אם בשנה שעברה חשבו להביא את גוארדיולה עם כל מה שכרוך בזה,אפשר להגיד שרומא מכוונת על מאמן מהטופ. ולא מעט מאמנים מהשורה ראשונה יעזבו ככול הנראה את הקבוצות שלהם. אנצ'לוטי והיינקס הם מקרים לדוגמא. פלגריני של מאלגה שהמצב הכלכלי שלה לא ברור. שוב זה שמות שאני זורק לאוויר ולא הוזכרו להגיע. עוד אפשרות שהייתי מעדיף זה אם לא מוצאים מאמן אז להחזיר בחזרה את מונטלה שעושה עבודה יפה בפיורנטינה.
השאלה היא האם ברומא רוצים להביא חלוץ בכיר שיתחרה עם דסטרו על חולצת ההרכב, ואז יווצר מצב שבכמעט כל משחק אחד מהם יושב על הספסל, או שרוצים להביא מישהו זול יחסית ויותר מבוגר שפשוט ייתן גיבוי לדסטרו וישחק מדי פעם בליגה האירופית ובגביע. אני כבר אמרתי שאני מאמין בהבאת חלוץ בכיר דוגמאת אובמאיאנג, מצד שני זה יהיה בעייתי אם הוא ודסטרו יתחרו על עמדה של שחקן אחד בלבד. _____________ אם רומא באמת הייתה רוצה להביא את מצארי, קשה לי להאמין שהעסקה הייתה נופלת על המשכורת שלו. הרי זה חצי מהמשכורת של דה רוסי, ולרומא אין בעיות כלכליות. בכל מקרה, לא הייתי רוצה לראות את מצארי ברומא. הייתי מת לראות סוף סוף את מונטלה מאמן את רומא, אבל הוא רק התחיל שם פרויקט שאפתני למדי. קשה לי לראות את המהלך הזה יוצא לפועל. קובי, אני מבין מכל השמועות על המאמנים, שאנדראצולי לא ימשיך?
אני יודע שבשל הגיל והמחיר, אולי גם בשל היכולת אבל פה יהיה לי אי הסכמה עם כל מי שיטען כך בניגוד לשני הגורמים בפתיחת המשפט, קובי ואוהדי רומא אחרים (?) לא יאהבו את התקווה שלי - אבל אני מאוד אשמח לראות את ליצ'ה לופס ברומא ומאמין שהוא יכול להיות אופציה מצוינת במקום אוסבאלדו. אני מעלה את זה פה בגלל התגברות הדיבורים על מעבר של ליצ'ה לאיטליה, למרות שלא נראה לי שהוא באמת מועמד לרומא. עושה משחק שפרץ לתודעה בגיל 16 כבר, מאז לא הצליח עדיין לתפוס מקום של קבע בקבוצה הבוגרת ולצד הופעות מרשימות לשחקן בגילו (ובתפקיד תובעני לשחקן חסר ניסיון) הציג גם הופעות מאוד אנמיות. להתחשב בגילו (שנתון 94) ובמיעוט הניסיון זו השקעה לטווח ארוך, אבל מדובר בכישרון מאוד גדול שהראה ניצוצות ממנו כבר בגיל צעיר. יחסית לעושה משחק הוא מאיים הרבה על השער, יש לו גם בעיטה טובה, במשחקים הטובים שלו הוא משחק פשוט ולמרות הטכניקה הטובה שלו לא מנסה דברים מיוחדים. הבעיה העיקרית שלו בשלב זה של התפתחותו כשחקן היא שהוא נעלם לפרקים גדולים מהמשחק וזה לא יכול לקרות אצל שחקן בתפקידו.
לופס יקבל מצב בו טוטי-דסטרו-לאמלה יפתחו לפניו? לדעתי יש לו אפשרויות טובות יותר, כמו פיורנטינה ואינטר. יש בעיה כלכלית חמורה, אחרת מזו שהתרגלנו לראות אצל סנסי.רומא עדיין לא מכניסה כמות מספקת כדי לעמוד בפייר פליי וכל השקעה בחוזים נמדדת בפינצטה. גם אני חושב שזאת לא הסיבה הבלעדית. כנראה שזה אחד הסעיפים בpros and cons שהטעה את הכף לאלגרי. אני מעריך את מצארי כמאמן הרבה יותר מאלגרי והוא גם נראה לי דמות הרבה יותר דומיננטית (בסגנון של קאפלו). מצד שני, הטיפול שלו בשחקנים צעירים ובכלל הרעיון להצליח כאן ועכשיו ללא חשיבה לטווח ארוך יותר, מרתיעה. מאז שזמאן פותר אני מצפה לראות התעניינות בגווידולין שעושה עבודה מדהימה כבר שנים, אבל נראה שאין לו מוטיבציה לעזוב את אודינזה. אלגרי יהיה בסדר ביחס למאמנים הפנוים, גם המערכים שלו מתאימים לסגל הקיים. יש דילמות הרבה יותר גדולות שצריכות להיפתר בקיץ. כל השלד הבכיר כשל העונה (יכולת ואופי) (פרט לטוטי כמובן) וצריך לבחון מי מהם ראוי להישאר. ההחלטה הקלה ביותר היא בשער כשיש עדיין ביקוש לסטק ואפשרות לצרף שוער שיסגור את העמדה לשנים רבות (רפאל) או לפחות לעונה הקרובה (ג'וליו סזאר). בורדיסו, לב ענק אבל יכולת של שחקן עבר. הייתי נותן לו הזדמנות לסיים את החוזה בתור הבלם החמישי בהיררכיה. בלם שלישי לסגל מקבל עדיפות גבוהה עם כל משחק בו אחד הברזילאים פצוע. בלצארטי, אולי היחיד שמגיעה לו הזדמנות שניה. שחקן בעמדה שלו לא יכול לשחק חצי עונה ללא גיבוי. הוא הגיע אחרי יורו מעייף ושיחק בכל משחק גם כשהיה פצוע. הוא הרוויח את המקום שלו בעונה הבאה, רק שהפעם, עם מגן חדש בימין (בתקווה דושאן באסטה), תהיה לו תחרות גדולה עם טורוסידיס. הבא בתור הוא המקרה הבעייתי מכולם. מה עושים עם דה רוסי? המשכורת שלו, חוסמת השקעות גדולות, היכולת שלו לא משקפת את המחיר שלו בשוק האנגלי וגם לא את מקומו בהרכב ואת שאיפותיה של רומא בכלל. צמד שני, הוא הבייבי של האוהדים עם סמליות שלא קיימת שניה לה באירופה. מעניין מה מהם יכריע. אוסבלדו זה המקרה הקל ביותר, השאלה היא להשתמש בו בחלון העברות. להחזיר את ההשקעה עם מכירה לנאפולי, או להוריד בעזרתו את מכירו של יובטיץ'. שתי האופציות טובות, השניה תיצור עומס גדול אבל תתרום מבחינה שיווקית ולרגע ההוא בעתיד בו טוטי יפנה את מקומו. לחבורת סימני השאלה הייתי מצרף גם את פיאניץ'. הוא כישרון ענק ונראה קשור למועדון, אבל הוא עדיין לא עקבי מספיק ונעלם יותר מדי. בשלישיית הקישור הוא נטל הגנתי. בשלישיית ההתקפה הוא וורלדקלאס אבל תמיד יהיה שני לטוטי בשמאל ולאמלה בימין. השאלה היא האם שווה לבזבז שחקן עם ערך שוק כמו שלו על הספסל, והאם זה לא יצור אצלו מירמור ומכירה עתידית במחיר נמוך בהרבה.
קשה להתחיל לנתח את תחילת המרקטו ללא מאמן רשמי לעונה הבאה, אך אין ספק שצריך לרענן קצת את הסגל ובמיוחד את חוליית ההגנה והקישור. שחקנים כמו סטק, בורדיסו, בראדלי ומארקיניו צריכים לעזוב לצערי. הוכח שהישועה לא תבוא מהם וצריך להיגמל מהבינוניות שמאפיינת אותם. הייתי רוצה לראות בקבוצה שחקנים עם אופי שתואם את שאיפות המועדון. ליסאנדרו יכול להיות מצויין עבורנו, בטח ובטח כשאנחנו באים וקרבים בפני משחקים בליגה אירופאית. גם הישארות של אוסבלדו לא הייתי פוסל כ''כ מהר. אבל באמת שכל הגלאקטיקוס והפרעושונים למיניהם שמוזכרים לא מעניינים לי את קצה הביצה הימנית. הגיע הזמן שאת המועדון הזה יתחילו לבנות מהגנה שמאפיינת קבוצה בצמרת הליגה האיטלקית ולא לחשוב כקבוצת סריה ב' שרוצה לעלות ליגה.
אין (הרבה) מה לבנות בהגנה של רומא, כלומר בארבעת השחקנים בקו האחורי. יש צורך במאמן עם שיטה שתומכת בהגנה, מהקישור, מהאגפים, מהלחץ של החלוצים מקדימה. אסור לטעות ולחשוב שאם הקבוצה סופגת הרבה, אז צמד הבלמים הוא כנראה האשם. מעבר לכך, עם מגבלות התקציב הקיימות, יהיה קשה להשתדרג במרקאטו בעמדה הזאת. בקיצור - עדיף לא לגעת. במיוחד כשיהלום כמו מרקיניוס נמצא שם באזור ואמור להפוך לטופ קלאס בעוד לא הרבה זמן בכלל. השלד הצעיר והחדש של רומא כבר רץ, והגיע הזמן למאמן מהטופ האיטלקי/אירופאי שייקח אותו צעד אחד קדימה. מאמנים מהסגנון של זמאן ואנריקה לא יובילו את הקבוצה לצמרת מחדש. אם אלגרי יתפנה בקיץ, אני במקום רומא הייתי מתנפל על הטרף. מאמן מצוין שיוציא 110% מהקבוצה ובעיקר מההגנה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx הייתי בטוח שהוא בדרך אליכם. די מארציו זרק כמה פיסות מידע מעניינות היום : הוא מתעקש שמצארי יהיה המאמן שלנו (שאר חברות התקשורת, כהרגלן, עושות רוטציה בין כל המאמנים הפנוים בכל יום כדי לקלוע באחד מהם). סבאטיני משתמש בסכסוך בין רומא לקליארי כמסך עשן כדי לסגור את העברתו של ראג'י ניאנגולן לפני תחילת הקיץ, אז שתי המילאנזיות ונאפולי יכנסו לתמונה. פסג' מתכוונת להגיש הצעה אסטרונומית עבור מארקיניוס אבל גם היא תדחה. לפיאניץ' ביקוש על מלא באנגליה. איאקס עדיין לא אישרה את ההצעה בסך 10 מיליון יורו עבור טובי אלדרווירלד אבל צפויה לעשות זאת בימים הקרובים לאחר שרומא סיכמה כבר עם השחקן. רומא לא תרכוש את הכרטיס של פיריס. סבאטיני מתלבט בין דושאן באסטה לוואלאס של פלומיננזה כדי לחזק את אגף ימין. פרט לבלגי של איאקס, רומא בודקת אפשרות להחתים את אסטורי בו מעוניינת גם מילאן. לא משהו חדש בסה"כ, אבל עדיף לשמוע את זה מדי מארציו.
עוד די מארציו: ביום שני הבא, מצארי יפגש עם דה לאורנטיס ויודיע לו האם הוא מקבל את הארכת החוזה או עובר לרומא. מצד רומא - כל המגעים עם מאמנים אחרים נמצאים בhold. נאפולי לעומת זאת כבר יצרה קשר עם מספר מאמנים מחו"ל. טובי אלדרווילד ורפאל (שוערה בן ה22 של סאנטוס ונבחרת ברזיל) סגורים ומחכים רק לאוקיי של המאמן החדש כדי להפוך באופן רשמית לשחקני רומא. סטק יעבור לפולהאם.
בגזאטה גם מדווחים שמצארי בדרך לרומא, ואני אישית מאוכזב מהם. לוראן בלאן עצמו אמר שהוא היה קרוב מאוד להצטרף לרומא, ואני לא מבין למה הם לא הולכים עליו עכשיו ועוד הולכים על מצארי במקום.
למנהלים לא נשאר זמן להמר על מוקיונים כמו אנריקה ובלאן, לכן סימנו לעצמם את המאמן הטוב והמוכח ביותר באיטליה. בלאן היה מועמד להצטרף בינואר אבל לא עבר את ראיון העבודה שלו. היום, בזמנים נואשים פחות, יש אפשרות לנסות לצרף מאמן שמספק השגים לקבוצות שלו כבר עונה עשירית ברציפות. מקווה מאוד שלא יאריך את החוזה בנאפולי. לא רואה מאמנים פנוים עם נתונים כמו שלו, ובכלל, הזדמנות שכזו לחזק את הספסל. למרות שגם הקיץ נראה רענון נוסף בסגל, התשתיות של רומא מוכנות כדי לעבור לשלב הבא. הבחירה במצארי מקפיצה את רף הציפיות לעונה הקרובה ומרמזת על סיום שלב הבניה. יש חשש מהטיפול שלו בשחקנים הצעירים אבל אחרי העונה האחרונה, הקבוצה פשוט חייבת דיקטטור כמו קאפלו\מצארי שיעמיד את כל הנמושות במקום.
דמויות כמו אנריקה וזמאן הגיעו לרומא בעיקר כדי לקדם את השחקנים הצעירים והמוכשרים כחלק מהפרויקט של רומא. למצארי יש לא מעט חסרונות ובראשן כמובן ההעדפה להצלחה מיידית על חשבון בנייה לטווח הארוך, אך אולי בהנהלה של רומא רוצים כבר שהקבוצה תקצור את הפירות ותגיע ליעדים שמצופים ממנה (ליגת אלופות). טקטיקן כמו מצארי הוא האיש הנכון למשימה לדעתי. תעשו טובה וגם תמורת 30 מיליון אל תוותרו על לאמלה.