להתראות שוסטר http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/presen_schuster_354x215_ES.Xxxhttp://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/schuster_cibeles_354x215_ES.Xxx "שלום מדריד, ניהיה אלופים" - אמר שוסטר מייד כשהוצג כמאמן ריאל מדריד. הוא הבטיח ואכן קיים, אבל למרות זאת יש הרבה תעלומה בקשר לאיש והרבה הסתייגויות. .אני מההתחלה לא רציתי שפאביו קאפלו יילך בכלל, אני בטוח שהקבוצה הייתה משתפרת בעונה השנייה שלו, השחקנים היו מתחברים יותר וגם הכדורגל היה הופך ליותר טוב, נעשה לקאפלו עוול. אני בגדול חושב ששוסטר נהנה מכל היסודות שקאפלו השאיר בקבוצה. אני לא יודע אם כולם מרגישים ככה, זו דעתי האישית וברור לי שזה גם לא הוגן כלפיו, אני בעצם לוקח ממנו הרבה מהקרדיט והרי גם לא באמת ניתן היה לדעת מה היה קורה אם. אני בכל אופן מודה לשוסטר על מה שעשה והטיימינג של הפיטורים מאוד מפריע לי, זה היה צריך להיעשות או מוקדם יותר או מאוחר יותר. אני גם יודע שהוא עמד במצב לא פשוט עם ההנהלה וגם מבחינת הפציעות. בהודעת הסיכום הזאת אני מתמקד בשני צידי המטבע הדברים החיוביים ששוסטר עשה בריאל מדריד והדברים שפחות אהבתי. פלוס * החזרה של ראול שוסטר אומנם אמר בתחילת העונה שראול יישחק פחות דקות, אבל זה ממש לא קרה. הוא פתח בהרכב בכל משחקי הליגה פרט למשחק נגד סראגוסה וגם שיחק ברובם 90 דקות. שוסטר החזיר את ראול לעמדה האהובה עליו 'חלוץ אחורי' וראול אכן פרח. ראול היה אולי השחקן הכי טוב בריאל בשנה שעברה בייחד עם קסיאס. הוא הבקיע המון שערים והיעדרותו הממושכת של רוד כמעט לא הורגשה. ראול גם בישל מספר שערים וחילק מסירות נהדרות. העונה הכי טובה של ראול מאז 2003. קאפלו התחיל ושוסטר המשיך. * גוטי אין ספק שהקפטן השני שלנו הפתיע לא מעט בשנה שעברה. מספר עצום של בישולים הפכו אותו למלך הבישולים של הליגה הספרדית. שוסטר נתן לגוטי קרדיט וראו בבירור שמערכת היחסים של השניים מצויינת. שוסטר ידע להשתמש בגוטי כמו שצריך ובתקופה שהצלחנו יפה גם בלעדיו אז גוטי פתח על הספסל, אבל בסופו של דבר שוסטר החזיר אותו וכולם נהינו. * רוביניו למד אצל קאפלו לעשות הגנה וגם שיפר את התנועה לעומק ובכלל שידרג את עצמו כשחקן, אבל גם לשוסטר יש חלק במלאכה הזו. שוסטר נתן לו קרדיט עצום, הוא תמיד הגן עליו בתקשורת וגם עשה הכל כדי שרוביניו לא יעזוב. שוסטר דחה את הביקורת הרבה עליו אחרי המשחק נגד רומא וגם התעלם מהשמועות לגבי המסיבה ההיא שרוביניו היה שותף לה אחרי משחק של נבחרת ברזיל. רוביניו בשנה שעברה הראה מספרים לא רעים בכלל. * הקבוצה השיגה בשנה שעברה תוצאות נהדרות נגד כל קבוצות הצמרת: דאבל על ברצלונה, ויאריאל, אתלטיקו וסנטאנדר ונצחון על סביליה בבית ועל וולנסיה במאסטייה(רק שוד שלהם מנע מאיתנו דאבל גם על וולנסיה), וגם יש לזכור שהגענו למספר נקודות יפה. הברנבאו הפך למבצר, 51 נקודות מתוך 57 - עונת הבית הטובה ביותר בשנות האלפיים. המשחק נגד בארסה בקאמפ-נואו למשל היה אחד המשחקים הכי יציבים של הקבוצה בשנים האחרונות, לא עשינו שום טעות משחק טקטי מדהים. * הרכישות של סניידר ופפה מצויינות. אהבתי גם את ההתנהלות של שוסטר מול התקשורת במספר מקרים, אך בכלליות קשה לי להצביע חד משמעית. שוסטר בכללי היה מאמן שאומר מה שהוא חושב ולא שומר בבטן, לפעמים זה טוב ולפעמים זה רע, הוא תמיד היה מהווה עניין גדול. למשל אהבתי לשמוע את התגובה שלו אחרי הדרבי נגד אתלטיקו, הטענות לשופטים היו מוצדקות והמשחק באמת היה נגמר 5-1 לולא השיפוט. אבל מקרה שלא אהבתי למשל היה התלונות לשופט אחרי ההפסד בפיחואן, נכון שהגיע לנו פנדל אחרי שראול נתפס ברחבה, אבל הקבוצה שיחקה רע מאוד ולבוא בטענות לשופט(היה גם ככה 2-0 לסביליה) זה להוריד אחריות מהמאמן והשחקנים. לא אהבתי את שיתוף התקשורת במאבקים שלו עם קאלדרון ומיאטוביץ וכמובן שהמשפט המטופש שנאמר על ידי שוסטר לקראת הקלאסיקו. מינוס הנקודות הרעות מבחינתי הן בעיקר ניהול המשחק עצמו ואי שימוש בחילופים ואין מה להוסיף לפי דעתי על ניהול המשחק. * התלונות להנהלה לא במקום, גם עם הסגל הנוכחי(לפני שכל הסגל קיבל את ההגדרה פצוע), שוסטר צריך להוציא יותר. נניח והוא קיבל רמזים מקאלדרון שהקיץ הזה אפשר להביא רק שחקן אחד והוא גם ידע שרוביניו עומד לעזוב, לא היה טעם בהבאתו של ואן דר וארט. היה נחוץ קשר אחורי(אני מאמין שעם קשר אחורי אמיתי למרות הפציעות גם ההתקפה הייתה משתפרת). * סגנון המשחק שלנו השנה ממשיך להיות לא סימטרי וזה לא מוצא חן בעיני. השנה אנחנו גם לא סוגרים את האמצע וגם בגלל המערך הלא סימטרי ממשיכים לתקוף. * שוסטר נראה מיואש ביותר מידי שחקנים ואלו בטח לא תמונות טובות עבור השחקנים שלנו. הייתה תחושה שהוא לא שולט בבלאגן. * קשה להתעלם מהכישלון נגד רומא בשמינית גמר ליגת האלופות, היינו צריכים להתגבר עליהם בקלות. רוד ורובן היה פצועים, אבל זה לא אומר שלא צריך לשחק במערך של 4-4-2. שוסטר העדיף שלושה קשרים באמצע והמשחק שלנו נתקע. *התעלמות לא ברורה מהיגואין ומיגל טורס בשנה שעברה. גם העובדה שסביולה הפך לאחד שיש לו מקום טוב ביציע, לא הועילה לנו בתקופה שכולם פצועים. * יש תחושה שהכדורגל היה יכול להיות מעט טוב יותר. חואנדה ראמוס תעלומה? הכישלון של חואנדה ראמוס בטוטנהאם מאוד מערער את התחושות שלי לגביו, הוא השיג מאזן כל-כך גרוע שזו הייתה פתיחת העונה הכי גרועה של טוטנהאם מזה הרבה מאוד שנים 2 נקודות בלבד מתוך 24 אפשריות. בשביל להיות 'מילוי מקום' לחצי השנה הנוכחית הוא בסדר, הרי אין יותר מידי מאמנים שנחשבים לבכירים והם פנויים בשוק, אבל אני לא יודע האם אני בוטח בו לגבי השנה הבאה. על התקופה הנהדרת שלו בסביליה בהחלט אפשר לשבח אותו: הקבוצה זכתה פעמיים בגביע אופ"א ופעם אחת בגביע, הציגה משחק התקפי ויפה לעין ומה שהיה מרשים עוד יותר זהו משחק הלחץ המדהים שעשו השחקנים, בעיקר בפיחואן, וזו בעייה גדולה אצל ריאל מדריד בהרבה מאוד משחקים אין את הלחץ הקבוצתי כדי להשיג את הכדור. לפעמים לא נחוצים בהרכב גרזנים מדהימים כדי לחטוף הרבה כדורים, למרות שלסביליה היה את פאולסן וקייטה שהם קשרים אחוריים טובים. כמובן שגם לחואנדה ראמוס יש ניסיון רב בליגה הספרדית. כולנו תקווה שבשבוע הקרוב יהיה את הברק של החלפת המאמן, דבר שבדר"כ מביא לניצחון במשחק הראשון, אבל קשה לי לראות את זה קורה. ראמוס צריך לחשוב טוב מאוד עם איזה הרכב הוא עולה נגד זניט כדי שהשחקנים לא יהיו גמורים, וגם איך הוא מסדר את החולייה האחורית לקראת הקלאסיקו. התוצאות יגיעו בתקופה מתמשכת יותר העונה והמטרה מבחינתי היא להגיע למקום השני(אליפות זה כרגע מאוד לא ריאלי). חואנדה ראמוס הצליח הרבה יותר משוסטר במשחקי נוק-אווט והלוואי וזה יצליח לנו בליגת האלופות. חשוב שהקבוצה תחזור להאמין בעצמה, משהו כמו הדקות במשחק נגד סביליה, חשוב גם לחזור למשחק מסודר יותר כמו בעונה הראשונה, משחק חכם. אני מאחל לו בהצלחה מכל הלב, הוא גם ספרדי וזה נחמד, בינתיים בתקשורת הוא אומר את הדברים הנכונים, אך אני מאוד בספק לגביו.
חואנדה ראמוס הוא שועל עם קבלות, אין לי ספק שתחתיו ריאל מדריד תשתפר, אבל הוא לא קוסם והכלים שיש לו עדיין מאוד מוגבלים ולא איכותיים מספיק, עדיין אליפות זה מחוץ לתחום לדעתי, והגרלה טובה אולי תדחוף את ריאל מדריד רחוק,אבל אני בספק. לגבי יום שבת, גם ששוסטר היה היה על הקווים אמרתי שריאל יכולה לגנוב נקודות, עכשיו זה ברור שהשחקנים יעלו עם ביטחון רב הרבה יותר, האמירה של שוסטר שרפה אותו ואני בטוח שהשחקנים מרגישים טוב יותר ברגע זה. בוא נגיד שלהביא את ראמוס כמה ימים לפני המשחק הזה זה צעד חכם, לשם שינוי, של אלה שמחליטים בריאל מדריד.
בהצלחה לחואנדה, את האמת שאני בספק גדול. קבוצה כמו ריאל שרוצה להוכיח שהיא לא פראיירית מקבלת מאמן שדפק לקבוצה האחרונה שהוא אימן את העונה, אולי לא מעלה את הביטחון הכי גבוה. מה ששוסטר אמר זה מה שגרם להנהלה להעיף אותו, איזה מאמן אידיוט אומר שאפשר לותר על משחק?
היבריס, ראוותנות, גאוותנות, גרגרנות, מדרידיסטה, במילה אחת - מנחוס. לא ייתכן ששבועיים לפני הסופר קלאסיקו כולם מדברים על חמישיות ושישיות
אין לנו בלקסיקון "לגנוב נצחון" !! וחוץ מזה לירני אתה צריך לדעת, קלאסיקו זה מושג בפני עצמו... לא קשור לאף מפעל ובמיוחד לא לליגה (לפחות לא תאורתית), זה משחק שכל השחקנים מודעים לחשיבות שלו ולמה שמאחוריו, לכן מוטיבציה לנצח תמיד יש. גם כשבארסה הייתה פחות טובה או שריאל הייתה פחות טובה זה לא שינה כלום, המשחק הזה עדיין מלחמה עם טו מאץ' היסטורי מאחוריה. קראתי את זה הרגע, בהחלט הסכמתי עם רוב מה שנאמר שם, אך עדיין... לקרוא את זה ולהסכים זה לא בעצם מה שחושבים עלינו, שחצנים ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=50990&lang=HE
ריקי אבל אני מצטער כנראה איזה פספסת שנתיים מחייך ,כי את שתי האליפויות האחרונות שלכם לקחתם בלגנוב נצחון וזה לא היה ניצחון אחד היו לפחות 30 כאלה.
לא נראה לך שהמירמור הקטלוני שלך כבר מיצה את עצמו ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx תקרא לזה לגנוב, אני קוראת לזה להיות יותר טובים.
אפשרי בהחלט לקרוא לזה כוח רצון... התמדה... לחימה... בעצם ווינריות נראה לי הכי מתאים. לא רק בדריבלים נכון לנצח.
הכוונה בלגנוב, הייתה שכולם יודעים שבארסה פשוט טובה יותר, כמו שאמרתי, דעתי היא שריאל בהחלט יכולה לנצח אבל את האליפות היא לא תיקח, ולא תילחם עליה אפילו, היא לא מספיק טובה. וריקי.. בואי לא נתחנחן.... ריאל מדריד גנבה לא מעט ניצחונות בשנתיים האחרונות, היא בהחלט הייתה הטובה ביותר בספרד, אבל זה היה סוג של הרע במיעוטו. אבל אין מה לקחת את זה קשה, הרי מי לא גונב ניצחונות מדי פעם?
זה ממש לא סיבה לזה שלא ניקח 3 נקודות. בעצם, אין סיבה שבעולם שבגללה לא ניקח שלוש נקודות. יש לנו את אחת ההגנות הטובות בליגה אם לא הטובה שבהם, יש לנו את ההתקפה הכי טובה בליגה, את אחד הסגלים הרחבים בליגה ומעל הכל, רצון עז לנצח קלאסיקו אחרי שנתיים של סבל. לכן, כל דבר פחות משלוש נקודות יהיה על גבול הביזיון מבחינתי.
לא יודע מה אתה ראית שנה שעברה, ולפני שנתיים. הסגל לא היה כל כך שונה, הצורת משחק לא הייתה כלכך שונה. בארסה שיחקה בלי חשק, והרבה מאוד שחקנים בקבוצה לא נלחמו, נאיביות ברמות שלא נראו. בעונות הטובות שלבארסה, כל הדברים האלה לא קרובים למה שקורה במגרש. הכל תלוי במאמן, איך הוא משפיע על השחקנים כל פעם לפני משחק.
באתר sport5 מופיעות שתי כתבות לקראת "הסופרקלאסיקו" בשבת , בקשר להחלטה שכל אוהד כדורגל בחר כשהיה קטן - ריאל או ברסה ? הנה , לפי דעתו של יואב גורן למה ריאל. http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=50990&lang=HE