רומא 2012/2013 :: רודי גארסיה הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Lupo, ‏7/7/12.

1. רומאלופה Member

2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר בחרת לבטל את דבריי עם "שטויות", לפחות תביא טיעונים קצת יותר רציניים מ"שיחק עם כל הלב" כאשר אני מדבר על אי התאמתו מבחינה פיזית, כספורטאי, לרמה שזמאן שואף אליה.
    היינצה הראה כמה נקודות טובות שכבר ציינתי ואכן נתן את המקסימום (למרות שגם בחלק הזה, כאשר חואן ניסה להשליט שקט ורוגע, היינצה יצר סכנה וחוסר בטחון אצל חבריו להגנה עם ה"לחימה" המיותרת שלו) אך בפועל, אינספור שערים נספגו מחלוצים שפשוט דרסו אותו עם המהירות והפיזיות שלהם. אם נשאיר את ההשקעה והאכפתיות בצד, נקבל בלם שהזיק לקבוצה הרבה יותר מאשר תרם לה, גם אם לא באשמתו, וגם זה לא בגלל תירוץ המערך של אנריקה אלא בגלל שמראש, לא היה אמור לקחת חלק בכל כך הרבה משחקים לאורך העונה.

כשלכל אוהד שעקב אחר הקבוצה בעונה שעברה היה ברור עוד מתחילת הקיץ שהיינצה לא מתאים לרומא, זמאן בחר לתת לו צ'אנס להוכיח את עצמו. היינצה לא הצליח להוכיח בהזדמנות זו שהוא שייך לרמות האלה, אך אני שמח לראות שזמאן לא שלף את ההחלטה ברגע אלא בחן אותו במשך חודש וחצי לפני שהגיע להחלטה לשחרר אותו וללתת את התפקיד לרומאניולי.

עם מה אתה לא מסכים? ציינתי עובדה על כך שהעמדה הזאת נעולה לעונה הקרובה. הוספתי עובדה נוספת שהיינצה לא שיחק כמגן כבר כמה שנים טובות ולא מסוגל לעשות זאת יותר. טאדיי לעומת זאת ידע לסגור את הפינה הזאת במידת הצורך (מבין כל המגנים של העונה שעברה הוא היה המניה הבטוחה ביותר) ובתור מחליף הוא בסדר גמור. מארקיניו נתן 2\2 משחקים מצויינים מעמדת המגן ואת דודו אף אחד מאיתנו לא מכיר ולא יודע למה הוא מסוגל. במילים אחרות, גם אם היינצה היה נשאר, אין לו מה לחפש בעמדה בה לעולם לא לבש את החולצה של רומא ולא התאמן בה גם כאשר אנריקה היה נואש למגן שמאלי.

מתחיל לעייף אותי לקרוא בכיינות כזאת ירודה שמבוססת על מסקנות אישיות עוד לפני שבניית הקבוצה הסתיימה ולפני שראינו אפילו משחק אחד רשמי של הקבוצה.

אם כך, אני בעד החתמתם של סבינו נלה ואלדאיר. לתבונה והניסיון שלהם אפילו 20 כמו היינצה לא יגיעו לעולם. מקווה שהמסר עבר בהצלחה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/12
  3. Lupo Member

זה לא מסקנות ולא בכיינות. אני פשוט לא רוצה שההגנה הבזיונית מהעונה שעברה תחזור על עצמה ותפרק לנו את כל הפוטנציאל שיש לנו בחלק הקדמי.

ואני חושב ששחקנים כמו היינצה בקצה הספסל כן יכולים לעזור ועדיפים במשחקים ומצבים מסויימים על שחקנים כמו דודו וטאדיי במקרה ויהיו פציעות/הרחקות(דבר שקורה בתדירות גבוהה במיוחד ברומא).

אני בטח לא אטען שהוא הזיק כי בסופו של דבר האחריות היא על כל הקבוצה ולא על שחקן ספציפי אבל אם יש מישהו שכן יכל לשנות דברים ולמנוע טיילת בהגנה אז זה אנריקה ששיחק לטעמי פתוח מדי והרפתקני גם כשהובלנו בדקות הסיום.

לא יודע איך התרשמת מהעונה שעברה אבל אני טוען שההגנה הייתה בדיחה אחת גדולה. לא רק בגלל השחקנים, הרבה יותר בגלל אנריקה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/12
  4. AS R Member

http://www.youtube.com/watch?v=7OPRxf2dKIg

כמה שהוא חסר לי. כבש היום את שער הבכורה שלו בליברפול עם גול טיפוסי שלו, אורב לכדור חוזר ובועט בצורה חדה מהאוויר.
    גם 20 שערי ליגה של דסטרו לא יכפרו על השחרור הטפשי של בוריני. שחקן חכם ואהוב שלא רואים כל יום.

5. Lupo Member

דויד פיזארו-

צריך לברך את היום שהשחקן הזה הגיע לרומא. שחקן ענק ומרגש שלי אישית כמעט גרם לבכות פעמיים.

תודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/8/12
  6. ASROMA Member

היינצה בחוץ, סגר עם ניואלס אולד בויס.
    עכשיו צריכים מגן ימני ובלם להרכב \ בלם מחליף ראשון במידה ובורדיסו או קסטאן פצועים \ מורחקים.
    עכשיו רק פרוטה ובוריילו מחפשים בית.

אני מאמין שעד ל31 לאוגוסט נקבל על הכל תשובות, בסך הכל אני מאוד מרוצה מכל ההתנהלות בחלון ההעברות. נפטרו מהמון שחקנים שלא התאימו לנו והביאו מחליפים צעירים, ראוים ורעבים.
    אני רק מקווה לבלם איכותי נוסף שסוגר מבחינתנו חלון חלומי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/8/12
  7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

להיכל התהילה. אחד הקשרים הכי טובים שראיתי על מגרש כדורגל.

רשמית: רומא הגיעה להסכמה עם היינצה לבטל את חוזהו שהיה אמור להיגמר בקיץ הבא.

פרוטה, שקיבל גם הוא הצעה להתיר את החוזה, סירב וישאר ברומא בעונה הקרובה.

8. Muurad Member

הדיווחים באיטליה אומרים שאתם קרובים מאוד לרכוש את מרקיניוס, הבלם בן ה-18 של קורינתיאנס.

מפתיע שאני קורא שהוא לא מיועד לפרימברה, כי עדיין הוא שיחק כמה משחקים פה ושם כמחליף ורק פעם אחת בהרכב בקבוצה הראשונה וגם זה לא בעמדת הבלם - מירב הדקות שלו ואני משער מה שהרשמתם ממנו הגיעו בנבחרת עד גיל 17, ובקבוצת הנוער של קורינתיאנס בקופיניה - והאמת מפתיע שקורינתיאנס מוכנים למכור, אלא אם כן המצב לא תלוי בהם ואני לא יודע.

כמו שרשמתי הוא היה הקפטן של הנבחרת עד גיל 17 והוא גם נכלל ברשימת המחליפים לסגל האולימפיאדה במקרה של פציעה.
    הוא ממש מנהיג על המגרש וזה משהו שאפשר היה לראות בכל המשחקים של ברזיל (והאמת למרות שהוא עצמו הראה ניצוצות(לצד כמה פשלות), ההגנה של ברזיל גם באליפות דרא"מ וגם בעולם ממש לא הייתה משהו לספר עליו בבית).

הוא משחק עם המון אמוציות על המגרש שזה משהו שתופס את העין - מאוד מהיר, נמוך, אגרסיבי - לי אישית הוא הזכיר קצת את איבן קורדובה בגלל המהירות, הגובה והסגנון.
    תמיד רץ לכדור(או לרגל) בלי פחד ויוצא לא מעט מהעמדה שלו אם זה למנוע מהחלוץ שלו להסתובב(הרבה בגלל החיסרון שלו בגודל) או לחפות על המגנים, שזה משהו שעובד גם כחיסרון בשבילו לפעמים כשהוא אגרסיבי מידי וקורא לא נכון את הסיטואציה ויכול לעלות לקבוצה ביוקר - אבל סה"כ הוא שחקן צעיר ולעומת הגיל הוא מראה לפעמים הבנה ותגובות מרשימות ומהירות מבחינה הגנתית.

הוא גם דיי ורסטילי, את הופעת הבכורה שלו כאמור הוא שיחק כקשר אחורי ועשה עבודה טובה - והוא גם יכול לשחק כמגן לדעתי במקרה הצורך.

סה"כ הוא צעיר מידי ואני חושב שהמעבר מוקדם - הוא כמעט ולא שיחק בבוגרת והבנתי שהוא מיועד לספסל ולאו דווקא לפרימברה. יש שם פוטנציאל, אבל קיוויתי שיבסס את עצמו שנה שנתיים בברזיל לפני שיעבור ולדעתי זה היה המהלך החכם לעשות.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/12
  9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שימושי מאוד אתה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

לפי סקיי העסקה סגורה. השאלה עם אופציה לרכישה וחוזה ל5 שנים לשחקן.

כרגע הבלם הרביעי של רומא (רומאניולי) צעיר ממנו בשנה. באלדיני וסבאטיני מאוד מתלהבים מהברזילאי ומעוניינים לתת לו צ'אנס להרשים את זמאן.

נראה כמו כישרון מעניין מאוד. החתמה סבאטינית טיפוסית.

כן, חצי שעה.

10. AS R Member

אני ממש לא אוהב את ההחתמה הזאת.
    ראיתי את זה מגיע מראש. סבאטיני עשה רכש נהדר עד כה אבל ידעתי שלעמדה הכי קריטית, בלם מרכזי, הוא שוב יביא איזה ברזילאי אלמוני וצעיר שבקושי יש לו 10 משחקי ליגה בקריירה בליגה חלשה.
    השחקן הזה הוא מה שעליו רומא יכולה לקום או ליפול. אני לא מבין איך סבאטיני מהמר שנה שנייה ברציפות על העמדה הכי חשובה שלו, איך הוא לא למד לקח מהשאלת קייאר בשנה שעברה.

11. Lupo Member

מסכים איתך, בכל אופן זה עדיין לא סותם את האפשרות לרכוש בלם נוסף להרכב ולהשאיל אחד מרומאניולי/מרקיניוס.

אין הרבה מציאות היום בשוק הבלמים, אולי לקראת סוף החלון ייפול איזה שחקן שיכול להתאים להרכב ולהצדיק את תג המחיר, בינתיים נאלץ להמתין.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי, שוק הבלמים האירופי כל כך עלוב שצייד חכם של סבאטיני זאת הדרך היחידה לחזק את הקבוצה.

בואו ננסה לעשות קצת סדר.

א. אל תציג את הלאום שלו כחיסרון. ברזיל, בשנים האחרונות (ולא רק) היא יצרנית הבלמים הטובה בעולם עם דוגמאות כמו לוסיו, חואן, סילבה, אלכס, לואיז ודדה. ואם ללכת קצת אחורה, אז גם צמד הסקודטו האחרון שלנו - זאגו ואלדאיר.

ב. ללא מנסור וחבריו, רכישה של כישרונות גדולים בגילאים האלה זאת הדרך היחידה (פרט לפרימברה) להבטיח תחרותיות גם בעתיד.

ג. טביעת העין של סבאטיני מוכחת יותר מכל צייד כישרונות באירופה.

ד.העסקה עצמה היא השאלה שלא פוגעת בתציב הרכש הנוכחי וגם מאפשרת להתחרט על החתמתו של מארקיניוס במקרה שלא יתאקלם באיטליה.

ה. תפקידו לא יהיה בהרכב לצד בורדיסו והגעתו לא תמנע רכש נוסף.

את הקישקוש על קאייר לא ממש הבנתי, אבל נדמה לי שכיסינו כאן כל צורך להמשיך להתבכיין על עבודתם של מקצוענים שמבינים בתחום שלהם "קצת" יותר מאיתנו.

13. Lupo Member

ואם כבר מתעסקים בבלמים, אפילו אחרי החתמת מרקיניוס השמות של רולאנדו ולוברן ממשיכים לעלות.

14. AS R Member

מה יש לא להבין?
    קאייר היה כשלון, הוא אחת הסיבות המרכזיות לעונה הגרועה של רומא אשתקד, וציפיתי שהפעם סבאטיני יבין שלא מהמרים על העמדה הזאת ויביא שחקן מוכח בעמדה הזאת ב 10-15 מיליון אירו, במקום להמשיך לחפש שחקנים אלמוניים יחסית וחסרי ניסיון.

למה הוא מרשה לעצמו לקנות את דסטרו ואוסבלדו ב-15 מיליון אירו לאחד, אבל לא מוכן להוציא סכום דומה על העמדה הכי חלשה וקריטית של הקבוצה? הרי ברור שהיה אפשר להחתים אל רולאנדו או את אוגבונה אם סבאטיני באמת היה רוצה.

:aa1: לפי השמועות האחרונות, רומא סירבה להצעה של ברצלונה לקנות את מירלאם פיאניץ' תמורת 25 מיליון אירו.
    נשמע לי הזוי מדי. אם באמת היו מציעים עליו את הסכום הזה היה צריך למכור לדעתי, הרי רק לפני שנה הוא נקנה ב-11 מיליון אירו.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק את זה לא הבנתי.
    כי, קאייר היה שחקן מוכח בסריה א' (לא אלמוני+בעל ניסיון) ואף נחשב לאחד הטובים בתפקידו לפני שעזב לוולפסבורג. כמו כן הוא הוערך ב10 מיליון יורו (3 מיליון השאלה + 7 רכישה שלא בוצעה בסופו של דבר).
    מה ניתן ללמוד מהמקרה של קאייר?

אני לא חובב גדול של סיכומי מרקאטו שבועיים לפני הזמן, אבל בכל זאת :
    כי אין אף שחקן בשוק האירופי שיכול לחזק את רומא ושווה את המחיר שציינת. היחיד שמתקרב לכך הוא לוברן של ליון שמקושר אלינו בימים האחרונים.
    הוא לא מעוניין להחתים אותם לא כי "מתקמצן על עמדת הבלמים"( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ), אלא מפני שהאיכויות שלהם לא תואמות את המחירים שקבוצותיהם דורשות עליהם. רולאנדו הוא זיגזג רציני ואף קבוצה שפויה לא תוציא עליו סכום כזה (סבאטיני עדיין מעוניין בו אבל רק בהשאלה עם אופציה לרכישה). אוגבונה, ספק אם דרך אי פעם במשחק בסריה א', גם הוא, לא שווה חצי ממה שקבוצתו דרשה עליו. אם היה בלם שיכול לחזק את רומא, ניתן לרכישה ושווה את המחיר הזה, הוא כבר מזמן היה נוחת בקבוצה.

הוא לא נקנה לעונה אחת במטרה לעשות עליו רווח. רומא, לא מוכרת שחקנים שנמצאים בתוכניות המאמן. הוא רק בן 22 ובעל פוטנציאל להשתפר ולתרום הרבה יותר לקבוצה, וגם להכפיל את הסכום הזה בעתיד. מכירה שלו תצביע על חוסר שאפתנות מקצועית המנוגדת לפילוסופיה של הנשיא החדש. בסכום זה, לא ניתן לרכוש מחליף הולם לתפקיד שלו שיתן תפוקה מיידית. מזל שאוהדים לא מנהלים את המועדון.