מסיבת העיתונאים הרשמית של דניאלה דה רוסי : http://cdn.corrieredellosport.it/images/79/C_3_Media_1549379_immagine_oleft.Xxx האם תוכל לשפוך אור על ההצעה של מנצ'סטר סיטי? לפני הכל, כינסתי אתכם היום כפי שאני נוהג לעשות בכל שנה לפני תחילת המשחקים. לא דיברתי על הנושא בזמן משחקי הנבחרת מכיוון שרציתי לעשות זאת איתכם באופן מסודר. ישנן בקשות והצעות על השולחן אבל ברצוני לומר שאני כאן, אני מאושר כאן ואף פעם לא ביקשתי לעזוב, אף פעם. כתבות בתקשורת על שיחות טלפון והתכתבויות עם מנצ'יני גרמו לי לגחך. אני מבטיח לכם שביום בו אעזוב, אם זה יקרה בכלל, בוודאי שלא עכשיו בגיל 29, אספר לכם על כך בעצמי, כפי שעשיתי זאת כאשר ביקשתי חוזה יקר יותר. לאחר המשחק מול צ'זנה אמרת שכדי שרומא תחזור להיות תחרותית עליה לצרף שחקנים גדולים, מה עמדתך היום? צירפנו שחקנים לכל העמדות אך גם איבדנו שחקנים ותיקים כמו היינצה, קאסטי ופיזארו שהיו משמעותיים מאוד בחדר ההלבשה. כעת המשימה שלנו, של הותיקים, לבנות מחדש את הפן האנושי. האם דבריו של סבאטיני על כך שהעריך אותך ב100 מיליון יורו מלחיצים אותך? גם השחקנים הגדולים בעולם כמו זידאן, איברהימוביץ'וסילבה נמכרו. אני מרגיש שיש לי ערך סנטימנטלי יותר אצל האוהדים והיה ניתן לראות זאת שלשום (המשחק מול אריס), אבל הייתי מעדיף שיזכרו אותי בתור השחקן שאני ולו דווקא בגלל שאני רומאי. מה היחסים שלך עם זמאן? האם חשבת לשקול מחדש את הישארותך בעקבות מינויו? לעולם לא חשבתי על כך. המחשבה היחידה היתה על על העתיד, למשל לשחק בסוף הקריירה בסין או תרבות אחרת. העיתונים המציאו את הקשר השלילי שלי עם זמאן, לא אני. בתוך תוכי רציתי לראות "נקמה" של לואיס אנריקה. מבין זמאן\מונטלה ההעדפה שלי היתה מונטלה בגלל שאני מכיר אותו ולדעתי הוא יהיה מאמן גדול. היה לי חשש לגבי היחסים עם זמאן אך גיליתי בנאדם מאוד נעים. בחיים לא סבלתי כל כל באימונים אבל זה בסדר. כמה הצעות היו לך בקיץ? רק אחת, כולכם בוודאי יודעים מאיזו קבוצה. יש לי חוזה יוקרתי עליו חתמתי לפני חצי שנה. עשיתי את הבחירה שלי. למעשה, עשיתי את הבחירה הזאת לפני 30 שנה. איזה שחקנים מבין אלה שהצטרפו לקבוצה הרשימו אותך הכי הרבה? השחקנים שהרשימו אותי במיוחד היו דווקא אלה שלא הכרתי. שיחקתי נגד בראדלי אבל לא ידעתי עד כמה הוא טוב. כמוהו גם פיריס וטאקסידיס. אסור לשכוח גם את אלה שהגיעו בקיץ שעבר, אוסבלדו, בויאן ולאמלה, שלושתם יכולים לעשות דברים מדהימים עם המאמן. האם תוכל לעשות את שני התפקידים, בקישור ובהגנה? אני לא מכיר את מארקיניוס, רומאניולי לא מפתיע אותי כי שמעתי עליו רבות מאבי. אני מקווה שהם מוכנים לשחק. אבל אם נשאר שרומא משלמת לי המון על שתי העמדות, אחוז קטן מאוד משלמים על עמדת הבלם. איך אתה רואה את הקבוצה ביחס למילאן, יובנטוס, אינטר ונאפולי? העונה שעברה נחשבה עונת מעבר, והתירוץ הזה ליווה אותנו לאורך כל העונה. הפעם הפערים קטנו אך יובנטוס עדיין מעט חזקה יותר מהאחרות, אך לא תמיד הפייבוריטית זוכה, כפי שראינו בעונה שעברה עם מילאן. אני לא אדבר על אליפות אבל אני יכול להבטיח שזאת תהיה עונה נהדרת. אם רומא הייתה מעוניינת למכור אותך, היית נענה בחיוב? התגובה שלי פשוט - אני רוצה להישאר כאן. אך אם המועדון יבקש שאעזוב אשקול את זה ברצינות. תראו לדוגמא את מקרה נסטה, עם הכסף ממכירתו לאציו הצליחה להתגבר על משבר כלכלי חמור מאוד. כמובן שהמצב של רומא שונה לחלוטין ולכן גם העמדה לי בנושא. האם נכון יהיה לומר שהמטרה המינימלית תהיה מקום בליגת האלופות? אני לא אציב מטרות מדוייקות. לדבר היום על אליפות יהיה מגוחך. יש הרבה קבוצות מצויינות ומצפה לנו קרב קשה מאוד. לחזור לליגת האלופות יהיה חלומי. האם זה נכון שמצ'יני ניסה לשכנע אותך לא ללכת בעקבות טוטי בעזרת האפשרות לזכות בתארים? הוא לעולם לא אמר את זה. אני שחקן חזק אבל לא כישרון עילאי כמו טוטי שזכה בתארים רבים כולל נעל הזהב. לזכות באליפות ב5 שנים הקרובות יהיה מושלם מבחינתי. האם היריבות של זמאן עם יובנטוס יכולה להוות בעיה על המגרש? היריבות מול יובנטוס היא גם של האוהדים וגם שלנו השחקנים, למרות שהם כולם חברים שלי. אם קיימת התלהבות כל כך גדולה סביב הקבוצה ועוד אחרי עונה כל כך מאכזבת, מגיע לזמאן קרדיט על כך.
הסוכן של פיאניץ': "Yes, it's true. Tottenham moved for him but both Roma and Pjanic have kindly thanked for the interest and declined the offer."
קובי, קודם כל ח"ח על התירגום הנהדר. קשה אחרי דברים כאלו לא להעריך את דה רוסי. ובכלל עצם העובדה ששני שחקנים כ"כ גדולים כמוהו וכמו טוטי לא רוצים לעזוב את רומא מלמד על הערך הסנימנטלי שיש לקבוצה בעייני השחקנים הגדולים שלה. רספקט!
רשמית : מארקיניוס של רומא תמורת 1.5 מיליון יורו עבור השאלה עם אופציה לרכישה בסוף העונה תמורת 3 מיליון יורו נוספים. http://www.asroma.it/it/notizie/marquinhosnews.Xxx http://www.asroma.it/Xxx/corporate/operazi...rquinhos%29.Xxx
בסוף שבוע הקרוב ינחת ברומא השוער האורגוואי בן 24, מאורו דניאל גויקואצ'אה, ויחתום על חוזה ל5 שנים. זמאן ערך היום שני אימוני הכנה לקראת קטאניה ופרט לשתי עמדות בהן קיימת התלבטות בין לאמלה\לופז ובראדלי\פלורנצי, נראה שהוא גיבש את ההרכב שיפתח ביום ראשון את העונה : סטק בלזארטי-בורדיסו-קסטאן-פיריס פיאניץ'-DDR-בראדלי\פלורנצי טוטי-אוסבלדו-לאמלה\לופז
שאני לא אשעה אותך מקיום. הדבר היחיד שאוסבלדו יכול להיות מועדף בו זה תפקיד השופט בכוכב נולד. אתם עומדים בפני ביזיון ודאי ומוחלט. נ.ב. מה הקטע השוער הבאסקי? בשביל מה הוא טוב?
אל תתלונן, יש לך אליבי מצויין למקרה שלא יכבוש את 20 השערים שהבטחת לנו - חיבתו של זמאן לאוסבלדו מימי לצ'ה התמימים. אישית, אין לי העדפה ואני לא רואה בינהם הבדל משמעותי אם בכלל. אוסבלדו חד ואגרסיבי יותר ברחבה, דסטרו נייד יותר ו"קוטף" כדורים יותר מעניינים מכל הגאונים שמשחקים סביבו. אם זמאן מעדיף כרגע את אוסבלדו כנראה שהוא מוכן יותר ומתאים יותר לכדורגל שלו. אגב, אני ממש מתלהב מזה שנבנו ברומא שתי קבוצות ברמה זהה ואין אפילו באנקר אחד בהרכב. א. צריך מחליף לקורצ'י ב. רכישה של זמאן. התלהב ממנו בעיקר בגלל המהירות שבה מעביר את הכדור להתקפה מרגע העצירה.
גויקו שוער סביר מהמשחקים שראיתי, לא הרבה ואני גם לא מתרכז בשוערים, אבל לא נראה לי שהוא עדיף על מה שניתן למצוא בקלות יחסית גם באיטליה ממה שראיתי במשחקי הפרימברה שם (לא ברומא ספציפית). אין קשר לבלוף בעל המזל למיטב ידיעתי. אני קורא את המחמאות שהוא מקבל עד כה מאימוני ומשחקי טרום העונה, אבל אני עדיין מתקשה להאמין שפיריס מוכן לרמה הזו. מקווה לטעות כי אני מחבב את הבחור על משחק הלחימה שלו.
השמועות הולכות ומתגברות שסטק בדרך החוצה? אני גם לא מבין בשביל מה מביאים שוער שלישי במיליון יורו מאורוגוואי עם שם של שוער עבר מפורסם כגיבוי שיש לנו שוער שני גם הוא ברמה גבוהה כמו לובונט ואין עוררין לגבי היכולות של סטקלנבורג השוער הבכיר. משהו לדעתי מסריח פה, זמאן לא בנה על סטק יותר מידי במשחוקי ההכנה. אני מקווה שאני טועה כי זו טעות קריטית.
עם הגעת השוער האורוגוואי גוברות השמועות שסטקלנבורג בדרך החוצה. ככל הנראה זמאן לא בונה על ההולנדי, עוד במשחקי ההכנה הוא נתן ללובונט לפתוח ברוב המשחקים. עכשיו מגיע השוער האלמוני הזה לפי בקשתו של זמאן, מה שאומר שיש סיכוי סביר שסטקלנבורג בדרך לטוטנהאם תמורת סכום מגוחך של 6 מיליון אירו, שזה אותו הסכום שרומא שילמה עליו בעונה שעברה כשהגיע מאיאקס. נראה לי כמו מהלך מטופש ביותר. עזבו את זה שמדובר פה על מכירת שחקן שרומא נלחמה להביא אותו בעונה שעברה, ועכשיו אולי מוכרת אותו בסכום זהה בשביל שחקן צעיר ואלמוני, לא עושים מהלך כזה ימים ספורים לפני סוף המרקאטו והמשחק הראשון בליגה. לזמאן היה מספיק זמן להחליט אם הוא רוצה להחליף שוער, למה רק עכשיו הוא מתחיל לפעול בנושא? בעניין משמח יותר, למעלה מ-50,000 אוהדים יצפו במשחק הפתיחה של רומא מול קטאניה ביום ראשון בערב. זמאן גיבש כבר את ההרכב שלו כשההתלבטות היחידה היא אם לפתוח עם ניקו לופז או אריק לאמלה בהתקפה.
מכיוון שאני לא עוקב מצמוד אחרי ההכנות של רומא לעונה הקרובה אשמח להסבר לגבי מעמדו של השוער ההולנדי - האם זמאן לא בונה עליו, כלומר לא מחזיק ממנו מקצועית, ולכן הוא מועמד למכירה. או, האם הוא מיועד למכירה מסיבות כאלו ואחרות שלא תלויות במאמן ולכן זמאן לא בונה עליו?
אם הוא יעזוב, זה יהיה רק בגלל זמאן. במשחקי ההכנה זמאן, שיידוע כמאמן שמודד את הערך של כל שחקן לפי היכולת שלו במגרש נטו, נתן ללובונט הוותיק לשחק יותר מסטקלנבורג. במקביל החלו שמועות על כך שטוטנהאם תגיש לו הצעה. עכשיו זמאן מביא שוער אורוגוואי אלמוני וצעיר במיליון אירו.