ריאל מדריד 08\2007 : סאגת רונאלדו מסרבת להיגמר

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 5, 2007.

1. Gago Member

לא רואה מצב שנקנה שני בלמים הקיץ. הרי קלדרון אמר שנחתים רק 2 או 3 שחקנים אז לא נראה לי ששניים מהם יהיו בלמים.
    סתם ספקולציה של מארקה או שאולי דפור או הסוכן של קולוצ'יני שתלו את הידיעה הזאת כדי להלחיץ את בארסה

2. REAL MADRID Member

גאראי, הרכש הראשון של ריאל מדריד העונה שיושאל לעונה בסנאטדר בראיון למארקה ולאס:

תירגמתי את החלקים המעניינים..

http://www.clarin.com/diario/2005/07/02/thumb/t065dh01.Xxx

איך אתה מרגיש לאחר המעבר לריאל מדריד?

אני מרגיש מצוין. זה הציד החשוב ביותר שעשיתי בקריירה שלי וזה חלון שהתגשם. כשבאתי לספרד המטרה שלי הייתה להגיע לבמה ולמעמד הזה, וכמו שאפשר להבין אני ומשפחתי שמחים וגאים מאוד להצטרף למועדון מפואר כמו ריאל מדריד.

אתה סיכמת עם ברצלונה במהלך העונה.

עם ברצלונה הכל היה סגור. סיכמתי איתם אך מסיבות מסויימות זה לא יצא לפועל, למרבה המזל ריאל מדריד הגיע לאחר מכן.

לשנות את הקאמפ נואו לסנטיאגו ברנבאו זה לא צעד לא נכון..

בוודאי שלא. ריאל מדריד זה המועדון הגדול ביותר בספרד ואכן הטובים ביותר בעולם כולו, כל שלאחר מה שקרה בברצלונה, הייתה לי הזדמנות נוספת וההחלטה לחתום בריאל מדריד הייתה קלה מאוד.

לרגע אחד זה היה נראה כאילו אתה עומד לעזוב את ספרד, למעשה היית מטרה מרכזית אצל קבוצות כמו מנצ'סטר יונייטד, ליון, יובנטוס.. האם חשבת לעזוב את הליגה הספרדית?

אני יודעת שהיו מספר מועדונים מחוץ לספרד שהיו מאוד מעוניינים בי, אבל אני נהנה מאוד בליגה הספרדית ומודה לריאל מדריד ששומרת עליי לשחק פה.

בריאל מדריד יש עוד 4 ארגנטינאים: גאגו, היגוואין, סביולה והיינצה. האם דיברת איתם?

גם גאגו והיגוואין דיברתי, וגם סביולה יודע. עם גאבי (היינצה) עוד לא הייתה לי הזדמנות לדבר. זה טוב שיש בקבוצה עוד ארגנטינאים כיוון שיהיה לי יותר קל להשתלב, יהיה נחמד שיהיו מי שיסבירו לי על ההיסטוריה של ריאל מדריד וכל מה שקשור במועדון.

הנשיא (קלדרון) אמר שאתה תצטרף לקבוצה רק בקיץ 2009 ותמשיך לסנטאנדר לעוד עונה. איפה אתה מעדיף לשחק בעונה הבאה?

ככל הנראה אני אמשיך סנטאנדר עונה נוספת, אך זה לא מדאיג אותי. אני אשמח לשחק עונה נוספת בסנטאנדר, ולהצטרף בסופו של דבר לריאל מדריד. זאת סוגייה שתיפטר בין ראשי המועדונים ואני אקבל בשמחה על החלטה.

3. Raulito Madridista

העונה נגמרה לה לפני כמעט שבוע, וזה הזמן לסכם את העונה מבחינת הקבוצה שלנו...

סיכום עונה

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/levante2_1.Xxx

חווינו עונה יפה, אין עוררין על כך. ההדחה המוקדמות מליגת האלופות הצליחה להרוס את המצב-רוח וגם היה שלב שבו לא הייתי בטוח אם הקבוצה מספיק חזקה מנטאלית כדי לזכות(ההפסד לחטאפה), אבל עשינו את העבודה שלנו וזכינו באליפות בסטייל. השלמנו דאבל על ארבעת הקבוצות שממוקמות מתחתינו. הניצחון בסנטאנדר היה הרגע שהרגשתי סופית שהאליפות שלנו. ההופעה במדריגל היא דבר שלא אשכח הרבה זמן. הניצחון על ברצלונה בקאמפ-נואו הושג בסטייל, הקבוצה עמדה טקטקית מושלם. כמובן שאתלטיקו המשיכה להפסיד לנו גם היא.
    85 נקודות(שברנו שיא של ברצלונה), 84 שערים(הקבוצה המדהימה של עונת 03\2002 עם ראול, פיגו, זידאן, רונאלדו ואחרים כבשה רק שני שערים יותר), 27 נצחונות, מאזן ביתי מדהים של 51 נקודות מתוך 57(הטוב ביותר שלנו בשנות ה-2000 ואני חושב שאם נבדוק לעומק, אולי גם המאזן הביתי הטוב בהיסטוריה). ראול נתן עונה אדירה, איקר זכה בזאמורה לראשונה העונה, ראמוס זכה בתואר מלך הצהוביםhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx, הכל הצליח לנו.
    בעונה הבאה המטרה היא לזכות בליגת האלופות, הדחה מוקדמת נוספת לא תתקבל. גם את הכדורגל אפשר לשפר, אבל הוא היה טוב יותר מאשר בעונה שעברה, אין ספק.

השחקן המצטיין - העונה היא התעורר אחרי מספר שנים של תרדמת. הוא כבש נגד כל קבוצות הצמרת, הגיע ל-18 שערים בליגה ו23 בכל המסגרות. קפיטן, ראול גונזאלס. הקפיטן השכיח את היעדרותו\כושרו החלש של ואן ניסטלרוי וניצח לא מעט משחקים גדולים. כל נגיעה שלו בכדור הייתה מצויינת ולא סתם כל ספרד אבלה על העובדה שהוא לא ביורו. העונה הוא הגיע ל-200 שערי ליגה והלוואי וימשיך ככה גם בעונה הבאה. הוא סגר שנה שלמה ללא פציעות ושיחק 46 משחקים. אגדה . הקפטן השני נמצא במקום השני. גוטי בישל העונה 16 גולים במשהו כמו 30 משחקים, אלו מספרים בלתי נתפסים. המסירות שלו נגד וולנסיה, מורסיה, סביליה, לבאנטה...אומנות. כל פעם שהכדור מגיע לרגליים שלו אני מרגיש שמשהו טוב עומד לקרות. ובמקום השלישי נמצא איקר קסיאס. ההצלה הכי זכורה שלו מבחינתי היא ההדיפה נגד אולימפיאקוס בדקה ה-90. איקר מונע מהיוונים להשוות ל3-3 ואנחנו יוצאים למתפרצת ומנצחים 4-2. איקר זה איקר. לאחר מכן אחריו: ראמוס, סניידר וקנבארו(הרבה יותר טוב מבעונה שעברה).
    http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/levante4.Xxx

השחקן המאכזב- בפער לא גדול מהמקום השני, מהמדו דיארה. ברוב המשחקים כאשר שיחק, הקישור האחורי שלנו לא היה קיים. את התצוגות הבאמת טובות שלו אפשר לספור על כף יד אחת. העונה הקודמת שלו הייתה טובה יותר, והעונה חשבתי שהוא יישתפר והוא פשוט הלך אחורה. זו לא התרומה שחשבנו שנקבל ממנו, אחרי שנרכש מליון בהרבה מאוד כסף. השחקן השני הכי מאכזב הוא רוד ואן ניסטלרוי. אז נכון שההולנדי כבש מספר לא רע בכלל של שערים בייחד למשחקים ששיחק והיה פצוע חלק מהזמן, אבל זה לא מספיק. עוד לפני הפציעות המטרידות רוד החמיץ מכל מקום אפשרי ולא ניצל מספיק הזדמנויות. השנה הוא הגיע להרבה יותר מצבים והכדורים מיעטו להיכנס. גם המשחק עם הגב אל השער פחות הועיל לנו והשנה הוא פחות השתתף בהנעת הכדור. אם בשנה שעברה ניצחנו בעיקר בגלל ואן ניסטלרוי, השנה בחלק מהמשחקים הרגשתי שמנצחים למרות ואן ניסטלרוי. רוביניו סיפק מספרים לא רעים בסטט(14 שערים ו-12 בישולים) אבל ציפיתי ממנו ליותר, בעיקר במשחק השני נגד רומא. לאריאן רובן יש נסיבות מקלות.

השחקן המשתפר - שחקן שדיי נעלם בחלק הראשון של העונה - גאגו. כאשר מהמדו דיארה יצא לאליפות אפריקה הייתי לא שקט. למרות היכולת הלא טובה שלו, חשבתי שגאגו יהיה יותר גרוע, כי את העונה הנוכחית הוא התחיל כשחקן ספסל קבוע ומן הסתם היה חסר לו ביטחון. גאגו נכנס להרכב ולא יצא ממנו. ההופעה שלו נגד אתלטיקו בחוץ, נגד ויאריאל, ברצלונה, המשחק השני נגד רומא בברנבאו(איך הוא לא פתח במשחק הראשון לעזאזל?)...רק שיידחוף יותר קדימה ויישפר את הבעיטה לשער.

המשחק הטוב ביותר - האמת שהיו העונה הרבה משחקים טובים, פרט לשתי ההופעות נגד רומא(הראשונה הייתה סבירה מרמת הכדורגל אבל התוצאה הייתה חלשה). אין ספק שהתצוגה נגד ויאריאל נמצאת במקום הראשון. במקום השני נמצא הניצחון האדיר על ברצלונה 4-1 בבית. ההופעה בה כבשנו את השער המהיר ביותר - כבר לאחר פחות מדקה: ה-5-1 במאסטייה, הדרבי הראשון בברנבאו, והמשחק המצויין נגד סביליה בברנבאו. התוצאה הייתה יכולה להיות 7-1 ולא 3-1. הקבוצה פשוט הגיעה לעבוד בכל משחקי הצמרת.
    http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/villareal4.Xxx

המשחק החלש ביותר - שלוש הופעות שבהן לא הבקענו נמצאות בקטגורייה זו, פרט למשחק נגד רומא: ההפסד 2-0 לסביליה בפיחואן. פרט לספק פנדל על ראול ולבעיטה של ראמוס בפתיחה, לא הגענו לשום מצב. סביליה יכלה לתת לנו בראש ולהשפיל אותנו בתוצאה גבוהה מאוד שלא היו שוכחים הרבה זמן. מספר ימים אחרי ההופעה הגדולה במאסטייה התפרקנו. ההפסד 1-0 לדפורטיבו לה קורוניה בריאזור וההפסד 1-0 לחטאפה. ההפסד האחרון שציינתי היה מאוד כואב משום שחשבנו שאנחנו כבשנו שער ובסוף הוא לא אושר וספגנו במתפרצת. זה היה לא נעים. ההופעה נגד רומא בברנבאו הייתה עלובה, אפס מצבים לגול.
    http://img185.imageshack.us/img185/2576/79582901pr4.Xxx

השער היפה ביותר - האמת שקשה מאוד לבחור, היו כל-כך הרבה גולים מהנים. מה שמצחיק זה שבפטיסטה ששיחק פחות מ-1500 דקות בכל המסגרות, מציב שני שערים במקומות הראשונים. השער של בפטיסטה נגד ברצלונה היה פנטסטי. ביצענו את המהלך הזה בכזו אלגנטיות והסיומת בכלל מעולם אחר. אני מאוד אוהב לראות גולים במספרת ולכן השער של בפטיסטה נגד בטיס נמצא במקום השני. סניידר הבקיע שתי בעיטות חופשיות ושתיהן היו נהדרות. אני בחרתי את השער שלו נגד לבאנטה במחזור הסיום כשער השלישי הכי יפה. השער של דרנטה נגד סביליה היה ענק גם הוא. אחרי הגול הזה עוד חשבנו שהוא שחקן ברמה גבוהה... זה היה דיי בפוקס הייתי אומר. אני אזכיר עוד שלושה שערים: השער של ראול נגד סביליה(משחק זריז עם הרגליים בשטח קטן וסיומת פנטסטית) וגם השער של ואן ניסטלרוי נגד ויאריאל במחזור השני אחרי מתפרצת אדירה. וגם איזכור לשער הפנטסטי של רוביניו נגד רקראטיבו בחוץ, אחד השערים החשובים ביותר שלנו העונה.
    http://img165.imageshack.us/img165/4692/45276449fx4.Xxx

רכש - בגדול, הקבוצה עשתה רכש חכם מאוד בקיץ שעבר. יכלנו להינות הרבה יותר מסגל השחקנים הגדול שלנו, אבל שחקנים לא הפסיקו להיפצע. בכל מקרה, הייתי מוותר על דרנטה וגם על סולדאדו. הרכישה של השניים הללו לא מובנת לי, אבל זה נורמאלי שקבוצה רוכשת גם מספר שחקנים שהיא לא באמת צריכה. הרכש המצטיין של העונה הוא סניידר ללא ספק.
    http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/murcia2_4.Xxx

סניידר - תשעה שערים(כמה מהם שערי העונה אולי), ושישה בישולים ועבודה גדולה על המגרש - שריפת שטחים עצומה. במעט המשחקים שהוא לקח יוזמה וניסה לנהל את המשחק, הוא עשה זאת כמו גדול, בעיקר זכורה לי ההתמודדות נגד סביליה כאשר הוא הצטיין. הוא לא קשר 50\50 אבל הריצה הבלתי פוסקת שלו מאפשר לו לחטוף כדורים. אני בטוח שהתרומה שלו לריאל מדריד בעונות הבאות עוד תגדל. יש לו בעיטה נהדרת(אל תחשוש לבעוט לשער!), מסירה טובה ובעיקר חוכמה.

רובן - סיים את העונה בטעם טוב מאוד. בדקות ששיחק הוכיח את הכישרון העצום שלו, אבל אנחנו רוצים ומקווים שבעונה הבאה נראה ממנו יותר, רק שלא ייפצע. הדריבל שלו מדהים, הוא מסוגל לשגע כל מגן בעולם, בעיקר זכורות לי הדקות שלו במחצית הראשונה נגד רומא במשחק באיטליה, הוא היה תענוג. הוא צריך לשפר רק את הסיומת שלו מול השער ולהיות יותר רגוע - הוא נראה לי לחוץ מאוד במשחקים.

פפה - לא הייתי מרוצה מהסכום ששולם עליו, ראו לדוגמא את רכישתו של גראי שעלה שליש ממנו. בכל אופן, הוא פתח את העונה לא מספיק טוב(תצואה עלובה נגד סביליה בסופר-קאפ) אבל התייצב. בלם חזק, משחק ראש טוב, מהיר ובעיקר - יודע לצאת קדימה עם הכדור. לא פעם פפה דהר עם הכדור ועבר שניים-שלושה שחקנים. אני אוהב בלמים שיודעים גם לשחק כדורגל ולא רק להעיף למעלה כדורים ארוכים. המשחק הראשון בקאמפ-נואו היה הטוב ביותר שלו בריאל מדריד. מה שכן, אני לא מסוגל לסלוח על האדום הטיפשי שספג נגד רומא.

גבריאל היינצה - עוד אחד שסבל ממכת הפציעות המעצבנת. בדקות ששיחק היה בסדר גמור בדר"כ, התצוגה הכי טובה - נגד סביליה בבית. אני התלהבתי מיכולתו בעיקר בעמדת הבלם, אבל אין לנו מגן שמאלי טוב יותר ממנו כך שזו העמדה המתאימה לו. גם הוא סיים את העונה בצד החיובי, באלגנטיות. רק שיפסיק עם המנהג הזה להרים את היד גבוה מידי, שלא ייקרו מקרים דומים כמו הפנדל המטופש נגד אוססונה.

רויסטון דרנטה - רכש מיותר מאוד. בהתחלה חשבו שהוא מגן והתברר לנו אחרי שני משחקים שזה ממש לא ככה. זה מטופש לרכוש שחקן אחרי חודש טוב שלו באליפות אירופה לגילאים צעירים ודברים כאלו. כקשר הוא גם לא מספיק טוב לליגה הספרדית. אני לא צופה לו עתיד גדול, אבל אפשר לנסות להשאיל אותו לפני שמתייאשים. מה שכן, הוא חתום על אחד משערי העונה - הגול בסופר-קאפ נגד סביליה.

חאבייר סביולה - תעלומה. לא מבין מדוע שוסטר ביקש להביא אותו. גם כאשר רוד היה פצוע הרבה זמן סביולה לא קיבל מספיק קרדיט. ראינו במשחק נגד בילבאו שסביולה היה אחד השחקנים שפיספסנו העונה ללא ספק. מוזר מאוד שאפילו בפטיסטה הועדף על פניו בעמדת החלוץ לפעמים. פחות מ-400 דקות הוא קיבל העונה. חבל. מה שאני הכי ייזכור ממנו זה את הניפוי שלו ממשחק הקלאסיקו נגד ברצלונה. למה שוסטר?

כריסטוף מצלדר - אין הרבה מה להגיד, שיחק בסה"כ 12 פעמים(לא שיועד לו מקום בהרכב הראשון, אבל הוא היה פצוע המון זמן). יחסית לעובדה שהגיע בחינם, הוא עשה מספיק. אני חושב שכבלם שלישי בסגל הוא בסדר.

חאבייר בלבואה - לא זכה לדקות משחק. שייברח מריאל מדריד כמה שיותר מהר ולא יהרוג לעצמו את הקריירה.

רוברטו סולדאדו - אני צפיתי את הייבוש של סולדאדו על הספסל. כאשר סולדאדו עבר לאוססונה וכבש שם מספר דו-ספרתי של שערים, הוא היה מבוקש במספר קבוצות והוא עשה את הטעות לחזור אלינו וחבל. אם בעונה ההיא הוא התקדם שני צעדים, בעונה הנוכחית הוא הלך אחורה חמישה צעדים. הוא חייב לעזוב, מקווה שיגיע למועדון סביר ולא לאחת מהעולות החדשות.

יז'י דודק - הראה יכולת מצויינת במשחק שלנו נגד סראגוסה. אני חושב שהוא צריך לשחק בגילו ואפשר למכור אותו ולקדם את קודינה(גם בעל כישרון) למצב של השוער השני שלנו.

הרגע המאושר - הגול של גונזלו היגואין נגד אוססונה, הבטחת האליפות. ריאל שיחקה בעשרה שחקנים נגד אוססונה, הייתה בפיגור 1-0 והצליחה להפוך את התוצאה בקאמבק נהדר שהזכיר קצת את סיום העונה שעברה. אני גם כל-כך שמחתי שדווקא היגואין הבקיע את השער הזה, משום שלדעתי הוא התפספס העונה באיזשהו מקום(אני ארחיב על זה לאחר מכן). רגעים נוספים: שני הנצחונות על ברצלונה(ב-20 השנה האחרונות יש לנו שני נצחונות בלבד בקאמפ-נואו;סיום העונה עם 4-1 גדול בברנבאו היה מרשים וגם היה את הפרוזדור) והחמישייה במדריגל לויאריאל(משחק אדיר שלנו, הצגה גדולה, פשוט לא האמנתי. כשהייתי הולך לרוץ במכון כושר וברקע היה את שידור המשחק החוזר לא הפסקתי לחייך).
    http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/osasuna1_1.Xxx

הרגע המאכזב - ההדחה המוקדמת מליגת האלופות ללא צל של ספק. שוב ריאל מדריד מסיימת את העונה האירופית מוקדם מהצפוי ושוב היא מודחת על ידי קבוצה בינונית מאוד, זה כבר נהייתה אופרה קבועה. במשחק באיטליה לריאל מדריד לא הגיע להפסיד. אנחנו התנחמנו בשער החוץ שכבשנו והאמנו שבברנבאו נפרק אותם. בברנבאו שוסטר העלה מערך לא מספיק יצירתי ורומא הצליחה לקטוע לנו את ההתקפות מאוד בקלות. משחק מאוד מאכזב. מה שכן, אני זוכר את הלחימה האדירה של השחקנים אחרי השער שכבש ראול, זה דבר שבהחלט לא נראה בריאל מדריד הרבה זמן. אני מחכה לשנה שנזכה בגביע המלך. חבל שבכל עונה קבוצות קטנות מדיחות אותנו. זה הרגע המאכזב השני שלי - ההדחה על ידי מאיורקה בשלב שמינית הגמר. הרגע האחרון קשור לדבר שיגרתי. הפסד בריאזור. הספירה נמשכת...
    http://img355.imageshack.us/img355/5528/94390587ur6.Xxx

ברנד שוסטר - אני הייתי אחד מאלו שהתנגדו לפיטוריו של קאפלו. אני הייתי בטוח שהכדורגל שלנו איתו במידה והיה ממשיך, היה משתפר ולא רציתי את שוסטר, גם משום שהוא לא היה שם גדול. הקבוצה גימגמה מאוד במשחקי ההכנה בקיץ וספגה תבוסה כואבת לסביליה 5-3 בברנבאו. בשלב הזה וגם בתקופה של פבואר-מרץ, חשבתי שהקבוצה גדולה עליו, שהוא לא מסוגל לשלוט על השחקנים. מסתבר שטעיתי. הוא עשה פעולות חיוביות כמו לתת ביטחון לרוביניו, להאמין בגוטי וגם הוא החזיר את ראול. ראול כבר לא שיחק על החצי אלא חיכה ברחבה. כמובן שיש לו קרדיט גדול בזכייה באליפות. מה שכן, אני לא אוהב את המערך הלא סימטרי שלנו שבו אין לנו צד ימין, אבל עם זה למדתי להתמודד. מה שיותר מפריע לי הוא השימוש בשחקני הסגל. גונזלו היגואין יכל לתרום העונה הרבה יותר וגם סביולה. שוסטר מגיב בחילוף מאוחר מידי בדר"כ וגם בתחום הזה דרוש שיפור ממנו. בעונה הבאה הכדורגל צריך להשתפר והמטרה היא זכייה בליגת האלופות כמו שאמרתי קודם...
    http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/levante3.Xxx

לו הייתי שוסטר... אם הייתי שוסטר הייתי מחזק את הסגל בעמדת החלוץ, ובמרכז השדה . החלוץ המועדף עליי הוא דויד ויאה, הוא יכול לשדרג לנו את החוד בצורה בלתי רגילה. לגבי מרכז השדה, מעניין מה ייקרה עם דיארה ואיך דה לה רד יישתלב.

4. matan9010 Member

המארקה: 80 מיליון יורו על רונאלדו

נשיא ראיל מדריד ראמון קלדרון לא מוכן לוותר על כריסטיאנו רונאלדו ומוכן לשלם ליונייטד כ-80 מיליון יורו על השחקן הפורטוגלי בדיוק אותו סכום אותו הציע על קאקא בקיץ שעבר.

לעוצץ זאת רוביניו יכול להיות שיעשה את הכיוון ההפוך וינחת באולד טרפורד לאחר שפורסם כי פרגוסון מעוניין בברזילאי. שום דבר לא סגור בגזרת הברזילאי לאחר שהודיע למארקה כי "יש לי הצעה מצ'לסי" ופורסם כי היא מוכנה לשלם כ-40 מיליון יורו, דבר שיקל מאוד על קניית רונאלדו אם וכאשר. גם מילאן בתמונת קניית רוביניו.

מה שבטוח הולך להיות בניגוד להצהרות קיץ חם בסנטיאגו בארנבאו.

5. XabiAlonso Member

חלב הפנטסטי מארסנל שמקושר בזמן האחרון לריאל מדריד יהיה תוספת מבורכת.
    אם רוביניו יימכר (דבר שאני מקווה שיקרה), אפשר להביא את חלב. מסוגל לשחק בכל עמדה בקישור ההתקפי.

Last edited by a moderator: May 24, 2008
  6. גלאקטיקו Member

תגיד, אתה בטוח שאתה אוהד ריאל ?

יותר מזה ?

גם כשכריסטיאנו רונאלדו היה בגיל שלו הוא לא נראה מי יודע מה, הזמן יעשה את שלו, יש לו פוטנציאל אדיר להיות שחקן חשוב ביותר בריאל מדריד. שחקן אנרגטי מאוד, נלחם, אמוציונלי, בעל טכניקה ושליטה גבוהה בכדור.

7. XabiAlonso Member

אסור לי לרצות שרוביניו ימכר? תפסיקו כבר להתלהב מהפדאלדות שלו, הוא בינתיים חוץ מכל מיני הבלחות מול כל מיני קבוצות כמו אולימפיאקוס ורקראטיבו לא נתן לנו יותר מדי.
    בכסף שאנחנו יכולים לקבל עליו אפשר להביא שחקנים הרבה יותר טובים ממנו.

8. גלאקטיקו Member

אוהדים כמוך צריכים לראות איך הקבוצה שלהם מסתדרת כשהיא צריכה לשחק נגד רוביניו ואז להבין מה הוא שווה באמת.

9. matan9010 Member

אני מסכים עם Maor24 רוביניו היה לא יציב העונה ולמעט הופעות טובות פה ושם שבהם גם כבש את מרביו השערים שלו לא עשה יותר מידי ולכן מצא את עצמו לא פעם על הספסל.
    אני עדיין חושב שהוא שחקן טוב אבל אם נוכל לקבל עליו 40 מיליון יורו אז למה לא? במיוחד עם נוכל להוסיף עוד 40 ולהביא את כ.רונאלדו.

10. REAL MADRID Member

בניגוד לדור, אני עשיתי סיכום אישי לכל שחקן ושחקן.

מאמן

נתחיל משוסטר. כמו דור גם אני לא ממש האמנתי ביכולות של ברנד שוסטר להוביל את ריאל קדימה, אבל גם אני טעיתי. שוסטר הוא לא מאמן מהטופ 5 באירופה וסביר להניח שגם לא מהטופ 10, ולהשוות אותו לקאפלו זאת פשוט טעות אבל שוסטר מאמן. שוסטר זה לא המאמן האידאלי שהייתי רוצה עבור ריאל מדריד, המון פעמים העונה הוא גרם לי להתעצבן עליו, אני אפרט. במצבים בהם ריאל נראית רע, נמצאת בפיגור או עומדת לאבד יתרון כולנו זוכרים את קאפלו עומד עצבני ברחבת המאמן עם ידיים שלובות ומחלק פה ושם הוראות, למעשה גם כשריאל נראתה טוב קפאלו עשה את זה. שוסטר ההפך, שוסטר יושב לפעמים משחקים שלמים על הספסל כשרק עוזר כהמאמן קם לחלק הוראות למחליפים מידי פעם, שוסטר לא מחלק הוראות כמו שמאמן צריך לעשות, הוא משאיר לשחקנים להבין לבד מה הטעויות שלהם (אני לא בטוח ששוסטר בעצמו יודע מה הטעויות) ועד שהם מבינים אם בכלל זה כבר מאוחר מידי לפעמים. שוסטר מאמן טוב בלהכין את הקבוצה למשחק, בזה הוא טוב הרבה יותר הרבה יותר מקאפלו, אבל שוסטר אינו יודע לנהל משחק בזמן האמת - החילופים שלא איטיים מאוד, במשחקים רבים החילוף הראשון היה בסביבות הדקה ה-80, בניגוד אצל קאפלו שם ראינו חילופים מהירים בהתאם למצב. שוסטר חושב לאט, לאט מאוד.

ולמרות כל זאת, לאחר ההדחה המציקה מליגת האלופות היה לי ברור שאם שוסטר יעזוב זה יהיה אסון. הוא אמנם לא המאמן האידאלי אבל כל עוד הוא לא גורם נזק חייבים להשאיר אותו בשביל לא לשגע יותר מידי את השחקנים שמחליפים מאמן כל יומיים בשנים האחרונות.
    אני מעוניין מאוד לראות את שוסטר ממשיך בריאל לפחות עוד 2-3 שנים.

ציון: 7.5

רכש

סה"כ 11 שחקנים השיעו הקיץ לריאל מדריד - המון. בקיץ הקרוב אני מקווה שיגיעו גג 4-5.

סביולה הוחתם בריאל מדריד עוד במהלך העונה. כמו כולם גם אני ציפיתי להרבה יותר ממנו, אבל בהתחשב בעובדה שמיטאוביץ' הביא אותו לפני שהביא מאמן אז אפשר להבין פחות או יותר את חוסר הרצון של שוסטר להשתמש בו - זה לא אגו, שוסטר פשוט לא מאמין בו. סביולה לא שיחק הרבה אבל כשיחק הוא נראה לא רע בכלל. סביולה הוא חלוץ והוא צריך לשחק, אין שום סיבה שישאר בעונה הבאה - בוודאות יגיע חלוץ נוסף ולסביולה אין מקום בקבוצה. ציון: 5

השחקן השני מתוך ה-11 הוא רוברטו סולדאדו , אמממ, השם מצלצל מוכר אבל משום מה אני לא כ"כ מצליח להיזכר בו. סולדאדו חייב לעזוב, מה שעשו לו העונה בריאל מדריד היה משפיל, הדבר היחיד שנותר לי להגיד לגביו הוא שאני מקווה שניפרד כידידים והוא לא ישמור טינה, בזה אני לא אעמוד. ציון: עדיף שלא.

במצלדר התאהבתי כבר במשחק הראשון בו הוא שיחק. בן אדם צנוע שידע שהוא לא בא להיות בלם ראשון, שחקן מצוין שהוכיח שיש לו מקום בהרכב בכל הזדמנות שהייתה לו. בלם באמת ברמה גבוהה, הפציעה שלו השביתה אותו רוב העונה. אני מקווה מאוד שהוא יישאר גם בעונה הבאה, העונה הבאה צפויה להיות העונה האחרונה של קנאברו בקבוצה ולכן מיועד לו מקום מרכזי בקבוצה בשנים הקרובות. ציון: 6.5

פפה. בלם טוב, בלם שהיה מגיע בסופו של דבר לרמות הגבוהות. הוא לא שווה את הסכום ששולם עליו, אלוהים יודע איך מטאוביץ' נכנע לסכום כזה, אפילו אם היינו מקבלים את הבלם הטוב בעולם אני לא מבין איך שולמו 30 מיליון יורו על שחקן שאף אחד לא שמע עליו מקודם. הוא טירון, עשה המון טעויות קריטיות, עשה עבירות מטופשות וספג אדומים קריטיים אבל מעל הכל הוא הכניס ביטחון להגנה של ריאל. סוף סוף יש בלם שלא מפחד להניע כדור ולצאת איתו קדימה. יש לאן להשתפר, הוא חייב להיות בעונה הקרובה הרבה יותר טוב. בעונה הזאת עוד סלחנו לו פה ושם - בעונה הבאה זה לא יקרה. ציון: 8

דודק היה שחקן מיותר מאוד. שוסטר רצה שוער עם נסיון כשוער מחליף והתעלם מהעובדה שיש לו את קודינה המצוין בסגל. דודק שוער טוב, אך לא יותר טוב מקודינה. ציון: אין על מה לתת ציון.

באפטיסטה עשה את שלו בסה"כ, אף אחד לא ציפה ממנו להיות שחקן הרכב קבוע ולהיות חלק מרכזי. אבל למעשה, במהלך 5-6 משחקים באמצע העונה באפטיסטה נתן חודשיים גדולים מעבר לכל דמיון. העובדה שהוא בוק גדול הופיעה כמעט בכל משחק מלבד אותם 5-6 מצויינים - אפשר בקלות לערב אותו באיזה עיסקה על שחקן כלשהו, אפשר בקלות למכור אותו להרוויח 10-15 מיליון יורו, אפשר גם להשאיר כעיבוי לסגל. ממש לא אכפת לי. ציון: 6.5

בלבואה כישרוני מאוד. בכל ההזדמנויות (הלא רבות) שהיו לו הוא היה מצוין. הוא חייב לעזוב את ריאל מדריד (לא בהשאלה) ולהתחיל לממש את הפוטנציאל. ציון: אין כ"כ על מה לתת ציון אבל 5

הייתי אחד הפסימיים כשהיינצה הגיע, לא ממש ראיתי אותו משחק במדי מנצ'סטר ומהתיאורים השונים ששמעתי עליו התרשמתי שהוא היה בהחלט מיותר. מהר מאוד היינצה השכיח את העזיבה של קרלוס ואת מיגל טורס. היינצה היה אחד השחקנים הטובים ביותר העונה, נכון שמבחינה התקפית הוא רחוק מספר שנות אור מקרלוס, וגם מיגל טורס נראה התקפי לידו אבל הוא הגיע בשביל לעשות הגנה ואת זה הוא עשה מצוין. במידה וימשיך ביכולות זו גם בשנים הבאות אין שום סיבה שהוא לא ימשיך בקבוצה עוד מספר שנים. ציון: 8.5

דרנתה. באמת שאין לי דעה, לא ציפו ממנו להיות שחקן הרכב. אין לי הרבה מה להגיד, כישרון יש, צריך לעבוד על הסיומת. הוא הגיע כשחקן למספר שנים ולא כאחד שיעזוב אחרי עונה בינונית אחת. בניגוד לדור, אני חושב שצריך להשאיר אותו. אבל כיוון שהדעה שלי התהפכה כ"כ הרבה פעמים לגביו והגיעה למצב שאין לי דעה, אז קחו את דברי בערבון מוגבל. ציון: 7

הרבה רואים ברובן אכזבה. ממה יש לכם להתאכזב כ"כ? ידענו שהוא נפצע לעיתים קרובות. כשהוא שיחק הוא היה מצוין ולמרות שלפעמים לקח החלטות מפגרות הוא היה אחד השחקנים החשובים בסיום העונה. האדישות שלו לפעמים הורגת והעובדה שלפעמים הוא יעשה ספרינט של 100 מטר בשביל להשיג כדור אבוד ומייד לאחר מכן יהיה אדיש כשכדור יעבור לו מטר מהרגל תגרום לה לחשוב מה לא בסדר בו. ציון: 8.

אחרון ובהחלט חביב הוא סניידר. הרכש הטוב ביותר שלנו העונה. פתח אותה מצוין, נעלם קצת (גם עקב פציעה) באמצע וחזר בענק לסוף הגדול. למרות שהוא לא רגיל לכך הוא נלחם ועושה הגנה מעבר למה שציפינו ממנו, הבעיטות החופשיות שלו העלימו מזכרונינו את האנגלי עם הקעקועים (דויד משהו..) מהר מאוד. לא דיאגו, לא קאקה, סניידר. ציון: 9.

יתר הסגל

מבחינתי השחקן הטוב ביותר שלנו העונה היה איקר קסיאס. נכון, ראול שב לעצמו בענק, וגוטי גם הוא נתן עונה חלומית אבל בלי קסיאס ריאל היה במקרה הטוב מקום 6 ובמקרה הרע הייתה גומרת את העונה כבר לפני 4 חודשים. כל מילה טובה שנגיד עליו פשוט תגרע ממנו. השוער הטוב ביותר בעולם שקשה לציין משחק בו הוא התבלט, כולם היו מצויינים. ציון: 10 עגול וגדול.

סלגאדו כבר לא ברמה של ריאל מדריד. אני מקווה שבמשחק גביע הברנבאו המסורתי הקרוב, סלגאדו יערוך את משחקו האחרון במדים הלבנים ויפרד מריאל כמו גדול. אני מעדיף לא לכתוב על העונה מפאת הכבוד הגדול שיש לי אליו. ציון: -.

סרחיו ראמוס עשה העונה את קפיצת המדרגה היישר לתואר המגן הימני הטוב בעולם לפי דעתי. סה"כ בן 22 אבל משחק כמו בלם מנוסה כבר שנים, עונה ענקית לסרחיו, כבש מספר שערים בנגיחה, תרם להתקפה לא מעט עם כדורי גובה מהאגף. את העובדה שכל משחק חוץ שני שלו הסתיים בהרחקה אני אעדיף לשכוח - אבל זה ראמוס וככה אנחנו אוהבים אותו. ציון: 9.

קשה להגיד שקנאברו עשה קפיצת מדרגה - הוא בסה"כ חזר לעצמו לאחר עונת הסתגלות מזעזעת. הוא היה הרבה יותר יציב, התאים את עצמו לליגה הספרדית ונראה כמו בן בית. נכון שהשטויות שלו עלו לריאל בספיגות לפעמים אבל בסה"כ הייתה לו עונה מצויינת. קשה לי להאמין שהוא יוכל לשמור על כושר כזה לאורך עוד כמה שנים ולכן צריך לפי דעתי לסיים איתו את התקשורת בסיום העונה הבאה - נקווה שעם עוד אליפות. ציון: 8.

דיארה הוא השחקן המאכזב ביותר העונה. ציפינו ממנו להרבה יותר אבל הוא הגיע פשוט אדיש. עונה בינונית מאוד ואיבוד המקום בהרכב לגאגו אומר הכל. במידה ויש בשוק קשר אחורי ברמה גבוהה יותר (אסיין) צריך למכור אותו - במידה ולא אז שישאר, גם כשהוא בכושר רע הוא קשר אחורי מצוין. ציון: 7

על ראול נאמר כבר הכל. אני הייתי בטוח שהעונה הזאת יגיע המהעבר מן ההרכב לספסל אך ראוי חשב אחרת והפתיע את כולנו. לחימה אין סופית, גולים חשובים ומכריעים ומילא את מקומו של ואן ניסטלרוי שהיה פצוע לאורך זמן בצורה מצויינת. אין אסיים פסימי, הסיכויים שהוא ישחזר את זה גם בעונה הבאה קטנים מאוד לפי דעתי. אני רק שמח שזכיתי לראות אותו כובש במציאות כאשר הייתי בברנבאו בניצחון 3:1 על דפור. ציון: 9.

פרננדו גאגו הוא ללא ספק השחקן המשתפר. לאורך כל החצי הראשון של העונה דיברתי פה על כך שחייבים להתחזק בינואר בקשר אחורי נוסף כאשר דיארה ינסע לאליפות אפריקה, גאגו הוכיח לי בדיוק ההפך כאשר השתלב בהרכב בצורה פנומנלית, הוא מפתח גוף של קשר אחורי ככל שעובר הזמן אין לי ספק שבעונה הבאה הוא יהיה אפילו טוב יותר. ציון: 8.

רוביניו גם הוא עשה את שלו. כבר מזמן הפנמתי שרוביניו לא יהיה אף פעם "השחקן הטוב בעולם" ובטח שהוא לא יהיה "פלה החדש", רוביניו הוא עוד שחקן בריאל מדריד, שחקן בכיר, שזה לא דבר רע. הדריבלים שלו ירדו העונה בצורה משמעותית ולטובה, היעילות שלו השתפרה פלאים. נכון שציפיתי ממנו ליותר אבל בסה"כ עונה לא רעה. אני מקווה מאוד שהוא ישאר (באותו משפט אני כבר אציין שאני מקווה מאוד שכריסטיאנו רונאלדו לא יגיע), את השילוב רובן&רוביניו אני מקווה לראות יותר בעונה הבאה. ציון: 7.5.

מרסלו נאבק רציני גם גאגו על תואר השחקן המשתפר מבחינתי. פתיחת העונה שלו הראתה שיש פוטנציאל ענק, יכולות ההתקפה שלו מראות שהוא "ברזילאי" לכך דבר למרות היותו מגן. ההשוואה לקרלוס לא במקום. היכולות ההגנתיות שלו היו איומות בתחילת העונה אך השתפרו פלאים ממשחק למשחק - הוא שחקן לעוד שנים רבות. ציון: 7.5

קודינה הוא שוער מצוין. לפי דעתי הוא היה צריך לשחק במשחקי הגביע במקום דודק ובכלל להיות השוער השני. אני מקווה שככה הוא יהיה בעונה הבאה. ציון: אין על מה לתת.

גוטי גם הוא נתן עונה מצויינת. מלך הבישולים של הליגה הספרדית, כמות לא רעה של כיבושים, עונה מצויינת ל-14 שלא זוכה להערכה בנבחרת ספרד. נכון שהוא נעלם מאוד להרבה משחקים, ולא עושה הגנה, אבל ביחסית לעונות עברו זה השתפר. ח"ח גוטי. ציון: 8.5.

רוד ואן ניסטלרוי הוא אחת האכזבות שלי העונה. לא באשמתו, הוא כבש גם העונה כמות שערים מכובדת. מה שאיכזב אותי זה שלא לקחתי בחשבון שלא הגיוני שגם העונה הוא יעבור עונה שלמה ללא פציעות. רוד "החזיר" את החוב שלו על עונה ללא פציעות עם מספר פציעות העונה. ברור לכולם שיגיע בקיץ חלוץ נוספת על המשבצת של רוד, כמו קנאברו גם השעון של רוד לא עובד לטובתו. ציון: 7.5.

היגוואין הוא אחד המצטיינים העונה. יכולת מצויינת במשחקים ששיחק, כמות כיבושים לא רעה, היגוואין היה טוב מאוד. ברור לי שראול לא נעשה צעיר יותר וכשצריך לחשוב על מחליף - לא עולה לי שם יותר טוב מאשר היגוואין, ראול הוא לא יהיה, אבל הוא יהיה הכי קרוב שאפשר. אני מאמין שבעונה הבאה הוא ישחק יותר. ציון: 8.

מיגל טורס הוא אחד הפאקים של שוסטר. לאחר עונה מצויינת אשתקד, הוא בקושי שיחק העונה וגם כששיחק לא היה משהו. קשה לי להאמין שהוא יעזוב בקיץ, ואני מאוד מקווה לראות אותו נשאר. אבל אם הוא רוצה להפוך לקצת יותר ממחליף זניח הוא חייב לעבוד על ההגנה שלו יותר חזק ולשים דגש קצת גם על יכולות ההתקפה שלוקות בחסר אצלו. ציון 6.5.

HALA MADRID!

11. Pipe Member

פג'ה מאוד מחזיק מרוביניו ואני חושב שהוא לא ימכר גם לא בעבור 40 מיליון יורו.

12. גלאקטיקו Member

אם ריאל מדריד רוצה לחזור להיות פאקטור באירופה, ולהצליח להרתיע קבוצות גדולות ביבשת, אז הוא חייב להגיע !

13. REAL MADRID Member

אני אתקן אותך. אם ריאל רוצה לשחזר את כישלון הגלאקטיקוס עם השמות המודרניים - אז כן, הוא חייב להגיע.

אני לא רוצה את רונאלדו בקבוצה, אחד השחקנים השנואים עליי שיביא איתו רק צרות. קווארסמה עדיף מבחינתי.

סניידר, גוטי, רוביניו, רובן, ראול, ואן ניסטלרוי, קסיאס, ראמוס, קנאברו וחלוץ גדול נוסף (וויה, הונטאלר) זה קאדר שחקנים גדול מספיק בשביל להרתיע כל קבוצה באירופה.

14. Sergio Ramos Member

ארז, בדבריך באשר לרונאלדו הבנתי שאתה לא רוצה אותו בקבוצה מהעובדה שהוא ברברן, אגואיסט(שזה נכון) ורוצה הרבה תשומת לב. אחר כך הזכרת את קווארסמה- אז על אותו משקל, קווארסמה שחקן שעלול להביא לא פחות צרות. גם הוא ברברן לא קטן. אז עם לבחור מהשתיים, ברור שזה את היותר מוכח והטוב מבין מהשתיים - רונאלדו. בלי יתר קלישאות, מי לא היה רוצה אותו בקבוצה? אז כך או כך, ריאל מדריד חייבת להתחזק בעוד קיצוני. לא רוצה לבנות על רובן, זו התאבדות וראינו מה קרה העונה עם המערך הלא סימטרי שחלקו הרב נבע מפציעותיו של רגל הזכוכית. ובאותה מידה, גם על רוביניו אני לא סומך כלל וכלל. הוא הוכיח לי רשמית העונה ורק הדגיש לי את דעותיי עליו יותר חזק, שהוא לא שחקן עיקבי ולא שחקן שיסחוב קבוצה עונה שלמה גם עם אלו שסביבו לא להיט גדול.

על רונאלדו אני רק יכול לחלום מעצם העובדה שכמעט ואין סיכוי שיגיע אלינו. קווארסמה בניגוד אליו ריאלי בהרבה להגיע.

15. REAL MADRID Member

קווארסמה נמצא עדיין בפורטו וזה אומר הכל. צרות כמו רונאלדו הוא לא יביא. אם תשאל אותי הקיצוני שאני מעוניין בו הוא דיאגו קאפל.

אני לא רוצה את רונאלדו בריאל מאותן הסיבות שאמרת כרגע ותוסיף לזה את העובדה שהוא הצוללן הגדול ביותר היום בכדורגל האירופאי (מלבד אינזגי), את העובדה שהוא מתייחס לשחקנים שלידו ולשחקנים של הקבוצה היריבה כמו זבל. שישאר במנצ'סטר, שיגיע לברצלונה, שיעבור מצידי לבית"ר ירושלים - רק לא ריאל מדריד.