כן, לכן אני מעריץ של פירלו ושל רוי קין ושל נוויל, כי להם היה חסר הגרוש ללירה. אין קשר, אני מסתכל הרבה על האופי של השחקן, ועכשיו הוא בשיאו ובעונה הזאת הוא שמר על כושר אחיד, בלי עליות ומורדות, אז למה אתה חוזרים אחורה כל הזמן?
הייתי מפרש את זה בכך שהוא יותר מעריך שחקנים שלא זוכים לכמות ההערכה הראויה להם למרות שהם עושים עבודה גדולה גם אם זה לא נעשה על ידי הכדורגל הכי נוצץ..... את האמת? מסכים איתו בלא מעט מקרים..... יש המון שחקנים שפשוט לא זוכים לכמות ההערכה המגיעה להם בגלל שהכוכבים הגדולים יותר תופסים את אור הזרקורים,ככה זה היה וככה זה תמיד יהיה.
זה שמנדייטה הפסיד שתי גמרים זה לא אומר שהיה חסר לו את הגרוש ללירה, תאמין לי להישגים שלו לא כל שחקן הגיע. חוסר מזל בעיקר משותף לו ולאיבן דלה פנייה, שאצלו היה חסר הגרוש ללירה וההיתעוררות נעשה מאוחר יותר, אחרי שהוא פרח בברצלונה ועבר הוא נכבה ודוכא בידי מאמנים בלאציו ובמארסי. כשהקבוצה נשענת עליו-רואים למה הוא מסוגל, אספניול היא ההוכחה לכך. אני לא מסתכל על שמות, דייגו שמא דייגו, אני מסתכל על היכולת של אותו שחקן. גוטי ביכולת יותר טובה מכל שחקן שמשחק בתפקידו כרגע, ובנתיים הוא מראה שלא חסרה שום לירה.
אני מסכים עם צ'אבי 6. גם אם מסתכלים רק על העונה הזאת ואם מסתכלים על כל העונות של גוטי בריאל, אף אחד בפורום הזה לא יכול להסביר איך שחקן ברמתו ראה כל כך הרבה יציע בתקופת הגלקטיקוס ולא לקח את המזוודות שלו ועבר לקבוצה אחרת. שחקני נשמה כאלה (וכשאני אומר כאלה אני לא מתכוון לקטגוריה של ראול וקאסיאס - כי הם משחקים באופן קבוע) ממש כמעט ונמחקו מהעולם הזה. הוא לא מבוגר מדי ולא צעיר מדי, את כל שנות השיא שלו הוא העביר על הספסל, בלי לדבר יותר מדי, מבחינתו בריאל מדריד מתחיל הכדורגל ושם גם נגמר. ספק אם נזכה לראות שחקן ברמה הזאת עובר את כל הסבל הזה (מזכיר את החודשיים שבקהאם עבר בריאל שנה שעברה, רק שאצלו זה נמתח על 10 שנים). גוטי שחקן פנטסטי, אני מאמין שהוא עוד יכבוש בעתיד איזה שער חשוב ואגדי עבור ריאל או לפחות יבשל אותו, ואז כבר לאף אחד לא יהיה מה לומר. המינוס היחידי של גוטי זה שהוא פרובלמטי באופי שלו, בגלל זה ההשעיות הרבות שהוא חוטף, אבל אפשר להצדיק אותן בכך שאכפת לו מהמשחק יותר מדי ושבלי האופי ה"פרובלמטי" הזה , שחקן ברמתו בחיים לא היה נשאר כל כך הרבה זמן בריאל כשלא סופרים אותו. אכן רבותיי, זוהי אהבה אמיתית.
גוטי כבש שער חשוב מאוד עבור ריאל מדריד לפני שש שנים: ריאל מדריד אירחה את באיירן מינכן למשחק הגומלין ברבע גמר ליגת האלופות. באיירן ניצחה 2-1 בגרמניה במשחק הראשון. ריאל מדריד הובילה 1-0 משער של איבן הלגרה ובדקה ה-85 גוטי כבש את השני אחרי בישול של ראול. כמובן שגם ניצחון בהפרש של גול היה מעלה אותנו, אבל אם היינו חוטפים שער שיוויון היינו מודחים, ואם באיירן שהתבנקרה באותו משחק הייתה כובשת שער אחרי הגול של גוטי, המשחק היה הולך להארכה. גוטי אף פעם לא היה ידוע בתור סקורר גדול, רגל ימין שלו היא רק לעליית מדרגות(הייתה לו עונה חריגה ב-01\2000 אז כבש 14 שערי ליגה). בעבר הוא היה מאיים יותר על השער וזכורים לי גולים לא רעים שלו דווקא, אבל זה קרה מעט מידי. התרומה שלו היא במסירות המדהימות והוא בעצם מי שמוציא אותנו קדימה להתקפות מתפרצות במהירות. אני בספק אם נראה דווקא אותו כובש ברגע מכריע. 55 שערים בקריירה זה מאזן לא משהו(בכל המסגרות), אבל ניקח בחשבון שהוא לא היה שחקן הרכב קבוע. יש לו בעייה ידועה - חוסר יציבות, וזו אחת הסיבות שהוא בילה על הספסל במשך הרבה משחקים, ולמרות זאת, בהמון הוא נכנס כמחליף. לא פעם הוא קיבל קרדיט בהרכב ואיכזב. ההופעה הכי זכורה היא ההופעה נגד אספניול בשנה שעברה. שבוע לאחר שני הבישולים המדהימים נגד סביליה, גוטי פתח בהרכב בגלל השעייתם של בקהאם ורוביניו. גוטי תפס יום נוראי ואחד מהשערים של אספניול נכבש אחרי איבוד כדור שלו. עוד סיבה שהוא לא שיחק הרבה, משום שהקבוצה לא שיחקה במערך שכולל פליימקר(זיזו עוד איכשהו הסתדר בצד שמאל), והיכולת ההגנתית שלו נמוכה.
חאבי גארסיה חוזר לריאל מדריד http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/topic914.Xxx הקשר הצעיר של אוססונה בן ה-21 שנמכר בקיץ מריאל מדריד לאוססונה בתמורה ל2.5 מליון יורו, חוזר לריאל מדריד בתמורה לארבעה מליון יורו, כפי שרשום בהסכם בין שני המועדונים. חאבי גארסיה היווה בורג חשוב בקישור של אוססונה ברוב העונה. הוא שיחק כ24 משחקים בליגה(1735 דקות) ומצא את הרשת פעמיים. גם רובן דה לה רד ואסטבן גראנרו אמורים לשוב לריאל מדריד בעונה הבאה. גוטי לא יישחק נגד אוססונה http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/04/30/guti370x100.Xxx חוזה מארייה גוטי, קשר ריאל מדריד, סובל מפציעה בברך שמאל שתמנע ממנו לשחק במשחק האליפות(אם לא יהיו הפתעות) נגד אוססונה. המארקה אף מדווחים שהוא בספק לסופר-קלאסיקו, שייערך ב7.5.08(יום רביעי, 23:00), מוצאי יום הזיכרון וערב יום העצמאות. בניגוד לגוטי,רוד ואן ניסטלרוי מתאמן כבר מספר ימים עם הקבוצה והוא צפוי להיות בסגל למשחק הקרוב. היגואין וסביולה מתחרים על העמדה השלישית בהתקפה לצידם של רוביניו וראול.
אם גוטי בחוץ גם לקלאסיקו זה עשוי לפתור לשוסטר המון דילמות. לקראת המשחק מול אוססונה הייתי רוצה לראות את את סניידר לצידו של גאגו במרכז, רובן ורוביניו באגפים, סביולה וראול בחוד. כרגע אני חושב שאותו הרכב צריך לפתוח גם בקלאסיקו, רוד שחקן טוב מאוד אבל לתת לו לפתוח מול ברצלונה לאחר כ"כ הרבה זמן של פציעה זאת טעות.
החזרה של חאבי גארסיה לשורותינו היא די מיותרת. מדובר בעוד מקרה של סולדאדו (רק שפה מדובר כמובן בקשר) שיתייבש על הספסל. חבל שמחזירים אותו לסגל רק בגלל שהוא קנטארנו. אני בכל מקרה לא תולה בו ציפיות יותר מדי גבוהות. באשר למשחק מול אוסאסונה, הייתי נותן מנוחה לראול, ומעלה את סביולה במקומו, כאשר היגואין ורוביניו באגפים.
יהיה מוגזם ויומרני להחזיר את כל השלושה לשורותינו. אני ספק רב עם אחד מהם יצליח להשתלב בקבוצה ולהטביע חותם בהרכב הראשון. בעיקר בהתחשב שהקבוצה מתכננת לקנות קשר אחורי בעל שם גדול בשוק האירופאי. הייתי מעדיף ששחקן אחד יחזור אלינו, וזה כאמור דה לה רד, שהלוואי ויצליח במדים הלבנים .אני חייב לציין שהבחור הרשים אותי בצורה יוצאת דופן. כשהיה אצלינו לא זכה ליותר מידי דקות, מה גם שלא היה מספיק מחושל. אחרי עונה מצוינת בחטאפה, ניתן להבחין בשינוי הפנטסטי שחל בו. לעיני הפך לאחד מקשרי מרכז שדה הטובים בספרד. לאחרונה זומן לנבחרת ספרד, עוד חותם ליכולת הנהדרת שלו. כפי שטענתי, קשה לי לראות את אחד מהם(ד.ל.ר\גארסיה\גראנרו) מצליח אצלינו. אינפלציית קשרי מרכז השדה עמוסה, ועוד לחשוב שכבר עכשיו מתחילים שמועות ששוסטר להוט לחפש קשר דפנסיבי שיוסיף כוח לאמצע... לא רואה את אחד מהם שורד אצלינו, מקווה שאתוודה בעתיד.
לפי דעתי את חאבי גארסיה (21) וגרנארו (20) היינו צריכים להשאיל לעוד שנה. את דה לה רד צריך להחזיר רק במידה שהוא באמת הולך לשחק. באפטיסטה ודיארה ככל הנראה אאוט ולכן יש לדה לה רד מקום בסגל..
לדעתי לדה לה רד יש מקום בסגל של ריאל, בהנחה שבאמת דיארה עוזב. מהמשחקים המעטים שראיתי אותו הוא נראה טוב, והעובדה שהוא שחקן בית לא ממש הורסת.. לא ידעתי שהוא זומן לסגל הנבחרת, חידשתם לי. בכל מקרה, זה אומר הרבה. לגראנרו לדעתי אין מה לחפש בקבוצה. שוב, גם אותו לא ראיתי מספיק, אבל הוא צריך להיות מושאל עוד שנה. [לאן הוא מושאל כרגע?] מישהו יכול להסביר לי למה ריאל לא ביצעה השאלה רגילה של חאבי גרסייה? מה זה ההסכם הזה של הקנייה בחזרה? בהנחה שדה לה רד חוזר לקבוצה ושוסטר קונה קשר אחורי, אני לא חושב שחאבי יראה הרבה דשא.