תראו לאן הגיע הדיון http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx פתחתי את הדיון מכיוון שלעניות דעתי,לבטיס מס' שחקנים מהרמה הגבוהה באירופה,שחקנים שמצפים מהם ליותר ממה שבטיס השיגה עד כה,זכורים לי הדיבורים על כך שבטיס רוצה לשחק במפעל אירופאי ולכן פתחתי את הדיון..
וואלה? ואיפה היה מיסטה לפני עונה? ולפני שתי עונות? בשום מקום. ופתאום הוא כובש אז הוא חלוץ ענק? לא. למיסטה יש מאמן ענק. כחלוץ, הוא בינוני פלוס. ובטח קל לך להשוות את הבלם הראשון והשני של דפורטיבו עם הבלם השני והשלישי של בארסה. אנדראדה ונייבט מול פויול ואולגווה (ההגייה הקטלונית הנכונה של Oleguer) - איך זה נראה לך? אתה עצמך אמרת ש"הטבלה לא משקרת". אז בוא אני אראה לך משהו על הטבלה - בארסה ניצבת במקום גבוה למרות מאמן שעשה ועדיין עושה (פחות אמנם) שטויות על ימין ועל שמאל. לדפורטיבו וולנסיה יש את שתי המאמנים הכי טובים בספרד. או שבעצם אתה אומר שהמצב בטבלה תלוי רק בסגל ולמאמן אין כל השפעה? בכל אופן, בחזרה לדיון המקורי. הבעייה של בטיס היא שהם לא מוצאים מאמן שיוכל להיות בקבוצה כמה שנים טובות ולהוציא משהו מהסגל שלהם.
כישלון זה תלוי בנקודת המבט. לקבוצה כמו אוסאסונה המיקום שלה הוא כמו אליפות בעוד כזה מיקום אצל ריאל היה גורר החלפה של כל הסגל. אולי הסגל של בטיס מלבד חואקין לא כזה טוב? ד"א, ואלרון ואיימאר שחקנים לא פחות טובים אם לא יותר מרונאלדיניו.
באמת המאמן הוא זה שקובע את הרמה של השחקנים ?לא ידעתי כי אם זה היה ככה אז רפאה בניטז היה יכול לקחת אליפות עם מורסיה....
פאק, ראול מדריד, די לזיין בשכל, למאמן יש חלק בהצלחתה וכישלונה של הקבוצה וכך יש גם לסגל, מאמן ענק לא יוכל להצליח ממש עם קבוצה גרועה ולהיפך (ע"ע ריאל מדריד העונה או בארסה בתחילת העונה או עונה שעברה), אז מיסטה השנה כובש שערים, הוא גם כובש השנה יותר מראול, זה אומר משהו על ההבדלי איכות בינהם? לא. לדעתי לולנסיה או לדפו אין שמות נוצצים כמו בברסה אבל לדעתי כקבוצה הן טובות יותר, גם בגלל המאמנים שלהם וגם בגלל הסגל המאוזן שלהם, מה שלברסה ולריאל חסר בשנים האחרונות. אני לא יודע עד כמה בטיס כישלון, זו עונתה השלישית בליגה הראשונה אחרי הירידה והיא כבר התברגה חזק בחלק העליון של הטבלה, אז כיום היא מקום 11 בליגה אבל זו ליגה משוגעת והיא לא ממש רחוקה מהמקום ה 7 (הפרש של 6 נקודות, למרות שאותו הפרש מבדיל אותה מהמקום ה 17). לדעתי גם הסיבה שהשנה היא נמצאת במקום הנמוך הזה היא פציעתו של אוסנסאו, אז נכון שאין שחקן שקבוצה תלויה בו אבל איך שהוא נפצע היתה ירידה ניכרת בכושרה של כל הקבוצה.