זה קלאסה אחרת לגמרי. רוביניו טוב, כישרוני, אבל ביום שהוא יגיע לרמה של קוארזמה אני ישרוף את החולצות שלי. קוארזמה הוא מיסוג השחקנים שפשוט לא מאכזבים, שכל פעם שהכדור אצלהם אתה יודע שמשהו יקרה, והוא קורה, בניגוד לרוביניו שהוא מאוד הפכפך. הוא הרבה יותר מהיר ממנו, הוא הרבה יותר חד ממנו, הוא הרבה יותר חזק ממנו.
אני לא רוצה להיכנס להשוואות, אבל זה פשוט לעשות עוול לגאון כדורגל כמו רוביניו עם השוואות לקיצוניים טובים וטכניים שנחמד לראות אותם מכדררים על הקו אבל לא יותר מיזה. רוביניו טכני, ובניגוד למה שאמרת חד יותר מקוארסמה ופחות מחפש את השטויות, לפחות בזמן האחרון, ולא נופל ממנו גם במהירות ועולה עליו בזריזות רגליים.
גאון כדורגל? מה הבחור כבר עשה שהוא "גאון כדורגל"? הוא שחקן טכני חמוד, שחקן של מומנטום טוב בינתיים. אם כבר מדברים על כידרורים, אז רוביניו יותר מדרדר, קוארזמה יותר ת'אכלס, הוא עושה משהו עם הכדרורים שלו לרוב, תמיד מחפש את השער. והוא ככה מהיום הראשון שהיה על המגרש, לא מלפני חודש.
אבל לקווארזמה חסר הגרוש ללירה, בדיוק בגלל זה הוא עדיין תקוע בפורטו. שחקן ברמת חייב לצאת לאחת הליגות הגדולות באירופה.
עזוב את אליפות ספרד, הקופה אמריקה ואליפות ברזיל שהוא היה הכוכב הגדול באליפות הזאת, תוציא את עיניין התארים. מספיקה לי דקה לראות את מה שהוא עושה עם הכדור כדי להגיד לך שהוא גאון כדורגל.
למאור מליקסון יש כישרון נדיר ברגליים. כשהוא יעשה את מה שהוא עושה ברמות הגבוהות ביותר כמו רוביניו, ושהמהלכים שלו יובילו לשערים ובישולים, אני יוכל להגיד לך שהוא גאון כדורגל. מה שיש למליקסון ברגליים זה משהו שרואים מעט מאוד אצל שחקנים, וחבל שהוא לא מצליח לפרוץ כי הוא אחד השחקנים הכשרוניים בארץ.
אתה לא מגיב לעניין. אתה יכול לחרוש על קליפים של שחקנים ביוטיוב אבל הגדולים באמת זה רק אלה שמביאים את זה למגרש בצורה הכי נקייה שיש. אצל רוביניו זה רק עכשיו זה מתחיל באמת לעזור על המגרש וגם יש עוד למה לשאוף.
אתה תמיד יכול לפרוץ למכולת השכונתית ולגנוב גלידה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
זה בידיוק מה שעושה רוביניו. את הגאונות שלו הוא מתרגם לגולים ולבישולים וזה מה שעושה אותו שחקן גדול. יש הרבה שחקנים עם כישרון ברגליים אבל לא כולם יודעים להשתמש בזה לטובת הקבוצה, כמו מאור מליקסון. ואתה לא יכול להגיד שרק עכשיו רוביניו ניהיה יעיל. גם לפני זה הוא היה יעיל אבל היה חסר לו יציבות. עכשיו עושה רושם שהוא התבגר ואם הוא יישאר מרוכז ולא יאבד את הביטחון במשחקים הבאים כי דברים לא יילכו לו, אז הוא יהיה השחקן הטוב בעולם.
לכם יש כישרון ברגליים? אותי צילמו בערוץ הספורט והישוו אותי לרונלדיניו, איזה גאון כדורגל אני. ואני סה"כ בלם ששובר רגליים והולך מכות. ביוטוב אפילו רעובן עובד ואני יכולים להדיח את קאקה ורונלדיניו מנבחרת ברזיל. דקה אחת מספיקה לך בישביל להגיד שהוא גאון כדורגל? לפי מה? לפי התרגילים? אם כך כל ילד שעבר את גיל 4 בברזיל הוא גאון כדורגל. קוארזמה הוא קלאסה אחרת לגמרי, מיבחינתי בכלל אין פה מה להשוות. רוביניו הגיע בתור ילד ואיכזב בכמויות, קוארזמה נזרק מאצלינו בגלל בעיות אופי ותו לא. כשהוא יגיע לקבצה גדולה הוא יספק את הסחורה, מה שבינתיים אי אפשר להגיד על רוביניו בהתאם לציפיות שהיו ממנו. בקופה אמריקה הוא שיחק מול נגרים, ובאליפות ספרד הוא לא זכה, הוא בקושי היה שותף לאותה זכיה והוא לא היה מרכיב כזה חשוב בזכיה של ריאל.
רוביניו נוסק בשבועות האחרונים, אבל הוא עדיין לא מי שציפו שהוא יהיה בריאל, במחזורים האחרונים הוא עושה הכל על המגרש, הוא ניכן בכל מה שצריך, זריזות, טכניקה, בעיטה טובה וראיית משחק. אבל הוא עדיין לא גאון כדורגל.