הטקטיקה של היהלום לא תעבוד. בשביל רוביניו צריך לוותר על אחד החלוצים. בכל מקרה סניידר יכול לשחק באגף, גוטי יהיה מחליף לדייגו, ואפשר לשחק עם זה.
לגבי טוטי, מדובר בשחקן המושלם לעמדה של ראול, גם כיום אם אנחנו שמים אותו במקום ראול מקבלים התקפה מדהימה... דייגו לא יכול להיכנס כל עוד אנחנו משחקים עם שני חלוצים ושני אגפים. דיארה לבדו לא יכול להחזיק את האמצע הגנתית ודייגו התקפי מדי. השחקן שאנחנו צריכים למרכז המגרש צריך להיות 50/50 אמיתי. השמועות על דה רוסי למשל הן צעד בכיוון הנכון (למרות שיש כאלה שהייתי מעדיף עליו) .
הבעיה הזאת של דיארה עוד עלתה מזמן. זה מה שבעצם תוקע את משחק האגפים ככל הנראה, מחסור ב50-50 שיאזן בין התקפה להגנה. שגאגו ליד דיארה יש לו עזרה, אבל אז ההתקפה נתקעת איפושהו. מצד שני לשחק בדיארה רק כקשר אחורי יחיד שלפניו גוטי או סניידר, זה סיכון. כי גם סניידר וגם גוטי לא עושים כמעט הגנה. אני לא רואה איפה נכנס כאן דייגו בכלל. יש לנו שתי פליימייקרים על העמדה שלו, תתעוררו. למה זרקנו כל כך הרבה כסף על סניידר? שלא ישחק בעמדה שלו? הוא גרוע באגף. שמשחקים איתו באגף זה כמו לעלות בדיוק עם עוד שחקן אמצע. הוא לא שחקן אגף, הוא לא היה, והוא לא יהיה. במשחקים שהוא עלה שם, תמיד בצד שלו היה בור ענק באגף מכוון שהוא תמיד חתך לאמצע. אז במקרה שרוצים להביא שחקן קישור, ולספסל גם את גוטי וגם את סניידר(שזה נראה לי לא אופייני)אני מסכים עם אוהד, להביא 50-50 טוב שיאזן בין התקפה להגנה. יש לנו שתי שחקנים תוצרת דייגו. לא אכפת לי האם הם פחות טובים ממנו, ולא משתווים לאלה של בארסה. יש לנו אותם ונסתדר איתם איך שהם. דייגו שחקן נהדר , אבל בשורה תחתונה, לא צריכים אותו. עם רוצים להביא אותו, שימכרו את סניידר. טוטי? הוא כבר לא יעזוב את רומא לעולם...
עוד לא למדנו ששחקנים איטלקים לא בטוח מתאימים לסגנון משחק הספרדי? במיוחד לא שחקני חלק אחורי. את דייגו ריאל צריכה להחתים כחלק מצפייה בתהליכים בכדורגל האירופאי. כמו שברצלונה החתימו את רונאלדיניו שנייה לפני הפריצה הגדולה שלו, ככה הולך להיות עם דייגו. בורדר הוא מסוכן בכל שנייה, כל מסירה שלו חותכת את ההגנה ומגיעה לשחקן, הדריבלים שלו מסוכנים ומהירים והוא מתפקד במאני טיים. עם התקפה כמו ואן ניסטלרוי רוביניו וראול לפניו, הוא מסוגל לסיים עונה עם 10-15 בישולים. ל50/50 יש את טיאגו. הוא שחקן מצויין, שומר אישי מעולה וגם יודע להצטרף להתקפה. אישית אני הייתי מחליף את דיארה אבל זה לא נחוץ. טוטי לא יעזוב את רומא, ואני בספק אם דה רוסי יעשה את המעבר. לדעתי הוא טוב בהרבה מדיארה, אבל שוב פעם, הבעיה שיהיה לו קשה להסתדר עם שחקנים שיש להם משמעת טקטית לקויה ביחס אליו.
נגיד שנביא את דייגו ואת טיאגו, ואפילו נמכור את שנידר, אנחנו עדיין בבעיה. מי בדיוק יפתח ליד דיארה? או שאולי דייגו וטיאגו יפתחו שניהם? (יכול להיות דווקא שילוב מעניין, אבל עוד יותר הרפתקני מדיארה ודייגו) . ועוד לא הזכרנו את גאגו! יש שני חלוצים שהם באנקר בהרכב, ובדרך כלל גם שני שחקני אגף (ברגע שרובן בריא =\ ) אין כרגע מקום בסגל לעוד שחקן מרכז שדה.
מה הויכוח המטופש הזה על דייגו, כאשר יש לנו שני שחקנים בעמדה שלו אני בכלל לא חושב אפילו להביא אותו לריאל, זה ויכוח מיותר שאין בו טעם אפילו. ולכל מי שמספיד את ריאל ,אומנם בינתיים היא לא מציגה יכולת טובה אך אני סבור שזה בגלל פציעות רבות בעמדת הקישור, כאשר רובן חוזר מישהו אחר נפצע וכך הלאה.. כאשר אנחנו נהיה עם הרכב כזה: הגנה :ראמוס , מצלדר ,קנברו, מרסלו קישור: רובן, גוטי(סניידר) , דיארה, רוביניו התקפה: ראול וון ניסטלרוי. אני חושב שאתם תיראו ריאל אחרת לגמרי ,אם נהיה עם הרכב כזה, כ"כ חסר לנו מישהו באגף ימין במשחקים של ריאל אנחנו רואים שראמוס לא יכול להסתדר לבדו בעמדה הזו, אני חושב שכאשר רובן יחזור להרכב במידה ויהיה בכושר , תיראו ריאל שונה תיזכרו.
מסכים איתך לגמרי. זה ההרכב האופטימלי(רק פפה במקום מצלדר. פפה בלם טוב יותר). הרכב חזק מאוד, למרות שאני עדיין חושב שבמשחקי חוץ או משחקים קשים לא הכי נכון להציב את גוטי לבד ליד דיארה. במשחקים כאלה עדיף לפתוח עם שלושה קשרים כשרובן על הספסל. וזה מראה לך למה ריאל חייבת בדחיפות קשר אמצע. גוטי לא עושה מספיק הגנה כדי שתוכל לשחק עם שני קשרים בילבד בקישור.
עוד יותר סיבכתם. להביא את את טיאגו וגם את דייגו. ספק ענק האם אחד מהם לפחות יגיע. דייגו שחקן אמצע, פליימייקר, ויש לנו כבר שתי שחקנים על העמדה הזאת. במקרה שהוא מגיע עכשיו, אז זה הישרות להרכב. יכול להיות שליד דיארה לבד, שמבקרה הזה, לא עשינו כלום, זה כמו שנשחק עם סניידר ליד דיארה- יצור משחק התקפי ויהווה סכנה מבחינה הגנתית. כל עוד יש את סניידר וגם את גוטי אנחנו פשוט לא צריכים את דייגו. נקודה. הוא לא שחקן בן 18 שבונים עליו לעתיד. הוא שחקן שצריך לבוא ולשחק, ולפתוח בהרכב הראשון. אבל לא רק שהאו לא נחוץ לדעתי, האו רק יסבך את העיניינים, ולא יפתרון לנו את הבעיה של ה50-50. עד עכשיו שוסטר אפילו פעם אחת לא פתח בהרכב שכולל את דיארה ועוד פליימייקר לפניו, מרוב פחד להסתכן בהגנה. אז כשדייגו יבוא(נגיד)הוא יעשה את זה? לא נראה לי. אין לנו איזון במגרש, ואין לנו 50-50. הפתרון האו פשוט וקל(אבל ספק עם התבצע)- אם רוצים משחק אגפים, זה או לספסל את ראול, לפתוח ב3 שחקני מרכז שדה- דיארה, גאגו סניידר\גוטי. או דיארה, גוטי וסניידר(אופציה לא הכי טובה לדעתי). רוד לבד בחוד, ורוביניו ורובן כחלוצים שניים שמחליפים מקומות בינהם ומשחקים חופשי. האפשרות השניה היא 4-4-2 שלוקה בסיכון הגנתי, ומספסל שתי שחקני מרכז שדה. דיארה, גוט או סניידר במרכז, רובן ורוביניו באגפים וראול ורוד בחוד. בשתי האפשרויות יש כאן איזה פאק. בראשונה ראול מסופסל(8 שערים, לספסל?לא נראה לי) ובשניה שתי שחקנים מהאמצע יורדים לספסל ולוקחים סיכון הגנתי. אז בכל הסבטוחה הזאת מהמרכז ועד החוד, להנחית את דייגו? לא חושב, עוד יותר עומס ושחקן לא נחוץ.
באיחור 'קל': היום תשחק ריאל בגביע הברנבאו http://img464.imageshack.us/img464/5133/57134692bi9.Xxx גביע הברנבאו המסורתי, שמתקיים בכל קיץ וקיץ, לקראת פתיחת העונה, לזכרו של האיש סנטיאגו ברנבאו - שחקן, מאמן, מנהל, נשיא. אגדה, סמל ואיצטדיון, נדחה השנה עקב מותו של אנטיניו פוארטה ז"ל, מסביליה. המשחק ישוחק היום באיחור של יותר משלושה חודשים, בשעה 22:00 והיריבה היא פרטיזן בלגראד, זו שבדרך לזכות באליפות סרביה. ריאל מדריד לא תעלה את הרכבה החזק ביותר. ואן ניסטלרוי, היינצה וגוטי ייעדרו עקב פציעות קלות(השלישי בגלל קילול קיבה), רוב המחליפים הקבועים אמורים לשחק - דרנתה, סולדאדו, מיגל טורס והשאר. אריאן רובן ייפתח בהרכב כדי להמשיך להוריד חלודה. פאקו חנטו הגדול ייקבל את הכבוד לבעוט את בעיטת הפתיחה. בשנה שעברה ניצחה ריאל מדריד את אנדרלכט 2-1 מצמד של רוד ואן ניסטלרוי, ולפני שנתיים זה הסתיים בחמישייה נגד MLS האמריקאית(בקהאם, רונאלדו[צמד], גוטי וראול כבשו) לפני המשחק יינתן כבוד לשחקן העבר הגדול פאקו חנטו, שייבעט את בעיטת הפתיחה. ----------------------------------------- בואו תסבירו לי נקודה אחת -דייגו. למה הוא נחוץ שיש לנו את ווסלי סניידר וגוטי, שני פליימקרים, אז להביא עוד אחד? לא רציתם מערך של 4-4-2 בכלל? שוסטר בונה על הבלונדיני שלנו, סניידר הגיע בסכום גבוה ולא הגיוני שגם דייגו יגיע וייגרום למצב ששניים יסופסלו. ארז, זה לא מנג'ר או Pro Evolution, אי-אפשר לשחק עם קשר אחורי אחד - דיארה, זה מתכון לכישלון, גם ככה דיארה בתקופה רעה. בקשר לדרנתה - אולי אני טועה ואוכל את הכובע, אבל הוא נראה שחקן שלא ייצא ממנו כלום, לא שחקן לרמה הגבוהה, לא מגן ולא קשר, אולי כדאי להשאיל אותו לפני שמוכרים סופית. בקשר לסולדאדו - שיעזוב כמה שיותר מהר ויציל עבורו את העונה הזו.
גוטי עם כל האהבה שלי אליו לא מה שריאל צריכה, בתור שחקן ספסל הוא אחלה, אבל בעונה הזאת הוא פחות או יותר רק תוקע את ההתקפה של ריאל ולא ממש עושה משהו בהגנה. בקשר לשטווית שאמרו פה על רובן..ממתי החלטתם שרובן באנקר בהרכב? רובן בעצמו לדעתי לא ממש מתאים לריאל + הבעיית פציעות המטורפת שלו שגורמת לו לשחק חודשיים נטו בעונה. דייגו הוא הפתרון המושלם להתקפה הדי אפורה שלנו העונה (חוץ מרוביניו וראול) והוא יוכל לסדר לנו התקפה די חלומית האמת כשהוא ורוביניו על המגרש. בקשר לשחקן 50/50, אני מאמין שצריך להשאיר את דיארה, ודה רוסי לא ממש ירצה לבוא וכמו שציינו פה טיאגו הוא שחקן שיתאים מאוד לתפקיד מכיוון שהוא יודע לעשות גם התקפה ולא רק הגנה, אבל בשביל לקחת אותו צריך למהר משום שברצלונה כבר מזמן שמה עין עליו. הרכש בעונה הזאת היה בסופו של דבר לדעתי בזבוז עצום של כסף על כמעט כלום, על פלופים/שחקנים שלא באמת יכולים להיות ב11 של ריאל, וחבל שעכשיו יצטרכו להוציא שוב פעם הרבה כסף כדי לתקן נזקים (לדוגמא : להביא עוד בלם/2 + קשר התקפי ואולי גם אחורי ולשחרר מספר לא קטן של שחקנים ) דרך אגב, חבל מאוד ששוסטר לא מאמין בסולדאדו, כי סולדאדו כבר הוכיח לא פעם (למשל באוססונה) שכשנותנים לו הזדמנות ומקום בהרכב הוא לוקח את זה ב2 הידיים וב2 הרגליים.
האמת היא שלמרות שדייגו שחקן מעולה הוא לא דחוף לריאל לפחות לא העונה ואין טעם להשקיע בו כסף כרגע אף על פי שריאל מסוגלת לאבד אותו אם לא תפעל מהר. למרות ששנידר וגוטי לא מהטופ העולמי זה לא אומר שהם לא מספיק טובים לריאל כי כולם כאן יודעים שכן מה גם שגטי הראה במשחקים האחרונים את הטאצ' האדיר שלו שיכול להשים את ראול ורוד מול השער ולכבוש. בשורה תחתונה אני לא רואה את דייגו בריאל עד שאו גוטי או שניידר עוזבים את ריאל.
טיאגו, דייגו ואוצ'ה אלו הרכשים שהייתי עושה להתקפה ולקישור. אולי גם מוסיף איזה קיצוני ימני, לא מישהו יקר. מגן שמאלי מרסלו והיינצה לא להיט, אבל הם מספיקים, מרכז הגנה צריך עוד בלם, רצוי גאראי שדיברו עליו ומגנים ימניים טורס וראמוס מספיקים בהחלט.
אני דווקא חושב שההתקפה לא צריכה חיזוק בכלל כי יש גם את סביולה וגם את סולדאדו על הספסל שהם מספיק טובים לריאל. לקישור כן הייתי מביא רכש בדמות קשר אחורי או 50/50 כי לאור התצוגות האחרונות של דיארה,גאגו ושניידר לא יזיק קשר. מה שכן אנחנו צריכים בלם מכיוון שעם הפציעות של פפה ומצלדר אנחנו לא יכולים לסמוך על זה שראמוס יהיה במרכז ומיצ'ל הקשיש יהיה בימין(כי שוסטר לא מאמין בטורס לצערי..) וכך יהיה בצד ימין חור לכן זה די דחוף להביא בלם טוב. מה שכן לצערנו קלדרון הודיע שלא יבוא עוד רכש העונה ורק בקיץ ריאל תכנס לשוק ההעברות.
הוא גם אמר שהוא יביא את קאקא. אם תהיה אופציה טובה לשחקן כלשהו אני מאמין שריאל תנצל אותה. מה שחסר לריאל אלה שחקנים שימריאו ביחד עם המועדון כמו מוריינטס ומקללה בזמנו. אוצ'ה, דייגו, גאראי, טיאגו הם שחקנים שיכולים לעשות את זה. שחקנים ב20 מיליון דולר ומעלה מגיעים לקבוצה עם ציפיות גבוהות ובד"כ לא עומדים בהן. לגביי סולדאדו, שחקן בית לא צריך להיות מחליף רביעי, עדיף שיקבל דקות בחוץ ויחזור לריאל כשהוא יהיה ברמה, שוב פעם, אם הוא אי פעם יהיה.