רומא 2015/16 :: קונים ולא מוכרים?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏2/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Roma מנהלים

לגבי רומאניולי\רודייגר, שניהם צעירים ו"אמורים" להיות העתיד של הנבחרות שלהם, לדעתי הפוטנציאל של רודייגר לא נופל מרומאניולי. היתרון של רומאניולי שהוא מכיר כבר את הליגה ודובר את השפה ואסור לשכוח כמה קשה להתאקלם בליגה חדשה עם שפה חדשה. אני אומר שניתן לרודייגר זמן. יש לו נתונים פיזיים מרשימים שאני מאמין שהוא יוכל להפוך למפלצת הגנתית. הרבה שאלות היו סביב מנואלס שהגיע בסוף ראינו מה הבחור שווה, לא רק בלם מצוין אלא גם מנהיג על המגרש. אם מדברים על אופי, כל קבוצה רוצה שחקן כזה.

לגבי דין, אותו סיפור עם התאקלמות בליגה. ראיתי את הבחור בליל ואחר כך בפ.ס.ז והוא היה מצוין. הוא עוד צעיר וכבר עכשיו הספיק להרשים אותי. אני מאוד מאמין בבחור הזה. כמובן שאחרי קול, הולבאס וטורוסידיס גם טאלב טאווטחה היה מתקבל בהבנה.

זה לא הוגן לקחת את ההגנה של יובנטוס ולהשוות אותה לשלנו. רומא עדיין מחפשת את עצמה בהגנה מול קבוצה שמשחקת ביחד כבר כמה שנים ביחד.

- השחקנים של יובה משחקים ביחד כבר תקופה ארוכה ויש להם כימיה והבנה כמעט מושלמת. בנוסף שההגנה שלנו בממוצע גילאים נמוך ללא ניסיון וכמעט כולם למען המגן הימני(מייקון או פלורנצי) לא הגיעו מהליגה האיטלקית.

- שמאחורייך עומד בופון ואתה יודע שאפשר לסמוך עליו בעניים עצומות אז כן גם אני עולה עם ביטחון גבוהה יותר, ראיתי הרבה פעמים שההגנה שלנו עדיין לא סומכת על סצ'זני בצורה מוחלטת.

אלעד ו-Un bombón אוהבים את זה.
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שים לב שרומא בחרה להשקיע את המשאבים המוגבלים שהיו לה בעמדות בהן אתה "לא מתלונן" על חשבון העמדה עליה אתה כן מתלונן. באותו קו אפשר להמשיך ושאול למה לא קנינו את ברונו פרס? למה חואן חסוס הוא לא הגיבוי שלנו להגנה? למה לא קנינו גם את בנגה שיתן גיבוי לקישור? וכו'..
    היה לרומא תקציב מסויים והם בחרו להשקיע אותו לפי הבנתם. עד כה כולם מהווים שידרוג על השחקנים הקודמים בתפקידם. במקרה של השוער, ההחלטה הייתה קלה יותר מאחר ולא היה אף שוער* בהישג ידה של רומא במרקאטו הנ"ל ואני מניח שבנוסף לסיבה הכלכלית, העדיפו לזרוק את הנושא לקיץ בו יהיה מבחר רציני יותר.

*אף אחד לא היה מוריד משכורת שמנה על דינוזאור כמו קסיאס שהייתה חוזרת to bite our asses כבר בקיץ הבא.

הם היו משמעותיים בדיוק כפי שגבריאל היינצה היה משמעותי בעונה של אנריקה. אין לי תלונות אליהם והם מלכתחילה לא היו אמורים לשחק כל כך הרבה (מגפת פציעות), אבל הם לא Roma material בצורה הכי מובהקת שיש ולכן לא שרדו את הקיץ.

ליאיץ' היה חלק אינטגרלי בהתקפה הגרועה ביותר של רומא מאז אמצע שנות ה90. הניסיונות החוזרים שלו לעבור את השומר שלו עם אותו טריק דבילי, פעם אחר פעם כאשר כל פעם זה נגמר באיבוד כדור

פאלקה מציג רקורד טוב פי 2 מליאיץ' (שערים\בישולים) בשנה האחרונה. ההתקפה איתו זורמת הרבה יותר טוב, ללא איבודי כדור שחזרו על עצמם בכל פעולה של הסרבי בעונה שעברה. אפשר לסמוך עליו שלא יפקיר את הכנף שלו ולפחות על הנייר הוא אמור להזין את דז'קו יותר טוב מכל ווינגר אחר בקבוצה. אפשר לא לאהוב את הפרצוף של פאלקה אבל בשורה התחתונה, ההתקפה של רומא הפכה מהגרועה ביותר מאז אמצע שנות ה90 לאחת הפוריות באירופה, ולשני השחקנים יש חלק במהפך הזה.

אני חושב שעברנו את השלב הזה (שהיה הכרחי לבניית השלד הנוכחי), אך אם העזיבה תבוא מצד השחקן, אני מאמין שרומא תדע להשקיע את הסכומים שיכנסו בצורה חכמה. תזכר איזה באסה היה לאבד את מארקיניוס, ואז קיבלנו את בנעטיה (+סטורטמן). איזה באסה היה לאבד את בנעטיה, ואז קיבלנו את מנולאס(+חצי ניינגולאן). איזה באסה יהיה לאבד את מנולאס, אך אם נקבל את בנעטיה בחזרה + איזה ברונו פרס או שוער מצויין? אפשר לחיות עם זה. הכסף לא ילך לכיס של הבעלים.

אני מבין את הרצון לראות יציבות ואת אותה הקבוצה רצה מספר שנים יחד, אך התהליך הנוכחי הוא טבעי לגמרי לקבוצה שמנסה להתקדם.אם יש פרסונל שלא עומד בקצב, הוא יחתך, בדיוק כמו בעסקים וחברות שלא קשורות לספורט.

אלעד ו-Roma אוהבים את זה.
  3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

תומר1989, ברוך הבא לפורום.

רודיגר הגיע לאחר פציעה רצינית ונזרק מהר מדי למים העמוקים (ברומא ציפו שקסטאן יחזור לעצמו כבר עם תחילת העונה). לאחר מס' שבועות
    ובעיקר לאחר ההופעה המצויינת ב1-1 עם ברצלונה, הוא כבר מקושר לבאיירן מינכן. קשה לקבוע מי מבין רודיגר-רומאניולי הוא כישרון גדול יותר ומי שחקן טוב יותר כבר היום. במקרה של רומא ההחלטה היתה קלה כי רומאניולי נמכר בסכום העולה פי 2 מרודיגר ואיפשר לה לבצע רכש נחוץ נוסף.

אני חייב לחזק גם את הנקודה של Roma (מה השם? באיחור קל..). חוליית ההגנה של רומא היא הצעירה ביותר באירופה וההשוואה לשחקני ההגנה של יובה שעברו הרבה שנים (טובות ורעות) ביחד אינה הוגנת. לאף אחד מברצאלי\בונוצ'י\קייליני לא היה את הניסיון הבינלאומי של דין\מנולאס\רודיגר כשהיו בגילם ואף אחד מהם לא הציג יכולת כזו מול קבוצות טופ באירופה בקבוצה עם לחץ שיש היום ברומא.

4. Roma מנהלים

Romanista ,

השם הוא דניאל.

בעקרון אתה צודק אבל לא תמיד תמצא מחליף ראוי.

עוד משהו קטן, ציינת שהתקפה שנה שעברה הייתה הכי חלשה משנות ה-90 אני בטוח שהשיפור הוא לא בזכות פאלקה ואם אני שם את ליאיץ' במקומו עדיין היינו מגיעים לאותו תוצאות פלוס מינוס לדעתי. השינוי בא מג'רביניו, סאלח, פיאניץ' וקצת דז'קו ולא באמת מפאלקה שהוא שחקן טוב ושחקן משלים.
    פאלקה וליאיץ' זה סוג שונה של שחקנים, אחד יפקיר את ההגנה אבל יש לו כישרון והוא יכול לעבור כל שומר ולעשות גול מכלום השני שחקן טקטי מצוין אבל די מוגבל יחסית לשחק אגף.

בסופו של דבר המשכיות זה הדבר הכי חשוב בקבוצות ספורט ואם לא יהיה לנו את זה לא נוכל להתקדם.

-----

*/aa1 לקראת המשחק מול אטאלנטה מדווחים שקאסטן יפתח במקומו של רודייגר.

*/aa1 בתקשורת מדברים על אופציות למחליפים לגרסיה: אנצ'לוטי , פראנדלי, ספלאטי, ליפי ואז אתה שומע על וולטר מצארי שהוא מועמד ונכנס לדיכאון. אני מקווה שלא נגיע למצב הזה.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חוץ מאנצ'לוטי, אף שם לא ראוי מספיק כדי להחליף את גרסייה, בטח שלא מצארי.

6. Roma מנהלים

אוהדי רומא עדיין שומרי מקום בלב ללוצ'יאנו ספלאטי והוא ראוי. ליפי כבר מבוגר מידי לדעתי אבל רק בגלל זה הייתי מוותר עליו.

מצארי לא ראוי לאמן שום קבוצה עם יומרה לתואר. מאמן כל כך מקובע.

7. uri מנהלים

אם תקרא היטב תראה שטענתי שלרומא יש את האמצעים והשאיפות להיות רמה אחת מתחת לריאל ופ.ס.ז׳. בשנתיים האחרונות היא לא הגיעה לרמה הזו באירופה. לכן לדעתי גארסיה עומד למבחן.

8. Roma מנהלים

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נהניתי לקרוא את הדיון שהתפתח כאן. אני מעדיף לא להיכנס אליו בעיקר כדי לא לחזור אחרי דברים שנאמרו.

לגבי נושא שצ׳סני.

מנטלית: מביך. לצערי זו בדיוק המנטליות העלובה בה שחקנים צעירים גדלים אצלנו תחת ונגר.

מקצועית: ההבדל בין שוער טוב למצוין הוא סופר משמעותי, אז אני לא צריך להסביר את ההבדל בין שוער בינוני (שצ׳סני) לשוער מצוין (צ׳ך). ברגע שרומא תביא שוער מצוין או לכל הפחות כזה שיכול להיות כזה בעתיד (ואני מקווה שזה יקרה כבר בקיץ הקרוב בשבילם) תיהיו משוכנעים שזה יקרין על כל ההגנה ועל התוצאות של הקבוצה. אני עדיין חושב שרוב האנשים לא מספיק מבינים את החשיבות של שוער שעושה עבורך את ההבדל.

נערך לאחרונה ב: ‏27/11/15
    SerieA אוהב/ת את זה.
  10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

במה הוא ראוי? הבעיה של רומא היא הגרוש ללירה, היא צריכה מאמן שיחזק אותה מנטלית כי מבחינת יכולת וכל השאר, וזה למרות פתיחה בינונית, רומא לא נופלת מאף קבוצה בליגה. במשחק שהיא נוצחה ע"י אינטר היא הציגה יכולת טובה ונכנעה רק בגלל שוער חלש.
    ספאלטי, עם אליפות אחת ברזומה, הוא לא האיש שרומא צריכה כרגע. אנצ'לוטי כן.

11. Roma מנהלים

אין ספק שאנצ'לוטי עדיף על ספאלטי. השאלה האם אנצ'לוטי יצליח עם חומר השחקנים שהם טוב אבל לא מצוין כמו שהוא תמיד רגיל. ספאלטי עשה ברומא דברים יפים בעידן נוראי(תקציב וסדר) ולכן לא הייתי פוסל אותו על הסף. הטעות שלו זה הבריחה לכסף של רוסיה והוא חיסל את השם הטוב שהיה לו באיטליה אבל זה לא אומר שהוא לא מתאים לנו.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הכל יחסי. ביחס לאירופה הסגל של רומא הוא טוב, אבל ביחס לאיטליה הסגל שלה מצוין, ורומא כרגע צריכה להתרכז באיך לקחת אליפות ולא להתקדם באירופה.

לא הייתי בוכה אם ספאלטי היה מגיע לרומא, אני פשוט חושב שלא שווה לוותר על רודי בשבילו. אולי אני טועה.

13. Roma מנהלים

סטרוטמן התחיל להתאמן עם כדור.

https://pbs.twimg.com/media/CTi6Kp4WcAAXLfj.Xxx:large

הסיכוי הקטן שהוא יחזור לעצמו גורם לי לחשוב איזה קישור מפלצתי יכול להיות לנו. כמובן שזה עוד רחוק מאוד אבל עדיין :sm_1luvu:

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, לא ממש הבנתי את הדיון התמוה על מחליף בשביל גרסייה. אנחנו כולה בסוף חודש נובמבר ובהתחשב בנסיבות המצב בסדר גמור בסה״כ.

בליגה: 3 נק׳ מהמקום הראשון.
    בליגת האלופות: מרחק ניצחון על באטה בוריסוב בבית בשביל לעלות לשמינית הגמר.
    בגביע האיטלקי: well... אלוהים גדול עד אז.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  15. Roma מנהלים

בליגת האלופות ההפסד לבאטה והתבוסה לברצלונה עוררו סימני שאלה אצל ההנהלה האם לגרסיה יש את זה בנוגע לאירופה וכרגע זה סימן שאלה למרות שאנחנו בכיוון הנכון.

בליגה זה 3 נקודות מהמקום הראשון אבל הציפיות העונה להביא את התואר לאולמפיקו לא פחות ולא יותר. תוסיף לזה את פתיחת העונה המזעזעת של יובה ואת התוצאות הסבירות שלנו וציפינו להיות במקום אחר היום.

השאלה סביב המאמן היא פחות לגבי העונה הזאת, אני מאמין שהוא יאמן עד סוף העונה בכל מצב, היא לקראת העונה הבאה אם וכאשר לא נביא את התואר המיוחל או הישג אירופי.

מצב נושא:
הנושא נעול.