אני ראיתי אותו עוד כשספרד הצעירה זכתה באליפות אירופה לפני שהוא עלה לבוגרים בולנסיה לפני כמה שנים, אז ? אני לא יודע איך בדיוק אתה עוקב אחריו, לפי אילו קריטריונים אתה קובע האם בלם הוא טוב או לא, אבל מי שבאמת מבין כדורגל ויודע גם לראות איכויות של שחקני הגנה אמור לחשוב אחרת. הסקאוטים ל כל הקבוצות הגדולות בעולם לא מבינים כלום? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אין ספק שמדובר בכשרון, גם אני טוען שיש לו נתונים להיות בלם מעולה. הוא גבוהה, עם משחק ראש טוב, אבל הוא צריך להשתפר בהרבה דברים. כמו שאמרתי, בעונה הראשונה שלו בולנסיה התרשמתי מימנו מאוד, חשבתי שהוא יהיה בלם הבא של ספרד, אבל מאז הוא הלך אחורה מאשר קדימה. אולי זה הבלאגן וחילופי המאמנים שהיה בולנסיה בשנים האחרונות, יכול להיות אני לא פוסל, הוא עדיין צעיר. אני ישמח לאכול תכובע עם הוא יצליח, מה שכרגע לא נראלי. בעונה שעברה הוא היה מזעזע.
xavi6 "מירקוזים? על מה אתה מדבר מר אקו? אתה ראית את פרדיננד אחרי שהוא חזר מהשעיית הסמים? כי אני כן, ותאמין לי-זה לא היה מראה מלבלב" באמת? פרדיננד חזר מההשעייה שלו לפני 4 שנים מה שאומר שאז היית בן 14 (והרי אתה הולך לצבא עוד מעט,נכון?) אז בוא תספר לי בבקשה מה ראית בגיל 14(כשיונייטד אגב דאז לא היתה משודרת בכל משחק כמו היום)מריו פרדיננד שחזר אחרי 8 חודשים שהיה מראה לא מלבלב.
סטרפורד, אני זוכר בזמנו הוא היה כזה זבל, שהכינו סרטון וכתבו "הבלם של מנצ'סטר" ביוטיוב. הוא היה גרוע ועשה טעויות מביכות. אתה רוצה להתכחש-סבבה, זאת לא הפעם הראשונה שאתה טומן את הראש בחול וחוזר על אותו חרא או מסרב להקשיב ולקבל עובדות. אולי אתה מבוגר כ"כ שאתה מעט סנילי ולא זוכר את פרדיננד כשחזר מההשעיה. אני זוכר, והוא היה זוועתי. עמי, לא קנבארו ולא נסטה שחקנים עם יכולת טכנית כמו מארקז, עם כל הכבוד. אני לא מסתכל אך ורק בבחינה ההגנתית, שגם שם הוא לא נופל מהם, אלה בכל הבחינות-מבחינה טכנית והתקפה הבחור עולה עליהם בכמה דרגות. לא סתם הוא היה קש"א. מלדיני? ובכן, ראיתי אותו לקראת סופו. בוא נגיד שמרקז הבלם הכי טוב שראיתי, מלדיני השחקן הגנה הכי טוב שראיתי. כל השאר-נופלים ממארקז. ובכלל, אתה תגיד לי מי לדעתי הכי טוב? ותפסיקו עם מלחמת החפירות "ממתי ראיתי את אלביול" זה לא מעניין אף אחד כמה משועממים הייתם לפני כמה שנים. תנו לו להוכיח על המגרש.
xavi6 אני מבין,את הקביעה החד משמעית שלך לגבי פרדיננד לאחר שחזר מההרחקה שלו בעקבות מסרטון ביו טיוב.... סנילי אני לא,את כל המשחקים של יונייטד ראיתי גם באותה התקופה ולא מנקודת מבט של ילד בן 14, אבל ולא בפעם הראשונה,אני מנסה אבל באמת שקשה לי להתווכח עם טיעונים כאלה משכנעים כמו שיש לך.
מתי אנשים יבינו שבעזרת סרטון יו טיוב אפשר להפוך את ראובן עובד לשחקן הכי טוב בעולם ואת ג'ון טרי לבלם ברמה של אבי סטרול? ממש יופי של אינדיקציה... אני מסכים שפרדיננד בשלוש השנים האחרונות טוב יותר מקודם לכן, אבל גם אז הוא היה נהדר, ולראייה הקריסה שלנו מהרגע שהושעה. וכן, היו לו כמה משחקים רעים ואפילו תקופה רעה (אני חושב שזה היה ב2005/06, לא בטוח), אז מה, למי אין? שחקן מדהים.
מאיפה צץ הוויכוח הזה של מארקז-פרדיננד? אחד ההזויים שהיו כאן בשנה האחרונה. והכי דבילי להוכיח שהאחד טוב יותר טוב מהשני, הרי זה לא דבר שבאמת אפשר להגיע איתו להסכמה. שווה בערך לוויכוח מי טוב יותר מבין מסי וכ.רואנלדו. אלביול הוכיח שהוא בלם עם פוטנציאל ואני משוכנע שלא לשוו הוא נקנה. העונה הטובה שלו הייתה לפני שנתיים, מאז הוא רק הדרדר יחד עם ולנסיה בעונה שעברה(לא האחרונה, זו שלפניה), ובעונה האחרונה היכולת שלו התייצבה. אני ציפיתי למגן ימני בדמות ארבלואה\מאייקון(הראשון נשאר ריאלי)ולהסטה של ראמוס לעמדת הבלם, אבל העברת אלביול סגרה את האופצייה הזאת. קשה להעריך שבמידה וארבלואה יבוא ראמוס יוסט לעמדת הבלם, משום שבסיטואציה כזאת נשארים על הספסל שלושה בלמים.(גאראי, אלביול, מצלדר) הכל מצביע על כך שהפסרדי יישחק בהרכב.
כן, קטע, היא כמעט כמו הקביעה שלך שהליגה האנגלית היא הטובה בעולם על סמך...עיניים וליגת האלופות. אה הנה התחלנו את הקטע של "אני בוגר"...בסדר הבנו שאתה זקן, אתה לא אמור להיות גאה בזה. אין לך ג'לי ירוק לאכול? איזה טיעונים אתה רוצה? אני זוכר אותו שהוא חזר מהשעיה והיה זוועתי והרבה גולים היו באשמתו. אני לא יכול להוכיח את זה כי זה קרה לפני 4 שנים ולמיטב ידיעתי לא שמרו סטטיסטיקות של מתי בלם עושה טעות, וגם ביוטיוב לדעתי הסרטון הורד, אז אתה יכול להסכים איתי או שלא. אם לא-תעלם לך, אתה לא נחוץ לנו כאן. תבינו, אני לא טוען שפרדיננד שחקן גרוע, נהפוכו, הוא באמת שחקן מדהים. רק טענתי שלכל בלם יש תקופה גרוע, ולרעיה פרנדיננד שחזר מההשעיה, וגם מארקז אחרי עונת הדאבל לאחר הגירושים עם אישתו והפציעות. אבל לדעתי, בלי קשר, מארקז מתעלה על כל הבלמים שראיתי...
מצחיקה אותי כותרת המשנה של הדיון: "ארבלואה ואלונסו בדרך" אז נכון שאתם רוצים אותם, אבל למה שלא תכתבו "ליברפול נתנו בנו, עכשיו אנחנו קונים אותם. חחח..." ??? טוב אולי זה מעצבן, לא מצחיק.
SGJC, מה הבבעיה שלך לעזאזל? באותו הקשר, חורחה ואלדנו התראיין היום ודיבר על כך שריאל מדריד רחוקה מלשלם את תג המחיר של ליברפול, שעל פי התקשורת תפח בימים האחרונים ל-50 מיליון יורו. הספרדי היה ועודנה החיזוק נחוץ ביותר שלנו, ואני חושב שאם על רונאלדו, קאקא ובנזמה נשפכו סכומי עתק, אין מנוס שעל אלונסו יישפך סכום מופרז. הפערים אמנם גדלו בין שני הצדדים, אבל אסור להתחשבן במקרה הזה, אנחנו זקוקים לו יותר מהשלושה ביחד. אני אהיה יותר ממאוכזב מההנהלה(אל תקראו לי כפוי טובה, כי זו ממש לא כוונתי)במידה ודווקא על התוצר החשוב ביותר היא תתחשבן ותסגור את האופציה בגלל פערים כספיים, הרי ברור לכולנו שפער של 10-5 מיליון דולר אינם בעיה כ"כ גדולה.
xavi6 חשבתי פעם נוספת לנסות ולדבר איתך על כדורגל אבל הבנתי שעדיף לדבר עם קיר כי הילדותיות שלך,הטיעונים הילדותיים שלך מנצחים כל ניסיון לדיון בוגר וענייני ושל כאלה שמבינים עניין, אני לא נחוץ פה אתה כותב...מעניין,אבל לאחר שנכנסתי היום לדיון הספרדי ולזה של ריאל מדריד הוא הפך להיות פעיל כמו שלא היה הרבה מאוד זמן, בכל אופן,אני אמשיך להיות פה מתי שאני רק רוצה, אתה לעומת זאת בקרוב מאוד תתחיל לעמוד דום,להסתדר בשלשות ולאכול הרבה הרבה חצץ בצבא בזמן שאני אראה כדורגל תוך כדי גירבוץ. בהצלחה.
אני מניח שחוסר ההתאמה בין כותרת הדיון למציאות. ארבלואה בדרך? אולי, אבל אנחנו רוצים כמעט כפול ממה שאתם מציעים. אלונסו בדרך? כפי שואלדנו אמר, העמדות של שתי הקבוצות רחוקות מאוד אחת מהשנייה ולאף צד אין כוונה להתכופף.