זה לא עניין יש יכולת, רואים למי יש ולמי אין את זה. רוביניו שחקן פחות טוב, אם נשווה באופן יחסי את המשחקים הטובים של שניהם, כמה מהם היו מול אוקספורד יונייטד וכמה היו מול צ'לסי נקבל מרונאלדו 5% ומרוביניו אחוז גבוע יותר. רוביניו אוהב לקחת על עצמו את המשחק, וכשנותנים לו את החופש והמנהיגות הוא לא קופא אלא פורח. מתי שהוא קיבל את זה, בנבחרת ברזיל ובריאל, הוא הצליח להוציא הרבה יותר מעצמו.
אבל בריאל מדריד איפה אתה רוצה שהוא ישחק במרכז? סניידר וגוטי נראים שם נהדר נכון לעכשיו. לתת לרוביניו לשחק במרכז עכשיו זה סיכון.
כרגע שוסטר נותן לו לשחק חופשי לגמרי בזמן שגוטי משחק על האמצע וסניידר משחק על האמצע אם נטיה לשמאל, כשרובן יכנס להרכב זה כבר היהי שונה ושוסטר יצטך להכין מתקונת מספיק סבירה. אני חושב שמה שנעם אמר זה המשפט הכי נכון להגיד, רונאלדו מימש את רוב הפוטנציאל שלו וזה השוואה די מפגרת. אני גם לא יודע איך תמיד שמצתחילים דיון על רוביניו, רונאלדו פתאום צץ לדיון. במרכז האו לא ישחק, יכול להיות שאולי נראה אותו כחלוץ נסוג אבל כשחקן מאחורי החלוצים יש מצב שנראה אותו שם רק במקרה שאחד מגוטי\סניידר על הספסל . אבל שימו לב במשחק נגד ויריאל הוא היה חופשי לגמרי, שוסטר משחק פתוח ברוב חלקי המגרש. רוביניו לא תקוע כמו את קאפלו באגף שמאל אלה מקבל חופש אבל עדיין משהו אצלו לו וטב, הוא מתאמץ הוא משתדל ורואים את זה עליו, האו כל כך רוצה אבל משהו אצלו בעיה וחבל. אני מקווה שיתחיל להשתפר כי זאת עונת הצ'אנס האחרון שלו.
רוביניו עוד לא הגיע לשיאו, חלאס להשוות בין הרמה עכשיו כי נכון לעכשיו רונלדו עולה עליו בהרבה. לדעתי אחרי עונה אחת טובה של רוביניו הוא יכנס לרשימה של כ.רונלדו ושאר החבורה, ולא ניצטרך בכלל לישאול את השאלה איפה מתאים לו לשחק והאם הוא שווה את כל המיליונים. מיבחינת פוטנציאל-הוא יכול עוד לעלות את כ.רונלדו, השאלה אם הוא יממש את הכישרון והפוטנציאל שיש לו.
באפטיסטה בראיון לאתר הרשמי של ריאל מדריד: http://www.realmadrid.com/addon/img/f58b67baptistarp04p.Xxx שלושה ניצחונות רצופים... איך אתה רואה את הקבוצה? זה חשוב שהתחלנו עם ניצחונות בשביל לראות לכולם שאנחנו בכושר טוב. ורדר ברמן לא נמצאים בשיא היכולת שלהם... ליגת האלופות הוא טורניר חשוב מאוד ואנחנו חייבים לקחת את מלוא שלושת הנקודות בבית. נתחיל להתכונן למשחק מחר. מה אתה יכול לספר לנו על קשר ורדר ברמן דייאגו? הוא שחקן ברזילאי בין-לאומי ואיכותי מאוד. הוא מנהיג את ההתקפה של ברמן. הוא השחקן הכי כשרוני שלהם. הקבוצה תצטרך לשחק טוב יותר נגד ברמן מאשר במשחק נגד אלמריה בשביל לנצח? המשחק אתמול לא היה משחק גדול שלנו, אבל זה חשוב שבסופו של דבר ניצחנו את המשחק. יש לנו קבוצה מעולה ואנחנו משחקים כדורגל יפה לעין. אני חושב שביום שלישי ובכל משחק ליגת האלופות נצטרך להראות יכולת יותר גבוהה בשביל לנצח. היגוואין וסביולה כבשו אתמול וזה מקשה עליך למצוא את המקום שלך בקבוצה? העונה ארוכה ובסופו של דבר כולם יקבלו את ההזדמנות שלהם. אני מקווה לקבל את שלי כיוון שאני רוצה להוכיח את היכולת שלי.
בספורט 5+Gold שידרו המון משחקים מצויינים ששוחקו מהשנים האחרונות בליגת האלופות. מבין המשחקים, היה הגמר של ריאל מדריד נגד וולנסיה ב-00\1999(מוריינטס, מקמנמן וראול עושים מבקיעים ו3-0 לנו), הזכייה האחרונה שלנו במשחק נגד לברקוזן אחרי שער אדיר של זינדין זידאן בגמר, והמשחק שהיה היום הוא המשחק בין ריאל מדריד למנצ'סטר יונייטד, רבע גמר ליגת האלופות ב03\2002. ריאל מנצחת 3-1 משער אדיר של פיגו וצמד של ראול, רוד דאז במנצ'סטר צימק. הקבוצה שיחקה כדורגל מדהים, מרגל לרגל ושיתקה את יונייטד שהייתה קבוצה טובה מאוד באותה עונה וזכתה באליפות אנגליה וגברה פעמיים על יובנטוס, נגדה נכשלנו באותה עונה בחצי הגמר. נוסטלגיה...ראול היה מדהים אז. בנושא אחר: חשבתי על משהו ובעצם היינו צריכים להשאיר את רוברטו קרלוס בקבוצה. מוזר מאוד שהוא החליט לעזוב בגלל אותה טעות נגד באיירן. אז הוא עשה טעות, ביג-דיל. הקבוצה לא הודחה מאירופה בגלל הטעות שלו נגד באיירן, היה לנו המון זמן לחזור ולהבקיע, ובכלל, רוברטו קרלוס אחראי להמון גולים של ריאל מדריד. הוא הבקיע בעצמו בערך 50 ובישל גם כמות לא רעה בכלל. אם היה שילוב של דרנתה והיינצה זה היה מצויין. קרלוס לטעמי טוב מהיינצה הגנתית ומדרנתה התקפית. היינצה בחלק ההתקפי חלש ודרנתה בהגנה הוא כמו עמוד ולא יותר. נקודה למחשבה.
האמת שזו באמת נקודה למחשבה. אבל אישית, לא עירערתי שרוברטו קרלוס עזב אותנו, כי ציפיתי שיבוא מישהו יותר צעיר ויותר חדיש מרוברטו קרלוס. אז אני חושב שהבעיה היא לא רוברטו קרלוס, אלה אולי הרכש. מהיינצה אני לא כל כך מתלהב, כי מאז הפציעה שהוא עבר הוא הפך למן מגן מסורבל שכזה, מן סאלגאדו של העונה האחרונה שכבר הזדקן. דרנתה שחקן צעיר מאוד ומוכשר אבל כן הוא לוקה ביכולות הגנתיות וזה חבל, יש לו תכונות פיזיות טובות מאוד אך חבל שבאופי שלו, ומה לעשות, ההגנה אצלו היא גרועה למידי. אני די מאוכזב משוסטר שלא מתכוון לתת קרדיט רב לטורס. אני חושב שזה ברור וששוסטר כבר רמז כמה פעמיים שהצעירים כמו מרסלו וטורס לא יקבלו הרבה הזדמניות וזה חבל.
כריסטיאן קיבו היה סגור אצליינו כבר אבל בסוף לא הגיע. מאוד התאכזבתי מהמהלך הזה(אני חושב שקיבו פשוט העדיף את איטליה, לא היה שחקן שלא הגיע לריאל מדריד בגלל ריב של מליון יורו בנוגע לשכר) ולמה התאכזבתי? כי קיבו מבחינה הגנתית הרבה יותר טוב מהיינצה וגם בחלק הקדמי. היינצה היה מצויין בעונה הראשונה ביונייטד, בעונה השנייה נפצע ובעונה האחרונה היה מאוד מאוד בינוני. הוא באמת נראה כמו סאלגדו שכבר אחרי השיא(שמיצ'ל היה בשיאו הוא היה מגן טוב יחסית). אני קורא לו:"מיצ'ל משופר". נראה שדרנתה בכלל לא יודע איך לעמוד כמגן, הרי לא הגיוני ששחקן יבוא מול מגן ויעבור אותו 80% מהפעמים, זה אבסורד. אני משער שנגד הקבוצות הגדולות והמסוכנות, היינצה יהיה שחקן הרכב.
מה? קריסטיאן קיבו הוא שחקן מגעיל ומגן גרוע. אף פעם לא אהבתי אותו ואף פעם לא התלהבתי ממנו. הצטערתי שהוא היגיע לאינטר. לא קשה לעבור אותו, הוא מרחיק כדורים גרוע והמיקום שלו לא משו.. אף פעם לא ראיתי משחק של השחקן הזה ואמרתי "ואו, זה שחקן שצריך לעבור לקבוצה כמו אינטר".
אתה מגזים בנאדם, קיבו הוא בעיקרון בלם אך גם משחק כמגן מצוין, ולא לשכוח שגם ביינצה הוא בלם. ואם נשים לב כשהיינצה משחק כמגן שמאלי, אנחנו משחקים אם שתי מגנים שהם בעצם, בלמים. אל בחינת ראמוס זה לא משנה לי, הוא עושה גם הגנה וגם בהתקפה האו לאחרונה מוכיח שיש לו טאץ' במחינה התקפית. היינצה טוב מדרתנה הגנתית, אבל גם היינצה הוא סיכון לדעתי, אני בספק עם הוא יצליח להתמודד מול שחקנים כמו מסי למשל. זה דבר שנורא מדאיג אותי. אם כל הכבוד להיינצה שהאו לוחם אדיר ואיננו מוותר אף לרגע ויורק דם על המגרש, ליכולת לפעמיים יש גבול, ושוב אני מודאג מאוד שהיינצה משחק במיוחד מול קבוצות שניחנות בשחקני אגף מהירים. הדבר שהכי איכזב אותי הקיץ, זה קיבו. כל העסקה הזאת התפוצצה(ממה שזכור לי נכון)רק בגלל המשכורת של קיבו שהסוכן של הרומני דרש קצת יותר מהצעת ריאל ובגלל זה הכל התפוצץ וחבל חבל נורא כי כולם יודעים, שצל ריאל, הכסף איננו בעיה.
לקיבו יש ימים שהוא משתק כל חלוץ בעולם, כל חלוץ שקיים, ויש ימים שהוא מקבל פירפורים מאברה ו-7 גולים ממנצ'סטר. זה קיבו. אני אישית תופס ממנו שחקן טוב, עדיין לא שחקן סטייל נסטה, אבל בהחלט שחקן יעיל שיכול להיכנס להרכב או מימינום להיות סותם חורים מעולה. על היינצה הוא עדיף לדעתי. היינצה כזה שחקן אוברייטד שזה פשוט מעצבן!
דווקא לריאל של השנה יש הגנה די טובה היינצה הוא מגן שמאלי סביר סחיו ראמוס מגן ימני מעולה כנבראו (אחד משתי הבלמים הטובים בעולם עדיין ביחד עם טרי) מצלדר בלם טוב מאוד דיארה קשר אחורי טוב (הוא לא מקללהשל פעם אבל הוא מספיק טוב) אבל ריאל כמו תמיד תלויה בהתקפה שלה יותר מהגנה שלה עם ראול סניידר וגוטי ימשיכו בכושר הזה הקבוצה תרווץ. על רוד אני סומך שהוא יביא את הגולים שלו רוביניו היגאין רובן סביולה באפיסטה כל אחד יוסיף את שלו בזמן שישחק .. כל עוד שהתקפה תתפקד ריאל ילכו חזק בכל המפעלים!
ההתקפה של ריאל מדריד יותר איכותית מההגנה שלה. ההגנה שלה טובה, ההתקפה מפחידה. במיוחד עם בואו של הקיצוני המעולה, ווסלי סניידר, ריאל מדריד תרוץ חזק על האליפות.