ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. Mr.Eko Member

התכוונתי שלפפה יש פוטנציאל להיות יותר טוב ממה שהוא עכשיו,לא התכוונתי למארקז.

2. xavi6 Member

מארקז תמיד היה ותמיד יהיה אנדיירטד. הוא לא שם גדול כמו טרי, ולא מהליים אותו כמו פרדיננד. ועדיין, יש לו הישגים יותר מרשימים מהם ולדעתי הוא בלם הרבה יותר טוב מהם, מכל בחינה למעט משחק הראש. אלוף אירופה פעמיים, בשתיהם היה הבלם מס' 1, קפטן נבחרת מקסיקו. להשוות אותו לאיזה בלם כמו פפה שיום טוב יום ככה וככה ובליגת האלופות מפשל כל פעם זה עוול. שפפה יקרע את הזוג נעליים שהוא בעט איתם בשחקנים ההם מחטאפה, נדבר.

מארקז הוא הבלם הכי טוב שאי פעם ראיתי. יותר מפויול, יותר מקנבארו, יותר מפרדינד וטרי. הוא הבלם הכי טוב בעולם, אבל הוא לא שם גדול. פשוט מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/09
  3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה יותר טוב מטרי ופרדיננד? היי, בוא לא ניסחף...

אבל אני מסכים עם השורה התחתונה פה, לריאל מדריד אין הגנה מספיק טובה גם אחרי הגעת אלביול. ראמוס חלש מאוד ולא יציב, מגן שמאלי אממ... לא קיים, פפה לא מספיק מרוכז הגנתית לדעתי ואלביול בלם חביב מאוד אבל לא וורלד קלאס.

ולמען האמת הכל מתחיל מתיאום ושיטה. אולי פלגריני יצליח להנחיל שיטת הגנה טובה יותר אבל אני בספק אם הוא יצליח איפה ששוסטר וראמוס נכשלו. מנג'ר למשל כמו בניטז היה יכול לעשות מארבעת השחקנים עליהם דיברתי הגנת ברזל, אני בטוח. אך כשפלגריני הוא המנג'ר אתם צריכים שחקנים טובים יותר.

4. Bensh Member

סוף סוף אתה נותן סיבה להסכים איתך
    מארקז לא נופל בשום אספקט לא מטרי ולא מפרדיננד. לפויול אין סיבה להשוות כי הם לא באותה נישה (כמו חלוץ שני, פויול בלם שני)

5. Mr.Eko Member

מארקז נופל מטרי ופרדיננד במירקוזים שלו(אפ אפשר לקרוא לזה ככה),מלבד זה הוא בהחלט לא נופל מהם. מארקז הטוב ביותר שאני זוכר הוא של 04-06 כשגם העונה הוא נתן משחקים ענקיים לצד שוב פעם פאשלות קטנות שלו. לא סתם הוא כשהוא בהרכב בארסה מגיעה פעמיים לגמר הצ'מפיונס (להוציא את ההדחה מול ליברפול לפני שתי עונות). אני לא אתחיל לפרט פה על היכולות שלו כי אין טעם אבל כמו ש-bensch ציין כבר פיקה לומד יותר ויותר ממנו ונתין לראות את זה ביציאה שלו קדימה,בחוכמת המשחק,משחק הראש,תיקולים נהדרים.

6. Champions league Member

עונת ההעברות רק החלה כך שבוא נחכה ונראה מה יקרה במהמשך .... אני לא חושב שפלרגיני או פרז סיימו עם ההגנה בכך שקנו את אלביול.
    אתה אומר שפפה לא מספיק מרוכז , לדעתי אני חושב שהוא יהיה פי כמה וכמה מרוכז אחרי שהוא יחזור ממהשעיה מכמה סיבות כמו מאמן חדש, שחקנים חדשים כמו רונאלדו וקאקא שיתנו לו מוטיבציה לשחק. אני דווקא חושב שכשפפה יחזור הוא יתן בראש.
    מבחינת אלביול הוא אחלה בלם , לא פרדיננד ולא טרי אבל בעל פוטנציאל גדול. קח לדוגמא את פיקה שף אחד לא הבין את הרכישה הזאת שנה שעברה , כלומר אף אחד לא חשב שהוא יהיה שחקן הרכב ובטח שלא אחד מהבולטים, שלהזכירכם פרגוסון יבש אותו על הספסל לפני שתי עונות ואף אחד לא ידע עליו כמעט, והשנה השחקן הזה היה פשוט מעולה בלם טוב שתורם גם להתקפה עם משחק הראש.
    שנעבור לראמוס ? ? ? ראמוס שחקן ענק ואני חושב שפי אלף יותר טוב מאלבס כששניהם בשיא. השנה הקבוצה נראתה על הפנים, ראמוס לא יכל לעשות כלום ולא לתרום כלום כאשר אין מרכז שדה כמו שצריך והגנה נוראה נהוא היה פשוט חסר אונים, אני לא חושב שיש מגן בעולם שאם הייתה שם אותו במקום ראמוס הוא יה מסתדר גמו שצריך והיה נראה טוב .
    כולם שופטים אותו לפי העונה , תיזכרו בו חפני שתי עונות איזה תותח הוא היה , השנה כאשר מסדרים את הקבוצה ועושים סדר בבלגאן אני בטוח שנראה אותו נותן תפוקה עצומה ונשמע עליו עונה הבאה כאחד המגנים הטובים בעולם .
    עמדת המגן השמאלי אני לא יכול לדבר עליו כל כך כי היינצה עושה הגנה די טובה התקפה לא משו כלומר אין בו איזה חסרון פשוט עושה מה שצריך לעשות. אם נקנה קשר מרכזי 50/50 אני חושב שנוכל גם להסתדר איתו בלי לקנות רכש חדש לעמדה זו.
    אל תשכחו שיש לנו את גאראי בלם מצויין בעל פוטנציאל אדיר ואם ישאר תהיה תחרות בינו לבין אלביול על מקום בהרכב, מרסלו גם לו יש פוטנציאל אדיר ,ככה אני חושב , קצת אימנונים וטירטורים וקצת חפירות שצריך לעשות הגנה הוא יהיה מגן שמאלי מצויין שתורם להתקפה ועושה הגנה טובה .
    בואו נסכם את זה בכך שלעונה הבאה ההגנה דיי מסודרת וצריך לראות מה יהיה הרכש הבא ואיך הולך במשחקי טרום עונה.

7. Ohad_Glr Member

קנאברו של המונדיאל לוקח כל בלם שדרך אי פעם על מגרש הכדורגל. בכלל, אני בדעה שבנוגע לבלמים אין כמו האיטלקים.

אבל האמת שלא בשביל זה הגבתי. רציתי להגיד רק שאני לא מבין אתכם. כשריאל מביאה את רונאלדו וקאקה אתם מגיבים ואומרים שלא צריך להביא כוכב. אלה צריך להביא שחקן עם פוטנציאל שיתפתח בתוך הקבוצה (לדוגא- די מריה). כשריאל מביאה בלם שאמור להפתח ולהשתפר (אלביול) אתם מגיבים שלא מביאים שחקנים טובים מספיק.

אז מה בדיוק ריאל צריכה לעשות? לשלם 50 מ' יורו ולהנחית את וידיץ' (סתם דוגמה, לא להיטפל לשם) בברנבאו או להביא בלם ספרדי, צעיר ועם פוטנציאל שישחק ויתפתח ליד פפה?

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/09
  8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום בעיה עם להביא כוכבים כל עוד הם רכש של המנג'ר והוא חושב שהם נחוצים וכמובן במחירים שפויים פחות או יותר.
    כשהנשיא בוחר את מי לרכוש ועושה זאת מטעמי מרצ'נדייס וה'שם' שזה יוצר לקבוצה זו בעיה.

לא אמרתי שלא היו צריכים להביא את אלביול, הוא אחלה בלם אבל הוא לא יכול להחזיק את ההגנה של ריאל מדריד לבד. אני חושב שפפה מוערך פה יותר מדי, מה זה יתפתח ליד פפה? גם הפורטוגזי לא וורלד קלאס וצריך להתפתח בדיוק כמוהו. וכשראמוס נראה כמו שהוא נראה ושאין מגן שמאלי, אז אלביול לא יכול להחזיק הגנה שלמה.

9. xavi6 Member

מירקוזים? על מה אתה מדבר מר אקו? אתה ראית את פרדיננד אחרי שהוא חזר מהשעיית הסמים? כי אני כן, ותאמין לי-זה לא היה מראה מלבלב. לכל בלם את העונה-שתיים גרוע שלו, למארקז זה קרה פעם אחת, הוא היה פצוע המון בעונה הזאת והיתגרש מאישתו. עדיין מבחינתי הוא הבלם הטוב בעולם. אתם יכולים להסכים ויכולים שלא. יש לו רזומה וקריירה מאוד מרשימה אבל הוא אף פעם לא היה כה מפורסם כמו קנבארו במונדיאל. הוא מנהיג לבדו את הגנת מקסיקו, פרדיננד וטרי ביחד לא מסוגלים להעמיד הגנה אנגלית ראויה. הוא לוקח שתי גביע אירופה, טרי נכשל כל שנה. פרדיננד יכול לסמן לעצמו וי לפחות בזה.

האמת בתור אחד שצפה באלביול העונה, מדובר בשחקן מעולה. הוא ופפה ישלימו אחד את השני, אף אחד לא יגדל לצד אף אחד.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ירדן, גם יא יא טורה לקח שתי אליפויות אירופה, זה אומר שהוא יותר טוב מאסיין? אטו לקח שתי אליפויות אירופה, אז הוא יותר טוב מוייה או טורס? איזו מין השוואה זו?

11. xavi6 Member

טורה לא לקח 2, הוא לקח אחת, ולדעתי הוא לא פחות טוב מאסיין. אטו לקח שתי גביעי אירופה, אבל טורס לקחת את היורו לבד וגם וייה היה מלך השערים בטורניר הזה. אני סה"כ אומר שלבחור יש תארים ברזומה שיש לו חלק גדול בהם ואנשים עדיין רואים בו כבלם פחות טוב מהם.

12. riquelme1 Member

עזוב אותו, הוא אוהב להגזים בשחקנים שהוא מאוהב בהם. מארקז בוודאי לא הבלם הטוב בעולם, אין ספק שהוא בלם גדול והיה הברקה של רייקרד שהביא אותו ממונאקו, מארקז בכלל התחיל את הקדנציה שלו בבארסה בתור קשר אחורי, אחר כך רייקרד העביר אותו להיות בלם. אין ספק שהוא אחד השחקנים הכי חכמים שיש היום בכדורגל העולמי, קורא משחק מצויין, תיקולים מדובר בבלם מצויין 1-5 הטובים בעולם, בוודאי לא הכי טוב בעולם ובוודאי לא הכי טוב שראה אי פעם ירדן(מאלדיני, נסטה..קאנברו בשיאו, תעשה לנו טובה.

13. JR-Riquelme Member

אני חושב שאם תשימו את מארקז ביונייטד במקום ריו הם במקרה הטוב יקחו את הגביע האנגלי.
    לא נראה לי שרפא החביב יכול להנהיג הגנת ברזל כשאין לו קישור שמחזיק 90% מהזמן.

14. david silva Member

הרבה מאד אנשים חושבים שבלם טוב הוא אחד שמשחק בקבוצת צמרת שתמיד מתומדדת\לוקחת תארים.
    מעט מאד אנשים יכולים לראות בלמים איכותיים כשהם משחקים בקבוצות עם קישור חלש ומגנים חלשים.

אלביול הוא בלם מהרמה הגבוהה ביותר בעולם, כי שוב, מי שמבין באמת כדורגל ועוקב אחריו במשחקים של ולנסיה והנבחרת יכול לראות את זה.

15. riquelme1 Member

שוב אתה חושב שרק אתה רואה את אלביול, אני עוקב אחרי אלביול מהתקופה שקיקה העלה אותו מהנוער לקבוצה הבוגרת, דווקא בשנה הראשונה הוא מאוד הרשים, ונירא כמו בלם מבטיח. יש לו את הנתונים, אבל מאז הוא רק הלך ודעך, לא סתם ההגנה של ולנסיה העונה הית גרועה, הוא לא מהיר במיוחד, הוא לוקה מאוד בשמירות שלו, מה גם שהוא בלם ממש לא טכני, מסוג הבלמים שמעיפיים ישר כדורים למעלה. דרך אגב, הוא כבש העונה 3 שערים עצמאיים.

לדעתי, תוך משחק או שתיים בריאל יבינו שהוא לא יכול להחזיק להם את ההגנה.

ברמה הגבוה ביותר? הצחקת אותי...