רומא 2014/15 :: ציפיות גבוהות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Roma מנהלים

האמת זה כמעט בטוח שהוא יהיה שחקן רומא אם לא יקרה משהו יוצא דופן. השחקן הצהיר שהוא רוצה לעבור, רומא רוצה וסיטי צריכה להכניס קצת כסף לאחר הרכש המסיבי שהיא ביצעה ותבצע. בנוסף דז'קו כרגע חלוץ שלישי וברור שהוא לא יהיה מוכן להישאר במצב הזה.

לפי די מאריציו, הקבוצה הטורקית, אנטליספור , הציעו לטוטי שכר של 10 מיליון אירו אבל הוא רוצה להישאר ברומא. באמת שהוא יפרוש אני אשבר סופית מהקבוצה הזאת..

2. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רק אתה..קשה לדמיין את רומא בלי טוטי השחקן הכי מרגש שיצא לי לראות,מנהיג אמיתי,בשיאו אחד הטובים בעולם,שגם בגילו אין לו תחליף ולא נראה יורש אמיתי באופק.

3. Roma מנהלים

אני לא יודע אם זה מעיד על חולשה של הקבוצה או הגדולה של טוטי אבל כבר הרבה שחקנים הרבה בהתקפה שלנו בשנים האחרונות ואף אחד לא מצליח להחליף אותו. סוגיה מעניינת.

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלאח זו עסקה שכ״כ לא מתאימה לרומא; אם וכאשר זה יוצא לפועל, מדהים שדווקא רומא תבצע רכש ע״פ הייפ של שחקן ולא ע״פ הסקאוטינג שלה. אם הוא כן חלאה או לא (כנראה שכן), זה פחות מהותי מבחינתי. רק בעונה שעברה הביאו כישרון גדול בדמות איטורבה שמשחק על אותה עמדה. אנחנו כל הזמן מדברים על רומא בהקשר של פיתוח כשרונות ובו זמנית חיזוק עמדות במקומות אחרים ובסוף מגיע רכש יקר כזה? מוזר.

אני לא יודע איך צ׳לסי עושים את זה, אבל זה לא ייאמן איך כל הריג׳קטים שלהם נמכרים בסכומים מופקעים.

@Roma,

באמת יש צורך להסביר את ההבדלים בין אודינזה לרומא? באמת אתה לא מזהה את ההבדלים בשאיפות של המועדונים?

5. Roma מנהלים

בוא אני אסביר לך בפשטות, אודינזה משקיעה את מירב כספה בסקאוטינג ורכישת שחקנים צעירים לרוב. אנחנו כרגע הוצאנו סכום לא מבוטל על שחקנים לעתיד ואחר כך טוענים שאין כסף להשקיע בשחקנים יותר מוכחים ומתפשרים על סלאח בסוף וגם במחיר מופקע.
    אני מעדיף שישקיעו את רוב הכסף ברכישת שחקנים כאן ועכשיו ולא בשביל פרוספקטים לעתיד. במקום להשקיע קרוב ל40 מיליון על שחקנים שאולי ודגש על אולי יהפכו לשחקנים טובים היה אפשר להשקיע ברכש איכותי יותר ומתן משכורת לשחקנים טובים שרוצים אבל מוותרים בגלל שכר מופרז. לדעתי עדיף להשקיע את רוב הכסף בשחקנים הבכירים שאנחנו רוצים ואז אם נשאר אפשר לקנות כמה שחקנים צעירים אבל שלא זה יבוא על חשבון הרכש הבכיר.
    הכי הזוי שמכל הרכישות האלו הכישרון הכי מבטיח הוא בכלל שחקן בית שעוד יעזוב בסוף. באמת שיש לנו יהלום ביד ועוד רומאי.

בדיוק כמו הקבוצה שאתה אוהד, במקרה גם אני מחבב אותם באנגליה, אם לא אוזיל ושחקנים בקליבר הזה שהגיעו 7(או יותר) השנים ללא התואר היו הופכים לנצח.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma,

לא שאני איכשהו מצדיק את הכישלון החריף של ונגר במהלך העשור האחרון פחות או יותר, כי גם באותם שנים היה אפשר לעשות עבודה הרבה יותר טובה (תמיד אפשר...), אבל גם לארסנל לקח זמן מסויים להגיע למצב הכלכלי שבה היא נמצאת היום כדי להביא סופרסטארים מדי קיץ.*

רומא התחילה בפרוייקט שאפתני לא פחות, ולא מאתמול, והיא לאט לאט מתקדמת בבטחה. אל תיעלב, אבל אם היו אלה אוהדים כמוך שמנהלים את הקבוצה ללא סבלנות שרוצים ״כאן ועכשיו״ הקבוצה הזו הייתה ככל הנראה מתרסקת בשלב כזה או אחר. אין לי ספק שיבוא יום שרומא תהפוך מסוג של קבוצת פידר-קלאב לקבוצה שיכולה לשמור על הנכסים שלה ובו זמנית לזכות בתארים. אבל הדברים הללו לוקחים זמן, אם נרצה ואם לא (גם ליובנטוס הנוכחית לקח כמה שנים ומאות מיליוני אירו עד שהיא חזרה להיות אחת הקבוצות הטובות באירופה).

לגבי סוגיית רומאניולי: שחקן בית טוב אשר יהיה אבל כזה שלא מיועד להרכב למיטב הבנתי. אם רומא יכולה למכור אותו בסכום שמוערך ב-30 מיליון אירו ויכול ללכת לחיזוק מקומות אחרים זה נו-בריינר. מעטים מהקבוצות בעולם היו מחליטות לא למכור, עם כל הסנטימנטליות והצער שבדבר. רק בשביל העניין, כי הזכרת את ארסנל, אם אומרים לי שסיטי מציעה 30 מיליון פאונד (?) על ווילשר אני מוכר בלי לחשוב פעמיים.

דבר נוסף: רומא מביאה שחקנים בכירים לקבוצה גם אם אין להם מוניטין של סופרסטארים; נאייגולאן, סטרוטמן, בנעטיה, מאנולאס וכו׳ הם שחקנים שאם היו משחקים בפרמיירליג היו מהטובים בתפקיד שלהם. רומא גם מביאה וטרנים כמו: מאייקון, קול, קייטה וכו׳ כדי לעבות את הסגל. אז כן, יש פה אידיאולוגיה ברורה של הבאת שחקנים צעירים, אבל מעונה לעונה רואים שזה מתאזן במקומות אחרים (ע״ע כנראה דז׳קו וסלאח**).

* -רומא נמצאת בליגה האיטלקית, לא בליגה האנגלית בה כל הקבוצות מקבלות סכומים עצומים מהסכמי שידור. הפרוספקטים הללו שאותם אתה כ״כ לא אוהב לראות הם נכסים לכל דבר ועניין: א) או שיהפכו לשחקנים מובילים ברומא. ב) או שיימכרו בסכומים גבוהים לקבוצות אחרות. הדברים הללו גם קרו בארסנל, בעיקר הסעיף השני, עד שהקבוצה החלה להתייצב כלכלית וכיום כבר יכולה להרשות לעצמה לשמור עליהם ולהביא שחקנים בקליבר אחר לחלוטין בו זמנית. כך או כך, רומא חייבת להכניס כסף בשביל להמשיך לגדול ולהתקדם, וסגנון הרכש של ״2 צעדים קדימה, 1 אחורה״ הוכיח את עצמו עד כה, הרבה יותר מאשר ארסנל, כנראה בגלל טביעת העין של סבאטיני. בקיצור, סבלנות זו מילת המפתח.

**- גם אני לא מבין את ההיגיון בהבאתו, אבל יש כאן נכונות ברורה לבזבז כסף על שחקן שמסוגל (?) לתת אימפקט מיידי.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/15
    ADP ו-Un bombón אוהבים את זה.
  7. Bravo'Al'HaLancia Member

הכל טוב ויפה אבל כולנו מתעלמים מהעניין הפעוט, שבניגוד לקבוצות כמו אודינזה, שחקני העתיד פשוט לא רואים מגרש.
    אז למה להביא את אוצ׳אן ופארדס וב10 מיליון לספסל? כי יש להם עיניים יפות/אפרו שווה ?

Roma אוהב/ת את זה.
  8. Roma מנהלים

אני בעד השקעה בשחקנים צעירים אבל לא כמו הסכומים שמשוקעים. אי אפשר להביא כל חלון 3-4 שחקנים לנוער. אני פשוט טוען שהכסף שמושקע בשחקנים צעירים גורם לכך שבמקום שיבוא קיצוני נורמלי מגיע איבארבו לדוגמא.
    אתה מדבר על פרויקט ובנייה, אני רואה כל קיץ חילוף של 5,6 שחקנים ואני לא בטוח אם אנחנו מתקדמים או לא.
    דווקא על הנכסים שלנו אנחנו מצליחים לשמור מסיבות שונות.

לגבי רומאניולי, לא מיועד להרכב? אז אפשר ליעד אותו. היחידי שטוב ממנו זה מנואלס. אי אפשר להחשיב את קאסטן, הבחור לא שיחק שנה ואי אפשר לבנות עליו באמת ושאר הליצנים אין טעם להזכיר. דרך אגב הבחור יכול לשחק מגן שמאלי...

לגבי סלאח, לא שחקן מוכח בליגה האיטלקית ולא שום דבר, נתן חודש וחצי מרשים ונעלם בכל שאר תקופת ההשאלה שלו בנוסף לאופי עלוב, מסרב לחתום בפיורנטינה למרות ההסכם. שחקן חלש שבנוי רק על מהירות ואין פלא שהמיוחד העיף אותו על טיל.

סתם נקודה לגבי ווילשר, אם הבחור היה כשיר ליותר מחודשיים לטעמי הוא תופס את המקום בהרכב של קאזורלה לדוגמא ואז היה אפשר לדבר אחרת אבל כל עוד הוא נפצע באופן קבוע כל חודשיים אז באמת אפשר לדבר על מכירה. אם מוכנים לשלם עכשיו 30 תחשוב מה יקרה אם הוא במקרה ייתן עונה טובה וידוע שחסר בלמים בשוק של היום..

Bravo'Al'HaLancia אוהב/ת את זה.
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma,

על אירועי העונה שעברה קשה להצביע כמדד למשהו. אם שחקני המפתח ישמרו על כשירות ושחקן בקנה מידה של דז׳קו יגיע להתקפה זו התקדמות ללא ספק. בכל מקרה, השאלה מבחינתי היא לא האם רומא תתחיל לבצע יותר רכש מוכח (היא כבר עושה את זה), אלא מתי היא תתחיל להשאיר את הנכסים המשמעותיים שלה בו זמנית, אלא אם כן יגיעו סכומים הזויים עליהם שאי אפשר להגיד להם ״לא״.

רומאניולי: לא ראיתי את הילד משחק דקה, כך שאני אמנע מלהיכנס איתך לדיון נוסף עליו. האינפורמציה שלי לגביו היא רק ממה שאני קורא.

סלאח: אני איתך, אני לא מצליח למצוא שום היגיון בהחתמה שלו במקרה וזה יוצא לפועל.

ווילשר: אפשר לדסקס על זה בדיון של ארסנל, זה לא רלוונטי לכאן.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/15
  10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

התייחסתי רק לרשימת הפרוספקטים כי נראה לי ברור שהשאלות זולות כמו אלה נועדו לסגור את הסגל על מנת לא לסכן את הכרטיס לצ'מפיונס ליג. זה מתקיים בכל קבוצה בעולם.

ליאיץ' לא התפתח כפי שציפו ממנו ולכן ימכר לקבוצה אחרת בהפסד זעום. אפשר היה לצפות לזה מראש? לא היה שווה לנסות אותו לפני שנתיים? על מה אתה מתלונן בדיוק?
    ג'רביניו כבר החזיר את ה8מ' ששולמו עליו בכך שהפך להצלחה גדולה ועזר לרומא לאגור מעל 40מ' משלב הבתים של הצ'מפיונס ליג.
    למעשה זו דוגמא כל כך גרועה, שהוא אפילו לא נבחר על ידי סבאטיני אלה היה בקשה אישית של המאמן.

ה35 מ' הללו ימדדו בעוד שנה שנתיים. אלה כישרונות שהיו מבוקשים בלא מעט מועדונים (גדולים מרומא) ונראה לי ממש מפגר לדון בהם כעת לפני שהראו מה הם שווים. אפשר לדבר על השיטה עצמה, כך בחרו הבעלים החדשים לבנות את הקבוצה הזו ולהפוך תוך שנתיים את הגרוטעה שקיבלו מסנסי לקבוצת צמרת. זה מה שהם אמרו מהרגע הראשון. זו לא גחמה אישית של סבאטיני שבוחר לקנות ילדים במקום שחקן מוכח אחד, הוא רק החלק המבצע ועד כה הוכיח את עצמו בכל מקום בו עבד (ובמיוחד ברומא).

כך בדיוק נבנתה הקבוצה הנוכחית והצלחתה. הcore של השנתיים האחרונות (סטרוטמן, ניינגולאן, בנעטיה\מנולאס) נבנה כולו על מכירות של מארקיניוס ולאמלה. במקרים ה"רעים" בהם הילדים האלה לא הצליחו לפרוץ לתוך הקבוצה, גם הם נמכרו בסכומים יפים מאוד לאינטר ולברקוזן וגם הם עזרו למועדון להתקדם. גם מארוטה DS נהדר בעיניי ועוזר מאוד ליובה לבנות talent pool רציני בדומה לשלנו לאחר שנים של הזנחה.

אני יכול לקבל את הרצון והעדפה לראות שחקן מוכח כאן ועכשיו על חשבון התקדמות ארוכת טווח של המועדון, אבל,אל תנסה לגמד הצלחה של אחד מנהלים המוערכים באירופה אם אתה לא מבין את התפקיד שלו במועדון. הוא לא בחר באסטרטגיה הזו, הוא נבחר ליישם אותה בגלל קשריו בשוק השחקנים ורקורד הכולל את פאסטורה, קאייר, ליכשטיינר, קוראלוב, ראדו וכו'.

במחשבה שניה, אני לא מבין את ההעדפה ל"כאן ועכשיו" כאשר למועדון אין כוח משיכה מספיק בכדי להנחית שמות גדולים באמת כמו ריקארדו רודריגז ולקזאט.

הם לא אמורים להיות שחקני הרכב בגיל 19. אם אוצ'אן למשל לא יחטוף פציעה שתשבית אותו לחצי שנה ויציג 10-15 משחקים ברמה של ה2-3 שהציג עד היום, אפשר יהיה לעשות קופה על פיאניץ' כאשר המחליף שלו כבר נמצא בקבוצה עם תקרת פוטנציאל זהה. נראה לי שדי מיותר לציין שלהבדיל מאודינזה, הכסף הזה יתורגם לחיזוק הקבוצה.

AS R אוהב/ת את זה.
  11. Ever Banega Member

כשאיבארבו בא כולכם ממש התלהבתם, הוא היה כזה גרוע שאתם מדברים עליו עכשיו הפוך?

12. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור שחקן משלים שהגיע בשהאלה אין לי טענות אליו. מוסיף מהירות לסגל,רק צריך לשפר את הסיומת.

13. Roma מנהלים

מי התלהב ממנו? שחקן גיבוי ולא יותר.

14. Lars Ricken Member

עד כמה רציניים הדיווחים על התענינות שלכם במגן השמאלי שלנו, מרסל שמלצר?

אם אני כבר פה, אספר לכם,שמדובר במגן סביר שמרבה להכשל במאבקי אחד על אחד מול רוב השחקנים הטכנים בליגה. ב2012 כמו כל הקבוצה ,היה מצוין אך מאז נמצא בדעיכה מתמדת. כמחליף הוא מניח את הדעת. מפתיע אותי שהתקשורת מספרת שאתם מציעים עליו 7 מיליון שלפי דעתי לא שווה 3.5 מיו אפילו.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Un bombón אוהב/ת את זה.
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי לא פה ולא בשום מקום אחר אפילו מתלהב אחד. הוא לא היה גרוע יותר מבעבר, הוא פשוט לא בלבל של רומא, או קליארי.

Roma אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.