תזכיר לי מה ההבדל בין הוגן לפייר? מבחינת כיבושים הם כמעט זהים. דסטרו מגעיל בהתנהגות שלו, הלוואי שיירקב בסוף בסיינה עם המשכורת הנוכחית שלו, שהיא הפחותה מזו של רוברטו קולאוטי.. הדברים שאמר הנשיא של סיינה ראויים להערכה. הוא בעצמו אמר שהוא לא מבין את הבאז סביב שחקן שהבקיע 10 גולים בעונה שעברה.
אני חושב שאתה טועה, הם האומנם זהים בכיבושים אך בוריני ערך פחות הופעות ממנו. 10 שערים ב26 הופעות לעומת דסטרו שכבש 12 ב30 הופעות. ואני חושב שאם בוריני היה משחק עוד 4 משחקים (בהתאם ליכולת שהוא הציג לפני שנפצע) הוא היה יכול לעבור אותו בקלות רבה ואפילו לעבור גם את אוסבאלדו שהיה "מלך השערים" של רומא
אין טעם להיכנס לדקויות המיותרות האלה. רומא מכרה את החלוץ המוביל שלה שהוכיח אופי וכישרון בלתי רגילים, והימרה על מחליף שעדיין לא הראה שום דבר שמבדיל אותו מחבורת החלוצים הבינוניים שעומדים להשתתף בעונה החדשה של הכיסאות המוזיקלים. לפי סקי, רומא הסכימה להשוות את ההצעה של יובה (1.5 במקום 1.3) והצדדים אמורים להיפגש ביום שני כדי לסגור את הסיפור המאוס הזה.
מצטער, אבל עדיין לא הבנתי מה כל כך מיוחד בו שאנחנו נלחמים עליו בשיניים. כאילו מנסים לדחוף בכח עוד שחקן ללא שום צורך. אם זה תלוי בי הייתי מוכר את אוסבאלדו והולך על משהו איכותי יותר, אם כבר אז כבר. או לחלופין נשאר במצב הזה ומצרף שחקן הגנה.
התחושה שלי היא שדווקא ניקו לופז יכול להיות מחליף לא פחות ראוי מדסטרו לבוריני. לא יודע למה סבאטיני התנפל על דסטרו ישר אחרי שבוריני עזב, כנראה שזה היה עניין ידוע מראש. חבל שלא ניסו להביא את אינסינייה, שכבש אתמול לנאפולי בבכורה במשחק ידידות מול באירן מינכן. שחקן יותר מוכח ומוכשר מדסטרו לדעתי.
התגובות בנושא בוריני-דסטרו מביכות וחבל שאחד כמו קובי שותף לזה (למרות שדווקא יש לו היסטוריה של התנפלות על שחקנים אקראיים והפיכתם לאפסים מוחלטים בניגוד גמור למציאות). כמעט כל השוואה שנעשתה פה או סתרה עובדות, או השתמשה בהכרזות שפשוט לא הגיוניות לא משנה איך מסתכלים על זה. תירגעו עם זה, אני מתחנן!
כרגע, התגובה שלך משכנעת אפילו פחות מהפעם הקודמת בה ניסית להצדיק את שיתופו של דסטרו בנבחרת על חשבון בוריני תוך כדי הפגנת בורות על גבול המקוממת בכל הקשור לאחרון. אשמח אם בכל זאת תצליח לעדן טיפה את אכזבתם של אוהדים\שחקני עבר\כל ישות שקשורה למועדון, ממכירה של בוריני ורכישתו של דסטרו.
דסטרו סופרסטאר בכמעט כל מקום שבו שיחק, ובכמעט כל שכבת גילאים שבה שיחק. להמשיך את הקו ולהפוך לספורסטאר ברמת הבוגרים זה בערך הדבר הכי מתבקש שיש. תבדוק את המספרים שלו באינטר ובנבחרות הצעירות. הוא היה מלך או סגן מלך השערים בכמעט כל עונה שלו בגילאי טרום-בוגרים. כמובן שזה לא מבטיח יותר מדי וכל שאר הקלישאות, אבל יש לו רזומה מרשים מאוד לגילו כשמתחשבים בכך שהוא איטלקי שגדל באיטליה. בעונה הרצינית והמלאה הראשונה שלו בסרייה A, כשהוא בן 19 לאורך רובה, הוא נתן עונה של כ-15 שערים, וזה בקבוצת תחתית שבה הוא אפילו לא היווה את הרפרנס פוינט שלה בהתקפה (קלאיו). עכשיו אני אומר 15 בניגוד למספר הרשמי של 12 כי אותו קלאיו "גנב" לו לא מעט שערים כשבעט פנדלים שהגיעו בעקבות עבירות ומהלכים שנבעו מדסטרו. בסופו של דבר, דסטרו גמר את העונה בתור השחקן הצעיר ביותר בחמשת הליגות הגדולות שהצליח לכבוש מספר דו-ספרתי של שערים. לעשות את כל זה בקבוצת תחתית אפורה כשאתה אפילו לא מהווה אצלה את השחקן שאליו מעיפים את כל הכדורים, זה יותר מרשים בעיניי מאשר מה שבוריני עשה. בוריני לעומת זאת, למרות שאני מכבד את הכישרון שלו ואני מודה שהוא שחקן מעניין - שחקן שבאמת עונה להגדרה של כזה שיש סביבו יותר מדי הייפ. בסופו של דבר הוא נתן בסה"כ חודשיים-שלוש טובים מאוד ושליש מהשערים שלו הגיעו במשחק אחד גדול (שאחריו התפוצץ כל ההייפ הזה). דסטרו דרך אגב צעיר מבוריני בדיוק בשנה, אם מישהו רוצה להשוות אותם מבחינה התפתחותית. לדבר על אינסינייה במונחים של מוכח יותר זה בכלל מעליב. איך אפשר להשוות שחקן שבגיל 21 כל הרזומה שלו כולל בסה"כ עונה אחת (אדירה) בסרייה B בקבוצה הכי התקפית בתולדות בליגה, לשחקן בן 20 שנתן עונה נהדרת בסרייה A וקרע רשתות עבור כל נבחרת צעירה של איטליה מבחינת "מוכחות"? נ.ב. אינסינייה יותר מוכשר מדסטרו לדעתי, אבל זה רחוק מלהיות הנקודה. לראות איך אוהדי רומא מוציאים את התסכול שלהם ממכירת בוריני על ילד מוכשר מאוד שעשה דברים נהדרים בקריירה הקצרה שלו זה מצחין לא פחות מהעובדה שאותו ילד חזר בו מעסקה שהוא סיכם עליה בעל פה (אם השמועות נכונות). אנשים מנסים לגמד פה את דסטרו כשהם מסתמכים על כל-כך הרבה דיסאינפורמציה שזה מרתיח.
בשורה התחתונת, אנחנו (אוהדי רומא) רוצים שהקבוצה תקח צעד אחד קדימה ולטעמנו הבאת דסטרו ע''ח בוריני זה לא מה שיגרום לזה לקרות. אפילו אם הוא "סופרסטאר" לטענתך.
יותם, אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת על דסטרו אך במקביל שוב הראת שאתה פשוט לא מכיר את בוריני. לא את התכונות שלו, לא את התרומה ההתקפית שלו מעבר למספרים, לא את הקשיים והפציעות עליהם התגבר בעונה הגרועה של המועדון מזה 20 שנה, לא את ההיסטוריה שלו בקבוצה האנגלית שהעלה כמעט לבדו לליגה הראשונה,לא את המספרים המטורפים במילואים של צ'לסי, לא את אלה בבולוניה שגרמו לסקאוטנים לחטוף אותו, ובטח גם לא מבין למה פראנדלי מעדיף אותו על חשבון דסטרו בנבחרת. הביקורת על החילוף הזה שנמשכת כבר יותר משבוע מכל גורם או אוהד שקשורים לרומא בכל כלי תקשורת אפשרי לא באה להוציא תסכול על "ילד מוכשר" אלא על הבחירה התמוהה של סבאטיני לוותר על שחקן שהוכיח את עצמו ברומא (לא בסיינה\פרימברה, ברומא), שחקן שמתאים את עצמו לכל עמדה בהתקפה ואחד שהראה את כל התכונות הדרושות להפוך לחלוץ הטוב באיטליה. כשמנגד מסתמן מחליף "חד מימדי" כמו אוסבלדו שככל הנראה לא יוכל למלא את המשבצת של בוריני (עד כדי כך שזמאן מנסה להחזיר את טוטי 13 שנה אחורה ולהציב אותו בצד שמאל), שלא הראה מספיק כדי להצדיק את המחיר שלו שנוצר מהייפ מוגזם והיותו החלוץ הצעיר היחידי בשוק האיטלקי, שבנוסף לכל, במצב בו מתחיל מ0 עם חובת הוכחה גדולה לזכות באהדה של הקהל, בוחר לנפנף עם הצעה של יובנטוס כדי לסחוט עוד 200 אלף יורו ולמרוח עוד יותר את הסאגה המאוסה הזו לאחר שכל הפרטים כבר סוכמו בעבר. בשורה התחתונה, ההתקפה של רומא נחלשה, יצאה מאיזון ותדרוש מטוטי שינוי שלא בטוח שיוכל לעמוד בו. כמובן שהכדורגל של זמאן והתוספת התאקלמות של לאמלה ובויאן יאזנו את זה, אבל אי אפשר לצפות מאוהדים לקבל את זה בשמחה. ולגבי הגמד של נאפולי, הוא תפור על רומא כמו שאף אחד לא היה באף חלון העברות מזה עשור. הוא מתאים כמו כפפה להיכנס להרכב באחד הצדדים בשלישיה הקדמית, הוא כבש יותר מ40 שערים אצל זמאן בפסקארה ופוג'ה והראה כישרון ופוטנציאל להיות אחד מהטובים באירופה. מה שווה הניסיון הדל של דסטרו לעומת זה?
משחק פנימי נערך אתמול בין "רומא אדומים" ל"רומא צהובים". בסיום, 2-0 לאדומים משער של בויאן ופצצה מרחוק של ניקו לופז. צהובים: סבד דודו-בורדיסו-קסטאן-טאדיי פיאניץ'-טאקצידיס-בראדלי מארקיניו-טוטי-לאמלה אדומים: סטק אנחל-רומאניולי-היינצה-רוזי וורה-לוקה-פלורנצי בויאן-אוסבלדו-ניקו ההרכב הצהוב קרוב למה שאנחנו צפוים לראות בעונה הקרובה. שילוב מעניין של מארקיניו בהתקפה שיכול למלא את הנקודה החסרה בסגל.
ניקו לופז מראה באימונים שהוא כבר מתאים להיות שחקן הרכב ברומא. לזמאן צפויות להיות בעיות טובות בהתקפה איתו ועם דסטרו ואוסבאלדו. NEREO - אני באמת מתקשה להבין למה אתה חושב שהתלונות של אוהדי רומא על עזיבתו של בוריני מגוחכות. תראה לי עוד שחקן שבגיל 19 העלה כמעט במו ידיו קבוצה לפרמיירליג, ובעונתו הראשונה בליגה הראשונה באיטליה לקח את המקום בהרכב וכבש 9 שערים, נוסף לכך שהראה מחויבות למשחק (רץ כל המשחק בלי הפסקה), חכמת משחק (אורב לכדורים כמו לטרף), מהירות וטכניקה נהדרת. והדבר הכי פשוט שלא לקחת בחשבון, הוא שבוריני כבר הוכיח שהוא מתאים לרומא, לעומתו דסטרו עוד לא ערך אימון אחד במדי רומא ולך תדע איך הוא ישתלב. לא סתם אומרים שסוס מנצח לא מחליפים. לא קשה להבין איך בוריני הפך בתוך עונה אחת לאחד השחקנים הכי אהובים על ידי האוהדים, וכמה העזיבה שלו אכזבה אותם.
המשחק הראשון מבין שלושה בטיול לאמריקה יוצא לדרך : סטק טאדיי-קסטאן-רומאניולי-רוזי פיאניץ'-טאקצידיס-בראדלי בויאן-אוסבלדו-לאמלה שידורים בAs Roma Streaming בפייסבוק.