רומא 2015/16 :: קונים ולא מוכרים?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏2/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוצה שבירת מיתוס קשה לקריאה?

גם קאפלו וגם גארסיה קיבלו מזמאן קבוצה עם שלד טוב מאוד. בעונה הראשונה של קאפלו, רומא פתחה מצוין (בדיוק כמו בעונה שעברה) והיה נראה שמצטרפת עוד אחות לצמרת הגבוהה. מפה לשם, בחצי השני של העונה, הוא ניצח רק שני משחקים מתוך 12(!) וסיים במקום ה6 מחוץ לליגת האלופות. מצחיק להיזכר בכל החרא שאכל גרסיה מהאוהדים בעונה שעברה כשסיים עם מאזן הרבה יותר טוב ובמקום השני. שניהם עפו בשמינית הליגה האירופית (קאפלו ללידס וגרסיה לפיורנטינה).

אחר כך הגיעה עונת הסקודטו.
    *השבוע עפנו מהגביע כבר במשחק הראשון, אז שווה לציין שזה קרה גם בעונה ההיא אחרי רביעיה מאטלאנטה. לאף אחד כמובן לא היה אכפת בעונה כל כך עוצמתית.

בעונה השלישית הייתה לרומא את הקבוצה הטובה והמלוטשת ביותר על הנייר. אותה קבוצת סקודטו עם תוספת של אנטוניו קסאנו וכריסטיאן פאנוצ'י לספסל. פתיחת עונה מזעזעת הובילה בסופו של דבר לאיבוד האליפות ליובה המשעממת של ליפי שסיימה את העונה ההיא עם 11 תוצאות תיקו (בליגה של 34 משחקים).

בעונה הרביעית הגיע השיא. שום דבר לא עבד לקבוצה ורומא סיימה במקום השמיני (!!). סנסי נאלץ להשאיר את קאפלו בתפקיד בגלל שרומא נקלעה למשבר כלכלי ולא יכלה לשלם משכורת כל כך שמנה למאמן מפוטר.

בעונה החמישית והאחרונה, רומא חזרה לעצמה ולדעת רבים הציגה את הכדורגל הכי מרהיב שלה אי פעם. זו הייתה עונת השיא של טוטי בקריירה, שילוב פעולה מהפנט עם קסאנו ואפילו השחקנים החדשים כמו כריסטיאן קיבו, אוליבייה דאקור ואיבן פליצולי (המקביל של ספורטיילו בזמנים ההם) השתלבו מצויין. את העונה רומא סיימה במקום השני. כן ,מילאן האגדית של אנצ'לוטי הייתה טובה יותר, אבל זו מילאן של אנצ'לוטי. הקבוצה הטובה בעולם במשחק נתון ואנדר-אצ'יברית בפני עצמה כאשר דרושים ממנה 9 חודשים יציבים במקביל למפעל האירופי שהיה תמיד בראש סדר העדיפויות שלה. עונה נהדרת ומאכזבת כאחד.

בקיצור, הקבוצה של קאפלו הייתה הרבה יותר אנדר-אצ'יברית מזו של גרסיה.

*הודעות ארוכות בהגזמה המלאות בנוסטלגיה שמעניינת רק את הכותב, אותה ניתן לקרוא בדף הויקי של הקבוצה - זה ממש לא הקטע שלי. עם זאת, חשוב לי לתת פרופורציה ל"אחח, איפה הימים של קאפלו?". הינה הם.

2. תומר1989 Member

אני לא מעריץ של קאפלו בלשון המעטה אבל יש לציין שבתקופתו יובנטוס הייתה מכונה (לא שעכשיו חסר לה), מילאן ואינטר היו קבוצות מהטופ העולמי ובכלל הסריה א' הייתה במקום אחר לגמרי לכן ההשוואה היא קצת בעיתית. מקום שני אז בליגה בשביל רומא היה נחשב הישג, מקום שני שנה שעברה בשביל רומא ללא מאבק מוחשי על הסקודטו בשביל קברניטי רומא נחשב לאכזבה.

3. Roma מנהלים

התמונה הזאת מזכירה מישהו לא? גיומבר היום באימון לקראת גנואה.

לאחר תקופה ארוכה יש סיכוי שנעלה בהרכב החזק שלנו שכולל את ג'רביניו-דז'קו וסלאח בהתקפה.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

המקום השני ב2002 וב2004 היה יותר "יוקרתי" מזה של העונה שעברה. fair enough. הנקודה שלי היא שזה לא היה כזה הישג ביחס לחומר השחקנים של קאפלו וביחס להייפ שהוא מחזיק בקדנציה הרומאית שלו עד היום. קאפלו במקום השישי והשמיני ספג פחות חרא מהתקשורת, האוהדים והסביבה המקומית מאשר גרסיה בעונה בה סיים 2.

בתקופה עליה דיברתי 1999-2004, אינטר לא הייתה קבוצה מהטופ, היא הייתה קבוצה עם הרבה שמות יפים אבל בבירור יותר חלשה מזו של מנצ'יני\מוריניו כמה שנים לאחר מכן, ואולי גם מהנוכחית (למרות שמוקדם עדיין לקבוע). יובה הייתה עד כדי כך גדולה מהנוכחית\מאשתקד? מילאן של זקארוני\פתיח טארים הייתה הרבה יותר גדולה מזו של השנים האחרונות? לאציו ופארמה כבר ב2002 ירדו מנכסיהן. פיורנטינה אפילו לפני. לא היה אז את נאפולי ושאר המועדונים שמרכיבים את הרוב המוחלט של הנקודות בטבלה היו פחות או יותר באותה רמה. היום אפילו יש תוספת של עוד שני מגרשים מציקים להגיע אליהם.
    השוני בין התקופות הוא בהייפ, בנוסטלגיה ובstar quality ביחס למס' מועדונים בחו"ל שהחזיקו במאית מהכסף שיש להם היום. קושי לצבור מספיק נקודות על מנת לקחת אליפות לא שונה היום בהרבה מהעבר.

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הצלחת לנסח או לגבש דעה על אף נקודה מהראיון שלו כי אין לו מספיק "הצלחות" בתקופה הדלה בה אתה רואה כדורגל? מבלי לפגוע, זה הדבר הכי יובנטיני שיצא לך מהמקדלת.

-------

הסוכן של פרין:
    Roma already had the opportunity to take it as part of Bertolacci deal

זו או שהפציעה והניתוח שעבר טרפדו את העסקה או שרומא כבר בחרה בשוער אחר.

-------

לפי il tempo, המשחק היום יהווה הדמנות לסבאטיני לדבר עם ג'נואה על דייגו פרוטי שמועמד להחליף את איטורבה שנמכר לווטפורד. בנתיים המחיר הראשוני שג'נואה ביקשה הוא 7מ' יורו ורומא השיבה שהסכום מוגזם.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/15
  6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קובי,

אתה טועה. זה לא היה קשה לקריאה בכלל. ההפך הוא הנכון.

עם גארסיה או בלעדיו, שאני מסתכל על השנים האחרונות בתקופה שלפניו, במרבית המקרים קיבלתי מרומא תחושה של נאיביות ומחסור בקשיחות/ווינריות שמתבטאת בפרסונל של השחקנים (שגם לא תמיד היו מספיק מוכשרים) ו/או המאמן, בסגנון המשחק של הקבוצה וכמובן חוסר ההצלחה שלה. יכול להיות שספאלטי הוא פיתרון טוב לטווח הקצר כי הוא יכול לייצר רוח חדשה בחדר ההלבשה, ואולי כי הוא גם יכול למצוא פתרונות טקטיים שגארסיה פשוט לא מוצא, אבל בטווח הארוך יותר אני לא יודע אם הוא הדמות להמשיך לקחת את הפרוייקט של רומא צעד נוסף קדימה. אני חושב שאחת הבעיות של גארסיה היא הציפיות שהוא עצמו ייצר בעונה הראשונה. אני גם חושב שלידרים שעמדו לרשותו בעונה הראשונה, שהם גם שחקנים סופר איכותיים בכל חוליה במגרש כמו בנעטיה, סטרוטמן ואפילו טוטי קשישא מאוד חסרים לרומא היום כקבוצה.

התחושה שלי אחרי רצף המשחקים האחרון באופן טבעי התחזק והוא שגארסיה ככל הנראה מיצה את עצמו ברומא ויותר ממה שהוא נתן לה (והוא נתן לה) הוא כבר לא יכול לתת, וזה בסדר ומובן. אבל רומא מתישהו תצטרך להחליט מתי היא עושה את הצעד הנוסף כדי להפוך לקבוצה הישגית או לפחות כזו שאפשר לקחת אותה ברצינות כמועמדת לאליפות או מתמודדת בליגת האלופות. התמונה שהבאתי לא באה להמחיש שצריך את קאפלו, באטיסטוטה וטוטי, אבל אני כן חושב שצריך דמויות דומות להן לקראת העתיד. לטעמי חסר בקבוצה יותר רוע, יותר קשיחות, יותר מנטליות של ווינרים, ובסופו של דבר גם יותר איכות וניסיון. האמת שחשבתי שחלוץ כמו דז׳קו יכול לענות על כל הקטגוריות האלה ולעשות את ההבדל, ולכן גם אהבתי את ההחתמה שלו. הוא עד כה ההאכזבה הגדולה ביותר בעיניי אחרי גארסיה עצמו, אבל זה כבר דיון נפרד שאולי שווה לדבר עליו ולהסביר אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/15
    Un bombón ו-EsheD אוהבים את זה.
  7. ASROMA Member

אני מסכים לגמרי עם אלעד , חסר לנו את השחקן עם הסכין בין השיניים.... עם הקילר אינטסטיקנט על המגרש . טוטי הוא אחד כזה אבל כבר עם רגל ושלושת רבעי פרש.
    אני מאוד מחזיק מדז'קו ושמחתי מאוד בקיץ על ההחתמה. אין ספק שהוא וורלד קלאס שהוא בכושר. קשה לי לומר מה בדיוק לא עובד אבל כנראה שהייבוש אצל הסיטי כל השנים
    הכהה אותו, אם אני משווה אותו למנזודקיץ הגיעו יחד עם אותו תג מחיר וגם עם עבר מוולפסבורג תגידו אתם מה ההבדל....

8. Roma מנהלים

ההבדל מאוד פשוט, יובנטוס קבוצה יותר טובה ויוצרים למאנזוקיץ' יותר מצבים. לא מחזיק ממאנזוקיץ' שחקן יותר טוב מדז'קו גם עכשיו. תחליף קבוצות ותראה תפוקה שווה לדעתי.

yonmu אוהב/ת את זה.
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקן כמו טוטי גדל פעם בדור וכשזה עוד שחקן בית אז בכלל.
    ושחקנים מהסוג שלו לא יגיעו לרומא מהרבה סיבות אבל בעיקר כלכליות,מה גם שמקצועית קשה לנו לפתות אותם.
    לפני 15 שנה הצלחנו להביא אחד כזה..באטיסטוטה. שובר שיוון אמיתי. היום אין סיכוי להנחית שחקן בקליבר הזה.
    בגלל זה אנחנו אוספים ריג׳קטים מארסנל,סיטי וצ'לסי. ואיתם עם כל הכבוד קצת קשה להתחרות ביובה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/15
  10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים ב100% עם החלק הראשון של ההודעה. שרשרת המזון הכלכלית לגמרי שונה היום מלפני 15 שנה.

עם זאת, לא צריך להיות גאון בשביל לשים לב שה"ריג'קטים" הם לא הmain בבניתה של רומא אלא רק תוספות וסגירת חורים. פלורנצי, רודיגר, מנולאס, דין, סטרוטמן, ניינגולאן, פיאניץ', פארדס, אוצ'אן, עד לפני רגע איטורבה, וכל החבורה הצעירה שעברה בשנים האחרונות והכניסה סכומי עתק למועדון, הם אלו שמרכיבים 90% מהסגל ולא ריג'קטים בודדים של האנגליות. התמונה הנוכחית הרבה יותר בריאה מהפיקציה שתיארת, לכן איני מבין תלונות של אוהדים שיעדיפו למלא את הסגל בבינוניזם או\וגם ריג'קטים נוספים על חשבון כישרונות מבוקשים כמו גרסון ואוצ'אן.

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

שצ'סני הגיע להיות שוער ראשון,שזו עמדת מפתח.
    סאלח,דזקו גם הגיעו להיות שחקני הרכב ראשון ושחקנים שעליהם בנוייה הקבוצה. לפעמים זה מצליח בגדול כמו עם ג'רביניו ומאייקון בעונה הראשונה,לפעמים פחות כמו עם אשלי קול .
    שלא תבין לא נכון אני לא בא בתלונות,זה מצב השוק ואנחנו לא יכולים להתמודד עם הקבוצות הגדולות,ואיפלו לא עם קבוצות הבינוניות מאנגליה בגלל הכסף הגדול. זה מה יש ועם זה ננצח.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מתמקד במקרים בודדים שלא משקפים את הצורה בה נבנת הקבוצה. רומא "אוספת ריג׳קטים" כאשר יש אפשרות להוסיף איכות וניסיון שאמורים להשלים את השלד הצעיר. לפעמים זה לא עובד (אשלי קול ו..?) אבל לא די בכך כדי לבטל את הדרך של המועדון לגשר על הפער הכלכלי בעזרת השקעה בכישרונות צעירים.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קובי יש לך בעיה בהבנת הנקרא ?
    איפה ראית שביטלתי את הדרך של המועדון ? אמרתי שזה מה יש כי זה מצב השוק ועם זה ננצח.
    ואיפה עוד זה לא עובד חוץ מקול? מבוייה,שצסני ולדעתי גם עם סאלח. אבל זה נשפוט בסוף העונה.

14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, אבל רק כאשר מדובר בסיסמאות והודעות לא ענייניות.

כאן:
    זה מה שרומא עושה? אוספת ריג'קטים? זו ההבחנה שלך? זה לא מגיע אפילו ל10% מההשקעות של רומא בבניית הסגל הנוכחי שלה או בשנים האחרונות.
    הטענה מנותקת לא רק בגלל חלקם הזניח של ה"ריג'קטים" בסגל הנוכחי, אלא גם ביחס ליובה (מועדון בעל אמצעים הרבה יותר שמנים מאיתנו) שסוגרת פינות בסגל שלה באותה צורה בדיוק עם אברה, חדירה, קוואדראדו ומנדזוקיץ'. רומא אכן משתתפת בשוק המיינסטרימי שאתה מכיר אבל את הכסף ה"גדול" שלה שמה על כישרונות (בדרך כלל מבוקשים מאוד) שעדיין לא עשו הסבה לריג'קטים.

אלה דוגמאות ממש גרועות שגם אם היה אמת בהם, לא היו מחזקות את הטענה שלך.

"מבוייה" הגיע בהשאלה ביום האחרון של החלון כי לא הייתה כוונה להתחיל את העונה ללא בלם רביעי. הוא שיחק יותר מהמצופה ומילא בצורה סבירה יחסית תפקיד שמראש היה גדול עליו בגלל הפציעה של קסטאן. לבסוף הוא נמכר ברווח.
    ווי'צק גם כן איתנו כדי לסגור פינה חשובה ולדלג על קיץ נטול שוערים. בנתיים הוא רחוק מאוד מלהיות הבעיה של רומא.
    סלאח בן 21 ונרכש בגלל הפריצה בפיורנטינה (אחרת היה מגיע ב8 מ' פחות בינואר). עד כה מתברר כהצלחה ודי ברור שירכש בסיום העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/15
  15. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שהחלטת שאלו סיסמאות והודעות לא עינייניות לא אומר שזה נכון ,אם אתה לא יודע לקבל דעות של אחרים אתה כנראה במקום הלא נכון..
    תצייר את זה איך שבא לך רומא אוספת שחקנים שאין להם מקום בקבוצות הגדולות באנגליה..והם מגיעים לעמדות מפתח לפעמים זה עובד ולפעמים לא.. זה בכלל לא קשור להשקעה בשחקנים צעירים. ושוב למקרה שקיים אצלך ליקוי בהבנת הנקרא או בהבנה למה שהתכוונתי אני לא בא בטענות.אתה מתפרץ לדלת פתוחה בשביל להוכיח את הטיעון שלי במילים שלך. אם זה עושה לך טוב לבריאות.

שצסני בנתיים רחוק מלהיות רכש מוצלח. סביר ממש לא מעבר ולדעתי לא שדרוג לעומת דה סנטיקס, מסלאח אני לא מתלהב פתח טוב ודי דעך. אבל כמו שאמרתי נשפוט בסוף העונה.

Roma אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.