רומא 2012/2013 :: רודי גארסיה הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Lupo, ‏7/7/12.

  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/4/06
    הודעות:
    12,689
    לייקים שהתקבלו:
    3,734
    ואני איתך.

    כמו במקרה של מארקיניוס, לא קיים שיקול כזה. הדילמה היחידה היא מה לעשות עם פיאניץ', וגם לו סיכוים גבוהים מאוד להישאר כדי לתת גיבוי לטוטי.
     
  2. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,333
    לייקים שהתקבלו:
    2,037
    אין צורך לעצור שם. לטעמי מצארי המאמן האיטלקי הטוב ביותר כיום וזה כולל את כל הגדולים שלא מאמנים כרגע בסרייה A (פראנדלי, ספאלטי, מאנצ'יני ואנצ'לוטי).

    מי זה בלאן תזכירו לי?
     
  3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/4/06
    הודעות:
    12,689
    לייקים שהתקבלו:
    3,734
    אהבתי גם את הדרך בה גיבש את המעמד שלו בניגוד ל..כל מאמן אחר של קבוצה גדולה בליגה.

    עלה עם ליבורנו (ולוקארלי) לסריה א'. השאיר את רג'ינה 3 פעמים נגד כל הסיכוים (במיוחד הפעם השלישית עם הקאמבק המטורף). גמר גביע, מקום באירופית והרבה הנאה לצופים עם סאמפדוריה. וכמובן הביסוס של נאפולי בצמרת.
     
  4. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,333
    לייקים שהתקבלו:
    2,037
    אסור גם לקחת כמובן מאליו איך תחתיו קסאנו הפך משחקן גמור לשחקן האיטלקי הטוב ביותר וקבאני מחלוץ טוב לחלוץ על ברמה עולמית.

    ואל תמעיט בדרך של אלגרי.
     
  5. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏21/8/09
    הודעות:
    6,142
    לייקים שהתקבלו:
    0
    http://www.calciomercato.com/mercato/mazza...-l-inter-352067

    לא הייתי ממהר להמר על מצארי כמאמנה הבא של רומא, שכן אינטר עדיין נמצאת בתמונת המאבק על שירותיו. בסופו של דבר אין ספק כי הוא יגיע לרומא או לאינטר, השאלה מי תציע לו תנאים טובים יותר.
     
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    מי מבין השניים הצליח לקחת קבוצת אמצע טבלה ולהפוך אותה לקבוצת צמרת ששברה את ההגמוניה של ליון בליגה הצרפתית מבלי להשקיע הון תועפות בתקציב? לא מצארי. איפה הקבלות של מצארי?
     
  7. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,333
    לייקים שהתקבלו:
    2,037
    עוד פעם - Who the fuck is Blanc?!

    שנה וחצי טובות מאוד בקבוצה אחת לפני 3-4 שנים ובזה מסתכמות הקבלות בקריירת האימון שלו. מצארי לעומת זאת...

    - מונה ב-03/4 למאמן ליבורנו. בניסיון הראשון שלו מעלה את הקבוצה לסרייה A לראשונה זה יותר מ-50 שנה. חותם ברג'ינה.
    - רג'ינה אחד המועדונים הקטנים בליגה ומועמדת בכירה לירידה. בעונה הראשונה מצארי מציל אותה ומסיים במקום ה-13. עונה אחר-כך רג'ינה כבר קבוצת מרכז טבלה ומסיימת במקום העשירי. עונה מאוחר יותר רג'ינה, עם אחד הסגלים החלשים בליגה, חוטפת עונש של הורדת 11 נקודות. יורדת בטוחה? הצחקתם את מצארי שמוליך אותה למקום ה-14. חותם בסמפדוריה אחרי 3 עונות ניסים רצופות ברג'ינה.
    - סמפדוריה מסיימת במקום השישי בעונה הראשונה שלו ומעפילה לאירופה. בעונה השנייה מה לעשות שהסגל קצר מדי וריצה בשלושה מפעלים פוגעת בליגה וסאמפ' מסיימת במקום ה-13, לא לפני שהיא מעפילה לשמינית גמר גביע אופ"א (ועל הדרך מדיחה את סביליה) ולגמר הקופה איטליה (מפסידה רק בפנדלים). עוזב את סאמפ'.
    - נאפולי תחת רייה ודונאדוני לא יציבה בשיט, פותחת את 9/10 בחצי התחתון, דונאדוני מפוטר. מגיע מצארי כדי להציל את העונה ומרים אותה מהחצי התחתון עד למקום השישי. עונה אחר-כך הקבוצה כבר מסיימת במקום השלישי ומעפילה לצ'מפיונז. בליגת האלופות צפית? כי באיירן הגדולה התקשתה מולו, על מאנצ'יני מצארי השתין בקשת, ו-AVB, ילד הפלא של אירופה ומאמן הייפ מהסוג שגורם לאנשים מצחיקים להגיד "מי זה מצארי?! AVB!", מושפל על-ידו ומפוטר אחרי שחוטף ממנו. עוד פעם, צ'מפיונז וליגה באותה עונה בקבוצה שאין לה סגל כמו שיש ליובנטוס ומילאן - הקבוצה מסיימת נמוך יותר במקום החמישי, אבל מפצה עם זכייה בקופה איטליה.

    העונה, סגנות ומיקום שיא מאז ימי מראדונה עם מינימום 75 נקודות. רץ לאליפות (ומה לעשות שנכשל) עם קבוצה שבהרכב שלה בריטוסים ובהראמים.

    הבנאדם אימן ב-10 העונות האחרונות ב-4 מועדונים והצליח בכולם. הוא בא, מרים קבוצות לגבהים חדשים ואז עובר לפרויקט הבא שלו. ככה כבר עשור. אז בפעם השלישית - WHO THE FUCK IS BLANC?!
     
  8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/4/06
    הודעות:
    12,689
    לייקים שהתקבלו:
    3,734
    תיקון קטן :
    ליון קרסה מקצועית וכלכלית בגלל כל מיני סיבות הכוללות ניהול לקוי ומעבר דורות מאוד לא מוצלח. בורדו ומארסיי נשארו להילחם על אכילת הגופה. בורדו, עם סגל שחקנים איכותי בהרבה, סיימה ראשונה בהפרש של ניצחון אחד. באירופה עם הרביעיה שחטפה מצ'לסי של סקולארי ושני ההפסדים לרומא הגוססת, היה ניתן להעריך את קבוצתו בדיוק רב יותר. בסה"כ אליפות נחמדה מאוד עם וונדל, דיארה, דיאוורה, גורקוף, קבנאגי, שמאקחקח וכו' מול מארסיי נחותה יותר, אבל לא משהו לספר לנכדים, ובטח שלא בר השוואה עם מאמנים גדולים באמת כמו מצארי, גווידולין ואפילו אלגרי.
     
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/10/05
    הודעות:
    10,786
    לייקים שהתקבלו:
    2,428
    מין:
    זכר
    כמה חארטות במשפט אחד
    לשבור את ההגמוניה של ליון בליגה אחרי 8 שנים (?) זה לא דבר של מה בכך,תירוצים אתה יודע למי..זה היה ככה, למארסי היה סגל לא מספיק טוב, ליון נחלשה..לא מעניין. לקח אליפות,היגיע לצ'מפיונס. זה מה שזוכרים כי זה מה שחשוב. הפסיד לצ'לסי ורומא? באמת הפתעת העונה,קבצות שהסגל והתקציב שלהם עולה בהרבה על זה שההיה לו בבורדו בכול יום נתון.

    את הרשימת שחקנים שהזכרת,תן לי להזכיר לך שהוא זה שהפך אותם לחבורה של שחקנים מוכרים.
    וונדל, שמאח (נתן אצלו עונת שיא ועבר לארסנל) וגורגוף (היגיע שחקן גמור שמילאן זרקה אותו,הוא סיים אצלו שחקן העונה,דרך אגב תראה איפה הוא היום בלעדיו..). תוסיף גם את סיאני והשוער (קארדוסו?) שפרצו אצלו והגיעו לנבחרת.

    עבר לנבחרת צרפת,עשה שם ניקיון יסודי (אנלקה,אברה ריברי ושות) ושיקם את הנבחרת אחרי ההריסות שהשאיר אחריו דומנק. מבחינת תוצאות הוא לא השיג מספיק. אבל אם תבחן את העבודה שלו מסביב הוא לקח נבחרת גמורה מפוצצת באגו ושיקם אותה מההריסות,ובנה תשתית לשנים הבאות,ולא עם סגל נוצץ במיוחד בטח לא כזה שהתרגלנו לראות אצל הצרפתים.

    מצארי,גואדולין ואלגרי הגדולים?! אולי בתוך איטליה וגם זה אולי...

    François Steyn

    אני לרגע לא מזלזל במצארי,אני חושב שהוא עשה התקדמות יפה,ורשמת לזכותו הרבה נקדות זכות,אין ספק שהוא בדרך הנכונה. ואם לא בלאן אני יעדיף אותו ברומא.
    אבל כרגע אני רואה לנכון שבלאן הוא האיש המתאים ביותר לתפקיד. מאמן שעבד ושיחק ברמות הכי גבוהות.

     
  10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,333
    לייקים שהתקבלו:
    2,037
    מאמן שעבד ושיחק ברמות הכי גבוהות? שיחק? למה זה רלוונטי? בעצם, אני יודע למה - אם הוא לא היה שחקן עבר בעל שם לא הייתם יורקים לכיוון שלו. לרודי גארסיה יש יותר קבלות ממנו אבל אני לא רואה אצל אף אחד פה איברים רוטטים למשמע השם שלו. מי זה מאמן מונפלייה דרך אגב (אין לי מושג) - הקבלות שלו הרבה יותר מרשימות מאלו של בלאן. לורן "צ'ופה-צ'ופה" בלאן הוא ONE SEASON WONDER ומילא אם אותו וואן סיזן היה בשנה שעברה, אבל זה היה לפני 4 שנים והוא עדיין חי על ההייפ מאז. זה מרגיש לי כמו הדיון הכי מגוחך שאי פעם ניהלתי. מה השלב הבא? קלינסמן?

    חצי אירופה מחליפה מאמן ואף אחד לא יורק לכיוון שלו. אפילו איזכורים בתקשורת הצהובה והגרועה יותר לא מקבלים. נראה לי אפילו הסוכן שלו לא מאמין בו.
     
  11. Lupo Member

    הצטרף ב:
    ‏16/6/08
    הודעות:
    1,847
    לייקים שהתקבלו:
    16
    יש פה השוואה די פשוטה את האמת.

    מצד אחד מאמן מקומי שמכיר את הליגה טוב, צבר הרבה ניסיון במשך השנים וגרף ההתקדמות שלו הוא אחיד ויציב לאורך די הרבה זמן.
    מצד שני מאמן צרפתי שחי על שמו ככדורגלן עבר, הצליח נקודתית בעונה אחת ספציפית ועל כך קיבל את "הכרתו" כמאמן מצליח.not good enough.

    מבחינתי אין פה שום שאלה בכלל, אם מצארי פנוי צריך לעשות כמיטב יכולתנו כדי לזכות בו.
     
  12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/4/06
    הודעות:
    12,689
    לייקים שהתקבלו:
    3,734
    כשאני קורא משפט כזה, אני מצפה שהבא אחריו יהיה ניסיון להפריך את אותן ה"חארטות". במקום זה אני מקבל את אותם ההילולים הריקים רק בתחביר מטופש יותר:
    קח עוד ניסיון. תלך משפט משפט ותנסה להפריך את הטענות שלדעתך הן "חארטות".

    אם בלאן בנה קבוצה כל כך נפלאה, למה הוא לא הצליח לדגדג העפלה משלב הבתים מול שתי קבוצות שנמצאו בקדנציות השפל שלהן (צ'לסי של סקולארי ורומא בסוף עידן ספאלטי) באותה עונה? ציינתי את הכישלון באלופות בנוסף לזה שעף גם מאופ"א ברגע שקבוצתו דרכה במפעל, כדי לחזק את הטענה שהאליפות ההיא הייתה קרב שאריות בזירה המקומית אותה פינתה ליון, ולא בניה של קבוצת על ש"הפסיקה את ההגמוניה" ושאר הקישקושים.

    הזכרתי את השחקנים כדי להראות שהחומר איתו עבד היה איכותי בהרבה מזה של היריבה היחידה שלו באותה עונה. בלאן הוא הטריגר שהוציא מהם 200%? מצויין, אבל זה לא סותר שום דובר.

    הניסיון הפופוליסטי לא לזמן את אברה וריברי הבעיתיים החזיק מעמד רק כמה משחקים חסרי חשיבות (אנלקה כבר לא היה בתוכניות). ביורו הם כבר היו בהרכב הפותח שלו. זה ניקיון יסודי? איך בכלל המהלך החסר משמעות הזה הפך לנקודת זכות? הוא ניצח רק משחק אחד (את אוקראינה אם אני זוכר נכון). איך לאזעזל, הקדנציה הקצרה והכושלת שלו בנבחרת יכולה להיזכר בפוסט שתפקידו להצדיק את מעמודותו?

    לא יכלת להתחיל מהמשפט הזה ולחסוך לי זמן על הקריאה\תגובה?
     
  13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/10/05
    הודעות:
    10,786
    לייקים שהתקבלו:
    2,428
    מין:
    זכר
    אני ושב חוזר ואומר למקרה שלא שמת לב למה שכתבתי או שאתה פשוט מתעלם.
    להתמודד מול צ'לסי ורומא שהתקציב והסגל שלהם עולה בכמה רמות על זה של בורדו,ולהפסיד להם זה לא דבר מפתיע,והסיכוי שלו להפתיע אותם היה נמוך.
    בקשר לאוופא,בדרך כלל רוב הקבוצות שנושרות מהאלופות לאוופא לא בדיוק משקיעות ומעדיפות להתרכז בליגה. אני לא יודע מול מול מי הוא שיחק,זאת השערה שלי.

    להגיד שהקנציה שלו כושלת זה עיוות של המציאות חביבי.
    להפסיד ברבע הגמר לספרד,נבחרת שעדיפה על צרפת בכול עמדה במגרש וסיימה את אותו טורניר אלופה,זה לא כישלון.
    ההצלחה שלו לא נמדדת בתוצאות כמו שכבר כתבתי,אלא בעבודה שלו מסביב.
    ריברי ואברה עברו סדרת חינוך,ומן הסתם שאי אפשר לוותר עליהם. הוא לקח נבחרת משוסעת ושבורה (אם אני לא טועה בצרפת הקימו וועדת חקירה על הכישלון במונדיאל) והרים אותה,תוך כדי שילוב של שחקנים צעירים או כאלה שדומנק התעלם מהם. ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.

    התאחדות הצרפתית רצתה שהוא ימשיך אבל הוא זה שבחר להמשיך הלאה,ולכן מינו את דשאן.

    אתה מוזמן לדלג לדיון הבא,אף אחד לא הכריח אותך להביע פה דעה.
    אבל אני אפרט לך בכול זאת למה רשמתי את זה.
    גואדולין עד עכשיו שיחק ביוי-יו עם זאמפריני,לא הוכיח את עצמו מעבר לעונה הנוכחית.
    מצארי מאמן טוב,אבל לטעמי בלאן עדיף עליו נכון להיום.
    ואלגרי..נכשל בניסיון לעשות חילפי משמרות בקבוצה והצליח להפוך אימפריה שכול אירופה מפחדת להתמודד מולה לקבוצה של
    נגרים,המזל שלו שבאלוטלי היגיע להציל לו את העונה בינואר.נכון שנכפה עליו להיפרד מזלאטן וטיאגו סילבה אבל הבחירת שחקנים שיחליפו אותם הייתה גרועה. תוסיף את הוויתור שלו על פירלו,שחקן שהביא ליובה 2 אליפיות רצופות,ותבין בדיוק למה הוא לא מתאים.

    שלושת המאמנים האלה נחשבים לטובים בקנה מידה איטלקי לא מעבר.
     
  14. Lupo Member

    הצטרף ב:
    ‏16/6/08
    הודעות:
    1,847
    לייקים שהתקבלו:
    16
    אז תסביר למה שנה אחת בבורדו וקמפיין פושר באחת מהנבחרות המובילות באירופה של הצפרדע הזה עדיף לרומא ע''פ שנים של הצלחות בזירה המקומית.

    אני מניח שבגלל שמו ולא מעבר לכך.
     
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/4/06
    הודעות:
    12,689
    לייקים שהתקבלו:
    3,734
    נראה לי שדווקא אתה מתעלם או לא מכיר את היכולת והתוצאות שהציגו שתי הקבוצות באותה תקופה ונדבק למה שאתה יודע עליהן על הנייר. הדיון על קמפיין ליגת האלופות נועד כדי להכניס לפרופורציה את "חוזקה" של הקבוצה שלטענתך דרסה בנוקאוט את ליון (כשבפועל, אין לבורדו שום קשר למפלה שלה מאותה עונה ועד היום) בדרך לאליפות היסטורית.

    יורו 2010 - הפסיד לשבדיה וסיים בתיקו מול אנגליה (קבוצה דומה לה מבחינת פוטנציאל) בבתים. עלה בחסד של תוצאות של קבוצות אחרות. הוא ניצח רק קבוצה אחת (אוקראינה). עיוות מטורף של המציאות.

    ספר לי עוד.

    אם אי אפשר לוותר עליהם, למה מלכתחילה דיברת על "ניקיון"? הוא ניסה לצאת ה"בוס" והתקפל ברגע שהתחיל להימדד על תוצאות (יורו 2010). מזכיר מאמן שאני מאוד אוהב - לואיס אנריקה. השטות הזו עם ה"ניקיון וסדרת החינוך" רק הוציאה אותו ליצן ובדיוק כמו כל הקדנציה המקצועית שלו בנבחרת - זו איננה נקודת זכות ולא צריכה להיאמר אפילו בדיון הסנגוריה שהתפתח פה.

    התאחדות הצרפתית אכן ידועה בדגש שלה על המשכיות בכל מחיר, אבל הינה נקודה חיובית ראשונה - הבחור יודע לקחת אחריות על כישלון.

    זה נורא מתבקש כאשר אתה משווה מאמן שיכול רק לככב בטוקבקים של גול.קום לשלושת המאמנים המצליחים באיטליה שהוכיחו את עצמם בכל עונה מהנוכחית ועד 5-10 שנים אחורה. אבל שמו ו"שמות" לא רלוונטיים אחרים צצים יותר מדי לאחרונה על סמך הייפ רגעי בלבד.

    הבנתי מה הבעיה. אתה פשוט לא יודע שום דבר על המאמנים האלה. גווידולין כבר שנה שלישית עושה עבודה אדירה באודינזה, אדירה. לפני כן הוא העלה את פארמה לסריה א' והצעיד אותה לחלק העליון של הטבלה. את פארמה! היו יו עם זאמפריני (שגם שם הוא הצליח מאוד) רלוונטי בערך לאותה תקופה שבלאן לקח אליפות עם בורדו.

    אגב, גווידולין הוא המאמן שאני רוצה לראות ברומא יותר מכל אחד אחר. חבל שהוא גם ה"די נטאלה" של המאמנים ואין לו שום מוטיבציה לעזוב.

    אני לא מחיסדיו של אלגרי, אבל לשייך לו את המרקאטו כאשר גליאני הוא המהנדס והמוציא לפועל של הרכש זה פשוט שטות מוחלטת. פירלו הגיע לשלב גסיסה לפני שעזב והיה יותר ממתבקש לשחרר אותו. לא יודע מאיפה היה לו את הדרייב לתת 2 עונות מפלצתיות ביובה, אבל זה בטח לא מדד לשיקול דעת ויכולות האימון של אלגרי.

    איזה קנה מידה איכותי יותר (ומתאים יותר לרומא) אתה מכיר? רק בבקשה לא שוב עם הצרפתי של העשור הקודם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/5/13