רומא 2012/2013 :: רודי גארסיה הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Lupo, ‏7/7/12.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא התהלבתי ממאנצ'יני בתקופתו באינטר וכך גם במנצ'סטר סיטי, בעיקר כי הוא נכשל שוב ושוב באירופה בדיוק באותן דרכים מבלי לשנות כלום למרות שעמדו לרשותו סגלים מאוד מוכשרים וגמישים טקטית. עם זאת, להגיד שהוא לא עשה דברים טובים עם הצ'ק הפתוח לרשותו בסיטי? זו עדיין הקבוצה הטובה ביותר באנגליה והכישלון שלו להשאיר את השחקנים רעבים גם לאחר אליפות אחת בלבד היה כישלון גדול בהרבה מאשר כישלון מקצועי ו/או טקטי. את ההגנה הוא לחלוטין בנה בעצמו והיא אחת הטובות באירופה כיום שעמודי התווך שלה, הארט וקומפאני, הפכו למה שהם היום תחתיו. את יא יא טורה הוא הפך מקשר אחורי בונה משחק לשחקן חופשי שעושה הכול על המגרש, וכן הלאה וכן הלאה. יש עוד מספר דוגמאות נוספות מתוך הקבוצה, אך אני מאמין שהרעיון הובהר כי למאנצ'יני בהחלט יש "ערך מסוים שהוא שהוא מביא לקבוצה שלו" והוא לא מאמן כה גרוע כמו שעושים ממנו, הוא פשוט גם לא נמצא בטופ של הטופ.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/13
  2. Lazarobbie Member

אני חושב שמנצ'יני הוא אחלה מאמן לדרג שני- לראייה הרקורד הסביר בהחלט שלו עם הויולה ולאציו. העניין איתו הוא הפער בין האפשרויות שניתנו לו- לאמן את הקבוצה החזקה ביותר באיטליה בעונות שבהן לא היו לה מתחרות ולאחר מכן לקבל את הקבוצה העשירה ביותר בעולם- לבין מה שהוא עשה איתן.

עם כל הכבוד, הוא לא השאיר חותם גדול באינטר (מוריניו בוודאי השאיר חותם חזק יותר ממנו) ואני זוכר שבשנים שבהן הוא אימן ייחסו דווקא לזלאטן האימתני (תודו שיש לו שם של נבל באיזה סרט פעולה משנות ה50) את ההצלחות של אינטר. במנצ'סטר סיטי, כאמור, הוא קיבל צ'ק פתוח, קנה כמה מהשחקנים הטובים בתבל ונכשל בצורה דיי מובהקת- נכון, הוא זכה באליפות, אבל ניתן לומר שזו אליפות עם כוכבית- אלמלא הבעיטה האדירה של קון בדקה ה92 גם את זה לא היה לו. באירופה הוא אפילו לא הצליח להעלות את הקבוצה שלו משלב הבתים והשנה סיים גם במקום האחרון.

אך כל זאת היה נמחל לו, באופן יחסי, ע"י האוהדים הניטרלים, אילו היה לפחות משכיל להנחיל בקבוצותיו משחק קצבי, התקפי ומשוחרר, אך גם במשימה הזו לא עמד. אינטר בתקופתו הייתה קבוצה עוצמתית אבל יבשה למדי שלא היה כיף לראות. גם מהסיטי הוא לא הוציא יותר מדי ניצוצות התקפיים. מבחינה הגנתית, אני מאמין למי שאמר שהוא 'גידל' את הארט ואת קומפאני, אבל כנראה שזה לא היה מספיק טוב, אחרת הוא היה מתקדם בליגת האלופות.

בסיכומו של דבר, אני לא חושב שמנצ'יני מאמן גרוע, הוא פשוט לא מתאים לרמה. למרות זאת, אני לא רואה אותו יורד כעת לאמן שוב קבוצות כמו לאציו ודומותיה, מכיוון שהוא כבר נשם אוויר פסגות וקשה לי להאמין שהוא יתפשר. בכל מקרה, אני חושב שרומא עשו צעד חכם שלא מינו אותו, הוא לא מתאים לפרוייקט (הקצת מוזר ולא ממש עקבי) של האמריקאים מעיר הנצח.

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנצ'סטר סיטי של העונה שעברה היא אחת מהקבוצות האטרקטיביות ביותר בהיסטוריה של הפרמיירליג.

רק לשם ההשוואה, ארסנל הגדולה של ונגר בתחילת העשור הקודם כבשה בשתי עונות האליפות שלה בעונת 2001/02 ו-2003/04 79 ו-73 שערים בהתאמה. לעומת זאת, בעונה שעברה מנצ'סטר סיטי ש"זכתה באליפות עם כוכבית" כבשה 93 (!) שערים. כמו שיותם אמר, כנראה שיש כאן בעיה למספר אנשים שרוצים לזכור את מה שהם רוצים לזכור ועוד מציגים עובדות שקריות על-מנת להוכיח את טענתם שאולי גם נכונה בחלקה.

ושוב אני מציין בשביל הפרוטוקול כי גם אני לא מחזיק יותר מדי מרוברטו מאנצ'יני, אבל לא צריך לקחת לו את הדברים הטובים שכן עשה במהלך הקריירה שלו. כך או כך, מאנצ'יני הוא לא האישיו העיקרי כאן. יש לכם מה לכתוב, תתבססו על עובדות מאחורי הטענות שלכם.

4. uri מנהלים

זה מעניין שאתה כותב שמנצ'יני מספיק טוב לקבוצה כמו לאציו, אבל לא לרומא. בשתי העונות שקדמו לעונה הזו, לאציו הקדימה את רומא בטבלה. והעונה היתה רק נקודה מאחור, אבל ניצחה את רומא בגמר הגביע.

אני חושב שאחרי ההרפתקאות של רומא בעמדת המאמן בשנתיים האחרונות, דמות מיושבת כמו מנצ'יני יכולה בהחלט לעבוד ולשפר את מעמד הקבוצה. אם כי אני עדיין חושב, שמהמועמדים האפשריים, גויידולין היא האופציה הטובה ביותר.

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

גווידולין אינו מועמד אפשרי. הוא אחד הראשונים שקיבלו פניה מרומא ובחר לא לעזוב את אודינזה.

הפער בין רומא ללאציו טמון בשאיפות של הבעלים להפוך את המועדון למותג בינלאומי, ולא בטבלה מתקופת מעבר של רומא או בניצחון כזה או אחר בדרבי. ללאציו אין את היכולת הכלכלית ולא את המוטיבציה לשקול מועמד בסדר גודל של מנצ'יני או השמות הפוטנציאלים שיהיו הרכש שלו.

כרגע נראה שכל אחד מהדירקטורים מחזיק בשם אחר ומושך את ההכרעה לכיוונו. עם עזיבתו של באלדיני ירדה גם אופציית בלאן. סבאטיני מעדיף את רודי גרסיה בעוד שפנוצ'י (כבר לא מנכ"ל אבל עדיין הנציג של יוניקרדיט) מעוניין במנצ'יני. הבחירה של סבאטיני נובעת מגמישות העבודה שלו עם המאמן הצרפתי לעומת מנצ'יני שרוצה סמכויות גם בבחירת השחקנים כמו באנגליה. שני הצדדים הציגו את הרעיונות שלהם לפאלוטה שיצטרך להכריע לכאן או לכאן בימים הקרובים.

דה לאורנטיס: "הצעתי ליוניקרדיט (לא מכיר בצד האמריקאי) 40 מיליון יורו עבור לאמלה ומארקיניוס. הם לא התייחסו להצעה וניסו למכור לי את אוסבלדו בכל מחיר. שחקן שאני לא צריך כי יש לי את קבאני".

שרף את התוכנית של סבאטיני לשדר לעולם שאוסבלדו רצוי לעונה הבאה.

6. uri מנהלים

לרומא יש גב כלכלי רחב יותר, אבל בינתיים הוא שימש אותה לצרף שמות נוצצים יותר ולשלם להם משכורות גבוהות יותר. מבחינה מקצועית שתי הקבוצות נמצאות באותה רמה והשאיפות שלהן לקראת העונה הקרובה דומות. ואם מנצ?יני טוב עבור לאציו אז מבחינתי הוא טוב גם עבור רומא.

7. AS R Member

יש הבדל גדול. בלאציו ממוצע הגיל הוא 29, ברומא זה 24 ואני לא מחשיב את כל השחקנים הצעירים של רומא שיצאו להשאלות או אלה מהפרימברה.

רומא עדיין בהליך של בנייה מחדש אחרי הרכישה של האמריקאים, בלאציו זה סגל שרץ הרבה זמן ביחד ודי ממצה את הפוטנציאל שלו. אפשר גם להתחיל להשוות הערך של השחקנים משתי הקבוצות, אבל לדעתי רק מרקיניוס ולאמלה שווים יותר מכל ההרכב של לאציו.

העתיד של לאציו די לוטה בערפל, ממה שהבנתי יכול להיות שהמועדון יימכר כי כרגע לבעלים אין ממש יכולת לרכוש שחקנים חדשים. קשה לי להאמין שבקצב הזה לאציו תשרוד בחלק העליון של הטבלה. לרומא לעומת זאת יש רק לאן לעלות.

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

ה"בחינה המקצועית" בשנתיים האחרונות רלוונטית אפילו פחות מהמיקומים בטבלה והניצחונות בדרבי. האמריקאם יצרו בשנתיים הללו בסיס מקצועי מהמשובחים באירופה. הייתי אומר מ0 אבל זה יגרע מההישג שלהם מכיוון שהסגל הזקן עם המשכורות המנופחות רק עצר אותם. גם היכולת הכלכלית של הקבוצה נמצאת במגמה שונה לחלוטין מלאציו עם המהפכה השיווקית והאיצטדיון המתוכנן. לוטיטו יכול להמשיך לתחזק קבוצה semi-תחרותית עם הברקות כמו פטקוביץ', הרנאנס וקלוסה אבל לדעתי יתקשה לעמוד בקצב חילוף הדורות שמצפה להם אותותו.

הדיון שלנו נהיה מאוד אקטואלי פתאום. לאחר רפש על בסיס שבועי שנמשך שנה, בחר פאלוטה להתייחס בפעם הראשונה אי פעם ללוטיטו :
    "Apparently Lotito needs to consistently talk about AS Roma, unsolicited and erroneously. Perhaps it is true what they say, that he is an AS Roma supporter. In any case, he and everyone should rest assured that AS Roma is solid and great results on the field will come soon. Regarding football governance we have better ideas and plans for the future. Our focus now is on the season, not silly debates in the press".

הייתי מאוד מבודר מההתעלמות המוחלטת מהליצן הזה, אבל כנראה שפאלוטה מגיב כאן דווקא לביקורת מהצד הרומאי שהוא לא מורגש מספיק בתור נשיא.

9. uri מנהלים

לקחתם את הדיון למקום אחר. גם אם נכון, שההבדל בין רומא ללאציו הוא שלרומא יש פוטנציאל גבוהה יותר ובסיס מקצועי טוב יותר, לא הופך, לדעתי, את מנצ?יני למאמן שמספיק טוב כרגע עבור לאציו אבל לא מספיק טוב עבור רומא.

10. AS R Member

ככל הנראה, המאמן הבא של רומא יהיה זר (כלומר לא מאנצ'יני), ויוחלט עליו סופית בשבוע הבא. נראה שהמועמד המוביל כרגע הוא רודי גארסיה.

מישהו מכיר קצת את רודי גארסיה ויכול לתת את דעתו עליו?

נערך לאחרונה ב: ‏7/6/13
  11. OriRR Member

אני לא תופס ממנו בתור איזה שוס אבל יש לי הרגשה שרומא יכולה להתאים לו.
    בעונת האליפות של ליל הם שיחקו נהדר, כדורגל התקפי ונעים לעין.
    הבעיה התחילה עונה אחרי כשהם לא הצליחו למנף את הזכייה(תוסיפו לזה אצטדיון חדש ברמה הגבוהה ביותר), נכשלו בליגה ובאירופה וגרסיה נכשל ברכש. ליל קיבלה הרבה כסף ממכירות של מוסה סו והזאר והביאה שחקנים מחליפים ברמה רעה שלא סיפקו את הסחורה. בנוסף הוא הסתכסך במהלך העונה האחרונה עם השוער הראשון לאנדרו (אחד הגורמים הראשיים לאליפות) ולא הביא תחליף הולם לטעמי ובכלל זה היה מיותר הרעיון להתחיל לריב עם אחד השחקנים הטובים והיציבים שלך.
    ועדיין, ליל זכו בדאבל איתו אחרי הרבה שנים בלי תואר ויכול להיות שברומא אם יתנו לו שקט הוא יוכל להצליח.

נערך לאחרונה ב: ‏7/6/13
  12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

"נכשל ברכש" לא רלוונטי בשום דרך לאימון רומא. גרסיה יעסוק במה שהוא וכלל המאמנים באיטליה עוסקים בו - אימון הקבוצה. יתרה מכך, הסיבה לאי רצונו של סבאטיני למנות את מנצ'יני היא סמכויות הרכש אותן דורש המאמן האיטלקי.

13. OriRR Member

אם ככה הוא בהחלט יכול להתאים לרומא.
    אגב, גם ביובה ונאפולי שיש להן שני מאמנים דומיננטיים הם לא יעסקו ברכש?

14. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף מאמן באיטליה לא עוסק ברכש. הם יכולים להעלות שמות של שחקנים שנראים להם מתאימים או לדרוש חיזוק מסויים לקבוצה, אך המוציאים לפועל ואלו שאחראים שמנהלים את נושא הרכש הם המנהלים הקצועיים- גליאני במילאן, מארוטה ביובה, ביגון בנאפולי, סבאטיני ברומא...

15. ASROMA Member

אשמח מאוד אם ביילסה ימונה למאמן, עשה עבודה פנטסטית בבילבאו, קידם צעירים ושיבח שחקנים טובים למצוינים שהגיעו לקבוצות גדולות ונבחרת ספרד.
    מנוסה מאוד ולדעתי מבין המועמדים בשוק האפשרות הטובה ביותר עבורנו.
    בלי אירופה בעונה הבאה, עם סגל טוב ורחב שכבר ירוץ עונה שלישית יחד אין תירוצים. רומא חייבת לאיים על אחד משלושת המקומות הראשונים. הייתי שמח גם, למרות העונה הגדולה שהוא נתן שבעונה הבאה התלות בטוטי תפחת בצורה משמעותית כי אנחנו חייבים להשתחרר כבר מהעידן הזה של הבינוניות. יש כשרונות, יש בסיס כלכלי יש חבר'ה צעירים מוכשרים אני באמת לא רוצה סיבה למה לא להצליח כל מה שצריך זה מאמן חזק שיתן להרכב שגם ככה מוכן לרוץ עם משמעת הגנתית האיכות ההתקפית שלנו ידועה ועם ליטוש נכון זה יעבוד.