נסיונות לדלל מעט את הסגל העמוס- רוסי, פיזארו, אוקאקא, בורייאלו, אנחל(בנפיקה) והיינצה(טרייד עם טורוסידיס) צפויים לעזוב בקרוב. בגזרת הבלמים כנראה שהולכים על ברזילאי כלשהו. רודולפו, סאימון ודגלאס הם השמות שכרגע עולים.
רודולפו הוא הבלם של סאו פאולו שהיה מאוד קרוב לחתימה ביובה לפני שנה (או שנתיים)? אם כן, אני זוכר שתג מחירו היה דו ספרתי.
במיליונים כמובן. סאו פאולו העריכה אותו בסביבות ה 10 מיליון ולדעתי גם רומא תגיע לאזור הזה, במידה והוא העדיפות הראשונה שלכם.
אנחל הושאל לריאל סוסיאדד. התחיל טוב הבחור, המשיך חלש. חשבתי שהוא יצליח אבל כנראה שקשה מאוד לצאת מתסמונת ספרד באיטליה.
הכי מצחיק שגם במשחק היחיד בו הרשים (ההפסד לקליארי במחזור הראשון) הוא השאיר חור באגף שלו שהוביל לשער ולאחר כמה דקות קיבל כרטיס אדום. ללא ספק המגן הכי גרוע שראיתי במדי הקבוצה (כולל פייר וומה).
אנחל הושאל לסוסיאדד ללא תמורה מיידית כלשהי. לסוסיאדד אופציה לרכוש את כרטיסו בסיום העונה כאשר 30% ממכירה עתידית ישולמו לרומא. אולי עוד נרוויח עליו איזה גרוש. זמאן אומר שסטק ואוסבאלדו לא למכירה חרף ההתעניינות של טוטנהאם ואינטר. לא כל כך מאמין לו.
כהמשך ישיר לעזיבתו של בוריני, הוויתור על רוזי ממש לא מובן לי ומונע מחלון ההעברות של רומא להיחשב למושלם בעיני.
רשמי גם מצידה של פארמה. חתם בשורותיה ל5 שנים הבאות. חבל לי עליו. שחקן בית, רומאניסטה, שנתן תמיד את המקסימום וגם הצליח לשדרג את המשחק שלו בעונה האחרונה. חבל בעיקר בגלל הדרך הצורמת של האוהדים להראות לו את היציאה. מחליפים לרוזי וחואן, פרידה מאוקקה, בוריילו, פרוטה, פיזארו והיינצה, השאלה של טאלו ונגו,וסיימנו את הקיץ.
עצוב לי לשמוע על העזיבה הזאת. שחקן שמאוד אהבתי ונתן את הלב למען הקבוצה ולא כמו השכירי חרב... מה הסיבה של השנאה מצד הקהל?
סבאטיני דיבר היום במסיבת עיתונאים- הוא דיבר על דברים לא ממש מעניינים ורלוונטים כמו ההתעניינות בדה רוסי והאפשרות ההזויה שקסאנו יחזור למועדון. גם על כך שאוסבאלדו הוא שחקן חשוב וצריך להישאר ברומא. בנוסף הוא דיבר על כך שפיזארו, היינצה ובוריאלו ישוחררו די בקרוב. אם היו שואלים אותי היינצה בשנה שעברה קנה את חוזהו ברומא לעונה הזאת. הוא הוכיח שהוא יותר מראוי להיות בלם רביעי בסגל שלנו וגיבוי בעת הצורך לעמדת המגן השמאלי הדלילה. מכיוון שרומאניולי עשוי להיות הבלם הרביעי בסגל הבוגרים ובלם נוסף יגיע החליטו שאין צורך בהיינצה. חבל. ומה שהזוי מבחינתי זה השחרור של רוסי. כנראה שבונים על טאדיי בתור סותם חורים ומחליף למגנים. ואם מישהו ציפה לראות כאן בלם מוכח ומנוסה מגיע אז סבאטיני כבר הודה שהוא מחפש בברזיל.
להיינצה הייתה עונה איומה, אך יחד עם זאת, קשה לבוא אליו בטענות. הוא הגיע כדי למלא מקום פעם ב10 משחקים ו"לסגור תוצאות" בדקות הסיום בתור חילוף של שחקן התקפה. בפועל, הוא שיחק יותר מכל שאר הבלמים בקבוצה ולאחר מספר משחקים (לא רעים בכלל) הפך למסננת מביכה במיוחד. אינני חושב שיש עוד בלם במעמד ההיררכי שלו בליגה עם נוכחות וניסיון כמו של היינצה, אך הכושר שלו בגילו המתקדם לא מאפשר לו לשחק בסריה א' ולסגור משחקים מלאים ביכולת אחידה. אם זמאן התרשם יותר משחקן בית צעיר, עזיבתו של היינצה מבורכת. הוא לא מסוגל לסגור מחצית אחת בעמדת הבלם. בעמדת המגן השמאלי, בה לעולם לא שיחק ברומא, הוא ישפוך מנוע על הדקות הראשונות. העמדה הזאת נעולה עם בלזארטי בהרכב, טאדיי בתור מחליף שלו, מארקיניו במצב חירום, ודודו בתור פרוספקט לעתיד. דווקא האגף השני, ממנו התחיל המרקאטו נשארה קצת ריקה לאחר העזיבה של קאסטי,סיסיניו ורוזי ובעלת תלות בשחקן צעיר שעדיין לא הוכיח את עצמו בקבוצה. אם הוא סימן את רודולפו כאופציה הראשונה שלו, אני בעד. הסיבה היא ששאר המועמדים מתחילת הקיץ, ובכלל, הבלמים בשוק האירופי, פשוט לא טובים מספיק ובעלי תגי מחיר מגוחכים שלא משקפים את רמת השחקן.
שטויות. אתה טוען שהוא הפך למסננת כשבפועל הוא היחידי בחוליית ההגנה שתפקד בצורה אחראית, שיחק עם כל הלב כל משחק כמו רומאניסטה מלידה וסתם חלק לא קטן מההפקרויות שהמערך של אנריקה הצליח לייצר בהגנה. כל הנטל נפל עליו. דווקא ממנו אני חושב שכן אפשר להיות מרוצים. לא מסכים איתך. טאדיי הוא לא מגן, מארקיניו הוא גם לא מגן ואת דודו גם בחלומות הכי שחורים לא הייתי רוצה לראות על המגרש לפני היינצה בעמדה הזאת. לפחות לא כרגע. הכל היה יפה לו משחק ההגנה היה חזק מתואם ואחראי אבל כרגע זה לא המצב שאנחנו נמצאים בו וגם כנראה לא נגיע אליו העונה עם זמאן. שחקנים עם תבונה ונסיון כמו של היינצה בסגל זאת פריבילגיה.
אני גם נוטה להסכים עם אדון לופו. החור במרכז ההגנה שנה שעברה היה סיימון קייאר שמראש אף אחד לא רצה לממש את האופציה עליו. היינצה שיחק הרבה יותר ממה שהוא היה אמור ולכן לא הביא את הרמה הדרושה מעבר לזה כמובן שהוא נגרר לחולשה הכללית של הקבוצה. אני מקווה שהוא ישאר בסוף. אני די חושש מבלם חסר ניסיון נוסף ישר להרכב או בלם ראשון מחליף, ההגנה של רומא נבנתה השנה מ-0. צריכים לקוות שהראן אנד בלאגן של זמאן יסתיים בזה שפשוט נבקיע יותר ממה שנספוג