הייתי רוצה לנסות מערך כזה: איקר מטצלדר היינצה ראמוס דיארה גאגו גוטי/שניידר רוביניו רובן רוד-------סביולה מדבור במערך של שלושה בלמים, כשמטצלדר בלם אחורי והיינצה וראמוס קדמיים יותר (רשמתי את היינצה וראמוס בגלל שהם יכולים לשחק גם כמגינים) . דיארה וגאגו שני קשרים אחוריים כשגאגו עולה קצת יותר קדימה. הם גם מכסים על חורים בצד. בחלק ההתקיפ רובן ורוביניו באגפים. אין לי מושג למה השירטוט יצא ככה. ובכל דמיינו את המערך עם מרחבים קצת יותר גדולים בין שחקן לשחקן (השירטוט הסתדר איך שבא לו) . אני מאמין שעם יכולת טובה של דיארה וגאגו, ומשחק לחץ טוב מצד כל הקבוצה זה יכול לעבוד. הבעיה היא שאף מאמן לא ינסה כזה דבר, בטח לא בריאל מדריד. אפשרי? *ההודעה היא רק תאוריה. אני עצמי לא בטוח אם המערך טוב ואם הוא אפשרי וכדאי.
איזה קבוצה משחקת במערך של 3-3-4? וחוץ מזה, ואולי הרבה יותר קריטי - גם ככה ההגנה של ריאל נראית כמו מסננת וחוטפת שערים על ימין ועל שמאל, אז לעבור לשחק עם שלושה שחקני הגנה כשאחד מהם הוא היינצה האיטי והכבד והשני הוא מצלדר הבינוני להחריד? בחייך, מה זה המערך הזה?
אתה מתכוון להיינצה שנתן תצוגת הגנה אדירה כבלם מול אולימפיאקוס? בסך הכל הצעה. מטצלדר בלם שקט שמושלם לתפקיד שם בעיקר כי הוא שולט ברחבה בכדורי רוחב. כמובן שהיתה עדיפה הגנה של נסטה טרי ופרדיננד אבל זה מה שיש כרגע. *אם קנאברו כשיר לסנטנאדר אפשר להכניס אותו אל ההרכב. ואל תישכחו את גאגו ודיארה, כך שבמקרה הצורך זאת יכולה להיות הגנה של 5 שחקנים.
מערך כזה, אפילו במשחקים בPro Evolutuion נגד חברים, אני לא מעלה. ההגנה שלנו עלובה, לוותר על אחד משחקני ההגנה זוהי שטות. המערך שהצאת גרוע מאוד, אוהד. המגנים תומכים בצדדים, בקשרי הכנף, ומערך של שלושה בלמים בעצם מבטל את עמדת המגן. דיארה וגאגו כרגע בכושר קטסטרופה, כל פעם שקבוצה תעבור את החצי, זה יהיה מצב של חצי גול. קשרים במרכז המגרש, לא נחשבים שחקני ההגנה. דיארה אולי יותר לכיוון של בלם שלישי. רעיון טיפשי שנפסל על הסף. אין לנו מערך אידיאלי, זה המצב כרגע, אני מקווה שנגיע למשהו אחר, אפילו אם אין ברירה, לוותר על חלוץ, למרות שאני לא מאמין. אפשר לנסות משחק אחד גם ללא גוטי וגם ללא סניידר, ועם שני קשרים במרכז ובאגפים, 4-4-2 פשוט.
לא צריכים לכעוס, זה היה הכל בתאוריה כמו שאמר אוהד. בכל מקרה, מערך כזה הוא די הזוי, ולא נראה לי שהוא כתוב בספר. תאוריה אחת גדולה שלעולם לא תתבצע. אני, כמו שאמרתי מעדיף את ה4-3-3 שכולל לנו גם אמצע התקפי. מערך 4-4-2, שגוטי וסניידר לא משחקים, יכלול כמובן את גאגו את דיארה. זה יצור מרכז מגרש אפור, הגנתי מידי ולא יעיל בכלל לפן ההתקפי שלנו. אולי אז יווצר משחקים אגפים, אבל לא צריכים לסמוך על זה בצורה כל-כך גדולה. אני מאוד רוצה לראות כבר את רוביניו ואת רובן משחקים, זו אולי נקודת אור שסוף סוף תביא יכולת כדורגל משכנעת. אך אני לא ממהר לקפוץ. בינתיים, אין טביעת יד של שוסטר במשחק של ריאל, אין כדורגל התקפי מספיק, כמו שהבטיח המאמן שלנו ומשהו לא דופק בריאל. ותוסיפו את המערך ההזוי החצי 4-4-2 חצי 4-3-3 והלא סימטרי שלנו. די מפליא אותי לפעמיים, יש לנו הרבה בעיות בנוגע ליכולת הקבוצה, אבל משום מה, אנחנו עדיין מקום ראשון בטבלה. אפשר לומר תודה לבארסה שמפשלת העונה מידי פעם, ותודה לולנסיה שנראת כמו קבוצה מהליגה הקזחיט התשיעית, וגם לסביליה שהעונה עדיין לא מוצאת עצמה. ניצחנו משחקים, כי ניצחנו אותם, פשוט וקל. מבצעי רוביניו, גוטי של דקות הסיום, ועוד כמה מהלכים אישיים של שחקנים, בינתיים משאירים אותנו בראש הטבלה.
אין משחק התקפי כי ההגנה הלא יציבה שלך נותנת את כל החוסר בטחון שאפשר לשחקנים. לפעמים הפחד מספיגה גורם לבלבול ולחוסר שטף בהתקפה, אי אפשר לדרוש את הכתר כשאין לך ראש.
כל הערכות אומרות שריאל תפתח היום עם רובן ורוביניו, שני אגפים, סוף סוף. מרכז המגרש יורכב מגאגו ודיארה והחוד יהיה ראול ורוד. בהגנה פפה וקנאברו, צמד שנראה טוב במשחקי ההכנה ומאז רק נראה גרוע. החשש היחיד שלי לגבי המערך (בחלק ההתקפי) הוא שרוביניו יהיה הפעם בימין ולא בשמאל. נקווה שהוא יצליח להביא שם יכולת טובה. הרכב משוער עריכת מנהל: למה לא בדיון המחזור? בשביל מה הוא קיים?
הרבה ביקורת בזמן האחרון על המשופם הגרמני בגלל היכולת הדלה, צורת המשחק המאוד מוגבלת ומרובעת ובכלל יש גם ביקורת לא קטנה גם על צורת הניהול שלו על הספסל (לא דומיננטי כמו קאפלו, חילופים מאוחרים, הרכבים לא ברורים וכו'). חשבתי שיהיה נחמד אם כל משתמש יסכם מבחינתו את 3 החודשים בפועל של שוסטר בתור מאמן ריאל, "תעודת שליש". הסטטיסטיקה: בליגה: מתוך 13 מחזורים השגנו כ9 נצחונות, 2 הפסדים ושתי תוצאות תיקו, נתונים שעל גבי הנייר ניראים כנתונים מעולים. אנחנו במקום הראשון עם 29 נקודות מתוך 39 אפשרויות, סה"כ איבוד של 10 נקודות בלבד במרחק של נקודה מהמקום השני עם יחס שערים נאה (ולנסיה וויאריאל עשו את שלהן) 30 - 13. ליגת האלופות: בצ'מפיונס המאזן של ריאל תחת שוסטר קצת יותר מופנם: מתוך 5 משחקים אספנו כ8 נקודות בלבד כאשר אנחנו מנצחים רק שני משחקים, מסיימים שניים בתיקו ומפסידים אחד. עדיין במקום הראשון אך יש לזכור שפיקשוש קטן נגד לאציו במחזור הבא ואנחנו שוב נוכל לפגוש את באיירן, הפעם באופ"א. אני זוכר שרוב הפורום ציין לפני תחילת העונה שהמגרעה שהכי צפויה להתגלות אצל שוסטר תיהיה כניראה בצ'מפיונס, 1-0 לנו . ההשוואה המתבקשת לקאפלו (מבחינה סטטיסטית): בליגה: עד המחזור ה13 אשתקד אספנו בידיוק (!) את אותו מספר נקודות כמו עכשיו תחת שוסטר, 29 מתוך 39 אפשריות. מה שעוד יותר מפתיע זה שהנתונים המקבילים הם זהים בצורה מוחלטת לנתונים של השנה: 9 ניצחונות, 2 הפסדים ושתי תוצאות תיקו. ההבדל היחיד הוא יחס השערים: בעונת קאפלו עד המחזור ה13 היחס היה 24 - 9 לטובתינו כמובן (בניגוד לשנה הנוכחית, 30 - 13). ליגת האלופות: עד המחזור החמישי בשלב הבתים של ליגת האלופות ריאל היתה עם 10 נקודות, שתי נקודות יותר מכרגע. בשלב זה בעונה שעברה היו לנו שלוש ניצחונות, תוצאת תיקו אחת והפסד. כמובן שאז עלינו מהמקום השני כאשר הכבשה השחורה שלנו, ליון, מובילה עלינו ב6 נקודות. כל זה לא עזר להזכירכם, אבל בואו נעזוב את זה בצד. אני חושב שהסטטיסטיקה עשתה את שלה ועכשיו הגיע הזמן של המקלדת שלכם להראות ביצועים: 1. מה לדעתכם מונע משוסטר לשחק את הכדורגל ההתקפי שהוא הבטיח? 2. מה הן המגרעות שאתם רואים בו ומה הן הנקודות הטובות? 3. האם לדעתכם הוא יחזיק עד סוף העונה (פרטו בבקשה)?, אם לא אז למה? 4. רשמים כללים בנוגע לשוסטר עד כה. מקווה שיהיה דיון פורה.
ראשית, יש לציין כי הופתעתי מהעובדה שהנתונים בליגה, בעונה הנוכחית, שווים לנתונים אשתקד(מבחינת מספר הנקודות), כי יחסית העונה איבדנו רק עשר וזו כמות יפה. אין טעם לעסוק בהשוואה גורפת לשנה שעברה, אבל אתמקד בכמה נקודות לגבי שוסטר. שוסטר לא גיבש מערך אחיד, אין לנו מערך אמיתי, אין לנו שיטה ואין לנו כלום. הסגל כן יכול להפיק כדורגל התקפי, אך זה ייקרה רק במידה ונשחק עם שני קשרי אגף אמיתיים. במשחקים האחרונים, או יותר נכון מתחילת העונה, האגף הימני הוא אך ורק של ראמוס וזה בלתי אפשרי. שסניידר שיחק הוא ניסה להיות אפקטיבי באגף וזה לא הצליח, כי הוא פליימקר. לא כל פליימקר שתשים אותו באגף(זידאן), ייסתדר שם, וגם מזיזו היינו מפיקים יותר אם היינו משחקים איתו במרכז ואך ורק שם. בניית הסגל הייתה גרועה ואני אסביר. שימו לב, אין לנו מחליף לגאגו או דיארה, והם אמורים לשחק בייחד בהרכב. גוטי וסניידר זה ממש לא זה. דרנתה שנרכש בקול תרועה ותרומת סכום נכבד, יחסית לשחקן שהיה רק בליגה ההולנדית, לא בסגל בכלל ומגן הוא לא. אני מבין שיש סגל ארוך וכל פעם מישהו אחר 'נדפק', אבל בשביל מה הוא הגיע בכלל? אין לנו מגן שמאלי וזו אשמתו - לא מאמין בהיינצה, שבינתיים פצוע. פפה לא שווה 30 מליון יורו. עוד נקודה רעה - ניהול משחק כושל, הוא פוחד להוציא את גוטי והוא מגיב מאוחר מאוד. נגד לאציו בליגת האלופות החילופים היו מאוחרים מאוד, נגד סביליה בליגה שהקבוצה נתקעה, לא היה שינוי מידיי, דבר שהיה נחוץ, נגד ברמן, ראינו כמה זמן הוא חיכה. זה לא לעניין. בעניין הזה אתה מסכים. קאפלו פעל במהירות, בדר"כ. נגד באיירן, אשתקד, בשמינית הגמר, הוא לא היסס להשתמש ברוביניו במשחק הראשון, לאחר שראה שההתקפה לא זזה. בגומלין, הוא הוציא את אמרסון נדמה לי, אחרי חצי שעה, כי ראה שהשלישייה במרכז המגרש לא נחוצה כעת, שבאיירן כבר מוליכה. נקודה רעה נוספת - ההתעלמות ממיגל טורס. מזעזע להיזכר בכלל בימים שסאלגדו שיחק כמגן ימני ואולימפיאקוס כמעט ניצחה אותנו בברנבאו. אנחנו מנצחים בזכות יכולת אישית בלבד. אם תשוו אותנו לקבוצות הצמרת באירופה, מנצ'סטר מנצחת בקלילות בבית כל קבוצה ורומסת, ארסנל נראית נהדר, צ'לסי של אברם. אינטר לא מזיעה בכלל נגד הגדולות באיטליה, יובנטוס מפרקת. אנחנו תמיד מסבכים את המשחקים יותר ממה שהם, ואני אוסיף את זה שפרט למשחקי החוץ נגד ויאריאל וולנסיה(אתה בעצמך אמרת שזו לא חוכמה לפרק את העטלפים ואם הייתה קבוצה רצינית עומדת, שוב היינו רואים שאנחנו בלוף אחד גדול).[נגד ויאריאל זה משחק שקורה פעם בעשור], לא הופענו לאף התמודדות חוץ, אספניול וסביליה ביטלו אותנו בקלות, אני בטוח שכשהן יגיעו לברנבאו, לא נצליח לשתק אותן ככה. אם יש נקודה חיובית בשוסטר, זו העובדה שהוא נותן את הבמה לקפיטן ומאמין מאוד ברוביניו. הוא בינתיים גם מתמודד עם התקשורת לא רע. למאמן בריאל מדריד, תמיד יהיו תלונות, אנו האוהדים מצפים לטוב ביותר. אז אני מבין שאי-אפשר כל הזמן לנצח, כל משחק לתת קלאסה ושואו, אבל אני מצפה ליותר מהקבוצה שלי, ואין סיבה שלא.
לפי הסטט' שאומר שעד עכשיו, עד הרגע הזה מה שעשינו עם קאפלו, אנחנו עושים כרגע עם שוסטר. ושיפור בצורת הכדורגל? אין לנו. אין טביעת יד של שוסטר בקבוצה שלנו. המשחק הטקטי שלנו הוא כושל במיוחד, והדבר שמציל אותנו ובינתיים משאיר אותנו במצב טוב זה המצב של החזקות האחרות בליגה, ואמרתי את זה כבר - בארסה במצב מנטלי פגום במשחקי החוץ, ולנסיה נראת לא כמו קבוצה של הליגה שלנו, וסביליה גם גן לא מזכירה את עצמה. בינתיים מה שגם עזר לנו, ומה שמעצב אותנו מבחינה כללית- זה יכולת אישית של שחקנינו. בראשם, רוביניו את גוטי. משחקים שלמים אנחנו נשענים על שתיהם בפן ההתקפי. אין משחק קבוצתי.וכמו שאמרתי ,משחק טקטי כושל. יש לנו ארסנל התקפי גדול, עם שחקנים כישרונייים, זה בינתיים עושה לנו את העבודה, בינתיים. שוסטר הביא רכשים בעלי כישרון רב- רובן וסניידר הם דוגמא לשחקנים בעלי יכולת כנית גבוהה. הם שתי הרכשים הכי בולטים לדעתי. רק מה ששוסטר הביא רכשים, שכביכול יקרים, וכביכול, שחקנים שאמורים 'לפתוח' רק מה שהם אינם משחקים ביחד. הוא הביא שחקנים, ובקיצור, לא הצליח לחבר מערך אידיאלי מספיק טוב. בכל מערך אפשר למצוא איזה מגרעה שעלולה לדפוק אותנו.