שני המנהלים שידרו מקצוענות לאורך הדרך והציגו תוכנית שלא נראתה דומה לה באיטליה. הם לא התעסקו בזוטות כמו כמה שערים הובקעו ולא מדדו הצלחה לפי מקום שלישי,רביעי או עשירי כמו אוהד ישראלי מצוי. התוכנית הייתה לבנות קבוצה צעירה שתגדל ותתפתח לקבוצת אליפות שתתמודד על הכל גם במפעלים בינלאומים. סבאטיני עשה צייד כישרונות נהדר והמאמן שנבחר היה מושלם להרכבת הפאזל ובניית הקבוצה. זמאן סיפק את הסחורה כאשר הכיר לכדורגל האיטלקי את מארקיניוס ופלורנצי, ליטש כישרונות כמו לאמלה ופיאניץ', נתן ביטחון לדסטרו שלא היה מוכן למעמד אך התקדם בצעדי ענק, החזיר את טוטי 5 שנים אחורה ובכך סיפק משענת חזקה להתפתחות של הצעירים, ולמעשה בנה שלד שמסוגל להוביל את הקבוצה למקומות הגבוהים ביותר בכדורגל. אם כל העבודה הזאת נזרקה לפח לשם "הצלחה" עלובה בדמות מקום בליגה האירופית שהיה מושג בכל מקרה עם זמאן, כל התדמית המקצוענית של צמד המנהלים היא עבודה בעיניים של מיליוני אוהדים ברחבי העולם.
עכשיו צריך לתהות מה סבאטיני בכלל עושה שם? לסבאטיני יש יכולת מוכחת להביא שחקנים צעירים מוכשרים מדרא"מ - כל הסגנון שלו מותאם למועדונים שרוצים לבנות את עצמם לטווח הארוך. מה המטרה פה בעצם? נראה כאילו רוצים ברומא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. גם רוצים לבנות סגל בזול יחסית תוך כדי התבססות על כישרונות צעירים, ואיכשהו בו זמנית הם מצפים למאבק על תארים. לחשוב שאפשר להאבק ככה בקלות מול יובנטוס ונאפולי בנויות ומוכנות שרצות יחד כבר מספר שנים זה או יהירות הזויה או טימטום שלא ברא השטן. כל מאמן שרומא תביא עכשיו שלא ימשיך לתמוך בצעירים האלה כמו זמאן (אל תקחו כמובן מאליו את זה שבלם בן 18 הוא שחקן הרכב קבוע), ישאיר את רומא במצב שהיא גם לא תתקרב לתארים עכשיו וגם לא בטווח הארוך יותר. אני לא מאמין עד כמה אני עצבני מהתנהלות מפגרת של מועדון שאני בכלל לא אוהד. עריכה: אליאס וקובי מקדימים אותי.
אגב, מאיפה הקרצתם את לורן "לואיס אנריקה 2" בלאן הזה? לא ראיתי אף ידיעה עליו, גם לפני שאנדראצולי מונה למאמן במקום זמאן.
מסכים מילה במילה עם יותם וקובי, וגם מבלי להיות אוהד של רומא או "איטלקי" מושבע הצעד הזה פשוט מצער אותי יותר מכל תחושה אחרת.
הטעות האמיתית של ההנהלה של רומא הייתה זה שמינו את השקרן הזה. האיש לא זכה בכלום בקריירה ונזרק בערך מכל קבוצה שהוא אימן. לפחות הם תפסו שכל והעיפו אותו.
לא שאני תומך בהודעה שלו, אבל תזכיר לי מה היה ההישג הגדול ביותר של זמאן בקריירה? כמה קבוצות שונות הוא אימן בחייו? אני לא מכיר יותר מדי את ההיסטוריה שלו כמאמן, אבל ברור שמאמן שאימן 18 קבוצות ב-26 שנים הוא בעייתי. לזה שמעליי- אין עוד מאמן, איך אתה מצפה שנדע את התשובה לשאלה הזאת? חוץ מזה שכרגע עמדת השוער היא אחד הדברים הפחות חשובים ומעניינים בקבוצה הזאת.
מאיפה אתה יודע? היו לו הרבה השגים (עם דגש על הישגים ולא תארים, אם לזה אתה מכוון, מאחר ולא אימן קבוצה מוכנה לתארים) שגוגל וויקיפדיה יפרט בצורה טובה ממני. הגדול בינהם לדעתי הוא בניית התשתית לסקודטו האחרון של רומא. בכל מקרה, זמאן לא נבחר לאמן את רומא על בסיס הישגי עבר ולא היה מצופה ממנו לזכות בתארים כבר העונה. העבודה שלו הייתה לבנות קבוצה ולקדם את הכישרונות הצעירים ועל כך כבר הרחבנו בהודעות הקודמות. הדבר היחיד שמנחם אותי ביום העצוב הזה הוא שאלה שיאמנו את רומא אחריו, יהנו מהעבודה שלו בדומה לקאפלו בזמנו.
לעניות דעתי, באלדיני וסבאטיני אשמים הרבה יותר מזמאן במצב הקבוצה ממנו הם עצמם אינם מרוצים. זמאן לא היה חתול בשק, וכולם ידעו, מחד, מה הם היתרונות שלו כמאמן ומאידך, מה הם חסרונותיו. את סגל הקבוצה הם בנו רק על סמך היתרונות שלו ולא הובאו שחקנים שיכלו לתת מענה לחסרונותיו.