מסכים עם kaz, לפי מה שאני ראיתי הוא שחקן בינוני לא יותר, אולי הוא יצליח בליגה הספרדית יותר, אבל בכל זאת, 24 מיליון?
הוא לא בינוני בכלל, הוא פשוט משחק בקבוצה בינונית. (ויש לו עבר בצ'לסי וארסנל) הוא שחקן טוב מאוד (וגם עדיין צעיר) שלא התמזל מזלו בקבוצות ששיחק- עד פורתסמות' שם זכה לחשיפה הדרושה כדי לפרוץ לתודעה העולמית ואף משחק בנבחרת צרפת. על אף המחיר שאתם עומדים לשלם עליו הוא עשוי להפוך לאחד השחקנים החשובים בהרכב שלכם. תנו לו צ'אנס! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אז לא ראית ממנו מספיק. במחירים הנוכחיים בשוק, ובהתחשב שזה ינואר בכל זאת, המחיר הזה הולם את דיארה. סמכו עליי, אתם תהנו ממנו מאוד.
מעניין מה יגיע קודם. היום שבו אנשים יבינו שריאל מדריד יכולה גם לקנות אבן גדולה במחיר של מאה מיליון יורו וזה לא יזיז למאזן הכספי של המועדון, או היום שבו ריאל באמת תקנה אחת כזאת. ראמוס ביקש את דיארה וראמוס קיבל. המחיר לא צריך לעניין אותנו.
אחרי חלוץ בדמותו של הונטלאר וקשר אחרוי בדמותו של דיארה, העמדה היחידה שנותר לסגור אותה היא עמדת הקיצוני הנוסף. יש כבר מועמדים?
http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/lassana-diarra_354_ES.Xxx דיארה אמיתי או עוד אחד מזוייף? בעונה הבאה אם שניהם יהיו כשירים אמור להיות לנו קישור אחורי שמורכב רק מדיארה, נחמד!... הייתי בטיול בשנתי בשלושת הימים האחרונים ושמעתי בחדשות הספורט שהקבוצה סיכמה על רכישתו של דיארה, וכמובן ששמחתי לקבל עידכונים כאלו. הקבוצה זקוקה בדחיפות לקשר אחורי לנוכח הפציעות הקשות של דיארה ורובן דה לה רד, עם גאגו וחאבי גארסיה הבינוניים יהיה לנו קשה מאוד להמשיך. דיארה שחקן עם פוטנציאל גדול מאוד והוא הרשים אותי במספר משחקים בעבר. הרכש הזה אמור לפתור לנו חלקית את הבעייה לטווח הקצר, יש לי תחושה שהוא ישתלב דיי מהר בקבוצה(או לפחות כך אני מקווה), בצ'לסי למשל הוא לא באמת קיבל צ'אנסים. יש לציין שאני חושב שהסכום עליו סוכם הוא מעט גבוה(יש מספר מקורות שמדווחים על כמעט 30 מליון יורו וזה המון!) אבל השאלה היא מה קורה לגבי הטווח הארוך. לא כל שחקן עם פוטנציאל פורץ, ואני בכל-זאת הייתי רוצה לראות את ריאל מדריד מביאה קשר אחורי מהשורה הראשונה כבר עכשיו: אחד ברמה של אסיין, מסצ'ראנו, סיסוקו(ביובנטוס הוא נפלא), קמביאסו(שונה מאוד מהשחקן הבינוני שהיה בריאל מדריד), פאולסן או מרקוס סנה(אני משוכנע שכן אפשר יהיה לרכוש אותו; גם את ווירה הייתי מקבל למרות הירידה בכושרו). דיארה לדעתי הוא עדיין הימור קל והייתי רוצה לקבל 'באנקר' בעמדה הקריטית של הקשר האחורי, אבל גם דיארה מליון סומן כבאנקר וכך זה לא היה. לסאנה דיארה ייצטרך לתת לנו הרבה יותר מאשר דיארה שהגיע לפניו, שעם כל הכבוד לפתיחת העונה הטובה שלו(הכל יחסי, הוא עדיין רחוק מאוד מהיכולת המרשימה במדי ליון), זה לא מספיק. התרשמתי מדיארה כשחקן שיכול לשפר לנו את המעבר מהגנה להתקפה, שחקן קשוח ופייטר אמיתי, אני מאוד מקווה שכך יהיה. שמו של צ'אבי אלונסו מוזכר לאחרונה וגם אותו הייתי רוצה לראות בריאל מדריד, אך בכל סיטואציה אחרת. יש לנו יותר מידי שחקנים על העמדה שלו, גם אם מוציאים את ואן דר וארט מהמשוואה. השאלה היא אם חואנדה ראמוס מעוניין לעבור סופית למערך של 4-3-3 שהיגואין נוטה ימינה, ואז אולי אפשר יהיה לדבר על אפשרות כזאת. אני חושב שחואנדה ראמוס דווקא רוצה לעשות בריאל מדריד מערך 4-4-2 לו אני מאוד מחכה. קישור של דיארה וסניידר נראה לי לא רע בכלל. גאגו הופך לשחקן מחליף. לרכישתו של לסאנה דיארה יש השלכות לגבי פרננדו גאגו... לפני שאדבר על פרננדו גאגו עצמו, אני רוצה לפתוח באמירה אחרת : אני מתחיל לקבל את הרושם שלא משנה איזה קשר אחורי יגיע אליינו, גם אם הוא תותח אמיתי והכי טוב בעולם - הוא ייתקשה להציג את היכולת שלו במדי ריאל מדריד והקבוצה בכל-זאת לא תזכה במספיק כדורים והאמצע יהיה פרוץ במובן מסויים(הכל יחסי). אני חושב שהקבוצה לא יודעת ללחוץ כמו שצריך וזו בעייה. קאפלו שיפר את הקבוצה במובן הזה ואצל שוסטר ראינו מספר משחקים עם ניצוצות כאלו. השנה זה אבד לגמריי, בכל מקרה. גאגו הוא שחקן מאוד צעיר ולמרות שהוא מאכזב מאוד כרגע, לקבוע שהוא לא יכול להגיע לרמה הנדרשת זו קצת הגזמה והחלטה ביקורתית לגמריי. מהשנייה הראשונה ניתן היה לראות שהוא לא פיזי מספיק והיה ברור שהוא ייתקשה מהבחינה הזאת, אבל חשבתי שהוא יכפה על כך בחוכמת משחק, דבר שהוא כן הראה במדי ריאל מדריד. גם חשבתי שנראה אותו מוסר יותר כדורים טובים. גאגו שחקן שיודע למסור, לא כמו ג'ררארד כמובן, אבל יש לו יכולת, כמו הבישול שלו לסניידר בשנה שעברה נגד ויאריאל בברנבאו, או להיגואין נגד בילבאו השנה, הבעייה היא שהוא לא מראה את זה יותר מידי. גאגו לא בידיוק יודע איפה לעמוד, זו התחושה שלי. הוא מנסה לכפות על החסרונות שלו בריצה בלתי-פוסקת, אבל הלחץ שהוא מפעיל צריך להיות יותר נקודתי, הוא צריך לדעת לחלק את הכוחות יותר טוב. הבעיטה העלובה שלו לשער זה דבר שדיי מפריע לי, כל הבעיטות שלו בשנה שעברה הלכו גבוה מעל השער, לא פלא שהוא כבש שער או שניים בקריירה. אני חושב שבריאל מדריד אי-אפשר להציג יכולת בינונית לאורך זמן ולהמשיך לקבל אשראי - גאגו מזייף הרבה זמן וזה לא יכול להימשך ככה, לכן המעמד שלו בקבוצה פחת עם רכישתו של דיארה. אני רוצה לציין שלהפיל את כל האשמה על גאגו זה לא נכון, משום שהוא יותר מתאים בעמדת הקשר האחורי השני, השחקן שפחות חוטף כדורים ויותר מוציא את הקבוצה קדימה עם פס חכם, אבל במערך הנוכחי על העמדה הזו יש את סניידר או גוטי, כך שאם גאגו לא מסוגל לעבוד כמו שצריך בעמדת הגרזן שלנו, מקומו על הספסל. גאגו כבר הציג משחקים טובים נגד הקבוצות החזקות בספרד - ברצלונה השנה, הדרבי אשתקד, ויאריאל ועוד, אבל במכלול הוא מאכזב.
עוד חצי שעה ההגרלה, יש לי הרגשה שאנחנו מולכם, והאמת זה הדבר (לאור סאגת רונאלדו שאתם כניראה לא מוכנים לסיים) שאנחנו רוצים הכי הרבה...
ערוץ 5 + Gold שאמור להיות היום פתוח לכולם, מביא לנו את 'סופ"ש זינדין זידאן', אסור לפספס. http://realmadrid-futbol.com/IX_champions-2000_zidane.Xxx ומה בתוכנית? * 16:00 - סופ"ש זינדין זידאן - לקט כתבות(נשמע מעניין). * 16:30 - ריאל מדריד נגד באיירן לברקוזן, גמר ליגת האלופות מעונת 02\2001(הוולה המפורסם בגלאזגו). * 18:10 - ריאל מדריד נגד וולנסיה מהמחזור ה-16 בעונת 03\2002(זידאן מבקיע אחד ומבשל שניים, אחד לרונאלדו עם החיצון ואחד לפורטיו אחרי שקיבל את הכדור מהחצי ועבר שני שחקנים של וולנסיה). * 20:20 - ריאל מדריד נגד סביליה מהמחזור ה-19 בעונת 06\2005(זידאן כובש את השלושער היחיד שלו בקריירה ומבשל את השער הראשון לגוטי). * 22:00 - ריאל מדריד נגד דפורטיבו לה קורוניה מהמחזור ה-19 בעונת 02\2001(הצגה גדולה של ריאל מדריד עם שערים נפלאים של מורו אחרי בישול של ראול שכבש גם הוא, וכמובן השער המדהים של זידאן שקשה לתאר אותו במילים). 00:10 - ריאל מדריד נגד אספניול מהמחזור ה-22 בעונת 06\2005(זיזו כובש צמד וסיפק יכולת טובה). 02:25 - משחק הפרישה של זיזו - ריאל מדריד נגד ויאריאל מהמחזור ה-37 בליגה הספרדית עם תצוגה ענקית של האוהדים שהניפו שלטים ביציע והשחקנים עלו עם חולצות מיוחדות(זיזו כבש את השני באותו משחק ובכה בסיום, נגמר 3:3 במשחק שהיינו חייבים לנצח[המון מצבים שלא נוצלו והגנה חלשה]איכשהו כמעט הפסדנו בו) 04:00- ריאל מדריד נגד באיירן מינכן, גומלין שמינית גמר ליגת האלופות בעונת 04 \ 2003(לאחר תיקו 1 בגרמניה, ריאל מנצחת 1-0 משער של זידאן בפעולה זריזה אחרי שסאלגדו קפץ גבוה יותר משחקן ההגנה ובישל לו בנגיחה). יהיה תענוג להיזכר בזידאן, כמה שאני מתגעגע אליו. כמובן שהיו מספר משחקים שנשכחו, לדעתי המשחק שלו נגד יובנטוס במשחק הראשון של שמינית גמר ליגת האלופות בסנטיאגו ברנבאו בעונת 05\2005, היה משחק מדהים, אך זיזו לא כבש או בישל וזו כנראה הסיבה, מה גם שהם לא יכלו להכניס את כל המשחקים. עוד נעדרו מהרשימה: הקונצרט של זיזו נגד יונייטד בשני המשחקים, המשחק נגד ויאדוליד בברנבאו במחזור השלישי של עונת 04\2003 שניצחנו 7-2 וזיזו כבש בוולה, המשחק הראשון של חצי גמר ליגת האלופות בעונת 02\2001 בקאמפ-נואו, כאשר זיזו כבש שער בהקפצה מעל השוער אחרי מסירה של ראול. עוד תמונות מגלאזגו: http://realmadrid-futbol.com/IX_champions-2002_zidane_ballack.Xxx http://realmadrid-futbol.com/IX_champions-2002_zidane-gol.Xxx http://realmadrid-futbol.com/IX_champions-2002_cclebr-gol-zidane.Xxx לגבי ליברפול - לא נעים, לא נורא. התגובה שלי מהפורום העולמי -
שמח מאוד לקבל את ליברפול שהיא אחת מ-5 הקבוצות שאני שונא מכל הלב , לדעתי בפברואר המצב יהיה שונה הקבוצה תתייצב נראה את הנטלאר דיארה ואולי עוד קיצוני (?) בקבוצה הפצועה של השנה. ליברפול מאוד בינונית ובנויה המון (ואולי רק) על ג'רארד וטורס שאני מקווה שימשיך את המסורת ולא יכבוש בברנבאו. אם לציין נקודה מעניינת בליברפול משחק יוסי בניון שכבש מולנו 3 שערים במדי סנטאנדר ומי יודע אולי רפא זוכר את זה ויתן ליוסי לשחק.
לדעתי זאת ההגרלה הכי קשה שיכולנו לקבל, ליברפול, הקבוצה עם המשמעת טקטית בכי טובה בליגת האלופות, עם משחק הנוקאאוט הכי טוב בליגת האלופות וכמובן האצטדיון הכי ביתי בליגת האלופות. בכל זאת אחרי ינואר אנחנו לא יודעים איך נראה ביחד עם הונטלאר ודיאררה ואלי עוד רכש (קיצוני?), אז אפשר להיות אופטימיים ולקוות שסוף סוף נעבור את שמינית הגמר.
כותרות העיתונים למחרת המשחק: המארקה: http://img211.imageshack.us/img211/8379/imgportadasf9.Xxx "עם רובן זה סיפור אחר" האס: http://www.as.com/img/portadag_211208.Xxx "האלופה עדיין בחיים" http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/12/1229864763.Xxx "אסור לאבד יותר נקודות", אמר גונזלו היגואין, כובש שער הניצחון, לאחר המשחק. אנחנו מאוד שמחים על הניצחון ומצפים כבר למשחק הבא אחרי הפגרה, אליה אנחנו יוצאים עם טעם טוב בפה. שיחקו מצויין, כל השחקנים מאוד רצו והשקיעו ואני מודה לצוות על הניצחון. כמובן שאני גם מאושר מאוד מהשער שלי. נכון שגם אני וגם השאר יכלנו לכבוש עוד, אבל היינו חסרי מזל והכי חשוב זה שניצחנו והשגנו שלוש נקודות חשובות מאוד להמשך." חואנדה ראמוס ביקר את הקישור לאחר המשחק ואמר:"יש לנו בעייה רצינית שם". עוד הוסיף המאמן:"החמצנו המון אבל הכי חשוב זה שניצחנו". * זהו המשחק השלישי בלבד העונה שהקבוצה שומרת על רשת נקייה במסגרת הליגה. * כריסטוף מצלדר סיים את המשחק אמש עם אף שבור וככל הנראה יעבור ניתוח. * רפאל ואן דר וארט הוחלף אמש כאשר הוא צולע ברגלו השמאלית.
אופטימיות. יצאתי עצוב, חבול, בדיכאון ובכל הרגשה נוראית שקיימת בעולם מהמשחק נגד ברצלונה לפני כשבוע וקצת אבל יצאתי אופטימי. האופטימיות שהתחילה עם מינוי ראמוס רק צוברת תאוצה מיום ליום ולמרות שאנחנו בפער של 12 נקודות מברצלונה - אני אופטימי לגבי המשך העונה. אני רק מקווה שבריאל מדריד יידעו לתת לחואנדה ראמוס את ההמשכיות ולתת לו את הקרדיט גם לעונה הבאה. אני מעוניין לכתוב קצת על שוק העברות ועל הסגל וההרכב שלנו להמשך העונה או לפחות לתקופה הקרובה. עד כה אני יותר ממרוצה ממה שעשינו בחלון העברות, הונטלאר הוא חלוץ שאני כבר יותר משנתיים מחכה להבאתו ולמרות שהוא הימור אני מאמין בו ושמח מהגעתו. הפחד היחיד שלי לגביו הוא דווקא לקראת העונה הבאה, אין שחקן בעולם שאני רוצה לראות לובש את המדים של ריאל מדריד כרגע יותר מקרים בנזמה (טוב, גם הזדמנות לראות את דה לה רד אולי פעם אחרונה ל-5 דקות.. אוי, כמה עצוב..). אין מה להרחיב על היכולת של קרים בנזמה, אבל הסגל שלנו כבר עכשיו עשיר בחלוצים שהם חלוצי הרכב בכל קבוצה גדולה באירופה. אני מתאר לעצמי שבקיץ הקרוב ניפרד לשלום מסביולה ואולי גם מבואנו (אני מעדיף להשאיל אותו קודם) כיוון שהגעתו של בנזמה תסלול את דרכם החוצה גם ככה, אבל סגל של 5 חלוצים ברמה כה גבוהה (בנזמה, היגוואין, ראול, רוד והונטלאר) עשוי להיות עמוס מידי. טוב, בכל מקרה - קודם כל שבנזמה יגיע בקיץ, אחרי זה נשבור את הראש מה עושים איתו. ההגעה של דיארה הייתה מתבקשת ואני מרוצה ממנה ביחס לשמות האחרים שהועלו כאופציות לעמדת הקשר האחורי (זוקורה ודומיו..). כשדיארה שיחק בארסנל ובצ'לסי לא התרשמתי ממנו יותר מידי ופורטסמות' לא עקבתי אחריו ככה שהדעה שלי עליו מבוססת אך ורק על הדעות של אוהדי ארסנל שהחמיאו לקשר הצרפתי מאוד. אם הוא כ"כ טוב כפי שמדובר, לא תהיה לו בעיה לקחת בהרכב את המקום של גאגו שלמרות שני משחקים טובים נגד ברצלונה וולנסיה לא מרשים אותי ואיבדתי את האמון בו. השחקן הנוסף שהגיע בחלון העברות הוא דניאל פראחו, הספרדי עם הלוק של המסומם הגיע בשביל להחליף את רובן דה לה רד, ממה שראיתי את פראחו משחק במשחקי ההכנה וקראתי עליו - הוא הרבה יותר התקפי מדה לה רד, הוא למעשה כמו גוטי בתפקיד שלו. אני לא רואה אותו עושה הגנה ולא בטוח שאני רוצה שיעשה הגנה. הוא לא הגיע בשביל להיות שחקן הרכב והוא לא יהיה, ברגע שסניידר כשיר - המקום שלו ליד דיארה מובטח. עניין הקיצוני הנוסף שאמור להגיע מטריד אותי. אין שמות מעניינים בחלון העברות ומלבד אשלי יאנג (שהסיכוי שיגיע קטן מאוד) אני לא רואה מישהו שאני רוצה בו בריאל מדריד. אנחנו חייבים קיצוני ברמה גבוהה לליגת האלופות, נגד ולנסיה וברצלונה גילינו באופן סופי שדרנתה לא מתאים לרמות הגבוהות. אם האופציות הן שחקנים כמו ולנסיה, קראסיץ' וכו'.. אני מעדיף להישאר עם פלאנקה. עם קצת ליטוש מצידו של ראמוס, ועם ההאופי הלוחמני שלו הוא יכול להיות אופציה מצויינת לפחות עד לסוף העונה. מה שבטוח הטא שאסור לשחק עם ואן דר וארט כקיצוני, כשואן דר וארט, סניידר או כל קשר אמצע אחר עולים באגף הם לרוב לא תורמים כלום ומאלצים את ראול לשחק במקומם, מה גם שאי אפשר לשחק רק עם רובן באגפים - רובן שחקן מצוין אבל לעבור 4,5 שחקנים בכל התקפה, את זה הוא לא יכול לעשות, אף קיצוני לא יכול לשחק כקיצוני יחיד במשך 90 דקות ולספק את הסחורה. פיסקה אחרונה לגבי הקישור, ואן דר וארט שחקן שבניתי עליו בתחילת העונה והאמון שלי בו יורד בצורה רצינית. מבחינתי כשאריאן רובן, לאס, סניידר והקיצוני שיגיע (או אולי פלאנקה) כשירים - הם צריכים להיות השחקנים שעולים בהרכב. כאשר לפניהם בהתקפה 2 מתוך השלושה (היגוואין, ראול והונטאלר). אני מקווה מאוד שהחילוף נגד ולנסיה של מיגל טורס במרסלו יהיה יותר מסתם חילוף. מבחינתי מרסלו יכול לארוז את המזוודות ולחזור לברזיל כי למרות שלא נמכור אותו בינואר, הוא לא ראוי לקבל דקות משחק העונה. מיגל טורס מגן מצוין ולטעמי עדיף בעמדת המגן השמאלי אפילו על היינצה. בצד ימין אני לא ממהר לקבור את סלגאדו מהסיבה הפשוטה שראמוס עוד יורחק העונה או יצטרך להחליף את אחד הבלמים עוד מספר פעמים העונה. הדילמה שלי היא לגבי הבלם לצידו של קנאברו, קנאברו הוא המצטיין שלי בחודש האחרון וגם מצלדר היה מצוין ולא מזכיר כלל את הבלם שראינו כאשר שוסטר אימן. חואנדה ראמוס הפך את ההגנה להרבה יותר מאורגנת וזה יאמר לזכותו. תהיה תחרות בריאה בין פפה למצלדר. לסיכום, ההרכב האידאלי מבחינתי כיום הוא: -----------------קסיאס------------------ טורס------פפה/מצלדר--קנאברו------ראמוס ------------------לאס-------------------- ------------------סניידר------------------ רובן------------------------קיצוני נוסף(/פלאנקה) -----------ראול--------היגוואין------------- כאשר בעמדת החלוץ הונטלאר גם יכול לפתוח במקום אחד מהשניים. ספסל: דודק, היינצה, מצלדר/פפה, גוטי, ואן דר וארט, הונטלאר ופראחו.