מגן מנוסה, חזק ודינאמי עם יותר מ20 שערים בקריירה שיכול לשחק במגוון עמדות, או פיריס? צריך לחשוב על זה. לדעתי טורוסידיס הוא הטוב ביותר שרומא יכלה לצרף בארבעת מועדי ההעברות האחרונים. השאלה היחידה היא כמה זמן יקח לו להתאקלם בקבוצה שהשיטה שלה מחייבת תיאום מוחלט והכנה די ארוכה. בקיץ סבאטיני לא הסכים לשלם 7 מיליון יורו עבורו והיום, חצי שנה לפני סיום החוזה, הוא מצטרף ב500 אלף בלבד. לעומת זאת, המשכורת שלו צפויה להיות אחת הגבוהות במועדון.
על פי הנתונים היבשים כמעט כל מגן שהייתם מחתימים עולה על פיריס, את הכובע אני אטעם עוד חצי שנה, שנה, אם הוא באמת יציג יכולת יותר טובה ולא רק רקורד מרשים יותר. ואתה יודע שאני לא ממעריצי פיריס, אם יש כאלו.
אחד האתגרים הגדולים של ההנהלה יהיה לשמור על השלד המגה כישרוני שנבנה כאן לשנים רבות. האוהדים יאלצו לספוג את המחמאות הללו על מארקיניוס, לאמלה, פלורנצי, פיאניץ', דסטרו וכו' בכל חלון העברות עתידי.
ההיסטוריה מלמדת אותנו שלמעט טוטי וכנראה גם דה-רוסי,בסוף באה איזו יובה או אינטר ולוקחת לנו את השחקנים המובילים שנה אחרי שנה.. כבר התרגלנו לזה שרומא מתפחת כשרונות ולא נהנת מההצלחה שלהם כשהם מגיעים לשיא.
כשיש משבר כלכלי במועדון, מן הסתם שקבוצות אחרות ינצלו זאת. מקווה שלא נגיע לזה שוב, אף פעם. עכשיו שמתי לב שהחובבנים מפוטבול איטליה שכחו לתרגם את השורה החשובה ביותר (אחרי שבאותו יום גם סילפו לחלוטין את דבריו של גרקו על טורוסידיס): "True, Barcelona is following me and probed my club on my situation. Some emissaries of the Spanish club I have seen in the game against Fiorentina. E 'Roma who must decide, there are people in society who deal with these things but I'm happy here and it is my priority. Anyway, it is clear that Barcelona is the team that everyone wants to play and for me it is an honor who are interested in me. " גם בתקשורת הספרדית סילפו את דבריו והוא נאלץ להכריז ש: 'I respect Barcelona, but my team is Roma and I'm happy where I am. I've never spoken to any journalist. I have a contract for another two years and a half, and I never thought to go away.'' בנושא אחר - במשחק האחרון, דה רוסי נפצע לקראת סוף המחצית הראשונה וטאכצידיס עלה במקומו לשניה. לפני שהספיק לגעת בכדור חטף שריקות בוז צורמות מהאוהדים. הלחץ שהקופים האלה יצרו על ילד בן 21 פגע ישירות ביכולת של הקבוצה ואילצו את טוטי לדרוש מהקהל להפסיק את הקרקס ולתמוך בו.
קח דוגמא טרייה ובוא תסביר העברה של בוריני לליברפול..? אחרי עונת פריצה וזימון לנבחרת איטליה ליורו 2012,באה לבירפול וגונבת לנו אותו מתחת לאף. ורומא עכשיו עד כמה שידוע לי לא נמצאת במשבר כלכלי. ככה היה עם ארמסון,סמואל,קיבו,אקווילאני,מקסס ווצ'יניץ' וכו'.. בוא לא נהיה נאבים,אני לא יתפלא אם בקיץ נאבד את למאלה,אוסבלדו,דסטרו או אפילו קאסטן לקבוצה גדולה יותר. זאת המציאות הכואבת לצערי ולצערך.
ביקשת הסבר אך כבר הסקת מסקנות לא נכונות בעצמך. סבאטיני ובעיקר זמאן ננעלו כמו אמסטף על דסטרו וראו בו את הסקורר האולטימטיבי לשיטת משחק של הצ'כי. בשביל להוציא לפועל את העסקה, היה עליהם לשחרר אחד מאוסבלדו\בוריני והם בחרו בשני. אני עד היום לא שלם עם הבחירה הזאת אבל בכל מקרה אי אפשר לתייג אותה בתור "גניבה מתחת לאף של ליברפול" כשכרטיסו ורצונו המוחלט של השחקן היה בידיים של רומא, שראתה לנכון להפקיד את החוד לשני שחקנים פיזיים יותר לבקשתו של המאמן. ווצ'יניץ' נמכר לאחר שמיצה את עצמו לחלוטין והגיע למצב בלתי אפשרי מול האוהדים ששרקו לו בוז גם אחרי שכבש שערים. גם מנז נמכר מסיבה מקצועית ולא כי נגנב מתחת לאף. כל שאר הדוגמאות שהבאת הן המאפיין לתקופה הכלכלית הקשה של רומא בעשור הקודם. מסמואל ועד אקווילני. נדמה לי שהיית מנותק במשך שנתיים ולא ממש מכיר את התוכניות או העוצמה הכלכלית של הבעלים הנוכחי. יש כאן פרוייקט די תקדימי באיטליה. הם לא קונים סופרסטארים לקראת הפנסיה אלא חומר גלם ממנו מייצרים כאלה. התרגלנו לראות שקבוצה שמייצרת כישרון, עושה זאת לשם מכירה עתידית. המטרה ברומא היא לייצר לעצמה (לחוזרים מהודו - לגדל לשימוש עצמי) שלד שירוץ ביחד שנים רבות. למכור את לאמלה בקיץ לדוגמא, מנוגד לחלוטין לרעיון הבסיסי לשמו נרכשה הקבוצה מלכתחילה. ההשקעה באינטרנט, השיווק ברחבי העולם, הספונסרים החדשים, השקעות גדולות בכישרונות הכי גדולים שיש. אף אחד לא מתכוון לזרוק את כל זה לפח בשביל "רווח" נקודתי שמאפיין קבוצות קטנות. ד.א. ברוכים השבים.
אני לא יתווכח על עובדות שאני לא יודע בוודאות,ובהנחה שאתה צודק.בחזרה לנושא העיקרי במידה ותגיע הצעה מבארסה על פיאניץ מה לדעתך הסיכוי שהוא לא ירצה לעזוב? ושרומא לא תשחרר אותו..
יש לו חוזה לעוד שנתיים וחצי. בקיץ אין סיכוי שרומא תמכור אותו (אלא אם תגיע הצעה אסטרונימית מעל 40 מיליון). משם והלאה, רומא תתצטרך להחליט לפי החשיבות והיכולת שיציג האם להאריך לו את החוזה עם תוספת לא קטנה למשכורת או למכור אותו. לדעתי הם ילכו על האפשרות הראשונה. פיאניץ' עצמו נראה מאוד נלהב מרומא והפוטנציאל שלה להתקדם. הוא גם נראה די קשור לאוהדים והראה בגרות יוצאת מהכלל כאשר פלורנצי, בן גילו, השאיר אותו על הספסל. http://www.calcioitaliaweb.com/wp-content/uploads/2012/08/Pjanic.Xxx בכל מקרה, מאז ההשקעה האמריקאית, המהפכה השיווקית ובניית האצטדיון שיצאה לדרך, לאוהדים אין יותר חשש ממכירת שחקנים לשם איזון כלכלי כמו בעבר, בהנחה שהם מהווים שלד שעליו נבנות התוכניות של המועדון.
אני מקווה בשבילו שלא יעבור לברצלונה. הרי ברור שיקרה מה שקרה עם שחקנים אחרים שהגיעו לברצלונה. בקושי שחקן ספסל הוא יהיה שם. בלי קשר, אם באמת תגיע הצעה על באיזור ה-30 מיליון אירו, לדעתי יהיה צריך למכור אותו. נכון שהמועדון לא במשבר כלכלי, אבל זה הרבה מאוד כסף על שחקן שהמועדון יוכל להסתדר גם בלעדיו.