רומא 2012/2013 :: רודי גארסיה הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Lupo, ‏7/7/12.

1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי רץ שנתיים ביחד? ומה לא אוהב ברעיון לחזק את הקבוצה בדיוק כפי שכתבתי בעמוד זה?

ודווקא פיריס הוא השעיר לזעזאל שלך?
    העונה הזאת נבנתה על איזון בין כישרונות צעירים שגודלים להיות סופרסטארים למנוסים בעלי המשכורות השמנות והמעמד הגבוה באיטליה. בעוד שהצעירים (פיאניץ', לאמלה, פלורנצי, מארקיניוס, דסטרו) עשו את עבודתם, השחקנים שאמורים היו להוביל את הקבוצה (סטק, בורדיסו, בלזארטי, דה רוסי, אוסבלדו) כשלו בענק וזרקו לפח עונה מאוד חשובה בהתקדמות של המועדון. הצעירים מהדרג השני כמו פיריס, דודו, טאכצידיס ולופז הם בסך הכל שחקנים משלימים שלא צריכים לשאת באחריות על הכישלון להשיג את הכרטיס לליגת האלופות.
    פיריס אגב, במפתיע, מחזיק בסטטיסטיקה מאוד חיובית גם ביחס לשחקני ההגנה הטובים באיטליה. ידעת שהוא בישל 4 שערים? יותר מכל שחקן הגנה בליגה ורק טוטי, פלורנצי ופיאניץ' בישלו יותר ממנו ברומא. למי שהקישקוש הקבוע "מגן צריך קודם כל להגן" נמצא בשלוף, הנתון הבא יהיה מפתיע לא פחות - הוא ניצח 70 תאקלים אליהם נכנס. לצורך השוואה, ליכשטיינר למשל, זכה רק ב27 בלבד, דושאן באסטה עם 36. אגב, על הדרך שמתי לב עד כמה גדולה התרומה ההגנתית של לאמלה, יותר מכל שחקן התקפה בסריה א' ובנתון זה, גם יותר מהרבה מאוד שחקני קישור והגנה בכירים. בחזרה לעניינינו, למה נדבקת לשחקן בן 20 ומשהו שהגיע מברזיל כדי לסתום חור ללא גיבוי מהספסל וכל הלחץ המטורף שזה יוצר, כאשר השחקנים הבכירים והמנוסים הרסו את כל העונה עם יכולת שלא מצדיקה אפילו את הישארותם? לא מנסה להגן עליו או משהו ולדעתי יש לו המון אספקטים לשפר, אבל מוזר ששחקן שולי שהפך לגיבוי עם הגעתו של היווני מקבל כל כך הרבה ביקורת מהאוהדים. הסיבה היחידה שהייתי מוותר עליו היא המצאותו של דושאן באסטה בשוק וגם זה יותר בגלל הוורסטאליות שלו ולא משחק הגנה מיוחד.

נערך לאחרונה ב: ‏16/4/13
  2. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שקראתי אוגבונה יעזוב כמעט בוודאות את טורינו. אני לא יודע מה תג המחיר שטורינו דורשת עבורו,אבל במידה אפשר יהיה להסתדר אולי עם החלפת שחקנים וסוכום כסף (באיטליה המציאו את המילה קומבינה..) אז הכול אפשרי,מה גם שזה נשמע כמו השקעה טובה,בלם העתיד של נבחרת איטליה.

בקשר לאינסייה,בינואר הסוכן שלו רמז על מעבר אפשרי לרומא,לא יודע כמה זה ריאלי עכשיו,אבל זה שם של שחקן שממש הייתי רוצה לראות אותו מגיע.

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשיא טורינו מעריך אותו ב20 מיליון יורו. הסיבות הן - הביקוש האנגלי שיש לו, היצע נמוך של בלמים בשוק שלהם והיכולת הכלכלית להשקיע סכומים מופקעים בשחקנים בינוניים. בפועל, היכולת שלו העונה לא שווה רבע מזה, עונת השיא שלו בסריה בי מתקרבת אולי לחצי, הזימון למספר משחקים חסרי חשיבות - לא רלוונטי. ובהקשר לרומא, כפי שראינו שלשום, הוא נופל מצמד ההרכב, גובר על בורדיסו אך לא שווה את ההשקעה וגם די נתקע במעמד שנוצר לו, ולא יעזוב את החממה שלו בשביל להיות שחקן ספסל, במיוחד כשבאנגליה מיעדים לו תפקיד בכיר.
    הוא לא. לא ריאלי ואין טעם לדון בזה.

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק זה הייתה טעות בניסוח שלי,רומא הביעה בו התעניינות.
    הסוכן שלו אומר,בינואר שרומא מעוניינת,אבל מכחיש מעבר.

כזמאן עוד אימן ברומא ורצה אותו בקייץ שעבר.

לא אומר שזה יצא לפועל,רק מראה שהייתה העניינות. הלוואי ובקיץ הוא כן יעבור.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/13
  5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסוכן של:
    "Who is following Ilicic? We have had contact with some English teams but the player will remain in Italy. Roma? Negotiations are well advanced, is currently the most likely option,
    (תרגום have had של גוגל)

די מארציו מספר שוולטר מצארי נמצא בעדיפות הראשונה של רומא לה יתן עדיפות על החוזה שמוצע לו מנאפולי.

6. golding מנהלים

מעניין, הוא שחקן שאני מאוד אוהב אבל אני מתקשה להבין לאיזו משבצת הוא בדיוק ייכנס. מה דעתך?

בהתחשב בעובדה שיש לכם את לאמלה, טוטי, פיאניץ', לופז, אוסבלדו (שכמו שכבר נאמר כאן כנראה יימכר ויגיע מחליף במקומו) ודסטרו בחלק ההתקפי, כמובן.

7. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

איליצ'יץ' בחודשים האחרונים נראה כמו אחד שלמעט טוטי (ואולי לאמלה), יכול להוריד כל שחקן מהרשימה שהצעת לספסל.

8. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם הגעה של איליצ'יץ' לרומא תסמן את עזיבתו (תמורת סכומים גבוהים) של מיראלם פיאניץ'?

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נראה כמו looting the corpse של פאלרמו. ניצול הזדמנות לצרף שחקן בקליבר שלו ושהמאמן הבא ישבור את הראש.

אני לא יודע איך תראה ההתקפה בעונה הבאה אבל אם תורכב מטרידנטה כלשהו ובהנחה שלופז יושאל ואוסבלדו ימכר :

טוטי, לאמלה ודסטרו בהרכב. איליצ'יץ' וחלוץ במקום אוסבלדו בספסל. 5 שחקנים על 3 עמדות + פלורנצי ופיאניץ' שיכולים לשחק בהתקפה לא פחות טוב מהעמדות שלהם בקישור, זו בדיוק הכמות ל3 מפעלים.

בלי קשר לאיליצ'יץ', פיאניץ' הוא לא untouchable וימכר אם הסכום שיוצע עליו יתרום מקצועיות יותר מפיאניץ' עצמו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/13
  10. AS R Member

לפי מה אתה מסיק שדסטרו יהיה שחקן הרכב בעונה הבאה?

נראה לי די טפשי כבר מעכשיו לקבוע שבעונה הבאה הוא יהיה שחקן הרכב, בטח לאור העונה הנוכחית הדי קשה שעברה עליו. לבנות עליו שבעונה הבאה לא יפצע ויבקיע לפחות 15 גולים (הכמות שאוסבלדו הגיע אלייה העונה ב-26 משחקים) זאת טעות. הוא עוד לא הוכיח שהוא מסוגל לזה מבחינת יכולת.
    העונה הראשונה ברומא הייתה בזבוז מבחינתו, גם אם לא ממש באשמתו, לכן לא צריך לבנות עליו כחלוץ יציב שלא יפצע ויכבוש כמו שמצפים ממנו.

11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מביא את אוסבלדו בתור דוגמא לשחקן ש"אפשר לבנות עליו" ולא מבין למה דסטרו צריך לקבל את חולצת ההרכב?
    מה אפשר להסיק מהסטטיסטיקה שאתה מציג? דסטרו פתח ב15 משחקים, הבקיע 10 שערים (5 עם חשיבות שיא בגביע) וצפוי לסיים את העונה עם 4-5 נוספים. הוא ילד שלקח לו זמן להתאקלם, היה בעדיפות שניה אצל זמאן ובנוסף, נעדר שלושה חודשים בגלל פציעה. אוסבלדו נעדר תקופה דומה על הדשא בגלל פיגור מוטורי וגם לא כובש מספיק בכדי להצדיק את הברקסים שהוא תוקע להתקפה הכי כישרונית באיטליה. ההשקעה בדסטרו (עם הקרבה של בוריני) נועדה כדי שיוביל (מבחינה גאומטרית) את ההתקפה שלנו. לאחר שהתאקלם, אין שום סיבה לא לבנות עליו. מה גם שאני באמת לא רואה חלוץ עם פוטנציאל שמתקרב לשלו (חוץ מאחד ששייך לפנטזי פוטבול).

12. AS R Member

אני רק אומר שעם כמה שאוהבים להמעיט מערכו של אוסבלדו, אם הוא יעזוב בקיץ יצטרכו להביא חלוץ טוב שימלא את החלל שהוא ישאיר ביחד עם דסטרו. אני לא רואה למה להביא חלוץ בינוני לספסל בכוונה תחילה. אני עדיין לא בונה על דסטרו להרכב, אנחנו עדיין לא בדיוק יודעים מה היכולות שלו, חוץ מזה שהוא עלול להיפצע כמו שקרה העונה, ובנוסף יש סיכוי סביר שרומא תהיה בעונה הבאה בליגה האירופית שזה משהו שיוסיף עוד כמות נכבדה של משחקים ועומס לסגל.

לכן אני חושב שאובמאייאנג הוא אופציה מצויינת אם כי עשוי לעלות כ-15 מיליון אירו, וסביר להניח שכמה קבוצות גדולות אחרות ינסו להחתים אותו.
    חוץ ממנו, אני לא יודע אם הוא על הכוונת של רומא, אבל כריסטיאן בנטקה מאסטון ווילה נותן עונת בכורה מפלצתית בליגה האנגלית. גם אותו יהיה קשה להחתים והוא לא יהיה זול, אבל הוא שחקן אדיר שכבר עכשיו מתאים לכל קבוצה באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/13
  13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי "אוהב" להמעיט מערכו? הוא שחקן בכיר עם משכורת גבוהה שאחראי על איבוד נקודות בכל משחק שדרש קצת יותר אופי ועבודה קשה. התגובות האיטיות והאגואיסטיות שלו עלו לנו בלא פחות נקודות מהחור ההגנתי במרכז המגרש, מהשוער, ובעיית המגנים אצל זמאן. אלפי האוהדים בקורבה שורקים לו בוז לא בגלל בצורת השערים שנמשכה 4 חודשים, הם פשוט רואים מקרוב מדי, לוזר שמתחיל להתהלך על המגרש ולהתווכח עם חבריו ברגע שהיריבה מקשה עליהם לספק לו כדורים. דסטרו לעומתו הוא חייל של המאמן שעובד בשביל הקבוצה, שחקן שאפשר להתקדם איתו הרבה מעבר למקום שהקבוצה נמצאת בו עם אוסבלדו בשנתיים האחרונות. הוא יכול להחמיץ בעיטות פשוטות אבל קל לראות שאוסבלדו לא היה מגיע לאותם מצבים מלכתחילה.
    התנועה והפיזיות שלו מדהימה לילד בן 21. 10 שערים בעונה הראשונה בתור חלוץ מחליף ופציעה ארוכה באמצע זה מרשים. הוא הפוטנציאל הכי גדול בליגה לחלוץ אמצע קלאסי שיכול לסיים עם 20 שערים כבר בעונה הבאה.
    הוא עלול להיפצע בדיוק כמו כל שחקן אחר בקבוצה. זה מצריך גיבוי טוב ולזה כיוונתי בהודעה הקודמת. ההתקפה תהיה סגורה מבחינה כמותית עם שני שחקנים נוספים בכל מקרה.

אובמאייאנג עשה עונה נהדרת בצרפת. אבל, הוא לא עדיף על דסטרו ואין שום סיבה הגיונית שיקבל את ההרכב במקומו בעונה בה אפשר להתחיל לקצור את הפירות מהאיטלקי. הוא צעיר שיאלץ להתאקלם לקבוצה וליגה חדשה, תג המחיר שלו יקפוץ מעבר ל15 ברגע שפסג' תיכנס לתמונה וזה שחקן שנמצא בעליה ויתקשה לתרום לקבוצה מהספסל כפי שהיה עושה זאת חלוץ סריה א' מוכח (כמו פאציני במילאן (רק עם יותר כדורגל (זה בכל זאת הצגה לקהל))).

בגזרת המאמן, מצארי יורד מהרשימה מכיוון שרומא לא מעוניינת להשוות את ההצעה של נאפולי (3 מיליון יורו לעונה). אלגרי כנראה הבא ברשימה.

אליאס, מי זה ליאנדרו פרדס מבוקה?

סרט מצויין (עם תרגום) על חייו ומותו של אגוסטינו דיברטולומיי :

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/13
  14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא תודה. מאמן שהפך את מילאן מקבוצה שכול אירופה מפחדת ממנה לקבוצה בינונית,שישאר איפה שהוא נמצא.
    לא חסרים מאמנים פנויים בשוק ששימחו להגיע.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שדווקא חסרים.