רוסיה-גיאורגיה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Gass12, ‏10/8/08.

1. Riki Member

סלע אין לי ספק לרגע שאני מביעה את מלוא ההזדהות עם הצד הגאורגי, אבל בוא לא ניצא מפרופורציות הרי הסכמה על הפסקת אש הייתה, בנתיים הצד שנפגע לאחר מכן ומניין ההרוגים בא בצד הגאורגי. במידה ואתה בוחר להתעלם מהעובדה הכל כך רצינית הזאת ושגאורגיה בעקבות כך יצאה להילחם אז תגיד לי שאני מציגה את זה איך שאתה רוצה, אבל זה עדין נשאר בעינו.

2. uri מנהלים

הבעיה היא שאלה אפילו לא העובדות שתושבי גיארגיה רוצים לראות, אלא כפי שהשלטון שלה והמערב בוחרים להציג אותם. בימים האחרונים מדווחים דווקא על פילוח העם, כיוון שיש כאלה שמבינים שכל זה לא היה קורה לולא הנשיא שלהם היה באמת חושב לשלומם ולא להעצמה דרך עמידה באינטרסים מערביים. המערב הבטיח להם שיגשוג ופרחים, אבל העמיד להם תנאי שיפתרו את הסכסוך בדרום אסטיה מתוך ידיעה שסכסוך כזה לא יפתר. גיארגיה בחרה לנסות לפתור אותו בכוח, אלא שרוסיה התערבה, עכשיו המערב מתבונן מהצד בזמן שאנשים נהרגים. עם כל הצער שבדבר, וריקי אני באמת מבכה איתך את המציאות, אבל זה היה ברור. אז אני במקומך הייתי לוקח טיפה אוויר ושולח את הרסן שלך לעבר הנשיא, שכאשר פעל איך שפעל, לא חשב לרגע על הקרובים שלך, אלא על ההשיגים שלו עצמו. כמו שכתבתי באחת ההודעות שלי, כמו לרוסיה, ולמערב גם עבורו אלפי המתים הם רק דמויות חסרות פנים של הסרטים ההוליוודים הזולים, הנהרגים רק כדי שהגיבור יוכל להציל את הנערה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/8/08
  3. uri מנהלים

רוסיה: הפסקנו המתקפה הצבאית בגאורגיה, כך הכריז הנשיא מדוודב. רוסיה: ”לא נדון עם נשיאה השקרן של גאורגיה, האחראי לפשעי מלחמה”.

4. Riki Member

אורי שלא יהיה לך ספק לרגע אחד שאין לי את מלוא התסכול והעצבים כלפי המנהיגות הגאורגית, זה עדיין לא גורם לי לסלף עובדות.

5. uri מנהלים

הנה עוד זווית מעניינת, הזווית התקשורתית. לכל אלה שמאמינים בתמימות דעתם, שהתקשורת, על אף הלבוש הרשמי, האולפנים המדוייקים וטון הדיבור הנחרץ, אינה מסולפת, סובייקטיבית ואיטרסנטית. המתקפה של הגיארגים בדרום אוסטיה החלה ביום חמישי בערב, אלא מה שאף כלי תקשורת מערבי לא סיקר או דיווח, שלא לדבר על עמודי השער וכותרות זועקוב מכאב, על האירוע. אל תחשבו שהיום נבחר באקראי, הגיארגים ידעו טוב מאוד על קיום האולימפיאדה, ידעו טוב מאוד שלתקוף בחמת זעם ילדים וזקנים עדיף לעשות כשעייני כל העולם נאוצות על המסך שמשדר מבייג'ין שבעמודי השער של העיתון ידברו על טקס הפתיחה. אלא מתי התעוררה התקשורת המערבית... נכון, ברגע שרוסיה השיבה אש, ברגע שרוסיה תקפה גם היא בזעם. אז, לפתע פתאום, החליטו המערב, שכמובן - אם עד עכשיו עוד לא הבנתם - שיש לו אינטרס בעניין, שאירועים שהתרחשו שם באבחזיה אי ניתן לעבור ככה סתם על סדר היום התקשורתי.

שוב, בתקווה שהעניין שם ירגע, אין טעם לחפש את הרעים ואת הטובים, לצערנו נטיב הזהב אינו קיים, כיוון שכל מנהיגי הצדדים הם אינטרסנטים ואגואיסטים והאדם הפשוט כמו לכל אורך ההיסטוריה ישאר כלי חסר חשיבות.

6. Riki Member

אתה שוב מתביית על צד אחד בלבד של הסיפור ומתעלם לחלוטין מהעובדה שזה לא היה אקט סדיסטי אלא הגנה נטו !! עצם העובדה שמאסטייה המשיכו לאחר הפסקת האש של גאורגיה להמשיך לירות לעבר הגאורגים הייתה הסיבה, אני רוצה להבין מדוע זה משהו שאתה מתעלם בו.

7. Tony Adams Member

שכנים שלי טסו 24 שעות לפני תחילת המלחמה לגאורגיה. עד אתמול בצהריים לא הצלחנו ליצור איתם קשר. בסופו של דבר, הם הצליחו להמלט לטורקיה.

8. duck kc samara Member

אני לא מבין למה הם היו צרכים לירות לעבר לגיואורגים כשהם ידעו שבטוח אין להם סיכוי נגד גאורגיה נשמע קצת לא הגיוני את אמת.

9. chucky Member

duck kc samara ,
    הנאיביות שלך עוברת גבולות .
    על איזה סיכויים אתה מדבר ? אתה חושב שהאוסטים לא ידעו שיש להם גב רוסי למלחמה ?

uritotti ,
    העברתה ביקורת על התקשורת של מערב ...
    ראיתה איך הערוצים של רוסיה הציגו את הלחימה ?
    אנכנו כישראלים בסופו של דבר ראינו את שני הצדדים, תגיד לי ,מה ראו תושבי רוסיה הדיקטטורית ?
    בקשר לאצמעות אפשרית של האוסטים,אוסטיה שיטחה ריבוני של גרוזיה ,מה תיהיה צורת החשיבה
    שלך ,כאשר כפרים וערים ערביות ידרשו לקבל אצמאות בשיטחה של ישראל ?

10. duck kc samara Member

זה נשמע לא הגיוני קצת שצבא קטן של אוסטיה תוקף את גאורגיה והבעיה היא שהרוסים עד אז לא הגיעו
    ועד שהרוסים כבר הגיעו הגאורגים הרגו שמה כבר כפרים שלמים אז לא נראה לי שיש פה ממש צדדים טובים או רעים.
    וגם לפי מה ששמעתי הרוסים הציעו לגאורגים לחתום על חוזה כבר כמה שנים שהם לא יגעו בדרום אוסטיה והגאורגים סירבו אז נראה לי זה היה הכל מתוכנן.

נערך לאחרונה ב: ‏12/8/08
  11. chucky Member

מה זה צבא קטן ? גרוזיה זה צבא גדול ?
    הצ'צ'נים היו צבא גדול ? החיזבאללה זה צבא גדול ? לא.
    ועדיין כולם ניהלו מלחמות.
    כשאתה מדבר על חוזים ולא לגעת ,כן לגעת ,למה אתה מתעלם מכך ,שאוסטיה שייכת לגרוזיה ולא לרוסיה ?
    אתה כישראלי מוכן לקבל אולטימטום ממדינה זרה לגבי שטחים ששיכים למדינתך ?

12. uri מנהלים

לא רק שלעולם לא חשבתי אחרת, אלא שלעולם לא כתבתי וטענתי אחרת. אתה, כמו אחרים לפניך, יכול להביא דוגמה מדברי, אבל אני בספק אם תצליח. כי מרגע שנכנסתי לדיון הזה, ועד הרגע שאפסיק לכתוב בו, אני לא ציירתי ולא אנסה לצייר את רוסיה כטובה יותר, או אחראית פחות. מלחתחילה לא רק שהסכמתי שרוסיה אינה תמימה כלל וכלל, אלא שהיא רעה, אינטרסנטית ואגואיסטית. אבל, מנגד למספר אנשים, שאני מאוד מכבד, שכתבו כאילו רוסיה רק היא אשמה ורשעה, אני טוען שבדיוק כמו שלטון רוסיה, באותה מידה אשמים לא פחות ורעים לא פחות הם שליטי המערב וגיאורגיה. אני אחזור ואצטט את עצמי שוב, ושוב, כיוון שכמוך לא מעט אנשים בוחרים לייחס לי דעה שלא לי: "רוסיה, גאורגיה והמערב כולם פה, במידה שווה נלחמים על עצמה, כוח, כסף וכבוד. האזרחים הנהרגים שם הם כמו הדמויות חסרי הפנים בסרטים הזולים שנהרגים רק כדי שהגיבור יציל את הנערה, לא מעניים אף אחד." אין פה טובים יותר, ואין טעם לחפש את הטובים פחות, כולם שווים בעניין, מה שכן יש את החזקים יותר ויש את החכמים יותר, לדעתי, כאן אני בהחלט יכול לטעות כיוון שאין לי הכשרה פוליטית, במקרה הספציפי הזה רוסיה היא שניהם.

למרות שהיו כאלה שניסה להדביק אשמה זאת עלי, אני איינני זורק סטיגמות וססמאות לדיון בתקווה שאלה ידבקו ויראו נכונים, אני מעדיף לבחון בגישה רציונלית כל מקרה כשלעצמו. כיוון שהדוגמה שהצעת דומה רק כסלוגן ושונה כל כך בכל הקשו למבחן המציאות, אין טעם שאתייחס עליה. קונקרטיות בבקשה. או שאתה לרגע חושב שישראל היא בליגה של רוסיה ובעלת היסטוריה של שליטה והגנה של רוסיה...