רומא 2011/2012 :: זמאן: "אוביל את רומא בעונה הבאה"

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י חייל שוקולד, ‏30/6/11.

1. Roma מנהלים

איך אפשר להעביר עקיצה על מילאן בלי שאנדריי(?) יגיע!

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/12
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בארגנטינה מפרסמים שרומא מתעניינת בלוקאס אוקאמפוס של ריבר פלייט, מביאים גם ציטוט של סאבאטיני בהקשר.

http://www.ole.com.ar/river-plate/futbol/p..._674332598.html

נחשב לאחד מהכשרונות הצעירים המבטיחים ביותר בארגנטינה כיום, למרות שהוא לא שיחק עוד בליגה הבכירה ורק בן 17. בנבחרות הצעירות שיחק בעיקר חלוץ מרכזי או קצת מאחור במרכז ובאגפים, אבל בבוגרת של ריבר קיבל משימה חדשה - למלא את עמדת הקשר השמאלי. אוקאמפוס עומד במשימה בכבוד בינתיים והוא אחד מהשחקנים המרכזיים של ריבר העונה למרות גילו והתפקיד החדש.

שמאלי ברגליים, בנוי טוב, מאוד טכני וכאמור די מגוון בעמדות מסתבר. נקודת התורפה של העסקה עלולה להיות המחיר הגבוה שהוצמד לו לכאורה, ביחס למה שהראה בינתיים, והרצון שלו לשחק עם ריבר בליגה הבכירה לפני שיעזוב.

3. GialloR0ssi Member

טורס? בתמורה לכך שרומא תמכור את פיאניץ'? לא ולא, אני מאוד אוהב את פיאניץ' הוא שחקן ענק והוא תורם מאוד לקבוצה, הקישור שלו, של גאגו ושל דה רוסי שילוב מצויין.
    רומא בשום פנים ואופן לא צריכה למכור שחקן כזה ובעיקר לא בשביל טורס...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/4/12
  4. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://football-italia.net/17425/sissoko-%...s-roma%E2%80%99

רומא מעוניינת במוסא סיסוקו, או ליתר דיוק - מוסא סיסוקו מעוניין ברומא, כך אומר הסוכן של הקשר הצרפתי. "מוסא מעוניין במעבר לאיטליה, ועל אחת כמה וכמה מעבר לעיר הבירה".

אחד השחקנים הקבועים שלי במנג'ר, אבל מעבר לזה לא מכיר אותו כל כך. מה שכן, במנג'ר הוא הופך להיות מפלצתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

5. AS R Member

שחקן מעולה, אבל 30 מיליון זה המון כסף, אני בספק אם סבאטיני יהיה מוכן לשלם כל כך הרבה על שחקן אחד.

נערך לאחרונה ב: ‏6/4/12
  6. GialloR0ssi Member

אני בכל מקרה חושב שרומא צריכה לעבוד על ה-ה-ג-נ-ה שלה.
    אולי גם על הקישור שגם זה אולי אחד שיהיה כ"גיבוי", יש לנו קשרים מצויינים ובינהם: דה רוסי, גאגו, פיאניץ' ואפילו מרקיניו.
    כמו כן יש את אלה של ה"גיבוי" כמו גרקו, סימפליסיו.
    לא מבין את הראש של רומא לשפיכת כל-כך הרבה כסף, נכון סיסוקו הוא שחקן מצויין ואני מאוד מאוד אוהב אותו והוא שחקן גם דיי מסוכן בצורה התקפית והייתי רוצה לראות אותו ברומא
    אבל! קודם שיתמקדו בהגנה הזוועתית שיש לנו

7. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

להוציא את הביקורות על אנריקה, עליו דעותי חלוקות, אני סבור שאין ספק שההגנה האומללה גרמה לכם נזק כבד העונה וייתכן שבגללה לא תשתתפו באירופה. יותר מדי שערים נספגים מול קבוצות חלשות ומעבר לכך על סמך תקצירים אני מבין עד כמה החוליה האחורית נזקקת למתיחת פנים רצינית. מה שעוד יותר חמור מבחינתכם הוא שסקלנבורח, אותו אני מחשיב כאחד הטובים בתפקידו, נוטה לטעות מספר פעמים, כנראה שהדבר נגרם מחוסר הביטחון ששורר בהגנה.

לאור מספר משחקים בהם יצא לי לצפות בקייאר, אפשר לומר שלא התרשמתי ממנו לטובה בלשון המעטה. העזיבה לגרמניה, לסגנון משחק כה שונה בגיל מוקדם פגעה בו ואני לא חושב שרומא צריכה לממש את אופציית הרכישה (7 מיליון) עבור מי שלא שווה מקום בהרכב.
    היינצה התחיל בצורה טובה את העונה אך דעך עם הזמן ולאור גילו אני לא מושב שיש בו צורך בעתיד.
    חואן עובר עונה חלשה, אבל נפצע מספר פעמים ובעל ניסיון רב בקבוצה. שחקן הרכב קשה להאמין שיהיה אולם הוא יכול להוות חיזוק לספסל.
    מי שנשכך העונה הוא בורדיסו בגלל הפציעה הקשה בתחילת העונה. עד הפציעה הוא נחשב בעיני כאחד הבלמים הטובים בליגה ובמידה ויחזור לכושר אסור לרומא לוותר עליו.
    סבאטיני יקבע מי יגיע לחיזוק ההגנה ואם הדיווחים על סילבסטרה נכונים אין ספק שמדובר ברכישה מצוינת שתייצב את ההגנה.

לדעתי, עמדת המגנים היא עקב אכילס של הקבוצה העונה. רוזי ידוע לי כשחקן כשרוני אך עדיין לא מרשים אותי. אנחל הוא חור מהלך ובעיני מדובר בשחקן החלש בהרכב. אנריקה הציב העונה את טאדיי כמגן, לא הייתי אומר שמדובר ברעיון רע אך ניכר לראות שהברזילאי אינו מתאים לעמדה. על קאסטי אין טעם לדבר ומישהו בכלל זוכר את סיסיניו? חיזוק העמדה בעונה הבאה הוא הדבר הראשון שצריך להיעשות, באסטוס נשמע השם החם ביותר.
    כידוע, רומא מחזיקה באחת מקבוצות הפרימברה המבטיחות ביותר באיטליה והשחקן (ההגנתי) הבולט ביותר שראוי להיכלל בסגל הבוגרת הוא לואיק נגו, המגן הימני הנהדר שמסוגל לשחק גם בצד שמאל, מעין "מגן ברזילאי" שניחן בטכניקה מרשימה ואתלטיות.

8. Lupo Member

זו לא ההגנה, ולא השוער, זה נקרא משחק ההגנה.
    החל מהמאמן ומהחלוץ דרך הקיצוניים וכל השחקנים מעל קו ההגנה שלנו, על כולם אחריות לא פחות גדולה מאשר היינצה ושטקלנבורג.
    ממה שאני התרשמתי העונה, אף אחד בכלל לא מנסה לעשות הגנה מלבד דה רוסי והקו האחורי.
    ממה זה נובע? אם נביט לעומק למעשה, מלבד דה רוסי, היינצה וטאדיי, אין לאף אחד אחר יסודות אמיתיים של שחקן שיודע לעשות הגנה. ופה גם אפשר להאשים את אנריקה, שמשחק אחרי משחק נכשל ולא מבין שמשחק הגנה לא שייך רק ל4 שחקנים בקבוצה.
    העיקר שהוא רוצה להביא את טורס.

9. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת עדכונים על רומא:

:aa1: לפי פרסומים שונים רומא מעוניינת בשני שחקנים של קליארי העונה, דוידה אסטורי ומיקלה קאניני הבלמים לחיזוק ההגנה הלא כל כך מרשימה בלשון המעטה העונה. מדובר על כך שקאניני יגיע כדי לשחק כמגן שמאלי במקום חוזה אנחל, כשדוידה אסטורי יחליף את אחד הבלמים.

:aa1: חואן הברזילאי עשוי לסיים את דרכו ברומא העונה ולחזור לאקורד סיום של הקריירה הנפלאה שלו בברזיל. אם יצליח להתיר את החוזה עם רומא, צפוי להצטרף לפלמנגו שהייתה קבוצתו לפני שעבר ללברקוזן ב-2002.

:aa1: חשבתם שלואיס אנריקה יעזוב מרצונו? חשבתם. המאמן הספרדי הגיב השבוע ואמר "אני לא מתבייש, ולא מתכוון לפרוש". הראיון המלא.

10. GialloR0ssi Member

בולדוג, אני בהחלט מצדיק את דבריך, כל דבר שרשמת שם נכון.
    בעיקר בחלק של נגו שאני רוצה להדגיש את העיקרון פה, נגו הוא שחקן מאוד כישרוני שלדעתי אם ימשיך במועדון הוא יוכל לתרום לנו רבות בעיקר בכך שהוא צעיר, לדעתי אבל צריך לתת לו שנה של ריענון, לשלוח אותו לאחת הקבוצות מהסריה B או אפילו קבוצה קטנה בסריה A, לתת לו קצת להשתלב "להתבשל" ואז להחזיר אותנו אלינו.

לגבי אנריקה, אני הסבלנות שלי כלפיו פקעה מזמן וכבר מזמן רציתי לראות אותו חזרה בספרד, אך עכשיו זה סוף העונה, צריך לתת את ה"פוש" האחרון שלפחות נגיע לאירופה ואז בסוף העונה (אני מאוד מקווה) להיפרד ממנו לשלום, להביא מאמן אחר יותר מנוסה הגנתית

11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

המלצה :
    לבחון ברפרוף את העונה הראשונה של ספאלטי ברומא. לאחר מכן,
    לבחון ברפרוף את העונה הראשונה של קאפלו ברומא. לאחר מכן,
    לקבל פרופורציות. ולבסוף,
    לנסות לגבש דעה מקצועית על העונה הראשונה של אנריקה שתכלול התייחסות לסגל, לקשיים המשמעותיים מסביב וכמובן לטעויות של המאמן.

12. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה קשיים משמעותיים עמדו בפני אנריקה? אני דווקא זוכר תוצאות טובות יותר תחת ספאלטי בהשקעה כספית הרבה יותר נמוכה.

אני חושב שהטענה המרכזית שהועלתה כאן, לגבי איכות המשחק ההגנתי של רומא נכונה מאוד. זה לא רק הבלמים, נראה שכל האופי ההגנתי של רומא די נדחק לפינה ולא באופן מפתיע בעקבות הספרדי. לא חושב שצריך להעיף אותו, אבל האמת היא שיש פה לקות רצינית ביסודות של המאמן.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנריקה קיבל קבוצה שעברה הפיכה של 80% בחלון העברות של הקיץ. סגל שנבנה לעתיד על בסיס כישרון גדול אך גם כזה שלוקה בניסיון, ואופי הדרושים להוביל את הקבוצה להצלחה מיידית. מלבד זאת, הסגל שנבנה כלל חורים עצומים ב3\4 עמדות הגנתיות (עם כי אין לצפות מההנהלה להצליח בבניית קבוצה חדשה ב100% בחלון העברות בודד) ואם זה לא מספיק, העוגן שעליו התבססה הגנת הקבוצה גמר את העונה בתחילתה.
    היה עליו לגבש את הילדים שהגיעו לאחת הליגות הטובעניות בעולם, לתבוע בהם כדורגל חדשני אליו היו חשופים רק שלושה שחקנים בסגל, וליצור כימיה בינהם.
    אני מניח שבקבוצה שלך, כאשר יגיע שחקן שזר לחלוטין לסביבה החדשה שלו, תתן לו זמן להתאקלם. ועכשיו תדמיין שיש לך 8 כאלה בהרכב.

לא הייתה שום השקעה כספית בעונתו הראשונה של ספאלטי (טאדיי, קאפור ונונדה הגיעו בחינם) אך הסגל כלל שחקנים מוכחים שנמצאו בשלבי שיא בקריירות שלהם מבחינת כושר, ניסיון ורעב למקסם את היכולת שלהם כמו- מקסס, פאנוצ'י, קיבו, פרוטה, אמנטינו וכמובן טוטי. ספאלטי התביע בהם כדורגל מהפכני ויצר קבוצה שרצה מספר שנים ברמות הגבוהות ביותר תוך כדי שהיא מציגה כדורגל הכי מרשים באירופה. בעונתו הראשונה, אותה ציינתי כדוגמא, ספאלטי סיים במקום ה5. כלומר, לקח לו שנה לבנות את הקבוצה הגדולה שלו מחומר שחקנים מנוסה, שמכיר אחד את השני ומוכן הרבה יותר מבחינה מנטאלית. ההשקעה הכספית בסך 40 מיליון יורו שיצאו מכיסו של די בנדטו בקיץ הטשקעו בכישרון נטו. השוק האירופה מציב תגי מחיר לכישרונות גדולים בדומה לשחקנים מוכחים (ווצ'יניץ'-לאמלה לדוגמא). כמעט כל התקציב היה להשקעה בפרוייקט במטרה לקטוף את הפירות בעתיד. רק 15% הושקעו בשחקן בעל ניסיון מוכח (מארטן).

אין לי עניין להגיב לסיסמאות. כן, זאת עובדה שרומא סופגת יותר מדי שערים. אפשר לזהות את חוסר הלחימה עליה דיבר מנשה שמתחילה מהחלוץ ועד השוער, חוסר בעבודה ללא כדור והקרבה פיזית שדורשת ניסיון ונכונות מנטאלית שבטבעיות חסרה לשחקנים בני 20. ניתן לראות גם עמידה לקויה וחוסר תיאום בין הבלמים (כמו בשער הניצחון של מילאן כשהיינצה יצא למלכודת נבדל וקאייר נשאר לבד והתבלבל מול זלאטן). ניתן גם לראות שהשחקנים שמרכיבים הגנה זו לוקים בחוסרים חריגים בהבנת המשחק (אנחל), פיזיות (היינצה וטאדיי) וביטחון (קאייר ורוזי). יש שיגידו שעל אנריקה לזנוח את שיטת המשחק עליה עובד עם הקבוצה שנה שלמה על מנת לנסות לצמצם את המגרעות של שחקני ההגנה שלו, ואולי אף לבטל חלקית את משחק ההתקפי של שני המגנים ודה רוסי. אך במקרה זה, מה מבטיח לו שהטעויות האישיות של שחקני ההגנה יפסקו? והאם שווה להפסיק את בניית הקבוצה על בסיס שיטה בה הוא מאמין על מנת שהקבוצה תקריב את משחקה ההתקפי בכדי לעזור לבלמים שבכל מקרה לוקים בטעויות אישיות בכל משחק? במילים אחרות, בפן היחידי בו האחריות מוטלת אך ורק עליו, שינוי בשיטת המשחק לא יבטיח תוצאות טובות יותר וצפוי לפגוע בטווח הארוך יותר.

כפי שאתה רואה, אפשר להצביע על לא מעט סיבות לכך שהקבוצה ספגה יותר ממחצית הקבוצות בליגה. ללא הסתכלות מעמיקה יותר, אולי גם אני הייתי צועק "מאמן, מאמן!" מבלי להצליח לנמק את דבריי ולא במשפט אחד, אך הרבה לפני הכשלים שמורכבים מכל כך הרבה סיבות שלו דווקא קשורות לאנריקה, אני בוחר להסתכל על האופי הכללי של הילדים האלו שלעולם לא חזרו מפיגור, שלא מסוגלים להציג את כישרונם במגרשים קשים יותר מחוץ לבית, לא מסוגלים להציג יכולת יציבה לאורך יותר ממשחק אחד, ושמציגים יכולת הרבה יותר טובה כשמנהיג כמו טוטי משחק לידם.

14. Lupo Member

קובי, ממה שאני מצליח להבין אתה לא ממש מאוכז מאנריקה. אין לי דבר אישי נגדו, ובמספר מועט של משחקים השנה אפילו ראיתי משחק התקפה משובח שמציגה הקבוצה, מה שאני לא יכול להגיד על משחק ההגנה.
    גם אם השנה הראשונה שלו בקבוצה לא אדירה, השאלה אם זה מה שאנחנו מחפשים.
    אפשר לקחת את ספאלטי כדוגמא ולציין שהקבוצה שיחקה ברמה הכי גבוהה, עם כדורגל התקפי לא מהעולם הזה, ונחלה הישגים עצומים ביחס לציפיות ולתקציב של הקבוצה, אך עם זאת היה חסר לנו הגרוש ללירה. בתקופת ספאלטי אני לא חושב שמישהו יכל להתלונן על איך שהקבוצה משחקת, ולזעום שהקבוצה לא לקחה אליפות מכיוון שלא היו לנו המשאבים הראויים לשם כך, גם אם היינו מרחק כרטיס אדום בזיוני למקסס מהתואר.
    מתי פעם אחרונה מאמן שלוקה בלימוד שיטות ומשחק הגנה הגיע להישגים רציפים ולא מקריים?
    נשאלת השאלה האם אנחנו רוצים לשחק כדורגל יפה ולהישאר בידיים ריקות(שבניגוד לתקופות קודמות לא יעברו בשקט עקב הציפיות הגבוהות מהקבוצה), או שאנחנו לוקחים מאמן מנוסה שיודע משחק הגנה מהו ומכוונים גם לעבר תארים?

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

נגד מסקנות מסוג זה קיוונתי בהודעה הקודמת שלי.
    אנחנו לא נמצאים באימונים ולא יכולים לקבוע שאנריקה "לוקה בלימוד שיטות ומשחק הגנה" על סמך כמות השערים שהקבוצה ספגה, ביחוד כאשר יש כל כך הרבה סיבות לכך שקשורות לאיכות הסגל ובניית הקבוצה.
    מי שכן נמצא באימונים הם שני דירקטורים מוכחים שהחליטו על סמך אימונים אלו שאנריקה הוא האדם המתאים להוביל את הפרייקט.
    לכן, בכל פעם שמישהו מקשקש כמה אנריקה מאמן גרוע בתפיסת משחק ההגנה ללא שום הסבר רציני, הוא נתפס בעיניי כמריץ סיסמאות שמבזבז את הזמן של כולנו.

קראתי עכשיו שהחיזוק היחידי להתקפה יהיה צירופו של ניקו לופז (שכבש שלשום רביעיה) לפתיחת האימונים בקיץ.
    כלומר, אפשר להפסיק להתעסק עם המלפפונים של ליברפול. טוטי, לאמלה, בוריני, אוסבלדו, בויאן, ולופז ימלאו את שלושת עמדות ההתקפה. נשאר "רק" לצרף שלושה שחקני הרכב להגנה ועוד אחד לרוטציה בקישור ואפשר להתחיל לחלום.