אני רוצה לראות את רונאלדיניו מקבל כדור גבוה מאוד ומצליח לתת אותו בוולה מושלם לחיבורים בגמר ליגת האלופות. אני רוצה לראות את רונאלדיניו עושה בית ספר לכל הברזילאים ברבע גמר מונדיאל. אני רוצה לראות את רונאלדיניו משכיב הגנה שלמה בליגה האיטלקית. אני ממש לא משונאי רונאלדיניו, אבל ההוכחות שהבאת טיפשיות. עד שרונאלדיניו לא יגיע למה שזידאן הגיע בקריירה שלו (ולא, כמות הדריבלים זה לא מדד!), אין בכלל מה להשוות בין השניים.
1. את זה רונאלדיניו עדיין לא עשה, אבל חכה, יש לו עוד הרבה שנים לתת. 2. הוא באמת היה מצוין מול ברזיל, אבל לדעתי המשחק שלו שם היה ממש אוברייטד. ברזיל אפילו לא היתה צל של עצמה. מי שהרס את ברזיל באותו משחק הוא פריירה שלמד על בשרו מה קורה כשמנסים לשחק טקטי עם ברזיל. 3. been there done that. כבר הספקת לשכוח את מה שהוא עשה להגנה של הקבוצה שלך בקאמפ נואו אי שם ב2.11.2004? רונאלדיניו עוד לא הגיע למה שזידאן הגיע רק מבחינת תארים, וגם זה כי הוא צעיר ממנו ב8 שנים. תפסיקו כבר לעשות מזידאן פרה קדושה. לדעתי לפחות זה יותר מאוס מהניפוח התקשורתי על רונאלדיניו
הנוסחא של 'מגיני רונלדיניו' (או בשמם הקונבנציונאלי: אוהדי בארסה) מגוחכת. משהו רע על רונלדיניו גורר התנצחות ילדותית ומיותרת על הדברים שרונלדיניו עשה והשיג בקריירה שלו עד עתה ללא התייחסות לביקורת עצמה. כולנו יודעים שהוא הבקיע מול ריאל וצ'לסי. תתייחסו לעניין.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx אה, אז מה שפריירה היה צריך לעשות זה בעצם להגיד "תעלו על המגרש ותשימו גולים"? נראה לך שאיזושהי נבחרת במונדיאל יכולה להצליח בלי שיתעסקו שם בטקטיקה? הבעיה של ברזיל היתה ששחקנים זקנים, גמורים או סתם בכושר גרוע מילאו את רוב ההרכב. פשוט לא קבוצה טובה מספיק, מה לעשות. ורונאלדיניו שחקן מעולה, אבל לא אחד הגדולים. עם כל הכבוד, הוא אולי הרוויח את התואר "השחקן הטוב בעולם" (לדעתי לא), אבל "אחד מהשחקנים הגדולים בכל הזמנים" בחיים לא. הוא לא עשה שום דבר כמו המונדיאל שמראדונה זכה בו לבדו, או אלף השערים + שני מונדיאלים של פלה, הוא גם לא משתווה לזידאן. מה הוא עשה? זכה במונדיאל פעם אחת עם הקבוצה הטובה ביותר, זכה בליגת האלופות פעם אחת עם הקבוצה הטובה ביותר. והוא לא היה כזה מבריק. בקיצור אני חושב שחלק גדול מאד מההייפ סביב רונאלדיניו זה בגלל כל העקבים והסלטות שהוא עושה. אם מורידים את זה (ובד"כ זה לא נגמר בכלום ולא מועיל לקבוצה), מתגלה שחקן מצוין, אבל לא אחד שראוי להיחקק בפנתיאון הגדול של פלה ומראדונה.
שטויות.בוא נתחיל מזה שמארדונה וגם פלה שיחקו בתקופה הרבה יותר חלשה. וכמה שקשה להגיד את זה, וכמה שזה מוריד מגדולתם- זו היא האמת. מראדונה, ואני אומר לך את זה בלב שלם, לא היה מצליח כיום כמו לפני 20 שנה.היום מספיק שאיזה מגן עם גדול שם עליו גוף והוא נופל.ואומנם גם היום אין מגינים מהירים כמו שמראדנה היה, אבל בהחלט יש שינוי בתפיסה ההגנתית. פעם מגן היה צריך ליהיות רק גדול, היום מגנים לעיתים קרובות יותר מהירים מהחלוצים.וזה ממשיך בתזונה של כל שחקן, בזה שעל כל סטאר עובדים 5 אנשי צוות...אי אפשר להשוות את התנאים של פעם לשל היום. רונאנלדיניו לא מהגדולים מכולם ? הוא הוביל קבוצות למעמדים הגבוהים ..גם בזכיה של ברזיל ב-2002 וגם של ברצלונה 2005. הוא גאון כדורגל, קורא את המשחק הרבה יותר טוב מפלה ומארדונה.....הוא ברמה שלהם ללא ספק, אז למה הוא לא מ'הגדולים מכולם? '. חוץ מזה שרונאלדיניו לא צריך להוביל קבוצה במונדיאל כדי להראות שהוא גדול. היום ליגת האלופות היא המונדיאל של פעם. השחקנים מתייחסים לזה כאל ה-טורניר, כולם שם באים מפוסקים ווממקדים את כל האנרגיות שלהם לטורניר הזה..במונדיאל השחקנים בדרך כלל באים לנוח טיפה יותר.
עצם העובדה שרונאלדיניו שחקן מעולה לכל הדעות (ובבקשה, מכל הקנאים והמלעיזים, שמרו את הידיים רחוק מהמקלדת ותחסכו את שאר הדיון), לא מפחיתה מהגאוניות של זידאן- שחקן שגם בגיל 35 היה לאחד הטובים בעולם. האחד לא בא על חשבון השני, ופנסיונר- יש עוד הרבה אנשים שלא אוהדים את ברצלונה ומשוכנעים שרונאלדיניו הוא השחקן הטוב ביותר בחמש השנים האחרונות, בינהם גם רוב שחקני ריאל.
לא משכנע. כשמדובר בפלה או מראדונה, אני תופס רק מאנשים שאני בוודאות יודע שראו אותם משחקים.. אתה אומר שהוא גמד ומישהו בממדים של נסטה או פויול היה עוצר אותו.. את זה גם אני יכול להגיד. מישהוא אמר לך שבשנות השמונים לא היה אף מגן שיותר מהיר ממראדונה? לך תדע. אבל עד כמה שאני לא תופס מרונאלדיניו (יחסית לשאר,) הוא מספיק גדול כדי שנשאל עליו את השאלה הזו. הגדול מכולם הוא בטח שלא, כי כבר יש את זידאן (אם רונאלדיניו נתן משחק שמשתווה לזידאן בגומלין באולד טראפורד 03/02 אני מניאק).
ואוהדי ריאל שמחאו לו כפיים בהשפלה שהם עברו מול בארסה ב 3-0... וגם אוהדי ולנסיה כמוני. רונאלדיניו אם ייקרא אחד מהגדולים שהיו יוכל לעשות את זה רק לקראת סיום הקריירה שלו שזה עוד הרבה זמן[בתקווה],עכשיו מוקדם מדי לתת לו תארים כאלה אבל בהחלט אי אפשר לפסול אפשרות שהוא יהיה בין השחקנים הגדולים ששיחקו בכדורגל. בינתיים הוא יסתפק באחד השחקנים הגדולים בעולם כיום,אם לא הגדול שבהם.
אתה בטוח שאתה קורא את הדיון הנכון? אני לא רואה פה בשום מקום ביקורת על איך שהוא היה במונדיאל, רק ביקורת על השחקן בכלליות, אז התגובות בהתאם. המונדיאל הרע של רונאלדיניו בא בדיוק בזמן הנכון בשביל השונאים שלו, אבל מבחינתי זה לא מוריד שום דבר מערכו. בדיוק. לעלות למגרש ולהבקיע גולים זה מה שברזיל יודעת. לשחק טקטי עם ברזיל זה כמו לנסוע 40 קמ"ש עם פרארי. זה לא לנצל עשירית מהיכולת ההתקפית הענקית שלה, ולנסות להחדיר משחק אירופאי לשחקנים שבאירופה מביאים אותם כדי שהם יחדירו את המשחק הברזילאי, שחקנים שרגילים לקבל חופש מהמאמן להראות את מה שהם יודעים. ואם לברזיל לא היה מאמן פחדן היא היתה מצליחה הרבה יותר. העובדה היא שברזיל נכשלה לא בגלל חולשה בהגנה, אלא רק בגלל חולשה בהתקפה, שזה הנשק המסורתי והבלתי מנוצח של ברזיל שבעזרתו היא לקחה את מונדיאל 2002 למרות שגם זה היה מונדיאל של טקטיקות. אז למה לשנות את מה שמצליח? לעבור בין כל ההגנה האנגלית ולבשל לריבאלדו, להקפיץ מעל סימאן מ40 מטר, להקפיץ כדור לג'יולי על הרגל מאמצע המגרש, הגול מול צ'לסי בגומלין(זה של השנה), השלושער מול אודינזה, כל אלה לא מבריקים אני מבין.
מה שאתה אומר מאד נאיבי. אני שונא שמתחילים להלל את הברזילאים, שסה"כ צריך לבחור 11 כאלה, לשים אותם על המגרש והם אלופי העולם. זה לא עובד ככה, זה לא רציני. נבחרת במונדיאל לא משחקת בלי טקטיקה בימינו, כי במקרה כזה היא תחוסל ע"י היריבה. אני חושב שהעובדה שבהרכב ברזיל שיחקו דידה, רוברטו קרלוס, לוסיו, קאפו, זה רוברטו, רונאלדו ואדריאנו, שחקנים גמורים, בתקופה רעה או סתם לא מוצלחים במיוחד, היא יותר הסיבה לחולשה מאשר ש"פריירה בחר לשחק טקטי". אם היית רואה את משחקי ההכנה או משחק מול נבחרת קונוסים כמו יפן, או בכלל כל פעם שהכדור הגיע לרוביניו, היית רואה שפריירה לא הגביל את הנבחרת שלו. חוץ מזה, לפי מה שאתה אומר, עדיף כבר לא למנות מאמן לנבחרת ברזיל, לא? אולי לא הייתי ברור מספיק, מבריק=היה מצוין לאורך כל הדרך. נו? במונדיאל אתה יכול לציין לי רק משחק אחד שבו הוא הבריק, איך זה בדיוק? בקשר לליגת האלופות - המשחק מול אודינזה היה בשלב הבתים, כך שעם כל הכבוד אני לא אחשיב אותו (שכן גם בלי השלושער הזה בארסה היתה עולה), הגול מול צ'לסי בגומלין גם הוא לא היה קריטי - בדקה ה-80, מצב של 0:0 כאשר צ'לסי זקוקה לשני שערים, ולא מסכנת את השער אפילו פעם אחת. חוץ מהמשחק הראשון מול מילאן, הוא לא הוביל, לא הצטיין (למען האמת גם מול מילאן הוא לא הצטיין), לא היה עקבי. אפשר להתווכח על משחק אחד או אחר ובאמת שאני לא רוצה להיכנס לזה, כי זה קטנוני, בשורה התחתונה - רונאלדיניו זכה רק עם הקבוצה הטובה ביותר במפעל, כאשר בקבוצתו היו לא מעט שחקנים שתרמו לא פחות ואפילו יותר ממנו. ככה שהוא עוד צריך לעבוד על מנת להיחשב לאחד הגדולים בכל הזמנים.
ראיתי את המשחק מול יפן, וזה בדיוק מה שמחזק את הטענה שלי שברזיל היתה מצליחה במונדיאל הזה הרבה יותר אם היתה מקבלת חופש. לפריירה לא היתה שום סיבה להגביל שם את השחקנים שלו, אבל ברגע האמת, ברבע הגמר, הוא פישל בגדול ועלה עם הרכב פחדני של 4-5-1. מה שלא תגיד על זה שיפן קבוצה של קונוסים, זה היה המשחק המוצלח היחיד של ברזיל במונדיאל וזה כי הם שיחקו כמו שהם יודעים. הם כן צריכים מאמן, אבל מאמן שיתן להם לשחק. שישחק 4-4-2 התקפי כמו שברזיל אוהבת ורגילה. רייקארד נותן הרבה מאוד חופש לשחקנים ההתקפיים שלו(ראית פעם את רונאלדיניו עושה הגנה? או את אטו? מסי? ג'יולי?) וזה הולך יפה מאוד. ונכון שרונאלדיניו הבריק רק במשחק אחד במונדיאל 2002 וגם לא היה השחקן הראשי אז, אבל גם מראדונה פישל במונדיאל 1982 לא פחות ממה שרונאלדיניו ב2006. כן כן, גם מראדונה האלוהי והמושלם לא סיפק את הציפיות ממנו באחד המונדיאלים שלו. בליגת האלופות רונאלדיניו הבריק גם בעונה שעברה וגם בזאת שלפניה וזה לא כ"כ חשוב אם בחלק מהמקרים זה לא היה קריטי
נו, תסתכל על הפסקה האחרונה שלך, האם לפיה אתה יכול להסיק שרונאלדיניו אחד הגדולים בכל הזמנים (אגב, לדעתי הוא אפילו לא הגדול בעולם כיום, אבל אני משוחד)? רגע, אז מול יפן פתאום פריירה החליט שבא לו לתת לשחקנים שלו לעשות מה שבא להם? למה? לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שברזיל לא קבוצה טובה מספיק על מנת לזכות בגביע העולם, זה לא עניין של חופש או לא, תסתכל על יותר מחצי הרכב שרשמתי מעלה ותגיד לי האם השחקנים האלה מהרמות הגבוהות ביותר? למען השם, אדריאנו היה החלוץ של ברזיל, איך אתה רוצה שהם יצליחו בהתקפה? ואתה מאשים את המאמן! אגב ברזיל כמעט לכל משחק במונדיאל עלתה ב-4:4:2, פשוט ברבע הגמר היא פגשה נבחרת טובה. זה הכל.