לא חסרים, רק חבל שמרסלו לא נראה כאחד מהם. רק עיוור לא יבחין בכמות הפוטנציאל אשר טמונה בברזילאי. רק מה, שהמרסלו לא מספיק בנוי למעמד. השאלה לעונה אחת בלבד לאחת מקבוצות התחתית, הייתה מקלה עליו את הדרך לפריצה המיוחלת. שוסטר זרק אותו למים, גם בגלל פציעות אפשר לומר, והדרך כעת יותר קשה עבורו. למרות זאת, אני מקווה שהכישרון שטמון אצל הבחור, יפקע יום אחד, גם בדרך הקשה.
כל שחקן שעולה לבגרות לפעמים יש לו פאשלות, בימיוחד לשחקני הגנה שמרבים לטעות בהתחלה בבוגרים. זה לא אומר שהוא לא יהיה אחד כמו הם. אתם מצפים לשחקן הגנה שיעלה וישר יתן תפוקה מיבחינה הגנתית, אז אתם חיים בסרט. גם פויול עשה הרבה פאשלות בהתחלה.
אני מקבל את הטענה שלך, אבל עד גבול מסוים. אין שחקן צעיר שלא עושה טעויות.. הרי זוהי ההתחשלות הגדולה של שחקן - ללמוד מהטעויות של עצמו ולתקן. אבל שוב, עד גבול כלשהו. כאשר הקבוצה מתחילה לפרפר מהטעויות של הברזיליאי, ולאבד נקודות, אז מתחילות להעלות הספקות לגבי מרסלו. אין יל בעיה שיטעה מידי פעם, אבל לא יתכן שכל כדור שנוגע בצד השמאלי של המגרש, מסתיים במצב כלשהו ליריבה. אני אחד שתומך נחרצות בקרדיט לצעירים לשם שהתחשלו, אבל הכל תלוי. אני אעדיף שמרסלו התחשל עונה-שתיים בקבוצת תחתית מאשר יאבד לנו נקודות שעלולות לעלות לנו באיבוד התואר הנחשק במאבק אתכם. יש שחקנים, ויש שחקנים. יש שחקנים שעבורם לעשות קפיצת מדרגה כל-כך גדולה כמו שמרסלו, תקשה על דרכם בדרך לפריצה. ואף יש כאלו שנחשלים. הלחץ והציפיה פשוט גורמת לאותם צעירים לקריסה. אני מקווה שמרסלו אינו אחד מהם, אבל במה שאני בטוח זה שמרסלו עשה קפיצת מדרגה גבוהה מידי ולא בנוי למעמד הזה שנקרא ששמו ריאל מדריד. השאלה לעונה אחת הייתה עושה את הדרך קלה בהרבה.
מצד שני יש הרבה מאוד שחקנים טובים שעוברים לקבוצה קטנה ולאט לאט יותר נכשלים. אני לא חושב שאיבדתם כ"כ הרבה נקודות דווקא בגלל מרסלו והאמת אנחנו הצופים אוהבים להיסחף עם שחקנים מסוימים שפשוט עושים טעויות על ההתחלה ועולים על גלים גלים ומשמיצים אותם למרות שהם לא היו כ"כ רעים באותו משחק. אפרופו מאבדים נקודות, אתם שילמתם על פפה 30 מיליון ואיבדתם נקודות בגללו, כולל גביע אירופה (ואל תגידו שמשחק אחד טוב מול ברסה מכפר על זה), וגם שנה שעברה איבדתם הרבה מאוד נקודות מקנבארו, ועדיין אני לא שמעתי לא אז ולא היום בקשות ליזרוק אותם לכל הרוחות.
אתה מכניס כאן דברים לא רלוונטים. גם פפה, האו שחקן בעל פוטנציאל גדול. הדבר היחיד שמונע מרבים לראות עד כמה האווא בלם גדול, ולהמשיך לגחך בלייצנות:"30 פחחחח, חתיכת פלופ הפפה הזה"זה רק פציעות וחוסר התאקלמות. אילולא הפציעות, והיום היינו מקבלים רביעיית הגנה מצוינת, יותר עמוקה ומתואמת. אין משחק שהמערך ההגנתי אינו משתנה - פעם ראמוס מגן, פעם הוא בלם, פפה חוזר, פתאום הוא נפצע, היינצה חוזר, שוב נפצע, טורס מוזעק וכו'... ככה לא ניתן לבנות הגנה ובשל כך, אנחנו נפגעים רבות. ומהיכן הבאת את קאנברו, כיצד הוא בדיוק קשור למשוואה? מדובר כאן באלוף עולם כשהגיע אלינו לאחר הטורניר הגדול שנתן ואיכזב במידה מסוימת אפשר לומר. אבל קאנברו הוא משהו אחר לגמרי. שחקן שהגיע עם מוניטין גדול ועבר ענק, לא הצליח להתאקלם ממש טוב, קיבל בצדק רב את ההזדמנות שלו(שלא כמו וולטר סמואל שהועזב במהרה ולא קיבל הזדמנות להשתלב)בכך שנשאר בקבוצה, וכיום משמש כבורג מרכזי בהגנה ואולי כשחקן היציב ביותר שלנו. דיברתי כאן על מרסלו נטו. אף אחד לא אמר שצריך לזרוק אותו לעזאזל. להפך, הדגשתי שמרסלו שחקן פוטנציאלי בעל נתונים מרשימים לתפקידו, ובנוסף לזאת ציינתי שמרסלו פשוט לא בנוי למעמד הזה כרגע, ותהליך הבניה שלו רק הופך לקשה כאשר הוא נזרק לבאר העמוקה. פרט לבישול להיגוואין, לא ראיתי אף פעולה חיובית של מרסלו במדים הלבנים.. בסך-הכל הנקודה שלי היא שהשאלה הייתה מקלה על מרסלו ועלינו. אני מאוהב במאמנים שנותנים קרדיט לצעירים(ומותר להם לטעות, זוהי הרי ההתחשלות[הצעירים]), אבל שוב, כאשר אותו שחקן צעיר, גורם לשאר הקבוצה, בצורה כללית, להיראות רע ולפגוע ישירות בקבוצה... הקרדיט לא ממש מעניין, אלא מצב הקבוצה שלך. אז לבוא ולומר שאנחנו חסרי סבלנות כלפי צעירים, במערכה הזו של מרסלו כמובן, זה לא צודק. אני לא סופר ולא יודע במדויק אילו מרסלו אכן איבד לנו נקודות(למרות שאני כמעט בטוח שכן, אך כרגע אין לי עובדות) אבל,בצורה כללית מרסלו הוא אחד מנקודות החולשה כאשר משחק במערך ההגנתי. התקפות היריבה אינן מטומטמות. כל מאמן יבחין בחולשתו של המגן הברזילאי. כאשר בהגנה משחקים שחקנים חלשים כגון מיצ'ל קשישא ומרסלו, הדבר גורם להשפעה שלילית גם על הצד ההתקפי. המאמן לא יכול לבוא להתפרע ולשחק התקפי כאשר אין לו על מי לסמוך אי שם מאחורה. וכל זה כמובן נובע מחוסר מזל.. פציעות(שהם פקטור משמעותי אצלינו העונה) - שגורמות לשחקנים גרועים לעלות במערך ההנגתי שפוגע ביכול הכללית של הקבוצה.
התקשורת במדריד מחפשת בכוח חלוץ לריאל , אחרי בנזמה מגיע תורו של לואיס פביאנו ושוויו 11 מיליון יורו (וכשמדובר בשחקן של סביליה עם הנשיא דל נידו בטוח השמחיר ישולש) . http://img219.imageshack.us/img219/4267/g0313pgs0.Xxx
הם קשורים מאוד, כי אתה לא אוביקטיבי מגרוש. מה זה משנה מאיפה הם באו ובכמה הם באו? שתיהם שיחקו פי כמה וכמה פחות טוב מרסלו, בלי פציעות או עם פציעות, אז למה אותם אתה ואחרים לא רוצים להעיף ואת מרסלו כן?
אתה שוב חוזר על אותה שטות - מי אמר שאני, או אחרים כאן רוצים שמרסלו יעדוף. הדגשתי לך זאת בהודעה הקודמת ואומר זאת שוב: השאלה של מרסלו, הייתה מקלה על ההתפתחות שלו, לא צריך להסביר גם למה, וגם עלינו. כרגע, הקרדיט אשר אותו מקבל משוסטר(ניתן לומר שגם באילוץ)רק פוגע ביכולת הכללית של הקבוצה. אנחנו כמועדון שקוראים לו ריאל מדריד, אחד המועדונים הכי לחוצים בעולם, שמכוון שנה אחר שנה גבוהה מאוד, כמעט לכל תואר אפשרי, לא יכולים להרשות לעצמנו לתת רת הקרדיט לשחקנים מסוגו של מרסלו שצריכים להתחשל יותר בקטן ואז לעבור למקום גדול. ברגע שנאבד חלילה את האליפות על ידי טעות שלו, אז נראה מה יגידו. ריאל זה לא המקום להבשלת פירות צעירים. בשביל זה יש את קבוצות התחתית שרעבות להשאיל שחקנים כאלו לעונה-שתיים.
אני לא רוצה להתערב יותר מדי בויכוח הזה של מרסלו (ירדן, אם אתה לא רואה שהוא פשוט נזק כנראה שהיא אפשר לשכנע אותך יותר מדי) אבל אני רק אגיד שלהגיד שפפה וקנאברו שיחקו פחות טוב ממרסלו זאת פשוט בדיחה. שניםה עולים על מרסלו בכמה דרגות. לגבי הידיעה על לואיס פביאנו, אני מבין שrivaldo לא קרא את הידיעה, אלא רק את הכותרת. נתחיל בזה שהמארקה לא "מחפש חלוץ בכוח" אלא שברור שבקיץ יגיע לריאל מדריד חלוץ, וזה לא סוד. מי שקרה את הכתבה יכל גם לקרוא שבעצם 65% מכרטיס השחקן של פביאנו שייך לחברה ברזילאית ורק 35% לסביליה. עד השנה סביליה בכלל לא התעניינה בלקנות את שאר כרטיס השחקן שלו, והשנה כשהיא ניסתה החברה הברזילאית סירבה. בגלל שברור להם שאחרי העונה הזאת הם יוכלו למכור אותו למועדון גדול יותר. לואיס פביאנו ימכר ב11 מיליון, ודל נידו לא יכול לעשות כלום לגבי זה.
מי השחקן הכי גדול בהיסטוריה של ריאל מדריד? http://www.realmadrid.com/addon/img/4cc848288mitosyleyendasp.Xxx האתר הרשמי של הקבוצה(Realmadrid.com), ערך לאחרונה סקר מעניין מאוד - "מיהו השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד?". למעלה מ-300,000 איש הצביעו ובחרו אפשרות אחת מתוך מאה. השחקן שניצב במקום הראשון הוא אלפרדו די סטפאנו עם 9525 נקודות. במקום השני עם 140 נקודות פחות, נמצא זינדין זידאן. ראול מדורג במקום השלישי עם 9025 נקודות. איקר קסיאס נמצא במקום החמישי. גוטי ממוקם במקום ה- 35 ועשרה מקומות מתחתיו נמצא רוד ואן ניסטלרוי. קנבארו נמצא בעשירייה האחרונה(90) בייחד עם הלגרה(93) וסאלגדו, שנמצא במקום ה-99, כאשר קרוב ל-350 אידיוטים בחרו בו. ומה קורה עם האקסים? רוברטו קרלוס נמצא במקום השישי. פרננדו היירו במקום השמיני. פיגו ורונאלדו במקומות 29-30 בהתאמה. מוריינטס נמצא במקום ה-72. ברשימה המכובדת ניתן למצוא רשימה של שחקנים כמו פושקאש, בוטראגיניו, הוגו סאנצ'אז, קרלוס סנטיאנה, חוסה אנטוניו קמאצ'ו ועוד... העשירייה הראשונה: http://www.realmadrid.com/addon/img/d61c88montajeokp.Xxx 1. אלפרדו די סטפאנו: 9525 נקודות; 2. זינדין זידאן: 9385 נקודות; 3. ראול גונזאלס: 9025 נקודות; 4. סנטאיגו ברנבאו: 8956 נקודות; 5. איקר קסיאס: 8910 נקודות; 6. רוברטו קרלוס: 8817 נקודות; 7. אמיליו בוטראגניו: 8149 נקודות; 8. פרננדו היירו: 8073 נקודות; 9. הוגו סאנצ'אז: 7761 נקודות; 10. פרנץ פושקאש: 7537 נקודות: דירוג מאה השחקנים+ הכתבה - מהאתר הרשמי אני לא יודע בידיוק על פי מה בחרו כאן, אבל זידאן מדורג גבוה מאוד ברשימה. הוא שחקן ענק, אין על זה עוררין והוא עשה כאן דברים מדהימים כמו השער בהקפצה בקאמפ-נואו בחצי גמר האלופות והכי חשוב - השער בגלאזגו מהאוויר, הוא גם נתן כאן קרוב לחמישים שערים בליגה, אבל הוא בכל זאת שיחק כאן רק חמש עונות. אני לא מצאתי את בקהאם ברשימה וזה קצת מפתיע. עוד דבר שהפתיע אותי - קרלוס השיג יותר קולות מהיירו. מי הטיפש שבחר במיצ'ל סאלגדו? הרשימה לא משפקת כל-כך ואני בספק אם היו אנשים שבאמת ראו את כל המאה משחקים או אפילו 70%. אבל זה נחמד בכל אופן.
דור, אתה התגלמותו של משתמש כבירhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כשכל השאר מתווכחים בדיוני סרק ע לחרא ועל העברות שלעולם לא ייצאו לפועל... אתה מביא א תההפוגה הקומית. אני ממש מבסוט מהידיעות תלושות המציאות האלה שאתה מביאhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ארתור, לא ציני בכלל.
נכון, הדירוגים הללו די שטותיים ולא משקפים, וכמובן שאין שום סרט בעולם שזידאן מקדים את ראול. זידאן אומנם היה שחקן לא פחות גדול מראול, מוכשר לא פחות ולטעמי אפילו יותר, אבל מה שראול עשה בשביל ריאל ומה שעשה זיזו - עד כאן.
מבחינת כדורגל נטו, זידאן אחד מגאוני הכדורגל שידע העולם, אז הגיוני שיהיה שני רק לדי סטאפנו. הכל שאלה של איך מתיחסים למדד. (או שאלה יותר רלוונטית - האם בכלל צריך להתיחס למדד?) ראול סתם מלך. ומיצ'ל סלגאדו היה פעם מגן ימני לגיטימי בכל קבוצה בליגה הספרדית. הטיפשים שבחרו בו כנראה לא התבססו על השנתיים האחרונות של ושפטו אותו בצורה הוגנת לאורך כל הקריירה שלו בקבוצה.
המארקה: שוסטר רוצה את פאולסן http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/poulsen280208_ES.Xxx עוד ברווזון מסביליה עולה כמועמד לריאל מדריד. המארקה מפרסם ששוסטר מאוד מעוניין בקשרה הדני בן ה-28 של סביליה וביקש לרכוש אותו לקראת העונה הבאה, כדי לשדרג את מרכז השדה. סעיף השחרור של פאולסן לא גבוה - 10 מליון יורו בלבד, אך ריאל היא לא הקבוצה היחידה שמעוניינת בפאולסן. אחת הקבוצות שהוזכרו לאחרונה בהקשרו היא לא אחרת מאשר ברצלונה. אם תשאלו אותי, אני לא רוצה אותו. הוא אנטי-כדורגל בידיוק כמו דיארה, אני מעדיף בכלל את גאגו על פני שניהם בהרכב, לצידו של גוטי(למרות שאני יודע שזהו מערך מאוד התקפי). פאולסן קשר אחורי כסחן ושחקן מלוכלך, לא שיש לי בעייה עם כאלו כל עוד הם תורמים, אבל אני חושב שרוב חילוצי הכדור שלו הם בפאולים, הוא אוברייטד לטעמי ואפשר למצוא משהו טוב יותר. לקראת העונה הבאה שוסטר צריך לחשוב לאן זורקים את דרנטה ואיזה חלוץ תותח מביאים הנה. שזה לא יהיה פביאנו.