ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. REAL MADRID Member

דור, אתה צריך להבין שאם קווארסמה מגיע זה על חשבון רוביניו ולא בנוסף. גם היום, ללא רונאלדו, לריאל יהיה קשה לשכנע את רוביניו להישאר. אז לשכנע אותו להישאר לאחר ששחקן כמו קווארסמה מגיע - משימה בלתי אפשרית.

קישור אחורי: גאגו/דיארה
    50-50: סניידר
    קשר התקפי: VDV
    אגף: רובן

ספסל: גאגו/דיארה, דה לה רד, גוטי, רוביניו/קווארסמה

כרגע שסניידר פצוע אז גוטי נשאר בהרכב לצידו של VDV.

אני לא רואה מה הבעיה כאן.

נ.ב: רציתי לציין לטובה את דיארה ששיחק אתמול 90 דקות טובות נגד סאנטה פה, עושה רושם שהבחור הבין שהוא לא יכול להרשות לעצמו עוד עונה כמו העונה שעברה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/08
  2. Sergio Ramos Member

אין ספק. ומרות זאת, בהנחה שרובן וואן דר וארט כשירים(לגוטי אל תהיה בעיה לשבת בספסל בהסתכל על הרזומה המפואר שלו שם), ובנחה שסניידר(כשיחזור)הוא באנקר, ובהתחשב בכך שקווארסמה הוא אגואיסט לא קטן, זאת עדיין בעיה. אולם במחשבה שניה אתה צודק מבון מסוים, שהרי מהם הסיכוים שרובן ישחק יותר מ3-4 משחקי ליגה? את התשובה שנינו יודעים...

3. REAL MADRID Member

עם כל הכבוד לפורטו, ריאל מדריד זאת רמה אחרת וכמו שVDV אמר שהוא יהיה מוכן לשבת על הספסל - קח אני מצפה גם מקווארסמה ומכל שחקן אחר בריאל מדריד. רוביניו לא יישאר מהסיבה הפשוטה שהוא לא יהיה מוכן לשבת על הספסל כפי שאני רואה את זה.

קווארסמה יזכה לדקות שלו ואם הוא יהיה טוב הוא אפילו עשוי להוריד את אחד מקשרי אמצע או את רובן לספסל. אבל עזוב, קודם כל שיגיע (מה שכרגע רחוק מלקרות) - אחרי זה נשבור את הראש על מי ישחק כמה ובאיזה תפקיד.

4. Sergio Ramos Member

אם תהיה לזה המשכיות גם בליגה ודיארה יפגין בנוסף לכל יציבות ולא יכולת לפרקים בלבד(למרות שמשחקי ההכנה מוהן שאינם מדד), אני מסכים שתמחוק לי כל הודעה שלילית שלי לגביו על דפי הדיון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx . וברצינות, דיארה אכן מראה שיפור ניקר ביכולת שלו ומזכיר במעט את אותו קשר אחורי של לפני שנתיים. אני מתקשה לראות אותו ממשיך ביכולןת הזו, אך לא יהיה שמח ממני להתוודות, שהרי העמדה בה משחק הקשר היא אולי מהבעייתיות בקבוצה מאז מקאללה בזמנו.

5. REAL MADRID Member

שוסטר כבר אמר שהמטרה העיקרית בעונה הקרובה היא ליגת האלופות. הוא יודע שבשביל להצליח צריך קשר אחורי טוב והוא מאמין בדיארה, אם דיארה יכשל בעונה הקרובה כמו שנכשל בעונה שעברה הוא לא יישאר בריאל מדריד בעונת 2009-2010.

6. Raulito Madridista

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/08/09/robinho370x200.Xxx

למרות הרצון שהביע רוביניו לעזוב לצ'לסי ולקבל חוזה משודרג(כך על פי התקשורת), אתר המארקה מפרסם היום שריאל מדריד הודיעה שרוביניו לא למכירה. הקבוצה דחתה על הסף את ההצעה של צ'לסי עבור רכישתו - 25 מליון יורו, ומעבר הסכום שהוגדר על ידי ההנהלה כ'בדיחה גדולה', ברנד שוסטר רואה את השחקן כחלק משמעותי מהקבוצה ורוצה לשמור על סגל חזק ועמוק במטרה לרוץ חזק בכל החזיתות ובעיקר בצ'מפיונס-ליג. ברנד שוסטר ופדג'ה מיאטוביץ ייפגשו עם השחקן בקרוב ויסדירו את הענייניים. השחקן חש פגוע מכל הסיפור עם רונאלדו ומאוכזב מההצעות שקיבל מריאל מדריד עד עכשיו לחוזה החדש שלו(3.5 מליון יורו לעונה), לעומת הצעה נדיבה יותר מצד צ'לסי - 6 מליון יורו.

-----------------------------------

מהלך מצויין של הקבוצה. אני לא רוצה שרוביניו יעזוב, בטח לא בשלב כזה של חלון ההעברות, עכשיו יהיה הרבה יותר קשה למצוא לו מחליף. אני בכלל לא בטוח שקווארסמה לעומת רוביניו זה שידרוג. ללהטט בליגה הפורטוגלית זה לא כמו לעשות את זה בליגה הספרדית, וגם לקווארסמה יש בעייה שהוא לא יודע מתי למסור, אני לא חושב שהוא שחקן תכליתי במיוחד. ההצעה של צ'לסי היא לא בדיחה, אבל היא בהחלט לא מספקת. הקבוצה הזו שופכת סכומים גדולים מאוד, ואם כבר חשבנו למכור את רוביניו, אז לא היה קורה כלום אם היינו מרוויחים עליו משהו, ולמכור אותו ב-25 מליון זה לא נקרא להרוויח.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זאת אומרת רוביניו לא למכירה? הרי הנשיא הגאון שלכם הודיע לפני כמה שבועות שאין טעם להשאיר שחקנים שלא רוצים להישאר במועדון. אני במקום צ'לסי הייתי יוצא בהודעה בנוסח "מה שקורה בעניין רוביניו לא קשור אלינו, אנחנו רק צופים. זה בינו לבין ריאל". איך שגלגל מסתובב לו.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון... אבל דיבורים לחוד מעשים לחוד. ריאל מדריד נותרת עם הזין ביד בעניין רונאלדו, הרי אי אפשר לצפות מהם עכשיו לשחרר את רוביניו... ריאל מדריד דוגלת בלא להשאיר שחקנים בכח? לא מאמין בדבר הזה, רוביניו רוצה לעזוב, ריאל לא תיתן לו, אבל מבחינה מקצועית אפשר להבין את ריאל.

9. Raulito Madridista

ראמון קאלדרון רצה להפעיל לחץ פסיכולוגי על מנצ'סטר וזה לא הצליח לו, למרות שאני בהחלט חושב שהמשפט שהוא אמר נכון. בין שתי הסאגות של רונאלדו ורוביניו יש הבדל אחד גדול - ריאל התחילה את הגישושים בקשר לפורטוגלי הרבה לפניכן, ובמידה ומנצ'סטר הייתה מוכרת את השחקן היה לה הרבה זמן למצוא מחליף וגם המון מזומנים לעשות זאת, בכסף שהיא הייתה מקבלת היא הייתה יכולה להחתים גם את ברבאטוב וגם למצוא לו מחליף. העניין עם רוביניו הוא אחר, משום שלפי התקשורת צ'לסי התחילה לפעול ברצינות בעניינו רק בימים האחרונים, ובנוסף ההצעה שלה על רוביניו לא ממש מציאה גדולה, וגם לקבוצה אין זמן למצוא לו מחליף. עוד הבדל - רונאלדו רצה לעזוב את מנצ'סטר יותר מאשר רוביניו מעוניין לעזוב את ריאל מדריד.

בכל אופן, אם למנצ'סטר מותר להשאיר שחקנים בכוח, אז לריאל מדריד אסור?

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מי אומר שאסור? להיפך, זכותה של ריאל ואני לא רואה בזה בעיה.

רק שקלדרון לא יזיין את המח על התנהלויות כאלו או אחרות ובפועל הוא מתנהג בצורה אחרת.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק.

12. Pipe Member

אה, הבנתי. כל עוד יש זמן לקבוצה למצוא מחליף, זה בסדר להפעיל לחץ פסיכולוגי על השחקנים שלה ולהשתמש באמצעים המגעילים והידועים של ריאל כדי לערער אותו, אבל אם אין לקבוצה זמן, אז זה אסור. בולשיט. ריאל רכשה את רובן מצ'לסי שבועיים לתחילת העונה ואת ראמוס יומיים לסיום מועד ההעברות. שלושה שבועות זה די והותר כדי לסגור עסקאות.
    ולי אין בעיה עם ההתעקשות של קלדרון (הזמנית. לדעתי כל הצעה של מעל ל40 מיליון יורו והגמד מתעופף לאנגליה) להשאיר אותו ואני מבין את זה כי עם הפציעה של סניידר והיעדר אלטרנטיבה מוכנה אין טעם למכור אותו, אבל שלא יצא בהצהרות כאלו.

על סמך מה אתה מבסס את המשפט המופרך הזה? איך אתה בכלל מודד רצון של שחקן להשאר במועדון? אתה דיברת עם שניהם והם אמרו לך בדיוק מה הם מרגישים?
    אם כבר המצב הפוך - רוביניו הוא זה שנואש לעבור יותר כי בצ'לסי הוא יקבל משכורת גדולה פי שניים ומעמד מקצועי משודרג. רונאלדו לעומת זאת היה מקבל את אותו השכר ואת אותו המעמד בשתי הקבוצות.

13. Raulito Madridista

שון,
    אתה כרגיל קורא מה שאתה רוצה לקרוא. אני לא אמרתי שהלחץ הפסיכולוגי של קאלדרון נכון ושלריאל יש זכות להשתמש בו אבל לעשות ההיפך, אני פשוט ציינתי עובדה- קאלדרון אמר את מה שאמר כדי לנסות לקדם את המשא ומתן עם מנצ'סטר בקשר לפורטוגלי. מן הסתם בסיטואציה הנוכחית עם רוביניו הוא יינהג אחרת, זה לא חדש שיש מרחק גדול מאוד בין דיבורים לבין מעשים.
    הגישושים של ריאל מדריד לגבי רובן התחילו הרבה לפניכן. כרגע המצב שונה - פרט לויאה ורונאלדו אף שחקן לא באמת עמד על הפרק, וזה לא חכם למכור את רוביניו ואז לרוץ לחפש לו מחליף.
    אתה התעלמת מעובדה גדולה - ההצעה של צ'לסי לגבי רוביניו היא לא משהו בכלל, בניגוד להצעה של ריאל מדריד על יונייטד. יכול להיות שאם הקבוצה תקבל מצ'לסי הצעה יותר רצינית, אז ההחלטה תיהיה כן למכור אותו ואז לחפש מחליף חדש בסכום שנכנס.

בקשר לרצון של השניים לעזוב,
    יש הבדל גדול בין הצורה בה שני השחקנים ביקשו לעזוב את המועדונים.
    רוביניו לא בידיוק רץ לכל כלי התקשורת ושפך את הלב בפניהם, אולי הוא עשה זאת, אבל לא באותה תדירות ולא באותו אופן. רוביניו לא אמר לעולם משפט כמו 'אני לא אחזור למדריד', והוא הצהיר כבר כמה פעמים שהוא כן רוצה להישאר בריאל מדריד.
    כמו שרוביניו היה מרוויח יותר בצ'לסי, כך גם רונאלדו בריאל מדריד, דובר בתקשורת על להציע לו משכורת גלאקטית, גבוהה יותר אפילו משל ראול וגם יותר ממה שהרוויח במנצ'סטר. בנוסף, רונאלדו כבר אמר שהוא מיצה את עצמו ביונייטד.

14. Pipe Member

וכרגיל אתה מבין בדיוק הפוך מהדברים שאומרים לך - הדברים שלי על ההצהרות של קלדרון לא כוונו אליך ולא רלוונטיות למה שאמרת לי. אין לי בעיה עם הרצון של ריאל לשמור את רוביניו ואין לי בעיה עם העובדה שריאל דחתה הצעה של 25 מיליון יורו. יש לי בעיה עם הדברים שלך על ה"הבדלים" המצוצים מהאצבע בין סאגת רונאלדו לסאגת רוביניו.

צ'לסי הוזכרה בהקשר של רוביניו בתקשורת כבר לפני למעלה משלושה שבועות. אם אתה מאמין שריאל הגישה הצעה רשמית ליונייטד (מה שלא אושר באף מקום אמין) אז למה אתה מתעלם מאותם הפרסומים באותם מקורות על גישושים של צ'לסי אצל רוביניו באותו הזמן?

לרוביניו יש הרבה יותר מה להפסיד אם ישאר בריאל מאשר לרונאלדו יש מה להפסיד אם ישאר ביונייטד.

אם רוביניו יקבל את המשכורת שהוא מצפה לה וזה לא צפוי לקרות, את המעמד המקצועי שהוא מצפה לו הוא בכל מקרה לא יקבל בריאל מדריד. בצ'לסי לעומת זאת הוא יקבל גם משכורת פי שניים יותר גדולה וגם מקום מובטח בהרכב. צ'לסי עבורו היא חגורת הצלה ועוגן כלכלי.
    רונאלדו מצידו מקבל ביונייטד את אותו השכר (במארקה דובר על 9 מיליון יורו בשנה שהיה מרוויח בריאל, אותו הסכום שהוא מקבל ביונייטד) ואת אותו המעמד שהיה מקבל במדריד.
    הענין הוא שהוא לא רצה לעזוב בגלל הסיבות האלה אלא בגלל הרצון להיות קרוב למשפחתו ולהגשים חלום. אך זה דבר שהוא הודה שהוא חולם לעשות גם ברגע שחתם ביונייטד - מתישהוא הוא רוצה לשחק במדריד, זה לא קרה השנה, לא נורא, יש לו עוד הרבה שנים לשחק כדורגל. אל תדאג לו, ביונייטד לא יחסר לו כסף ויחס חם.

גם רונאלדו לא אמר מעולם שהוא לא יחזור למנצ'סטר.
    http://www.guardian.co.uk/football/2008/au...united.ronaldo1
    אילו הדברים היחידים שרונאלדו באמת אמר. ההצהרות מהסוג של "אני לא חוזר ליונייטד" שנכתבו בעיתוני החצר של ריאל ובתקשורת האנגלית הם חצאי אמיתות ודברים שנשמעו ע"י השכן שלו, החבר שלו ושאר "מקורבים".
    ורוביניו כבר חודשיים מנהל מו"מ בתקשורת על החוזה החדש ומשחרר הצהרות כאלו ואחרות, זה שמי שעושה את זה עבורו הוא ואגנר ריביירו לא הופך את זה לפחות "גרוע".
    אגב, על רוב הדברים של הסוכן שלו בחודש האחרון אנחנו דנו על גבי הדיון הזה. תעבור כמה עמודים אחורה ותראה ציטוטים שחלק מהם אתה בעצמך הבאת.
    ושוב אתה נצמד לחצאי משפטים. תכנס לראיון בגארדיאן, תראה מה הוא אומר בדיוק ואז תחזור אלי עם משפטים כמו "הוא מיצה את עצמו".

ואתה מתעלם מדבר אחד פשוט:
    ההצעה של צ'לסי על רוביניו היא "לא משהו" יחסית למחיר שריאל חושבת שהוא שווה.
    ה(לכאורה) הצעה של ריאל על רונאלדו היא "לא משהו" יחסית למחיר שיונייטד חושבת שהוא שווה.
    זה בדיוק אותו הדבר.
    שווי של שחקן הוא יחסי - אם ריאל חושבת שרוביניו שווה 40 מיליון יורו אז 25 מיליון יורו זו הצעה לא מספקת, ואם ויונייטד חושבת שרונאלדו שווה 100 מיליון יורו אז 60 מיליון יורו זו הצעה לא מספקת - גם אם הסכום הזה נחשב משמעותי יחסית למחירים של שחקנים אחרים בשוק.

15. Pipe Member

מחצית ראשונה בבייג'ין ומרסלו מבצע הרבה פעולות התקפיות טובות, מבשל שער ולא עשה טעות אחת בהגנה. נשמע דמיוני? לא, ככה זה כשהוא משחק מול נבחרת קולג'ים שמרכיבה את הנבחרת של בייג'ין לאולימפיאדה. העיקר שנדבר יעקובי כבר גמר פעמיים.