אני באמת לא מבין מה יש להרבה אוהדי ריאל מגאגו, זה שריאל עוברת תקופה קשה לא אומר שהוא פתאום נהפך לשחקן לא ראוי. הוא מחלץ הרבה מאוד כדורים כל משחק, הוא נותן 100% גם כן כל משחק, יש לו יכולת טכנית וראיית משחק טובה. הכי חשוב הוא כל הזמן משפר כל אספקט של המשחק שלו, שנה שעברה הוא נהייה הרבה יותר אגרסיבי ושיפר את משחק ההגנה שלו, השנה הוא נהייה יותר דומיננטי בהתקפה, נכנס יותר לרחבה, בועט לשער וכו'. זה שדברים לא הולכים והוא משחק לא טוב כמו כל הקבוצה זה נכון, אבל להגיד שהוא שחקן לא ראוי אני לגמרי לא מסכים. לגבי היגואין אני חושב שהוא השתפר מאוד בדומיננטיות שלו השנה, אבל עדיין לוקה בסיומת שלו ובתנועה ללא כדור, דברים שהם דיי נלמדים ואפשר לשפר אותם יחד עם הניסיון.
ע"פ דיווחים בכל עיתוני ספרד שוסטר יפוטר עוד היום! וחואנדה ראמוס אקס טוטנהאם יחליף אותו.. משום מה עם כמה שחיכיתי למהלך הזה זה יכול להיות טעות ענקית לעשות אותו דווקא לפני הסופר קלאסיקו..
רשמית: ברנד שוסטר פוטר מתפקידו לפני דקות אחדות; חואנדה ראמוס הספרדי, לשעבר מאמן טוטנהאם וסביליה, הוא מאמנה החדש של ריאל מדריד בקצרה: לדעתי הפיטורים הללו כלל לא מוצדקים ולא כי שוסטר הוא מאמן גדול, אלא בגלל שהוא אינו האשם העיקרי במצב הקבוצה ושום דבר, אבל שום דבר מן המתרחש במועדון לא מצדיק את החלפתו. אישית, אני פחות מחבב מאמנים מסוגו ואותו בפרט, בין השאר בגלל ניהול המשחק הכושל, מחסור מחריד בידע טקטי, החלטות הזויות לעיתים תכופות והתבוסתנות שהוא משדר לשחקניו, דבר אשר מתבטא בצורה ניקרת בתקופת השפל הנוכחית ולמרות זאת, כפי שאמרתי לא הייתה שום אינדיקציה לפטר - הוא בטח לא מטעויות, אך גם לא האשם העיקרי שלהן - יתר על הטעויות ששוסטר עשה בקדנציה שלו, סביב הקבוצה התרחשו עוד המון דברים שליליים(חלקם מטיפשות של האיש שבראש המעודן וחלקם מחוסר מזל) שמיותר לציין אותם בכלל, ולאו דווקא באשמת המשופם. הזמן יידבר בעד עצמו ויעיד האם הניסיון המהיר והשגוי לפיתרון של קלדרון יצליח. חואנדה ראמוס הוא האופצייה הטובה ביותר בשוק ובאופן אישי אני מעריך אותו ומאמין ביכולתו להביא אותנו להצלחות. בהצלחה ושנדע ימים טובים יותר.. תודה רבה למשופם הגרמני על עונה נהדרת ושיהיה בהצלחה בהמשך דרכו..
לדעתי האמירות אחרי המשחק מול סביליה גרמו להנהלה לפטר את שוסטר ,לא יכול להיות מצב גם אם הוא נכון שמאמן יגיד על הקבוצה השנואה שלו שהוא לא יכול לנצח אותם והמשחק פחות מעניין אותו. http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_330/foto_330266_CAS.Xxx שוסטר הולך הבייתה בדקות הקרובות , וכבר ב15:30 יוצג חואנדה ראמוס כמאמן ריאל וב18:00 יעביר את האימון המסכם לקראת זניט מחר.
זה מה שקורה למי שלא מבין את משמעות המשחק הזה ואת משמעות הכבוד של הקבוצה. בריאל גם אם הקבוצה במקום האחרון אסור להגיד שאי אפשר לנצח את ברצלונה היו שניסו לפרש את זה כמלחמה פסיכולוגית אבל לדעתי שוסטר פשוט כבר הגיע לנקודה שהוא יודע שריאל הולכת לקבל בראש השאלה זה רק כמה, ועדיין למרות כל זה אסור היה לו להגיד את זה והוא משלם על זה ועל תוצאות ויכולת חלשה. שיהיה בהצלחה לראמוס, נקווה שיוכיח לכולם שהקדנציה בטוטנהאם ממש לא משקפת את יכולתיו.
מתי יבינו בריאל מדריד שהמפתח בבניית קבוצת כדורגל הוא סבלנות? לא סתם רוב התארים בהם הם זכו הגיעו בתקופות עם מאמנים שנשארו יותר מ2 עונות. שוסטר הביא לריאל אליפות בעונה שעברה, והמצב הרע של הקבוצה הוא לא בהכרח אשמתו, ובוודאי לא אשמתו הבלעדית(כמו שSergio Ramos ציין מעליי). הטרנד הזה של לפטר את המאמן אחרי פחות מעונה וחצי פשוט פוגע במועדון עצמו ובשחקנים. ההחלטה הכי לא מובנת של הנשיא הנוכחי מבחינתי הוא הפיטורים של פאביו קאפלו אחרי שזה זכה באליפות אחרי בצורת של 4 עונות, אבל זה כבר היה ואין מה לדבר על זה עכשיו. לדעתי ההחלטה ההיא וההחלטה הנוכחית לפטר את שוסטר הן שתי החלטות שכונתיות שלא מוסיפות כבוד לקלדרון מבחינתי. בקשר למנג'ר המחליף - ראמוס הוא כנראה האופציה הכי טובה בשוק מבחינת ריאל. אני לא צריך לספר פה על העבודה הנהדרת שהוא עשה בסביליה. לדעתי הכשלון בטוטנהאם בעונה הנוכחית לא נבע ישירות מטעויות שלו ולמרות שזה לא תרם לרזומה שלו, אני עדיין מאמין שהוא מנג'ר מצוין שיתרום הרבה לריאל, בתנאי שההנהלה ובעיקר קלדרון ייתנו לו זמן.
זה מה שקורה שבקבוצה שלך יש מדיניות של לפטר מאמנים כל שני וחמישי. יותר מגיע לשוסטר להישאר בריאל מדריד מאשר קלדרון. האמירה שלו אכן השליכה והייתה הקש האחרון, אבל זאת בטח לא הסיבה לפיטוריו, שהרי אין בעצם כל סיבה לפיטורים שלו. חבל שאותה המדיניות הזו ממשיכה להכות, תקופה לא טובה אחרי אליפות ופתיחת העונה מצוינת זאת לא סיבה לפטר את המאמן, אלא אם כן לשוסטר היה סגל חלומות, ללא מכת פציעות כמו שאנחנו עוברים, ועם חיזוק דרוש שהוא עצמו דרש בקיץ וטען במפורשות שהסגל של ריאל מדריד דרוש שיפור, אך לא קיבל ואי לכך הביע התאכזנות מקלדרון, אך האחרון מיהר להרגיע את הרוחות ואת המשופם - אזיי אפשר היה להפיל עליו את האשמה ולפטרו בצדק רב, כרגע, בהתחשב במכת הפציעות, הסגל הדליל שהעומד לפניו, ולמרות כל המגרעות שלו כמאמן - תמצא לי אינדקיציה אחת שמצדיקה לפטר אותו..... בכל אופן, בין אם נרצה או לא נקבל את ההחלטה הזו וצריך להמשיך הלאה מבלי להסתכל אחורה. אנחנו יוצאים לעידן חדש עם חואנדה ונקווה רק לטוב.
מאז שרייקאד לברצלונה ועשה שם את המהפכה עם הצעירים, יחד עם הכסף והקניות המרשימות, האליפות בספרד תלויה בברצלונה, שברצלונה רוצה היא יכולה לקחת את האליפות 10 שנים ברצף, היכולת של ריאל לא כלכך שונה משנה שעברה, פשוט השנה הקבוצות יותר למדו את ריאל, ונעלם קצת המזל ( המזל של קאפלו בכלל כבר נעלם). האליפות בספרד תתחיל ברצון של בארסה ותסתיים ברצון של בארסה. היכולות של שוסטר לא מתקרבות ליכולות של פפ, ולדעתי כל מאמן אחר שיבוא לריאל. מה שפפ עשה בפחות בשנה, הרבה מאוד מאמנים בעולם לא עשו כל הקריירה שלהם. שריאל יבינו, שצריכים מחלקת נוער טובה, סקאוטינג טוב, אווירה אחרת במועדון אולי תהיה תחרות בין הברצלונה של פפ לריאל.
http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/12/1228825946.Xxx ממש בדקות אלו מוצג חואנדה ראמוס כמאמנה החדש של ריאל מדריד. תגובתי לגבי המינוי הנוכחי תגיע בהמשך, מה שכן, קשה לי לקבל את הטיימינג שבו הדברים נעשים וללא ספק שיש דברים שצריך לשפר במועדון הגדול הזה, ההתנהלות לא רצוייה. בינתיים - דבריו של חואנדה ראמוס: "זה חלום עבור כל מאמן לחתום בריאל מדריד. "אני מקווה להצליח בגדול עם המועדון ולא לאכזב, יש עליי אחריות גדולה. "החוזה אומנם קצר(שישה חודשים עם אופצייה להמשיך כמובן על פי התוצאות), אבל אני תמיד התחלתי בקטן עם המועדונים שאימנתי, תמיד אפשר להאריך את הקשר אם הצדדים מרוצים. "המשא ומתן עם ריאל מדריד בבוקר היה קצר, לא חשבתי פעמיים, אבל מאוד אינטנסיבי". פדג'ה מיאטוביץ: "שוסטר קיבל את הפיטורים בהסכמה אבל היה עצוב. זו הייתה החלטה הדדית של שני הצדדים. המילים של שוסטר על המשחק נגד ברצלונה לא השפיעו באופן מוגזם. הנשיא לא בעל כל אשמה על המצב הנוכחי" דעות מהמארקה: http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/schuster281008_ES.Xxx "יותר כותרות מהצטיינית - סנטיאגו סיגרו"; "מעגל השנאה כלפי שוסטר" - פראן וילאלובוס" סקרים: האם פיטורי שוסטר הם החלטה נכונה?; האם חואנדה ראמוס הוא המחליף האידיאלי?
אני מבין שהדיבורים על 6 תארים בעונה לא לימדו אותכם לקח. רק תמשיכו, דיבורים כאלה לא יכולים להועיל... נ.ב: איזה סקאוטינג בדיוק יש בברסה?
טוב, אז כנראה שברצלונה פשוט לא רוצה כל שנה לזכות באליפות.. ---- רשמת את ההודעה הכי הזויה שקראתי בפורום בשנה האחרונה.
אני חושב שהפיטורים של שוסטר והחלפתו בראמוס נכונים, כי אני די תופס מחואנדה ראמוס ומשוסטר אני לא תופס בכלל ולא התלהבתי ממנו בעונה שעברה בריאל וגם בעונות שלפני ריאל, אבל שום דבר בהתנהלות של שוסטר העונה לא מצדיק פיטורים שלו כי ההתנהלות שלו העונה זהה להתנהלותו בעונה שעברה. גם הטיימינג לא משהו, היה אפשר לחכות עם זה לאחרי הסופר קאלסיקו.
לדעתי הנהלת ריאל עשתה טעות חמורה. שוסטר הוא לא אשם היחידי ביכולות של ריאל, לשחקנים יש חלק הרבה יותר גדול בעניין. מעבר לזאת, לפטר מאמן ולמנות אחד חדש ארבעה ימים לפני המשחק הכי גדול בשנה זה מגוכח ומוריד את הסיכוי של ריאל לנצח לאפסי כמעט. הם חשבתי שפחות מניצחון בשבת יהיה ביזיון, עכשיו זה נראה יותר לכיוון של תבוסה.
לא יאמן מה שקורה פה. אתם באמת חושבים שנביס את מדריד? עכשיו שהביאו לשם את ראמוס שבוע לפני המשחק, אני כבר יותר מבטוח ש3 נקודות לא ניקח
לדעתי כל האמירות של שוסטר אחרי ההפסד לסביליה היו התחלת המלחמה הפסיכולגית לפני המשחק. חבל לי בפן האישי שהוא הולך הביתה וחבל שמדריד אין סבלנות. אישית אני לא מאמין בראמוס, אבל אם הוא ידע לשחזר את התקופה היפה שלו בסביליה השינוי יכול בהחלט להיות מועיל. אני עדיין בדיעה ששוסטר אבל היה צריך להישאר.