועדון הכחישו ידיעה זו בתוקף עם הודעה באתר הרשמי של המועדון. "החובבנות עם ליגת האלופות" http://www.marca.com/primeras/08/12/g1226.Xxx שער המארקה - "חובבנות עם ליגת האלופות" * מספר שחקנים יצאו היום בהצהרות אופטימיות בתקשורת: גונזלו היגואין:"אני בטוח שנהנה מאוד משנת 2009". אריאן רובן:"אנחנו בהחלט מסוגלים לזכות באליפות". סרחיו ראמוס:"עוד לא וויתרנו על שום דבר".
דרנטה?מישהו יכול להסביר לי מה הוא עושה בריאל?הבן אדם מגיע להזדמנות בקלסיקו שהוא חייב לכבוש והוא מחטיא כחובבן,לפלנקה יש תירוץ לפחות,לדרנטה אין.