רומא 2015/16 :: קונים ולא מוכרים?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏2/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

רומא לא מבצעת את השדרוג המיוחל תחת גרסייה, ולדעתי אם העונה הזו תיגמר בעוד הדחה מוקדמת מאירופה ובלי אליפות (ביחס למצב בליגה כיום), הוא יצטרך לפנות את המקום למקרה שתימצא אלטרנטיבה טובה יותר (אנצ'לוטי?).

2. Roma מנהלים

הוא לא ימשיך לעוד עונה בלי תואר משמעותי, אליפות, או הישג מרשים באלופות ומקום בצ'מפיונס לדוגמה.
    פתחנו את העונה בצורה בינונית בליגה בניגוד לשנים עברו אבל נקווה לשיפור.

השאלה אם להחליף מאמן באמת יעזור? כי רודי כל שנה קיבל מהפכה בסגל וגם המאמן החדש אם וכאשר יצטרך אולי לבנות שוב ללא בסיס יציב.

מתוך 11 שחקנים יש לנו שוער, בלם , מגן שמאל , קיצוני ימין , קיצוני שמאל וחלוץ חדשים. לא נתפס 6 מתוך 11 חדשים. אי אפשר כל עונה להחליף חצי הרכב ראשון.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

גם אם המאמן החדש יצטרך לבנות את הסגל שוב מחדש, עדיין זה לא הוא יצר את הבעיה הזו. אם רודי לא מצליח למצוא את האיזון הנכון במשך כל כך הרבה זמן, זו כבר בעיה שלו.

מה שאתה אומר כאן גם תומך בהחלפת מאמן. אם הסגל מבצע תחלופות לעיתים כל כך קרובות ועדיין התוצאות דומות לשנים עברו, אולי הבעיות לא בסגל. אני חושב שלא צריך להחליף את גרסיה בכל מחיר, כי רומא לא רוצה להתנהל כמו ריאל מדריד, אבל אחד כמו אנצ'לוטי כן יכול להביא תפנית מבחינה מנטלית. מדובר במאמן שעם כל חוסר ההערכה שלי כלפיו (יחסית לאחרים) עשה דבר או שניים בקריירה והוא פיגורה הרבה יותר רצינית מגרסייה. אני חושב גם שאנצ'לוטי לא היה מגיע למצב שקבוצה שלו מקבלת פעמיים תבוסות של 6+ בהפרש כל כך קצר.

העפלה לשמינית חיונית מאוד להמשך העונה של רומא, זו המסקנה הברורה כרגע.

4. uri מנהלים

אין סיכוי שרומא לא מנצחת את באטה בבית. לא זה המבחן של גארסיה.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא הייתי מזלזל בבאטה, אבל זה לא מבחן כמו שזה להוריד קוף מהגב ולהוריד לחץ. הדחה מוקדמת מאירופה עשויה ליצור לחץ רציני ברומא, בעיקר מבחוץ. אני חושב שהאוהדים של רומא, בטח לאור פתיחת העונה של יובה, מצפים שהסקודטו יגיע העונה והדחה מוקדמת לא תוסיף לפתיחת העונה הטובה- של הקבוצה.

6. Roma מנהלים

ספר את זה לאוהדי רומא. לא פוסל סיטואציה של תיקו באולימפיקו ולברקוזן מנצחת את ברצלונה בבית.

7. Raulito Madridista

מצטער על הבורות שאני מפגין בנוגע לרומא, אבל בנעטיה נמכר אשתקד לבאיירן מינכן ואני לא חושב שיש איזה תותחים בהגנה. אם בסרייה A הנוסחה לא עובדת ורומא כל משחק סופגת - אז ברור שזה יתחרבן לה גם בליגת האלופות. רומא אמנם שוב נפלה לסוג של בית המוות אבל זה לא מצדיק לעולם השפלות כאלה, שלא נדבר על ההתרסקות נגד באטה בוריסוב במשחק החוץ. הנחמה היחידה שלי אם רומא תודח היא שאולי זה יגדיל את הסיכויים שלה לזכות באליפות היסטורית מאז עונת הקאפלו ב-2001, בהנחה שהליגה האירופית לא תהיה כה חשובה עבורה כמו ליגת האלופות.
    אני לא מדבר כרגע על המאמן למרות שתבוסות גדולות רשומות על שמו, למשל המשחק באולימפיקו בשנה שעברה כשסיטי, לא קבוצה עם קילומטרז' בליגת האלופות ולמרות סגל איכותי היא שוב ושוב ושוב עושה במכנסיים - ניצחה בקלילות באולימפיקו. אבל אני חושב שאנצ'לוטי, כמה שאני אוהב אותו - לא יכול להביא שום ערך מוסף לרומא, גם אם הוא אהוב ע"י השחקנים ודוגל בכדורגל התקפי. הוא לא באמת מביא ערך מוסף וכל ההצלחות שלו היו בקבוצות טובות משמעותית. ביובנטוס הוא נכשל לדוגמא, בצ'לסי העונה השנייה הייתה נפילה ובריאל מדריד הוא הצליח לא לזכות באליפות בשנתיים, הוא לא יודע לעצור את המשברים.

8. Ever Banega Member

אני לא זוכר תצוגת הגנה כל כך חלשה נגד בארסה מאף קבוצה בליגה הספרדית.

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברמה אחת מתחת לברצלונה נמצאים מועדונים כמו פסג' וריאל מדריד. רומא צריכה לעבור עוד כמה וכמה שנים כדי להתקבל למועדון החברים הזה, בעיקר מבחינת האמצעים הכלכליים.

חשוב להבין את יחסי הכוחות בין הקבוצה הטובה בעולם עם טריו התקפי שמעולם לא נראה כמותו (רמת השחקנים+הכימיה בינהם), בכושר שיא, בביתה, לבין קבוצה בדירוג 3 שמטרתה היא בסך הכל לעלות מהבתים. אני לא חושב שמישהו האמין בערב ההגרלה שרומא תיקח נקודות בקאמפ נואו ובוודאי לא בערב המשחק ללא דה רוסי, ג'רביניו וסלאח והתוצאה של המשחק המקביל.
    יש מקום לביקורת על מחסור ב"פייט" של הקבוצה שהיה מקטין מעט את התוצאה. לא כי זה משנה דבר, אלא בגלל שמצבים אלו עשוים לבנות אופי מנצח לקראת מקרים דומים בעתיד, או במילים אחרות - ווישפול פינקינ של האוהדים (כולל אותי).
    אין מקום לביקורת על הקמפיין האירופי כולו אם הכיוון הוא להתעלם ממה שהקבוצה השיגה כאילו זה היה מובן מעליו.
    רומא קיבלה בית קשה מאוד, גברה על לברקוזן בדו קרב המסקרן בינהן והוציאה תיקו חשוב מול ברצלונה. קרתה תקלה בבלארוס, ולא כי ניצחון בטוח חמק מהידיים (לברסה היה קשה שם, לברקוזן גירדה תיקו), אלא בגלל האופן בו רומא ניגשה למשחק הזה המרמז על הכנה גרועה מאוד. יש אפשרות לתקן זאת במחזור האחרון ולהשלים שלב בתים מוצלח מאוד עם סימון וי על המטרה האירופית של העונה.

אלעד אוהב/ת את זה.
  10. yonmu Member

לא חושב שצריך להתבאס מהמשחק הספציפי מול בארסה. מדובר בקבוצה הטובה בעולם שבאה אחרי שהביסה את ריאל בקלסיקו ולכן עם בטחון בשמיים. תוסיפו לזה את הפער האיכותי ומשחק חוץ ותקבלו תבוסה מובנת, גם אם מוגזמת.

השאלה היא אם המשחק הזה מהווה אינדיקטור ליכולת ולסגנון של רומא מול קבוצות חזקות. בהנחה שיעלו, האופציות של רומא הן כנראה ריאל, וולפסבורג, בנפיקה, באירן, זניט ופורטו (לפחות לפי הדירוג הנוכחי). מול באירן וריאל לגיטימי לבוא בלי ציפיות, אבל מול כל השאר עבודה טקטית נכונה תהיה בדיוק ההבדל בין העפלה להדחה.

Roma ו-Un bombón אוהבים את זה.
  11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר להסיק מהמשחק הזה שאם רומא תקבל מפלצת כמו באיירן\ריאל לא יהיה לה למכור מולה. עם זאת, לא חושב שאחת מהקבוצות האחרות שציינת תשמח לקבל אותנו בשמינית.

אף אחד לא היה מחליף אותם אם היו עומדים בסטנדרטים ובשאיפות המועדון.
    אף שחקן הרכב משמעותי לא הוחלף.
    כל שחקן חדש שהגיע מהווה שידרוג על זה שהועזב (על הנייר ועל המגרש)

חסרה כימיה בהגנה בין השחקנים החדשים? אין ספק בכלל. האם זה משמעותי יותר מהרצון לשדרג את הסגל בכל חלון העברות? hell no! הרי אי אפשר להישאר עם אותו סגל בינוני לאחר עונה בינונית ולצפות לתוצאות אחרות.

12. Roma מנהלים

Romanista ,

אין ספק שאתה צודק. בעמדות שבהם היה שידורג אני לא מתלונן אבל כרגע נראה שאנחנו הבאנו שוער לעונה אחת ואני מאמין ששוער יש חלק מאוד חשוב בכימיה בהגנה, כמובן שנצטרך להביא שוער חדש. ראה ערך דה סאנטיס שהוא משחק לגבי הביטחון והכימיה במשחק ההגנתי שלנו.

לגבי אף שחקן משמעותי לא עזב זה לא בדיוק נכון, ליאיץ' ואסטורי\יאנגה מ'אווויה לא היו משמעותים בעונה שעברה?
    אני לא בטוח עדיין לגבי המאצ' אפ של ליאיץ' מול פאלקה, שני שחקנים שונים ואני מאמין בסרבי יותר.

מי אמר שנצליח להשאיר את הכוכבים? מנואלס ופיאניץ' מועמדים מאוד רציניים לעזוב בקיץ לדעתי ושוב פעם נוצר בור במרכז ההגנה אם וכאשר.
    אני אישית מקווה שלא ונתקבע על מרכז הגנה של דין-מנולאס-רודייגר-פלורנצי ונרוץ איתו גם בשנה הבאה.

בסוף אנחנו יכולים לטחון מים כמה שאנחנו רוצים אבל אם רודי לא יצליח השנה אז הוא יפוטר ויבוא מאמן חדש ויכול ללכת עם השחקנים שלו ושיטת אחרת ושוב בנייה מחדש.

13. תומר1989 Member

לרומא אין הגנה. אין! זה רק בגדר המלצה אצלה. אי אפשר להגיד שהיא לא צריכה שדרוג שם. כל הרודיגרים והיאנגה אימבווה האלה זה לא מה שיפתור לה את הבעיות, היא צריכה איזה בלם ברמה גבוהה (אולי לנסות להחזיר את מרקיניוס מפאריז) לצד מאנולס. המכירה של רומאניולי הייתה טעות אומללה.
    הבעיה של רומא שהיא מביאה שחקנים שבדיוק תואמים לאופי של הקבוצה ולנאיביות שהיא לא מצליחה להפטר ממנה כבר שנים על גבי שנים, שחקנים לא יציבים עם עליות ומורדות כמו רודיגר , דין , סצ'זני, ג'רביניו. שיכולים לתת חודש אסל חודש באסל, ככה אי אפשר לשמור על יציבות ולבנות משהו לטווח ארוך.

14. Roma מנהלים

לגבי ההגנה, יש שחקני הגנה טובים אינדיבידואלית אבל אין כימיה כרגע וזה התוצאות של חילופי שחקנים כל שנה. אני בספק עד כמה רומאניולי יכל לשפר את המצב למרות שיש לו הכרות עם הליגה והקבוצה, בלי קשר המכירה שלו עזרה לנו לממן את המרקאטו והוא אוהד של לאציו אז מאחל לו בהצלחה אבל לא אצלנו.

לגבי הרכש, לא מושלם אבל כן מראקטו טוב. רודייגר ודין הם שחקני עם עתיד מבטיח והם עוד יחזירו בענק. ג'רביניו היה אמור לעזוב אבל נשאר ועד כה מציג עונה מצוינת, הוא פצוע לא יודע למה ציינת אותו.
    לגבי סצ'זני אני באמת מקווה שזה חוסר תקציב וסגירת חור ולא באמת חשבו שהוא יכול להיות שוער ראשון אצלנו. הבחור פשוט פלופ.

15. תומר1989 Member

ציינתי את ג'רביניו לא בגלל הסטאטוס העכשווי שלו אלא כי באופן כללי גם שחקן לא יציב שיכול לתת משחק טוב ומשחק גרוע כמו שהוא הוכיח בארסנל. עכשיו הוא בתקופה טובה אבל תגיע עוד מעט התקופה הרעה שלו אל תדאג. כל שחקן מהסוג הזה הוא מועמד מספר 1 לרומא. אני לא חושב שרודיגר ודין הם שחקני הגנה מספיק איכותיים כדי לבנות מכונה הגנתית כמו בנוצ'י , קייליני ולכשטיינר לצורך העניין . רומאניולי כן יש לו את הפוטנציאל להיות כזה, אני רואה אותו במילאן והבחור פשוט אדיר.

מצב נושא:
הנושא נעול.