רומא 2011/2012 :: זמאן: "אוביל את רומא בעונה הבאה"

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י חייל שוקולד, ‏30/6/11.

1. Lupo Member

נצחון חשוב מאוד לקבוצה ממש לפני רצף של 4 משחקים לא פשוטים בכלל שמחכים לנו בליגה.
    שמח לראות את בוז'אן מבקיע היום את הראשון שלו, ואוסבלדו שממשיך להצדיק את הרכישה שלו בינתיים עם שער פשוט נהדר במשחק שלישי ברציפות.מה אתם אומרים? אולי בכל זאת ההתקפה שלנו היא לא התקפה של דוחקי כדורים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/10/11
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתיישב עכשיו לראות את המשחק.

שמח לראות שג'סטין ביבר כבש.

3. ASROMA Member

יופי של משחק, ישבנו על אטאלטנה כל המשחק וזה היה צריך להיגמר 6-1.
    אני מתחיל להיות מאוד מאוד מרוצה, כולם שיחקו טוב ועכשיו רק נותר לקוות שמפה רק ממשיכים קדימה ומייצרים יציבות. הליגה מאוד שווה השנה כל הגדולות מאבדות נקודות בקצב הסמבה לנו אין עומס של משחקים באירופה ויחד עם הסגל הרחב מאוד שבנינו השנה אנחנו בנוים להתמודד עד הסוף.
    פורצה גראנדה דה לה רומא!

עריכה : מתי סטק חוזר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/10/11
  4. burdisso Member

סטק חוזר למשחק הבא מול לאציו ויכול להיות שגם אריק למאלה!
    שיחקנו מצוין אין מילים סוף סוף ההתקפה מתחילה להסתדר, תמיד אמרתי לא להספיד את אוסוולדו חלוץ נהדר ואני שמח שגם בוג'אן עשה את שלו ואני חושב שהם הצמד שלנו שאמור לפתוח תמידית בהתקפה.
    שוב לא ראיתי שום חולייה חלשה חוץ מאולי טוטי שאיבד המון המון כדורים והיה חיסרון לקבוצה יותר ממה שתרם, זה שאין לו שער או בישול ב-4 מחזורים כבר אומר הכל, מקווה שאריק למאלה יתחיל לתפוס את מקומו או פיאניץ' שכאשר התקדם למקום של טוטי אתמול בישל נהדר, סימפליסיו לומרות הגול לא הבריק ברוב המשחק ולכן הייתי מחליף אותו כשאר גאגו יחזור אך לבינתיים הוא עדיף על פיזארו ופרוטה! FORZA ROMA!

5. Lupo Member

בודיסו, אתה יכול להטיל ספק בכל אחד ואחד בקבוצה, טוטי הוא השחקן הראשון ב-11 שלנו כל עוד הוא כשיר וכל עוד הוא ממשיך לשחק כדורגל.

6. Ian Wright Member

burdisso,
    לצערי את המשחק אתמול לא ראיתי, אבל את המשחקים הקודמים של רומא כן, כך שהסטטיסטיקה שהבאת לא אומרת כלום, כי טוטי היה שחקן ההתקפה הטוב ביותר של רומא מתחילת העונה. אוסבאלדו אולי כבש שערים, אבל במהלך המשחק הוא היה בינוני לחלוטין ואני כנראה עוד עדין איתו.

כל המערך של לואיס אנריקה לטעמי בנוי על היכולות של פרנצ'סקו טוטי. הוא למעשה השחקן היחידי בסגל שמסוגל לעשות את התפקיד שליאונל מסי עושה במדי ברצלונה: הוא גם מנווט את המשחק ההתקפי של הקבוצה, הוא גם מבשל והוא גם מאיים על השער וסביר להניח שזה רק עניין של זמן עד שגם יראו זאת בסטטיסטיקה. אם אריק לאמלה הוא שחקן כ"כ מוכשר כמו שמדברים עליו, אולי שווה לפתוח איתו ליד טוטי שילמד ויתנסה תחתיו, ולא במקומו, הרי צריך לזכור שבסה"כ מדובר בילד בן 19 שהגיע לקבוצה חדשה במדינה חדשה. אני באופן אישי גם מעדיף שחקן זריז ויצירתי במערך של 4-3-3 על פני שחקנים כבדים ומגושמים כמו אוסבאלדו או בוריילו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/11
  7. Roma מנהלים

בנוסף לכך, מזאת האהבה המוזרה הזאת לגאגו?מה עשה הבחור? שחקן חלש שבכל יום אני מעדיף את פיזארו עליו.

וסימפליסיו לא היה רע במידה ופיזארו לא כשיר לדעתי צריך להיות המחליף הראשון ובטח לפני פרוטה האנמי וגאגו.

---

לא ראיתי אף פעם את לאמלה אבל אני בספק עם הוא יכול להחליף את טוטי, חבל שאנריקה מיעד לו את התפקיד הזה ולא בתור חלוץ צד.

8. burdisso Member

אנא ממך אל תשווה את טוטי למסי כי הם ברמות שונות לגמרי במיוחד היום! אין דבר אחד שבו טוטי יכול להשתוות[אני לא מדבר אפילו על לעקוף] את מסי!
    לאמלה הוא בעצם היחיד בקבוצה אם כבר שיכול למלא את תפקידו של מסי בברצלונה ואני חושב שהוא צריך אט אט להחליף את טוטי להכנס כמחליף למשך כמה משחקים [5-6] כל פעם בקצב עולה כלומר פעם 10 דקות פעם 20 פעם מחצית וכך הלאה ולראות מה הולך איתו אם הוא הדבר האמיתי טוטי יצטרך לשבת על הספסל ואם לא יש לקוות שיתפתח ולהמשיך לשחק איתו כמחליף!

9. burdisso Member

אני אוהב את גאגו עוד מימיו בארגנטינה...... אני חושב הוא אחד הקשרים הטובים עולם באמת שאני לא מגזים ויש בו כשרון אדיר....לצערי ריאל הרסה אותו ותקופת הפציעות שם לא עזרה לו......ראיתי את גאגו נכנס פעמיים ופותח פעם אחת במדי רומא אם אני לא טועה, כל פעם שהשחקן נכנס הלחץ שהיה עלינו התפוגג והוא עזר ליכולת ההתקפית שלנו הרבה, חוץ מזה שכשאר הוא נכנס[שכידוע גאגו קשר דפנסיבי] ראיתי את דה רוסי מתקדם לעמדה קדמית יותר שזה דבר מעולה[שהרי הוא המוסר השני הטוב ביותר בקבוצה אחרי טוטי], וזה הכל אם שמים בצד את זה שגאגו לוקח את פרוטה פיזארו וסימפליסיו ב1 על 1 דריבל ומהירות!

10. Ian Wright Member

burdisso,
    איפה אתה רואה אותי משווה את טוטי למסי ביכולת? אין שחקן כיום בעולם שמשתווה ליכולות של הארגנטינאי. בטח לא טוטי בסוף הקריירה שלו. אומנם, זה ממש לא אומר אבל שטוטי לא יכול לעשות את העבודה בתפקיד שכזה: רפטואר היכולות שלו הוא מספיק מגוון ובוודאי שאיכותי. גם היום, בגיל 35, הוא שחקן ההתקפה הטוב ביותר של הקבוצה. לפחות ע"פ פתיחת העונה. לדעתי הוא גם כבר הוכיח שהוא עושה את התפקיד על הצד הטוב ביותר. אוקיי, אין לו את המהירות והזריזות של הארגנטינאי, אבל הוא מספיק חכם ומנוסה בשביל להצליח להבקיע שערים עבור הקבוצה ועם זאת לנווט את משחק ההתקפה ולבשל לחלוצים שמלפניו. מהמשחקים שאני ראיתי, בכל פעם שהכדור היה אצל טוטי קרה משהו טוב עבור הרומאים. לעומת זאת, מדברייך אפשר עוד לחשוב שהוא פוגע במשחק של רומא.

לאמלה? הוא עוד לא שיחק דקה בקבוצה ואתה כבר מדבר על להכניס אותו בהדרגה כמחליף במקום הכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה על התפקיד החשוב ביותר במערך? טיפשי ומיותר. לפחות עד שלא יוכח אחרת. לטעמי יהיה הרבה יותר מועיל ונכון עבור לאמלה בפרט והקבוצה בכלל לשחק איתו ליד פרנצ'סקו טוטי. בכל מקרה, בוא נראה קודם כל מה הילד שווה. כרגע אלה סתם דיבורים באוויר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/11
  11. burdisso Member

כמו שאמרתי כבר לטוטי אין בישול או שער העונה, וכן זה לא נשתמע מדבריי אני אומר את זה טוטי פוגע בחלק מהמשחק של רומא, הוא מאט את ההתקפה ומקבל כדורים, פס שנים חכמים במשחק או בעיטה מסוכנת לשער לא נותנים לו את התואר שחקן ההתקפה המצטיין, קח את מסי בברצלונה אין משחק שהוא לא מבשל או מבקיע מתחילת העונה, טוטי ממש לא יכול למלא את העמדה הזאת צריך להיות זריז ויכולת טובה ב-1 על 1, אומנם לטוטי יש פאסים ודריבל מצויין וראיית משחק טובה מאוד אבל זה לא מספיק לצערי, לגבי למאלה אני לא יודע כמה אתה יודע על ריוור פלייט אבל הקבוצה הזאת היא מועדון ענק בארגנטינה ובכלל נחשב למועדון ענק בעולם, אם למאלה היה הplaymaker הפותח שלה כבר בגיל 18 גרוע הוא לא יכול להיות, לא סתם זוהי ההחתמה היקרה ביותר שלנו הקיץ ואני חושב שהוא יביא תוצאות במידי והוא מושלם לקחת את תפקיד טוטי וכביכול לשחק את מסי בברצלונה [זריז,דריבל מצויין,יכולת טובה ב1 על 1]

12. Ian Wright Member

burdisso,
    בין שנינו יש הבנה שמסי הוא שחקן טוב יותר מטוטי ובכלל השחקן הטוב בעולם, רק חשבת שאולי השחקנים שליד מסי הם טובים בהרבה מהשחקנים שליד טוטי? לך תשווה בין הצמד המגושם, בוריילו את אוסבאלדו לצמד האיכותי והזריז שנמצא סביב מסי: פדרו/סאנצ'ז/וייה. לך תשווה בין פיאניץ'(עם כל הכבוד) לצ'אבי/אינייסטה/פברגאס והרשימה עוד ארוכה כמובן.

לטוטי יש הכול חוץ ממהירות. אם הוא לא מסוגל לעשות את התפקיד הזה - אז מי כן? אז מצד אחד אתה אומר שיש לו "דריבל מצוין" ומצד שני אתה אומר שהוא לא מסוגל לעבור שחקן ב-1 על 1? ונניח שהוא לא מסוגל לעבור שחקנים, איך זה שייך לתפקיד? הוא צריך לעשות שלושה דברים: לכבוש, לבשל ולנווט את הנעת הכדור בחלק האחרון של ההתקפה. את כולם הוא מסוגל לעשות על הצד הטוב ביותר. זה שמסי עובר את כל שחקני ההגנה של היריב ואז כובש לא אומר שזה מהות התפקיד. אגב, אותו מסי לא כבש ולא בישל אתמול מול ספורטינג גיחון. למען האמת הוא היה חלש. אולי כדי שנעיף אותו לספסל? תצא מהקונספט שטוטי צריך להיות מסי. טוטי צריך להיות טוטי ומסי יהיה מסי.

אני לא יודע יותר מדי על ריבר פלייט, אבל דבר אחד אני כן יודע: הם ירדו ליגה בעונה שעברה - זו הסיבה המרכזית שלאמלה הגיע לרומא מלכתחילה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/10/11
  13. burdisso Member

ההבדל הוא שלבוג'אן יש את הפוטנציאל להיות וייה ולפיאניץ' יש את הפוטנציאל להיות צ'אבי/אינייסטה אף אחד לא אומר שהם יגמרו ככה אבל הם בשלבי התפתחות הם מאוד צעירים והגיעו לליגה חדשה כמובן שהם יהיו יותר חלשים תן להם את הזמן שלהם להסתגל ולהתפתח ואז תשפוט אותם, הדעה שלי היא שפיאניץ' היא ההחתמה הטובה ביותר שלנו הקיץ, בשביל כשרון כזה צעיר לשלם כל כך קצת כסף זה עבודה מעולה של סאבטיני, לגבי אוסוולדו אל תזלזל בבנאדם הוא היה עם 14 שערים עונה שעברה בליגה ואין לו את הקישור של ברצלונה מאחוריו אבל בכל מקרה גם אוסולדו גם פיאניץ' וגם בוג'אן עשו יותר מטוטי העונה לצערי, כמובן ששחקן מאחורי החלוצים צריך עבודת 1 על 1 וזריזות תסתכל על מסי? כל המשחק שלו בנוי על זריזות אחד על אחד ופאסים והוא משתמש המון אבל המון ב1 על אחד אם לא ב 4 על 1...... זה שריבר פלייט ירדה ליגה היה שוק בעולם הכדורגל ודבר שאף אחד לא ציפה לו [לא בתחילןת העונה בכל מקרה] זה לא קשור ליכולות של אריק למאלה בכלל.... תאמין לי להיות פליימקר פותח של ריבר בגיל 18 זה הישג,אם באמת היינו רוצים לעשות הסבה בצורה מוצלחת לסגנון ברצלונה וטוטי היה חייב לשחק הייתי דווקא מעביר אותו לעמדה של פיאניץ' [וזה כמובן שבו נגיד שלמאלה לא יתאים השנה] פיאניץ' הרבה יותר זריז, דריבל מצויין, וטוב ב-1 על 1 הוא מתקרב יותר למסי מטוטי בעמדה הזאת, הייתי נותן לטוטי לשחק במקום פיאניץ' כלומר בתפקיד ה"צ'אבי" שהרי שניהם משחקים על פאסים חכמים וראיית משחק ולא על מהירות!

14. Ian Wright Member

burdisso,
    א. נניח שבאמת יש להם את הפוטנציאל להיות שחקן X ו-Y, זה לא משנה כי אני מדבר על מה שקורה עכשיו. זה פשוט לא הוגן להשוות בין המספרים של טוטי לאלה של מסי, לא כי מסי דווקא שחקן טוב ממנו, אלא כי השחקנים סביב טוטי הם פחות טובים משמעותית מאלה שסביב מסי.

ב. אני לא שפטתי לא את בויאן ולא את פיאניץ'. פשוט הצגתי עובדה שהם שחקנים פחות טובים מאלה שנמצאים כרגע בברצלונה.

מה שאוסבאלדו עשה במדי אספניול לא מעיד על מה שיעשה במדי רומא - מה שהיה טוב לאספניול לא בהכרח יהיה טוב לרומא. מעבר לכך שברור שמדובר בהחתמה יקרה מדי עבור שחקן עם יכולות כמו שלו, אני חושב שההצבה שלו היא תמוהה לחלוטין במערך שכזה. אין לו מקום לשחק במערך כזה אלא אם כן הוא משחק כחלוץ מטרה באמצע. הוא לא מספיק מהיר ובוודאי שלא זריז על מנת לשחק כשחקן שמגיע מן הצדדים. ההצבה הזאת פוגעת ב'שטף' של הקבוצה. אז או שאנריקה ישנה מערך, או שיוריד אותו לספסל. זו לדעתי לפחות, לדעתי גם לרומא יש שחקנים מתאימים ממנו שיכולים לשחק שם. השערים שלו מתחילת העונה עד כה לא ממש מרשימים אותי ולא גורמים לי לחשוב אחרת.

אני מודע לזה שמסי נוטה לעבור שחקנים מתי שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה, אבל זה לא המהות המרכזית בתפקיד שלו, זה בונוס (גדול). את זה הוא גם ידע לעשות בצורה יוצאת מן הכלל באגף ימין. גווארדיולה העביר אותו לעמדה כזאת כי הוא זיהה אצלו יכולת מסירה נדירה, ראיית משחק משובחת ומיקום טוב ברחבה בשביל לסיים התקפות. את כל הדברים הללו גם לטוטי יש. לא בהכרח באותה רמה, אבל יש לו את זה, גם בגיל 35 וזה יותר ממספיק עבור רומא הנוכחית.

מי אמר שזה קשור ליכולת של אריקה לאמלה? אתה מבין מה שאתה רוצה להבין. מה שניסיתי להסביר לך שבסה"כ מדובר בילד מוכשר אשר יהיה שהגיע לרומא כי הקבוצה שלו ירדה ליגה. סביר להניח שהוא לכל הפחות היה שם נשאר עוד עונה אם הם היו נשארים בליגה. אז מילד בן 19 שרק זכה לרדת ליגה, הגיע לקבוצה חדשה ומדינה חדשה, כזה שעוד לא שיחק באותה קבוצה חדשה אפילו דקה אחת של משחק אתה מעוניין לראות מחליף את השחקן הכי טוב והקפטן של הקבוצה בתפקיד הכי חשוב במערך? לא נראה לי. אני לא יודע מה איתך, אני מיציתי מבחינתי את הדיון.

15. burdisso Member

נתחיל מזה שאוסבאלדו סיפק 3 שערים ב-4 משחקים שאני חושב שזה רקורד שלא יבייש אף חלוץ בליגה האיטלקית, הוא מגיעה ל3-4 מצבים במשחק אז אני לא מבין לפי מה אתה אומר שהוא לא מתאים לתפקיד?
    לגבי טוטי אני חושב שעדיין הוא יותר מתאים לתפקיד הצ'אבי ופיאניץ' או לאמלה לתפקיד או המסי אבל כל אחד והדעה שלו.......
    אם אתה אומר שהיכולת של טוטי מספיקה לרומא הנוכחית אתה כנראה לא מבין לאיפה רומא שואפת.... זהו פרוייקט שהשאיפה שלו היא להביא את רומא למצב טוב מבחינה כלכלית וחשוב מזה להביא אותם לקבוצה ברמה של סקודטו וחצי גמר ליגת האלופות בעתיד ולזה טוטי לא מתאים בכלל בגיל 35 לצערי!