סיימנו את הקיץ. סגל: שוערים: סטק, לובונט, גויקוצ'אה בלמים: קסטאן, בורדיסו, מארקיניוס, רומאניולי מגנים: בלזארטי, טאדיי, פיריס, דודו, נגו קישור: פיאניץ', דה רוסי, פלורנצי, בראדלי, טאכצידיס, מארקיניו, פרוטה חלוצים: טוטי, אוסבלדו, לאמלה, דסטרו, לופס, טאלו 10 שחקנים נרכשו, 4 עלו מפרימברה. קרוב ל35 מיליון יורו הושקעו ברכש. קרוב ל10 מיליון יורו נכנסו ממכירות. יותר מ30 מיליון יורו נחסכו ממשכורות. סבאטיני הצליח להשתחרר מ18! שחקנים שלא היו בתוכניות של זמאן כאשר חלק גדול מהם החזיקו בחוזים שמנים במיוחד. עבודה מדהימה בחזית העוזבים. בכל הקשור לבאים, אשאיר לכם את הסיכומים.
החוליה ההתקפית נראית חזקה מאוד, אבל הקישור האחורי וההגנה מלאים בשמות אלמוניים יחסית ואם אני משווה את רומא לשאר קבוצות הליגה, יש לה את הסגל ה4-5 בטיבו, ועדיין אני חושב שהיא תהנה מעונה מוצלחת ותחזור לליגת האלופות בעונה הבאה.
מרקאטו טוב בסך הכל, אם כי אני די מודאג מהעובדה שהמגן הימני הפותח שלנו הוא פיריס (גם אין לו מחליף בכלל) חסר הניסיון והנורא צעיר, הלוואי ואתבדה. בנוסף פציעה של קסאטן או בורידסו ולדעתי אנחנו בצרות. רומנאליו ומרקוס מאוד צעירים וחסרי ניסיון ברמות האלה, יש לציין כי הליגה נחלשה ברמה משמעותית (רק תסתכלו מה הולך ביום האחרון בממלכה מול הליגה שלנו שההעברה הכי מרטיטה ביום הזה הוא פאקין ניקלאס בנדטר)הרכש שלנו אמור להספיק למקום 3-4 בלי פציעות משמעותיות בסגל. בגזרת העוזבים אין ספק שסאבטיני עשה עבודה מצוינת מלבד העזיבה המיותרת של בוריני, החלק ההתקפי ירשים - החלק האחורי בסימן שאלה גדול במיוחד אחרי המשחק מול קטאניה שבו נראנו במערומינו. פורצה גראנדה דה לה רומא!
מרקאטו נחמד, לא הרבה מעבר לזה. העונה הנוכחית היא עוד ציון דרך שאנחנו צריכים לעבור בשביל להתחיל לכוון גבוה יותר. עצם העובדה שבחוליית ההגנה משחקים פיריס וקסטאן(אחלה פרוספקטים) מוכיחה שגם במחינת ההנהלה אנחנו עדיין לא שם. לא יערפו ראשים השנה, גם אם נסיים במקום השישי. הניקוי שנעשה הוא חיוני ואני מעריך שבקיץ הבא השולחן יהיה נקי ונוכל גם להשקיע יותר כספים בנקודות שדורשות תיקון.
משחק פשוט ענק של רומא בסאן סירו. כל המחמאות לשחקנים ובמיוחד לזמאן על ההכנה הנהדרת של הקבוצה. אהבתי לראות את משחק ההגנה של הקבוצה כקבוצה. לא עוד הפקרויות, משחק לחימה נהדר במיוחד מהקישור המרכזי שחילץ הרבה כדורים. נו מה? אם טוטי לוחץ את הגנת אינטר כשאנחנו מובילים 3-1 זה אומר הכל ובטח שמקרין על שאר הקבוצה. מלבד השער שספגנו, קסטאן כבר משחק שני מראה יכולות גבוהות מאוד. אוהב את השקט והביטחון שהוא מקנה לנו ליד בורדיסו וחושב שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים אחרי עונה עם קייאר. לא חשבתי שהוא יתאקלם כל כך מהר. מחמאות גם לשאר חוליית ההגנה, סטק, בורדיסו, פיריס וכמובן סוס העבודה שדוהר בצד שמאל. גם טאדיי היה מצויין כשהחליף אותו. טאקטצידיס - נפלא, נהדר, יוצא מן הכלל. שליטה נהדרת בקצב, מצטרף להתקפה ויודע לנווט כדורים למקומות הנכונים. מזכיר לי מישהו. דסטרו היה רע באגף, לא הסתדר עם השמירה ולא הצליח להותיר חותם ולהשפיע על המשחק מהעמדה הזאת. יש לו הזדמנות נהדרת בעוד שבועיים להראות מה הוא יודע בחוד. הבשורה הרעה היא שלאמלה לא פתח טוב את העונה ונראה די חלוד. אולי היה מיותר לשחרר את בויאן. על טוטי אין מה להרחיב, שחקן ענק שנתן פס אחד ששווה 3 נקודות ברגע הכי קריטי במשחק. מילה על אוסבאלדו- עם קצת יותר ריכוז יכל לתת עוד גול, אבל יש לו יכולות אדירות וקור רוח שאין להרבה חלוצים באירופה. אין לי ספק שהשערים ב2 המחזורים הראשונים הם רק ההתחלה ואנחנו עוד נהנה ממנו. התקווה היחידה שלי כרגע שסגנון המשחק שראינו היום לא היה חד פעמי ונדע להשתמש בהגנה כזאת גם מול קבוצות קטנות מאינטר אחרת נאכל אותה מהקטנות.
טוטי בכושר מדהים, בכל מקום על המגרש ונכנס היטב לתפקיד שזמאן הכין לו בצד שמאל. כאשר מארקיניו נכנס (פרט לנפילה החד פעמית מול קטאניה, כניסה שתמיד שווה שער או בישול), הם התחלפו במקומות וטוטי היה השמאלי בשלישיית הקישור (עמדה של פיאניץ') ומשם היה אפילו טוב יותר. מארקיניו, אומנם אמר אחרי המשחק שמעדיף לשחק בקישור כי כך רואה טוב יותר את חבריו לקבוצה, אבל הוא שווה לנו יותר נקודות בתור השמאלי בשלישיית ההתפקה שם מנצל את המהירות והפיזיות שלו טוב יותר. פלורנצי עם משחק ענק. אופי, לחימה, התקפה, הגנה, תנועה בלתי פוסקת. מזכיר מאוד את דה רוסי בתחילת דרכן, פצצת אנרגיה עם המון כישרון. לדעתי טאקסידיס מתאים למרכז לפני קו ההגנה יותר מדה רוסי שהיה הרבה יותר טוב אתמול מהשבוע שעבר דווקא בשמאל, עמדה שממלא גם בנבחרת. מאוד לא נעים לוותר על פיאניץ' אבל כרגע עם הכושר המטורף של טוטי, זאת שלישיית הקישור המתבקשת. הפציעה של דה רוסי לא רצינית, בסך הכל מכה חזקה של פריירה שלא איפשרה לו להמשיך את המשחק. בלזארטי לעומת זאת מתח שריר וצפוי להיעדר בערך חודש (כמו בראדלי שספג אותה פציעה). חבל ששני מרקאטוים + חורף לא הספיקו לסבאטיני כדי לסגור את עמדת המגנים שכל כך חשובה לכדורגל של זמאן. בויאן בכושר מזעזע מתחילת הקיץ ואני חושב שזאת הסיבה העיקרית לשחרורו. לאמלה לעומת זאת, בכושר גופני מצויין וגם בנוי טוב יותר מבעונה שעברה. הבעיה שלו היא ההסתגלות לשיטה של זמאן והחוסר בטחון שנובע מכך. אני עדיין חושב שזאת העונה שלו. כמה משחקים רצופים בהרכב והוא יתחיל להראות מה הוא שווה. אגב, הציונים של הקוריירה בול פגיעה : סטק 7 פיריס 5.5 בורדיסו 6.5 קסטאן 7 בלזארטי 6.5 טאדיי 6.5 דה רוסי 6 מארקיניו 7 פלורנצי 7 דסטרו 5.5 אוסבלדו 7.5 טוטי 8 זמאן 8
הסוכן של גו'זפה רוסי אומר שהשחקן ישמח לשחק ברומא, מה שמרמז על מעבר של החלוץ בינואר. אני לא מבין למה צריך עוד חלוץ בסגל, עכשיו כשאוסבלדו ביסס את מעמדו מחדש בקבוצה, ויש גם את דסטרו כמובן.
הסוכן שלו מקשקש הרבה, אל תתרגש. הוא עט על כל דיווח קטן בתקשורת. למי הוא לא הספיק להיות מקושר? יובה, מילאן, אינטר, נאפולי, פיורנטינה..
חדשות טובות לקראת בולוניה: בלזארטי שמועד חזרתו מהפציעה הוערך בחודש, חזר השבוע להתאמן עם הקבוצה וצפוי לפתוח כבר ביום ראשון. גם פיאניץ' התנער מהפציעה שלו שגרמה לו להחסיר את אינטר וצפוי לפתוח בהרכב לצד פלורנצי וטאקסידיס. הסוכן של סאנטון רמז על התעניינות אפשרית של רומא והוסיף שתהיה זאת הזדמנות נהדרת לשחקן.
שיגידו כולם מה שהם רוצים. פיריס, בורדיסו, סטק, בלה בלה בלה. זה לא בעיות מנטליות ולא דה רוסי שהיה חסר כדי לעצור את המפלה הזאת. בדיוק כמו שהנצחון במשחק הקודם היה שייך לזמאן כך גם ההפסד שייך לו במידה שווה. איפה נשמע דבר כזה? אני מקבל את העובדה שאפשר לקבל גול מצמק במצב של 2-0, את העובדה שישר אחרי הגול כולם רצים למעלה בהיסטריה ומפקירים את ההגנה לקבל את השני תוך דקה, את זה אני לא יכול לקבל. איפה אחריותו של המאמן להפיק מהמחצית הראשונה הנהדרת גם את התוצאה ולדעת לשמור עליה? למה אי אפשר להיות טיפה יותר זהירים במצב של 2-0 ובמיוחד לאחר ספיגת השער הראשון? איך קורה שהיינו צריכים לפרק היום קבוצה 5-0 בלי הרבה בעיות ובסוף מתפרקים כאילו הקבוצה לא נתנה מחצית ראשונה גדולה? יש פה דברים שאי אפשר לקבל ולחיות איתם בשלום. אמרתי אחרי הניצחון על אינטר שאם לא נדע להשתמש בצורת ההגנה הטובה שהקבוצה הפגינה בסן סירו אז נאכל אותה דווקא מהקטנות, ולצערי היום היינו עדים לכך. אנחנו רק אחרי 3 מחזורים אבל כבר הגעתי למסקנה ראשונה: או שזמאן ידע להיות אחראי ולשמור על התוצאות שאנחנו מצליחים להשיג בזכות הכדורגל הנהדר שהוא מביא לקבוצה, או שאין לנו עתיד רציני כשהוא על הקווים. אם להתייחס מעט לשחקנים, אפשר להגיד שיש לנו בלם יוצא מן הכלל. קוראים לו קסטאן. מאוד נהנה לראות אותו עד כה.
זמאן מאשים את שחקני ההגנה שלו בהפסד הזה. נכון שבדרך כלל מצפים ממאמן לעמוד מאחורי השחקנים שלו ולתת להם ביטחון, אבל שלושת השערים הם אשמת ההגנה, בעיקר בורדיסו ופיריס. הגול הראשון הוא של בורידסו ופיריס שפשוט הסתכלו על ג'ילארדיניו נוגח פנימה. הגול השני הוא בלבול כללי בהגנה והלם משער השיוויון, כששחקן של בולוניה פורץ קדימה ליד פיריס. הגול השלישי הוא של בורדיסו, שמשום מה עוזב את ג'ילארדיניו ומחליט לעשות גליץ' הזוי על סטקלנבורג. זמאן יכול להאשים את השחקנים שלו כמה שהוא רוצה, אבל הוא זה שאחראי להם. את פיריס הוא הביא בעצמו בקיץ. בורדיסו בכלל נראה כמו אחד שמעבר לשיא ולא יכול לשמש כבלם פותח. מארקיניוס נכנס היום כמחליף, אולי הוא יהיה יותר טוב מפיריס או בורדיסו שההפסד היום הוא בגללם. קסטאן היה לא רע בכלל היום. את בלזארטי אני אף פעם לא ממש אהבתי. יכולת ההגנה שלו בינונית מאוד וגם יכולת ההתקפה שלו, שהיא כביכול הבונוס שלו כמגן לא ממש טובה. מי שראה את המשחק של סביליה מול ריאל מדריד, שם בלט המגן של סביליה ששמו סיסיניו (לא זה ששיחק פעם ברומא), יבין מה זה מגן שיודע לתקוף מהאגף. במשחק הבא בקליארי אני מניח שדה רוסי יחזור ואז ההגנה תראה קצת יותר טוב. היה חסר היום במשחק קשר אחורי ברמה, אמנם הגולים לא הגיעו מזה אבל אחרי כל איבוד של רומא השחקנים נכנסו לפאניקה מאפשרות למתפרצת של בולוניה ומיהרו לעשות פאולים. בכל מקרה, מול קונטי שבכושר נהדר והקבוצה שלו שבדרך קבע מנצחת את רומא בשנים האחרונות זה לא יהיה קל.
לפני מספר חודשים, רומא יצאה ב"משאל עם" כדי להרכיב את הרכב היכל התהילה של כל הזמנים של המועדון. הינה התוצאות בהרכב 442: שוער: פרנקו טאנקרדי לקח ללא תחרות את המקום בשער. מגן ימני: קאפו גבר על כריסטיאן פאנוצ'י ובמפתיע גם על אטיליו פראריס (אלוף עולם 34 ואחד המייסדים של רומא בסריה א'). כנראה בגלל גילם הצעיר יחסית של המצביעים. צמד בלמים : ג'אקומו לוסי ואלדאיר, ללא תחרות. מגן שמאלי: פרנצ'סקו רוקה, הכוכב של שנות ה70, גבר על וינסנט קאנדלה וסאבינו נלה. קישור : הגנתי: פולביו ברנרדיני, אולי הגורם החשוב ביותר בהצלחתה של רומא מייד עם היווסדה, גבר בקלות על קאפלו ודה סיסטי. אמצע: אגוסטינו די ברטולומיי, גבר על סרזו, אנצ'לוטי ודמיאנו תומאזי. התקפי: ברונו קונטי ופאולו רוברטו פלקאו שגבר על ג'וזפה ג'אניני בהצבעה. חלוצים: רוברטו פרוצו, גבר על באטיסטוטה ומרקו דלווקיו. אמדאו אמדאי, גבר על רודי וולר, רודולפו וולק ודינו דה קוסטה. http://www.asroma.it/it/notizie/linea_temporale_hhF_nuova.Xxx
את ברננדיני ופרוצו אני לא מכיר, אך ההרכב בהחלט מראה אילו שחקנים אדירים עברו במועדון הרומאי. ההרכב הזה לא כולל שחקנים פעילים (טוטי)? מפליא אותי ששמו של סבסטיאנו נלה לא מוזכר אפילו בין המועמדים.