חדשות נוספות: * דויד ויאה לא מוכן לוותר כל-כך מהר על הגעתו לריאל מדריד. באס נכתב שסוכנו של ויאה, לואיס טאמארגו, הגיע היום למשרדים של וולנסיה, כדי ללחוץ על יורנטה, נשיא וולנסיה לסיים את הסיפור עם ויאה. טאמארגו חזר שוב על כך שויאה רוצה לעזוב רק לריאל מדריד, ואף הוסיף שלשחקן יש סיכום בעל-פה עם הקבוצה לחמש שנים, וכל מה שצריך להשלמת העיסקה זה האישור שלו. * ריאל מדריד החלה כבר למכור את החולצות החדשות שלה לקראת העונה הבאה. בינתיים הקבוצה הוציאה למכירה את החולצות של ראול, קסיאס וסרחיו ראמוס. עוד נכתב שרונאלדו יתבקש להחליט תוך מספר ימים איזה מספר הוא מעדיף על החולצה - מספר 10 כמו הפורטוגלי הקודם ששיחק בקבוצה - לואיס פיגו, או את חולצה מספר 9 של סביולה. http://img194.imageshack.us/img194/2079/1245413443extrasalbumes.Xxx * למעוניינים - מספר תמונות של המדים החדשים שלנו
לא הבנתי איך זה עובד, האם בגלל שהוא כוכב, שניידר צריך לוותר על החולצה שלו? איך ומי מורה על שניידר לעשות זאת?
לאחר פגישה בין סוכנו של ויאה לולנסיה בה ניסה לקדם הסוכן את העברתו של החלוץ לריאל מדריד יצאה ההודעה הבאה: "ויאה אינו למכירה". הסאגה הזו מתחילה לעצבן אותי..
ומה הקשר בין הדברים? הקבוצה שלי מעצבנת אז אסור לי להתעצבן מדברים אחרים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
ארז, עשו את הבחור במושב האחורי של האוטו, עזוב. מתוסכל מההורים, לא מתפקד מינית, אלוהים יודע מה-הוא מנסה להוציא את זה ולהיות מצחיק על הפורום. הכל תרגיל של פלורנטינו, והכותרת במארקה בהחלט עוזרת לו. תהיה רגועים, וייה שלכם.
ההתפתחויות בסאגת ויאה בהחלט לא מעודדות, אין ספק, רצינו לקום בבוקר ולקרוא שויאה חתם תמורת 4 מיליון יורו ופיסטוק, אך המציאות יותר מסובכת או ליתר דיוק - ולנסיה יותר מסובכת. אני נשאר אופטימי ומאמין שאת הקיץ ויאה יסיים בלבן של מדריד, לא כי אני אחד מילדי-פלורנטינו (ותאמינו לי, אני לא) אלא כי אני אופטימי ומאמין שאני קורא את המציאות נכון. בולנסיה אומרים שויאה לא למכירה, so what? במינכן אומרים שריברי לא למכירה ובכל זאת אף אחד מאיתנו לא יהיה מופתע אם הצרפתי יסיים את הקיץ במנצ'סטר, מדריד, ברצלונה או לונדון. אנחנו פאקינג ב-19 ביוני, לולנסיה יש עוד מספיק זמן ללבוש את חליפת האיומים שלה ולהרגיש טוב עם עצמה. האם בסופו של דבר ויאה ישחק בריאל מדריד בעונה הבאה? לא בטוח, אך כפי שכתבתי, אני נשאר אופטימי.
סניידר:"אין לי שום כוונה לעזוב את ריאל מדריד" http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/06/1245463061.Xxx ההולנדי שהגיע לפני שנתיים תמורת 27 מליון יורו, אומנם נמצא ברשימת ההעברות לפי התקשורת, אך הוא השחקן עם הסיכויים הגבוהים ביותר להישאר בקבוצה מבין אלו ששמה(ואלדאנו ופרז לא החליטו עדיין במאה אחוז מה מתכננים לגביו), ומבחינתו הוא ממשיך בריאל מדריד כרגיל ואין לו שום כוונה לעזוב. הוא להוט לקחת חלק בפרוייקט החדש ולא חושש מתחרות. סניידר שנמצא כרגע בחופשה, מצא אתמול זמן להתראיין ואמר:"אף אחד לא דיבר איתי או נתן לי רמזים להבין שאני לא רצוי, ואין לי שום כוונה לעזוב את הקבוצה שהיא כמו הבית שלי. אני להוט להשתלב בפרוייקט החדש של פלורנטינו ולעזור לקבוצה לזכות בתארים. אני מאוד רגוע לגבי עתידי". השחקן הוסיף שהוא מאוד מופתע ממה שקורה בקבוצה - מהשחקנים הגדולים שנחתו כאן וגם מהמהירות שבה הם הגיעו, ומבחינתו זה בכלל נהדר לשחק עם שחקנים גדולים כאלו כמו רונאלדו וקאקא - "לשחק לצידם של קאקא, רונאלדו רו ריברי, זו גאווה גדולה עבור כל שחקן. הגעתו של פלורנטינו פרז נותנת למועדון את העזרה לה הוא זקוק כדי לחזור להיות הטוב בעולם, הוא טוב מאוד עבור הקבוצה. אני בכלל לא מפחד מהתחרות ואני רוצה לסייע לריאל מדריד לחזור למקום שהיא ראויה להיות בו". * היום באמת יבש בגזרת המלפפונים. לפי המארקה, ריאל מדריד החלה במשא ומתן עם זלאטן וסוכנו אמש היה בספרד. אבל בל נשכח שיהיה מאוד מסובך לרכוש אותו מאינטר. ----------------------------------- טוב מאוד לשמוע את סניידר להוט ובעל מוטיבצייה אדירה להשתתף בפרוייקט, הוא לא מוותר מראש ולא רואה את הבאת השחקנים האחרים כפחיתות נחרצת במעמדו. אני גם באמת חושב שהוא ההולנדי שהכי קשה לוותר עליו בדרך כלשהיא, משום שלמרכז השדה מאוד מסובך להביא עוד שחקנים והוא באמת נתן עונה ראשונה מעול בשורותינו. אולי לולא הפציעה הוא גם היה ממשיך להותיר את הרושם כאילו הוא מסוגל לשחק כקשר 50-50. אני מקווה שהקבוצה תתפנה לרכישת שחקנים בעמדות האחרות ובינתיים תעזוב בשקט את עמדת החלוץ. אני רוצה לראות התקדמות עם ארבלואה, בטח כשליברפול תרכוש את ג'ונסון, ואולי גם חשיבה על בלם או קשר מרכזי.
ע"פ ה'אס' דויד ויאה עדיין מאמין שהוא יגיע לריאל מדריד. השחקן הסביר לראשי ולנסיה שברצונו לעזוב למדריד והוא אינו מתכוון לבזבז זמן, מייד לאחר תום גביע הקונפדרציות הוא יטפל בנושא. ידיעה נוספת משעשעת מה'אס', ריאל מדריד כידוע הציגה את החולצה הרשמית. ב'אס' מדווחים שבחנות הרשמית נמכרות רק חולצות של קסיאס, ראול וראמוס. האם ריאל לא מוכנה להתחייב על הישארותם של האחרים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ------ אמרתי זאת מהרגע הראשון לפני כמה חודשים כאשר נכתב על גירוש הולנד ממדריד, שיעיפו את כולם חוץ מאת סניידר. יש משהו בשחקן הזה שגורם לך לאהוב אותו, וזה לא רק היכולת על המגרש, אין ספק שהיא עוזרת אבל הראיונות האלו בהן הוא חוזר פעם אחר פעם על רצונו להישאר בקבוצה - פשוט להתאהב בו. בקשר לפן המקצועי, באופן תיאורטי סניידר עוד עשוי למצוא עצמו בהרכב לצידם של קאקה ורונאלדו ב4-2-3-1, המערך הזה לא זר לו כלל, למעשה - לאורך היורו האחרון (ותסכימו איתי שהוא היה נהדר ביורו האחרון) הוא שיחק במערך כשזה, כאשר הוא על תקן השחקן בצד שמאל, כאשר רונאלדו בימין וקאקה באמצע - אין סיבה שגם במדריד זה לא יעבוד (מלבד הפציעות שלו כמובן). דבר נוסף שאני לוקח איתי מהראיון הזה הוא שהבחור לא ייפחד להיות שחקן רוטציה, ומבחינתנו זה נהדר. לא להרבה קבוצות ישנן את האפשרות להציב שחקן כמו סניידר כשחקן רוטציה ולא כשחקן הרכב קבוע. אני רק מקווה שיחליטו שלא לוותר עליו.
כפי שדיווח דור מקודם, ריאל מדריד החלה במו"מ עם ועל זלאטן, עכשיו יוצאים לאור עוד פרטים וה'אס' מצטרף למארקה ומדווח על הסוגייה הזאת גם הוא. מתוך המארקה: פלורנטינו פרז, מיגל פארדסה וחורחה ולדאנו העלו את שמות המועמדים לחיזוק החוד לאחר שולנסיה נסוגה החחלטתה למכור את ויאה. הדיבורים היו על בנזמה, זלאטן, פורלאן ונגרדו. השלושה נפגשו עם מינו ראיולה (סוכנו של זלאטן) ושוחחו בסוגיית זאלטן. זלאטן מעוניין לשנות אווירה ולעזוב את איטליה לאחר שנתיים ביובנטוס ושלוש באינטר. את הרצון שלו הוא כבר חשף בפומבי: "ארצה לשחק בליגה הספרדית". מוראטי, נשיאה של אינטר, צפוי לדרוש הרבה כסף עבור החלוץ, אבל התעניינות של מוריניו במשחק משחקני ריאל מדריד עשויה לשנות את אופי העיסקה. מוריניו מתעניין במאמהדו דיארה, ווסלי סניידר, אריאן רובן וגונזלו היגוואין. ישנם גם דיבורים על בנזמה כאופצייה חלופית (גם של ריאל וגם של אינטר). מתוך ה'אס': סירובה של ולנסיה למכור את ויאה מאלץ את ריאל מדריד לחפש אחר תחליף. ע"פ הסקיי ספורט שמו של זלאטן איברהימוביץ' עלה כמטרה לאחר שנדמה שאופציית ויאה ירדה מהפרק. איברהימוביץ' שמחוזר ע"י כמה וכמה קבוצות אירופאיות גדולות כמו ברצלונה ומנצ'סטר יונייטד יקר מאוד. עכשיו, כשהמטרה העיקרית (ויאה) נדחתה, נראה שריאל מדריד תתעניין מחדש בזלאטן. בכל מקרה, יהיה לו קל לזכות בשירותיו של הקראק השבדי. קבוצה שתרצה בזלאטן תצטרך לרצות גם את מוראטי וגם את החלוץ בהרבה מאוד כסף. היום דווח שמוריניו שם לזלאטן דד-ליין שלאחריו הוא אינו יסכים למכור אותו, ה-12 ביולי. נציג של אינטר, נמצא כרגע במדריד על מנת לדון בהעברתו של זלאטן אך גם בזאת של שחקן נוסף, מאייקון. ------ עוד לא גיבשתי דעה בנושא, המחיר הגובה (מזומנים + שחקנים) מרתיעים אותי כרגע ואני עוד לא יודע איך לאכול את זה. אבל לגבי דבר אחד גיבשתי דעה כבר מזמן, אין אף שחקן בעולם - שצריך לוותר על היגוואין בשבילו. אני מפחד מאוד מפרז ומהצעדים שהוא נוקט, בכל אחד ואחד מהם יש מידה רבה של סיכון. זאלטן חלוץ נהדר, הוא עשוי להיות תוספת כוח משמעותית אבל הגעה שלו מעלה אצלי לא מעט סוגיות ובעיות. איך בדיוק משלבים אותו, את קאקה ואת רונאלדו באותה שנה? אולי פתאום האגו כן ישחק תפקיד בריאל מדריד? האם ריאל מדריד יכולה לעמוד בהוצאה של כ"כ הרבה כסף (לא לשכוח את המשכורות האדירות..) בקיץ אחד? נכון לעכשיו הנטייה שלי היא לקוות שהעניין הזה לא ייצא לפועל. יש לנו לפי דעתי יותר מה להפסיד מאשר להרוויח.
להביא את זלאטן יהיה צעד משמעותי לקבוצה הזאת. חלוץ ברמה הזאת לדעתי זו משאלה משמיים. בארסה כבר לא תיהיה יריבה לנו. השאלה אם הוא יבוא, אסור לתלות תיקוות רבות מידי כי כמו עסקת הכישלון עם וייה הכל יכול לקרות כאן. ( רק נקווה שזה יקרה לטובתנו)
אני לא יודע איך המצב אפשרי מבחינה כלכלית, אבל הגעה של איברהימוביץ' תעלה את הקבוצה שלנו רמה אחת למעלה. הוא פשוט חלוץ מושלם, שילוב שלו ושל היגוואין למשל יכול להיות השילוב הכי פורה באירופה. אבל קשה לי להאמין שהוא יגיע אלינו כי אינטר לא תוותר עליו בקלות. אבל האופציה היותר ריאלית לדעתי מאינטר היא מאייקון, המגן הימני הכי טוב בעולם לדעתי, תהפוך את חוליית ההגנה שלנו לחזקה ודינמית יותר מתמיד.
הגעה הן של וויאה או הן של זלאטן מורידה באופן אוטומטי את היגוואין בהיררכיה, כך שאין הבדל גדול. אם היגוואין ייכלל בטרייד העברה עם השוודי, אני כבר אעדיף את אופציית פורלאן. מוראטי לא יעשה חיים קלים לפרז ואני חושש שהיגוואין עשוי לשחק בעסק הזה קלף מיקוח, שכן אינטר כבר הביע התעניינות ואני מניח שתנסה להסדיר עסקה שתכלול אותו, ועם הטירוף של פלורנטינו הכל יכול להיות. אני לא רוצה לדמיין מצב שהיגוואין נמצא מחוץ לקבוצה, למרות שאני רגוע כרגע משום שזה רחוק מלהיות ריאלי אבל בכל זאת, כמדובר במטורף הזה הכל אפשרי כפי שצינתי לעיל. חוץ מזה - אני בדעה שבמידה ו-וויאה ירד באופן סופי וחתום מן הפרק, הבאת חלוץ היא בונוס בלבד. הרי בלאו הכי המחיר של זלאטן אמור להיות גבוהה פי שניים מזה של וויאה, וברור לכולם מי מהשניים מתאים יותר(אני יודע שתחלקו עליי בעניין הזה, אבל כך לפחות אני רואה את הדברים. צירופו של זלאטן לרונאלדו וקאקא כצוות גלאקטי מפחיד אותו יותר מאשר צירופו וויאה. מה גם שמבחינה מקצועית ההבדלים מינורים, כאשר היתרון המשמעותי אצל וויאה הוא היותו ספרדי.) אני נשאר אופטימי לעת עתה במקרה של וויאה, למרות שהסאגה נמצאת במגמה שלילית מבחינתנו, חשוב לזכור שיש כמה דברים שמשחקים לטובת הקבוצה והם הסירוב של וויאה לערוק לאנגליה והרצון לשחק בריאל מדריד, בנוסף לכך שיורנטה זקוק לחתוך קצת מהחובות של המועדון המתרסק שלו בעזרת המזומנים של פרז.
מחזק את הדברים שלך. אני רק רוצה להדגיש את המשפט: אני בדעה שבמידה ו-וויאה ירד באופן סופי וחתום מן הפרק, הבאת חלוץ היא בונוס בלבד. אני מעוניין להחזיר אתכם לשתי פיסקאות שכתבתי לפני מספר שבועות,
ההבדל המהותי בין השניים, הוא כמות השערים, זלאטן הוא לא הסקורר שחסר לנו, אלא וויאה. לעומת זאת, זלאטן הוא מאין חלוץ שמשתתף במהלכי המשחק יותר מהקיצוניים, בדיוק כמו היגוואין, כך ששיתוף פעולה כנראה לא נראה בין השניים, הם ממש אותו סוג של חלוץ, לא סתם אינטר שמה עליו עין.