חוץ מהעובדה שהוא לא מסוגל לרוץ על הקו לאורך משחק שלם ולא לעשות עבודה של הנעת כדור. מסי חלוץ, אם קבוצה משחקת 4-4-2 הוא ישחק בתור חלוץ שני מאחורה, קרוב לשער כמו שהוא חייב.
או, זאת נקודה למחשבה! עכשיו אתה גורם לי לחשוב שאולי יש משהו לא נכון בהשוואות שלי. עם זאת, מצפייה בהם אפשר לראות שמסי הרבה יותר טכני ומהיר מפיגו, ביעילות אתה צודק, אי אפשר לקבוע מי באמת יותר יעיל כי שניהם בעמדות שונות ושיחקו במערכים שונים. קשה לי להאמין שפיגו היה עושה את אותם דברים כמו מסי בעמדת הקיצוני בברסה, אבל אני לא יכול לחזות כלום כי הוא בחיים לא שיחק כקיצוני. אבל אני עומד על הטענה שטכניקה ויכולת אישית יש למסי פי כמה וכמה על פיגו, ושבמסירות הוא לא נופל מפיגו בכלל. נ.ב מסי לא חלוץ, מסי קיצוני.
בקבוצה שתשחק 4-4-2 מסי לא ימשיך לשחק על הקו, וכשחושבים על זה הוא לא משחק על הקו. עם רגל שמאל בצד ימין כל הפעולות שלו הן לכיוון האמצע. למסי יש זריזות שלמעט שחקנים בהיסטוריה הייתה, והוא מסוגל לצאת ממצבים עם הכדור כשרוב השחקנים ברמה שלו רוצים לצאת מהם עם 2 רגליים שלמות. מצד שני, פיגו מעולם לא היה צריך להכנס למצבים האלה, לעבור שחקן על הקו ולהרים היה ברוב המקרים גם מספיק וגם יותר טוב. אתה מזלזל בו כאילו מדובר באיזה שחקן של שנה אחת. אל תשכח שזה שחקן שהיה בתקופה מסויימת השחקן הכי טוב בעולם. נכון שזה לא תואר רשמי אבל אין כמעט כאלה שיערערו על היותו של כריסטיאנו רונאלדו בעמדה הזאת היום.
קאקה עולה על רונלדו וגם לדעתי מסי. מסי הרבה פעמים רץ רק על הקוו וחותך לאמצע, אלה פעולות של קיצוני במערך של 4-3-3. גם רונלדיניו היה עושה את זה הרבה, גם איניסטה כשמוסט לעמדה הזאת משחק ככה. זה הופך אותך לחלוצים? ממש לא. כשרונלדיניו היה חלוץ והחליף מקומות עם אטו הוא נעלם כאילו לא היה. קשה לי להאמין שמסי יתן את אותה תפוקה בעמדת החלוץ כמו בעמדת הקיצוני. פיגו היה נכנס למצבים כאלה, כל שחקן נכנס למצבים כאלה, השאלה אם השחקן בכלל יכול לצאת מהם. מסי נכנס לאמצע ועובר 4-5 שחקנים כאילו הם זבובים והוא צריך להזיז אותם, פיגו לא מעז בכלל להיכנס לאמצע הוא חוזר על אותו מהלך ומידי פעם "מרענן" בכניסה לאמצע ונותן לקשר. מסי לוקח את הכל ליידים שלו, פיגו פשוט לא מעז.
פיגו הוא הרבה דברים, שחקן מוגבל כמו שאתה מנסה להציג אותו הוא לא. מסי שחקן מוכשר ברמות מטורפות, אבל אין לו אינטליגנצית משחק ברמה שיש לשחקנים אחרים. לפעמים מסירה אחת פשוטה לאו דווקא מסירת עומק יכולה לעשות הרבה יותר נזק מאיזה דריבל מטורף בין 5 שחקנים.
חאבייר בלבואה בבנפיקה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/balboa101107_354x215_ES.Xxx חאבייר בלבואה, קשר ריאל מדריד בעונה החולפת(23), נמצא כעת בפורטוגל והוא כבר חתם לארבע שנים בבנפיקה ליסבון, קבוצתו של קיקה סאנצ'ז פלורס. השחקן החליט לעזוב את המועדון בו גדל על מנת שיוכל לקבל דקות משחק רבות יותר(202 דקות בלבד רשם בלבואה בעונה החולפת במדי ריאל מדריד וכבש שער בודד במשחק ליגת האלופות נגד אולימפיאקוס). ריאל מדריד תקבל על השחקן שישה מליון יורו, ותוכל לרכוש את השחקן בעתיד במחיר זול. סניידר:"אני נשאר בריאל מדריד, חד וחלק" http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/sneijder_171207_ES.Xxx ווסלי סניידר, קשרה ההולנדי של ריאל מדריד, שם היום סוף לשמועות לפיהן הוא יכלל בעיסקת הבאתו של כריסטיאנו רונאלדו לריאל מדריד. "אני רוצה להודיע חד משמעתי שאני נשאר בריאל מדריד. זה כבוד גדול שמועדון ברמה של מנצ'סטר מעוניין בי, אבל טוב לי בריאל מדריד ואני נהנה לשחק כאן", אמר השחקן. "כאשר עזבתי את אייקס שמחתי להצטרף למועדון הטוב בעולם. אין לי שום סיבה ללכת למקום אחר. אני נשאר כאן במטרה לזכות בכמה שיותר תארים עם החולצה הלבנה", הוסיף. סניידר הוסיף שהוא מקווה שרונאלדו אכן יגיע לריאל מדריד("לשחק איתו בייחד בברנבאו - זה יהיה דבר נפלא", ומקווה שרוביניו יישאר בקבוצה. ------------------------------------ מאחל לבלבואה בהצלחה מכל הלב. אין לו מקום בריאל מדריד וחבל לראות אותו הורס לעצמו את הקריירה. בקשר לסניידר, היה ברור שהוא יישאר, רק נחמד לשמוע אותו אומר את זה בפומבי, בדומה למשל ל...רונאלדו.
6 מיליון יורו על באלבואה? רואים שקיקה היה ונשאר מדרידיסטה. ריאל עושה נכון וזורקת את הזבל. לבאלבואה אין מקום בריאל והוא מעולם לא הראה ניצוצות או הברקות בכל מקום שהוא לא ליגת המילואים.
לא מדויק שון, היה משחק אחד מהמעטים שהוא שיחק שבו הוא היה מצטיין ועשה תנועה בלתי פוסקת. נראה לי בליגת האלופות אבל אל תתפוס אותי במילה. גם בסנטאנדר הוא דווקא היה טוב מאוד.
בהתחשב להזדמנויות המעטות שניתן היה לראות אותו השנה אפשר להגיד שלבחור יש כשרון ופוטנציאל להצליח, כמו למשל במשחקי טרום העונה, או במשחקים נגד אלמריה וסנטאנדר. לבלבואה אין אפילו מה לחפש במועדון כמו ריאל מדריד. המכירה היא צעד מעולה של ההנהלה שלנו (לשם שינוי), סכום נכבד שאולי ישמש אותנו למטרות היותר רציניות שלנו הקיץ. ----- עכשיו בקשר לרונאלדו, התקשורות נרגעה ולא שומעים כלום כבר כמה ימים. רונאלדו קצת מתרחק ואני מקווה שמיאטוביץ' וקלדרון חושבים טוב טוב על איך להתקדם במו"מ הזה, כי אם חס וחלילה הפרוייקט של רונאלדו לא ייצא לאור אנחנו יוצאים קירחים מכל הצדדים.
רק דיברתי שמרחקים את רונאלדו מריאל והנה: http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/06/1214445769.Xxx גם האס וגם המארקה מדברים על ההתרחקות של רונאלדו ממנצ'סטר לכריסטיאנו רונאלדו כבר נמאס ממנצ'סטר יונייטד והוא נמצא כעת בחופשה עם חברתו Nereida Gallardoבסרדיניה. הדיילי טיליגראף מפרסם שכעת MU כועסת מאוד על רונאלדו על כך שהעדיף לא לפגוש את פרגוסון ובמקום זאת לצאת עם חברתו לחופשה.
ראיתי מעל ל30 משחקי ליגה של ריאל השנה, וראיתי גם את הרוב המוחלט של 200 הדקות שבאלבואה שיחק העונה. אז הוא הציג משחק אחד טוב נגד אולימפ' (ביג דיל. אפילו רוביניו היה טוב באותו משחק) ועוד רבע שעה טובה מול ראסינג. אתה קורא לזה הברקה? אני לא. לפי השקפת עולמי ריאל מדריד צריכה לשאוף להחזיק בסגל שלה שחקנים הרבה יותר מוצלחים מזה, אני מניח שכאוהד בארסה אתה שואף לבדיוק ההפך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
כשהאס מחרבנים שטויות על שחקנים נידחים בספרד שלא מעניניים אף אחד אין לי בעיה עם זה. כשהם כותבים דברים שאין להם מושג עליהם, זה מפריע לי. רונאלדו לא נח כמו רוב שחקנים הסגל של יונייטד אלא טס ישירות למחנה האימונים של פורטוגל ומשם ליורו. הקבוצה הודיע לו לפני תחילת הטורניר כי מגיעות לו שלושה שבועות מנוחה מהרגע שפורטוגל תודח. כלומר, עד ה10 ביולי, הוא בחופשת הקיץ שלו בה הוא יכול לעשות את כל העולה על רוחו,כולל לזיין את חברה שלו על חופי סרדיניה. אם זה לא מספיק לחבורת הבבונים חסרי השכל שמזהמים את המושג עיתונאות בעיתון המגוחך הזה, גם המנכ"ל דייויד גיל נמצא בחופשה וגם אלכס פרגוסון נמצא בחופשת הקיץ השנתית שלו בדרום צרפת עד יום שני הקרוב, והוא יטפל בעניינים הקשורים לקבוצה, וכן, רונאלדו הוא לא יוצא דופן, לכשיחזור מהחופשה הזו, והוא לא התכוון לקצר אותה בשביל רונאלדו.
באפטיסטה לאתלטיקו מדריד? לאחר שזכה עם ריאל מדריד באליפות, עשוי למצוא עצמו באפטיסטה מחוץ לריאל מדריד - קח מדווח ה- אלמונדו דפורטיבו. באפטיסטה שנתן העונה חודשיים מצויניים בהם פתח בהרכב קבוע ירד במרץ אל הספסל ומשם חזר בתור מחליף פה ושם. נדמה שברנד שוסטר לא ממש מעוניין בברזילאי לעונה הבאה וריאל תנסה למכור אותו תמורת 15-20 מיליון יורו. אתלטיקו מדריד עשויה להיות זו שתקלוט את הברזילאי, באתלטיקו מעוניינים בחיזוק לקראת עונת הצ'מפיונס ליג בעונה הבאה. הם באפטיסטה יהיה השחקן השני בשנתיים האחרונות שחוצה את הכביש, לאחר מעברו של רייס בקיץ שעבר? http://www.elpais.com/recorte/20070821elpepudep_3/LCO340/Ies/Julio_Baptista_partido_Real_Madrid.Xxx
שייחצה את הכביש, ורק שיזהר לא לעבור באור אדום. ועכשיו ברצינות, לא ממש ברור האם שוסטר בונה עליו או לא(אני בכל מקרה, מקווה שלא), אבל בכל זאת, אני חושב שאתלטיקו תהיה עבורו בית מושלם. בריאל כאמור מקומו לא בהרכב, באתלטיקו הסיכוים שלו לשחק טובים בהרבה מאשר אצלינו. יתר על כן, אנחנו לא צריכים אותו בקבוצה, אני אעדיף שדה לה רד\גראנרו יקבלו את דקות המשחק מאשר הברזילאי . 20 מיליון יורו זה בהחלט סכום נכבד עבור הנגמש.
מזל טוב לקפיטן שחוגג היום יום הולדת! ספרד בגמר וראול שכל כך מגיע לו להיות שם, נמצא דווקא בחופשה באיים הבלאריים... היום יותר מתמיד - ראול אני אוהב אותך.