ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. Cup of Tea Liverpool, UK

וואו.. זה סופי, רשמי ובטוח הדברים האלה?
    קחו את כולם מצדי רק לא את אלונסו. אנחנו חייבים להשאיר אותו.

2. Raulito Madridista

"ריברי? - לפחות מאה מליון יורו"

באיירן מינכן לא מוכנה לתת לריברי לברוח בכזאת קלות. לדברי העיתון הגרמני, 'הבילד', המנהל הכללי של המועדון דורש על ריברי לפחות מאה מליון יורו. על פי הדיווחים, בשבוע שעבר הציעה צ'לסי 50 מליון יורו עבור ריברי, והתגובה של באיירן הייתה - "בעבור הסכום הזה, צ'לסי תקבל רק רגל אחת שלו". הדובר היה אוליס הנס רומינגה שהוסיף:"אני כבר שמעתי שריאל מדריד מוכנה להציע 125 מליון יורו על קאקא, אז עם כך, על ריברי אנחנו דורשים לפחות מאה מליון יורו. אבל אני לא רוצה להציג שום מחיר כי אנחנו רוצים להשאיר אותו גם בעונה הבאה בכל מקרה".

-----------------------
    אם זה המצב בקשר לריברי, לדעתי חייבים ללכת על אופצייה דוד סילבה. אני מעדיף שהקבוצה תקנה שלושה או ארבעה שחקני חיזוק ראויים אבל פחות נוצצים(מגן שמאלי, קשר התקפי וקשר אחורי)מאשר לבזבז כל-כך הרבה עבור שחקן אחד, ולא משנה כמה הוא מדהים. ההצהרה הזאת גורמת לי להיות מאוד פסימי בכל הקשור להבאת ריברי, וככה אני חושב גם בכל הקשור לקאקא.

בנוגע לעמדת המאמן - פלגריני עשה עם ויאריאל את המקסימום. בכל עונה הוא קידם אותה עוד צעד במעלי הטבלה והשיא היה בעונה שעברה כשהקבוצה סיימה במקום השני. אני חושב שמדובר במאמן לא רע בכלל שכבר הוכיח את עצמו, מאמן שדוגל בכדורגל התקפי(אני דיי אהבתי את צורת המשחק של הצוללת - הרבה מסירות וכדורי עומק מעניינים ולא מהלכים אישיים) וגם בחיבור של הקבוצה. ריאל מדריד של השנה היא לא קבוצה אלא אוסף של 11 שחקנים שכמעט כל אחד רוצה(או לפעמים לא רוצה) להציל את המולדת לבדו. אין אופציות ראויות יותר שהן ריאליות, אז אני אשמח אם המינוי יתבצע, וככה זה נראה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/09
  3. Gnus Avenue Member

תאמין לי, שברגע שהנהלת באיירן מינכן תקבל הצעה של 55 מיליון יורו+, הם יקחו אותה כמו גדולים. פרנק ריברי לא שווה 100 מיליו יורו, אני לא חושב שנולד השחקן ששוה 100 מיליון יורו. אולי הנס יכול לדבור כמה שהוא רוצה, כי אף קבוצה הגיונית לא תשלם על שחקן 100 מיליון יורו, והוא לא יכול להשאיר את ריברי בכוח. לכן, אני חושב שבעונה הבאה ריברי יהיה שחקן ריאל מדריד.

4. REAL MADRID Member

הקשקשת בבאיירן מינכן לא מדאיגה אותי יותר מידי. ריאל מדריד, על שלל מגרועתיה בשנים האחרונות היא שדרוג מקצועי עבור פרנק ריברי והזדמנות להוכיח עצמו כאחד מהגדולים באמת. בגרמניה מצטטים את המנהל הכללי של באיירן שאומר שריברי לא יימכר תמורת פחות מ-100 מיליון יורו, קשה לי להאמין שהוא באמת מאמין בזה. למנצ'סטר יונייטד ישנה אפשרות לעצור את רונאלדו מלעבור לריאל מדריד, יש לה את הכלים לעשות זאת, הכלים של באיירן מינכן דלים הרבה יותר ועושה לי הרושם שגם אוהדי הקבוצה הפנימו בצורה כזאת או אחרת את המצב. אנחנו (האוהדים) נמצאים בטראומת פוסט-רונאלדו לפיה אנחנו ממהרים לעבור מהשם הראשון לשני עקב מכשול קטן עם הראשון עקב החשש להעביר קיץ שלם כמו אשתקד ולהישאר קרח מכאן ומכאן, אני רגוע פחות או יותר. גם בבאיירן מינכן יודעים שריברי לא שווה 100 מיליון יורו ולכל ברור שאם תהיה עסקה בסופו של דבר היא תיסגר על 50 מיליון בערך. אם קאקה עליו אוליס הנס רומינגה דיבר כשחקן שהוצע עליו 125 מיליון מדוברים סכומים של 65 מיליון יורו אז ריברי שווה לכל היותר 50 מיליון יורו. לא צריך להתרשם יותר מידי מהמשפט "תמורת 50 מיליון יורו תקבלו רגל אחת של ריברי", לכולנו זכורים הדברים של דל נידו לפיהם תמורת 25 מיליון יורו הוא ימכור לברצלונה רק את השרוכים של אלבס.. לכולנו זכור איך זה נגמר.

אני מאוד לא רוצה להתאכזב בעניין הזה אבל אני כ"כ אשמח לראות את פלגריני מוצג לצידו של פלורנטינו פרז. אני זוכר אי שם באפריל כשהשם שלו עלה לראשונה כתבתי על הרצון שלי לראותו על הקווים, אין ספק שהוא פחות טוב מונגר אך רק בודדים באמת האמינו שהצרפתי ינטוש מפעל חיים בשביל המיטה החולה של פלורנטינו. בהתחשב באופציות פלגריני הוא האופציה הטובה ביותר. הוא הפך את ויאריאל לקבוצה השווה ליותר מסכום חלקיה והוכיח שעל אף שאינו מאמן בעל שם גדול יש לו את האופי להתמודד עם כוכבים (ע"ע ריקלמה). השנה ויאריאל שלו סבלה מהמון פציעות וחוסר מזל ורק על כך שהצליח לקחת סגל פצוע ופגום מטבעו ולהוביל אותו לצמד מפגשים נגד ארסנל בחצי הגמר השניה - מגיע לו כל הקרדיט שבעולם. שוב, אני מאוד לא רוצה להתאכזב פה..

אני יחסית מופתע מהשם העולה ויורד של קאקה. עם פלורנטינו יצליח להנחית את הברזילאי בקבוצה הוא צריך לכתוב ספר על איך הופכים 'לא' ל'כן', איך מוציאים ממילאן את השחקן הטוב ביותר שלה על אף כל הצהרות הנאמנות שחזרו על עצמן שוב ושוב. כל הסיבות הללו גורמות לי להיות מאוד סקפטי בעניין הזה, בורדו רכשה את גורקוף כך שחזרתו של הצרפתי למילאן (על חשבון קאקה) ירדה מהפרק, אני פסיבי בכל הנוגע לקאקה והאמת? אני מעדיף את זה ככה. קאקה, על אף היותו שחקן ענק, יבלע חלק ניכר מתקציב הרכש של ריאל מדריד לקיץ הקרוב (קראתי איפשהו שהתקציב יהיה כ-300 מיליון יורו אך מאוד קשה לי להאמין לזה) ולמרות שהיותו קראק ענק ושחקן כשרוני ביותר (דבר שריאל זקוקה לו בדחיפות) אך הוא אינו קשר 50-50, אינו קיצוני ואינו חלוץ. הגעתו אינה פוטרת אותנו מהגעת שחקנים לתפקידים אחרים והפחד שלי שפלורנטינו יראה עצמו כפטור.. קראק זה קראק..

אם אמרתי שאיני מעוניין להתאכזב עם פלגריני, אותו דבר תקף כלפי צ'אבי אלונסו. מאז שהשם שלו הוזכר בקיץ שעבר כמועמד להצטרף הוא לא יוצא לי מהראש (עד שהצלחתי להוציאו לאחר המעבר מסוסיאדד לליברפול) ואני מפתח אופטימיות די גבוהה בנושא. הסכומים אשר אוהדי ליברפול דיברו עליהם יצרו בי תחילה קצת ספקות (מישהו אמר לי על 40 מיליון ליש"ט) אך מהר מאוד חזרתי לקרקע והבנתי שיש סיכויים גבוהים שהעסקה תסגר על 25-30 מיליון יורו כאשר המחיר עוד עשוי לרדת אם הקבוצה תכלול את גבריאל היינצה (שהיה אמור לעבור לשורותיה בקיץ בו הגיע אלינו) או את נגרדו. אלונסו מסוגל להתאים עצמו למערך של 4-4-2 ולהיות כקשר 50-50 אך כמו כן מסוגל להתאים עצמו למערכים יותר התקפיים. הבעיטה שלו מרחוק היא משהו שלא זכור לי בריאל מדריד של השנים האחרונות ויכולת ניהול המשחק שלו (התלבטה בעיקר כשג'רארד היה פצוע) מעוררת השראה.

האולטימטום עליו מדובר לפיו פרז יציע מקסימום 35 מיליון יורו עבור דויד ויאה אך יציב את דויד סילבה כמטרה עיקרית נראה לי מוזר במקצת. דויד סילבה שחקן נהדר וראינו איך ולנסיה מתקשת לשחק מסודר מאז פציעתו אך הוא לא בדיוק קיצוני כמו שאנחנו זקוקים לו ולהעדיף אותו על פני ויאה.. מוזר לי. מכסת החלוצים של ריאל מדריד אמנם מלאה למראית עין אך ממבט קרוב (למעשה אפילו ממבט רחוק, מאוד רחוק) מתגלים לא מעט חורים הנקראים הירידה ביכולת של ראול, אי המוכנות של היגוואין להוביל לבדו, הפציעה של רוד, האנמיות של הונטלאר והארגנטינאי החביב הזה.. חאבייר משהו.., זה נשמע מאוד קפיטליסטי, שחצני, מתנשא, איך שבא לכם אבל אני מאמין (או שאולי רוצה להאמין) שאין שום צורך בבחירה בין השניים.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx היינצה ונגרדו? למה לא נקנה את מנור חסן וציפי שביט ונסגור יופי של קבוצה למקום ה-17 בעונה הבאה.
    תקנו את ססק, למפארד, מודריץ'. למה אלונסו? סעמק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

6. REAL MADRID Member

למה אלונסו? כי גם אנחנו יודעים להעריך איכות, וגם אנחנו מודעים לכך שישנו פה שחקן ענק שלפי דעתי נשאר עדיין פגוע מההחלטה של בניטז בקיץ שעבר להציב אותו למכירה. אנחנו אוכלים את הלב על כך שבריאל מדריד העדיפו את וודגייט למרות שכל פרטי ההעברה של אלונסו כבר היו סגורים וחתומים.. אנחנו מבינים שיש פה הזדמנות ענקית להביא שחקן ספרדי שישדרג את המשחק שלנו בכמה רמות.

אני לא זורק שמות לאוויר, אני מעלה שמות שדובר עליהם בהקשר כזה או אחר. פרנקי ומודריץ' לא ספרדיים, פחות טובים לפי דעתי מאלונסו ולא יושבים עלינו בול כמו שאלונסו. למה ססק לא? כי הוא יקר מידי..

7. _Rushie Member

אתם יכולים להיות עלוקה רצינית כשאתם רוצים,אבל גם רפא וגם השחקן רוצים השארות בליברפול ,ככה שבינתיים אתם יכולים לרצות עד מחר,לדעתי עד שלא תשימו הצעה כבדה על השולחן של לפחות 30 מיליון ליס"ט הנושא בכלל לא אקטואלי,רפא יסכים לשחרר אותו (אם בכלל) רק במידה והוא יצליח לחזק עוד עמדה בעוד שחקן איכותי עם הכסף שתתנו.

8. REAL MADRID Member

בניטז כבר אמר את הדברים הללו כמה ופעמים ובכל זאת אוהדי ליברפול נכנסו לפאניקה היום בבוקר, למה שבפעם הבאה זה יהיה שונה?

9. עמית האדום Member

לא רק ריאל בעניין שלו. גם פרגסון הצהיר שהוא רוצה את הילד אצל השדים וגם ארסנל לא נשארת פראייר והשמועות אומרות שגם הם רוצים אותו, ביחד עם הטראבליסטית הטרייה ואלופת איטליה הטרייה שגם הצהירו על רצונם להחתים את הכישרון הבלגי.

אם תסתכלו על הרקורד שלו, כשהוא רק בן 18 - תגלו רקורד מרשים מאוד:

נכנס לסגל הבוגר של ליל ב-2007 בגיל 16 והספיק לערוך 30 הופעות עד היום כאשר הוא מבקיע 7 שערים ולפי הסרטונים גם מבשל לא מעט (להזכירכם הוא קשר/קשר התקפי ולא חלוץ). שיחק בנבחרת בלגיה עד 17 מ2006-2008, ערך 17 הופעות והבקיע 4 שערים, אני מאמין שגם בישל, בבלגיה לא בזבזו זמן וב-2008 הוא כבר עלה לסגל הנבחרת הבוגרת של בליגה כשהוא רק בן 17 - הספיק לערוך 4 הופעות בנבחרת עד היום.

לכל המעוניינים, סרטון בחתימה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/09
  10. GRANDE LAZIO Member

הדבר הטוב ביותר שיכל לקרות לריאל מדריד אחרי העונה המבישה - חזרה של פרז.

האיש הזה לא קשקשן כמו הרבה נשיאים, הוא יעמיד את ריאל שוב על הרגליים ויבנה חתיכת קבוצה. אני כ"כ סומך על האיש הזה שיחזיר את ריאל לגדולות..

המטרה הראשונית, החזרת דל בוסקה. אין מתאים ממנו לאמן את ריאל. גם אחד שגדל במועדון הזה ונחשב לבן בית.

מקווה שראול יישאר בסביבה בין כל הכוכבים שעומדים להגיע. כן, עדיין יש לו מה לתרום!.

11. tu-vieja Member

פלגריני חתם...

12. Raulito Madridista

מנואל פלגריני יהיה מאמן ריאל מדריד

http://www.as.com/recorte/20090601dasdasftb_14/C280/Ies/Manuel_Pellegrini.Xxx

מנואל פלגריני יוצג מחר כמאמנה של ריאל מדריד, זהו, העניין סגור. הוא יחתום על חוזה לשנתיים. נשיא הצוללת, חוזה מנואל לאנזה, אישר את הדברים לתקשורת ואמר:"זו עיסקה טובה לשני הצדדים". עדיין לא ברור האם ריאל מדריד שילמה לויאריאל את סעיף השחרור של המאמן - כארבעה מיליון יורו, או שמדובר בהעברת שחקן במקומו. לאנזה הוסיף:"פלגריני היה מאמן אדיר ובן-אדם נהדר. מעכשיו אנחנו מחפשים לו מחליף בתקווה שהוא יצליח כמוהו. זהו סיים עידן נהדר של ויאריאל ואנחנו רוצים להודות לפלגריני על ההצלחות ושיהיה לו בהצלחה בריאל מדריד".

* העיתון האיטלקי 'קויירה דלה-ספורט' מפרסם הבוקר שריאל מדריד הציעה לאינטר את ווסלי סניידר ועוד 40 מיליון יורו בתמורה לזלאטן איברהימוביץ, אחריו מחזרת גם ברצלונה. איברהימוביץ התראיין אתמול לרשת האנגלית 'סקי' ואולי פתח דלת לגבי עתידו, כשאמר:"אני היחיד שמחליט על העתיד שלי ולא אף אחד אחר.(בתגובה על דבריו של מוריניו שהצהיר כי זלאטן יישאר בוודאות). אני לא יודע מה יהיה בעתיד, נחייה ונראה. בהתחלה אמרו עליי שאני שחקן טוב אבל לא סקורר והשנה הוכחתי לכולם כאשר זכיתי בתואר מלך השערים. זכיתי כאן בשלוש אליפיות ורק פיספסתי את ליגת האלופות בה אני מאוד מעוניין".

* רפאל ואן דר וארט שכמעט בוודאות שיחק אמש את משחקו האחרון במדי ריאל מדריד, מבוקש על ידי הקבוצה במהלכה פרץ לתודעה - אייקס אמסטרדם. המאמן החדש של הקבוצה המפוארת, מרטין יול, הצהיר שואן דר וארט נמצא בתוכניות שלו ואם הוא יסכים יחזור, אייקס תפעל כדי לעשות זאת. "ואן דר וארט הוא שחקן מצויין שיוכל לעזור לנו. אנחנו יודעים שהמצב שלו בריאל מדריד קצת מסובך, ומקווים שאם הוא יחליט לעזוב, אז הוא יחזור הביתה. אנחנו רוצים לבנות באייקס קבוצה חדשה ושהוא יהיה חלק ממנה", אמר מרטין יול. עדיין לא ברור מה ייקרה בנושא.

13. REAL MADRID Member

משום מה יש לי ההרגשה שפלורנטינו לא רואה בויאה שחקן גדול מספיק. השמועות על ווסלי סניידר+40 מיליון יורו הן פשוט מטופשות, בשביל מה צריך להוציא סכומים כאלה ולהוסיף להם את אחד השחקנים בודדים שעוד יודעים לשחק כדורגל בסגל שלנו בשביל זלאטן אם בולנסיה נמצא שחקן שתמורת הסכום הנכון (40-50 מיליון, זול יותר מזלאטן) יגיע לריאל מדריד. מה גם שבמקרה זלאטן אנחנו צריכים להגיע להסכמה גם המועדון, אינטר לא תוותר בקלות על זלאטן, מוריניו הציב את הישארותו של השבדי כתנאי להארכת חוזהו. במקרה של ויאה מה שנותר הוא להגיע לסיכום עם השחקן, ולנסיה לא במצב שיכולה לסרב להצעה של ריאל מדריד ובנוסף - מול ולנסיה יש לנו יתרון נוסף שנקרא נגרדו, שני הצדדים (ולנסיה ונגרדו) מעוניינים בזיווג, אז למה לא לעשות מצווה?

לגבי ואן דר וארט - אייאקס, באיירן מינכן, צ'לסי או הפועל רעננה. לא ממש אכפת לי לאיזה מועדון הוא יעזוב, העיקר שיימכר לקבוצה שתרבה במחיר ולמרות שיהיה כואב לוותר על סילבי ביציע, אני מעדיף לראות מישהו אחר בסגל - בוא הבייתה.

פלגריני - סוף סוף.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שמעבר למחיר ומעבר להיותו ספרדי, וייה פשוט טוב יותר מזלאטן, לפחות לדעתי. זלאטן אמנם יותר מגוון אבל אין לו את החוש לשערים כמו שיש לוייה, ואתם לא צריכים עוד חלוץ שני בסגנון היגואין אלא חלוץ שפיץ שיודע לשים את הכדור ברשת, בדיוק כמו וייה. הוא יושב על ריאל בול.

15. Sergio Ramos Member

וויאה הוא החלום הרטוב של כולנו, אין שחקן אף אידיאל אחר לתפקיד החלוץ בגלובוס מאשר וויאה. ואני מסכים עם ארז, לשפוך 40 מיליון יורו כולל סניידר על איברהימוביץ' זה מעשה די מטופש כאשר ישנו את הספרדי, הלא פחות טוב ולטעמם של רבים אף יותר, כאשר הסיכוי לשחרר אותו מולנסיה קל מאוד ביחס לסיכוי שמוראטי יוותר על הבומטר שלו. בל נשכח את דויד סילבה שגם עשוי למצוא את עצמו מחוץ לקבוצה, אני לא הייתי מתנגד לעסקה כפולה. חוץ מזה, יהיה מצער לראות את סניידר עוזב הקיץ למרות שהסיכויים לכך קטנים, אבל מי יודע, הוא עשוי לשחק קלף מיקוח טוב לאחת הקניות הצפויות. אני חושב שהוא נכלל בסגל השחקנים הבודדים אשר ראויים למקום אצלנו גם בעונה הבאה, אף על פי שאת העונה הרעוע הזאת הוא יירצה לשכוח, אך את היכולת האופטימלית שלו אנחנו מכירים מצויין..

בהצלחה לך פלגריני, הראוי ביותר מבין האופציות הקיימות, מגיעה לו ההזדמנות והלוואי שביחד עם כל הקבוצה ייקח אותה בשתי ידיים. קל לא יהיה, הרבה עבודה לפניו.